Trevlig valborg

Trevlig valborg mina vänner där ute! Min valborgskväll spenderas hemma tillsammans med mina djur och min fina sambo som kom hem från Peru sent igår. Lite god ost, ett glas rött, melon och naturgodis på bordet och djuren ska få gott till kvällsmaten dom med. 
 
Ha det gott

Bildserie - Hoppa upp i famn

 
 
 
 

Intervju med mamma <3

Under en tid nu har jag funderat på att fixa ihop lite frågor att ställa till en person som varit med under hela mitt och Rockys liv tillsammans. Den utmaningen fick min underbara mamma vara med på. Hoppas ni tycker det är intressant.
 
 
-Vad tänkte du första gången du fick höra att jag tagit hem en omplacering?
Mamma: Oj hur ska det gå.  Du hade ju inte någon direkt hundvana.
 
-När du såg Rocky första gången tänkte du...
Mamma: Så himla söt. Helt såld
 
-Trodde du att Rocky skulle bli som den han blivit idag?
Mamma: Nä det trodde jag inte. Han va så osäker om jag inte minns helt fel. Å sen det här med när han kissade å bajsade inne, det kändes hopplöst. Men det fixade ju du :)
 
-Vem var Rocky från början?
Mamma: En mycket rädd och osäker hund
 
-Vem är Rocky nu?
Mamma: En mycket lycklig och lydig hund som älskar sin matte
 
-Vad anser du har varit vårat största problem?
Mamma: Tror att det måste ha varit när han kissade inne. Du va helt förstörd emellanåt . Du fick skura golv var å varannan dag.

Vi <3


Aktiveringsträdgård

Idag har vi haft all träning i trädgården. Aktiveringsbollar & leksaker, godissök, target-träning, trick & agility.
Det har varit en tunnel, slalom, en förenklad slalom, konor att ``gå runt´´, targetträning på mattan och lite lydnad. 

Toppform & skador

Något jag sätter högt på listan är att en hund ska vara i toppform, speciellt om hunden har div skador. Rocky har sen tiden då han blev vanvårdad hos förra ägaren dragit på sig några skador. Han har bland annat problem med nacke och rygg, leder och svans.
 
Jag har inte sett honom ha ont eller varit sådär stel som han brukade bli innan jag gick in 100% för det här med hälsa och motion. Jag är jättenoga med att alltid täcka honom om det regnar eller blåser av den anledningen att han blir på tok för stel i leder och blir som en pinne mellan huvud och svans. Han rör sig inte alls bra. Likaså på vintern, hellre för mycket täcken än för lite. Ju varmare han är destå bättre mår han.
Rocky har sen början alltid älskat täcken och har inga problem med det.
 
Jag hade en tid då jag inte var så kunnig. Rocky är min första hund och jag har tidigare inte haft så mycket kontakt med hundar på det vis som jag har nu. Man kan säga att mitt intresse väcktes när han kom in i mitt liv.
Den här första tiden arbetade jag inte alls med honom så som jag gör med honom nu. Det är en helt annan träning nu mot då.
Idag tränar jag mycket muskelstryrka, balans och kondition för att hålla hans kropp i bra form. För är han i form så slipper han ha ont. Jag hjälper honom även med glucosamin och vätskeersättning vid hårdare ansträngningar. På det även stretchning och massage.
 
Jag gör allt för min älskade Rocky och jag mår så dåligt när jag ser honom ha ont. Men som jag sa tidigare, sen jag började med att se till att ge honom allt han behöver så har jag inte sett honom ha ont alls. Och vi har nu hållt på så här i över ett år. Tidigare kunde man se honom vara stel var och varannan dag.
 
Nu har jag fått upp intresset på ytterligare en träningsform, nämligen simning. Nu vankas det simkörkort och Rocky ska få stärka kroppen ytterligare.
På måndag nästa vecka ska vi till veterinären, då ska djuren vaccineras och Rocky ska få en hälsoundersökning och det ska pratas om just simning. Längtar massor efter att få mer information om detta område.
 
Simmar ni med era hundar?

Bilder & text från en underbar dag

Vi startade dagen med en vända till Hundens dag på Djurmagazinet jag, Maria, Rickard & våra hundar. Det var uppvisningar i IPO och weight pulling samt rallylydnad. Mycket folk var det, men ett ypperligt tillfälle att miljöträna och socialträna hundarna på.
Vi träffade mycket trevligt hundfolk, däribland ett par med en jättesnygg eurasierhane (Flisans ras) Mycket trevliga och det blev bytta nummer och allt.
 
På hemvägen bestämde vi oss för att åka och grilla vid sjön. Det finns inget trevligare att bara vara där nere och njuta. Och det var precis vad vi fick, en underbar kväll med grillning, hundaktivering och fotografering såklart.
Hoppas ni också fick en trevlig lördag så som vi.
 
 
 
 
 
 
 

Däckbytarteamet

 

Bildinlägg <3

 
 
 
 

Mys vid sjön

 Rocky och jag har åter hamnat nere vid sjön efter en cykeltur. Med oss har vi tuggben, vatten och annat gott.
 

Terapihund

Enda sen Elliot åkte till sina nya ägare har Rocky och jag kommit varandra närmare. Eller, kanske inte närmare än vanligt men jag kan inte slita mig ifrån honom. Kan inte sluta krama om honom och skämma bort honom. Rocky är verkligen min terapihund, han är min styrka.
 
Rocky har varit med på jobbet idag, det gick som vanligt alldeles utmärkt.
Jag fick en kommentar från dem större chefen härom dagen. Jag kollar alltid läget dagen innan om han kan följa med eller inte. Då svarar den större chefen med ``Han kan väl alltid följa med?´´
Det känns så skönt att alla på jobbet är med på att han kommer lite då och då. Ännu härligare när större chefen säger att han har mer pli på min hund än på sin flickväns föräldrars. Hihi!
 
Eftersom jag ofta håller till i garaget och inte alltid tar med mig Rocky in av olika anledningar så lämnar jag honom inne på kontoret. Ibland kan jag titta in och se honom ligga i knät på kollegan vid datorn, ibland ser jag större chefen sitta och gulla med honom och så ett och annat gullprat med honom från alla.
Men det som gör mig mest stolt det är att kollegan alltid blir överlycklig så fort hon ser honom och rusar fram till honom med ett stort leende. Det gör mig glad att Rocky även gör stor inverkan på fler än jag. Han är verkligen en terapihund, min Rocky <3

Balansträning


Cykelträning - Felmusklad

För en tid sedan så var min fina sambo snäll och lagade min cykel. Jag älskar att cykla och har verkligen saknat det. Nu har vi cyklat några gånger och Rocky älskar verkligen de lite högre farterna när även matte hinner med. Som han springer, vilken fart!
 
Efter förra gången så masserade jag honom och upptäkte då att han är lite snedmusklad. Jag hade nästan det på känn eftersom han är en liten hund, och typiskt för små hundar är att dom ofta springer på tre ben, vilket Rocky anser är mycket smidigare. Inte för att han har ont utan för att det går lika bra med tre ben som fyra. Mycket lite felmusklad vid ryggen långt bak på rumpan/ryggen.
 
Så dagens cykelträning gick ut på att trava på alla fyra och inte fuska. Självklart löst med lite ruscher då och då.
Nu är jag bara mer sugen på att ta simkörkort som ska tas när jag någon gång hinner hem innan dom stänger.
 
Ikväll blir det massage och avslappning i musklaturen

Tittut


<3

 

Lycka & Saknad

Jag känner en enorm lycka och glädje i min hund just nu. Skämmer bort honom till max och ägnar all min lediga tid till roligheter med honom just nu. Jag kan verkligen inte låta bli honom, kan inte sluta titta på honom. Älskade hund! Det blev så bra! 
 
Jag tänker fortfarande mycket på Elliot, men jag vet att han har det bra. Har idag pratat med hon som nu har honom och jag blir varm i kroppen av allt hon berättar. Lilla Elliot har idag gått omkring mitt på stora torget i centrala Linköping idag. Så stolt, så otroligt glad.
 
Elliot fick det bästa av det bästa och Rocky, han fick tillbaka all uppmärksamhet som Elliot stulit lite dom senaste veckorna. Det känns så bra att båda mina fina vovvar nu har det bästa av det bästa.
 
Rocky och jag trotsade regnet och lekte runt lite i skogen nu när jag kom hem. Vi lekte kurra gömma. Rocky fick stanna kvar på en plats medans matte sprang och gömde sig. Jag ropade på honom och han letade upp mig. Vid ett tillfälle kunde jag se exagt hur han arbetade, han spårade precis på pricken där jag hade gått. Underbara hund, du är så duktig!

<3

 
 
När Rocky och jag kom hem från Linköping efter att ha lämnat av Elliot. Då kände jag hur mycket jag skulle vilja sätta mig på cykeln och bara cykla långt och bara njuta av vädret. Sagt och gjort. Jag packade en väska med vatten och lyxknorrar till Rocky och en cola till mig. Hoppade upp på cykeln och cyklade iväg med Rocky springande löst bredvid mig. Jag lät Rocky välja tempo själv idag eftersom jag tänkte cykla långt. Annars brukar jag vilja att han travar eftersom det ger mest konditionsträning.
 
Det är så underbart skönt att bara sätta sig på cykeln och bara cykla med en hund som följer en vart man än åker. Han kunde stanna och springa på bäst han ville.
 
Närmare sjön, dit vi skulle så ser jag att vägen blivit översvämmad. Men jag bestämmer mig för att cykla igenom den, jag tänkte att inte nog inte skulle vara så djup och plumsade i. Hmm, missbedömde lite, när jag trampade ner så hamnade foten under vattnet och Rocky ja, haha, han fick simma lite eftersom han så snällt följde efter mig.
 
Nere vid sjön dukade jag upp det jag hade med mig. Vindstilla, solsken med blå himmel. Kan det bli mer underbart?
Vi låg där ett tag och efter en stund fick Rocky leta efter lite godis. Han älskar ju det.
Vi var nog där runt en timma och bara satt och njöt. Skönt!
 
Vi cyklade tillbaka och då lät jag Rocky sträcka på sig ordentligt. Det dundrade i backen där han kom. Rätt imponerad över att han kunde springa så fort faktiskt. Jätteduktig var han men där efter fick han välja tempo igen.
 
Ikväll har vi tagit en varm dusch med massage och stretchning. Något han tyckte var väldigt skönt och nu sitter vi båda här och är nöjda över dagen.
 
 
 
 

Elliot på plats i sitt nya hem

Jag är glad över att solen var på min sida idag. För utan den hade det varit bra mycket tuffare att lämna ifrån sig Elliot.
Jag packade in hundarna i bilen i förmiddags och styrde till Linköping, mötte upp en av tjejerna och åkte hem till dom. Jag säger bara det, Wow, vilken lägenhet dom hade. Vackert som tusan! Elliot nosade runt där inne och vi andra satt och pratade under tiden. Han till och med la sig ner vilket jag inte hade räknat med, att han sedan la sig på sidan gjorde inte saken mindre underbar. Han passade verkligen in där. Läget där dom bor var helt perfekt. Försök ta en hund från landet och rakt in i storstaden. Det hade inte gått. De här tjejerna bor varken på landet eller mitt inne i stan. Helt perfekt läge för Elliot att vänjas och miljötränas på.
 
Tjejerna och jag pratade på och jag gav div tips och råd innan vi gick ut och tog oss en promenad. Nära och bra till tornby hade dom och vi gick rakt in där och in i en djuraffär. Andra gången för Elliot. Jag hade verkligen inte väntat mig att Elliot skulle anpassa sig och nöja sig med situationen så fort. Jag är så imponerad över honom och jag har nog sagt det bra många gånger idag. Men jag är så imponerad. Det här kommer bli såå bra för honom.
 
Vi gick tillbaka hem till dom och där tog jag farväl av min vita lilla vän och styrde bilen hem. Det var jobbigt! Men känner mig betydligt lättad över att han höll sig lugn hela dagen och nöjde sig med situationen. Det gjorde det hela mycket enklare.
 
Lycka till min vita vän, jag kommer alltid älska dig <3

Picknik i solnedgången

Jag kunde inte fått en bättre sista dag tillsammans med min vän Elliot. Nu är det bara denna kväll och morgondagens början kvar, efter det är det dags för min vän att bekanta sig ihop med sina nya ägare.
 
Jag önskar dig all lycka min vän. Jag kommer sakna dig så otroligt mycket
Älskade Elliot <3

Första och sista nya bilderna på Elliot <3

 
 
 
 
 

Tung period

Det är en tung period nu. Jag önskar det vore lättare, att det vore enklare att lämna honom ifrån sig. Min lilla vita vän, jag önskar det hade fungerat. Men det är inte rätt att inte ge dig det allra bästa. Hade det fungerat med jobb och passning, då hade jag inte tvekat att behålla dig. Älskade lilla killen.
Matte är trött nu, tankarna snurrar dag in och dag ut om just bara dig. Jag vill bara sova och bli pigg i kroppen igen.
Älskade lilla vän, jag hoppas du får det bra, jag hoppas det kommer lösa sig. För jag har inga tårar kvar så mycket som dom runnit den senaste tiden.
Varför ska du vara så underbar, du har gjort sådanna framsteg min vän. Jag älskar dig Elliot <3 

Känslor hit och dit

Älskade hundar, varför ska ni göra det så svårt för mig!
Eliott gör framsteg dag efter dag, Han får äntligen upptäcka livet och har nu äntligen blivit en lugn och behaglig individ som faktiskt börjat bli lycklig. 
Idag har han fått prova på något nytt. Min sambo hade fixat min cyckel tills jag kom hem från jobbet. Det dröjde inte många minutrar innan både jag och hundarna satte oss och rullade iväg.
Först hade jag båda hundarna kopplade, det var verkligen inga problem, slakt koppel på båda. Men jag noterade att Eliott hade blicken något fokuserad på min närmsta vrist. Han var väldigt intresserad av den när jag cycklade. Han gjorde några småutfall mot den men inte mer än så. Markerade att han inte skulle göra så och inget mer hände. Vände tillbaka och lät Rocky som nog njöt mest av oss alla av denna tur springa lös. Han älskar verkligen när matte kan hänga på i lite fortare tempo. Rocky sprang där löst omkring för sig själv och jag kunde ha min fokus helt på nybörjaren Eliott. Jag behövde inte bry mig om vart Rocky var för han swichade förbi rätt som det var i en hisklig fart tillslut och var överlycklig. Och så om jag ville kunde jag ropa tillbaka onom oc han sprang löst vid min sida, sida vid sida med Eliott. Helt underbart.
 
När jag vände cyckeln för att ta en runda till så fick jag känna på vad Eliott hade haft sån fokus på. Han högg mig i vristen flera gånger. Han fick dock bara tag på mina byxor och jag tror inte att han högg hårt. Efter lite tillsägelse om att så gör man inte så sprang även han på i löpartempo utan problem. Jag är helt imponerad över denna hund. Vilka framsteg. Han betädde sig som om han sprungit bredvid cyckeln i hela sitt liv.
Med slakt koppel fortsatte vi, vi kunde öka och sänka tempot och tillslut fick jag se honom trött och då avslutade vi.
 
Eliott behöver verkligen inte cyckla för ofta, han är pinnsmal verkligen. Men han behöver den erfarenheten och även springa av sig lite då och då. Eliott är en stressad hund och här hemma gör vi bara lugna aktiviteter vilket vi har kommit mycket långt på.
 
Men det gör så ont i mig. Ägaren kan inte ha honom kvar och jag kan inte heller ha honom kvar iom att det inte fungerar att ha honom hos min hundvakt om dagarna. Eliott trivs inte hos min hundvakt där jag har Rocky om dagarna. Och det blir inte hållbart. Eliott är en jättefin hund som nu äntligen får uppleva livet, han har gjort sådanna framsteg under den tid här hos mig och jag vill att han ska få uppleva mer av livet. För nu är han en hund, en lycklig hund. Men som jag tidigare sa, jag kan inte ge honom riktigt det där lilla extra han behöver, det är därför jag letar hem till honom. Hade det bara fungerat att ha honom hos dagmatte och husse då hade jag låtit honom stanna. För han är en underbar hund.
 
Det finns ingen här som är sugen på en vän för livet?

Uppdatering

Hej där ute! Det händer mycket i mitt liv just nu och bloggen hinns inte med. Hundarna mår jättebra och Elliot han gör stora framsteg. Älskade hund. Men nu är det tyvärr som så att jag redan från början visste att jag inte kunde erbjuda honom ett långvarit hem. Jag skulle bara träna upp honom och avlasta ägaren.
 
Som det ser ut nu så letar vi efter ett hem åt den lilla vita hunden. Även att jag skulle vilja ha honom kvar så fungerar inte det i mitt och sambons liv. Elliot är ingen hund man kan ta med ut i husvagn, han skulle vantrivas där. Han gör stora framsteg, men Elliot är ingen hund som vi planerat att ha.
 
Jag har hört mig för om intresse och nu även ringt till ett närliggande hundcenter. Elliot har mognat och gjort framsteg så pass att det är dags för honom att hitta ett hem där han kan få bo resten av livet. Såklart har jag krav på vad som skall göras och vad för hem han ska ha. Det är något jag kommer framföra även till hundcentret om han åker dit.
 
Elliot har ju trots allt kommit mig väldigt nära. Allt jag vill är att han ska få det bra, hos mig har han det bra men jag kan inte ge honom precis allt. Han behöver någon som kan ge honom det där lilla extra.
 
Håll tummarna för lilla Elliot, att han ska få det bra tillslut.
 
Rocky, ja han har energi den där lilla. Vilken lycka det är i honom. Jag kan inte förstå vad jag gjort för att få en så fin hund som honom. Den där hunden, han är verkligen min terapihund. Vad skulle jag göra utan honom!
Älskade hund

Torsdag

Första dagen för mig på jobbet denna vecka. Har legat sjuk hela veckan och inte alls känt mig bra. Men idag blev det en vända till jobbet, inte så jobbig start som jag befarade. Jag fick en långresa på halsen och fick åka till Göteborg, tur och retur och hämta bilar. Det blev en långlång dag men det gjorde inte hundarna något som gjort dagmatte och husse sällskap hela dagen lång.
 
Var påväg hem och skulle hämta hundarna men väl där så fanns ingen hemma. Bara katterna. Jag har egen hemnyckel till hundvakten som även är min bästa vän.
Jag plockade på mig mina saker som hundarna haft med sig under dagen och ingde ett samtal till den promenerande ligan för att kolla vart i lilla Finspång dom höll till.
 
Startade bilen och åkte till den plats dom var på och fick se två glada och nöjda hundar. En liten vit, Eliott, med klövjeväska och en liten svart studdsboll. Eliott och Orvar hade fått bära väskan halva vägen var. Smidigt med två lika stora hundar.
 
Ikväll skulle jag behöva städa, men jag kanske inte var så frisk som jag trode i går när jag sa till chefen att jag idag skulle komma till jobbet. Känner mig helt slut. Jag har iaf vikt/hängt tvätt. Men nu får det vara, för nu ska jag sova och tagga inför nästkommande jobbdag och sen längta tills morgondagens slut då min sambo kommer hem från jobb.

Eliott Hälsar

Ja Eliott kommer hit lite då och då. Nu har han varit här sen i söndags.
Jag slutar då aldrig att förvånas över honom! Han är helt makalös. Jag som trode att allt jag lärt honom skulle försvinna när han kom hem till husse igen. Jo visst blev det så men icke här hemma hos mig! Så fort jag kommer in i bilden så lugnar han ner sig och lyder mig perfekt
 
Under lördagen när sambon och jag tillbringade dagen på Elmia Bilsport i Jönköping så fick bästa Maria rasta honom. Efter ett samtal med henne blev hennes första ord ``Eliott är ju helt underbar!!´´ Och förklarade att hon trott tt han skulle dra och vara besvärlig med henne. Han hade gått bredvid henne och sagt ett knyst.
 
Jag tror även att han börjat släppa det mesta av stressen här hemma och börjat njuta. Han rusar inte runt som en idiot när han ska någonstans utan han skrittar lugnt.
 
Jag har tittat mycket på hur han har betätt sig och rört sig och kommit fram till att han är en mycket missförstådd hund. Han är osäker och rädd, och framförallt så klarar han inte av när något händer och går upp i stress. Han är inte miljötränad eller socialiserad för fem öre.
Det har blivit mycket kli under hakan. Eliott är en hund som gärna trycker ner huudet lågt eller slänger sig på rygg när man ska ta i honom. Ren och skär osäkerhet! Idag har vi kommit långt på den biten och han slänger sig inte alls lika mycket på rygg. Huvudet kan hänga ibland, men som sakt, mycket kli under hakan blir det. Förut kunde man inte koppla honom utan att han slängde sig på rygg och verkligen tryckte ner huvudet så man inte kom åt.
 
Det som jag smälter mest för, det är att hundarna som tidigare har varit ovänner. Dom har inte alls gillat varandra tidigare. Dom har börjat visa tillit till varandra. Härom kvällen så hade jag båda hundarna i soffan, båda lägger sig ner och lägger sig med ryggarna emot varandra och avger suckar. Ni som inte förstår vad det menas med så handlar det helt om att hundarna litar på varandra och njuter av närvaron.
 
Dom senaste dagarna har jag varit sjuk, jag har varit hemma och hundarna har inte alls gått någon promenad. Något jag har varit noga med är att aktivera huvudet på dom  båda och trots dålig aktivering är dom båda lugna och behagliga. Underbara hundar!
 
En annan sak han har lårt sig är att fråga innan han hoppar upp i soffan. Något som gör att mattehjärtat smälter varje gång. Han lägger huvudet på soffan eller på mina ben och tittar på mig medans han väntar.
 
 Maria, Rickard & jag har bstämt oss för att försöka igen. Vi har samlat krafter och ger oss på att låta honom följa med till dom om dagarna då jag jobbar. Eliott är så pass mycket trevligare i sitt sätt nu och tillsammans med att jag byter schema och slutar tidigare så kommer jag ha mer tid med hundarna innan solen går ner. Så Eliott kommer förhoppningsvis stanna här ett tag.

Långfredagens äventyr

Ja eftersom jag inte haft internet på ett bra tag så har jag inte kunnat varken skriva eller visa bilder på allt som hänt den senaste tiden. Men ibland kan det nog vara bra med ett litet uppehåll.
 
Långfredagen förra veckan hade Maria och jag planerat ett dag full av aktivering för hundarna. Vi var och köpte busskort och åkte buss in till Norrköping. Något nytt för Marias två hundar, Rocky han har ju åkt buss förr. Allt gick jättebra verkligen.
 
Vi gick av bussen och gick en bit mot hundrastgården och hoppades på att vi skulle få vara själva där. Det är oftast inget bra folk som håller till där och vi har blivit varnade för hundägare som säger att deras hundar är snälla och sen slutar det med att någon hund får åka till veterinären. Men hundrastgården, den är superfin och jättebra. När vi kommer närmare ser vi att vi inte är ensamma. Jag upplever hunden i rastgården som osäker och något valpig med ett kroppsspråk som jag anser respektlöst och utan lydnad. Maria och jag ändrar våra planer och promenerar vidare hela 6 km i stadsmiljö.
 Vi kom slutligen tillbaka till hundrastgården. Denna gång tom. Vi lät hundarna springa av sig och därefter fick dom använda näsan lite och leta godis.
Har ni sett så fin i kroppen min vackra hund har blivit?! Slank och välmusklad som tusan.
Och kolla in steget! Önskar jag hade papper på honom, då hade jag varit aktiv utställare! Han är så snygg min lille vän.
 
Medans hundarna nosde omkring efter godis i rasthagen så passade jag och Maria på att fika på vårt medhavda fika vi hade med oss. Vi satt där i hagen och njöt massor tills kylan tog över och vi började gå. Nästa stopp blev på Mc Donalds där vi åter igen tog en fika på varm paj och chilicheese innan vi promenerade mot djuraffären för att storhandla. Något jag sett fram emot massor. Rockys godislåda har nämligen blivit tom, hade ju inte så mycket pengar förra månaden och då sjönk nivån ganska fort. Vi gick där inne ett bra tag med hundarna, det var ena trötta hundar vi hade. Så fort vi stannade så la sig alla hundarna ner. Haha. Inte så konstigt iofs, vi hade gps:en på hela dagen och vi slutade på hela 1 mil i stadsmiljö!

Äntligen internet igen

Åhh äntligen har el-killen varit här och fixat mitt internet. Tjohoo, oj så jag har saknat min älskade blogg och er läsare här!
Jag har massor att berätta om, någon som vill se bilder?