Mål 2013

För en tid sen blev jag så inspirerad av att lära mig mer inom hundträning, saker som jag vill vidareutveckla hos Rocky och saker som jag själv behöver träna på. Jag vill helt enkelt inte ge upp mitt hopp om att en dag kunna göra saker som jag så länge velat göra, kasta boll, leka i vattnet och träna lydnad är några av dom saker. Nu tänker jag inte ligga på latsidan länge, här ska tränas och utvärderas i vart problemet ligger. Men så började flera skriva om sina målsättningar här. Då blev det mindre kul att posta inlägget. Nu har listan blivit en lista som jag kollar på varje dag och kan gå tillbaka till och få mer inspiration. När jag tänker på vart vi kan komma vill jag bara mer och det ger mig åter hoppet tillbaka. Jag tänker dela med mig av min lista till er på vad som får mig att blicka framåt.
 
-Tydligare kommandon, skärpta regler och inga dubbelkommandon samt val av kommandon inte flera olika till samma
Jag har alltid två kommandon på samma sak på Rocky, ett ljud och ett tecken. Jag har tränat mycket på dom olika tecknen för att han ska lära sig dom båda och skulle han inte förstå vad jag menar så får han bägge. Det höll länge men nu har jag legat på latsidan och kör dubbelkommandon hela tiden. Jag skulle behöva lära mig att endast köra met ett i taget.
Sen har jag även dragit på mig kommandon som bara kommit från ingenstans. Intryck och umgänge har påverkat mig och helt plötsligt finns där inte bara två kommandon till samma innebörd.
Tydligare kommandon, ja åter mitt fel då jag slappat för mycket. Sakta betyder sakta och inte stanna osv
 
-Utveckla kunskaper inom fotgående.
Rocky blir bara duktigare och duktigare på detta moment men jag har fortfarande en del problem. Jag får inte in rumpan på honom och eftersom han är så liten så kan han inte sitta precis intill mitt ben för då ser han inte mig. Samt att han har stor respekt för ben. Han är för långt ifrån.
 
-Plaskleka i vattnet för att bli tryggare med simningen
Vi ska ta itu med det här med att tappa kontrollen, Rocky och jag ska plaska och leka i vatten massor så vi hittar en balans där han kan lita på att det inte är läskigt när man inte bottnar. Detta ska i sin tur underlätta till våra simlektioner senare i sommar. Förhoppningsvis blir han tryggare till dess
 
-Klickerträna oftare för att sedan träna in föremålsintresse
Ja, det här med föremålsintresse har ju gått upp för mig idag i vad det handlar om. Rocky vill inte leka själv. Men jag ska fortsätta med att klicka in leksak som target och se vad som händer. Jag fortsätter min leksaksträning så som jag gör och utvärderar.
 
-Gå kurser, hitta någon kurs som kan hjälpa oss på traven med våra mål
Jag letar dagligen efter kurser som kan hjälpa oss på traven, jag vill så gärna lära mig mer nu och har ett sug efter att få träna. Jag ska fortsätta mitt sökande efter en lämplig tränare som kan hjälpa oss med ovanstående saker.
 
-Fortsätta med avslappning och lita mer på hunden i hundmöten och saker där Rocky annars reagerar. Bli kvitt hjärnspöken och tänka positivt.
Jag som person tar tyvärr åt mig alldeles för mycket av det negativa. På senare tid har jag fått en hel del på mig och det påverkar ju såklart Rocky. Nu ska vi börja tänka positivt för det här grejar vi! Rocky är en hund med styrka och dominans, är inte jag med i leken så tar han lätt över.

Utvärdering föremålsintresse träning 1

Plockade fram alla olika sorters leksaker och material jag hittade och stoppade dom i träningsvästen. Tog Rocky och gick. Precis utanför dörren hade jag lagt en kattleksak som han vanligtvis brukar leka med inomhus. En mjuk, luddig sak på snöre med en pinne att hålla i. Drog den efter mig när jag gick, den hade han inget intresse för alls idag och ignorerade. Började vifta med den som vi annars gör inomhus och han blev mer besvärad av den än intresserad.  Han håller sig på avstånd från mig.
 
Nästa leksak var samma stuk, en pinne med ett snöre på med med en kong i snöret ist. Den var ingen höjdare heller.
Gick vidare och droppade leksak efter leksak. Tillslut vände vi och vid första föremålet vi mötte på blev han så ointresserad att han tom sprang bort. Jag hade stannat och lekt med en boll på snöre för mig själv och tillslut fick jag kalla tillbaka honom.
Jag tog upp ett tygstycke ur fickan och lekte ``Du får inte ta den´´ sprang iväg från honom och vände ryggen när han kom för nära för att locka intresse. Visst jag fick viss intresse när jag vände ryggen men inte när jag sprang iväg, med det var fortfarande inte intressant nog att leka med den. Men nu nosade han på den och jag belönade.
 
Tappade väl suget lite och det kändes så hopplöst, nästa leksak var en boll den noterade han inte ens. Men så kom vi till en knut jag hade kastat ut, den är något han vanligtvis inte gillar men den fick han intresse för och så kom jag på varför. Jag har ju både smetat in den i köttbullar och leverpastej en gång i tiden. Beröm och så gick vi vidare.
 
Nu var vi tillbaka i trädgården igen så jag kastade in leksaken jag hade i handen och Rocky flyger efter, såklart blev jag jätteglad och berömde. Kastade nästa och han gjorde likadant, men han springer bara fram till den och vänder. 
 
Nästa leksak var ett mjukisdjur med prassel. Jag bjöd in till lek som vi alltid gör på tomten och lekte med honom med leksaken i handen då går han igång och busar med mig, då kan han även bita tag i leksaken jag hade i handen och tillslut släppte jag efter ytterst lite dragkamp, och slänger han upp den i luften. Då avbryter jag och slutar när det gick som bäst.
 
Av det här att dömma så anser jag nu att Rocky inte vill leka ensam, han vill leka ihop med någon och det är inte leksaken som är rolig utan det är jag. Och när det gäller att kasta iväg en leksak handlar det om intresse för jakt, men när den stannar stannar också intresset för den.
 
Vi körde väldigt olika metoder denna träning. Både med att jag var peppande och att jag inte sa något. Till nästa övning ska jag varva upp honom riktigt innan vi börjar, vi ska ha jättekul och därefter ska vi introducera sakerna igen.
 
Har ni några tankar och funderingar kring det här? Kom gärna med tips och idéer.

Bildbomb

Det gick fortare än väntat med det här med att skaffa bärnstenshalsband till Rocky. Jag fick napp från en vän som kunde tänka sig att sälja sitt som bara låg och det passade Rocky perfekt! Så här kommer några bilder på min ögonsten. Halsbandet är använt endast några få gånger dessutom så det är som nytt.
Tack Maria J
 

Vård av hund

Såg för någon dag sen att Rockys klor börjar bli lite långa. Dags att klippa! När vi väl var igång gick vi igenom tassar, öron och tänder på samma gång. Klorna blev klippta, öronen rensade och tänderna skrapade. Nu blev han tipp topp och tänderna, ja dom behövdes verkligen. Mycket plack var det. Men nu är dom rena och fina igen. Klorna ska från och med nu klippas lite flera gånger i veckan hädan efter, lite lite. Jag som var så duktig på det ett tag. Men nu ska det bli bättring på det igen.
 
Hur ofta går ni igenom era hundar?
 

Diskussionsämne - Föremålsintresse

Nu behöver jag all er hjälp. Jag behöver så mycket inspiration som jag bara kan få och av alla dess slag.
Rocky har som ni alla vet farit väldigt illa som valp och unghund innan han kom till mig. Han var inte rumsren vid 2 års ålder och det tog mig även 2 år att få honom helt ren. Men nu är det löst. Något som fortfarande inte är löst det är det här med föremålsintresse. Rocky fick troligtvis inga leksaker som valp och därmed vet han inte vad dessa är till för och ser inget intresse i dessa.
Min träning på detta problem har varit att gå en promenad, släppa ett föremål efter mig utan att han ser det och sen vända efter en stund. När vi passerar dessa föremål jag droppat så får han beröm i mängder för att han uppmärksammat. Oftast tittar han endast på det och ibland kan han stanna. Självklart berömmer jag för minsta lilla när han uppmärksammar att det ligger något där. Jag har tyvärr legat på latsidan med denna träning och bör göra det oftare för att se någon skillnad.
 
Jag har även noterat att aktiveringsleksaker som godisbollar, aktiveringsbord och sånt som man inte behöver ha i munnen går bra. När det gäller att ta i munnen föredrar han fjädrar, prasselpapper eller vibrerande mjukisdjur. Kattleksaker går jättebra det också speciellt om dom har fjärdrar och prassel på sig.
Är Rocky riktigt uppe i varv, speciellt om där finns andra hundar i närheten så kan jag lyckas få till dragkamp. Jag upplever att Rocky fortfarande lär sig av andra hundar.
 
Så, nu är min fråga till er. Finns det fler träningstips på vad jag kan göra för att få upp föremålsintresset på Rocky? Jag är alltså ute efter att lära Rocky att det är ok att ha saker i munnen, jag vill träna uppletande och den biten. 

<3

 

Smärtsam bild <3

Åh älskade Eliott! Det gör fortfarande ont när jag ser honom på bild eller tänker på honom. Jag saknar detta yrväder massor. Jag önskar han fanns här hos oss. För han blev precis sådär som jag ville ha honom, förutom att jag inte kunde lämna honom ensam och det var det som avgjorde mitt val att låta honom gå vidare.
 
Bild tagen 19 December 2010
 
 

En bild som får mig att må illa

Det här är Rocky, när han träffade min mamma för första gången. Jag hade då haft honom i 2 veckor. Det här är en bild som får mig att må dåligt, så dåligt! Ser ni hur smal han var, ser ni den där bullen vid revbenen? Det är ett revben som sticker ut. Vi misstänker misshandel! Så tunn han var där, inga muskler och inget hull.
 
Bild tagen den 13 September 2010

Äntligen fredag

Denna afton tog det inte så fullt lika lång tid att åka hem och det firar vi med att först slappa i soffan för att samla krafter, för snart tänkte jag att vi skulle ut och träna lite lydnad. Nu är vi på gång! Jag har så mycket jag vill satsa på just nu och nya mål har satts. Mer om det i eget inlägg.
 
Mina planer för helgen blir att först och främst göra allt som inte hinns med under veckodagarna, städning, tvätt och disk. Men också fixa i trädgården, vattna växterna, klippa och trimma gräset och rensa bland odlingarna. Och så kommer min bror hit, och det ska bli jättekul att få umgås lite med honom igen.
Men så ska det bli en helg med mängder av träning, jag ska i förväg skriva ner allt nytt jag vill träna på. Åhh jag är så taggad, taggad till tusen.
 
Vad ska ni hitta på i helgen?

Den andra hemligheten

Är ni sugna på att få veta vad den andra hemligheten kan vara? Det ni, det får ni vara ett tag till för än kommer ingen annan än jag och min sambo veta om detta som sker!
Den som väntar på något gått, väntar aldrig för länge! Men snart så

Kontorsråttan

 

Ibland blir det inte som man tänkt sig! Festivalen som förstör

Igår blev det bestämt att jag, Zandra och våra hundar skulle träna ihop på brukshundklubben denna afton. Jag vill bli mer aktiv och har några nya mål jag vill försöka uppnå. Men redan 15 minuter in på våran färd hem efter jobbet insåg jag att det inte skulle bli av. Bilköer efter bilköer. Den första sträckan av vår väg hem var så totalt igensmockad av bilar som var påväg till Bråvallafestivalen. En sträcka som vanligtvis tar mig 5 minuter att köra, tog mig idag 1 timmar och 19 minuter. Mitt på hundrasträckan efter att ha stått still i över 10 minuter klev jag ur bilen och hämtade fram min Rocky ur baggageutrymmet. Uttråkad matte och lite smått orolig Rocky fortsatte vår långsamma färd hemåt.
Jag ringde upp Zandra och berättade att vi skulle bli sena och om vi kunde träffas en annan dag ist. För oavsett om vi skulle komma fram inte fullt så sent, så skulle jag endå inte vara på tillräckligt bra humör för att träna och Rocky var för orolig över varför det tog sån tid, han är inte van vid att det går långsamt för när det började rulla på så la han sig till rätta och somnade. Det blir bara fel att träna under sådanna omständigheter och just nu när vi ska lära oss nya saker så anser jag att allt ska bli perfekt, utan tråkigheter. Rocky och jag tar ist en lugn och skön hemmakväll i soffan. Vi ska inte köra många knop till idag. Jag är glad över att jag tog Rocky till rasthagen på lunchen, där satt jag och åt min mat medans Rocky sprang omkring och nosade fritt. Och att vi även han med att träna lite lydnad på jobbet mellan varven.  Så trots att vår kvällsträning idag inte blev av så har Rocky endå fått lite av det.

Bärnstenshalsband

Just bärnstenshalsband är något som jag blev sugen på för flera år sen, men det har inte blivit av att jag skaffat mig ett. Men nu kom det på tal igen för en tid sen och jag är nu åter sugen på att skaffa ett till Rocky. Dels för att det är så snyggt men också för att det fungerar mot fästingar. Så nu är min fråga till er. Vad har ni för erfarenhet av dessa halsband och ni som har, vart har ni köpt era?

Favoriter i repris

 

 
 

Statestik

Ni är otroliga! Vet ni att ni har nästan tredubblat antalet besökare dom senaste dagarna och även slagit besöksrekord? och alla kommentarer som väller in! Tack tack och ännu mer tack.
Jag säger det igen, min blogg är egentligen en dagbok för mig själv för att se vår utveckling tilsammans. Men när ni läser och kommenterar så flitigt så sätter ni en liten guldkant på bloggen. 
Bloggen är min fristad, något jag ser fram emot varje dag att kika in på. Jag är så nöjd och glad att jag har den.
 
Tack snälla ni, ännu en gång

Sandra söker...

...en dagmatte åt Rocky framöver. Känner att Rocky inte borde vara med på jobbet så ofta som han faktiskt är. Det tar lite på hans krafter trots att han tycker det är kul. Sen har jag även fått höra att kontoret ska flytta och därmed kan inte Rocky följa med på jobbet längre. Detta sker senare nästa vinter!
 
Jag söker en person som är hemma dagtid från 06.00 och fram emot 19.00, lite beroende på när jag börjar och slutar om dagarna. Jag söker även hundvakt för övrig tid då Rocky inte kan följa med osvosv. (Väldigt sällan)
 
Rocky är en trygg kille men behöver dig som förare för att inte bli osäker på vissa saker. Han har varit med om väldigt mycket tråkigheter i sitt liv och behöver en stadig hand som visar vägen. Han tar lätt över till dominans om du inte visar vem som bestämmer, men man får inte skälla på honom, då blir han väldigt rädd, kryper ihop och blir låg. Bara positiv förstärkning. En envis liten sak som tror att han är större än han är. Rocky är uppfostrad som en storhund och är inte ättrig som många småhundar kan vara, detta innebär också att du som förare måste ha regler för att han inte ska tappa allt han kan. Det värsta jag vet är ättriga små skälliga hundar!
 
Antingen kommer jag och lämnar/hämtar eller så kan du komma hem till mig och hämta honom. Du avgör vad som känns bäst för dig. Ett krav är att du bor i Finspång eller i närheten, alt Norrköping.
Självklart ska du inte behöva göra detta gratis.  
Hör av dig om du känner dig träffad eller om du vet någon som vill ta hand om min lilla kille om dagarna.

<3

 

Stolt matte och lycklig hund

Dagen har varit lång och många timmar har spenderats i en bil körandes genom halva Sverige känns det som. Nej då! Startade i Norrköping och åkte mot Nyköping för att hämta upp två kollegor. Rocky som till en början skulle stanna på kontoret fick tillslut följa med och det är jag nu i efterhand väldigt glad över. Nyköping till Stockholm för att hämta minibuss som inte fanns där, mot Danderyd ist. Väl i Danderyd lämnade vi av bilen vi åkt med och hämtade upp den minibuss vi skulle hämta. Vidare till Arlanda för att hämta upp nästa bil och säga hejdå till ena kollegan. Sen blev det lunch och som vanligt beställer jag alltid med en mugg med vatten till Rocky som han så snällt dricker ur. Vidare genom Stockholm utan gps för att hitta till Nynäshamn för att plocka upp nästa bil.
Haha, vi såg nog ut som yra höns när vi kom. Vi hade fått uppgiften att hämta en bil i Nynäshamn och ett regnummer, inget mer. Så är det på vår arbetsplats, man får inget veta. Där kör vi runt och letar i hamnen eftersom bilen gått på envägskörning till Visby. Ingen hade en aning om hur vi skulle få hem bilen så cheferna lät någon köra den ombord på färjan till Nynäshamn där den sen blev parkerad. Vi hittade tillslut rätt hamn efter en tids letande och såg bilen genom stängslet till den inhägnade delen i hamnen. Men vi hade ingen aning om hur vi skulle komma åt den och hade heller ingen som vi kunde prata med, så vi gjorde helt enkelt som så att när det körde in en lastbil genom grindarna passade vi på att smita in och prata med hon i luckan. Det visade sig att vi hittat rätt och vi löste ut bilen. Sen kom det roliga, bilen hittade vi inparkerad av två polisbilar och en ambulans. Det såg lite roligt ut för den var verkligen inparkerad av dessa men vi lyckades ta oss ut.
 
Vi körde hemåt och nästa stopp var en bensträckare i Järna. Vi var tvugna att sträcka på benen, köpa oss något och göra toabesök. Jag sträckte över min bilnyckel till kollegan och frågade lite snällt om han ville ta ut Rocky medans jag gick in. Inga problem, dom två gillar varandra massor och det fick jag se även när jag kom tillbaka. Emran gick där på gräsplätten med Rocky okopplad! Det är inte alla som kan! Rocky har en väldigt stark vilja och visar man inte vem som bestämmer så sticker han direkt. Emran och Rocky har kommit bra överens hela tiden och han kunde kalla in honom perfekt. Stolt matte! Vi var kraftigt försenade redan då, Emran hade redan slutat för dagen och trots 40 minuter kvar innan han sulle komma tillbaka så lät vi Rocky springa där på gräsmattan en längre stund och dricka massor. Rocky och jag kom tillbaka till kontoret kl 18.00, en timmas övertid med andra ord.
 
Jag är så stolt över Rocky, trots att vi har åkt bil i närmare 9 timmar idag har Rocky accepterat läget och njuter av varenda sekund. Snällare hund får man leta efter! Och bara det här att han är så enkel att ta med, jag är så bortskämmd med honom. Det är inte alla hundar som dricker ur pappmuggar eller kan sitta i bil så pass länge som vi gjort utan att ens säga ett knyst. Jag är helt enkelt bortskämmd hundägare. Rocky är för snäll!

Jag tackar och bugar

Vad har det tagit åt er?! Ni har nästan tredubblat antalet besökare under de senaste dagarna och jag blir lika glad varenda gång någon kommenterar. Tack snälla ni! Visst detta är en dagbok för mig om min hund, men jag kan inte undgå att tycka det är roligt när ni både läser och kommenterar så flitigt. Tack ännu en gång

Rocky får åka finbil

Idag åkte jag, chefen och lilla Rocky en långleverans ut till skärgården ute vid Norra Finnö.
Rocky låg så snällt på min tröja hela vägen och njöt. Inte undra på, vi åkte ju i jobbets absolut dyraste bil. En Mercedes-Benz CLS som kostat cheferna en bra bit över 800.000.
 
Notera det orangea Hundförbudmärket i bilens mittdel mellan sätena ;) Haha dessa märken sätter jag i alla våra bilar för att kunderna inte ska varken röka eller ha hundar i hyrbilen. Men självklart får man ta med hunden in om man frågar innan, då slänger vi alltid med ett bagageskydd för hunden. Däremot får man aldrig röka i våra bilar!
 
 

Valp eller Omplacering?

Ja, det valet har jag dock haft en väldigt tydlig bild i vad det ska bli, och det väldigt länge. Mina tankar på valp har alltid funnits där och det är något jag drömmer om. Rocky är min drömhund och min bästa lärare, han har lärt mig allt jag vet och ska också få lära upp och fostra min framtida valp. Rocky är en perfekt mentor!
 
Anledningen till att jag fick tankarna att ta hem en äldre hund var att jag kände att jag ville komma framåt i livet. Det finns saker jag så gärna skulle vilja göra nu inom en snar framtid, sånt jag inte kan göra med Rocky. Tex träna och tävla lydnad. Det är en dröm jag haft länge!
 
Nu efter att Luzza har åkt har jag bara känt mer och mer att det inte kommer bli någon äldre hund igen, det fungerar helt enkelt inte.  Utan nästa hund som kommer hem hit blir en liten valp som Rocky kommer få lära upp och så kommer jag ändå få lära mig något nytt. Att ha valp!
 
Jag vill komma vidare med Rocky och vår träning, det finns mycket jag skulle göra tex träna riktig lydnad men också så simpelt som att kasta boll och leka med saker. Rocky är inte föremålsintresserad för fem öre, tar ingenting i munnen och när han inte förstår vad jag vill så blir han osäker, kryper ihop och springer och lägger sig. Han blir blockerad! Jag kan helt enkelt inte kräva något av Rocky. Jag har försökt med mängder av tekniker men inget har fungerat. Men efter att ha funderat lite så finns det en enda lösning kvar på mitt problem som jag inte testat. Att gå kurs, försöka hitta en kurs som är lite snällare med mycket hjälp som kan få oss lite framåt. Vad tror ni om det?
Jag ska inte ge upp, nu ska vi få bukt på problemet och fixa det här. Jag vill alltså hitta en instruktör som har ideér om hur man ska lära Rocky att föremål inte är farliga att ha i munnen. Fjädrar och prasselpapper går bra, även mjukisdjur som vibbrerar. Någon som känner till någon bra instruktör för detta ändamålet?
 
Med dom här tankarna i bakhuvudet kan jag vänta med valp tills om något år. Det var redan planerat en valp vid den tiden sen tidigare. Så vi får se vad som händer. Och så en sista fråga. Vilken hundras tror ni passar bäst för både mig och Rocky? Jag vill ha en lite större hund att träna lydnad med, mycket inriktat mot räddningshundarbete som är en dröm för mig och även en hund som Rocky kan trivas med och ha kul med även efter valpperioden

Ensam eller inte?

Jag fick just en kommentar om att Rocky kanske endå vill vara en ensamhund. Ja, på sätt och vis. Självklart vill han ha all mattes uppmärksammhet hela tiden, men så vet jag också att han saknar en kompis, för han är som ett plåster på mig nu när han inte umgås med sina vänner dag ut och dag in.
 
Jag har varit inne på det här med två hundar länge nu, men dom senaste tre hundarna jag haft hemma har inte fungerat här och har fått lämnat oss och fått åka tillbaka. Jag har kunnat se lite olikheter mellas dessa som kommit och gått. 
 
Om vi tar Samuraj, han var av samma ras som Rocky, en dvärgpinscher. Något år yngre än Rocky. Dom två hade allt ihop, gick bra ihop och Rocky lärde sig massor utav honom. Men Samsam som han kallades och jag gick inte ihop. Jag vet nu vad som var problemet och det var jag själv! Av okunskap kunde jag inte få till det och blev stressad av situationen som blev. Det resulterade till sänkt hundintresse och stressad flock. Samsam lever nu lyckligt i sin nya familj sen några år tillbaka men är evigt saknad av mig.
 
Sen har vi Elliot som ni nog känner till. Han skulle inte bli min redan från början men behövde ett hem tills vidare. Eliott var en äldre Jack Russell med mycket fart och fläckt. Lite lik Samsam på det sättet och det känns skönt för mig att jag lyckades med honom eftersom jag inte gjorde det med Samsam. Rocky och Eliott visade stor tillit till varandra men Rocky gillade inte att han var för ``på´´ hela tiden och hade lite taskig hundspråk, men kunde ibland leka ihop. Hade det inte varit för mitt enda problem med honom, att lämna honom ensam om dagarna när jag jobbade så hade jag själv haft honom kvar. Eliott fick tillslut somna in efter ett misslyckat försök till att hitta hem.
 
Och så har vi Luzza. Hunden som var här i helgen. Vi var så lyckliga över den hunden, hade sett fram emot henne massor. Men det var tyvärr inte Rocky och det såg jag direkt på honom då han knappt märktes av, han uppvisade stresssyptom som att plötsligt börja käka grus och, ja han var inte som vanligt. Sen hände det som hände, allt blev såååå fel när hon gjorde så som hon gjorde. Jag fick tänka på min Rocky, och Luzzas matte tänkte på Luzza. Och jag tror ärligt talat att den hunden verkligen SKA bo där. Den lyckan hon visade när dom kom och hämtade henne, det är så en hund ska vara mot sin ägare! Rocky återgick till att bli som vanligt och det värmer mattes hjärta.
 
Om jag summerar detta och tänker efter så tror jag att enda sättet för mig att få ha två hundar är att ge Rocky friheten att välja kompis själv. Hur skulle ni göra?

Observation

Sen i torsdag hände något nytt i vårt liv. Jag har sett på flera sett att Rocky inte mått bra. Han undvek att gå förbi och höll sig på sin kant. Han märktes knappt av. Sen noterade jag även att han plötsligt började käka grus, det har han aldrig gjort tidigare. Efter lite rådfrågning och tips kom vi fram till att detta kanske berodde på att han kände sig stressad över allt som hände i helgen. Det kan också vara mineralbrist, men jag tror nog på det första alternativet.
Nu är det bara jag och Rocky hemma igen och eftersom allt har laggt sig så gick jag ut till grusgången där det tidigare skett för att se om något hände. Vi satt där ett tag, men Rocky var inte alls intreserad över gruset idag och satt ner och njöt han med. Så förmodligen hade det med den andra hunden att göra.
Jag har insett att jag måste se till Rockys bästa, och det gjorde även Luzzas matte!

Vattenträning

När man vaknar på morgonen och känner en enorm saknad och tomhet då passar det bra att ge sig ut på en långtur i naturen. Vi gick ner till sjön för att bara vara och för att rensa tankarna lite. Att vi sen blev på bättre humör efter en stund gjorde allt lite lättare. Efter en tid sittandes på bryggan så fick jag för mig att vi skulle leka lite i vattnet. Rocky är inte den som gillar att bada men kan utan problem gå ner i vattnet med tassarna.
Jag slängde ut lite godis och lät honom plaska och tänka själv en stund och jag berömde honom för allt han gjorde med vattnet. Det resulterade till att lille Rocky sen doppade hela huvudet. Haha det trode jag verkligen inte! Jag lutade mig tillbaka där på klippan och slöt mina ögon, det var tyst, lugnt och fridfullt. Jag kunde höra Rocky hur han letade och försökte komma på hur han skulle nå godisarna intill mig. Allt var så lugnt och skönt. Jag låg där ett tag och funderade och njönt och sen när allt kändes bra avbröt jag Rocky i hans letande just då det gick som bäst.
Precis som på vägen dit så gick Rocky helt lös, jag med musik i öronen och där lunkade vi fram i en underbart lugn och skön promenad.
Helt plötsligt dök där upp en häst med ryttare upp i skogen, och en till, sen blev dom fem på rad. Rocky och jag passerade utan problem och fortsatte vår promenad hem igen.
Rocky pinnade på där otroligt nöjd över livet och jag kan inte sluta le mot honom. Hur kunde vi hamna där vi är idag? Underbara hund, det här trode jag inte när jag hämtade hem honom då den 5 september 2010.
Han har lärt mig så mycket!
 

Knackträning

Har knacktränat hela kvällen. Gått runt och knackat i väggarna och alla möjliga olika material. Rocky avger uppmärksammhetsskall när någon knackar  eller kommer utanför. Bra på ett sett men Rocky ger sig bara inte med ett skall/ljud utan ska hålla på i evigheter. Nu efter några timmars knackande i väggarna har Rocky kommit så långt att han knappt lyfter huvudet när det knackar och säger inte ett knyst. Underbart! Han får gärna säga till om det kommer någon men han behöver inte hålla på i 5-10 minuter efteråt. Rocky är väldigt envisen och känd för att det inte är många som lyckas få honom att ge sig om man säger till honom. Han ska alltid ha sista ordet! ``Bhuff´´ Och det kan hålla på länge. 

Det bästa sättet att sluta tänka...

..det är att ge sig ut med Rocky och motionera. Oj vad skönt det var!
Jag tog min cykel och lunktravade fram honom ordentligt och sen bar det iväg och vi travtränade en lång bit. Vi bör ha travat ca 3 km varav spurtat ca 200 meter. I slutet av cykelturen mötte vi grannens dotter som vi pratade med innan vi startade. Hennes kommentar när jag berättat hur långt vi cyklat blev ``Och han flåsar inte ens´´ Nej han hade inte ens öppen mun. Den där lille till att ha kondition!
 
Målet för dagen var att trötta ut honom lite extra, så på med dragselen och en liten vikt. Därefter tog vi ett litet varv nerför långa backen och upp igen. Inte ens en halv km. Vikten blev alldeles perfekt med tanke på att vi cyklat precis innan samt backen vi drog i. Helt perfekt verkligen!
 
Rocky kan det här med att trösta matte och jag är så tacksam för det. Älskade lilla hund, hur skulle jag orka leva utan dig och husse.

Tankar & Funderingar om gårdagen

Allt blev så fel igår, verkligen allt! Hädan efter ska vi vara hemma tills jag känner att Luzza är redo för att utforska mitt liv. Vi ska stärka vårat band till max innan vi gör något annat. Hon är ny här hemma, allt är nytt för henne och gränser testas och rutiner rubbas. Nu ska vi ta om allt från början och bara vara.
Jag måste lära mig att tyda hennes signaler, för det är inte lätt. Har aldrig haft tik förut och inte heller en storhund. Jag är van vid Rocky. Luzza ska inte behöva bli så utslagen som hon blev igår, trots att vi knappt gjorde så mycket mer än att vara nere vid sjön och åt.
Det var helt klart fel energier, för mycket intryck och trött hund, samt att jag kanske också var felet som kände mig ledsen över att min sambo åkt på jobb igen. Men nu tar vi nya tag igen och kör på.
 
Rocky och Luzza, ja vad ska jag säga? Dom fungerar ihop men eftersom Luzza är snabb på att säga till att det är hennes saker så vågar inte riktigt Rocky gå förbi henne. Nu har vi plockat bort allt häe hemma och hädan efter får inget ligga på golvet.
Rocky hade ett tydligt språk igår, han hade varit ute och ätit i köket och var påväg in till sig bädd, raka spåret mot sin bädd utan att ens vilja titta åt Luzzas saker som stod intill. Jag uppfattade inte att Luzza sa till men däremot att Rocky stannade och vände tillbaka. Jag ropade in honom och då som först hörde jag Luzza. Men som sagt, jag måste lära mig att läsa av henne och så får här numera inte stå något på golvet längre.
 
Idag är det mulet ute, jag hoppas det kan hålla sig så eller med lite blåare himmel utan att bli för varmt. Idag är tanken att vi ska stärka band och fortsätta med ögonkontaktsträningen. Nu är det inte så längre att hon inte kommer fram och söker närhet, för det gör hon, men det kan alltid bli bättre och nu sätter vi all fokus på att stärka band mellan mig och henne, sen ska vi försöka sätta ihop henne & Rocky också, men det får bli senare när jag kommer på en bra lösning.

Tankar och funderingar om dagen

Åkte in till Finspång tidigare då jag missat att köpa några saker. Hundarna fick följa med såklart men då jag inte ville att dom skulle sitta i bilen bestämde jag träff med Maria som så snällt ville stå och hålla koll på den öppna bilen medans jag gick in för att handla. Maria som inte är ett dugg rädd för hundar klarade det gallant! Det var en glad och nöjd Luzza jag såg när jag kom tillbaka.
 
Men däremot nu på eftermiddagen har vi suttit nere vid sjön tillsammans med några andra. Luzza sitter mot musiken och hör inte att en ny person hon inte träffat dyker upp bakom henne. Personen hinner enda fram till henne innan hon reagerar med rädsla och ett osäkerhetsskall. Personen i sin tur blir lite osäker, och det förstår jag med det skallet hon gav ifrån sig och lite annat i baggaget hos personen om denna ras. Resterande timmar kunde inte personen gå i närheten av henne utan att hon osäkert avgav ett osäkerhetsskall.
Sen kommer nästa person in i bilden, tråkigt nog när hon var lite uppstressad då mycket hände just då. Personen böjer sig över henne och hon gav åter iväg ett osäkerhetsskall mot denne person och även personens egna hundar bakom som ville komma fram. Ättriga små hundar var det. Luzza kunde inte varva ner riktigt. Sen får jag höra ``Nej den där hunden litar jag inte på´´ gång på gång. Gissa om det tar på mig?!
 
Båda dessa vet jag har något emot det som kallas ``kamphundar´´ vad det nu är. Någon som kan förklara?
Luzza visar tydligt vilka personer som redan dömt henne för rasen innan dom ens träffat denna goa lilla tjej. Jag tycker det är så fel, hur kan man vara rädd för en liten tjej som inget illa vill?
 
Idag har vi tränat ögonkontakt. Det var välbehövligt! Det var ju husse och hon som klickade mest, med mig klickade det inte direkt och hon sökte inte kontakt med mig. Men idag övade vi som sagt på ögonkontakt. Efter det har hon öppnat sig lite för mig och kommer glatt när jag ropar. Vi badade och kastade boll för det är något som hon verkligen gillar, efter det blev hon mycket glad på mig. Vi har även testat på lite kunskaper och WOW, jag älskar hunden och hon älskar träning och det märks tydligt. Vilken träningskompis jag fått!
Nu har vi lite att träna på de kommande veckorna, men först av allt ska vi stärka band till max och bara ha roligt!

Uppdatering om läget här hemma

Hittills har allt gått jättebra. Det har och kommer bli väldigt mycket fokus på just Luzza nu ett tag känner jag. Något Rocky inte är så förtjust i. Jag känner att jag är lite för van vid att bara hålla i ett koppel som inte någon drar i, i andra änden.
 
Luzza och Rocky har inte haft några bekymmer med varandra, men Luzza sa till redan från början om att hennes saker är hennes och därmed uppvisar Rocky ett beteende att hålla sig undan dessa ting. Kanske inte så bra då jag försöker få Rocky att bli föremålsintresserad. Men jag är inte sen på att låta Rocky vara där och Luzza får då gå åt sidan. Detta har hänt vid två tillfällen. Inte mer.
 
När Luzza kom, då stod katten även med oss och ville hälsa. Luzza blev väldigt nyfiken på henne, något Zezzan inte gillade speciellt mycket. I några timmar höll det intresset för katten sen kunde jag gå förbi katten på vår lilla gång utan att Luzza ens brydde sig om henne. Sen att katten drygar sig, då får hon ta smällen som blir. Vi hade hallfönstret öppet och Luzza som valt sin plats i just hallen, låg där helt avslappnat när husse sen skrattar till när katten hoppar upp i fönstret och retar hunden. Luzza bara satte sig upp och tittade medans vi andra bara skrattade åt den dryga katten.
Katten har dock stora problem fortfarande mot Luzza och gillar inte hennes närhet. Trots det är hon nyfiken på Luzza.
 
Luzza har tydligt visat vem hon klickar bäst med här hemma, och det är husse. Oj vilken svans han fick här igår, den kontakten och närheten. Hon skulle ligga där han var sökte uppmärksammhet av honom massor. Det gillas massor att det gick så bra mellan dom. Nu när sambon åkt ut på jobb tidigt i morse på självaste midsommar så ska hundarna och jag ro om oss själva. Vi ska bara göra massa roligt och stärka våra band till varandra.

På morgonpromenad

 

Avslöjande av hemlighet - Välkommen hem Luzza!

Välkommen hem Luzza!
 
Äntligen är dagen kommen, en dag som jag gått och väntat på i över två veckors tid nu.
Den här damen kom vi i kontakt med genom Rockys uppfödare som rekomenderade denna tös till oss.
Sen dess har jag och Lina som är den tidigare ägaren haft daglig kontakt med text och bilder i dess mängder.

Idag var det dags, gissa om min dag på jobbet gått långsamt trots resa till Göteborg! Men så fort jag fick åka hem då var det dags. Lina kom och jag fick äntligen träffa henne i verkligheten. Nej jag har inte träffat Luzza innan och går prövotiden som den ska så får hon stanna.
 
Lina med följe åkte hem, Luzza blev som ett frågetecken. ``Matte, husse ska ni lämna mig här?´´ men med lite distration så fick vi henne på andra tankar. Hon var lite ledsen över att matte och husse åkte till en början, men efter vi åkt ner till sjön för att bada så släpte allt. Jag kan redan nu säga att Luzza gillar sin nya husse skarpt och följer honom och tittar efter honom när han går. Husse själv är så stolt över att äntligen ha en Rottweiler och vill visa upp henne för alla. Gissa om jag njuter av detta!
 
 
 

Avslöjande av hemlighet nummer 1

Några som är sugna på att få veta vad det kan vara? Nyfikna får ni allt vara i några ynka få timmar till. Men sen ska ni få reda på vad som händer! Spännande, eller hur?
Trevlig dag 

Dagens jobb

Som ni såg i förra inlägget så har Rocky och jag varit ute och åkt tåg idag. Det var ett tag sen sist men det gick superbra som vanligt. Hehe vi båda slummrade till på tåget en kortis, Rocky helt utsträckt på min tröja.
Men innan vi gick på hade vi lunch och den spenderade vi strax utanför stationen där vi lekte och tränade lite. Även inslag med godislet och där satt vi en stund och bara njöt.
 
Tåget gick mot Eskilstuna och där blev vi upphämtade av en annan stationskollega som sedan visade oss vägen till vår bil som vi skulle köra hem.
 
Under dagen har vi även åkt lite bil, fast åt en annan färdriktning, nämligen Linköping. Där skulle vi hämta upp en minibuss att låna. Där fick jag lov att gömma lilla Rocky. Undviker att visa att jag tar in hundar i andra stationers bilar. Så medans chefen sprang in och hämtade bilnyckeln till mig passade jag på att vira in Rocky i min tröja, chefen kommer tillbaka och skrattar när han förstod vad jag hade gjort med honom. Haha. Rocky han, han höll sig så snällt under min tröja hela vägen in i bilen. Sen fick han titta ut.
 
Imorgon ska jag göra ytterligare en långresa. Men då får lilla Rocky stanna hemma hos husse som endå är hemma i morgon. Jag ska nämligen ta tåget från Norrköping till Katrineholm för att sedan möta upp kollegan från Nyköping där och sätta oss på tåget mot Göteborg. Där ska vi sen hitta en lämplig spårvagn som ska ta oss genom Göteborg till en bilfirma så vi kan hämta en av våra bilar som står där. Därefter ska vi åka vidare till Landvetter där andra bilen står för att sen köra hem igen. Kände att det kan bli lite väl mycket för en liten hund som Rocky. Så han får stanna hemma i morgon hos husse som tur är.
 
Sen är det lååånghelg och midsommar!!! Underbart

På tåget mot Eskilstuna

 
 

Hemligheterna

Godkväll! Det var många som trodde på att jag väntade barn efter förra inlägget om hemligheterna, jag förstod att ni skulle tänka dom banorna. Men icke, inte än! Här händer annat. Och vad får ni fortfarande inte veta, hihi. Ska jag vara ärlig så är det inte många som vet något alls om dessa två hemligheter vi har för oss. Dels av lite nöje av att se andras reaktioner och dels för att alla behöver inte veta allt. Så så ligger det till.
 
Lyckan är oändlig, men ibland blir det inte som det var tänkt. Idag fick sambon veta att han ska ut på jobb, på självaste midsommarafton. Vi som planerat en del nu inför ena hemligheten, den sprack nu. Men den blir fortfarande av. Är ni förvirrade nu? Haha
 
Har ni några funderingar på vad det är vi har hittat på? Kul att höra era förvirringar. Hihi

Dagens Gärning

Nu ska ni få höra! Rocky och jag gick ut för att cykelträna. Vi hade som mål att ta ett lite längre varv idag men i ett lite lugnare tempo. Allt gick suveränt och vi vände tillbaka för att cykla hemåt. När jag kommer i höjd med ett fält så tittade jag ut över den för att se om jag såg några hästar i hagen på andra sidan. Hästtokig som jag är som inte hälsat på hästar på över ett år. Till min förvåning ser jag att det står en häst mitt ute på fältet och betar.
 
Jag tar upp mobilen och ringer till den ägare jag tror hästen tillhör och stannar kvar på den plats jag såg hästen väl på. På ungefär 1 km avstånd höll jag koll på hästen medans jag höll kontakt med ägaren.
Den här personen är även den person som kom fram till till för några år sen och frågade om jag ville ha en hund. Dvs lilla Rocky! Rocky hamnade ju på hennes hundpansionat innan han kom till mig.
 
Hon hittar inte hästen och jag bestämmer mig för att cykla till henne. Eftersom jag inte kunde cykla rakt över fältet så fick jag lov att runda hela fältet och det blev en lång lång runda. Tur att jag hade korgen monterad så Rocky slapp springa den biten.
 
Vi kom fram och pratade en snabbis innan vi konstaterar att det kanske inte var hennes häst. Hon åker tillbaka hem för att hitta ett telefonnummer och jag & Rocky går rakt ut på fältet. Till vår förvåning kommer hästen rakt emot oss när jag visslar på den. Och jag ser klart och tydligt att detta var en islandshäst. Precis sådanna hästar som den person jag ringt till har. Hon kommer tillbaka och då har hästen kommit så pass nära att jag kan få tag på den. Kopplar lös min älskade hund och lånar hans koppel för att få till en någolunda grimma till hästen och får på så sätt med mig den.
 
Vi kunde sen konstatera att hästen kom från den person jag ringt och att den lyckats gå igenom staketet på något sätt.
Rocky sattes i korgen och vi cyklade hem igen, ca 2 timmar senare. Nu är både matte och hund trötta!
 

Hemligheten som berikar vårt liv

Nu ni, sambon och jag smider planer på planer och allt kommer bli så underbart. Jag längtar som en tok och ser fram emot detta. Jag önskar jag kunde berätta, men ni får hålla er i några veckor till. Det är inte bara en sak som förändrar vårt liv utan två! Ni anar inte hur glad jag är, så totalt överlycklig.
Jag vill att tiden ska gå fort nu.
 
Och tro nu inte att jag är gravid, för det är jag inte! Kände att det kunde misstolkas. Hehe

5-åring cyklar med Rocky

 Sambon, jag och Rocky har spenderat kvällen hos hans vän Henrik med barn. Vi har grillat och haft det trevligt. Rocky blev snabbt omtyckt av Henriks dotter som har passat honom under hela kvällen. Dom har gått på promenader och cyklat ihop och Rocky, han har bara trippat efter på slakt koppel mest hela tiden och gjort som hon velat. Madelen är 5 år gammal. Hon blev helt såld på honom och har kelat och kramat om honom massor. Rocky somnade till och med när hon kliade honom på magen, då kom hon och petade till mig och pekade mot Rocky och log stort. Gullunge!
 

Åskpromenad på lunchen

 

Grattis till Studenten!

Tog ledigt denna dag för att fira min fina bror som tagit studenten idag. Men för det fick jag inte sovmorgon, upp tidigt och iväg till Linköping. Åkte hem till min mamma, eller ja mamma var inte hemma då hon jobbade men min syster 13 år var ledig idag och då var hon så snäll och ställde upp på att vara hundvakt till Rocky en stund medans jag såg utspring och allt som hör till.
 
Daniel, stort grattis till studenten och lycka till i framtiden. Även stort grattis till nya jobbet.
 
Allt hade gått jättebra hemma hos syster. Hon ringde och berättade att hon och Rocky hade varit ute och gått i 1 timmas tid och nästa gång jag ringde då hade hon en kompis hemma och hon hade tagit med sig sin 4 månaders valp som Rocky fick leka med. Syster berättade att dom hade lekt hur mycket som helst. Verkligen inga problem.
 
Jag är så otroligt stolt över min syster. Ingen erfarenhet av hundar mer än det jag lärt henne om Rocky. Hon är som en tvättsvamp och suger åt sig allt jag berättar. Hon är helt underbar och jag är verkligen aldrig någonsin osäker av mig att lämna Rocky i hennes händer. Hon är super och det bästa av allt, hon älskar Rocky!
 
Frida, min älskade syster. Jag älskar dig <3

Mångmilakörning med hund

Kom till jobbet i morse och får veta att jag skulle ut och åka. Rocky fick hänga med idag eftersom vi skulle till Arlanda och tillbaka. Så in i bilen, upp till Skavsta flygplats för att hämta upp kollegan och därefter vidare till Arlanda för att hämta hem två bilar. Rocky och jag kom strax norr om Nyköping på vägen hem igen innan chefen ringde och sa att jag och kollegan skulle ut på ytterligare en resa efter att vi kommit tillbaka.
Så, vi bytte bara bil och åkte tillbaka norr ut på E4:an mot Södertälje för att hämta bil. Klockan blev mycket och kollegan och jag stannade för att äta. Nya kollegan föll såklart för Rocky och jag han inte mer än stanna bilen innan han öppnat dörren till Rocky och plockade ut honom.
 
Det blev en långlång körning idag för lilla Rocky. Men han älskar verkligen att åka bil och det har inte varit några problem alls. Närmare 61 mil har vi åkt idag. Så ikväll blir det ingen mer träning, Rocky är trötter!

Långkörning

Jag, Rocky och två kollegor på långkörning. Vi ska till Arlanda och hämta bilar

Kvällsaktivitet

 

Och så var det, det här med bur...

Rocky och jag åkte mot jobbet tidigt i morse. Väl där får jag veta att jag ska ut och åka så mina snälla kollegor lovade att ta hand om honom.
Senare fick även kollegan ut och åka och lämnade då över ansvaret till vår chef. Allt hade gått jättebra, fram till lunch. Vi kom tillbaka samtidigt chefen och jag och då möter jag Rocky i dörröppningen.
 
Jag har ju berättat att Rocky måste sitta i bur när man lämnar honom men inte varför. Ibland får jag känslan om att folk inte tror mig när jag berättar att Rocky hellre sitter i bur än är lös när han är ensam. Rocky klarar verkligen inte av större utrymmen när han blir lämnad ensam och gör då inne, speciellt på sina egna saker. Det var precis vad som hade hänt idag. Chefen tyckte synd om honom som skulle sitta i bur och lät honom springa i ett mindre rum, själv var han borta i 30 minuter och hade varit ute med honom precis innan han gått.
 
När jag kliver in hade Rocky gjort ifrån sig både det ena och det andra. Hela hundväskan var dränkt och jag fick slänga saker som hundbajspåsar och några ben då dom var genomsura av kiss.
Dessutom hade han rotat igenom hundväskan och hittat den gigantiska godispåsen. Som jag innan helgen slängde i ca 4 nävar godis i. Det skulle räcka i en månad hade jag tänkt. Nu var den borta och ist hade jag en smällfet Rocky.
 
Chefen skämdes lite och har sagt förlåt gång på gång resterande dag, men det är sånt som händer, det kunde väl inte han veta. Gjort är gjort och nu vet vi alla att han inte kan vara lös när han blir lämnad ensam. Det var ett bra försök iaf, men som sagt han är inte redo än.
 
Kvällen ska spenderas vid tvättmaskinen och i köket. Allt i hundväskan ska tvättas, för er som inte vet så har jag allt Rocky behöver i den och den följer med dit Rocky än går. I köket ska det kokas ris och fisk ännu än gång och förhoppningsvis blir det inte mer än lite gaser i magen på honom.

En slagen hjälte

Nu är vi hemma igen efter en helg på camping i tält. Det har varit en så underbar helg och Rocky, ja vad ska jag säga? Jag är så stolt över honom. Det märks tydligt att han gillar det livet!
 
Men att tälta är något nytt för oss alla, eller ja. Tillsammans iaf, Rocky har dock inte tältat vad jag vet. Vi har inte släppt Rocky ur blicken en enda gång, han har varit med överallt. Mycket frisk luft har det blivit så lille Plutten är helt slut trots att vi inte tränat speciellt mycket under vår tid på campingen.
Det har blivit lite små korta pass med lydnad och trick, lite godisletning och bada tassarna i vattnet annars har han fått vara.
 
Varmt har det varit. Lite röd om axlarna har jag blivit och jag har ägnat mycket tid åt att tänka på skugga och Rockys hälsa. Vätskeersättningen följde med och har alltid haft en vattenflaska och kåsa med oss till Rocky, vi har lagt oss i skuggan eller i närheten men så är ju Rocky en solälskare. Han väljer solen före skugga och jag har fått sagt till honom flertalet gånger att lägga sig i skuggan.
 
Nätterna har däremot varit lite kyliga så i natt fick han ha på sig en tröja, men på något vis hade han tagit av sig den för på morgonen hade han den inte på sig längre. Tur var väl det för just på morgonen har det varit varmt i tältet.
 
Helgen har varit helt fantastisk, så underbar. Vilken minisemester jag fick tillsammans med min sambo och hund. Fina sambo, underbara hund. Vad skulle jag göra utan er?
 

Havet


En snygg hund


Godisletning


Mina killar <3


Vid poolen


Godmorgon

 

Tälta med hund

Går det att missa vad vi har för oss? Jajemen, vi ska tälta! Det här är något jag länge velat göra. Lite spontant sådär kom sambon på iden om just detta och igår var jag till affären och köpte mig ett tält. Just nu sitter vi i mammas förtält till Husvagnen och har trevligt. Jag kan varmt rekommendera Lysingsbadet i Västervik. En underbar kamping.
 

Rocky på jobb

 
Rocky har varit med på jobbet idag. Fick i uppdrag att åka en sväng och lämnade Rocky kvar på kontoret. Kollegan tog lunch och jag fick ett sms där hon skrev att hon tagit med Rocky på promenad. Så när jag kom tillbaka på lunch så fick jag inget lunchsällskap längre. Det är så underbart att alla på jobbet gillar honom

Värmeslag - VIKTIGT LÄS

Att akutbehandla en hund vid värmeslag

Inte  bara i bil under sommaren kan hunden drabbas av värmeslag. Risken är lika stor – om inte större när du aktiverar din hund i värmen genom att cykla med den, låta den rusa runt i skogen, jaga bollar, mm.

Hunden avger värme genom tassarna och när den blir riktigt varm så lägger den sig på backen för att buken skall kylas ner genom kylan från marken då den har ytliga blodkärl i bukområdet och det neråt ljumskarna är tunnare med päls.

Om du nu missar detta med överhettning av hunden, hur ser du det? Den kanske redan har fallit ihop framför dig? – Det är ett livshotande tillstånd!

Symptom: 1. Hunden hässjar. Det innebär att den förmodligen har munnen vidöppen och fäller ut mungiporna så att du ser tandköttet och tungan är utsträckt maximalt med häftig andning. Hunden försöker då att få in kyligare luft för att få ner kroppstemperaturen. Ett mycket allvarligt tillstånd.

2. Hunden kan lägga sig ner på marken för att försöka att kyla ner kroppen genom att pressa mage och buk mot den svala ytan.

Vad gör jag då?

  • Håll hunden stilla och blöt ner hunden i ljumsken med vatten, som din t-shirt doppad i vatten och lägg den i ljumsken, blöt om och gör samma sak tills andhämtningen lugnar sig.
  • Lyft på läppen på hunden och tryck med fingret mot tandköttet och när tandköttets färg ändrar sig efter att du har släppt taget efter ett par-tre sekunders tryck, tillbaks till mer blodgenomströmmat till det normala tillståndet du känner igen hos din hund, så är det bra. Om den blekare färgen består efter ditt tryck mer än ca tre sekunder så är hunden förmodligen uttorkad.
  • Ta hem hunden, ta temp, som du alltid skall ha gjort tidigare då hunden är i vila så att du vet vilken temp din hund normalt skall ha. Har den hög temp, över 39 C så är den för hög, tempen på en hund kan normalt variera mellan 38-39 C.
  • Ge vätskeersättning till hunden och håll noga koll på tempen under första dygnet för att se att den stabiliserar sig och sjunker.

Vätskebalans till hund: •En liter ljummet vatten, 2 msk druvsocker/honung, 1 tsk salt, 2 krm bikarbonat/bakpulver (Källa Smådjurskliniken) •Något att smaksätta vattnet med som tilltalar hunden? Koka gärna vattnet och låt det svalna av om du är osäker på om det är fritt från bakterier…

Sen skaffar du en spruta som du fyller, håll i huvudet på hunden kläm sakta in vätskeersättningen i munnen bak i mungipan så att du ser att den hinner att svälja det. Ge en dos var tionde minut tills hunden verkar ha hämtat sig.

Idag fick jag ett telefonsamtal från en hundägare som riskerat att mista sin hund, men snabbt agerat efter just dessa råd som hon fått av mig tidigare. Det är tyvärr inte helt ovanligt att hundar avlider av överaktivitet i värmen, då ägaren inte vet hur man bör göra akut för att häva överhettningstillståndet hos en hund.

Var försiktig med  din hund i värmen!

 

Källa:

http://dognews.se/2012/07/25/att-akutbehandla-en-hund-vid-varmeslag/


På folkrace och njuter

 
Med väskan full av vatten och godis sitter vi nu sitter och kollar på folkrace. Hela tiden på jakt efter skugga. Nu har vi hittat ett perfekt ställe med skugga och plats för Rocky. Där ligger han nu och tuggar ben och har fri tillgång till vatten. Oj så han njuter, helt lös är han också trots att det går förbi andra hundar lite då och då. Så stolt matte är
 

Simlektioner

Då var det bokat och klart. Idag ringde jag in till hundrehab i Norsholm och bokade in 5 simlektioner till Rocky och ett simkörkort till mig. Äntligen fick jag fart i detta och nu ska vi börja simma. Såå kul det ska bli, har länge velat göra detta och nu blir det av. Med start efter semestern har vi bokat upp torsdagskvällar, fem veckor i rad till detta.
Äntligen, längtar dit massor nu

På dagis idag

Rocky och dagishunden Kiera

En herrans massa hundar

Jag gillar tanken på att Rocky får uppleva ett socialt liv med andra hundar. Det är något jag värdesätter högt och just nu har dagmatte och husse hela 6 hundar hemma om dagarna. Det är som alltid Rocky, Orvar & Flisan, sen kom den lilla blandisen Texas, och nu har dom en Rottisblandning hemma som ska vara där en vecka och idag kom den nya dagishunden, en 14 veckors amstaffvalp.
Och bäst av allt, alla går ihop med alla. En flock som accepterar varandra och trivs ihop, det gillar jag!

Lyx för både Husse, matte & hund

Hej och godkväll på er! Jo nu ska jag berätta varför jag inte varit så aktiv under helgens gång. Det har nämligen varit som så att min sambo, Robin har fyllt år och vi hade sen tidigare betämt att åka på en kryssning. Så i lördags förmiddag lämnade jag över kopplet till min allra bästa vän, Maria för att spendera helgens andra del på Tallink Silja Galaxy tillsammans med min sambo, sambons bror & flickvän.
 
Det har varit en fantastisk resa med mycket skratt och glädje. Något jag verkligen behövde efter en tid med tråkigheter.
Rocky han har haft det superbra hemma hos Maria & Rickard, deras hundar och dagishundar. Maria berättade för mig att dom hade varit i en hundrastgård, Rocky hade varit lite varm och gått i vattnet och börjat simma. Simma är inte hans grej då han tycker det är lite läskigt och det vet Maria om och blev chockad över att han faktiskt simmade. Äntligen! Nu vet jag att det kommer att gå att få honom att simma i framtiden. Han har ALDRIG simmat självmant tidigare men att gå i att vada går bra.
 
Medans Rocky hade det bra med kärlek och goda ben under kvällen så dansade husse och matte på dansgolvet framför levande musik. Ja, tänk! Sandra har dansat! Inte riktigt något jag är van vid men sambon fick mig att slappna av och känna mig trygg. Det var urtrevligt när jag väl släppte känslan att bli uttittad. Ja, jag är annars den som inte håller mig i rampljuset. Inte heller den som dricker men efter en tid nu har jag börjat kunna tycka att något litet sådär ibland kan vara gott. Nej jag har aldrig varit full!
 
Till kvällsmat i lördags kväll gick vi äntligen tillbaka till lyxmaten Vom og Hundemat, äntligen har jag kommit tillbaka till det som Rocky mår bäst av och Rocky, han älskart! Lika mycket som husse och matte hade trevligt vid buffén på båten. Det var allt möjligt uppdukat och jag fick för mig att testa lite nytt och plockade åt mig lite sushi (äter inte fisk) och mussla (äter skaldjur men aldrig testat mussla)
Sushi med gurka gick i men inte den med lax i, dock kunde jag äta upp den. Men däremot gick inte musslan ner, det var inte så gott alls. Men jag testade iaf och jag är nöjd.
 
Eftersom jag kom hem så sent igår så valde jag att låta Rocky vara kvar en natt till istället för att hämta honom och sen inte ha tid med honom. Så idag efter jobbet då fick jag hem en glad men trött hund. Maria hade även idag låtit honom simma lite i grannens pool. Han var riktigt trött idag så vi tar det lite lugnt ikväll
 
Trevlig kväll!