Bästa vännerna

Texas har redan skaffat sig en kompis. Dvärgschnauzer tikvalpen Wera som bott snett mitt emot oss. En halv vecka yngre än han själv. Tex är 12 veckor!
Lekt och busat massor. Tex har fått smeknamnet ``Pirayan´´ också. Haha, låter gör han med när han busar. 
Nu har Wera och hennes familj åkt hem till Skåne men till veckan kommer dom förhoppningsvis få träffas igen. Vi ska nämligen ner till Skåneland då. 
 
Tex sköter sig otroligt bra och tyr sig till oss alla. Men vi har lite bekymmer med att han inte kan koppla av någon annanstans än när han ligger i knät. Så vi tränar massor på det. Så fort han somnar läggs han i bädden, just nu ligger han och sover i bädden helt själv och jag kan sitta så långt bort som på andra sidan bordet. I början gick det inte att lägga över honom. Han känner sig trygg med oss.
 
Rocky har gått in i någon föräldraroll. 
Mannen gick iväg med Tex för en liten promenad, vi har ju märkt att Rocky blivit en trygghet för Tex men måste ju träna på att kunna vara utan honom också. När Robin och Tex går iväg kunde man se hur Rocky tittde efter dom tills dom försvann ur synhåll. När dom kom tillbaka gick Rocky runt och kollade igenom Tex noggrant. 
 
Så skulle i testa nya larmsystemet. Jag visste hur högt det var så satt med dosan i handen för att snabbt kunna stänga av. Robin min man stod vid bordet med Tex i famnen och Rocky låg på golvet. Larmet gick och jag lyckades stänga av så snabbt att lätet blev som ett kort tjut i Rockys öron. Rocky for upp på bordet?! Det gör han aldrig men i detta fall trodde han att tjutet kom från lila Tex och han ville kolla så att han mådde bra. Älskade Rocky, han är för bra. Det här kunde inte blivit bättre!
 
En annan sak som verkligen visar deras trygghet till varandra är på natten. Rocky sover som alltid på sin bädd och Tex har vi haft i bur, tätt intill Rocky. Tex har haft lite jobbigt med att vara ensam så i natt testade vi med att låta båda vovvarna sova tillsammans. Knäpptyst har det varit. Inte ett ljud! Rocky & Texas, bästa vännerna <3
 

Kommentarer
Paulina

Vilket datum ska du till Skåne? :) Vi ska nämligen ha dvärgpinscherträff den 20/7 i Helsingborg, ifall ni vill vara med på det.

https://m.facebook.com/events/1525554570998369/permalink/guests/?filter=friends&ref=bookmark

Svar: Åh vad kul, hade jättegärna velat vara med men vi åker hem på fredagen samma vecka. En snabbvisit bara.
Sandra

2014-07-12 @ 18:01:50 | http://brukspinnar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback