Söndagsträning

Dagen har varit lugn, jag har behövt göra annat. Hundarna har därför fått en skapligt lugn dag idag. Kanske bra med vilodag såhär efter backträning för Tex igår och bus på det. 
Vi har iaf hunnit med en tur med benmanschetterna på Texas. Han fick ha dom fram då det är framvagnen som jag önskar med muskler i. 
 
Det är galet vad hunden har förändrats i kroppen på bara strax över 1 månad! Det där blodpulvret gjorde susen. Det mesta tror jag handlar om att han tycker om smaken och har börjat äta bättre. Han är så kräsen den lilla skiten! Det var länge sen det gått åt så mycket mat som det gjort nu den senaste tiden, tillsammans med blodpulvret har det gjort att Tex fått upp hullet och skapat muskler. Tror även att det var någon brist på något som han nu får i sig genom blodpulvret som gjort att han inte utvecklats. För nu är han inte lika ``valpig´´ i kroppen. Han har i takt med hull och muskler även bräddat sig. Såg nyss när vi tränade på balansbollen att hans täta framben blivit bättre. 
 
På balansbollen har vi tränat på snurr och gjort mag-samt ryggövningen. Dvs hunden sitter ner, går upp i sitt fint och därefter upp i stegra. Myckat bra övning för att stärka ryggen och balansen. Han har inte riktigt känt sig bekväm med den övningen hittills men idag lossnade det lite för honom och han lyckades ett par gånger. Vi tränade även på att ha tålamod, Texas är inte en hund som gillar när det går långsamt. Han vill att det ska gå fort fort fort. Därför har vi börjat med att han ska ha kvar tassen i min hand när jag ger det komandot. Tidigare har han enbart klatchat till min hand och sen dragit bort den. Måste säga att han var fruktansvärt duktig idag på det. 
 
Rocky fick en stund på bollen även han. För honom blev det div konster, rygg-mageövningen samt träning av att ta godis fint ur handen. Ja, den senaste tiden har Rocky blivit hemsk på att råka hugga mig i fingrarna när jag belönar. Fick dra ner på hans mat för en tid sen då hans kropp inte klarar med. Efter det har han rent ut sagt varit förjävlig på att tigga. Går inte att prassla ute i köket alls utan att han sitter där i sin bädd och tittar på mig i tron om tt han ska få mat. I träning handlar det om att han tycker det är så kul, han blir så glad när han får göra saker och stressar upp för det. Det gör att han försöker slänga i sig godiset för att sen göra nya konster. Galna hund!!
 
Bild från 16 Oktober ovan och nedan 21 November
 
 

Bildinlägg - fotopromenad & grustaget

I förmiddags packade vi åter väskorna för att åka till grustaget och springa av oss. Eller ja, Texas iaf, Rocky vill jag inte låta anstränga sig så mycket än speciellt inte nu när kylan kommer. 
Det blev att plocka på oss ordentligt med kläder, oj så kallt det var och så vitt av frost! Nere i grustaget hade vi -4 grader när vi var där, det var både hårt och halt så det var enbart Texas som fick springa i backe. 
 
Med oss hade vi Sandra & Lukas. Texas verkligen älskar Lukas och det är så skönt att alla våra hundar går så bra ihop. Det har aldrig varit några problem. 
 
Som uppvärmning blev det en promenad, eller ska jag säga fototillfälle för båda mattarna som höll i varsin kamera? Hundarna sprang lösa och busade. Iaf Texas och Lukas, Rocky är lite av en ensamvarg och springer hellre för sig själv. Därför fastnar han sällan på bild. Texas däremot, vilken linslus! Han är så rolig att fota och det blir lätt många bilder på just bara honom. Fart och fläkt hela tiden och han älskar att visa upp sig. Snyggingen min. Tanken var att få till en skaplig skillnadsbild också, men han tykte det var kallt och kutade rygg nästan direkt när jag tog av honom täcket. Vilka asplöv till hundar jag har!
 
Jadu Texas. Hunden med fart och fläkt som kan slå knut på sina egna ben ibland. Inte alltid lätt att hålla koll på alla ben. Men vilken linslus! Den hunden är galet rolig att fota. När man kollar på bilderna så faller jag lätt i skratt men samtidigt smälter mitt hjärta när man ser hur glad han är. 
 
Såhär ser hjärtegrynet ut nu. Jag ser tyvärr inte framgångarna längre och har därmed blivit hemmablind. Men flera menar på att han fortfarande lägger på sig och breddar. Han tyckte det var kallt utan täcke, därför kutar han rygg.
 
 
 

Mystiskt paket i brevlådan

Idag när jag kom hem hittade jag detta paket i brevlådan. Det lät dessutom en massa om den.
 
Det har hänt två olyckor här hemma den senaste månaden. Olyckor som jag inte känner igen hos Texas. Texas har lätt för att lyfta på benet och markera, ja, men aldrig hemma! Jag tycker inte heller att det stämmer med vart och hur kisset hamnar. 
 
Första gången var en morgon, jag hörde hur han tassade runt och vaknade av just det. Tänkte inte mer på det men upptäckte sen att han kissat en stor pöl på golvet och så hade det stänkt upp på barnvagnen som för tillfället står i sovrummet. Det var mycket och på golvet!
I onsdags kväll hände det igen. Vi hade varit ute 40 minuter innan och skulle precis gå och lägga sig. Jag är inne på toan och borstar tänderna när jag kommer på att jag borde låta hundarna kissa en sista gång innan jag släcker för natten. Tar alltid för vana att låta hundarna göra ifrån sig det sista man gör innan natten. Men när jag kommer ut i hallen innan sovrummet så känner jag på långa vägar att det luktar kiss innifrån sovrummet. Letar igenom men hittar inget, inget på golvet och inget på något annat. Sen ser jag. I deras bädd ligger världens pöl av kiss. Gult som juice, mycket och det här bara skriker ``Jag var jättenödig matte´´ om. Han var dessutom väl medveten om vad som hänt. Behövde inte säga något till honom utan tog bara lugnt ut honom och lät honom kissa av sig ute igen. 
Men 40 minuter och så mycket kiss?! Antagligen kissade han inte då 40 minuter innan vi skulle lägga oss, för det här är inte ett typiskt Texasbeteende när det gäller att markera eller skvätta. 
 
Sen började tankarna snurra och allt mer halkade jag in på urinvägsinfektion. Allt stämmer, nästan. Gult kiss, mycket, olyckor och sekret från snorren. MEN det lustiga är att han kan hålla sig flera timmar när vi är på jobbet. Hur kommer sig det?! Jag vet inte, men tog upp det här med Tex uppfödare som berättade om något jag borde testa på Tex. Vi kollade upp vart man kunde köpa det men kom tillslut fram till att det kommer gå fortare om hon skickar burken än att jag ska beställa hem den. 
 
Det är alltså det som kom på posten idag. Jag visste såklart om det och det var det som var så frustrerande när jag då skulle öppna brevlådan och hämta in det förut. Brevlådan hade frusit och jag kom inte in!!!
Jag fick sitta där och värma min frusna brevlåda, men tillslut kom jag in!
 
I paketet låg alltså en burk med Crananidin, ett cranberry extract som ska vara bra för urinvägar. Så nu håller vi tummarna att vi får bukt på det här. Tackar uppfödaren så hemskt mycket som alltid finns där när jag behöver hjälp. Bästa uppfödaren!!

Miljöträning, shaping & balans

Idag är jag riktigt stolt över mina älskade hundar. Det blev en långkörning på jobbet, Göteborg tur och retur från Linköping. Och hundarna har såklart fått följa med. Det har aldrig varit några bekymmer att åka bil med dom och inte heller idag. En heldag i bilen och lite till för när vi sen skulle åka hem från jobbet var E4:an avstängd pga trafikolycka, eller ska jag säga trafikolyckor för hela Linköping var i kaos när vi åkte hem. Tack och lov hittar jag väl i staden och lyckades ta en väg runt alltihop. Jag hade fri väg, fast lite längre väg hem. En vän till mig satt i kön, hon startade 16.45 och kom hem till Norrköping (ca 4 mil) strax efter 19. Riktigt så länge behövde inte vi sitta. 
Fick så dåligt samvete att hundarna suttit så länge i bilen idag. Blåste därför upp den yogaboll jag köpte till hundarna förra julen. En mindre än den vi redan hade. Har tänkt på att ta upp den träningen ett tag nu men har inte blivit gjort. 
Bollen uppblåst, garderad med klicker och godis. Sen satt vi där och ja, det var länge sen jag skrattade så åt dom. Oj vad dom bjöd på aktiviteter! Det blev en riktigt lyckad träning. 

Skillnadsbilder Texas

Det här är riktigt galet! Kommer ihåg mitt besvikna och ledsamma inlägg här för en tid sen. Då när jag var så nära på att ge upp för att Tex inte gick upp i vikt och la på sig som han borde. Det var den 19 Oktober jag postade det inlägget här på bloggen och bilden är från den 16 Oktober, inte den 1 som det står. 
 
Jag fick ett tips som jag den 25 Oktober inhandlade när det var dags för djurens månadshandling. Med mig hem hade jag en burk om 800 gram blodpulver från Svenska djurapoteket. Sen dessa har alltså Tex ätit blodpulver. 
 
Igår var vi i grustaget. Nästan en hel månad har gått sen första bilden är tagen och han har nu ätit blodpulver i maten inte fullt en hel månad. Men vilken förändring! Det är ju inte samma hund!

Han är så fin i hullet att jag numera kan säga att han inte behöver gå upp mer i vikt. Han är inte som ett spjälstacket längre utan är mjuk och fin. Han är len i pälsen och glänser, har bildat muskler och biffat sig riktigt fint. 
 
För att inte bli lurad av bilden igen så kollade jag på flera. Och han är lika fin på alla! Bortsett från att han är spänd som en fjäder för att han tyckte det var så kul och för att han frös! Älskar bilden då han tittar upp på mig och ber om att få springa och ta bollen <3
 
 

Bildinlägg - Lycklig hund

Idag åkte grabbarna, jag, vår vän Maria och hennes underbara lilla dotter Alva till grustaget. Så här fint var det när vi kom dit. Solen lyste och man kunde skymta lite blå himmel. Tyvärr blev den fina vädret kortvarigt, men uppehåll fick vi iaf och tur var väl det. Matte fick leka med kameran och Tex springa efter bollen. Rocky han fick hålla sig intill oss under tiden då jag tycker det är för tidigt för honom att anstränga sig så mycket även att han är otroligt fin i kroppen nu. I det här inlägget låter jag bilderna tala! Ren lycka utstrålar han i bilderna!
 
 
 

Trotsar min kropp

Jag trotsar min kropp och psyke ikväll. Allra helst hade jag velat slänga mig på soffan och bara dö lite grann, men icke! I går blev det klart att jag fått ledigt under My Dog dagarna i Januari. Här ska byggas muskler på lillherren! Vi har ju haft en väldigt lång vilopaus från allt vad fysisk träning heter den senaste tiden iom Rocky. Men nu börjar vi sakta komma tillbaka. Den senaste tiden har vi hållt till på tomten, kört bla godissök i gräset för att få till lite höga benlyft. Gräset på tomten har varit perfekt höjd för dom bägge, men nu känner jag att dom skulle behöva avancera lite. Rocky är så pass bra nu att han klarar det och Texas skulle behöva bygga muskler. Ikväll förflyttade vi oss nedanför huset mot åkern. Där är det såå mörkt och det blir ju lätt så när man bor ute på landet. Jag gillar inte mörker för fem öre och speciellt inte träd och buskar, just det finns precis intil där vi stod idag. Jag fick utmana mig ordentligt, men jag måste säga att jag älskar min pannlampa, den gör det så mycet enklare. Grabbarna skuttade runt där ute i mörkret och hade jättekul och jag kunde stå där och titta på. Riktigt härlig syn!
Nu ska vi sakta sakta trappa upp fysträningen och förhoppningsvis kommer Tex få massa fina muskler framöver. Han är ju så fin i hullet nu. Äntligen!! 

Tex + Mat = Kluven matte

Texas har hittills hållt hullet, jag är galet nöjd med det. Men han har nu kommit på något som inte gör matte fullt lika glad. På morgonen har jag sett att han pillar med maten, har inte tänkt mer på det förän härom dagen när jag märkte att alla torrfoderkulor låg kvar i matskålen, men färskfodret var borta. Då rör jag runt ordentligt för att detta inte ska hända. Han tar alltså upp alla kulor, sultar av och spottar ut igen. Jag skulle kunna jämföra Tex med en ungdom som inte vill ha frukost! Så jag har fått exprementera igen, han får nu ingen frukost alt mer färskfoder och aningens mindre torrisar. Bägge har fungerat bra. Jag föredrar dock att han äter upp de 18 kg torrisar han har kvar här hemma innan vi går över helt på färskfoder igen. Tyvärr har jag enbart märkt positiva saker med att han nu äter mer och mer färskfoder. De där 18 kg torrisar får nog ligga lääänga i det där skåpet känns det som. 
Han är både fin i kroppen och äntligen är avföringen som jag vill ha den, samt i rätt mängd! Jag är så kluven, han har ju såå mycket mat kvar, men nu har vi äntligen hittat ett foder som passar honom. 

Ny information och skillnadsbilder

För ca 2 veckor sen skrev jag ett inlägg om hur besviken jag blev när jag såg bilden ovan. Jag tappade hoppet om att han någonsin skulle bli fin i kroppen och såg bara alla utställningar som inte skulle gå så bra. Tex har väl aldrig varit kanonfin i kroppen men vi gillar både han och jag att vara ute på utställningar och visa upp oss. Det passar oss riktigt som handen i handsken. Men det hade ju varit roligt om det kunnat gå bra också. Därför blev jag så ledsen då när jag fick se denna bild och hur han såg ut. För jag hade ju i verkligheten sett annorlunda med egna ögon. 
 
Nu har det gått en tid som sagt och jag har tagit tag i det här med träningen av stå. Det behövdes! Jag har granskat honom in i minsta detalj och fått se saker som jag inte visste om tidigare.
Texas har ju äntligen gått upp lite i vikt efter att jag fixat lite med maten. Och jag är så nöjd att jag velat få det på kort. Ja just det! Få det på kort sa vi!
 
Det var då jag insåg vad som felade! Jag trändade med Tex på lunchen idag och när det gick som bäst bad jag kollegan som satt brevid att ta min Ipad och fota. Direkt ändrade han attityd och blev osäker! DÄR har vi bekymret. Det stämmer ju så bra, tänker jag tillbaka på alla gånger vi blivit fotade så har alla gånger han varit fin på kort varit när han inte vetat om att han blivit fotad. Alla gånger han sett kameran och den som fotar har varit på närmare avstånd och väl synligt! 
 
Vi har därför tränat mycket stå den senaste tiden och på lunchen idag körde vi stå med stadga. Jag flaxade och gjorde närgågna hastiga rörelser runt honom och bad sen därefter kollegan som jag berättade. Han ändrade sig fullständigt. 
Vi fortsatte träningen under kvällen. Jag bad min man att hålla i kameran och visa den när jag tränade med honom. Den var inte ens igång och därefter fick den ligga på golvet i närheten och vi avslutade med nostarget på kameran. Till sist så bad jag mannen om några bilder, jag ville ha med ljudet. Klickade och berömde när kameran lät och tillslut blev det några ok uppställningsbilder. Kvalitén är inte den bästa eftersom det faktiskt var för träning. Men här syns iaf vilken enorm skillnad på kroppen han gjort.
 
 

Pyssel och skapande

För en tid sen fann jag något nytt intresse som föll mig i smaken. Jag skrev ut på min facebook att jag sökte böcker, inbundna böcker som ligger på ca 300 sidor samt är ungefär 20 cm höga. Dessutom skulle jag inte läsa dom. Folk började genast undra. Det förstår jag det!
 
Här är resultatet och varför mina krav var som dom var. Mitt nyfunna intresse är bokvikning och ikväll testade jag för första gången. Självklart skulle det vara tassar! 
 
Hit men inte längre! Boken är halvfärdig, det ska dit en tass till såsmåningom. Men nu har jag alla redan suttit i 2 timmars tid. Jag har lite annat att göra som inte blev gjort igår. Då råkade jag sitta framför symaskinen i 6 timmar och knåpa ihop ett babynest.