Miljöträning in i Medeltiden

Åter söndag och vi fick packa våra saker för att dra oss hem efter ytterligare en trevlig helg i husvagnen, Västervik. 
Denna vecka, en gång om året har Söderköping medeltida tema. Hela staden är omgjord till medeltiden och alla klär ut sig. Självklart skulle vi åka på det! Mer miljöträning säger jag inte nej till, jag älskar verkligen denna typ av dagar speciellt medetiden som jag verkligen tycker är intressant. 
 
Kameran var åter med men som igår så hade jag inte möjlighet att fota då jag la al fokus på hundarna. Däremot så filmade jag två klipp som jag la upp på vår instagram. För att hitta dit klickar ni på den blå ikonen långt upp til höger i bloggen. Eller klickar HÄR.
 


 
Hundarna dom skötte sig super. Rocky är van vid det mesta men för lilla Tex är allt vi hittar på nytt. Rocky knallade på finfint vid min sida och på armen hade jag Tex hängandes med sin älskade tub. Idag kände han dock för att titta upp lite mer vilket jag tycker är bra. Det var mindre folk än i Loftahammar igår där man fick klämma sig igenom stundtals, men folk fanns det gott om iaf. Hundar i mängder och även hästar utklädda till riddarhästar red genom staden. Uppvisningar och långa tåg av hästar och människor gick genom staden till musik, medetida butiker, mat och folk som dansade. Riktigt häftigt att klä en del stad i medeltida käder.
 
Djuraffären hade även dom klätt ut sig med både kläder på personal och bord utanför med saker att sälja. 
Då hittade jag de små stickade hundkläderna och var bara tvungen att kolla om det fanns något. Tex har ju inget som han kan ha när han fryser om man inte räknar med regntäcket. Stannade till och hittade detta hunderbara täcke som bilderna visade. Åhh så underbar den var och bäst av allt, den är gjord av butikägarens fru innan hon blev synskadad! Den behövde jag inte ge mycket för och jag är helt såld på den. Syn att den inte kommer att passa för all framtid.
 
Matte var ju tvungen att knäppa lite kort på honom i sin nya tröja! Och lilla Tex har inget emot det. Tex är bra mycket roligare och mer sammarbetsvilligare än Rocky att ta kort på. Rocky hatar när matte tar kort på honom och blir uttråkad, då åker svansen ner och han ser allmänt sur ut. Lilla Tex, ja han står där och viftar på svansen och lägger huvudet på sned och verkar säga ``Matte, ta kort nu då, nu är jag söt´´
 
 
 
 
 

Loftahammars Marknadsdagar

...en perfekt miljöträningsutmaning för att se hur vi ligger till i miljöträningen. Mycket folk gatorna långa, en parad som innehåller musikkår som spelar på trummor & trumpeter och motorcyklar & andra fina bilar som väsnas. 
Jag ville ge Texas en bra upplevelse av denna dag så han hängde på armen och smaskade på tuben mest hela tiden. Någon gång då och då på lite mindre stökig plats fick han komma ner och gå. Rocky skötte sig exemplariskt, han bara gick där. Även han fick jag bära på de mest folktäta gatorna. Rocky är en så otroligt bra hund, han bara följer efter och gör matte glad, han hjälper till genom att inte dra i kopplet åt alla håll eller dra mot hundar. Han bara finns där, intill mattes sida. 
Texas skulle som planerat få en bra upplevelse bland allt detta kaos med jud, rörelse och nya saker. Han märkte man knapt av. Hans tub! Han höll sig lugn hela tiden trots allt stoj runt omkring. 
 
Kamerna fanns med i ryggsäcken. Men det började regna och väl där insåg jag att jag hellre ville lägga all fokus på att ge hundarna en bra upplevelse och undgå rädsla och stress mm. Det klarade vi oss undan tack och lov. Två glada men otroligt trötta hundar fick jag med mig hem <3
 
 
 

Hundpark

Jag älskar balansövningar, och jag älskar verkligen äventyrsskogen i Västervik. Så mycket kul att hoppa och balanser på. Även bra sammarbetsövningar att kunna lita på varandra. 
I en tid nu har mina dagdrömmar riktat sig mot en viss del av vår trädgård. DÄR skulle jag vilja göra en liten ``äventyrspark´´ med stubbar, stock och sten, saker att hoppa upp på, plankor att balanser på, saker att gå under, genom och över. Saker som är lite lättare och saker som är lite mer klurigare. Kanske en sandlåda där hundarna kan få gräva, vedvägg att använda nosen på eller en pressenning man kan gå över. Olika material, och olika format. Stadigt och vigligt, halt, knölit eller plant. Det är min dröm just nu. Jag vill ha en egen liten ``Hundpark´´ i min trädgård.
 
 
 
Här någonstans skulle jag vilja bygga den
 
 
 
Och här är lite planer på vad jag skulle vilja ha med. Däck att gå igenom, stockar att hålla balansen på, stenar och stubbar. Även en vedväg att träna näsan på pch en sandgrop att gräva i.
 
 

Utställningsträning i bilder


Ikväll har vi varit och tränat för Sara igen. Jag är så tacksam över all hennes hjälp. Hon är så bra lärare! Hon om någon kan det här med utställning och hon är verkligen petig vilket jag tycker är jättebra!
Vi hade tur med vädret, sol samma dag som kameran åkte med. Så Sara har suttit och tagit en massa kort på oss när vi tränat. 

Hööööga ben! Haha, hans benrörelser alltså!

Tack Sara ännu en gång för idag!
 
 

Hurtta Värmetäcke

 
Något som är rogivande för mig, det är att på kvällarna sitta och kika in på olika hundwebbutiker. Klicka runt och kika in nya artiklar och drömma sig bort om saker man skulle vilja ha till hundarna. Mest besökt är godis & tugg-sidan såklart, men även Hundtäcken & utrustningsdelen. 
 
En kväll för ett tag sen noterade jag att de flesta webbutiker säljer ut det täcket jag använder mig av på Rocky. Nämligen Hurttas värmetäcke. Riktigt billigt och jag blir såklart sugen att köpa fler, dom är ju så bra och Rockys täcke är trasigt, eller ja, knäppet är paj, förhoppningsvis kan jag laga det. Jag tror att gamla dagis råkade gå på det så det gick sönder. Sen såg jag att det UTGÅR UR SORTIMENTET. När jag läste det blev jag inte lika glad. Då kom paniken, jag SKA bara ha ett till Texas innan dom är helt slut, men....iom allt krångel med jobbet har jag haft lite taskigt med pengar det senaste vilket gjort att jag inte kunnat beställa hem ett till honom. 
Men så en dag när jag åter igen kikade in på banken så hade dom efterlängtade pengarna kommit. De 11 obetalda dagarna jag jobbat var nu äntligen utbetalda. 
Den kvällen klickade jag genast hem ett täcke till Tex. Det kommer helt klart vara alldeles för stort nu, men jag vågar som sagt inte vänta. Så jag beställde ett i samma storlek som Rocky. Nu håller jag tummarna för att han blir likastor. Haha. 
Sen en dag stod det ett paket intill vår dörr hemma. Tack till den snälla leverantören som lämnade den där och inte ute i regnet! Matte kunde såklart inte hålla sig utan lilla Tex fick testa sitt nya täcke. Hihi, ja han har ju lite att växa i nu!
 
 
 

Miljöträningsdag

Det har varit en hel del utställningsträning den senaste tiden och här om dagen upptäkte jag att han inte längre förstod komandot ``sitt´´ så bra. Han stod så fort jag sa något. Haha. 
Idag kände jag het klart för lite miljöombyte! Åkte till en djuraffär och köpte lite mat till katten och passade på att fråga en ur personalen om hon kunde klämma och känna lite på Tex medans jag ställde upp honom. Ja, lite utställningsträning blev det men lite nya personer som hälsar, klämmer och känner på honom är inte helt fel. Dessutom fick jag tag på en som kan en hel del om utställning. Hon visste precis hur hon skulle göra. Super verkligen! Tex skötte sig....ja vad ska man säga. Tex är en MYCKET glad hund. Han kommer inte ha några problem med att folk hälsar på honom, men matte däremot kommer ha bekymmer med att få den lilla att stå still. Haha, hela kroppen viftade i samma takt som svansen! Ja, öva öva öva!
 
Därefter åkte vi ytterligare till ett nytt ställe och tränade på ``sitt´´ och början på ett fotgående. Det gick suveränt!! Rocky han fick träna på passivitet under tiden och även han skötte sig finfint!
 
Till en avslutning åkte vi åter igen till ett nytt ställe för att gå en promenad. När Texas var liten så reagerade han mycket starkt på bilar som körde förbi. Det var som bortblåst idag!! Underbart, duktiga hundar matte har!

Utställningsträning

Igår fick jag ännu en utställningsträning av underbara Sara J. En riktigt underbar tjej med mycket kunskap om ämnet. Hon tävlar i Junior handling med många hundar per år. Ett riktigt proffs med andra ord!
 
Jag är så otroligt tacksam över att hon hjälper mig så mycket med allt som tillhör utställning, för jag har aldrig gjort detta tidigare och vet knappt någonting om ämnet. 
 
Första gången tränade vi hur jag ska ställa upp honom, vart han ska ha benen, hur jag ska hålla osv. Igår gick vi vidare till att vänstervarva, hur jag skulle gå i ringen, lite testande av hur kopplet ska vara och hur jag ska hålla kopplet. Min läxa till nästa gång blev att jag ska lära mig att hålla snyggt i koppel. Haha, kanske måste köpa mig ett kortare koppel som inte är åt alla håll och kanter, det vart ite mycket koppel där ett tag! Med Tex ska vi träna på att hålla balansen, Saras proffsiga öga noterade att han är ostadig. Han har lite svårt för att hålla balansen när han står som snyggast med bakbenen i rätt vinkel och fäller lätt in ena benet lite. Så vi ska nöta balans och fortsätta öva vidare på att stå fint uppställd. Med den informationen fick jag även klarhet i varför han bara flyttade sig hela tiden när jag flyttade på höger bakben i början. Han var såklart ostadig och tappade balansen. Något han blivit bättre på så vi fortsätter ståträningen.
 
Tex har ytterligare en läxa, att han ska få iordning på hans öron så dom står. Idag hade vi collieöron.....
 
Texas var riktigt trött i slutet, helt slut var han och la sig ganska direkt när han kom in i bilen. Efter en promenad på hemmaplan löst så hundarna fick springa av sig lite så somnade dom som stockar hemma sen!
Här är en bild från Sara. Texas var riktigt trött här och det syns genom svansen. Precis som Rocky så sänks svansen när dom blir trötta men glad är han. En riktig snygging! Tack Sara J för all hjälp du ger mig. 
 

Dessa öron

Dessa öron, jag blir inte klok på dom! När vi tog hem Tex så stod båda upp, det ena svajade lite men stod ändå. Sen har dom levt sitt egna liv de där öronen. Ena veckan hängde ena och det andra stod, veckan efter var det tvärt om. Sen hade vi en period då båda öronen stod rätt länge men nu, nu hänger båda öronen igen. Haha. Jag vill ju ha stå-öron på lillkillen! Att det ska vara så svårt att få dom att stå!
Jag tejpar och tejpar, så håller det sig ett tag innan man får börja på nästa. Så håller det på. Det ena står och andra ligger. Nu har han hängöron helt! Jag tejpar febrilt upp dom men lilla Tex har lärt sig att man kan ta bort det tydligen. Härom dagen käkade han upp min fina tejpning, den lilla rackarungen! Bara för matte att tejpa om och hoppas att det ska hålla sig den här gången.

Pilatesboll & platsbrist

 
Nu efter bröllopet startade vi med renoveringen av köket på riktigt! Renoveringskaos har det varit från topp till tå här hemma. Men nu är det mesta på plats och ytor vi tidigare haft grejer på står nu öppna. Vi har haft kyl och frys i hallen, burkskåp och skafferi i vardagsrummet och det blir ju inte direkt välstädat i renoveringskaos. 
Men nu är det mesta på plats och alla saker som tilhör ett kök är nu också i köket. Sen har vi för första gången fått in ett köksbord i köket. Ett bord som tidigare stått i vardagsrummet. 
Nu ekar det tomt på vissa platser i huset. Till mattes förtjusning! För hej och hå vad mycket utrymme det blev till att träna hundar på!
För ca ett år sen (om inte två) köpte jag en pilatesboll till Rocky. Vi skulle öva in balansen och stärka muskelaturen i bakvagnen. Det syns mycket tydligt hur han belastar när han står på den, han lägger vikten fram för att avlasta bakvagnen (han har problem med höfterna). Inte bra! Vi han väl inte använda den så mycket pga allt renoveringskaos och platsbrist som blev så den har legat undanstoppad sen dess. 
Men nu när det mesta är klart och jag insåg hur stort huset faktiskt är så åkte den fram igen. Tur var väl det, för Rocky älskar den verkligen! Små korta pass får han för att stärka musklerna och han gör allt på samma gång så kul tycker han att det är. Står, sitter, ligger, bugar och snurrar. Haha lille hjärtat! Men vi ska ta det lugnt så han inte går sönder. Bara korta pass till en början.

Träningsbekymmer - diskutera och säg vad du tycker

Här om dagen på dagis bad jag grabbarnas boxgrannes matte ``M´´ att klämma och känna lite på Tex. Men det var lättare sagt än gjort! Den där lille spillevinken han skulle vara överallt och ingenstans när hon kom fram där vi stod på ett bord. Han ville ju såklart hälsa och slickade henne på fingrarna, nosade och hela kroppen viftade så glad han blev. Han är en riktigt glad prick den där Texas! Det gick inte för fem öre att få honom still, han är som en ål! Så jag plockade fram godistuben, den som han älskar och direkt släpte han fokus på henne. Inte förän då kunde jag få honom att stå still och ställa upp honom fint. Då stog han riktigt snyggt tillslut! 
 
Så, utställningsfolk! Självklart ska jag träna vidare men vad tycker ni om att använda godis inne i ringen? Kom med era åsikter nu och hjälp mig reda ut vad jag kan göra för att träna bort godiset. Någon som har några idéer?

<3

 

Planerna

Rocky är och kommer alltid att vara mattes stjärna. Så långt som vi har kommit, ingen annan hund som hamnar i vår familj lär kunna slå det! 
Rocky och jag har kommit så långt tillsammans från den dag han kom till oss, till nu. Det är en enorm skillnad på både honom och mig. Vi har gjort en hel del tillsammans. Men allt har handlat om att kunna fungera i vardagen. Rocky är en arbetshund, han älskar all form av träning. Men han saknar det där lilla extra i den träningen jag vill ha. Han har nöjt sig med det han har. 
 
Det är där Texas kommer in. Tex kom hit i första hand som sällskap till Rocky men också som en blivande tränings & tävlingshund till mig. Han är mycket hund i litet format. Det är många som tappar hakan när dom träffar lilla terroristen Tex. Men han har det där lilla extra, just den där viljan att komma framåt i träningen. Han är en svår nöt att knäcka men mer arbetstörstig hund får jag leta länge efter. 
 
Mina drömmar om att kunna träna ordentligt har gått i uppfyllelse, Tex har verkligen det där som inte Rocky har. Jag har blivit allt mer sugen på att börja tävla, lydnad då såklart! Och så kom lilla Tex in i bilden och förverkligar min dröm. 
 
Rocky kommer såklart fortsätta att träna men han nöjer sig med det han kan. Jag vill inte heller slita ut honom, han har ju en del skador och krämpor. Han är nöjd med det han har. Men med Tex är mina planer att vi ska ut på tävlingsbanorna i framtiden. Det här ska nämligen bli min tävlingshund.
 
Men än är det långt kvar och innan det vill jag boka oss fulla på kurser och träningar. Vi ska ut och få livserfarenhet! Jag bara längtar tills nya kurser startas, jag är så informationstörstig på nya träningssätt och utmaningar. 
 
I höst kommer Tex och jag gå valpkurs, dagisfröken som håller i den! 
Och så är det utställningsdebut den 13 September, inofficiell i Norrköping
Men sen har vi inget mer inplanerat. Jag skulle vilja lära mig mer om rallylydnad, en kurs i lydnad hade inte suttit fel och varför inte en kurs i näsans tecken. 
 
En bekant till mig tipsade om en helgkurs i dom Jämtländska skogarna. En kurs som innehåller just träning för näsan. Den hade varit superkul att gå, men dom pengarna finns tyvärr inte för tillfället. Mycket tråkigt, men jag håller tummarna för fler liknande kurser att gå längre fram i tiden.
 
Att det ska vara så svårt att hitta kurser att gå! Jag håller tummarna att det dyker upp några framöver. 
 

Vad ska vi göra tro?

Gissa vad vi ska börja träna!
Tack snälla Monica för dessa. 

<3

 
 

Höstmörker

Riktigt höstväder idag. Lite kyligt sådär och man får ta på sig lite varmare kläder. Mysigt!
 
Jag är så kluven när det gäller hösten. Jag älskar sommaren verkligen, det är min favoritårstid. Värmen, ljuset, sol & bad. När hösten kommer blir det så kallt och mörkt. Tvärt om gemfört mot sommaren. Men samtidigt är det lite mysigt på kvällarna när man får mysa in sig tillsammans med vovvarna i filtar för att hålla värmen, tända ljus och dricka varm choklad. Få täcka på och låta hundarna mysa i fina täcken. När löven blir gula blir jag både glad och ledsen. Sommaren är över, men samtidigt är det så mysigt fint ute. Jag både längtar till och inte, tills omgivningen blir täckt av gula löv. Då är sommaren över på riktigt. Men då kan jag få riktigt finfina bilder på vovvarna med ett otroligt vackert höstlandskap i bakgrunden. 
Jag kommer sakna sommaren, vår sommar har varit helt fantastisk verkligen. Texas kom till oss, vi har gift oss, haft husvagnen på säsong i Västervik, mött trevligt folk och massa fler saker har hänt. Hoppas på en minst lika bra sommar nästa år igen.
 
Bild från hösten 2013
 

En dröm går i uppfyllelse

Jag har länge drömt om att få vara med och ställa hund i en utställning. Men Rocky har lite skönhetsfel efter alla skador han fick i förra hemmet. Jag har liksom inte haft någon hund att ställa! Nu kommer han alltid vara fin i mina ögon. Mattes älskade bästa vän <3

När jag letade efter en kompis till Rocky så hade jag detta i bakhuvudet, att jag en dag ville börja ställa hund på utställning. Men det var inte högsta prioritet, utan det var först och främst att detta skulle bli en kompis till just Rocky, därefter en träningskompis till matte, sen en utställningshund. 

Texas visades ha alla delar. Hundarna klickar otroligt bra, det hade inte kunnat bli bättre! Och arbetslusten är det inga fel på. 

När vi möttes första gången, då var han en Ior. Jag ville att han skulle heta Ior! Så mjuk och go liten kille. Inte kunde han heta Buffalo som han heter i stamtavlan. Den där mjuka, otroligt söta valpen har nu vuxit en hel del faktiskt. Och jösses, jag tror jag sitter på en riktig snygging. Så otroligt stilig han har blivit, trots att han ibland växer lite knasigt på olika lädder. Haha. Men jag tror han kommer bli så snygg när han vuxit klart. 
Då kom såklart den där gamla drömmen upp igen. Att jag vill börja ställa hund!

Så, vi gjorde slag i saken och den 13e September gör vi våran debut i utställningsringen. En inofficiell utställning i Norrköping.

Jag är hungrig på information och suger åt mig allt jag kan för att snappa upp de bästa tipsen. Härom dagen hjälpte en otroligt duktig tjej mig med lite träning, gav finfina tips och råd och visade hur jag skulle göra. Den lilla stjärnan presterade över förväntan. Inte trode jag att han skulle sammarbeta så bra som han faktiskt gjorde. Han travade på finfint i kopplet och jag övade på hur jag skulle ställa honom. Inte lätt, men med lite godis fungerade det. Nu tränar vi på att kunna stå fint utan godis. 

Vi har tränat lite mot detta sen vi tog hem honom. Vi är mycket för att vi ska kunna plocka på hunden varsomhelst, i mun, på tassar, hålla i benen osv. Men han är en svår nöt, envis som synden. Men vi tragglar på. Vi ska allt få till lite stadga i ``stå´´ och så måste vi lugna ner oss och inte vara så ``överalltochingenstans´´. Haha. Det är han bra på! 

Här under är en bild tagen av Sara J med min mobil från träningen för några dagar sen.
 
 
 

Han växer så det knakar & spöken

Jag börjar se tydligt att lilleman tyr sig till oss, vi är hans trygghet. Det visar sig nu på dagis. Dom berättade att han lever rövare om dagarna nu och att han kissar inne trots att dom går ut med honom en gång i timmen. Idag hade dom åkt iväg någon timma för att äta mat och det sista dom gjorde var att ta ut Tex. Osäkerhet säger jag. Han kände att dom blev lämnade och blev därför osäker.
 
När jag kom till dagis idag så fick jag kommentaren ``Sådär lugn har jag aldrig sett honom´´. Enligt henne så sover inte Tex alls om dagarna. Lever runt och busar med Rocky. Det har jag aldrig märkt av, inte ens när vi var hemma innan dagis. Här hemma ligger dom och sover mest. Visst, skulle jag släppa ut dom ute så skulle det bli livat. Jag hoppas verkligen att han kan komma till ro snart på dagis och kunna vila lite om dagarna.
 
Det är mycket som händer i den lilla kroppen nu. Han växer och det är inte lite. På bara två dagar har han vuxit ut halsbandet. Han beter sig som en unghund mer och jag kan tänka mig det kaos som finns i hans huvud. Lite spöken kanske. Inte lätt att vara liten och söt. 
 
Skrutten är så himla fin i kroppen, riktigt snygg är han. Jag är så otroligt nyfiken på hur han kommer se ut som vuxen. Jag tror jag sitter på en otroligt vacker varelse. I mina ögon kommer han alltid att vara det. hihi. 
 
Vi kämpar på, han har ju sina perioder av testande. Nu är han inne i något och mitt i allt ska husse ut och åka på jobb. Så nu är det bara jag, hundarna och katten hemma. Än så länge går det bra, men även det kan vara något. Tex är en hussehund, en riktig hussehund dessutom. Dom två <3

Träning träning

Jag är bara så stolt över mina fina vovvar! Igår bestämdes det att jag och en vän skulle mötas upp i Norrköping för att miljöträna hundarna lite. Tex har ju inte varit inne i sån miljö tidigare. Inte med mig iaf. Vi satte oss mitt i folkparken och bara tittade på folk och andra hundar som gick förbi. Hundarna var så duktiga. Bara något ynka litet gruff. De tre vovvarna, Rocky, Tex & dvärgpudeln Orvar har verkligen kommit bra överens, det gillar jag. Det var andra gången Tex & Orvar träffades och dom betädde sig som om dom sett tusentals gåner tidigare. Dom hälsade och sen var det bra med det.
I parken blev det lite ståträning och så fick jag lite mobilbilder på det. Det börjar arta sig med ståträningen nu. Riktigt fint börjar det bli. 
På vägen hem fick alla tre vovvar sitta i bilburen. Inga problem. Vi märkte inte av dom utan började undra om vi verkligen fått med oss dom. 
 
Trötta vovvar hade jag sen hemma.
 
Men Tex var allt annat än trött idag när jag kom och hämtade honom. Deras dagisbädd låg isärplockad upp och ner på golvet när jag kom och Tex verkade pigg och glad som alltid. 
Mina tankar snurrade igång på vad jag ville göra med vovvarna under kvällen. Men efter en bit på vägen hem avbröts jag. En vän till min man ringde och berättade att han var påväg hem till mig. Han ska nämligen fixa lite med köket, har ju ingen vattenkran....eller jo, nu har jag. Nu sitter det en vattenkran där och hundarna har fått träna på att handskas av barn. Henke hade nämligen med sig sin 7-åriga dotter som blev förtjust i dom bägge. 
 
Jag är riktigt imponerad över lilla Tex, den lilla sprattelkillen som han är. Han hade sovit under tiden vi åt grillat så han var ju fortfarande lite trött men ypperligt tillfälle att träna detta på med barn. Tex fick sitta i hennes knä och han satt där läänge. Hittils har vi inte velat att arn kommit fram och klappat på honom. Speciellt inte barn som är osäkra och rädda. Men den här kändes helt rätt. Jag vågade lita på henne och hon skötte det så bra. Tex bara satt dä och M vart inte rädd alls när han ville busbita i hennes fingrar. 
På promenaden sen var det hon som gick med dom. 
Så kvällens träning blev ``barnträning´´

Mycket hund i litet format

När jag kom till dagis idag för att hämta hundarna så mötes jag av dagisfröken. Hennes första mening blev ``vad mycket hund det är i den lilla kroppen´´ Haha, ja han både syns och hörs den lile skiten. Rocky han märks knappt av längre, utan det är den där lille pajsaren som härjar omkring. 
 
Jag fick veta att han nu även börjat lyfta på benet även på dagis. Inte bara en två eller tre gånger. ``HEELA tiden´´ som dagisfröken sa. Även inne i boxen, ute i boxen och utomhund. Lillskritt då! Vart tog min mjuka kramgoa valp vägen? Min Ior som jag först ville döpa honom till. Han har ersatts av en hård terrorist. Idag har han levt upp till sitt rätta namn ``Buffalo´´
 
Så mycket hund det är i den lilla lilla kroppen. Jag hade nog kunnat skaffa mig en schäfer iaf. Han är så mycket. Brukar säga att Texas lever upp till två hundar medans Rocky knappt är en hund. Men samtidigt är han lätt, jag är ju van vid Rockys bekymmer och vissa saker har jag insett är mycket enklare med Tex än med Rocky. Dom är såå otroligt olika dom där två! Deras starka och svaga sidor. 
 
Husse hittade en plastpåse han smällde. Rocky reagerar med att lägga svansen mellan benen, bli låg och fly medans Tex glatt viftar bara ännu mer på svansen går mot och är nyfiken. Tex är så järkla stark psykiskt mot vad Rocky är. På gott och ont. Inte alltid bra med en skarp hund. Han har en del vakt i sig, både mot människor och mot andra hundar. Men vi kommer framåt med den biten med.
 
Idag möttes vi åter igen, en gammal vän som jag hittat tillbaka till. Vi planerade en föremålsträning och möttes först ute i skogen för en promenad. Vi blev nästan uppätna av myggen! 
Rocky fick oss att skratta så mycket! Sen Tex kom in i bilden har vi inte tränat på föremål alls. Han har haft vila från den biten. Men idag fick apportboken följa med och bli hans träning. Haha ja, jag är ju inte van vid att behöva gömma saker för honom. Han letade rätt på den och kom fram til mig med den i munnen och ville visa hur duktig han var. Som vi skrattade, han bara tog den hela tiden och viftade glatt på svansen. Haha sötnöt.
Lilla Tex han fick leka med leksak han med. Försöker introducera ``eget tänkande´´ på honom men det gick sakta framåt. Ist fick han lite ståträning med störning och någon annan som plockade på honom samtidigt. Han skötte sig finfint!
 
Ikväll har matte två trötta vovvar hemma. Inte ett ljud har dom sagt där dom ligger och sover. Trötta hundar gillar matte! Duktiga vovvar

Vart tog min valp vägen?!

I morse när jag klev upp så kör jag alltid samma rutiner. Först ut med illa Tex! Men i morse han jag inte få på mig byxorna innan jag upptäcker att den lille skiten lyfter på benet och kissar på vår soffa! Jag han aggera och fick ut honom så han kissade utomhus. Men.. han lyfte på benet! Vart tog min lilla valp vägen? Helt paff blev jag
 
När jag kommer till dagis noterar ännu ett nytt beteende på Tex, han lyfte även på benet och kissade även där. Men nu noterar jag också att han kissmarkerar! Han som vanligtvis bara kissar på ett ställe och alt på en gång, han småkissade och på flera ställen. Jisses, tänkte han bli vuxen redan?!
 
På dagis har jag hört att Rocky har kissmarkerat på väggen några dagar, men nu börjar jag ana annat...

Träningskväll

Jag önskar att dygnet hade fler timmar. Jag önskar mer tid till både sömn och till saker jag inte hinner med. Igår hade hundarna lite vilodag, även jag och det var skönt! Men idag har vi varit inne och miljötränat i centrum. Gammal vänskap har hittat tillbaka och vi tog en tur tillsammans med Tex, Rocky och hennes hund. 
 
Det blev en mycket bra träning, allt gick så bra! Tex och Rocky var så otroligt duktiga trots att det var första gången för Tex på nytt ställe. Vi pratade en massa under en fika och lät hundarna passivitetsträna. Ja, dom alla var lugna och fina. Tex fick tugga grisöra, det var populärt. 
 
Passivitetsträning mitt i centrum och sen även i bilen på parkeringen. Sen blev den en kort träning för de bägge, men var för sig. DET är nyttigt för lilla Tex som inte klarar sig en sekund utan sin storebror Rocky. Men det gick till slut och Rocky fick bra ed störning under träning. 
 
Texas träning bestod av ståträning och därefter att bli pillad på under tiden jag ställde upp honom. Ja, det är inför kommande utställningar. Tex är ju rätt ... ja vad ska man säga. Han har temperament om jag säger så!
Men det gick suveränt, jätteduktig ar den lille skiten.
 
Nu när vi åkte hem hade jag två trötta men nöjda hundar i bilen. Det gör mig så nöjd att se!

Algförgiftning?

Igår blev ju Rocky riktigt dålig. Ville inte alls ha någon slags mat, han som annars är ett matvrak ville inte ha något alls. Han var riktigt trött och hängig men fortfarande med på noterna. Men jag lyckades ju som sagt va lura hans mage genom att kladda ner nosen med A-fil och fick honom på så sätt att börja äta. 
 
Jag har fått många kommentarer om att hans symptom liknar algförgiftning. Det är ju två hundar som blivit algförgiftade i Kalmar i veckan varav den ena dog. Symptomen är densamma MEN, ett förtydligande. Rocky visade detta INNAN han badade i havet. Alltså kan det inte ha varit algförgiftning. Innan det var det en hel vecka innan han badade. Jag tror fortfarande att han råkat få i sig något olämpligt. Han har ju en mycket kräsen mage tack vare tidigare vanvård hos tidigare ägare. Den kärvar ihop ibland men inte så här och nu var det mycket länge sen. 
 
Nu är vi på banan igen. Han äter och är lika pigg som alltid. Vi fortsätter dock lite vila tills vi kommit upp i rätt matranson och så igen. Vi tar det lite försiktigt med maten nu. Vill inte chocka den. 
 
Rocky däremot, han vill annat. Han vill träna! Han vill busa med valpen och gosa med oss alla. Älskade Rocky.
Så skönt att han mår bra igen.

Rocky sjuk

Igår efter jobbet åkte jag till dagis och pckade in hundarna i bilen, sen styrde vi mot Västervik. När jag kommit fram och lastat ur vovvarna på gräset utanför mamma märkte jag direkt att Rocky var orolig. Något stämde inte. Strax därpå kräktes han...
 
Vi tänkte inte mer på det utan slängde på oss badkläder för nu ville matte bada. Det ville Rocky med för satan vad glad han blev nere på stranden. Vem var först i tro? Jo Rocky!
Rocky fick sina älskade flytgodisar och jädrar vad han simmade på. Vilket drag det var i honom! Vilken glädje, så kul verkligen, nu ser man på honom från gång till gång hur roligare han tycker det är med simmet. 
 
Men lagom till vi kommit utt stod det som en fontän ur munnen på honom, där kom allt godis och det vatten han slukat under simmet. 
 
Han klöktes flertalet gånger under kvällen och jag testade att ge honom mat. Kunde inte riktigt tyda kräket, men ifa det skulle vara galla så testade jag att ge honom mat. Han åt med god aptit och verkade tycka det var väldigt gott. Men den maten fick han inte behålla länge. Han fortsatte kräkas.
 
Natten var lugn, vi fick sova hela natten. Men så fort jag klivit upp och hundarna fick röra på sig så kom det igen. Jag han ut tack och lov.
Jag serverade frukost och till min förvåning så ville han inte ha den! Min matglada hund som äter nästan allt, han ville nu inte ha sin frukost!
 
Han fortsatte att klökas hela förmiddagen, nu var magen tom för det kom inte upp något längre. Jag bestämde mig för att åka och inhandla hans magtabletter attapectin och åkte direkt till Jami Hundsport.  Men väl där hade inte dom det hemma så åkte vidare till nästa djuraffär. Inte dom heller. Inte heller apoteket som brukar ha det. Det fanns ingenstans så matte fick snällt gå in och handla A-fil och ris. Hade tänkt fisk med men det var slut.
 
Rocky började bli medtagen, han kändes seg och trött. Såklart iom att han inte fått behålla något sen fredagsmorgonen. Men fortfarande lika glad. Vid ett tillfälle noterade jag hur Rocky sträkte på sig och såg smärtan i honom. Jag började klämma och känna och hittade en mycket hård uppblåst mage. En stund senare var den mjuk igen. Han har alltså gaser i magen. Från att inte ha ett hum om vad felet är så vet jag nu att hjärtat har ont i magen iaf. Jag tänkte tillbaka på hur hans avföring varit och kände direkt att han skulle behöva bli lite mjukare i magen.
 
Jag fick inte i Rocky någonting, inte ens A-filen gick ner. Försöte lura honom genom att kladda ner näsan på honom så han tvingades slicka sig runt munnen och tur var väl det. Jag lyckades lura magen och hittade sen leverpastejtuben. Den VILLE han smaka på så fortsatte att lura magen med den. 
 
Mitt i allt kom min pappa och farmor lite oanmält och vi tog en promenad. Hundarna fick stanna hemma, vill inte slösa på Rockys energi och jag visste att vi skulle gå en bit. När jag kom tillbaka igen hade mamma lyckats få i honom två matskedar A-fil igen. Han hade ätit helt frivilligt och velat ha. Så nu verkar det som att vi är på banan igen. 
 
Dagen har varit en vilodag, inte gjort många knop. Men heter man Texas och är valp så kan man inte sitta still så länge. Han har trots allt vilat fint hela dagen. Nu hade han bra mycket energi på lager. 
Vi tränade lite mer på ``sitt´´ ``ligg´´ och ``stå´´ vilket gick kanon. Vilken arbetsvillig hund han är. Så rolig
 
Här kommer lite bilder från badet i går.
 
 
 
 

Renovering och sjuk hund

Jag och hundarna är nu i Västervik. Vi har lämnat mannen kvar hemma i huset. Vi håller på att renovera köket och han behövde en hel för sig själv så han kunde bygga ostört. Idag köptes köket in och dom håller nu på att buga kök där hemma.

 Rocky och jag har badat, han visste precis vad som gällde och jäklar vad på han blev. Tyvärr är Rocly dålig och har kräkts flertalet gånger under kvällen. Och inte har jag lyckats tyda vad felet är. Han får inte behålla maten iaf. Stackars min älskade plutt. Hoppas han blir bättre snart. Men kul tyckte han det var att bada iaf