Vila i frid

Ikväll lyser en ny stark stjärna på himlen. Vila i frid vackra vän!
Jag fick ett mycket tråkigt samtal idag från en av mina bästa vänner. Dennes hund fick idag somna in pga sjukdom. Det var den hunden som lärde Rocky att leka med andra hundar och blev Rockys första bästa vän. Älskade hund, nu slipper du ha ont mer. 
Ikväll tar bloggen en tyst minut, det är lätt att glömma det vi faktiskt har. Kvällen spenderar vi tillsammans i soffan alla fyra. Mannen, jag och vovvarna. 
 
Vila i frid fina hund <3

En dag på dagis - Dagisfröken fotar

I morse lämnade jag inte av bara två vovvar på dagis. Jag lämnade även min älskade kamera. En liten inblick i hur en dag på dagis ser ut skulle dokumenteras. Lite kul att se samtidigt som dagis sen ville ha lite bilder till deras hemsida. Alla foton är alltså tagna av ``dagisfröken M´´
 
Här ovan är dom ute på promenad. För tillfället rastas Tex & Rocky enskillt, bara dom två. 
Här ville dagisfröken visa hur fint dom gick i kopplet, slakt koppel på båda. Hon tycke det var lite svårt att fota det dock.
 
 
Till varje box finns en egen rastgård där varje hund kan komma ut. På anläggningen finns även en stor rastgård där flera hundar får vara. När hundarna vistas där finns alltid någon ur personalen kvar och ser så allt går rätt till.
Denna rastgård är valfri och för att få vara där måste ägaren kryssa i ett kryss att hunden ska få vistas där tillsammans med andra hundar. Rocky fick givetvis detta kryss. Men nu när Tex är med har jag bett om både egna promenader samt ensamma i rastgården. Dom ska få vänja sig lite mer vid varandra och Tex även vid anläggningen innan han ska få lite mer att tänka på i form av andra hundar.
 
 
 
De små rakarungarna har lekt rövare på dagis idag. Matte inte lika imponerad av deras beteende idag. Texas har säkerligen vaknat på fel sida, han var på hugget och hade mycket att säga till om och har även vant sig vid anläggningen alla redan. Tex har skällt en massa under dagen! Rocky däremot, ja han har revirmarkerat en kudde som dagisfröken lagt in i deras utegård. ``Den var inte min, den här måste vi pinka in och låta den dofta mig´´ skriker det i mina öron. Rackarhundar!
 
 
 
 
Det här är taget innifrån deras box, ut genom luckan till deras egna rastgård. 
 
 
 
Rocky verkade inte ha lekt av sig ordentligt på¨dagis idag. Så fort vi kom hem så gav han lekinviter till lilla Tex som inte heller var sen på att vilja leka tillbaka. Gubben kan och det märks att han tycker det är kul med Texas. 
 
 
Ikväll har vi varit på kalas. Två har fyllt år och i har ätit mat och tårta. Tex har hälsat på fler av våra familjer men har inte brytt sig så mycket och somnat i deras knän. 
Texas öron däremot, dom verkar ha slagit lock för idag! Make till att inte vilja lyssna idag. Hoppas på en bättre dag i morgon med hundar som vaknar på rätt sida. 
Tur matte älskar er <3
 
 
 
 

Falska uppfödare

I ett tidigare inlägg berättade jag att Texas fått träffa sin halvbror, han som var två veckor yngre än Tex. 
Texas & ``Valpen´´ har samma pappa och eftersom pappan ägs av Texas uppfödare så har vi pratat lite om ``Valpen´´ och hans uppfödare.
 
Första gången jag nämde den valpen och vart dom hämtat honom så sa hon bara dystert ``jag vet vem det är´´. Vi pratade vidare och jag fick höra att uppfödaren till ``Valpen´´ hade kommit till Texas uppfödare med falska papper på tiken som skulle paras. Tiken var inte alls renrasig som hon uppgett utan delvis chihuahua. Texas uppfödare arbetar INTE med blandraser! Men hon blev lurad. Tiken blev parad och nu är valparna här. 
 
Det var en helg för en tid sen när jag var ute med Rocky som en man kommer fram till mig och frågar om det var en dvärgpinscher. Ja, sa jag och vi började prata. Det visade sig att måndagen där på så skulle dom hämta hem en 8 veckors-valp. 
Nästa gång jag går förbi deras husvagn ser jag bara hur dom tittar mot mig som att dom ville få min kontakt. Jag får ur mig ``-Gick det bra att hämta valpen?´´ Så satt han där, jag missade honom. Han satt där i knät på kvinnan. Det första hon säger när jag kommer lite närmare är ``...mm men han är inte renrasig, han är 12% chihuahua. Vi fick aldrig veta det av uppfödaren´´ väldigt besviket!
 
När jag hämtade hem lilla Texas reagerade vi alla på att ``Valpen´´ ser gigantisk ut, och då ska Tex vara 2 veckor äldre än ``Valpen´´. Killarna fick träffas och leka av sig och så postade jag inlägget om de två halvbröderna förra helgen. Första kommentaren från Texas uppfödare ``Är du säker på att han är 2 veckor yngre och inte 2 veckor äldre än Texas?´´ Då berättar hon att hon lånade ut hanen till deras uppförare innan hon parade Texas mamma. Alltså är ``Valpen´´ inte alls yngre än Texas, han är äldre!
 
Givetvis kände jag att jag var tvungen att gå bort till dom och berätta dena nyhet. Det var inga glada miner från deras sida när jag berättat. Sen kom stora frågan, när är han född?! ``Valpen´´ uppfödare har ju sagt till dom att han var 8 veckor, det stämmer ju inte. Texas uppfödare tror mer på att han är 15-16 veckor. 
``Valpen´´ ägare berättar sen att uppfödaren sagt till dom att ``hon bryr sig inte så mycket om stamtavlor och sånt iom att dom är så ny inom avel´´ 
``Valpen´´ är deras första hund och dom visste inte hur dom skulle göra. Dom anade dock något iom det låga priset!
 
Det är så tråkigt att sånt här ska ske. Nu finns det en valp som ingen vet när den är född. Ingenting man kan kolla upp på något vis. Den skulle få sin 12-veckors-spruta denna vecka då han skulle varit 12 veckor nu. Men vad händer nu, jo han blir ju felvaccinerad på detta med, han är ju inte 12 veckor utan äldre!
 
Nu vill jag varna för oseriös uppfödare i Norrköping! Uppfödaren ljuger om allt och familjen som har ``Valpen´´ säger att personen ´´säljer´´ på en valpen för att bli av med den. Personen är förmodligen bara ute efter pengar...
 
 
När jag hör detta så känner jag mig väldigt glad över att jag kollade upp Texas innan jag tog med honom hem. Mina planer med honom hade gått åt helvete om detta hade hänt mig! Tack och lov är så inte fallet utan han kommer från en fantastisk kennel som bryr sig om sina hundar och inte pengarna!

Kvällens träning

Ikväll har vi tränat passivitet uppbundet. Sen träna på att matte kan lämna honom. Tex har stora problem med att bli lämnad när han tycker det är tråkigt. Han skriker som en stucken gris! Det har blivit bättre, vi har övat och övat. Från början kunde han inte vars ens en meter från oss. Rocky har varit vår räddning, för tillsammans med honom fungerar det. Så tanken med dagens träning handlade om att vara helt själv. Rocky satt några meter bort, även han uppbunden. För att han inte skulle tänka så mycket så strödde jag ut godis, leksaker och tugg på gräset. Så länge jag var där så gick det bra men vad leksakerna, godiset i gräset och tugget var till för det visste han inte. Försökte introducera godissöket, men han förstod ibland och ibland inte. Sämst när jag gick en bit ifrån. 
Övning ger färdighet, vi har kommit en bit påväg nu ska vi bara ta oss lite längre.
Rocky hade inga problem alls bortsätt från att han var bra irriterad på flugorna som terroriserade honom.


Första dagen på dagis

Så kom dagen då hundarna började på dagis. Rocky har haft semester men lilla Texas, han var där för allra första gången idag. 
Det var en glad och förväntansfull matte som lämnade av de två hundarna i morse. Det känns så rätt! Dagiset vi nu hamnat på är en fullpoängare för oss. Jag är så nöjd!
 
Hela dagen har jag gått i tankarna om hur dom har det där på dagis. Om det hänt några olyckor eller hur mycket dom skäller, ja jag oroar mig för att det ska bli stökigt! Jag vill inte ha skälliga hundar och en till innekissande hund, det kan jag klara mig utan! 
 
Flera gånger har jag varit påväg att knappa in deras telefonnummer för att ringa och fråga. Men NEJ! Jag MÅSTE lära mig att släppa kontrollen, likaså inte vara så himla nyfiken. Hihi.
 
Klockan slog ``dags att gå hem´´ och jag satte fart mot bilden. Styrde mot dagis och parkerade utanför. Möter en ur personalen på väg in. Precis ett sånt läge där iaf Rocky hade kunnat börja skälla eftersom han kunde höra mig. (Han uppmärksamhetsskäller) Men icke, det var tyst och jag såg hur hela personens ansikte lyste upp. Där släppte min oro över att något gått snett. Stort leende var det bara. 
Med glädje berättar hon hur bra allt har gått och vilken ``cool´´ hund han är. Det var lite gnissel första kissevändan men efter det hade det varit tyst från bägge. Inget innekissande från någon av hundarna och dagen hade flutit på finfint. Dom verkar redan gilla honom också. 
 
Känns mycket skönt att ha två hundar på ett dagis där dom uppskattas. Det känns bra i mattes hjärta att dom inte ställer till med problem eller är jobbiga. På den vägen fortsätter vi, Sandras lydiga vovvar. Jag bara älskar de där två. Såå mycket. Det hade inte kunnat li bättre. Just nu leker livet i hundintresset. Två fantastiska hundar, ett superbra dagis och träning som går framåt i stora kliv. Jag gillar det jag fått, det här är så bra!

Historia i bilder

5 September 2010. Det här är den allra första bilden jag tog på Rocky. Samma dag jag fick hem honom.
 
 
14 September 2010. Fotodokumentation av hur han såg ut.
 
 
23 September 2010. Vi hade varit inne på en besiktning och veterinären ville att jag skulle ge smärtlindring för hans svans. Han fick en allergisk reaktion på smärtlindringen.
 
 
15 Januari 2011. Jenny och jag hade börjat prata med varandra. Vi fick kontakt via Rocky faktiskt. Här kommer jag inte riktigt ihåg om detta var första mötet mellan Rocky och Zorro.
 
 
12 April 2011. Viltspår det är något han gillar! Jäkla näsa han har alltså.
 
 
22 Mars 2012
 
11 Juni 2011. Rocky får en kompis, Samuraj flyttar hit men stannade inte länge. Ibland måste man inse sina begränsningar.
 
 
Midsommar 2011
 
 
 
Sommaren 2011. Campinghundarna i Västervik
 
Sommaren 2011
 
 
Januari 2012. Rocky och jag besöker My dog i Göteborg med en kompis och dennes hundar.
 
Våren 2013. Eliott kom för att bo hos oss en tid. Då det rätta hemmet inte dök upp och med hans tragiska bakgrund så fick han somna in tillslut. 
 
 
 
Sommaren 2013. Innan vi köpte vår nya husvagn så tältade vi i Västervik med Rocky. Häftig upplevelse!
 
 
 
Hösten 2013. Rocky följer med mig till jobbet och hämtar bilar runt om i Sverige. Mycket buss, tåg och bil överallt. 
 
 
Våren 2014. Rocky börjar på dagis. Ett helt fantastiskt sådant
 
 
Sommaren 2014. Rocky gör framsteg i allt träning. Såsom simning, föremål och annan träning.
 
 
 
 
Och nu har Rocky fått en kompis. Den här är dock här för att stanna!

Söndag


Helgen börjar lida mot sitt slut och vi är åter hemma. Hundarna har i kväll busat av sig ordentligt i trädgården och matte har åter suttit med kameran i sin hand. Den går varmt nu!
I morgon är det dagis som gäller. Ska bli mycket spännande!

 
 
 

Texas 14 veckor

Idag blir Tex 14 veckor
Han är så jädra snygg! Här är en bild från ståträningen på parkeringen tidigare idag när vi väntade på husse.
 

Husse & Matte tappade hakan

Jag drog med mig mannen, Rocky och Texas ner till badstranden. Besökte en annan strand som man egentligen inte får bada med hundarna på. Men jag var uppe på receptionen tidigare och frågade och dom sa att det var ok. 
Vattnet låg spegelblankt, vi var ensamma, 26 grader i vattnet och en himmel som är blå med en solnedgång på. Helt klart underbart! Rocky var inte sen på att börja simma. Han simmade så jäkla länge idag och sysselsatte sig själv lite. Matte stod en bit ut i vattnet hukad med kameran i handen. Husse strax bakom och längs strandkanten stog Tex och småhuttrade. Tex gillar inte vatten och tycker det är lite läskigt att ens se på det. Men idag gick han i med tassarna. 
Vi stod med ryggarna mot Tex och tittade på Rocky som simmade som attans där ute i vattnet. Sen hör jag hur min man blir lite paff bakom mig. Strax efter känner jag någon som simmar kring mina ben! Tex simmade helt själv ut till oss båda. Både jag och mannen blev lika paffa och lyckliga. Några vettiga bilder blev det därför inte. Men destå fler på Rocky!
 
 
 
 
 
 
 

Texas halvbror Molle

Tidigare idag gick Tex och jag förbi den andra dvärgpinschervalpen. Det är Texas 2 veckor yngre halvbror. Samma pappa har dom. Nu för en stund sen när vi satt och åt så kom deras grabb förbi med Molle som han heter. Jag kunde ju såklart inte stanna kvar vid bordet utan gick ut till dom. Han stannade nämligen utanför och började prata. Var ju då bara tvungen att klämma och känna lite på Molle, så fick passa på. Hihi!
 
Lika är dom definitivt inte! Molle är två veckor yngre, han är 12% chihuahua och redan större och grövre än lilla Tex. Tex ser såå otroligt spinkig ut när han står bredvid Molle, haha.
Däremot är dom väldigt lika i sättet! Dvärgpinschrar, ojojoj. Vi släppte ihop dom i vår lilla hage utanför husvagnen och lät dom träffas och leka av sig lite. Haha, ja vad ska man säga...till en början var det ranglek och ganska högljud och hård sådan. Vi fick allt säga till dom lite då och då när det gick lite för vilt till. Men sen var det uppgjort, vem som vann det vet jag inte men sen gick dom efter varandra och lekte finare. 
 
 

Dom delar fast vill ha det för sig själv


Trots att dom bägge vill ha sitt tugg för sig själv så väljer dom ofta att äta på samma tugg. Vänskap <3 Här delas det på allt.
Idag har vi inhandlat lite nya tugg och det var populärt både av Rocky och av Tex. Grisöra var gott sa dom. 

Köpte även på mig fler av orijen godispåsarna, frystorkat lamm. Dom har extrapris på dom i djuraffären här nere i Västervik. Kostar runt 79kr i vanliga fall men nu säljer dom för 20kr. Tror vi har 7 påsar nu, haha. Men det går åt, det är ju Rockys simgodisar och så är dom bra tycker jag! Rocky gillar dom och det är huvudsaken. Simma Simma Simma

OM det var skönt att komma fram till campingen idag, dra med mannen och hundarna till stranden och slänga sig i vattnet. Såå skönt! Vi har snittat, skulle tro 30-34 grader på jobbet de senaste dagarna, mina arbetskläder är svarta! Svarta långbyxor dessutom. 
Lång och händelselös dag på jobbet, varmt och långtråkigt har vi haft. Sen 1½ timmes bilresa till campingen. Varmt var bara förnamnet!
 
Jag skulle bada, oavsett om Rocky inte ville det, jag badar själv isf. Men....lille Rocky hängde på. Simmade på längre än längst, han slutade aldrig! Ville bara mer och sen simmade han lite till. Det var inte en kort vända där då, men trots det var han bara uppe och vände på land för att vila 1 enda gång! Mattes duktiga kille. Han simmade och simmade. Det märks att han fått bättre kondition av allt simmande i sommar, hihi! Även hans sjävförtroende har blivit bättre. Så stolt över min kille. Nu ska vi bara lära den där lille pajsaren att tycka vatten är kul. Haha

Texas

 
Texas Texas Texas, den lilla rackarungen! Vilket temperament han har! Haha, tur att det förhoppningsvis bara är testande det handlar om. 
Han önskar att man inte ska behöva få en tillsägelse, och får han det, ja då säger han till riktigt på skarpen. Haha folket bara kollar på honom när han får ryck. Riktiga utfall gör den lille skiten. Varar ungefär en dag åt gången, sen är han duktig igen. 
 
En annan sak både jag och husse har märkt är att han är fruktansvärt lättlärd! På gott och ont! "Sitt" kan han helt om han fokuserar ordentligt, bättre på handrörelse än på ljudkommando än så längd men det kommer det med. 
Under den här veckan som jag jobbat har husse haft hundarna. Det mörks att husse tycker det är kul att träna med lilla Tex. Robins träning som han tycker är viktig har alltid varit att kunna titta tänder, hålla i tassar, ligga upp och ner i knät och ta det lugnt. Nu har han utvecklat sig och sett mig träna ögonkontakt. Det märks att dom tränat ögonkontakt i veckan, Tex sätter sig ner på rumpan och tar kontakt med oss om vi tagit hans ben exempelvis. Han tigger alltså inte utan tar kontakt lugnt och stilla. Underbart! Detta ska utvecklas mer och bli bättre än bäst på. 
 
Texas ÄLSKAR att åka bil! Haha, ja han somnar direkt i bilen när vi är ute och åker. Ska han bli som Rocky tro!? Att lämna honom i bilen går till och med bättre än hemma. Nu har vi inte gjort det på ett tag iom all denna sköna värme men det märks stor skillnad på honom i bilen mot hemma. 
 
Just nu växer lillplutt massor. Vi har fått gå tillbaka till att ge mat fyra gånger om dagen igen ist för de tre som vi minskat till. Så smal han blir stackarn! Sen har vi börjat vänja in honom på färskfoder också. Än så länge har inte magen sagt ifrån på något sätt. Men vi tar det försiktigt iaf. 
 
Öronen, ja dom har sitt egna lilla liv. Nu har dom stått upp bägge, ena örat har lagt sig och andra stått. Sen har dom bytt plats. Nu har dom hängt i några dagar. Min oro för att dom inte kommer att ställa sig börjar komma. Så vi får se om dom blir tejpade framöver. Han är ju bra söt med hängande, men jag föredrar stående. Det är snyggt!
 
Är så nyfiken på vad det kommer bli av honom i framtiden. Jag tror vi kommer att komma långt. Ska bli så kul att se hur han utvecklar sig

Drömdagiset gör det igen

Idag tänkte jag ringa till hunddagiset och förbereda dom på att Rocky & Texas kommer på måndag. Jag har såklart redan berättat om Tex till hon som driver stället redan innan jag kollade på honom så det var ok. Hon vet också att han följde med hem. Hon i sin tur har meddelat sin personal om honom. 
När jag då ringde idag så svarade en annan personal i telefonen. Jag meddelade att dom skulle komma och personen svarade med att dom sen tidigare redan valpsäkrat deras box på kanter och deras rasthage så han inte kommer ut. Vilken chock jag fick. Vilket dagis! Dom är så bra. Fixar och donar så allt blir bra. Det här dagiset, jag är bara så nöjd! Så tacksam över att jag fick en plats där.
Sen pratade vi en stund och jag känner mig alldeles lugn med att lämna dom på måndag. Dom kommer fixa det här på ett finfint sätt, det är jag säker på. 

Veterinärbesöket

Veterinärbesöket gick jättebra. Husse berättar att Rocky hade suttit där lugnt när han fick sin spruta. Lugnt och fint! Matte är så stolt över honom. Tänk så orolig han har varit. 
Lilla Tex där emot, han tyckte det var lite obehagligt och hade avgett ett ljudligt skrik när nålen gick genom huden. Stackars mattes plutt. Men det ska nog gå bättre för honom så småningom med. 
 
Ikväll har lillen och jag tränat lite ``Sitt´´ som fortfarande sitter finfint. Och ``Stå´´ som går lite trögre med. Men även på ``Ligg´´ som vi idag äntligen lyckades med. Jag fick till det precis sådär bra som med ``Sitt´´, sen förstod han direkt vad jag ville och tog det jättefint därefter.
Lättlärd....när han vill!! ;)

Veterinärbesök i morgon

Idag blev det att ringa veterinären. Inte för att någon hund blivit skadad eller är sjuk utan för att vaccineras. Men det var mer kompicerat än jag tänkt och min plan om att åka efter jobbet en dag gick i kras. Dom öppnar efter jag börjat och stänger innan jag slutat! Som tur är har jag min underbara man som ställer upp och åker med vovvarna till Norsholms djurklinik i morgon när jag jobbar. Fniss, det märks att Tex inte är bara min vovve utan också min manns. Rocky är min hund och det har alltid bara varit jag som skött honom, gått promenader och aktivirat honom. Men nu när Tex kommit in i bilden kan jag inte sluta le varje gång jag ser mannen i trädgården lekandes med hundarna och träna med Tex. Underbar syn!
Rocky är mattes hund, likaså Zezzan. Tex däremot, han ser ut att bli mer hussehund! Vi får se efter Robins första resa vem som han tyr sig mest till då.
Nu har jag just plockat fram alla saker han ska ha med sig till veterinären i morgon, så nu är det bara för honom att åka. Ska bli intressant att höra hur det gick sen efteråt!

Buff buff buff, 5 minuter buffande

Nu när hundarna vistats ute i trädgården i två dagar i sträck på grund av renovering i köket så märks det tydligt att ingen riktigt kan säga till honom på skarpen med hans eviga vaktbeteende. Rocky är inte vaktig men han säger till direkt när någon kommer, destå mer när han vet att han kan göra det utan att få en tillsägelse. Det är inte så att han buffar en gång, inte heller två, tre eller fyra. Rocky fortsätter länge. Nu har han suttit ute i två dagar utan ordentlig tillsägelse och där han vet att han bara kan köra över folk, det har resulterat till att han är envisare än synden. Fy fan för det! Hur mycket jag än säger till honom så kommer det alltid något mer. Han ska ha sista ordet. Just nu bråkar man inte mig mig, idag fick jag nog. Och jag satte den perfekt, för han blev tyst, det blev inget mer. MEN efter en stund kom grannen på sin mc och då börjades det igen. Då fick vi hålla på länge och matte blev bara surare och surare. Sen öppnades dörren och då blev det mer. Idag är han billig, jag är så fruktansvärt trött på hans envishet, för han vet så mycket väl att han inte får och det syns så tydligt på honom. Men endå måste han! Suck

Renovering pågår - Hundlek i trädgården

För att vara första dagen på jobbet efter semestern idag så tycker jag endå att den har gått relativt fort. Har dock känts väldigt tomt att vara utan vovvarna nu när man haft dom runt sig så länge och så nära. 
Under tiden jag har varit på jobbet idag så har mannen min, min bror och hans flickvän varit hemma hos oss och hjälpt till att riva vårt kök. Medans mannen och min bror rev köket så har Stephanie lekt med hundarna och såklart tagit en massa kort, det gillar jag! Är det någon jag litar på som kan ta bra kort som jag gillar så är det hon. Det här är alltså bilder som Stephanie har tagit under dagen som jag får ta del av. 
 
Nu är köket borta, det finns inte mer! Ett tomt rum till kök har jag nu. Kyl och frys, samt flyttkartonger med porslin och köksredskap har nu förflyttats ut i hallen. Totalt kaos har vi här hemma. Hittar ingenting och det lär bli rätt kul att leva utan något att äta med ett tag framöver nu. 
Men, imorgon blir det att inhandla engångssaker så jag iaf får någon frukost. 
 
Tex & Rocky har lekt lösa i trädgården med Stephanie en hel del idag. Känns skönt!
 
 
Efter jobbet svängde jag förbi djuraffären för att inhandla lite mat till Tex. Innan hans nuvarande mat är slut är tanken att jag ska hinna vänja in honom på färskfoder. Han har redan smakat lite och det har gått bra men iom semestern har det varit svårt att få till det bra. Men nu är en korv Vom og Hundemat Valp uppdelad i mindre bitar. Dom ligger på styckfrysning för att jag lätt kan ta fram sen. 
 
Foto: Stephanie Andersson
 
 
 
 

Äntligen hemma

Så kom dagen jag så länge har önskat att den inte skulle komma! Sista dagen på semestern!
I förmiddags gick jag och Rocky ner och tog oss ett bad innan hemfärd. Det gick lika bra även idag, men idag var det lite svårare med alla vågor. 
 

Vi kom iväg och stannade till i Söderköping på Smultronstället för att äta god glass. Hundarna fick såklart smaka dom också. Jätteduktiga var dom trots mängder av fok överallt! Lille somnade mitt i allt ståhej.


 

Väl hemma väntade ett paket jag klickade hem för några dagar sen. Mer gott gott till vovvarna!

 
Texas, älskade lilla Tex. Han blev så glad över att få springa lös i trädgården här hemma. Det har ju inte blivit mycket lösträning för vår del iom att vi bott på camping och väldigt centralt ett tag. Men nu, nu ska det bli ändring på det. Slängde ut en hel hög med leksaker till honom och så lekte vi av oss. Rocky, han längtade efter sina älskade bäddar och myste ner sig där under tiden. 
 
 

Simträningen gav resultat

Efter de senaste två badtillfällena vågar jag nu säga att Rocky börjat gilla att bada. Han har simmat både längre ut och på djupare vatten, men också längre stunder och skillnaden på nu och då är att han tycker det är kul nu. Nu ber han om mer! Ibland hinner han inte upp innan han vill att jag slänger ut mer godis och vill simma ut igen. Haha. Matte är stolt! Just nu tränar vi bort den lilla osäkerheten som är kvar och fram sjlävförtroendet genom att kunna HOPPA i vattnet, inte bara gå i. Även det går framåt! Jag ser en tydlig förbättring på hans självförtroende iom badträningen. Jättekul verkligen!
 

Miljöträning med höga ljud, knallar och mängder av folk

Idag är jag riktigt stolt över mina vovvar! Inte trodde jag att det skulle gå så här bra. Jag som gått och oroat mig över hur vi skulle lösa problemet.

Idag har vi och massa annat folk från campingen bokat in oss för gocarttävlingar. Vi har ju varit där tidigare för att vänja lilla Tex vid ljuden som blir. 

Vaknade i morse och såg den blå himmelen med stor värmande sol på. Ajsing tänkte jag och funderade på hur vi skulle lyckas lösa problemet med hundarna om vi hamnade i samma omgångar.

Men bättre kunde det inte bli. Vi frågade snällt om vi kunde få ställa in dom inne hos personalen under tiden. Där var nog det svalaste stället på hela stället. Och så kikade jag in lite då och då (läs hela tiden) för att se till att dom hade det bra. Jag hade inte behövt oroa mig för dom, dom hade det superbra och låg och sov under hela tiden trots mängder med folk som pratade,ropade och sprang fram och tillabaka och skottliknande knallar och motorljud från cartarna. Så stolt matte, bra träning med! Underbart att dom kunde vara så avslappnade i den miljön. 

Blir så peppad på framtiden med dessa två! Så nyfiken på hur långt vi tänker komma. Jag är så otroligt glad att jag har just dom två vovvarna, mattes älsklingar <3

Hopp och studs har det blivit i carten. Matte har fått finfina blåmärken lite överallt

Bildinlägg från vår resa i Skåne

Dom här två, ja inte är dom lätta att få kort på. Alltid är det någon av dom som ser knas ut eller tittar åt fel håll!
Nu är vi åter hemma från vår lilla tripp ner till Skåne. Att bo på hotell med dessa två bushundar var inga problem. Dom var så duktiga trots att det var försa gången för dom bägge. Sen har vi sett att resan gjort susen på lilla Texas som utvecklats en massa dessa dagar. Så stolt matte!
Här kommer ett gäng bilder från vår resa, de flesta är faktiskt tagna i mannens mormors trädgård och där blev det bus av! Dessa två att busa, ojojoj! En vacker dag kommer någon tro att det är hundslagsmål så som dom låter när dom leker ihop. Haha.
De första två är på hotellrummet och den andra på restaurang. Resten är i trädgården hemma hos mannens mormor.
Mattes älskade hjärtan <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skånesläktingar

Hotellnatten gick bra. Båda vovvarna var jätteduktig. Men Rocky han tyckte det var lite för mycket spring i korridoren. Då måste man säga till. Lilla envisa vakthunden!

Idag har vi varit förbi dom med den lilla valpen som bodde grannar med oss på campingen för en tid sen. Wera och Texas lekte som aldrig förr. Kul för dom att få träffas igen.

Efter det begav vi oss mot Ekeby där mannens mormor bor för lite lunch. Och så blev det en underbar eftermiddag i trädgården. Mycket bus på hundarna och matte med en kamera i handen såklart!

Kvällen spenderades i Attarp hos mannens kusin. God mat, trevligt folk och underbar utsikt. Hästarna betandes intill husknuten och en solnedgång att njuta till. Helt magiskt underbart! Hundarna fick träna passivitet. 
En timma in i middagen undrade en gäst vart vi hade hundarna. Dom låg så snällt och sov i buren precis bakom honom, haha. Han hade inte lagt märke till dom än. 

Inkallning har lillskit fått också, mycket fina dessutom. Han börjar bli duktig på det nu ( när han vill höra) ena hejare de där öronen att inte höra när man vill honom något. 

I morgon bär det av mot Kattarp för ytterligare ett släktingbesök innan vi därefter drar oss hem och tillbaka till husvagnen. 
När jag kommit dit, ja då väntar lite bilder. Kameran har såklart varit med under dessa dagar men inte datorn. Så snart kommer det ett gäng bilder med.


Pyssel på gång

Nu du Rocky! Nu är matte i farten igen. De första sakerna till en blivande WP-sele är köpta. Nu ska bara resten köpas in och så ska jag plugga in hur allt ska sitta en hundraelfte gång. Jag har redan koll nu men för att allt ska bli rätt så får det bli så. 
Sen ska det börja mätas och så ska matte få lite hjärngympa. Kul ska det bli, hoppas denna sele blir lika bra som den andra jag gjort. 

Malmö

Nu har vi tagit oss ner till Malmö. Här ska vi bo på hotell några dagar och besöka lite släkt till min man. Jag är så imponerad över min lille vän, han var såå kissnödig vid ett tillfälle. Men vi har inte riktigt lärt oss hans kroppsspråk än, det han gjorde då var att kissa på sig såklart. MEN bara några droppar! Vi körde åt sidan och inte förän han kommit ut på gräset igen så kissade han. Alltså vet han nu vart han får och inte får kissa. 
Vi har även haft två hela nätter utan att behöva gå ut med honom. 

Nu har vi precis kommit in från ett restaurangbesök och promenad i stora Malmö, såå imponerad över dom båda. Rocky är ju miljötränad men det var ett tag sen. Men lilla Texas har ju bara vistats på campingen. Han pinnade på superbra i koppel med fin attityd. För att vara första gången i stan så är jag otroligt imponerad av denna valp. Mycket rörelse, mycket ljud, dofter, människor överallt och ja. Men han gick på finfint. 

Det här blir första gången för Rocky att bo på hotell. Så mysigt verkligen. Få ha med sig vovvarna hela tiden. 

Kan även stolt meddela att Tex kan "sitt" nu :) gör det helt själv när jag önskar ögonkontakt osv. Hihi, han är så bra. 

Äntligen!

Äntligen! Första gången han känner sig trygg nog att vara i bädden själv. Sen somnade han! Gissa om vi blev glada. Yrvädret han såå svårt att vara ensam! Kan inte lämna honom ens för en meter. Hoppas det lossnar nu. 

Ingen badkruka här inte!

Vattnet låg spegelblankt, sol och värme efter några molntäckta och regniga dagar. Idag var herrn ingen badkruka!
Han ville bara mer hela tiden, han tyckte det var så kul! Han simmade både på djupare vatten och längre ifrån mig. Hoppade i vid några tillfällen ist för de små försiktiga kliven i. Tror hans osäkerhet börjar släppa. Men så tror jag det handlar om att idag låg det just spegelblankt, han tycker nog det är lite läskigt med vågor. 
Så kul att se, idag ville han inte upp ur vattnet. Han ville mer!
 
 

Mattes myskille <3Mattes funderingar

Bilden jag inte kn få nog av, det är denna!
 
Rocky, älskade Rocky. Vad skulle jag göra utan denna hund?! Han är bara så duktig, så himla underbar mot valpen. Det enda han behöver träna mer på är att säga ifrån mer. Han är för tålig! 
Lillpysen behöver veta sin plats. Han är en liten bestämd lillskit den där Texas!
Men det blir nog bra tillslut, han är ju bara en liten bäbis än.
 
Rocky och jag tog en ordentligt lydnadspass tidigare. Jag säger bara det, denna hund!! Så jävla bra han är!
Han sitter helt perfekt i sin position nu, även utan hjälpmedel. Kontakten går fortfarande att arbeta med även om den är hundra gånger bättre. Och så har våra svängar som har förbättrats tusen gångar om. Han är så följsam och hamnar inte lika lätt framför som innan. Duktig hund matte har!
 
Tex den lilla skiten. Med honom tränar vi mycket med koppel för tillfället. Tror inte han var så koppeltränad när han kom till oss. Då kom vi inte många meter och jag upplevde honom osäker. Idag ser jag en annan hund, en hund som är betydligt mer självsäker, drar något förbannat i kopplet och far överallt. Så just nu tränar vi på inkallning, att inte dra så mycket samt att våga gå iväg från där vi bor. Även att våga kissa någon annanstans än runt vår husvagn. Han visar tydligt när han är kissnödig men kissar precis som Rocky på vissa ställen. Och allt kring vår husvagn. Så vi måste röra oss längre och längre bort. Men det är inte så lätt, igår tog vi en ordentligt långtur i skogen. Självklart bar vi mycket på Tex men inte heller då kissade han, inte förän vi kom tillbaka. Vi övar vidare. 
Tex har också lärt sig ``sitt´´ lite bättre, rättare sagt så kan han det riktigt bra nu faktiskt. Jag är så imponerad över denna valp. Så lättlärd han är! Vi kommer att komma långt. 
 
Matte själv kan inte sluta le, han är så jädra snygg den där lille. Jag tror verkligen på honom och nu har jag börjat fundera lite kring utställning, Tex mamma är Internationell, dansk, norsk, polsk och svensk champion och norsk vinnare-10. Jättetrevlig tik som jag också fick träffa när jag hämtade hem Tex. Hon är även MH-testad. Tycker jag är bra. Nä så nu ska jag läsa på om utställning och träna på att ``stå´´ kanske vore bra med
``stanna´´ med. Haha. Det där yrvädret!
 
 

Två myshundar <3Texas är en mycket liten hund

Rumsren två dygn nu!
Nu har vi börjat lära oss vad den lille pojken behöver och hur han fungerar. Han har visat mycket tydligt att han älskar att åka bil. Han somnar direkt och lägger sig med huvudet över Rocky under bilfärden. Vi har till och med lämnt dom ensamma för första gången. Synen vi fick efter den korta stunden vi lämnade dom är obskrivlig, dom hade legat och sovit!
 
Rocky framstår som en förälder till lilla Texas. Känns så bra det här, dom gillar varandra så mycket. Blir Tex orolig så hämtar man bara Rocky så blir han lugn igen. 
Rocky är helt slut dock, tror inte han sover så mycket nu när Tex är här. Han vill ju hålla kolla på honom och vågar inte röra sig då han är rädd att lillen ska vakna på nätterna. Så just nu ligger träningen nere, vi gör något litet bara och det med fortsatt framgång. 
 
Tex är en frusen hund, precis som storebror Rocky. Men oj så svårt det är att hitta saker till dom här små!
Men idag när det regnat hela dagen och varit svalt åkte vi som sagt va in och lämnade hundarna lite. Ut kom jag med ett par strumpor i storlek 46. Nu har jag klippt lite i dom och skapade två tröjor till lillskit. Det kallar jag billigt! två tröjor för en struntsumma!
 
Han har också fått ett halsband! Kattungeselen var fortfarande för stor även efter jag tejpat ihop den. Han kröp ur den och snodde in sig så han fick ett halsband som passade honom lite bättre. Fungerar skitbra!
 
Sen till något jag är så paff över. Valpen har efter bara 3 dagar lärt sig början på ``sitt´´ och så har vi påbörjat ett litet pass av ``ligg´´. Vilken lättlärd hund!
 
Foto: Stephanie A
 
 

Myspojkarna <3
Det känns så bra

Jag är så himla lycklig att just DEN valpen kom till oss! Och att det är just Rocky som vi redan hade. Rocky är så jädra duktig mot Texas. Som jag har letat efter just DEN hunden. Nu är han här och allt är så perfekt. Hundarna går så bra ihop. 

Idag känns det som att han redan accepterat vår vardag och är cool lugn trots allt vi gör. Så bra valp! Så bra lärare till hund jag redan har. Älskade hundar. Det känns så bra!

Bästa vännerna

Texas har redan skaffat sig en kompis. Dvärgschnauzer tikvalpen Wera som bott snett mitt emot oss. En halv vecka yngre än han själv. Tex är 12 veckor!
Lekt och busat massor. Tex har fått smeknamnet ``Pirayan´´ också. Haha, låter gör han med när han busar. 
Nu har Wera och hennes familj åkt hem till Skåne men till veckan kommer dom förhoppningsvis få träffas igen. Vi ska nämligen ner till Skåneland då. 
 
Tex sköter sig otroligt bra och tyr sig till oss alla. Men vi har lite bekymmer med att han inte kan koppla av någon annanstans än när han ligger i knät. Så vi tränar massor på det. Så fort han somnar läggs han i bädden, just nu ligger han och sover i bädden helt själv och jag kan sitta så långt bort som på andra sidan bordet. I början gick det inte att lägga över honom. Han känner sig trygg med oss.
 
Rocky har gått in i någon föräldraroll. 
Mannen gick iväg med Tex för en liten promenad, vi har ju märkt att Rocky blivit en trygghet för Tex men måste ju träna på att kunna vara utan honom också. När Robin och Tex går iväg kunde man se hur Rocky tittde efter dom tills dom försvann ur synhåll. När dom kom tillbaka gick Rocky runt och kollade igenom Tex noggrant. 
 
Så skulle i testa nya larmsystemet. Jag visste hur högt det var så satt med dosan i handen för att snabbt kunna stänga av. Robin min man stod vid bordet med Tex i famnen och Rocky låg på golvet. Larmet gick och jag lyckades stänga av så snabbt att lätet blev som ett kort tjut i Rockys öron. Rocky for upp på bordet?! Det gör han aldrig men i detta fall trodde han att tjutet kom från lila Tex och han ville kolla så att han mådde bra. Älskade Rocky, han är för bra. Det här kunde inte blivit bättre!
 
En annan sak som verkligen visar deras trygghet till varandra är på natten. Rocky sover som alltid på sin bädd och Tex har vi haft i bur, tätt intill Rocky. Tex har haft lite jobbigt med att vara ensam så i natt testade vi med att låta båda vovvarna sova tillsammans. Knäpptyst har det varit. Inte ett ljud! Rocky & Texas, bästa vännerna <3
 

Välkommen hem Texas

För ca två veckor sen åkte jag och Jenny för att kolla på en dvärgpinschervalp till mig. Vi kom dit, blev välbemötta och det kändes verkligen som att det här, det HÄR var rätt läge. Kenneln är super, kennelägarna jättetrevliga, valpens föräldrar finfina och allt var klockrent. MEN, något kändes inte helt rätt och jag avstod den valpen. Roligt var det ändå att få komma dit, tiken till valpen var nämligen Rockys kusin, valpen var kusinbarn, sen fick vi träffa Rockys farmors mor! Otroligt lika hela bunten!
Jag har letat en andra hund nu i så många år, letat efter den där rätta utan att finna framgång. Så jag gick ganska snabbt in i att vi skulle bli utan valp även denna gång. 
 
Så kollade min man runt på blocket och visade mig en annan valp. Det var den där valpen jag sett en tid och kollat på själv och beundrat, dött söthetsdöden osv. Men inte gått vidare med i tron om att det var den oseriösa uppfödare jag trodde det var. Men nu fick han mig att kontakta denna uppfödare och jag hoppades innerligt att jag skulle få svar snabbt så jag kunde mätta nyfikenheten.
 
Jag fick ett svar och det var INTE den uppfödare jag trodde! Och så fortsatte våran kontakt hela kvällen. Tillslut bestämdes det att vi skulle komma och kolla. Jag ville inte hoppas för mycket men den här gången kändes det bra redan från början. Igår åkte vi dit och både jag, min man och Rocky klickade med valpen. 
 
Jag fick träffa tiken och åter igen ser jag likheten mellan henne och Rocky. Exigor´s Black Zafira heter hon. Valpen hade en härlig attityd och temperament. Lekte och busade mest hela tiden och Rocky verkade nöjd!
 
Jag blev positivt överraskad över att han redan var klar och inom tiden för veterinärbesiktningen. (Såklart UA!) Det hade jag inte räknat med så jag hade ju inte tagit med mig betalning. Jag skulle ju bara dit och kolla och se om det var något. Men vi alla klickade och mitt hjärta värkte, det kändes så rätt med allt. Så när hon sa att han var redo att åka på en gång kändes det bättre, då kunde jag utnyttja semestern så mycket som möjligt. 
 
Så valpen följde med oss hem och på kvällen åkte vi åter ner till husvagnen. 
 
Jag anser att så här ser mitt liv ut, och även hans snart. Han får hoppa rätt in i vårt liv och anpassa sig direkt. Och det har fungerat jättebra! Jag är djupt imponerad av den lille som klarar sig så bra. Trodde faktiskt det skulle bli lite mer gnissel och gnäll än det har varit. Supermysig verkligen och tyr sig otroligt mycket till både mig och husse. 
Han är så liten den här killen att halsbandet han fick med sig inte passar än. Så jag fick leta fram katten Zezzans kattungesele hon hade när hon var liten. Ni som träffat henne vet att hon var extremt liten hon med. Selen har jag sen fått tejpa ihop lite för att den ska passa herrn. Duger gott trots att den är lite stor än på honom. Men har inte mage till att byta bort den, han är ju bara för snygg i denna färgglada sele. 
 
Notera hur nöjd Rocky är på bilden ovan!
 

Det märks tydligt att Rocky och Textas gillar varandra. Dom leker ihop och nu när Texas vaknade till så gick jag ut med honom så han skulle få kissa då ville han bara tillbaka till Rocky. Han vet precis vart vi bor och det är ju skönt!

Somnade gott i husses famn. Och det gjorde vi andra också! Vi ALLA, även tvåbenta somnade i våra stolar där i förtältet. Men har man varit uppe och sprungit på natten med valp så blir man lite trött. För säkerhetens skull var jag ute med honom två gånger, men han vaknade med två timmars mellanrum och sa till.
 
Mina syskon hade gått förbi vår husvagn och sett oss när vi suttit där och sovit. Dom fick sig ett gott skratt!
 
De där öronen! Han är ju för söt. Han kommer garanterat få ståöron (till mattes förtjusning) men när han sovit slokar ena örat. 
 
Lite kul är att det några husvagnar bort bor en ännu yngre dvärgpinschervalp, och det är halvbror till min pojk. Och snett mitt emot oss nu har vi gäster som har en lika gammal dvärgschnauzer. Ytterligare några husvagnar åt det hållet finns en 9 veckors yorkshireterrier valp.
 
 

Klick klick klick - beställning påväg

Och där gick beställningen iväg. Nu har jag hållit mig så länge från att inte klicka hem massa gott gott till lillplutt. Men nu kunde jag inte hålla mig längre! Hans framgångar i simmet har gjort att gottegodisarna har tagit slut, eller ja, snart iaf. Har använt mig av Orijen frystorkat kött och Racinel Primal frystorkat kött, han älskar dom och dom har hjälpt Rocky att leka fram badsuget i vattnet då dom flyter. Och nu simmar han!
Så mina tanke är att han ska få fortsätta käka äckigt dyra godisar en tid till. Men det är han värd!

Han hoppade i

Inte heller idag har vi gjort många knop. Vi har hållit oss undan solen bäst det gått och besökt hundstranden några gånger. Idag har Rocky badat och simmat tre gånger. Och vid det senaste besöket gjorde han något jag inte hade trott att han skulle göra. Han HOPPADE i! Han som vanligtvis är så försiktig och noga med vart han sätter tassarna. Nä nu tog han ett skutt i!
Och idag har äntligen matte kommit till skott och badat, så idag har vi alla, husse, matte och Rocky badat tillsammans. Mycket underbart! Rocky tog sig en redig simtur och dessutom på djupare vatten mot vad han brukar göra. Framsteg! I morgon blir det en tur hem igen över dagen och se efter huset och uträtta lite ärenden. Kan vara skönt med en liten paus från simmet och värmen någon dag, trots det ett underbart väder vi har verkligen. En riktig sommar, underbart!
 
 

Bildinlägg - En varm sommardag

Idag har vi haft en fantastiskt varm och skön sommardag. Vi har slappat, solat och inte gjort ett dugg. Riktigt skönt faktiskt!
Vid ett tillfälle tyckte Rocky det var väldigt varmt och jag beslutade att gå ner till hundstranden med honom. Ville han gå ner så ville han, annars behövde han inte. I vilket fall trivs vi båda att vara där. 
Tog på Rocky flytvästen i fall att han skulle gå ner och så slängde jag ut lite godis till honom. Kastade dom längs vattenytan i hopp om att han iaf skulle bli lite blöt och svalka sig genom tassarna. Det har ju inte annars varit några problem och det var det inte heller denna gång!
Så tog vågen en godisbit för honom, och Rocky går ut längre och längre. Sen föll det sig ganska bra att matte kastade godisbitar ut i vattnen och hunden efter. I slutet kunde jag kasta rätt långt och hunden efter. Han simmade på bra mycket idag. Och det syntes att han tyckte det var skoj. 
 
Jag vill mer, jag vill mer!
 
 

Vi fick snabbt gå därifrån

Ligger och latar oss i solen! 
Det behövdes bara en kväll och en god natts sömn enligt Rocky! Nu på morgonen var han lika pigg som vanligt, kanske något mer träningssugen. Jisses, så fort jag tittade på honom så gick han perfekt i fotposition utan att jag ens tränade. Det var bara en vanlig promenad. Trodde jag ja, den vanliga promenaden slutade med en varm hund som simmade och hade kul i vattnet tills vi fick gå därifrån då vi höll på att bli attackerade av två svanar. Då fick vi bråttom! Märkte inte att dom kom, och såg dom inte eftersom jag satt bakom kameran riktad mot Rocky där i vattnet. Det var inte förän jag hörde deras väsande mot oss ca 5 meter ifrån som jag upptäckte att vi fått sällskap. Riktigt otäckt! Men Rocky badade på och hade kul en stund iaf. 
Bilder kommer senare, nu ska vi lata oss i solen efter en härlig promenad. 


Vila för hela slanten

Ja, Rocky har inte gjort många knop denna afton! Helt slut är han så jag planerar någon dags vila för honom framöver och ser om han återfår sin energi lite. Han har legat hela eftermiddagen i min systers knä och njutit. Och det kan jag meddela att min syster har gjort också. Njutit för fullt. Så mysigt har dom haft det! 
Så i morgon blir det vila för hela slanten! Han ska få en ordentlig massage och hållas varm med sitt favorittäcke, back on track. Sen ska han få äta lite mer än vanlit, få energi från det hållet och även lägga på sig lite. Det märks att han hållt igång nu!!

Han är helt slut!

Nu är han hemma!
Jag tittade ut bra många gånger genom fönstret i sevicehuset där jag stod och höll på med maten för att se om dom kommit. Så den där sista gången ser jag att det är fullt med hundar vid våran husvagn. Min Rocky, Jennys dvägpinscher Zorro, eurasiertikarna Faith och Tiza samt extrahunden Leah som är på besök. 
Lagom till dom kom blev maten klar så Jenny fick hjälpa mig ner med maten medans mannen fick göra klart köttet som snart var klart. 
 
Jag såg direkt att Rocky var helt slut!
Jenny berättade om helgen som varit och hur det gått. En mycket tråkig nyhet fick jag veta tyvärr. Men nu vet jag också vad vi måste träna med på. Tråkigt att det blev som det blev, men Rocky tänkte väl tillbaka lite för mycket på sin tid innan han kom till mig. Nu blir det att träna vidare. 
 
 
Dom roliga nyheterna var destå fler. Jag började helt klart undra om det verkligen var Rocky dom pratade om, men det var det. Rocky har både simmat och lekt med pinnar?! Är det min Rocky!?
 
Efter maten fick vi för oss att gå en promenad med hundarna, så gick vi förbi hundstranden och lät hundarna leka i vattnet. Så kunde jag få se Rocky simma tänkte jag. Hade väl lite för höga förväntningar och vattnet låg inte spegelblankt så lilla Rocky visade inte riktigt upp vad han lärt sig. Men några simtag tog han. 
 
Trots en redan trött vovve så såg jag hur träningssugen hund jag hade. Han visade mycket tydligt att han trots tröttheten ville träna. Och eftersom jag endå hade med mig en vattenleksak så råkade jag ``tappa´´ den lite då och då under promenaden. Han markerade fint och tog den till och med i munnen. Första gången på nnt ställe än på hemmafronten.
 
Nu har Jenny & Tobias med alla hundarna åkt hem. Kvar har jag en mycket trött vovve som somnat i systers famn.
 


Liten hund sover djupt, tappat huvudet och orkar inte hålla upp underläppen!
Helt avslappnad, så slut!

 


 

Hund inlåst i bil

Efter en dag på bröllop så slocknade jag ganska så direkt i bilen påväg ner till Västervik igen under natten. Men skönast var nog endå när vi kommit fram och vi fick sova i husvagnen. 
 
Denna morgon har vi pratat hund med några grannar till oss. Dom berättade att dom förra helgen hade blivit attakerade av en hund snett emot våran husvagn. Hade hunden inte konstant suttit bakom galler i bilen så hade dom blivit påhoppade. Under de dagar dom var här hade dom hunden inne i husvagnen bara någon enstaka gång. Den stackars schäfern fick bo i en trång bur i bilen hea tiden. Och när dom var ute med den så var den både lömsk och agressiv mot folk. En stackars förbipasserande äldre man hade gått förbi med sin sheltie, då hade schäfern slitit sig och rusat dit för att hugga hunden. Den äldre mannen hade panikslaget hunnit yfta upp hunden innan men schäfern var fast beslutad att hugga den. Den äldre mannen berättar sen att han varit med om detta inte bara en gång utan två gånger tidigare så hunden var redan skadad efter liknande anfall. 
 
Jag tycker det är så tragiskt. Hunden fick sitta i en trång bilbur hela helgen med undantag för rastningar och en gång in i husvagnen. Flera av våra grannar hade gått till reseptionen och anmält detta och när en av grannarna kollar upp loggan som fanns på bilen så kommer dom fram till att detta är en hundinstruktör!!!
En instruktör borde väl veta bättre än det här tycker jag. Vet man med sig att hunden inte karar av miljön, då tycker jag att man borde kolla på andra allternativ än att ta med den till en välbesökt camping. Det kn vara riktigt farligt! Och bara för att hunden är agressiv ska den inte få vara inlåst i en trång bilbur hela helgen. Som våra grannar sa, det var inte hela bagageutrymmet utan bara halva den fick hållas på. Det är inte rätt mot hunden. Jag tycker att ägaren/instruktören?! borde fundera över vad som är bäst för hunden. Man kanske inte skulle ta med en så pass instabil hund till en camping. Mycket kan hända!
 
Jag är glad att jag inte såg detta, hade jag det så hade hela min helg varit förstörd! Den lilla polis jag är. Usch, jag hatar att folk inte tänker längre än näsan räcker!
 
Instruktören kanske skulle tagit hjälp av en annan granne vi har här ist. Om dom har en eller två rottweilrar vet jag inte men att dom har. Dom har dom/den helt lösa med bara låga kompostgaller som stängsel som inte ens sitter fast. Och endå har dom stenkoll. Så ska det vara!

Bröllopsfin & hundträning

Nu sitter jag här bröllopsfin, som gäst denna gång! Håret fixat, naglarna målade, klänningen ihoppad och snart åker sminket på. En liten paus från allt fixande tog jag och direkt när jag satte mig ned så kände jag den där otroliga lusten att få träna hund. Men i samma veva jag börjar planera vad jag skulle vilja göra så kommer verkligheten ifatt. Jag har ju ingen hund hemma! 
 
Nåja, det är bra träning för matte att inte alltid kunna träna jämt. Träningssuget ligger på topp verkligen och speciellt nu när allt klaffar och går bra. 
 
Rocky har det iaf väldigt bra där han är hos Jenny. Fick en film länkad till mig över facebook i förmiddags där man kunde se alla hundarna leta godis tillsammans på gräset. Älskar att se på stora hundflockar. Då mår jag bra, det är precis det här han behöver. Han behöver få träffa lite hundkompisar och leka av sig lite iband. 
 
Nu är det beslutat att vi inte kommer att hämta Rocky när vi i natt eller tidigt i morgon bitti åker ner till Västervik igen. Rocky kommer till oss ist. Jenny mfl kommer ner till Västervik och grillar med oss. Ska bli superkul och framförallt mysigt. Få visa hur vi har det och prata massa hund med Jenny. Ska bli kul!

Eurasier - Jenny berättar

Jag fick en fråga tidigare angående eurasier. Jag känner att jag själv inte har så pass mycket kunskap om rasen så jag kan svara på den. Men jag bollade över frågan till Jenny.
 
Personen skriver:
``Leah är verkligen vacker! 
vad används rasen till? nyfiken´´
 

Så Jenny du får gärna svara på frågan och berätta lite om rasen. 
Rasen kommer ursprungligen från Tyskland så sent som 1960-talet tog Julius Wipfel ett initiativ och gjorde ett experiment med  korsa några raser. Hans ambition var att få fram en medelstor vacker europeisk spets hund med fina färger och speciell mentalitet.
   Han parade först en wolfspitztik med en chow-chow hanne det var för att få fram enmanshundskaraktären från chow-chow och från wolfspitztiken sin anatomiska sundhet och avelsdugligheten skulle föras vidare till avkommorna. Sen kom samojedhunden in och då fick rasen sin eleganta kroppsbyggnad, rörelsemönster och större fertilitet. Namnet Eurasier kommer från ursprungsrasen wolfspitz från Europa och chow-chow samt samojedhunden från Asien.
 
Till Sverige kom den första Eurasiern 1994 och den ökar mer och mer i landet. Då den är framavlad till att vara en sällskapshund så passar den till många olika. Rasen är självsäker, lugn med hög retningströskel,  vaksam och uppmärksam men inte allt för skällig. Den är mycket bunden vid sin familj och kan vara något reserverad mot dem den inte känner. Den kan backa men den får inte vara nervös, aggressiv eller extremt misstänksam vid träffa med nya människor. Den har ingen jaktlust men kan självklart följa efter vilt, alltid kul med något som springer iväg men den är inte avlad för jakt.
 
Rasen är frisk och kräver ingen större pälsvård. Men gärna en genomborstning varje vecka om man har en hund med mycket päls finns dem med mindre bla min ena tik henne borstar jag ibland eller vid utställning och fällning.
 
Nu till frågan som jag skulle svara på. Man kan göra vad man vill med rasen förutsatt att den hund man har gillar det. Många kör rallylydnad, agility, weight pull kan dem tycka är kul, dra släde och dylikt, lydnad, viltspår, personspår, spår, utställning med andra ord är det en mångsidig ras :-) Jag själv tränar Rallylydnad med min äldsta tik och åker på utställning. Med den yngre tiken som är 6 månader har vi börjat lägga spår då hon gillar det men även börjat introducera lite rallyträning och så utställning.
 
Rasen älskar att följa med sin familj på allt som den hittar på och är mycket trofast mot sin familj. Det som kan vara en nackdel med rasen är att har man skaffat sig en så brukar man vilja ha en till, vet inte om det är en nackdel egentligen ;-)
 
Ja det var lite om Eurasiern om man vill veta mer om rasen kan man gå in och kolla på www.eurasierklubben.se eller på min och min syster Matildas kennel hemsida står det om våra hundar www.ibixys.com / Jenny
 

Tack Jenny!!
 

Uppdatering från Jenny


Fick just en bild från Jenny. Rocky myser i stolen och Leah sitter bredvid. Passade ju bra nu när jag nämnde finfina Leah så mycket i senaste inlägget. Gör bara så ont, matte och Rocky klickar med en hund som hon sen väljer att inte ta. Önskar man kunde dra tillbaka tiden. Dom trivs ihop dom där två

Hundlös, tröstar mig med att läsa hundtidning och vad hittar jag där om inte min vän

 Saknaden efter min älskade vovve gjorde att jag gick och köpte mig en hundtidning för att stilla saknaden lite. 
Började läsa och bläddrar fram ett uppslag där jag hittar något bekant. Där på uppslaget ser jag min vän
Jenny. Det är hemma hos henne som Rocky är hos nu. 
Kul, jag visste att hon varit med i tidningen men inte vilken. Men nu fick jag svaret. Hittade lite småfel i texten
men så är det väl alltid med tidningar. Stö på lite extra osv. 
 
Jenny är alltså uppfödare av den relativt nya hundrasen eurasier. Hon tillsammans med sin syster driver kenneln Ibixys Kennel och förra sommaren fick dom sin första kull valpar. Hela 11 valpar fick dom. Tiken har jag träffat som valp och är en jättetrevlig tik. Valparna blev faktiskt igår redan 1 år gamla. Jag har träffat en del av dom och det är riktiga charmtroll som går bra i utställningsringen.
 
Jenny äger alltså Eurasiertiken Faith, dvärgpinschern Zorro och nytillskottet eurasiertiken från Finland Tiza (som syns i bild). Kelly och Aurora bor även dom där men ägs av Jennys familj.
 
Jag kan tipsa om denna kennel, inte bara för att det är min väns utan för att det är otroligt bra hundar dom sitter på. Kika in på deras hemsida. http://www.ibixys.com/
 
Här är deras A-kull 5 veckor. Jag och Rocky hälsade på och fick träffa alla goa valpar
 
 
En av valparna, eller rättare sagt den valpen som jag klickade med! Ångrar så att jag inte fattade beslutet att ta med henne hem. Alwia ``Leah´´
 
 
Alwia ``Leah´´ några månader
 
 
Rocky och Alwia ``Leah´´ klickade även dom. 
 
Och idag fick jag träffa henne igen. Lika fin som alltid och det gör fortfarande ont i hjärtat att hon inte blev min. Men vi får se, kanske tar Jenny en till kull valpar. Klickar jag då med någon då slår jag till. 

Rocky på läger

Nu är vi hemma i huset igen. En snabbis denna gång. Rocky lämnade vi av på vägen hem vid lunchtid och jag tror han lever rätt gott där borta hos Jenny och hundarna. Med Rocky medräknat har hon nu 7 hundar hemma. Kul för honom med massa lek i helgen. 

Själv håller vi på att förbereda inför svärfars bröllop i morgon. Jag har varit en sväng till Norrköping och fixat lite. 
När vi planerade att jag skulle dit så gick mina tankar direkt åt Rocky "det är för varmt i bilen för honom" innan jag kom på att vi just hade lämnat av honom. Ja jag tänker då alltid på min hund. Känns mycket konstigt att inte ha honom hos mig.

Just precis fick jag ett sms av Jenny som skriver "din hund har badat..." Och berättar att han självmant hade gått ner i vattnet och simmat tillsammans med hennes dvärgpinscher Zorro.
Älskade hund, ska även badandet släppa nu? Han har aldrig haft problem att gå ner i vatten, så länge han bottnar är det inga problem men att simma är jobbigt. Det gillar han inte. Då har han fått panik med uppspärrade ögon och velat i land igen. Att tappa kontrollen är jobbigt! 
Det ska bli mycket intressant och se vad som händer den dagen det är tillräckligt varmt för matte att hoppa i, kommer hunden följa efter eller inte. Återstår att se. 

Nu ligger han tydligen i solen och torkar den lille filuren. Åh så jag saknar honom. Men på söndag får jag hålla om honom igen. Älskade hund <3

Dags att ladda batterierna

Nu har det varit några intensiva träningsdagar vi haft jag och min hund. Det har varit jättekul & inspirerande och det har gått framåt hela tiden. Det har gått från klarhet till klarhet och framgångarna har utvecklats till nya framgångar. Men nu bryter vi! Nu slutar vi medans det går bra och fortsätter efter helgen. Jag märker på Rocky hur trött i skallen han är, helt slut är han! Vi fick till en finfin sista träning i förmiddags och nu får det räcka. Vi tar en paus med föremålen och vilar lite. Dags för matte att jobba lite, jobba med att låta hunden få vara ifred en stund och vila lite. Haha. Men det är ju så kul, det tycker Rocky med som utvecklats så otroligt mycket den senaste tiden. Efter så många år som vi tragglat med detta så släpper det. Polletten trillade ner och nu går vi framåt i en rasande fart. Det går kanske lite för fort framåt...Dags att vila lite. 
 
Idag har vi haft gäster, vi har tagit någon kort tur inne i centrala Västervik och ätit på restaurang. Men det är allt. Nu står det vila på schemat och det ska det bli. I helgen ska vi på bröllop så Rocky kommer få åka bort till Jenny och alla hundarna. Hon som har den andra dvärpinschern Zorro och eurasierna. Där kommer han få det superskoj och leka av sig ist. 

Träning med apportbocken

 Ja, jag vet inte riktigt varför klippet har förstorats och hamnat delvis utanför bild. Jag har gjort som jag alltid har gjort men nu verkar det inte vilja fungera av någon lustig anledning. Om någon har tips på vad som kan gått snett får gärna hojta till. 
I det här klippet visas vart i träningen vi är. Vi har som synes kommit så långt att vi faktiskt börjat nosa på apport. Här tränas det på att greppa från hand, hämta och lämna i min hand. 

Bloggar sökes

Söker nya bloggar att följa. Har du en intressant blogg som innehåller mycket bilder, film och inspirerande texter så tycker jag att du ska skriva ner den här i en kommentar. 
En intressant blogg för mig är en blogg där man får följa med i både med och motgångar, en blogg där man känner att personen fått kämpa för att nå sitt mål. Vanlig vardag som träning och tävlan, en blogg där man får följa med i ur och skur. 
Har du en sådan blogg eller kan tipsa om en blogg som innehåller detta. Dela gärna med dig till mig :)
Jag vill bli inspirerad!!

Mer pricksäker

Jag har försökt lära in att fånga en godisbit i luften, men det har inte lett till någon framgång.
Nu när Rocky börjat lära sig att bollar och andra föremål inte är farliga så har han
börjat ta bollen i luften.  Idag gjorde han det gång på gång. Riktigt slngde sig upp i luften stundtals
för att fånga den. Jättekul verkligen!
Men detta har även lett till att han nu även börjat bli mer pricksäker när jag kastar godis till honom. 
Rocky är en liten hund och belöning skall ges snabbt vilket har lett till att jag i princip bara droppar 
godiset framför honom när vi tränar ist för att böja sig ner och det tar längre tid. Nu idag mrkte jag vid
flertalet gånger att han tog godiset i luften. Bra jobbat grabben!
 

Kollar in genom linsen och ser detta

Just den här bilden har en lite rolig historia. Ja ni ser ju vad som hänt! 
Jag tog fram bollen och apportbocken, ställde upp kameran och tänkte leka lite med fjärrutlösaren. Det fungerade så bra sist och så var det kul. Förut har det varit ett bekymmer att träna och fota med kameran samtidigt, men inte nu! Började leka med Rocky han förstod direkt vad han skulle göra och jag kunde nu även dirigera bort honom för att hämta bollen när den rullat iväg lite för långt. Han fixar det! Duktiga hunden!
 
Vid andra tillfället jag tog fram apportboken så fortsatte träningen att hålla kvar lite längre. Han gjorde framsteg och mitt i allt fick jag för mig att kolla kameran för att se så han kom med. Jag ville ju fånga detta på bild! Böjer mig ned till kamerans höjd lite längre ner på marken, tittar in genom linsen och ser Rocky helt centrerat i bild med apportbocken i munnen, jag var inte berädd på att han skulle ha den i munnen så blev chockad såklart. Han står still och håller den kvar i munnen hela tiden jag tittar genom linsen de där sekundrarna medans jag famlar omkring med fjärrdosan för att få detta på kort. Och han bara står där, så tillslut fick jag ett kort på det och det blev detta kort! Jag vet inte hur många sekunder det blev men bra många, till skillnad från att han annars endast håller runt sekunden. Det går framåt nu!
 

Tur att jag har en snäll hund

När jag åker till husvagnen ensam så säger inte Rocky flaska åt dom som går förbi. Men alla gånger min man är hemma och följer med så är han inte sen på att säga till att det kommer folk. Han buffar och håller envist på länge och vägrar att ge sig. Han ska ha sista ordet! I natt fick jag för mig att vi skulle ta en nattaträning, sätta oss i mörkret vid toaletten. Han gillar nämligen inte när folk kommer gåendes i mörkret, han tycker det är lite läskigt. Men där utanför toaletten vid servicehuset satte vi oss och skvallrade på folk. Och lite passivitetsträning där emellan. Vi har inte skvallrat så mycket tidigare så detta är ganska nytt för oss bägge. Men Rocky förstod vad jag ville och det slutade med att han satt med stora intresserade ögon riktade rakt mot mig så fort det kom någon. Haha kul! 

Innan läggdags blev det en lång och avslappnande massage med stretching för lilleputten. Skönt sa han!

Idag har jag något mycket roligt att berätta. Haha tur att jag har en snäll hund! Mannen gick in i husvagnen och kollade på en serie tillsammans med  Rocky medans jag gick upp till servicehuset och diskade. När jag kommer tillbaka så ser jag att Rocky ligger utanför förtältet på trallen, men någon husse syntes inte till. Helt fritt och ensamt låg han där och kollade. Han kunde ha sprungit bort, gått fram till folk och andra hundar eller gått ut på lilla vägen. Men han låg där, helt avslappnat på trallen precis som han brukar göra, fast när matte eller husse är där. Grannarna mitt emot satt ute och hade sett honom hela tiden. Så när jag kom fram så berättade dom att han legat där ett tag. Det hade gått förbi rätt många där på vår lilla gångväg framför oss, även barn. Men han hade legat där så snällt. 
Jag säger bara det, tur jag har en snäll hund! 

Mina leksaker i kameraväskanNikon D5100
AF-S DX NIKKOR 18-105mm
Tamron 70-300mm
Nissin di622
Nikon fjärrutlösare

Nytt träningsmoment - Film

Mitt träningssug är enormt just nu, likaså Rockys verkar det som. Han börjar ju till och med leka med bollar när jag skulle göra annat. Ja, jag är fortfarande chockad! Framsteg gör vi och jag tycker att både Rocky och jag har blivit positivare i träningen. Gladare och det är mycket mycket roligare att träna nu. Vi har stått still i träningen så länge och så fick vi ett litet tips som jag sen jobbat vidare med och så har vi nu kommit hur långt som helst! Det finns inget stopp på varken mig eller Rocky nu. Här kommer ett litet klipp från en annan träning idag. Vi började nosa på att hålla kvar liiite längre än vanligt. Även i detta moment gör han framsteg. Han är duktig min vän <3
 

Bilderna från den stora stunden

Jag är fortfarande i chock. Kan inte förstå att min hund, MIN hund tar saker med munnen. Helt ofattbart! För andra hundägare kanske detta inte är så stort men Rocky har alltid haft svårt för att ta saker med munnen. Detta har vi tränt på i fyra år. Men nu äntligen släpper det efter lite justeringar i träning och att polletten trillar ner för hunden. 

Jag är otroligt glad över att jag faktiskt var förberädd med godis i handen och kameran riggad och klar. Tanken vr att bara testa och se hur den fungerar, men så långt han jag ju inte. Det fungerade efter första försöket och tur var väl det för nu fick jag bilder på den stora händelsen. 
 
 
 

Här syns hans glädje och hur roligt han tycker det är. Han vill bara mer!


 

Han blir bara bättre och bättre på att greppa saker ordentligt nu!Haha jag var bara tvungen att ta med denna bild. Här är han påväg
tillbaka med bollen till mig. Han gillar inte riktigt hur bollen smakar,
fortfarande lite äckligt tycker han!Duktiga killen hämtar bollen!Gissa om jag åter igen blev förvånad när hunden sen fångar bollen i luften!
 

Matte i chock

Ok, vad hände där? 
Satte mig ner för att testa nya fjärrutlösaren till kameran. Tog vägen förbi Linköping och hämtade upp laddaren så nu fick jag äntligen testa den. 
Vad händer då? Jo hunden tog initiativet helt själv och greppade bollen jag hade slängt i ett hörn och började leka med den. Ett mycket tydligt grepp och bollen hamnade intill mig! Va!! Jag är helt i chock, detta är jag inte van vid! Jag var tack och lov helt förberedd med kameran igång och godis i handen så han fick bra mycket beröm av matte. Heja heja! 
Så på hundens begäran blev det en bollkastlek av det hela! Kul kul kul! Bilder kommer senare när datorn plockats fram så håll ögonen öppna!