Rocky dålig igen!

Känner mig väldigt deppig just nu. Jag måste få skriva av mig lite av mina tankar och känslor, jag måste bara få ur mig allt som bara ligger där och gnager i mig.
 
För några veckor sen så blev jag så intresserad av BARF och allt vad det innebär. Jag beslutade att gå över helt på färskfoder och börja ge rått kött som gottgott om kvällarna. Det gick i en veckas tid superbra och ingen reaktion. Sen gav jag en kycklingvinge och dagen därpå hade han ont i magen, avföringen var gul/beige, hård och lös om vart annat. Det gav inte med sig så efter 1½ vecka slutade jag med MUSCH och körde enbart på Vom og hundemat. Magen fick kurrera sig men då börjar svansen krångla. Den har inte krånglat på över 2 år, varför detta hände vet jag inte. Men han kliade första dagen, andra dagen slog han upp tippen i simmet och tredje så tappade han en bit av tippen. Idag är svansen bra igen, något röd och lite svullen, men fin och han har inte ont längre.
Jag började med att ge MUSCH nu för någon dag sen för att se om han skulle reagera på det, men det har han inte gjort än. Men ist får chefen idag för sig att släppa ut Rocky och gulla med honom. Han är allt lite förtjust i honom och släppte ut honom för att visa upp för en som kommit till jobbet. Sen fick han annat för sig och höll inte koll, Rocky springer då upp i köket, där han inte får vara då han kissar inne där om ingen är med. Sen kommer jag tillbaka och ser att han är där uppe och går upp för att inspektera. Hittade inget men jag misstänker fortfarande att han gjort inne då han vägrade kissa när vi sen gick ut. Då hade han inte varit ute på flera timmar.
Chefen och jag la då märke till att Rocky var hyper, verkligen hyper och jag beslutade mig för att köpa med mig mat och tillbringa den i hundrasthagen för att han skulle få komma bort lite längre från jobbet och göra av med energi.
Resterande eftermiddag har Rocky spytt som en kalv. Jag noterade även något mycket märkligt med det han fått upp. Det var inte lite som kom upp, det var som om han precis ätit.
Nu ytterligare några timmar senare och efter att ha plockat in spyafiltarna i tvätten har jag upptäckt vad spyan innehåller. Chefen fick ett samtal så här på kvällen för att jag ville veta vad matlådan som stod på det låga bordet i köket innehöll. Det var chefens mögliga frukost sen i fredags innehållande myssli med mjölk...Och han tillägger ``Det var rätt mycket socker i så det kan nog förklara hyperbeteendet han fick vid lunch´´
Inte undra på att Rocky blivit dålig i magen igen.
Så ingen träning till även detta är kurrerat. Suck, jag vill ju komma igång igen!

Dygn med fler timmar? Ja tack!

Ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar. Idag är en sån dag. Jag har massor av fina underbara bilder jag tog på Rocky i går, men dagen ville annat och jag han inte med det jag hade tänkt göra denna afton.
Istället for vi till Linköping och köpte en bil till sambon. Han kan ju inte åka cabben i vinter så det blev en vinterbil till honom.
 
Men några bilder på en njutande hund kan ni få. Älskar att se honom så nöjd med livet.
För er som vill följa min vardag lite mer rekommenderar jag att kika in på instagram där jag heter @xifons. Där kommer det upp lite bilder titt som tätt på allt möjligt i mitt liv.
 
 

I Hundfrysen

Det har varit mycket fokus på Rockys foder nu ett tag. Helt inne i det och så spännande vad man kan göra av allt. Mycket intressant läsning har det varit. Och jag säger bara det, jösses vilken skillnad det är på torrfoder och färskfoder! Jag är helnöjd med att helt gått över på färskfoder till Rocky nu. Så nöjd och Rocky kan inte bli lyckligare. Han äter som aldrig förr.
Han har ju även fått testa på att äta rått nu utöver färskfodret mest som gottgott, något nytt varje dag och hittills har han ätit lammbringa, ungnötslever, nötben, grisknorr som också har varit det mest smaskigaste enligt Rocky. Och så har han testat kycklingvinge, det var också gott men tyvärr gillade inte Rockys mage denna. på dag 7 fick han då en kycklingvinge, det hade inte varit några problem under hela veckan men efter att fått smaka på kycklingvinge brakade Rockys mage ihop på ett konstigt sett. Jag misstänker även att färskfodret har varit boven till färgen på bajset som har varit ljusgult/beiget. Och en matte som inte är kunnig nog om barf. Rocky har förmodligen fått i sig lite för mycket ben och det resulterade till torra torra små pluttar varvat med slem. Även kräkningar med endast vatten. Så nu har han endast fått färskfoder några dagar och mina mirakelpiller som åter gjort underverk på Rocky. Nu är vi snart tillbaka på banan igen!
 
Lilla frysen har jag gjort iordning, den har frostats ur och städats, så nu har det blivit en hundfrys till Rocky. Idag inhandlade jag lite mer till den och har fixat fler matportioner till Rocky.
 
Överstahyllan:
Till vänster är blandade MUSH-portioner och till höger finns Vom og Hundemat LAKS, även torkat godis i påsarna
 
Mittenhyllan:
Där finns alla färskfoderkorvar av olika sorter samt en burk med lammbringa
 
 Understa hyllan:
Där finns två burkar där jag har allt kött och alla ben i. Styckfrysta såklart!
Bakom finns påsar med ungnötslever och färs
 
Ute i garaget finns ytterligare en frys med massa annat kött även till oss människor

Till Salu

Tänkte sälja av lite med det jag inte använder. Hoppas det kan göra nytta någon annanstans.
Kommentera inlägget om du hittar något i din smak. Skriv i din mejladress så mejlar jag tillbaka.
 
2 st blå Hurtta-selar. Storlek 35
Oanvända. Helt otroligt att jag köpte fel storlek två gånger!
Inköpt för runt 250 kr. Mitt pris 120 el bud.
 
1 svart/orange Hurtta Y-sele. Storlek 35
Oanvänd. Åter igen fel storlek. Passar mindre raser
Inköpt för runt 250 kr. Mitt pris 120 el bud.
JH Collection läderhalsband 40 cm
Sparsamt använt, han kryper ur det då det är för stort.
Kommer ej ihåg inköpssumman så ge bud
 
Jägerens Kombisele/Dragsele. Militärgrön med mycket reflex. Storlek S. Två öglor, en ovanpå och en under hunden.
Oanvänd då den undre öglan sitter fel under magen. Passar längre hundar
Kommer ej ihåg inköpssumman så ge bud
 
Rosa Hurtta Stormjacka. Bra med reflexer och underbar krage med skydd för nacke. Syns otroligt bra i denna.
Storlek 25. Något omsydd, därav lite hål i tyg samt förlängd maggjord med svart tyg som syns i bild.
Passar mindre raser som Chihuahua.
Inköpspris runt 500 kr, mitt pris 200 el bud
 
Grå Hurtta jacka med lappar kvar. Storlek 30 cm.
Helt oanvänd, passar nättare raser. Ej större än Rocky. Perfekt rygglängd men hålen för framben var på tok för små. Därav nättare raser.
Inköpspris runt 250. Mitt pris 200 el bud
 
Kattsele i flera glada färger med tillhörande längre koppel. Använd ca 2 gånger.
Kommer ej ihåg inköpspris, mitt pris 25 kr

Bildbomb - Backträning i grusgrop

 
 

Hundutställningar & rasthagelek

I morse packade jag och Rocky in oss i bilen och styrde mot Norrköping för några timmar på Norrköpings hundutställningar. En stor utställning och mycket folk var det trots regnet som kom ner.
Min tanke med att åka dit var att helt enkelt titta på fina hundar, gå och strosa runt bland tält, människor och hundar. Men allra mest för att prata med hundägare av olika raser jag har fungerat på.
Dagens första stopp blev i självaste Dvärgpinscherringen där jag hittade en trevlig tjej med sin ungtik. En mycket trevlig ungtik i både utseende och temerament, riktigt glad liten hund. Rocky och Diamond som tiken hette, dom lekte på bra och jag kunde se stor likhet på deras beteende. Det syntes på långa vägar att Rocky gillade henne.
 
Blöta och dana hoppade vi in i bilen och körde iväg. Passerade den fina parken men ångrade mig direkt att jag passerat. Det hade varit trevligt att gå där en sväng, men till sist fattade jag endå beslutet att det hade varit mycket skönare för Rocky att slappna av i en tom hundrastgård där han kunde strosa fritt utan mig en stund. Körde förbi och såg att den var ledig och svängde in. Han lagom stänga grinden till oss så ser jag att det kommer en man med sin rottweiler dit. Rasthagen är ganska känd för att folk kommer dit med orastade hundar, mycket enklare att bra släppa och inte behöva gå något. Jag vände ryggen till och fortsatte med att leka med Rocky. Sen hör jag hur han ropade på mig. Jag vänder mig om och han frågar om det var en pinscher. Vi började prata och hundarna hälsar på varandra genom stacketet. Rocky är väldigt duktig på att visa om det är en bra hund eller en hund man ska akta sig för. Den här hunden accepterade han direkt så jag bjöd in mannen och rottweilern i hagen. Rocky & Ronja, en 7-årig rottweilertik lekte som aldrig förr. Rocky fick tokfnatt och Ronja som aldrig brukar leka, lekte jättefint med Rocky. Och jag och mannen stod bara och skrattade åt dom.
Sen gjorde Rocky något som fick mig att tappa hakan, han fick tokfnatt, sprang runt som en tok för att till sist slänga sig i en grop och börja gräva!? Detta är första gången jag ser Rocky gräva. Gång på gång började han gräva i gropen och tillslut stod dom där både Ronja och Rocky och grävde i hålet. Vad hände där? Självklart hejade jag på.
Ronja var väldigt snäll och hade ett mycket trevligt temperament, riktigt glad hund som inte ville något illa. Jag önskar att fler ägare var som mannen med sina hundar. Riktigt trevlig! Fler sådana ägare borde världen ha.
Vi fortsatte vår dag med att kika in lite djuraffärer, matte fick äta lite mat och så fortsatte vår resa hem mot huset.
 
Matte har varit riktigt tråkig denna eftermiddag tycker Rocky. Haha, jag har städat som tusan här hemma och frysen frostas nu av för att kunna få plats lite bättre till allt hundgott.
På tal om hundgott, jag är riktigt nöjd med MUSCH, det lär bli fler sådana korvar med färskfoder till Rocky.
Avslutar med en bild på Rocky & Ronja. Rocky gjorde en lekinvit och sprang iväg. Han fick med sig Ronja och tillsammans sprang dom där runt hagen och hade kul.
 
Haha, nu när jag ser bilden i lite större format så ser det ut som att Ronja är sur på Rocky. Men så var det inte, hon var bara lekfull den lilla damen. Hon ville inte ens gå hem när dom skulle gå och sprang och ställde sig hos mig och Rocky. Husse fick allt komma och koppla henne hos oss. Haha, söthunden.
 
Hur har er dag varit?
 

Simkörkortsträning 2

Jag måste bara få uttrycka mig med ett ``Fy tusan så duktig hund jag haft idag´´
Vi åkte till Norsholms Hundrehab för lite simkurs denna afton. Jag bad idag om att få testa själv att låta honom på eget initiativ gå ner vattnet. Självklart följde han snällt med när jag bad honom att gå ner på den grunda delen av rampen.
Idag fick han simma lite längre och vi testade på att simma längder bassängen. Alltså inte emot mig utan att jag gick bredvid honom och han simmade fram och tillbaka medans jag berömde.
Jag pratade med honom och började genast komma in i mitt eget prat vi har tillsammans. Han fick ett jättefint sim utan stress, lugnt och behagligt. Där fick jag se på riktigt vad mycket mattes närhet gör för lilla Plutten. Visst det fanns tillfällen han bara ville upp och man fick prata lite extra med honom, men inte alls lika mycket som förra veckan. Idag höll han sig i vattnet längre innan han gjorde första tecken på att vilja simma tillbaka.
Han simmade verkligen på finfint idag, jag är hoppfull över hur detta kommer att till sist sluta. Det kommer bli så bra!
Vi pratade ytterligare om att göra en fyskoll på Rocky iom hans rygg, så nu är även det inbokat. Dom ska klämma och känna igenom hela honom och göra en bedömning över vad jag kan göra åt hans rygg. Jag är öppen för allt, minsta lilla tips. Rocky är mitt allt, min hobby och det jag ägnar mest tid åt i mitt liv på fritiden. Jag lägger gärna dom pengarna på honom.
 
Jag är supernöjd över dagens resultat i bassängen. Det gick så bra och Rocky verkar trivas. Han är aldrig låg på något sätt, har ett glatt beteende och idag fick han för sig att busa runt i rummet när vi städade med vattenslangen. Han for runt och gjorde lekinviter, sprang förbi oss och vattenstrålen och verkade trivas med tillvaron helt och hållet. Det är bra, så bra! För det är ju det vi är där för i första hand, vi ska ha kul och trivas med det vi gör. Inget annat. Därefter kommer träning!
Mitt mål är att Rocky ska känna sig trygg med vatten och vilja simma utan att tycka det är äckligt när han inte bottnar. När han gör det är det bara ett plus när vi kan träna ryggen på samma gång

Torrfoder - Färskfoder - BARF

Att färskfoder är bättre än torrfoder har jag hela tiden vetat. Men att det är sån skillnad mellan dom, det hade jag ingen aning om.
Ju mer jag läser och börjar förstå allt det här med en hunds foder och det vi stoppar i munnen på dom, destå mer börjar jag inse att torrfoder är riktig skit rent ut sagt!
Idag var det dags för att inhandla hundmat igen. Jag gick inte ens till torrfodret utan direkt mot frysdisken och färskfodret. Jag har tidigare kört med torrfoder och som lyxmåltider haft Vom Og Hundemat på. Men sen i helgen har han fått vänjas in helt på Vom Og Hundmat.
Istället kommer det nu stå färskfoder på matsedeln och rått samt torkat på godislistan.
 
Med mig hem från affären fick jag:
-3 Korvar Vom og Hundmat
-2 Korvar Much, en med Malda Kycklingvingar och en Kalkon med Ben. Vi har inte provat detta märke tidigare så ska bli roligt att se vad han tycker om det.
-1 Torkat Lammben
 
En annan sak jag reagerat på är Rockys munhälsa. Rocky har alltid haft dålig andedräkt. Inte av tänderna utan det kommer från magen. Rocky har nu fått något nytt nu varje kväll sen i helgen och redan nu kan jag känna skillnad. Förut kunde jag inte vara i närheten av hans mun utan att nästan få kväljningar, men nu kan jag näst intill stoppa in näsan i munnen på honom och ta ett djupt andetag. Stor förbättring! Han har inte heller haft så förskräckligt ont i magen som jag förväntat mig, ingen diarré ingen spya. Allt är fast och fint. Mådde illa en gång. Jag har stora misstankar om att Rockys mage helt enkelt inte klarar torrfoder och dess innehåll.
En annan sak jag lagt notis om är hur fin i kroppen han är. Han är alltid fin i kroppen men på något sätt tycker jag ändå att han ser fastare och finare ut i muskelaturen, även blankare päls. Kan detta vara möjligt efter så pass kort tid?! Jag skulle inte tro på det, men jag ser ju vad jag ser!
 
Inne i affären fick jag mig en liten lektion av personalen, och hädan efter byts nu även delar träningsgodisarna ut! Efter lite läsning på burken hittade vi att godisarna till största del innehöll spannmål! Det som hundar inte ska äta. Men däremot mina andra godisar från Planet Pet & Let´s Bite kommer få stanna kvar i min låda. Det är jag glad över, för jag gillar verkligen dom två märkena!
 
Jag är riktigt glad över att jag nu kommit till den punkt där jag inser vad som är rätt och fel att ge en hund. Jag känner att jag är så peppad på att fortsätta och se vart vi kommer. Jag tror helt klart att detta är rätt för Rocky.

Löptur med Rocky

Det märks att vi haft fullt upp de senaste veckorna, och att jag denna helg haft näst intill inget att göra. Ingen sambo och knappt några planer alls, bara jag och Rocky. Jag har idag haft på tok för mycket överskottsenergi efter denna helg och så kollar man på ett program där någon tränar. Då går jag igång direkt, som vanligt!
 
 Tog med mig Rocky ut på en promenad. Med musik i öronen går jag på. Men så är jag en sån som går igång massor när jag har musik i öronen. Det gick bara fortare och fortare. Promenaden blev en löptur. Och den lilla löpturen blev inte heller liten, den blev längre. Matte tävlar med sig själv och då blir allt bara längre och längre. Tillslut var vi åter hemma och matte trött och nöjd. Men hunden....han har inte ens börjat flämta!!!
Så går det när man har en hund i toppform! Detta var även första gången Rocky fick följa med ut och springa med mig. Gick alla tiders, jag springer ju inte så fort och inte heller hela tiden då min kondis inte är den bästa för tillfället. Hehe
 
Sen fungerar Rocky som så att han har ett sug efter att tugga och äta på något efter all träning. Så nötbenet är nu så gott som uppätet. Hunden nöjd och belåten, nu väntas BoT och massage för hans del!

Det här med BARF

Eftersom handelslistan så snällt hängde kvar på kylskåpet igår när jag var och handlade så fick det bli en vända till affären på hemmafront idag. Jag kunde ju inte motstå frestelsen att kolla in charken för att se vad som fanns där. Men konstaterar mycket snabbt att det inte fanns alls mycket kött att välja bland. Därför blev jag sugen på att kika in nästa affär på hemmaplan, endast för att kolla in om dom hade lite mer att bjuda på. Och där, i den butiken fanns mängder av olika sorters kött. Och jag är väldigt imponerad över hur billigt allt är. Om jag leker mer tanken att jag hade köpt allt det jag kollat in, så hade det räckt säkert 1 månad eller så. Och då hade det nog inte heller kommit upp i en summa över 400 kr om ens det!
Men min okunskap och osäkerhet samt brist på tid gör ändå att jag inte kommer BARFA Rocky fullt ut. Han kommer få smaka på lite gott då och då.
Men samtidigt så har jag läst så många som skriver att deras redan lyckliga hundar har blivit så mycket bättre. Hundar som inte lekt, som stressat och haft dåligt med energi har blivit motsatsen. Allt jag läst har varit så bra. Jag önskar jag hade haft tiden till det. Men så är nu inte fallet.
 
Rocky har fått gnaga på nötbenet lite i omgångar nu sen i går. Blir lika full i skratt varenda gång jag ger det till honom. Han blir så paff och ser ut som om han sa ``Är den till mig? Är du riktigt säker att den är till mig´´ Han tittar på mig bra länge och tvingar mig nästan att säga ``Varsågod´´ Jag får nästan säga det flera gånger då han inte tror mig. Men tillslut tar frestelsen över och han tuggar på.
Lägger till att han fått gnaga i 2 min åt gången iom hans känsliga mage. Den har varit framme 2 gånger. För tillfället ligger benet framme för tredje gången, men det ligger också orört, misstänker skarpt att hans mage sagt ifrån.

Valpmys på Ibyxys Eurasierkennel

Igår stuvade jag och Rocky in oss i bilen och styrde mot Söderköping och min vän Jenny. Det var mycket trevligt att träffa henne och hennes Dvärgpinscher Zorro igen. Och så blev det en hel del valpmys med hennes 11 Eurasiervalpar.
Sammanlagt var där 11 valpar, 2 vuxna Eurasier, 2 Dvärgpinscher, några katter och kaniner. Hälsade även på deras 3 hästar dom har, mycket trevligt. Det var rörelser i princip överallt.
 
Ibixys Eurasierkennel är en nystartad kennel som drivs av Jenny själv och hennes syster Matilda. Att det skulle bli 11 valpar var det inte riktigt tänkt. Vissa är redan tingade men det finns flera kvar som letar hem när dom blivit 8 veckor gamla, dom är 5 veckor nu. Om det är någon som söker en arbetande hund med trevligt temperament så kan jag rekommendera dessa hundar.
För att kontakta kenneln rekommenderar jag att kika in på deras hemsida http://www.ibixys.com/, där kan ni hitta det mesta och även lite information om mamma Faith.
 
På bild 7 och 8 ser ni den valpen jag fastnade för. Vad den heter kan kanske Jenny svara på när hon ser detta. Tik och något bakben.
 
Jag får be om ursäkt för kvalitén på bilderna, jag vet inte vad som hände. Allt blev skit!
 

Hundgott

Åkte till affären på vägen hem från min vän för att spana in vad som fanns i charken. Det jag blev mest intresserad och mest äcklad av vad grisknorren Paulina rekommenderade. Jag hoppades innerligt att det skulle finnas. Har tittat in klipp när hennes alla djur, katt som hund äter grisknorr och jag ser på långa vägar hur de njuter av dessa. Såklart fanns det inga kvar när jag kom så sent en lördagkväll och ingen som kunde stycka till heller. Så jag fick skippa dessa. Men med mig hem fick jag ungnötslever som det faktiskt stod ``Hundmat´´ på och även nötben. Det var inte så farligt dyrt som jag först trodde. Strax under kilot lever för 13,69 kr.
 
Hur gör ni när ni torkar lever? Har ni några tips på hur man kan göra?
 

En sen kväll av intressant läsning

Hittade mycket bra läsning om BARF igår och så fick jag finfina tips från er läsare. Tack snälla ni! Det är absolut något jag ska testa på. Det var saker jag absolut inte trodde jag kunde ge till en hund som dök upp och saker som bara varit en myt. De tre F-en tex. Så nu ska vi se vad herrn säger om rå kyckling framöver. Jag fick lära mig att det endast är tillagade ben av kyckling som är farliga då dom flisas.
Men det jag blev mest nyfiken på (och mest äcklad av) var Paulinas tips om rå grisknorr. Blä, men hennes djur verkade gilla det massor av de videor jag fick se. Så idag blir det en sväng till affären för att se vad man kan hitta för något. Ska mest kolla in vad som finns, men något kanske man hittar.
Nu är inte tanken att jag ska BARFA Rocky, jag har varken tid eller råd för det. Men någon gång då och då ska han få smaka på lite gott.
En annan sak jag läste mig till var att ett ben ska ha lika mycket kött som ben, hmm jag som alltid tittat efter ben med så lite kött som möjligt på.
Jag fick många bra exempel på vad man kan ge och mycket bra saker om vad dessa är bra för. Tex att B-vitamin är bra för energiomsättning, nervfunktion, stress, reproduktion & reperation av väv hud päls trampdynor.
 
Nä så senare idag blir det att svänga förbi affären och kolla in lite.
 
 

Hundgodis & Tuggben - Bra & Dåligt för hunden

Det har cirkulerat en massa om hundtugg nu den senaste tiden. Om hur dessa tillverkas från det att skinnet sitter kvar på djuret till att hunden får det i munnen. Riktigt obehaglig historia! För att läsa denna historia klicka in på den HÄR länken.
 
Jag har inte riktigt velat tro på vad som skrivits men samtidigt kommer jag på mig själv med att ständigt tänka på att vilja göra eget, för eget är ju det bästa och roligt är det att göra med. Flera gånger har jag kommit på mig själv med att tänka ``Hmm, det skulle ju kunna gå att torka eller göra´´ osvosv.
Eget är ju trots allt bäst! Man vet precis vad det innehåller och vad hunden då får i sig. Hunden slipper att få i sig sånt en hund inte bör ha i kroppen och sen må dåligt av det.
 
Det var någon som sa till mig att man skulle låta bli att köpa ben och godis från Pedigree, Doggman och Vitakraft. Jag som person har jättesvårt för vad som är bra och inte bra att ge. Det har resulterat till att jag tycker det känns bäst att helt enkelt gör eget, för som sagt. Då vet jag vad hunden får i sig.
Men så finns det godis och tugg som jag skulle vilja höra er åsikt om. Tex Planet pet, Let´s Bite och träningsgodisarna i burk från Nobby, mfl mfl.
 
Den här veckan har ugnen tillverkat kycklinggodis och för tillfället står det blodpuddinggodis inne för tillagning. Jag har också noterat att jag börjat ge mer märgben och mindre av de tuggben jag redan har av dessa märken. Men jag har så dålig fantasi på vad man kan göra, jag vill ju ha lite att välja mellan. Så nu tänkte jag ställa frågan till er.
Har du något bra tips på vad man kan göra för godis och tuggben? Bakat som torkat eller färskt.
 
 

Simkörkortsträning 1

Nu ska ni få höra! Ikväll har jag och Rocky varit på Norsholms Hundrehab för simkörkort för första gången. Det var både nervöst, pirrigt och spännande att gå in där. Sen fick matte en ``Wow´´ känsla när hon såg poolen, så häftigt att äntligen få vara där! Mitt i rummet stod en stor pool, hög upp till axlarna med en gång på var sida som ledde upp till poolens bortre del. Där kunde man gå i från poolens topp. Poolen hade stora runda fönster i nederkant så man kunde se in på hur hunden simmade och en ramp ner i vattnet.
Rocky fick en flytväst på sig medans matte i stort sett endast fick titta på idag. Noterade att Rocky inte gillade instruktörens yviga rörelser men så länge matte klappade under hakan gick allt bra.
Med varsitt koppel stod vi på varsin sida om poolen och Rocky fick gå i. Motsträvigt så hon näst intill tvingade i honom genom att dra honom i flytvästen. Något matte inte gillade! Jag har ju aldrig tvingat honom till något, bara frågat. Aldrig någonsin hållit fast, jag gillar inte den metoden. 
Jag stod framför Rocky och lockade på honom, försökte vara så rolig som möjligt när han ville vända tillbaka eftersom jag allra helst inte ville dra tillbaka honom i kopplet. Bättre att han själv väljer. Han simmade på bra och lyssnade finfint.
Jag såg viss stress i hans ögon, runda och något uppspärrade samt stressat sim. Som sagt, jag hade tagit det lite lugnare. Men eftersom hon berömde och sa att ``För att vara en förstagångssimmare tycker jag det här går riktigt bra´´ så antar jag att hon sett värre exemplar. Vi får se, hon vet ju trots allt bäst. I övrigt tog han fina simtag med alla fyra och tog i finfint när matte ropade på honom.
Men trots uppspärrade ögon och stressigt sim så var han aldrig låg på något sett, lika glad och pigg som alltid när han kommit upp.
Han fick duscha, något han i vanliga fall inte gillar. Idag viftade han glatt på svansen och var inte alls lika låg som annars. Bra där!
Sammanlagt kan Rocky simmat 4-5 minuter idag. Han fick simma någon minut, sen tog instruktören upp honom mot kanten hängandes över hennes arm och lät honom vila. Simmade någon minut igen och så samma visa. Den här tiden kommer utökas med tiden.
Efter simmet såg jag den här underbara nöjda och glada hunden i Rocky, det gör matte glad. Jag vet att han kommer greja det här, annars hade han inte visat detta för mig.
Berättade om Rockys bakgrund och hälsa för instruktören och efter simmet klämde hon igenom honom över ryggen. Rocky sköt rygg, det viste jag att han skulle göra. Lite tråkigt att han har ont men det vet jag ju och det är därför jag är så noga med vad för slags träning, samtidigt körde vi på bra hårt med hopp på agilityn igår så trodde nog ändå att han skulle skjutit rygg mer.
Men jag har fått lite tips på annat håll så framöver ska vi träna ryggmuskler. Instruktören menade på att han var mycket fin i kroppen, bra musklad och riktigt trevlig liten prick. Sånt gör matte jättestolt!

En dag med blandade känslor som slutar i Total lycka!

En dag av blandade känslor, och så slutade den så här! Jag är så imponerad och stolt över Rocky. Vilken träningslust och glädje han bjöd på!
Han har legat och sovit i en bil hela dagen medans jag körde Norrköping- Arlanda- Norrköping. Efter jobbet begav vi oss direkt mot brukshundklubben för att träna ihop med bästa värmlänningen Bibbi och hennes border Diesel.
Dagen började som jag sa inte så bra, dels lite problem med jobbet jag har. Men mestadels av saknad efter min sambo som tidigt i morse blev upphämtad av taxin och nu har flugit iväg till Saudi igen. Stor saknad och en enorm tomhet är vad jag känner just nu. Men efter kvällens underbara träning fick mig på bättre humör. Tack snälla Bibbi, du är bäst!
Vi har tränat agility, det blev en hel del hopp idag trots att jag inte ville det till en början av olika själ. Men hur kan man undgå att inte göra det när hela hunden lyser upp och visar en enorm lycka? Nä, det gick inte. Han tog allt helt perfekt och så ville jag testa på dom två svårigheterna vi har. Vippbrädan, platten och långhoppet. Platten har vi ju redan tränat på en gång för inte så länge sen. Han satte den perfekt och idag för första gången gick han igenom den utan att vi höll upp den. Oj så han fick ta i men han kom igenom alla gånger. Duktigt!
Vippbrädan är en svårighet därför att han inte gillar smällen som blir, men Bibbi duktig som hon är kom på en lösning och tillslut hade vi svårt att hänge med i hans tempo. Än så länge håller vi i brädan, en bra start helt enkelt för att inte gå för fort fram.
Långhoppet har jag haft allt för svårt med att få honom att förstå att man inte ska hoppa på dom. Jag har aldrig någonsin fått honom att inte hoppat på dom. Men med den okunskap jag har så fixade det till sig tillslut. Och nu kan jag glatt säga att han knappt rörde vid. Oj vilka hopp han gjorde!
Framåt framåt framåt går det på allt!
 
Efter agilityn kände jag för ett försök till personsök. Och det var rätt tänkt! Rocky var på bästa tänkbara humör för detta och jobbade på bra i skogen innan han snabbt hittade till mig. Mycket belöning.
På tal om belöning, jag tappade min godisficka i skogen när jag hade sprungit ut. Så vi gick och letade efter den. Vi har efter denna träning även konstaterat att Rocky går igång på godisfickan som är röd och vi lät honom leta efter den. Jag kom på idén om att testa om den sortens föremålsintresse fanns och bad Bibbi vända honom om medans jag gömde den i skogen. Vi släppte på Rocky och han hittade den finfint, såklart fanns där några få godisar i och det blev en bra belöning.
Till sist uppmärksammade jag att Rocky var pigg på den tomma godispåsen när vi gick tillbaka och testade att leka med den. Rocky var verkligen på hugget och sen hade vi dragkamp, starkaste någonsin dessutom! Kastade iväg den och han flög efter, lekte med den själv och så hade vi åter dragkamp. Wow! Lycklig matte tihi
Fångade även detta på film såklart!
 

Ensamträning & Lite till

Hej hallå mina fina läsare! Jag ser allt att det är några som kikar in om dagarna.
Här har det hänt allt och ingenting. Ingenting har hänt här på bloggen iaf har ni ju kanske redan märkt. Vi har haft fullt upp med annat. I torsdags kväll förra veckan efter jobbet drog vi åter ner husvagnen till Lysingsbadet, Västervik. Vi kan inte klara oss utan detta underbara ställe. Så nu har vi åkt dit 4 gånger under denna sommar. Dyrt har det blivit men vi anser det att vi bör använda en så dyr och fin husvagn som vi ändå köpte oss. Nästa år blir det säsong där!
 
Och så har det hänt lite på ensamhetsträningen. Buren har jag i princip inte använt alls, inte mer än någon enstaka gång på jobbet nu dom senaste två veckorna jag jobbat. Vi testar allt vi kan komma på nu. Sambon lämnade honom i finbilen helt lös, såklart i ett svalt parkeringshus. Helt galant gick det! Vi har bojkottat buren i bilen och använder nu bilbälte på honom. Han är överlycklig och har slutat gnissla under bilfärderna. Han trivs även att man lämnar honom så, har smugit lite på honom och han ligger ner alla gånger jag kommer tillbaka.
Och så i helgen, jag skulle aldrig någonsin komma på tanken att göra detta i vardagen. Men jag kände att jag ville testa på och se vad han gjorde. Jag cyklade till affären, knöt fast honom i cykeln långt ner för att den inte skulle vippa och bad min syster smyga på honom medans jag lämnade honom för att handla. Kom ihåg att jag aldrig ens kommer ha detta i åtanke någon mer gång, mest bara för att se vad han skulle göra. När jag kommer ut från affären står min syster kvar bakom väggen. Jag hade sagt åt henne att ingripa om något hände. Hon berättade att det sprungit förbi barn framför näsan på honom och även hundar som gått förbi. Rocky hade legat ner tyst och bara tittat lite. Såå stolt matte!
 
På tåget idag fick Rocky leka terapihund åt en annan hund. En mycket rädd och osäker liten hund som haft det svårt med en sjukdom att den inte fått träffa andra hundar då den kunnat stressa. Hunden fick inte stressa upp sig.
Rocky tog det bra, jag bad honom lägga sig ner och han sträckte ut sig över hela golvet. Den andra hunden kom fram tillslut och var mindre osäker än när vi klev på. Bra täcken det där!
 
Vad har vi mer att berätta....jo. Det här med hundmöten, wow vilken förändring! Slakt koppel och inga ljud alls nu för tiden. Och med den attityden får han hälsa på allt fler vovvar. Och alltid ger han lekinviter! Underbara hund. Jag har nog varit för feg för att släppa fram honom till vem som helst, men jag inser att det bara är nyttigt för honom... och för mig!
 
En annan sak har hänt också. Rocky accepterar buren på jobbet mycket bättre nu, inga problem att gå in längre, förut ville han inte ens gå in i rummet! Men trots det här och även för att vi flyttar in i en bilfirma i vinter har jag valt att stalla in Rocky på dagis. Dom håller för tillfället på att bygga om rastgården till Rocky så han inte kan klättra ut eller skada sig. Men snart ska vi dit och vänja oss vid nya livet på dagis. Jag ser fram emot det massor, visst, inget kan vara bättre än hemmamiljö men nu har jag ingen som kan hjälpa mig och då fick det bli det här. Och jag tror på det, det här kommer gå finfint. Jag håller tummarna, men är det som så att han verkligen inte trivs så får jag helt enkelt hitta på något annat åt honom. Han ska ju inte må dåligt min lilla vän.

FILM - Föremålsintresse

 
Ja, några av er kanske undrade varför det kom ett tomt inlägg härom dagen. Det var pga att mobilen inte ville dela denna video som jag ville att den skulle göra. Och så har jag förstårs inte varit hemma och ens suttit vid datorn på någon veckas tid nu. Men nu, nu ska det fungera och det här är resultatet av en spontanträning på en lunch vi hade utanför jobbet förra veckan. Jag har tänkt mycket på det här med rätt leksak och har kommit fram till att Rocky gillar själva jakten, något som far iväg. Därför köpte jag denna repring med en ekorre som håller sig kvar med svansen som sticker ut och lockar honom till jakt.
Tyvärr fick jag inte med allt då mobilen blev full. Men efter att jag kastat iväg den så tar han upp den och kommer tillbaka med den, därefter så leker han själv med den glatt! Framsteg tycker jag!