Utställning Växjö 31 Oktober 2014

Nu har vi äntligen landat hemma i soffan. Det blev en lång dag som startade i Västervik klockan 8.00 i morse. 
Vi kom i god tid till utställningsplatsen så hundarna fick bekanta sig med miljön innan det var dags. Men det drog ut på tiden och vi fick vänta i över 3 timmar på vår tur. Hundarna han bekanta sig så väl att de båda låg och sov i buren bland allt ståhej!
 
 
 

I valpklass tävlade 4 dvärgpinschrar, 2 tikar och 2 hanar.  Tex längst bort i bild.
 
 
 

Han gick in med fin attityd och gjorde bra ifrån sig. Jäklar vad han ägde ut den andra hunden! Tex gjorde det med självsäkerhet

 
 
 
``Långsträckt huvud, bra proportioner, kunde ha lite mer haka. Nospig. ....... kunde vara svartare. Bra ögonfärg, rundad form, ostadiga öron. Bra hals, plan överlinje, välburen svans, tillräcklig bröstkorg, lite lång i länden. Bra benstomme och fötter. Lite knappt vinklad, ändå bra rörelser från sidan. Bra päls, färg och tecken´´
 
  

Trots bra kritik så blev det pannkaka! Hans bruna nos slog ner oss! Vilket det inte ska behöva bli. Vissa Dvärgpinschrar tappar färg om vintern. Fick även höra från andra att hon var snål med priser. INGEN valp fick pris!Inte en enda gång visade Tex rädsla eller osäkerhet och jag kan räkna på en hand hur många gånger dom skällt till idag. 
Stoltare matte får man leta efter. 
Tråkigt att det inte gick vägen, men huvudsaken är att vi har kul. Och det har vi garanterat. Tex älskar verkligen att visa upp sig och matte tycker det är minst lika roligt att visa upp hur fin hund hon har. 
 
 
Vi har alltså kommit hem utan priser!
 

Full fart

Här hemma packas det för fullt nu! Ikväll har vi varit förbi Utställnings Sara och hämtat upp hennes packning och så passade vi på att träna en sväng när vi var där. Hon ger så bra tips, bättre lärare än henne kunde jag inte fått. Jag är så tacksam över att hon vill hjälpa mig. 
Nu hoppas vi att matte kan göra bra ifrån sig så lilla snygga Tex kan få visa upp sig från sin bästa sida. 
 
Här hemma går allt i hundratio! Packar min väska med allt som ska med, packar hundarnas väska, fixar med deras mat, laddar kamera, tömmer kamera och dubbelcheckar allt en gång till för säkerhetens skull. Det är inte lite som ska med! Känner mig alldeles snurrig och nu vet jag inte längre vad jag har kvar att packa. Men det blir nog bra tillslut. 
 
I morgon efter jobbet ska jag hämta upp Sara på stationen, därefter hundarna på dagis. Sen styr vi bilen mot Västervik för en natt i husvagn så vi på fredag morgon inte behöver gå upp så tidigt. Då har vi även lyckats avverka en bra bit av vår väg mot Växjöutställningen. 

Det ska bli så kul det här, jag är så hoppfull och glad över att jag tillslut fick chansen att ställa Tex i Växjö. Det ska bli så kul! Sen får vi se vad resultatet blir. Huvudsaken är att vi har kul!

Idag är det lyckans dag!

I 4 år och nästan 2 månader har vi kämpat. Kämpat för att en dag kunna skriva över Rocky på mig, helt. Han har stått på mig på Jordbruksverket men inte på SKK. För att göra en lång lång historia kort. Rocky har slungats fram och tillbaka utan att någon skrivit köpekontrakt. Så när jag skrev köpekontrakt var det ju inte den rätta ägaren som skrev på tillsammans med mig. Därför har han ingen stamtavla, den har kommit bort! Det har varit såå mycket hinder vi stött på under denna resa men idag tog allt slut. Idag är han MIIN! 

Det är som en sten just föll från mina axlar. Vilken lättnad! Han är min bara min. Jag har alltid haft Rockys uppfödare bakom mig som stöttat och hjälpt oss och det är jag så tacksam för. Det känns så skönt att jag nu står som ägare på honom. Äntligen. Älskade Rocky <3
 
 

Grabbarna <3
Inkallning. Hahaha!

Haha, Rocky! Vi hade lite probem att få Texas att sitta still så husse fick ha mycket tålamod med honom ett tag. Rocky han satt still och undrade tillslut hur han skulle kunna göra husse glad. Han började vinka, vinka och vinka lite till. Så söt han är! Var bara tvungen att fånga detta på kort.
 
 

Diamonds Of Aros Von Diesel ``Rocky´´ 6½ år

 
Klicka på miniatyrerna för större bilder.
 
 


Här fick han husse och matte att vika sig av gapskratt! Hunden som ÄLSKAR att träna lydnad. Pang! Så satt hunden bredvid husse utan att han ens behövde säg ordet. Utan att ens träna lydnad!
 
 

 
 

Millenhoff Buffalo Trace ``Texas´´ 6 månaderKlicka på miniatyrerna för sörre bilder!

 
 
   
 
 
 

Smygtitt


Större bildinlägg väntas under dagen! 
 

Månadshandlat till djuren


Nu har det gått en månad sen vi började månadshandla till djuren. Och jag måste säga att det har gått riktigt bra! Har sluppit alla dyra resor fram och tillbaka till djuraffären så fort någon inte har mat, även de här sakerna man hittar som kanske inte behövs men slinker ner i korgen iaf. 

Förra månaden köpte jag för 489 kr till 2 hundar och 1 katt. 8 korvar till Rocky, 8 korvar till Texas, och tre påsar mat till Zezzan. Och 6 nötrevben på det.
 
Nu har jag sett hur mycket som går åt. Texas klarade sig precis, Rocky fick 2 korvar över och katten blev utan mat två dagar innan.
Allt som fanns kvar när jag inhandlade förra månaden hamnade i ``Nödlådan´´ Så helt utan blev hon inte!
Revbenen tog slut på tok för fort!
 
Idag blev det 6 korvar till Rocky, de andra två som fanns kvar åker ut i andra frysen till nödlådan. Texas fick 8 korvar igen och katten fick 4 påsar mat ist för 3. Men största ändringen blev revbenen, vågen slutade på hela 1,8 kg! Nu har dom så dom klarar sig, och några grisöron köptes också. Även grisknorrar och färs fick killarna.
Sen fick Rocky sin efterlängtade Glucosamin. Nu hoppas vi den gör lika stor nytta som sist!

832 kr slutade summan på sammanlagt. 

Och summan på månadshandlingen till oss människor var inte billig den! Men nu har även vi mat för en månad framöver. Fullt i skåpen nu!

Känslan: Det här kommer bli mycket bra


När man har den där känslan ``Det här kommer bli så bra´´ och inte kan sluta le och titta på honom. Jag tror så otroligt mycket på denna hund! Älskade Tex!

Ikväll har vi varit på ytterligare en träningkväll med ``Utställnings Sara´´. Jag kan tala om att vi inte längre kan gå i hans takt. JÄKLAR vad den lilla kan springa. Matte fick allt springa på hon med, och inte lite heller!
Han laddar något otroligt och är verkligen jättefin. Uppställningen måste vi jobba på, han är fortfarande lite ostadig och vi får inte riktigt till det. Antingen halkar han eller också fryser han. Måste köpa matta snart att hålls på. Så vi kan träna på riktigt.
 
Men Sara tror på oss och jag litar på henne. Jag är så nyfiken på hur det kommer att gå i Växjö. För nu är det bara en vecka kvar!!
Kändes extra verkligt härom dagen när nummerlappen kom! Snart bär det äntligen av!

Dyrt med leksaker


...eller inte! Som jag skrev härom dagen. Jag tänkte att det skulle bli dyrt nu med leksaker til Tex när han kom. Rocky har ju aldrig intresserat sig för leksaker så har aldrig behövt köpa. Men När Tex kom in i leken tänkte jag att det lär gå åt mycket pengar till leksaker till herrn. Men icke! 

Jag älskar att pyssla och hade massor av tyger hemma. Så varför inte göra något av det. De senaste dagarna har jag klurat på nya leksaker varje dag och så fort jag kommit hem har jag satt mig ner och knåpat ihop något. Jag gillar att variera och ha mycket att välja mellan. Så i högen finns två mindre som ska bli uppletande föremål av senare. Och tre större av olika slag. Ena är halvlång med någon knut på mitten, andra är lång och löst knuten med fler knutar och den nyaste är lite grövre och hårt knuten. Den sistnämnda blev en favorit menar Tex. Han har haft svårt att greppa ordentligt och det är ju anledningen till att jag fortsätter knyta. Men den lite grövre, jösses vilken dragkamp vi fick till!

Resultatet vem ska ha vilket

Precis som på både Facebook och instagram så var resultatet densamma även här på bloggen. Alla var enade om att Texas är vinröd och Rocky blå

Vem passar bäst i vilket?

Publicerade dessa bilder på Instagram och Facebook härom dagen.
Det var rätt roligt att se hur folk röstade och tänkde därför låta er
bloggläsare vara med och tycka till.
 
Det blå täcket köpte jag till Texas och det vinröda till Rocky. Det är
samma storlek MEN dom skilljer sig åt i storleken. Det blå är större än det
vinröda. Och om jag tror rätt så kommer Tex bli mindre än Rocky.
Texas är inte färdigvuxen än

Texas är längst upp på bilderna och Rocky längst ner.
Publicerar i morgon kväll resultaten över både Instagram, bloggen och facebook.

Så, vem ska ha vilket täcke?


 
 

Unghundsfasoner!

Ja, den där Texas har alltid haft temperament. Redan när han kom till oss så visade han tydigt vad som var ok och inte. Det var riktigt ordentliga utfall han gjorde mot både mig och husse. Detta i samband med tillsägelse eller leksaker. Detta fick vi bort relativt snabbt och har inte varit ett bekymmer sen dess. 
 
Nu när vi va på semester så hade dagisfröken grabbarna hemma. Då började han visa tendenser till detta igen, men som hon själv säger. Understimulans! Jag jobbar hårt med träning här hemma och där blev han då understimulerad och framkallade detta. Jag märkte inget av när jag plockade hem dom.
 
Nu för en tid sen fick jag se detta, då i samband med att jag öppnade bakluckan till dom. Utanför stod det en hund lite för närgången som dom aldrig träffat tidigare, Tex blev såklart paff och gjorde ett utfall. Inger mer med det, kort var det!
 
Men nu har jag fått höra att den lille skiten börjat göra detta på dagis. Jag hade detta i bakhuvudet att han skulle bli såhär när trotsen kom. Nu verkar vi ha hamnat där! Som tur är har vi hamnat på ett dagis jag litar fullt ut på, dom har koll och vet vad dom ska göra. Det här är en trotsig liten unghund!
 
Jag har själv försökt framkalla momentet med bakluckan igen med en annan hund. Det var inga problem, bara glada miner och svansviftningar. På dagis är det andra hundar han reagerar på så nu blir det hårdträning på hundmöte. Gärna lite större då han sätter sig på sned för en stor malamut på dagis! Den lille, men SÅÅÅÅ mycket temperament!

När träningen ger resultat!

Tjoho vad jag älskar när man börjar se att all den träning man lagt ner ger resultat! Idag har vi varit och simmat igen och båda hundarna gjorde framsteg. 
Det är nu exagt en vecka sen vi simmade senast. Försökte få en tidigare tid men allt var fullt, även idag. Hon på rehab fixade in oss efter stängning, så himla snällt! Det ska dom ha en guldstjärna för!
 
Först ut som vanligt är Rocky, vi började med att simma med 0-3 kg flytvästen och jag såg direkt att något var annorlunda med bakbenen. När han vant sig och kommit igång sog vi av flytvästen och satte på sele med lina. Lite meck var det allt med lina, vi är ju vana vid att simma löst men OM något skulle hända vill jag kunna dra upp honom. Det gick hyffsat bra med linan trots allt och det simmades på fint. Rocky fick en helt annan simteknik utan flytväst. Det syntes att hela han arbetade, mer styrka i simtagen och bättre simtag, sen gick det betydligt mycket långsammare än i normala fall. Så han har helt enkelt åkt snålskjuts på flytvästen. Jättefint såg det ut. Självklart blev det paus lite oftare. 
 
Rockys kropp har börjat få en bättre form. När han blir stel och får ont i kroppen blir han som en köttbulle, utan att vara tjock. Det ser ut som om musklerna lägger sig på fel plats. Svårt att förklara men nu börjar allt bli bra igen och hela han skiner upp. Hans livsglädje, ork och lycka. Kroppen är fin och...usch. Att jag lät det gå så här långt den här gången. Tänk vad fel det blir med vila på stackars Rocky :(
 
La upp en film på min instagram eftersom jag inte riktigt fått till hur man laddar upp här. @Xifons heter jag där.
 
Texas gör framsteg även han. Vi ska ju inte simma än på ett tag. 10 månader säger rehab att vi får börja träna simning. Men han får såklart simma för att lära sig och plaska vatten. Och plaska vatten är just det vi gör. 
Tex är en riktig badkruka, riktigt kinkig när det gäller vattenpölar, regn och allt! Vi jobbar på att plaska vatten och känna oss trygga där. Från början ville han inte alls, man såg paniken och hela han talade för att ``usch, vatten är farligt´´. Idag gick han i så långt att magen näästan blev blöt. Visst han gillar det fortfarande inte och hittar egna lösningar som att man kan få godis om man springer runt och kommer bakom matte. Enkelt är bäst säger Tex. Men icke säger matte, ska du ha godis så får du jobba med vattenplaskandet. Och det gjorde han, betydligt mer samarbetsvilligare än tidigare. 
 
 
 

Utställningsträning


Usch så svårt det ska vara att både träna en valp och försöka fota samtidigt. Ringrostiga båda två efter ett uppehåll och så halkar han på golvet hela tiden som gör honom osäker och i obalans. Han står snett och vint i hela kroppen. Det syntes tydigt att han ville ha stöd från väggen...
Förstår inte varför han halkar så mycket, Rocky halkar inte alls!  Jaja, träningen fortsätter, matte ska försöka få fram en halksäker matta av något slag som vi kan träna på. 
 
Hunden på bilden är tröttmössa ikväll efter att ha busat av sig massor energi med bästa kompisen på dagis. Sen önskar matte att han kunde gå upp i vikt lite. Så han var inte så värst samarbetsvilig denna kväll!
 

Rockys krämpor och besvär

Nu när vi kommit igång med träningen på Rocky ser jag en het annan hund. Rocky har ju mestadels vilat nu sen Tex kom in i bilden. Både bra och dåligt, bra med en vila men jag vet också hur hans kropp reagerar. Den reagerade precis just så även denna gång också. Fast nu mycket värre än vanligt!
 
Rocky har så mycket skador och krämpor från hans tidigare liv som vanvårdad. Jag vet hur jag ska göra men vila är något hans kropp inte tål. Vila innebär viktuppgång som leder till att han blir för tung som i sin tur leder till att kroppen mår sämre och lederna tar stryk. 
I det stadiet börjar Rocky bli lat och hoppar gärna på tre ben för att han anser att det går lika fort som på fyra. Det som händer då är att han blir stel i bakbenet som gör att han sen blir stel i hela kroppen och därefter får han ont i hela kroppen. 
 
För att förhindra att han blir stel är det jätteviktigt med värme på honom. Minsta lilla regn, blåst eller kyla som gör att han spänner sig gör att han blir såhär. Täcke på, folk tycker jag är ``mammig´´ som täckar honom så tidigt. Men hellre det än att han så få ont. Han har täcken på även på sommaren efter träning, vid regn och blåst mm. 
 
Utöver det masserar vi och stretschar mycket, mycket lösgörande träning och muskelbygge när kroppen tillåter. 
 
För en tid sen blev Rocky riktigt dålig i kroppen, värre än vanligt och jag kände att det var dags att göra något åt det. Vilan över och ``hårdträning för matte´´. Nu fick jag äntligen tummen ur och bokade in oss på simmet, viktmanschetter syddes och massage/stretsching mest hela tiden. Back on Track täcket på även på dagis och nu börjar vi se resultat!
 
När Rocky var som sämt så ville han inte springa, han stod mest på stället när han busade med Tex och kunde inte heller hoppa upp på saker. 
 
Nu vänder det! Rocky har fått bort den extremt lilla övervikten, musklat sig ordentligt och kroppen är sådär underbart fin igen så som matte vill ha den. Sen är det inte längre bara Tex som ger lekinviter, nu jävlar får den lille igen! För nu har leklusten kommit tillbaka och dom räjsar järnet här hemma. Hans lust till att göra saker är tillbaka.
 
Det känns som att Rocky var borta ett tag, men nu har han kommit tillbaka. Jag bara älskar hans livsglädje han ger mig nu, den lycka och nyfikenhet på saker. Älskade Rocky. Förlåt att jag inte gjorde något tidigare <3

Träning med Tex 7 Oktober 2014

 Idag har vi inriktat oss på ``Stanna kvar´´. Det går nog inte att gå miste om det i klippet tror jag. Haha!
Tex är en glad liten spillevink som är överallt, men under dagens träning gjorde han mig imponerad. Han satt kvar! Texas är en himla rolig hund att träna med, han har massor att ge och ger järnet. Så roligt!
 
``Stanna´´ har ikväll tränats på tre olika varianter. Att han stannar kvar medans jag går iväg några meter, att han stannar kvar medans jag går runt och rör mig i rummet och att han stannar kvar när jag gått bort några meter och väntar några sekunder innan jag går tillbaka. 
 
Han bjöd även på en finfin ingång mitt i allt och självklart fick han extra beröm för det. Annars hade han inte så mycket krav på sig mer än att han skulle sitta ner och stanna kvar. Hur han satt och vart fick han välja själv. 
 
Filten på golvet ligger där för att Tex inte kan sitta på vårt golv eller göra annat utan att halka iväg. Han åker bakåt när han sitter för att golvet är så halt.
 
 
 
 

``Tandslaktarn´´

Jag är rädd att jag kommer få dra någon/några hörntänder så småningom på Tex. Idag har han dubbla tänder på tre av hans hörntänder. Den fjärde har släppt så hoppas att resten gör det också. 
För att hjälpa tänderna på traven att släppa så blir det mycket dragkamp och goda revben att tugga på. Men det är inte alla leksaker som går in i Texas lilla mun. Han har svårt att greppa så stora föremål så ikväll tog matte tag i saken och gjorde en Texvänlig leksak. DEN var rolig! Sa Texas. Jisses vad kul han hade och tänderna rök. Två tänder lossnade ganska omgående, tyvärr inte av de jag hade önskat men vi kämpar på. En dag ska de väck! Det blev en blodig lek...
 

Texas 6 Oktober film

 

Utställning hösten 2014

Då kan jag äntligen meddela att utställningen i Växjö kommer bli av! Ringde till dom idag och det visade sig att jag kunde anmäla mig trots att jag var sent ute. Stort tack till dom! 
 
Så nu ser det ut så här för Texas i höst på utställningsfronten:
 
31 Oktober Växjö inomhusutställning Det kommer bli så spännande för jag tror han kommer gå såå mycket bättre på golv då han har så svårt för att trava på gräs, speciellt högt gräs. Sen är denna utställning lite större, bra träning för oss alla. 
 
15 November Mjölby ridhus Nytt underlag, men tror det kommer gå bra även här. Alla utställningar, stora som små är välkomna. Vi suger åt oss all erfarenhet vi kan få.
 
(16 November Eskilstuna inomhusutställning) Sätter vi lite inom parantes så länge. Jag vet inte än om jag kommer anmäla honom dit. Dels för att det kan bli mycket för honom men också för att det är en bit att åka iom att vi dagen innan varit neråt i landet, här ska vi uppåt. 
 
 
 
 

Anmäld till Utställning

I helgen anmälde jag Texas till Mjölby Utställningen den 15 November. Känns skönt att ta upp den träningen igen. Vi har faktiskt inte tränat för det sen jag ställde senast. Ett litet uppehåll som jag anser är både bra och nyttigt. Men jag tror lillkillen kommer ihåg allt, för han älskar verkligen att visa upp sig den där lille. 
 
Sen hade jag tänkt ställa i Växjö, men jag hade lyckats blanda ihop sista anmälningsdatumet med en annan utställning så missade att anmäla. Jag har tänkt ringa till dom idag och se om jag iaf kan få anmäla mig trots att jag är sent ute. Håller mina tummar för det. 
 
Sen kom min vän och tipsade om en utställning i Eskilstuna. Kul med lite att välja mellan men den utställningen är dagen efter Mjölby. Så vi får se, ska klura lite på om Tex orkar och om min bil är körbar tills dess. Alltså Eskilstuna Uställning den 16 November. 

<3

 

Träning med Texas 5 Oktober

 
Avancerade lite idag! :)

Förbättringar på simmet

I fredags kväll sydde jag viktmanschetter till Rocky, viktmanschetter utan vikter. Till en början fick han ha dom på sig inomhus och sen på promenader en kort stund. Tycker det känns bra, men jag tror allt att matte åker på att få sy med ficka för vikt i alla fall. Han accepterade dom lite väl fort och jag hade önskat lite högre lyft. Så, matte får sätta sig vid symaskinen igen! Tur att dom är så enkla att göra och att det går snabbt!
 
Idag har vi varit och simmat igen. Rehabtjejen tyckte att vi skulle hoppa flytvästen denna gån. Men matte glömde såklart selen hemma. Jag tycker endå att det var bra att jag gjorde det. Rocky fick ist på sig en mindre flytväst, 0-3 kg och han väger 5. Ett litet mellansteg till nästa gång som då kommer bli utan. 
 
Om det har med viktmanschetterna att göra eller för att flytvästen var mindre, det kommer jag inte få veta. Men jag tyckte mig i alla fall se en lite förbättring. Han hade mer rörelse i benen/benet idag och kunde se att han sträkte ut lite bättre, dock inte jättemycket. Men vi är iaf påväg åt rätt håll! Vi får jobba på med simmet ett tag framöver och se vad som händer. Förhoppningsvis blir han bättre.
 
Men jag tror att det gör lite ont på honom, men jag tror att RÄDSLAN för att det ska göra ont är starkare och att det är därför han inte använder bakbenen. Rädslan och latheten ihop gör att han tillslut blir stel och då gör det ju ondare och så är vi igång i en ond cirkel. 
 
Jag har jobbat så länge på just detta moment, att han inte ska vara så fruktansvärt lat och hoppa på tre ben på promenader. Jag vet ju hur han blir. Och han vet så mycket väl vad matte menar när jag skriker ``FYRA´´ eller ``sakta ner´´ för kommer han i lite högre fart så anser han att det går lika fort att hoppa på tre ben än på fyra. ``Fyra´´ innebär alltså fyra ben!
 
Jag tycker det är så otroligt roligt att se Rocky i simmet. I Oktober 2013 tog vi vårat simkörkort, då hade han stora panikslagna ögon och tog stressade. spretiga simmtag, han ville upp från det där kalla vattnet och det bums!
Idag simmade han så otroligt fint, harmoniskt och lugnt. Inte ens när vi kom för nära rampen gick han upp, han bara simmade på och jag kunde mana på honom att ta i med mer kraft utan att stressa upp honom. Så otroligt duktig han är mattes pojke! 
 
Texas gjorde framsteg han med. Den lilla vattenrädda vovven från förra gången syntes inte till idag. Oj så samarbetsvillig han var och även för honom släppte rädslan massor. Han klev i längre och matte behövde inte vara där och stötta honom lika mycket. Bra Tex! Det kommer nog bli bra det här.

<3

Har suttit och kollat på fimen från igår när vi tränade många gånger nu och pausar alltid när denna scen kommer. Se så charmig han är här!
Jag tror så otroligt mycket på denna lilla hund <3
 

Torkat godis

Här är lite av dagens skörd av det godis jag har torkat till killarna under dagen. Tuggben och godis av Nötbog, Rådjurshjärta och Kyckling
 

Texas 4 Oktober 2014

 

Mattes grabbar <3

Rocky 6½ år, Texas snart 6 månader
 

Början till något bra

Det här är garanterat en bra början till något som kommer bli otroligt bra! Idag har vi fokuserat på korta snabba träningspass innehållande ingångar och attityd. Han har väldigt lätt för att tappa fokus och koncentrationen hamnar därför lätt på annat i mellan åt. Men han är ju fortfarande bara en liten valp! 
För att förhindra att tappa koncentrationen kör vi dessa korta snabba träningspass, sen tog jag även upp kött som nu ligger på tork till framtida godis, men lite av det ligger numer i Texas mage. Och ja, jag kommer definitivt att träna med rent kött framöver. Duktig vovve! Min stjärna <3

Fredagspyssel - Viktmanschetter

Sådär ja, nu är det slutlatat! En fredagskväll som denna har matte suttit och sytt viktmanschetter til Rocky. Nu ska vi inte lata oss länge! Han SKA börja använda bakbenen mer och på så sätt stärka sig runt höfterna. 
 
Måste säga att jag är väldigt nöjd med min skapelse. Tyckte det snyggt och dom känns sköna. Rocky däremot, han tyckte det var lite jobbigt att ha dom på sig, haha. 
 
Viktmanschetterna är bara ett tygstycke som jag sytt på kardborre på. Jag har valt att inte ha några fickor på manschetterna, dels för att jag upptäckte att det var bra svårt att sy sånt i så litet format. Men till största anledningen att jag inte tycker det behövs några vikter, jag vet att han kommer använda benen iaf. Det gjorde han åtminstånde här hemma nyss. Hahahaha! Men jag tycker han är duktig som accepterar mattes påhitt.
Skulle dom däremot inte göra någon nytta längre fram får jag tänka om lite. Men dessa är endast av tyg och kardborre.
 
 

Bra och dåliga nyheter efter simmet

Kvällens träning är gjord och äntligen kom jag mig för att boka in oss på simmet! 
För ett år sen tog jag simkörkort som gör att jag får använda hundrehabs simbasäng. Det var ett år sen och vi har inte varit där sen dess. Men nu så, och nu lär det bli ändring på den fronten.
 
Rocky han hade en god attityd och simmade på finfint precis så vi gjorde när vi avslutade kursen i fjol. Han kämpade på fint men vi tog det lugnt iom hans höfter och att vi inte varit igång sen i sommras med simmet när vi simmade mycket i Västervik. 
Där emot fick jag det bekräftat att mina misstankar om hans höfter stämde. Han har ont! Han simmade endast med frambenen och knappt något med bakbenen. (Film finns uppe på Instagram där jag heter @Xifons)
Men jag tror det är en rejäl gnutta lathet i det hela med. 
 
Rocky har alltid haft ont i sina höfter, jag har alltid kämpat med dessa och försökt muskla dom och vara noggrann med uppvärmning samt nedvarvning, massa massage och stretching samt allt som kan förebygga detta. 
Nu kom hösten, det blev kallt, han spänner sig, får ont, börjar tänka att han ska avlasta, avlastar, avlastar trots att det kanske inte gör så ont, blir stel, får mer ont och sutligen är hela han som en pinne. 
Där var vi för en tid sen, han hade riktigt ont!
 
Efter simmet gick jag för att boka in oss på nytt, pratade då om det jag sett och rehabtjejen sätter sig då ner och börjar klämma igenom honom, grundligt! Hon ställer frågor och ja, jag kan ju säga att det mesta hon frågade har jag redan tänkt på eller gjort. 
Hon gav mig tipsen som kavaletti, högt gräs, skritt i uppförsbacke, piatesboll och alla de där som vi redan gör, även glucosaminen pratade hon om. Den ska jag nu gå och köpa mer av eftersom den är slut. 
Sen kom hon på och började prata viktmanchetter, det är det enda jag inte testat, det och vattentrasken. Så nu ska matte sätta sig och sy viktmanchetter till herrn. Sen sa hon att jag nästa gång vi simmar så ska jag låta honom simma utan flytväst. Iom att han är ganska lat så kan det finnas en risk att han känner att han flyter och därför inte använder bakbenen. Så nästa gång ska han simma utan eller med en mindre flytväst på sig.
 
Nästa gång blir redan på söndag. Frågade vad hon tykte hur ofta och nära inpå jag bör simma, hon tyckte jag skule komma regelbundet och redan på söndag. Så på söndag åker vi tillbaka till hundrehab och simmet.
 
För Texas var det första gången han var där. Min plan för honom var att bara gå runt och strosa med flytvästen när det var hans tur samt kanske blöta tassarna om han ville. Han är inte direkt förtjust i vatten den där lile. Haha, riktig badkruka!
 
 
 

Projekt - Månadshandla

Idag är det vilodag för killarna, för matte med men jag hittade på annat att pyssla med. Projekt - Månadshandla är igång!
Jag har aldrig riktigt räknat på hur mycket pengar det går åt till mat för djuren. Då räknar jag även med katten. 
Så idag är det den 1 Oktober och en passande dag att starta detta projekt på. Efter jobbet styrde jag bilen mot djuraffären för att stoorhandla till djuren.
Tanken är att jag ska kunna ta bort några resor till djurafären framöver. Som det är nu så kan det bli många! Ena stunden är Rockys mat slut, sen blir det en resa för att Texas mat är slut och slutligen till katten. Det blir många resor i slutändan, och det tar både dyrbar tid som jag kan träna och göra annat på samt även en hel del bränslekostnader. Handlar jag till alla på en gång så sparar jag både tid och pengar.
 
Jag räknade ut på ett ungefär vad som kan gå åt mängdmässigt till dom alla och plockade korgen full! Det blev tungt och jag fyllde hela korgen. Mina tankar fladrade iväg och stressen över att det kommer bli dyrt kom. Vilket jag igentligen inte ska tänka för det blir ju billigare i längden. Att småhandla som jag har gjort är dyrare!
 
Grabbarna äter nu båda Vom og Hundemat. Rocky Laks och Texas Valpefor. Det är deras bas, sen får dom lite extra som gott gott i form av kött. Det kan vara färska grisknorrar, revben, kyckling osvosv. Vad som hittas helt enket. 
 
Som det är nu äter Texas mer är Rocky och endå ser han ut som en sticka den där lille skiten! Båda fick 8 korvar var. Alltså fick jag med mig 16 korvar hem! Till Rocky kommer det räcka då jag räknat högt, mer osäker på om det kommer räcka åt Tex. Det återstår att se. Katten är svår att räkna ut då hon är utekatt, hon hittar föda även utomhus, speciellt nu. Men hon fick 3 små påsar mat och det bör vara mat över vid månades slut. Det har räckt förut!
 
Jag bara älskar mina vovvar! Medans matte springer runt och fixar med deras mat så ligger dom bara i sina bäddar och sover. Själv styckar jag frysta färskfoderkorvar, styckfryser och organiserar upp allt inför den kommande månadens projekt. Ska bli mycket spännande och se vad som finns kvar i slutet av månaden!
Och så ska vi jobba på att sänka nivån på BARF-lådan som är proppfull. Mycket ska torkas och bli till godis men så ska det bli en och annan mummsbit till grabbarna i maten framöver. Jag tror inte dom kommer gå hungriga i sutet av månaden. Men än går den planen inte så bra, tillsammans med de 16 korvarna och 3 påsar kattfoder hamnade även ett gäng nötrevben. Så ja, högen växer ist för krymper! Till helgen ska det dock bli ändring på den fronten. Hela kalaset gick på 498 kr för mat till tre djur. Får se hur långt det räcker
 
3 oöppnade MUSH-bullepåsar och två korvar färskfoder fick hamna i en annan frys som ``Nödfallsfoder´´