Tack för svaren

Den här tjejen tycker jag att ni ska besöka. Det här är Pernilla och hennes underbart fina hundar. Jag smälte bort redan första gången jag såg hennes schäfer och jag var bara tvungen att fråga vart den kom ifrån. Det utvecklades till en underbar konversation med många frågor och svar. 
 
Tack snälla Pernilla för alla svar du gett mig på mina frågor om rasen

God förmiddag

Musiken spelar, kaminen eldar, hunden framför den och matte städar. Här planeras en aktiv helg med div saker som skall göras innan den tar slut. Bland annat lite planer för bloggen som ni kommer få se vartefter. 
 
I morse när vi vaknade och tittade ut genom vår fönstervägg i sovrummet så såg vi att det var alldeles vitt ute av frost, solen sken och oj så underbart det var att vakna till det! Nu vill jag ha vinter, snö och lite bitande kyla och ljus vinterdag. Såå mysigt!
 
Hur ser eran helg ut?
 
 
 
 

Rocky hälsar på VD:n

Ojojoj, vilken dag! Vi började fundera redan igår på hur vi skulle lyckas lösa Rocky under dagen. Det var ju inte planerat att jag skulle flytta från gamla kontoret förän på måndag. Men nu blev en av oss sjuka och då vi bara är 3 personer så fick jag helt enkelt hålla chefen sällskap på nya stället den här veckan. Annars hade jag varit kvar i gamla lokalen. 
 
Idag var då sista dagen som Rocky fick följa med till jobbet. Mycket tråkigt verkligen och jag kommer verkligen sakna att ha honom med mig, kunna hälsa på honom och pussa på honom när jag vill. Och framförallt att få ha honom med mig på envägsresor för att hämta bilar någonstans i Sverige. Det kommer jag sakna! Även mitt lunchsällskap. Men nu är det slut med det tyvärr.
 
Förmiddagen löste vi med att min storchef fick agera hundvakt eftersom han endå var på gamla kontoret hela tiden. Det är han som gillar att gosa och prata med Rocky så det fungerade bra. Sen fick jag veta att vi skulle upp och byta lite bilar med Skavsta så då fick han följa med på en liten tur dit. Klockan blev lunch och jag hade hämtat upp mina saker från gamla kontoret. En sista gång lämnade jag Malmgatan och begav mig mot nya kontoret med all min packning inklusive Rocky i bilen. Han fick sitta inbaddad i filtar och med bäden i buren i en av våra bilar på jobbet under tiden jag åt en kortkort lunch sen gick vi en promenad. Glömde såklart koppel i väskan, såå stolt över min hund. På en helt ny plats kommer han och matte glömmer koppel. Vad gör man då? Jo vi gick löst såklart!
 
Chefen pratade med VD:n på nya stället om jag kunde ta in Rocky på vårat kontor. Det hade ju kört till sig lite och tanken var ju att han skulle vara kvar på Malmgatan under dagen. Nu hade allt blivit tömt och nycklar inlämnade, så lilla Rocky kunde inte vara kvar. Det var inga problem, VD:n själv hade hund. Faktiskt även med sig på jobbet.
 
Rocky fick göra chefen sällskap under eftermiddagen medans jag höll till i tvätthallen och tvättade bilar. Klockan slog HELG och vi packar ihop oss för att gå hem. Då kommer VD:n ner och kikar in. Ser mig och säger ``Vart har du hunden då?´´ Jag plockar fram Rocky och direkt sätter sig VD:n ner och börjar kela med honom. Hoppsan, Rocky sprang ut i nybilshallen och träffade på fler av personalen. Alla började prata hund och fråga vad det var för något. VD:n berättar då att han har en pudel (om jag uppfattade det hela rätt) och att en annan hade sin schnauzer på jobbet och ibland hade dom även en blandis där. Hunddagis på jobbet tänkte jag och blev lite smått avundssjuk över att inte jag också kunde få ha Rocky med mig. 
 
Jag kom inte långt fram mot dörren innan nästa kommer fram och undrar vad jag har i buren jag bär. Rocky får titta fram igen och en gång till, för efter Sandra (Som även hon heter) kom han som jag delar tvätthall med. Seen kom jag ut till bilen. Idag fick jag lämna tillbaka Mini Coopern jag lånat denna vecka efter att ha lämnat in min egna som gått sönder. Nu fick jag med mig en Merca C-klass hem att köra med under helgen. 
 
Jag är så stolt över min hund som klarar av att fara och flänga så som han fått göra idag. Älskade hund, som jag kommer att sakna att ha honom ed mig om dagarna. Älskade Rocky <3

Idag vill jag tacka...

...en gammal klasskamrat från gymnasiet. Du vet vem du är!
Efter att ha kikat in här på min blogg och läst mitt inlägg om min längtan till att få återuppta simträningen med min älskade Rocky, tog personen kontakt med mig och berättade att denne hade några simtillfällen till övers som inte används. Personen har nu ringt in till Norsholm där jag simtränat och fört över ett gäng simtillfällen till mig och Rocky. Hur snäll får man vara? Det är inte billigt med frisimspass och dessa ville personen nu ge till mig! Tack tack och mer tack. Om du nu läser det här, vill jag att du ska veta att jag önskar att jag kunde visa hur tacksam jag är. Finns det något jag kan göra så hojta till.

Ur Rockys synvinkel

Hahaha, hittade detta filmklipp filmat i vår någon gång tror jag. Rocky och jag leker och....hahaha vad rolig jag ser ut! Men samtidigt går det inget annat än att le åt det hela. 

Hunddagis

Inte för att jag har planer på att byta dagis till Rocky nu när han faktiskt börjat vänja sig men av ren nyfikenhet. Hur många hunddagis finns det kring Norrköping? Så ni alla som nu bor här omkring, vilka hunddagis har ni hört talas om? Några bra eller finns det mindre bra också?

Kvällsträning på film - Ny leksak

 
Det är så kul nu, för nu börjar man se hur polletten trillar ner på honom. Han har aldrig förstått sig på leksaker annat än aktiveringsleksaker med godis i. Nu har vi kommit så pass långt med den vibrerande leksaken att vi idag plockade fram prasselleksaken och lekte. Den har en pip i sig som Rocky vanligtvis tycker är jätteäcklig och vill inte komma i närheten av. Men idag verkade han gå igång på den. Jättekul att han börjar förstå att det är roligt med leksaker. Som vi tränt nu ett tag, men övning ger färdighet och nu vet jag att det går. Han har helt enkelt inte förstått vad varken jag menat eller leksaken är bra för. Nu kan se glädjen i honom, han tar tag i den och kastar omkring den, han rusar efter den om jag kastar bort den och vi kan ha dragkamp. Det här var ånt vi inte kunde ha alls förut. Det lönar sig att sätta sig ner och planera allt i minsta detalj och inte gå på för hårt. Jag misstänker att jag har tagit för stora kliv på den här biten och körde nog fast redan från start. För mig har ju leksaker, bollar och andra föremål alltid varit en självklarhet att en hund gillar. Okunskap ser jag på det idag, idag vet jag att vissa hundar inte gillar det helt enkelt. Eller som Rocky, inte fått lära sig vad det är. 

Blandade favoritbilder

 
 

 
 
 
 

Ett konstigt beteende som fick matte att skratta tillslut

Men åhh! Hahaha! Tränade just lite med Rocky här hemma. Vi tränade position och kontakt, vi hade ett riktigt bakslag i helgen tyvärr!
Med det var inget som syntes ikväll vill jag lova. Han bjöd på otroligt bra både på kontakt och framförallt så kom han närmre i positionen. Jättekul verkligen! Men så började jag fundera på vad han höll på med vissa stunder, jag förstod inte riktigt tills han var så övertydlig man kunde bli. Hade lagt en tidningshög på golvet och den närmade han sig flera gånger utan att jag förstod vad han höll på med. Tills han riktigt tydligt visade matte att han tränade target med tidningshögen. Hahaha! Goa hund

En längtan till

Är det något jag saknar och längtar till så är det att få återuppta våran simträning. Hade det inte varit så mycket pengar det handlade om, då hade jag redan varit där för länge sen. Men dom pengarna är inget man tar från en lön, det måste jag spara ihop till. Men vem vet, man kanske får ett litet bidrag på julafton!
 
Här kommer ett litet filmklipp från uppsimningen. Se hur duktig han är min lilla vän! Vi gjorde det!

Hundraser - Jack russell Terrier

Har en viss erfarenhet av dessa. Men då den jag kände var upp åt väggarna på tok för feluppfostrad och underaktiverad så kan jag inte riktigt säga hur dom egentligen ska vara.
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
Vi är inga pälsmänniskor och föredrar den släthåriga typen som Rocky har. Vi kan tänka oss pälsen på schäfer/rottweiler
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Jack russell Terrier? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Jack russell Terrier?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Boktips

                               1.                              2.                              3.                             4. 
 
1. Kul aktivering för din hund - Kirsten Wolf
Den här boken kan jag sitta länge och titta i. Många fina bilder, steg för steg bilder och text som enkelt förklarar hur man kan gå tillväga för att lära hunden ett moment eller ett trick. En mycket trevlig bok med mängder av goda tips och råd.
 
2. Baka eget hundgodis - Charlotte Swanstein & Mia Fahrenholz
En relativt ny bok som trillade i lådan för inte allt för länge sen. Har inte riktigt hunnit kika igenom den än eller bakat något. Men av det jag sett så ser den helt ok ut. Men så är det ju så att alla kan ju inte tycka om allt, den här boken innehåller vissa recept jag inte skulle göra själv medans andra känns bättre. Mycket ingredienser jag tvivlar på, dock ser det väldigt gott ut och jag själv skulle vilja smaka.
 
3. Hjärngympa för hunden - Claire Arrowsmith
Väldigt enkelt förklarad bok, mycket bilder som visar hur man skall göra och roliga aktiviteter och tips så som ensam eller i grupp. Helt klart en bok jag kan rekomendera till alla hundintresserade
 
4. Hundens 50 favoritlekar - Suellen Dainty
Åter en trevlig liten bok med mängder av tips och roliga aktiviteter. Bra text med mycket bilder. Helt klart en favorit hos mig. Kan verkligen rekomenderas!
 
 
Inser att jag har väldigt få hundböcker i min bokhylla, men det vill jag ska bli ändring på när vi köper den nya bokhyllan om en tid. Har ni några bra böcker som ni vill tipsa om?
 
 
 
 
 

Vinterljus

Brr! Hallå där ute i kylan. Ja idag har det varit kallt, åtminstånde ikväll när vi varit i Linköping. I förmiddags styrde vi bilen mot Linköping för att fira pappa som fyllt år idag. Mycket trevligt och Rocky fick idag följa med hem till pappa. Han skötte sig finfint som alltid. Träffat min bror och farmor har vi med gjort och så hade vi pratat om att gå vinterljus på kvällen. Nu såg vi att dom hade en guidad tur så den hakade vi på nu under kvällen och gick. Minusgrader och bitande kallt var det. Känner mig otroligt glad över att jag satte på Rocky sitt vintertäcke i det låga tempot vi hade under den 2 km långa promenaden på ca 2 timmar. 
Jag blev väldigt förvånad över att så många kom, inte ens guiderna hade nog räknat med det och vi blev då uppdelade i två grupper. Vi hade väl omkring 50 personer i vår grupp som gick. Mycket hundmöten var det och folk överallt. Rocky är en stjärna, så duktig han är. Vid ett tillfälle hade jag satt honom ner, släppt kopplet och tittat in bakom kameran för att fota. När jag tittar upp igen så ser jag att vi blir förbipasserade av ett gäng med hundar. Rocky satt kvar, han tittade lite men satt kvar. Underbara hund. Ett stabilt gäng med hundar. Andra hundar var inte lika stabila, mycket morr och gläfsande, tyvärr smittar det av på Rocky som blir likadan och dragig. 
Mitt i en aktivitet bland ljusen hade vi hamnat på ett ställe jag aldrig varit på förut. Det liknade väldigt mycket ``Emil i lönnebegra´´ tyckte jag och helt plötsligt hade vi hamnst i någon slags teater, det kom folk och spelade personer från förr och hon höll nästan på att gå på Rocky och utbrister ``Oj vilken liten söt hund´´ Jag trode helt klart att Rocky iaf skulle reagera på kvinnan med så konstiga kläder som näst intill plöjde över oss. Men nejdå, han gick åt sidan och brydde sig inte! 
Vid ett annat tillfälle gick några förbi mig och Rocky. Jag hade precis kallt in honom för att fota något, då hör jag ``Kolla den där lilla hunden, vad lydig han var´´ Då kan man inget annat än tt le. Fina fina Rocky. Bästa hunden.
Här kommer lite bilder från promenaden. Olika ljus och skapelser, allt från en skola i skiftande färger till undervattensvärld och väger prydda med insekter. Bil i träd, legolampor, discoplan där man skulle röra sig mycket för att få igång alla ljus och ett träd fyllt med petflaskor som dagisbarn runtom i Linköping hade målat. 
 
 

Söndagsplaner

Igår hade Rocky en riktig slappisdag. Han gjorde inte många knop han inte. Bäddade ner sig i sin mjuka bädd, den med Back on Track filten i. Men matte fick massa gjort ist! 
Dagens planering ser ut som så att just nu lyser solen, bredvid mig ligger min videokamera på laddning. Och om allt går som jag vill så ska det filmas lite. Men det är mycket som ska klaffa, jag har tyvärr inte hela dagen på mig om det ska hinnas med. För vid lunch då styr vi bilen mot Linköping, pappa fyller år och vi ska dit och fira honom. Och ikväll har det pratats lite om att vi ska gå vinterljus i Linköping. För er som inte vet så sätter Linköping upp en liten slinga man kan gå inne i stan för allmänheten. Under den här slingan får man se olika ljus, färger och motiv. Lite av varje. Självklart åker kameran med! 
Får se om jag får några bra kort på det så kommer även det upp i ett inlägg senare. Ha en trevlig söndag!

Länkningar

Tack snälla ni som kommit med tips och erfareneter om hundraserna jag lagt upp denna vecka. STORT tack verkligen! 
I det här inlägget kommer alla era länkar. Jag hoppas verkligen att det inte krånglar lika mycket som förra veckan. Men skulle det göra det, då får ni säga till så fixar jag iordning det. Och fattas just du på listan? Hör av dig du med till mig så skriver jag upp dig. 
 
Lina - luzza.blogg.se
Emilia - emiliagalotti84.blogspot.se
Paulina - brukspinnar.wordpress.com
 - www.isolashjartan.se
Ninni - grimoevi.blogspot.se
Petra - etthundansliv.wordpress.com
Erica - 
Emma - blondieochbaileys.wordpress.com
Chelsea - quirkydogs.wordpress.com
Hanna A - 
Sara - skrollis.blogg.se
Nadia - schoolofdog.wordpress.com

Ena vilar, andra fullt upp


Idag har Rocky hittills haft en riktig vilodag medans matte sprungit runt och gjort en massa måsten. Underbart att komma iordning verkligen och skönt för hjärtat mitt att vila upp sig ordentligt.

Hund på jobbet

Idag har Rocky fått följa med till jobbet. Det om något är helt fantastiskt underbart. Att få ha med honom på jobbet, kunna hålla om och pussa på honom när jag vill och känna den närhet från honom. Utan min hund känner jag mig inte hel! Rocky betyder så mycket för mig och det kommer bli så tomt utan honom på jbbet framöver. Rocky har ju varit med mig konstant i ett halvårs tid nu, överallt. Sen fick jag veta att vi skulle flytta med jobbet och Rocky kunde då inte få följa med. Så vi har ökat antalet dagar på dagis varefter tiden går. Nu är det bara en vecka kvar i våran lokal och endast två ynka dagar jag får ha med mig Rocky på jobbet. För när December börjar, ja då har vi flyttat. Då får lilleman vara på dagis om dagarna. 
Tänkte bjuda på två bilder från dagen. Det här med att bilderna blir så stora är så trist. Men mobilbilder blir så tyvärr!
 
 
 

Hundraser - Lancashire heelers

Vet ingenting alls om dessa. Men föll för dom nyligen när jag såg dom för första gången på bild.
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
Vi är inga pälsmänniskor och föredrar den släthåriga typen som Rocky har. Vi kan tänka oss pälsen på schäfer/rottweiler
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Lancashire heelers? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Lancashire heelers?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Hundraser - Labrador

Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
Vi är inga pälsmänniskor och föredrar den släthåriga typen som Rocky har. Vi kan tänka oss pälsen på schäfer/rottweiler
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Labrador? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Labrador?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Godnatt från oss
Matte erkänner...

...ja, jag får nog helt enkelt erkänna att det är jag som varit på tok för dålig med att träna. Rocky gör sådanna framsteg! Just nu har vi verkligen hittat vår träningsmetod och allt tillsammans med att jag har ett enormt träningssug varje dag har skapat framgång. Jag planerar allt jag ska göra innan träning och vet då precis hur jag ska göra när vi väl är där. Klickern har varit till stor hjälp, jag har alltid vetat att han fungerar bra på den, men inte så här bra! Tänk vad mycket det gör att bara förändra sig lite! Här nedan får ni ett klipp från kvällens föremålsträning som övergick och blev dragkamp. Ja, ni läste rätt, jag har haft dragkamp med min hund igen och idag fick jag se något jag aldrig tidigare sett hos honom. Jag såg en hund som skulle göra mycket för att få leksaken jag höll i min hand. Han hoppade och flög efter den hela tiden och sprang iväg med det flertalet gånger och kastade den i luften. Sååå roligt att se!

Stänga låda träning

Känner mig så motiverad till träning just nu. Känns så kul och under dagtid när jag jobbar går jag mest och funderar ut vad jag ska hitta på för skoj på kvällen. Det här klippet togs även det från i gårkväll då vi tränade på att stänga låda. Vi har nu plockat bort postitlappen och lagt till ljudkomando. Ja ni ser ju hur långt vi har kommit! Underbara fantastiska hund, han är så duktig
 

Hundraser - Engelsk Staffordshire bullterrier

Jag har ingen erfarenhet alls av denna ras mer än att jag verkligen avgudar hur den ser ut. Så vackra!
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
Vi är inga pälsmänniskor och föredrar den släthåriga typen som Rocky har. Vi kan tänka oss pälsen på schäfer/rottweiler
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Staffordshire bullterrier? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Staffordshire bullterrier?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Kvällsträning i text & Film

Många av er vet ju redan att Rocky inte är föremålsintresserad alls. Han leker inte med bollar eller något annat än aktiveringsleksaker och brädor. Han tar aldrig något i munnen! Rocky är en gammal vanvård, när han kom till mig visste han inte vad varken regelbunden mat eller tuggben var. Det är något vi har tränat upp. Han är rädd om sin mun och kan inte heller stänga den riktigt och visar då sina tänder nästan hela tiden mer eller mindre. Jag upplever dock att han inte har ont, den hänger bara inte med. 
 
Det här med leksaker och att ta något i munnen, det gick inte alls till en början. Men ju mer han fick leka med andra hundar så har jag sett att det börjar trilla ner en pollett och han börjar ta saker i munnen. Dock endast om jag busar upp honom och leker med honom. Jag har hittat lite knappar på honom och han gillar inte att leka ensam! Punkt slut! Vibrerande leksaker, prassel och vippor med fjädrar, det är de leksaker Rocky fastnar mest för. En annan knapp handlar om att locka fram jaktinstingten i honom, en frisbee med ekorrsvans passade in där och han flög efter. Men som sagt, min lille vän leker inte ensam. 
 
Min dröm vore att ha en hund som letar upp saker, alltså uppletande. Så kul, men Rocky platsar ju inte riktigt in där hör ni ju. Men under dagen trillade polletten ner även för matte och jag har nu kommit på bästa taktiken hur jag ska börja träna det här. 
 
Igår hade vi targetträning, jag hade tre föremål på golvet. En postitlapp, en strumpa och en vibrerande leksak. Vi började medpostitlappen, för det har vi tränat förut. Tillslut fick vi in alla tre föremål och då började jag träningen med lådan som ni fick se på film igår. 
 
Min idé med träning mot uppletande av föremål den lyder så här. Rocky har ju redan förstått vad postitlappen betyder och då byter vi ut den mot ett annat föremål. Och när han kan det ökar vi avståndet men fortfarande på en armlängds avstånd och byter plats på den. Idags läget har den legat på samma plats. När han fixar att hitta den på olika platser och avstånder i närheten ställer jag dit ett ``hinder´´ på vägen som han kan se igenom. Därefter ett som han inte kan se igenom. När han kommit så här långt, då utökar vi avståndet längre och längre. Vad tror ni om det?
 
Ikväll var han riktigt på hugget min lilla vän och vi gick rakt på en liggande leksak. Han nosade, jag klickade och berömde. Direkt såg jag hur han började tänka och rusade genast dit igen för att nudda den. Det här gick ju snabbare än min planering hade tänkt och jag flyttade den en aning efter varje gång han lyckats. Han klarade även det och då tog jag upp den för att avsluta när det endå gick så bra. Men icke! Det ville inte min hund. Han hoppar upp och biter tag i svansen på leksaken så den börjar vibrera. Då blev han mer intresserad så klickern klickade så länge han höll tag i svansen på den och tillslut hade vi fått till ett fastare grepp i dragkampen än vad jag är van vid. Jättekul verkligen. Kastade iväg den lite och han rusar efter, plockar upp den, slänger upp den i luften och busar riktigt ordentligt med den. Då tyckte matte det verkligen var dags att avsluta dagens träning av detta med ett stoooort leende på läpparna. Här under kommer ett litet filmklipp från det hela
 

FILM - Godisträdet

 

<3
Hundraser - Australian cattle dog

Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar raser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
Vi är inga pälsmänniskor och föredrar den släthåriga typen som Rocky har. Vi kan tänka oss pälsen på schäfer/rottweiler mfl
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Australian cattle dog? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Australian cattle dog?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Rocky & valpar

För en tid sen var jag hemma hos en go vän till mig. Hon hade då några ynka få veckor gamla valpar som Rocky fick träffa. Lekfulla små rackare var det! Rocky blir som alltid lika kärvänlig och framstår som en lekfarbror tycker jag. Hihi han är så söt. Han är så fin mot valpar. Han blir lite stel då han är så försiktig om dom, han vill ju inte kröka ett hårstrå på dom. 
Dom här två valparna var på honom till max, Rocky har sånt tålamod och låter dom hållas, men ibland blir det lite mycket med två som biter på honom och han går därifrån. Men så noterade vi båda, jag och uppfödaren till valparna att Rocky och en av valparna tydde sig till varandra. Det var Rocky och ena valpen som höll sig till varandra och bara dom två lekte tillsammans. Vi testade att byta valp, till den med lite mer fart i och då gick det inte alls. Han hade valt den lite lugnare valpen. 
 
Igår var vi där igen och självklart fick vi hälsa på valparna igen och hela gänget. Vi hade bra många hundar där men åter igen tydde sig Rocky till den lilla lugna valpen först och främst. Så gulligt, och den lilla valpen sprang efter Rocky. 
Det blev ett himla hallå när tre vuxna hundar och två valpar leker tillsammans kan jag lova, men så underbart att se. Vid ett tillfälle noterade vi även att Rocky och den lite mer vilda valpen började leka. Underbart! Efter det såg vi bägge att Rocky slappnade av mer och vågade busa lite mer. 
 
Det känns så skönt att ha en hund som verkligen älskar valpar och ännu skönare när han släpper av och blir avslappnad och vågar leka utan att tro att dom ska gå sönder. Haha. Jag älskar verkligen min hund och jag tror att den dagen jag skaffar valp, den dagen kommer aldrig bli några bekymmer för Rocky. Han kommer fixa det galant. 

FILM - Rocky stänger låda för första gången

 

Hundraser - Malinois

Dessa verkar trevliga verkligen. Jag har träffat någon men aldrig riktigt lärt känna på riktigt. Men av allt jag läst på bloggar och internet så verkar denna hund trevlig och en riktig träningssugen kamrat.
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
Vi är inga pälsmänniskor och föredrar den släthåriga typen som Rocky har. Vi kan tänka oss pälsen på schäfer/rottweiler
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Malinois? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Malinois?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Fart & fläktträning

I eftermiddags innan de sista solstrålarna gick ner så gick jag och Rocky ut. Ut till en underbar sol som gav omgivningen en härlig färgstark syn. Min plan var att köra ett kortkort pass med ännu kortare och färre upprepningar i vår träning. Jag satsade först på inkallningar, och där skulle vi nu jobba med att få upp farten. Kallade in honom på kortare avstånd först. Han vänder alltid lika snabbt men just det där med att komma fram lite fortare har vi problem med. Så, när det inte gick snabbt nog, ja då sprang matte bort från honom. Då blev han tvungen att spring ikapp. När han kommit ikapp så stannade jag och belönade honom.
 
Jag har lärt mig lite hur jag ska göra med Rocky och vår träning. Rocky är en svår hund och händer det inget så tappar han koncentrationen och gör annat. Så, dagens pass handlade om fart och fläkt med mycket ombyte.
 
Efter en språngmarsch så fick vi båda upp pulsen lite. Dags för något nytt. Ingen tid att vänta här inte, när ångorna väl är uppe då måste den hållas uppe, ingen vila här inte!
 
Nästa övning blev lite ``följa John´´. Så fort han kom i position, då flyttade jag mig till en annan plats. Snabbt så han håller uppmärksamheten uppe. Snabba förflyttningar framåt, bakåt och åt sidorna. Han ska alltså inte vara vid min sida hela tiden utan bara följa efter dit jag går.
 
Till en följd av ``följa John´´ fick jag sen en hund som inte lämnar min sida, som har hela sin koncentration på mig. Då började vi på nästa. Fort fort fort ska det gå! Nu började vi träna på position, han har annars väldigt lätt för att hamna snett och på tok för långt ifrån mig. I det här momentet har vi lite problem, för om han hamnar snett tex så vill jag ju att han ska rätta sig när han inte får beröm och jag upprepar kommandot. Ibland gör han det men ibland tappar han uppmärksamheten och sitter kvar och riktar koncentrationen åt ett annat håll.
Idag fick vi till det många gånger, men också några gånger som jag fick påkalla hans uppmärksamhet och därefter rättade han sig.
 
Där tappade vi farten, busa runt och trissa upp honom igen. Mer fart och fläkt. Inkallning med att komma ifatt matte och mycket beröm. Sen var vi tillbaka igen.
 
Då började vi fokusera på att han alltid ska sätta sig ner när jag stannar och ögonkontakt. Så fort han gav mig ögonkontakt klickades det och beröm gavs. Om vartannat ögonkontakt och sättanden.
 
Här under ser ni ett litet klipp från träningen med hur träningen av ögonkontakt och sättanden blev mot slutet.
Det ska hända något hela tiden, ett steg sätta sig, två steg sätta sig. Aldrig några längre sträckor. Här ska koncentration tränas upp.
 
Den där kontakten, äntligen börjar det likna något! Nu har i ändå haft en väldigt lång vila ett tag. Men efter helgens alla små korta pass med träningar har vi nu hamnat här. Så här ser det ut nu!
 
Hela passet blev riktigt lyckad! Lite smådetaljer som både jag och Rocky har att jobba med men vi är en bra bit på väg nu. Underbart, han är så rolig att jobba med när det går så bra.
 
Dagens pass med fart & fläkt, snabba vändningar mot nya moment och färre upprepningar. Det var helt i vår väg. Allt gick så bra! Det handlar bara om att min hund har så dåligt koncentration (kanske matte också) så det behöver vi jobba på lite.
Och viktigast av allt, att alltid sluta i tid när det går som bäst! Det är något jag sätter högt!

Frågor & Rubriker

Eftersom det är väldigt många nya besökare här på bloggen för tillfället. Jag menar då inte bara 1,5,10 eller 20 nya besökare. På något sett har det kommit över 50 nya besökare om dagen hit vilket är väldigt roligt tycker jag. Nu är min fråga om ni har några frågor som ni undrar över. Eller något ämne ni vill att jag skriver lite om. Det hade varit så roligt om ni kom på något som jag sen kan klura ut en fint inlägg om. Ni vet ju själva att det ibland uppstår bloggtorka vilket det även händer för mig också.
 
Vi kör helt enkelt en frågestund! Bloggens allra första frågestund. Var med och gör den lyckad och få en länkning som tack.
 
Så, vad väntar ni på? Kommentera, ställ frågor och ge rubriker.

Vi fortsätter till veckan

Jag fick så bra respons från veckans hundrasdiskussioner så jag tänkte att vi fortsätter med några till. Så håll utkik i veckan så kommer fler raser. Vilka raser tror NI att jag vill veta mer om denna vecka?
Självklart gäller samma villkor som sist, ni som hjälper till och berättar om era erfarenheter och ger tips och råd får självklart en länkning till er blogg/hemsida. Men en sak, jag har haft stora bekymmer med just länkningarna. Vill ni vara snälla och skriva dom även i kommentaren, då hoppas jag på ett problemfritt inlägg med länkningar.
 
En sak till. Ni är bäst! Jag är otroligt glad över alla trevliga kommentarer och trevlig läsning jag haft i veckan. Tusen tack! Ha en trevlig söndagseftermiddag!

Länkningarna som tack för hjälpen

Sofia Olsson – www.Boggas.se

Sandra - Dynamiteharry.wordpress.com

Tova – Renrosen.wordpress.com

Lisa – Billyochivan.blogg.se

Chelsea – quirkydogs.wordpress.com

Lina – Luzza.blogg.se

Emma – Herrharry.se

Emilia – Emiliagalotti84.bloggspot.se

Jonas Augustsson - Diablokillen.blogg.se

Lisa –

Sara - skrollis.blogg.se

Denise - flatcoatedretrivertyra.hundpoolen.nu

Heléne - incrediblecreatures.se 

Åsa -

Bibbi -

Pernilla - terrierliv.weebly.com

Alexandra - gizmo.webdon.nu

T -

Julia - juliaochhugo.blogg.se

Terése - bouvierbaby.se

 

Finns det någon som inte hittar sitt namn på listan? Snälla hör av dig så fixar vi till det. Hade inte räknat med så mycket respons. Jättekul verkligen att så många hittat hit och diskuterat raser under denna vecka. Och anledningen till att ingen fått svar på sina kommentarer om hundraserna har helt enkelt med att jag inte vill missa att skriva upp någon på denna lista.

Men om ni bara visste hur tacksam jag är över alla fina ord och trevliga diskussioner. Stort tack till er som orkade lägga ner lite energi och göra mig glad. Tack snälla!


Hundraser - Vilken hundras ska jag ha?

Jag vill börja med att säga TACK! Vilken respons jag har fått och vad information. Helt underbart! Rolig och intressant läsning har jag verkligen haft denna vecka. Nu tänkte jag att ni skulle få komma själva med raser som NI tycker skulle passa in på mig och min familj.
 
Den här texten har ni nog sett tidigare men här kommer den än en gång
.
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Ljus & mörker

Jag är fruktansvärt trött på mörker, i veckorna är det mörkt när man går upp och mörkt när man kommer hem. Man får liksom ingen lust att träna, speciellt inte när man dessutom är mörkrädd. Men så har jag kommit på den bästa lösningen som nu också har blivit en längtan. Jag flirtar lite med sambon eftersom jag vet att du läser det här. Kunde man inte sätta upp starkare lampor på/vid garaget två st och någon på/vid huset, kanske någon längst ner i trädgården som man kunde tända när man ska träna eller hålls utomhus med annat. Det hade garanterat löst mitt problem. Då får jag mig min egna upplysta träningsplan! Hihi

Mobilbildsupdate

 

Träningssuget tillbaka

Jag känner att nu, Nu är vi på gång igen. Känner ett starkt sug efter att utveckla vår träning och gå vidare. Vi har fortfarande saker vi behöver träna vidare på såsom position och ingångar. Men han börjar förstå ganska bra. Just nu kan jag inte säga att vi tränat allt för mycket och därav är också resultaten lite sämre. Men vi är snart tillbaka. Jag menar, är han riktigt taggad och glad så intar han rätt position utan att jag ens tänkt tanken att träna då. Utöver lite uppfriskning ska vi nu börja träna på tempo i inkallningar. Rocky anser att OM man kan så är det inte nödvändigt att rusa i full karet om det inte är ett måste. Så lite mer tempo och även mer kontakt. Men det här klarar vi.
En helg med inriktning på uppfriskningar inom ingångar och position och nytänkande med tempo och koncentration.
 

@Xifons

Åhh jag har ju missat att berätta för er att ni även kan hitta mig på instagram. @xifons heter jag där. Där kan ni hitta mer om allt och mellan himmel och jord. Jobb som hobby och ja, allt verkligen! Mycket bilder i nutid och även som igår, ett filmklipp från vissa stunder. Igår kom det upp ett filmklipp på när jag hämtade Rocky på dagis. Ni har väl inte missat?

Hundraser - Rottweiler

Viss erfarenhet, men mycket varierad temperament har jag stött på. Ingen har varit riktigt som den andra
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Rottweiler? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Rottweiler?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

FILM - Miljö & ljudträning från i somras


Hundraser - Kelpie

Det här är en hund som jag aldrig tänkt så mycket på att dom finns. Men fler och fler säger att jag borde passa med en sån. Så nu ställer jag frågan till er. Skulle jag passa med en sån hund?
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Kelpie? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Kelpie?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Helikopterljudträning

Ja då fick vi en ofrivilligt ljudträning såhär vid sängdags en onsdagskväll. En helikopter kom närmare och närmare, den började cirkulera runt mitt hus så mina sovrumsfönster började skallra ordentligt. Jag öppnar dörren till altanen och kikar ut. Då ser jag att helikoptern håller på att landa på vår väg bara hundra meter ifrån mitt hus. Jag kan lova att det hördes. Dom lyfte och försvann igen, nu är det knäpptyst!

Stort tack & fortsätt i samma takt!

Jag är mycket tacksam över era kommenterar, diskussioner och alla tips jag fått. Jag var inte alls beredd på att få så stor respons som jag faktiskt fick/får. Att ni skulle bli så många som kom med tips var också väldigt oväntat. Ni är helt underbara ska ni veta. Men än är vi inte klara! Vi har fler raser veckan ut och jag har varken sagt bu eller bä till vilka raser jag faktiskt är intresserad av. Just nu kollar jag mest bara runt och letar information om raser som skulle passa och vad som inte skulle passa oss.
 
Fortsätt kommentera och vara med i diskussionerna i ämnet om att hitta rätt hundras.
 

Hundraser - Dvärgpinscher

Ja denna ras har jag ju lite erfarenhet av. Eller har jag det? Rocky verkar inte vara en typisk Dvärgpinscher eller också är det som så att jag uppfostrat honom som en storhund då jag själv är storhundsmänniska. Den här rasen skulle passa Rocky helt i smaken men skulle matte klara av två gnällspikar som pratar mycket? Det är frågan.
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Dvärgpinscher? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Dvärgpinscher?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Från en trött bloggare

Ibland blir det inte riktigt som det var tänkt. Mina två senaste dagar har varit förjävliga rent ut sagt och jag har i princip störtat i säng så fort jag kommit hem. Mycket saker har hänt både på jobb och privat som tagit all min energi. Jag är bara så trött. Men så har jag dom  få personer i mitt liv som gör vardagen lite lättare. Igår kväll träffade vi Jenny och hennes hundar för en stadspromenad i Norrköping. Den var helt underbar och mycket prat blev det. Ikväll kommer man hem från en helvetisk dag på jobbet, vad möta man sv då? Jo en underbar diskussion med massa trevligt folk. Livet är upp och ner som en berg och dalbana. Liksom min besöksstatistik. Vad hände där idag egentligen? Ni har slagit rekord igen! Ni är makalösa. Underbart kul att få så mycket respons av er som ni faktiskt gett. 
Nej nu mina vänner, har legat i sängen bra länge nu endast för att läsa er diskussion på fb. Men nu orkar jag inte vara uppe längre. Godnatt mina fina läsare

FILM - Backträning från i somras

 

Hundraser - Pinscher

Den här hundrasen är väldigt ny för mig. Jag fick träffa några för första gånger i somras och verkade vara en passande hund både för mig och Rocky. Jag är mer storhundsmänniska men Rocky gillar bättre dom lite mindre raserna. Just Pinschern har samma temperament som Rocky och jag tror att det skulle vara en bra ``halva-vägen´´ deal. Rocky får sin lekkamrat och jag får en mellanhund men som jag kanske kan träna lydnad med. Hör dock hört att dessa ska vara svåra i lydnaden och ha mycket vakt. Men som sagt jag har ingen vidare erfarenhet och de jag träffat har varit underbara i temperamentet.
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Pinscher? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Pinscher?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Kvällsuppdatering

Vilken dag! Så lång, så kaotiskt det har varit på jobb idag. Men det toppasdes med en underbar promenad med min vän Jenny och hennes vovvar. En stadspromenad i Norrköping blev det efter jobbet och så fick jag träffa hennes egna valp som hon fött upp. Mycket trevlig liten björn måste jag säga. 17 veckors Eurasiervalp, riktigt kramgo var han . Så det blev en promenad med två eurasier och två dvärgpinschrar. Trevligt var det.
 
Jag är helt slut, hoppade soffan ikväll och störtade med datorn i knät direkt i sängen. Jag ska sova och det är snart!

Bloggtips!

Foto: Jag
Med det här inlägget tänkte jag tipsa om en duktig hundägare vid namn Lina. Hon och hennes rottweilertik Luzza tränar hårt och på den här bloggen kan ni läsa om deras vardag och träningar, samt tävlingar. Jag har själv träffat dom och känslan att se dom ihop är obeskrivlig. Dom är jättefina ihop! Känslan ``När två blir ett´´ Dom passar helt enkelt ihop på alla sett och vis.
 
Besök Lina och Luzza på deras blogg Luzza.blogg.se 

Rutinmänniska & rutinhund

Rutiner är något jag lever av. Jag klarar mig verkligen inte utan rutiner, allt ska ha sin plats och rubbas något så uppstår katastrof och jag hittar inte saker. Saker ska göras på ett visst sätt och på jobbet går jag åt ett och samma håll runt bilarna när jag kollar skador, bilarna blir städade i samma ordning och här hemma har jag stenkoll på saker även om det är kaos.
Jag har även märkt att Rocky tagit efter sin matte på flera saker, inte bara det att han är lika rädd att göra fel som matte är så har även han rutiner. Många blir förvånade över att Rocky gör ifrån sig på ett och samma ställe. Ja för så är det, när Rocky kommer till en viss plats på promenaden så gör han ifrån sig. Han kissar på samma platser bajsar på en speciell plats. Detta hände även på campingen i somras. Han valde ut en plats han kände sig trygg med och bajsade först och främst där så fort vi gick förbi. Självklart gör han ifrån sig på andra platser också.
 
Det allra sista jag gör innan jag går och lägger mig det är att släppa ut Rocky, jag öppnar bara dörren åt honom så springer han till ett och samma ställe, kissar och kommer tillbaka.
 
Själv anser jag att rutiner är viktigt och det är något som både jag och Rocky mår bra av

Hundraser - Schäfer

Så kom första inlägget om hundrasen Schäfer. Den här hundrasen har alltid stått mig varmt om hjärtat enda sen jag var liten. Den verkar ha det jag vill ha och behöver. Både lydnaden och familjedelen. Men jag har ingen vidare erfarenhet om dom. Men den verkar vara en ras som har på/av-knapp, älskar träning men kan ta det lugnt om så krävs.
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Schäfer? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Schäfer?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.
 

Kvällsfunderingar

Tidigare i kväll gick jag ut för att träna lite ingångar. Ja, för nu är vilan över. Mer om det i eget inlägg senare. Vi mjukstartade lite. Körde några ingångar och positioner utan större krav på tempo för att herrn inte ska skada sig mer. Han gjorde en helt klockren ingång och satte sig perfekt. Gissa om jag blev glad. Och ja, vad ska jag säga? Inte syns det att han har brutit en klo inte när han far och flänger som han gjort. Han skulle till och med upp och klättra i berg och gå nerför ett dike. Jag får hålla lite i honom snart innan han gör sig mer illa. Annars tycker jag att det ser bra ut, han ömmar fortfarande ytterst lite men jag kan trycka rakt på utan att han gör ljud eller drar tillbaka tassen. Så vi fortsätter att avvakta och se hur det artar sig. Men nu ser det lovande ut att vi inte behöver gå till veterinären.
Haha ser lite mysko ut faktiskt när man tittar på honom. Bandage på ett ben och hoppar på tre ben. Bara det att det är inte det benet som är bandagerat som han håller upp! Småhundsbekymmer, det går ju lika fort att hoppa på tre ben som på fyra anser Rocky. Haha
 
Nej nu säger vi tack och god natt. Jobb i morgon för bådas del. Rocky följer med i morgon som tur är. Då kan jag ha lite koll på honom om något händer. Godnatt

Den spontana helgen

Det märks helt klart att jag haft en annorlunda helg mot vad vi brukar. Nu är vi en bra bit in på hösten och kroppen börjar bli trött, utöver detta har jag kört järnet på helgerna. Tills denna helg då jag släppte på allt, vi skulle ha en spontan helg utan några inplanerade saker eller måsten om jag själv inte kände för det just då.
Och minst sagt har vi haft en väldigt planlös helg med bara spontanitet. Det märks på min självdiciplin och tillsammans med att det inte funnits något att göra mat av så har det blivit lite som det blivit med det där med mat i helgen. Dåliga matrutiner och mer dator än vanligt har skapat huvudvärk. Ajaj!
 
Men spontan som helgen skulle vara så fick jag ett sug efter en utmaning. Jag är ingen kock inte och sist jag försökte mig på så enkelt som pannkakor så misslyckades jag. Men nu vet jag vad jag gjorde för fel. Jag behövde bara mammas recept! För såå ska ett par pannkakor smaka! Och nu har jag även lite matlådor till veckan. Underbart!
 
En annan sak jag börjat inse det är att man missar så mycket av helgen om man ska sova bort den. Jag vill ta vara på all min lediga tid och det har jag verkligen gjort denna helg. Uppe vid 8 har jag varit och genast känns helgen mycket längre. Skönt!

En anledning till varför man inte bör ge märgben

Jag gör som hon som också kopierat bilden. Kommer från en utländsk sida motsvarande fb-gruppen BARF och färskfoder till hund & katt.
 
Märgben är något man inte ska ge hundar av den anledningen till att det är ett bärande ben, dom är hårda och kan lätt göra så att hunden får sprickor eller bryta tänderna.
Den här bilden visar även en annan anledning till att man inte ska ge dessa...
 

Hur mår Rocky?

Igår kväll när vi skulle sova märkte jag att Rocky försökte få av sig bandaget, jag fick säga till honom en gång och bandagera om. Sen rörde han det inte mer. Vi somnade och i morse när jag vaknade till ett underbart samtal från min sambo så kallade jag upp honom. Jag höll andan när han kröp fram under filtarna i sin bädd. Han ville inte stödja och haltade rejält! Bandagerade av och då går han som vanligt. Nu har han bandage på igen och går fortfarande som vanligt. Jag tror bara att det har med ``Usch det sitter något där matte´´ att göra. Visst han är lite öm men är precis som vanligt bortsett från att han tycker det känns konstigt.

Läs & Sprid!

Jag läste detta på http://hugorosas.se/las-och-sprid

Jag citerar:

 

``VIDRIGA DJURPLÅGARE!!

Jimmy Carlsson & Åsa Carlander i Malmbäck, Småland

Jimmy och Åsa har åtagit sig att ta hand om en hund, Laban 2 år. Dessa ungdomar har sedan lämnat Laban instängd i en bil i 5 timmar medans dom festar, varav hunden då bitit sönder en del av inredningen.

Killen, Jimmy Carlsson har då misshandlat Laban. När Laban sedan på natten bitit sönder Jimmys strumpa så fick Jimmy & hans flickvän Åsa Carlander nog. Åsa gav Jimmy tillåtelse att ge hunden vilket straff han ville. En kusin till Åsa kör då paret & hunden till skogen där de först försöker köra över hunden men han hamnade mellan däcken under bilen. Jimmy går då ut med en kniv o ska skära halsen av Laban men hunden lyckas vrida sig så Jimmy tappar greppet o snittet tar i ansiktet, på halsen (ca:1,5 cm) & på kinden (ca:3 cm) och rakt genom tungan (ca:1 cm). Hunden springer då iväg skadad och livrädd, då skriker Jimmy efter hunden att där kan du stanna och dö ditt jävla as, sen sätter dom sig i bilen och åker hem.

En kvinna boende i Åsas hus + två andra kvinnor sätter igång redan dagen efter och letar, hela dagen gick och det blev sent så kvinnorna väljer att åka hem o vila sig. Kl: 4 sätter de åter igång och letar och efter flera timmars letande så hittar dom tomma ölburkar och Labans koppel. När dom ropat en stund kommer en mycket trött och skadad Laban gåendes mot dom, han läggs in i bilen och dom kör till Nässjö men får inte tag i veterinären. Dom kontaktar Nadja och berättar att hunden är hittad, plockar upp henne på vägen och kör vidare till Jönköping där Laban nu fått vård och ett nytt hem hos veterinären som behandlade han.

DERAS STRAFF: 2000:- i böter

Update: Jimmys vänner ska ha blivit förbannade när dom hörde detta så dom misshandlade Jimmy och eldade upp hans bil. För detta fick Jimmy nästan 60.000:- i skadestånd.´´


Så var klon tappad

Rocky har bara sovit hela kvällen som han alltid gör. Inget har varit annorlunda. Har tittat till honom några gånger och nu sista gången så upptäckte jag att han tappat klon. Lyfte upp honom och lyste med ficklampa för att se ordentligt och ska jag vara ärlig så tror jag att han brutit just den klon tidigare. Inte hos mig. Den har alltid växt lite som den själv vill och skruvat sig lite och nu när klon försvann så fick jag se att det inte fanns någon större pulpa under. Det blöder inte men vätskar lite men inte mer än så. Visst är han lite öm men jag får plocka hur mycket jag vill. Han är mest besvärad över den.
 
För säkerhets skull har han nu fått på sig ett bandage för att skydda under sin kvällsmat och kvällskiss. Han tuggar just nu i sig sin mat beståendes av nötbog och använder sina tassar precis som vanligt.
Just nu är jag förbaskat glad att vi ibland tränar att ha bandage på sig. Han går precis som vanligt!

Uppdatering om Rockys skada

Ja, ni som kanske såg bilden jag la upp tidigare idag på Rockys klo är nog säkert lite nyfikna på vad som hände. Jag tänkte berätta lite och hur det ser ut just nu.
 
Faktum är att jag inte märkte det först, inte fören jag kröp ner i Rockys bädd för att gosa med honom på golvet. Då upptäckte jag att han Brutit en klo.
När jag tänker tillbaka så tror jag att detta hände två timmar tidigare ute på våran promenad. Rocky och jag busade runt och jag skickade honom över stock och sten. Den här gången skickade jag honom uppför en fast plan lervägg, men då väljer han i stället att ta sats mot den plana bergbakgrunden intill. Han missar i satsningen och hoppade tillbaka till start. Inget mer med det och vi fortsatte hålla på.
 
Som sagt, två timmar senare upptäckte jag detta och då hade han fortfarande inte visat mer än att han hade något på tassen, trodde jag. Han gjorde likadant som när något fastnat under tassen på honom. När jag kröp ner intill honom i bädden så låg han helt avslappnat och njöt när jag upptäckte detta.
 
Vi ringde en god vän och åkte därefter dit för att hon skulle titta på det. Vi beslutade att vi inte vågar göra något åt det då brottet sitter för högt upp och att jag skulle ringa veterinären på måndag för att boka tid att få bort den bit som sitter i vägen på honom. Han är klart distraherad över att den sitter där även om han inte ömmar när han går bara lite om man pillar lite för mycket på det.
 
Han är precis som vanligt och matte fick prata av sig med sin vän medans Rocky fick träffa lite hundkompisar. Sen fick han busa med valparna. Han är så försiktig ska ni veta. Han stelnar till och vågar inte röra sig för att han är rädd att göra dom illa. Men sen tog det fart och dom busade.
Efter att ha lekt med valparna noterade jag att klon satt ännu mer felvinklad än den var från början och tittade till den lite närmare. Han hade brutit den helt nu. Tidigare satt den stadigare och endast bruten innifrån. Nu var den bruten på bägge sidor men det var fortfarande torrt.
 
Nu har det gått ytterligare några timmar och jag har precis kollat till den. Rocky ligger lugnt och har sovit som han alltid gör på kvällarna. Klon rör han inte om inte jag har varit där och pillat. Men nu är den bruten runt om, för att inte säga att den är på väg att lossna. Den näst intill hänger på en liten liten del nu. Det blöder fortfarande inte men vätskar lite. Hade jag varit modigare så hade jag förmodligen kunnat rycka den i dagsläget men jag låter honom göra det själv. Den kommer att ryka innan morgondagen är slut, förhoppningsvis. Efter den lossnat blir det bandage på för att förhindra smuts att komma in under promenaderna.
 
Håller det sig så fint som det verkar vara så tror jag att håller mig för att ringa veterinär. Självklart ringer jag direkt om han börjar få ont eller att det blir infekterat men så länge det ser fint ut tycker jag det är onödigt.

Hundraser

Nu snurrar tankarna igen kring ämnet hundval igen. Vilken ras ska man egentligen välja? Och vilken kennel är bra? Vad passar mig, vad passar Rocky? Vad behöver vi för hund och vad ska vi använda den till?
Nu tänkte jag i kommande inlägg be er om hjälp, jag kommer berätta lite vad jag tycker och tänker om rasen och hur jag tror Rocky vill. Jag kommer skriva ut en hundras jag är nyfiken på eller bara vill veta mer om. Min önskan är att ni mina fina läsare, om ni har erfarenhet av just den rasen som kommer upp, om ni vill berätta lite om den och kanske ge tips på en bra kennel.
 
Som tack vill jag gärna länka till er blogg eller hemsida om ni vill det!

Nej nej nej

Nöjd & belåten vovve

Till frukost fick min älskade vän en grisklöv. Just grisklöv har han aldrig fått förut av en anledningen att det har helt enkelt inte blivit av att jag köpt några. Men det kommer det absolut bli ändring på hädan efter. I morse gav jag Rocky den delade grisklöven till frukost och efter en timmes ätande så var den fortfarande inte slut men då gav han upp! Han somnade intill klöven och var mycket nöjd & belåten efter den berikningen.
Nöjdare hund hittar man inte!

Underbart att vakna

Ät det inte underbart att vakna en morgon utan att behöva stressa till jobbet. Utan kunna sätta sig och äta sin frukost framför datorn i lugn och ro. Denna morgon blev ännu mer fantastisk då jag stötte på min fina sambo som också var inne på internet för en kort stund.
Vi började prata om ett ämne som jag bara längtar tills det blir av. Nämligen en till hundkompis till Rocky. Det skickades länkar och så kom den en dvärgpinschervalp i en länk som vi båda blev förtjusta i. Länkar med schäfrar i skickades och nu har då åter igen mina tankar om vad för hund vi skall ha startat.
Jag känner mig kluven på det ämnet just nu. Ena sekunden tänker jag på Rocky, en till dvärgpinscher kanske. Men klarar jag en till gnällspik? Sen går jag efter hjärtat, en schäfer. Men blir Rocky glad då? Hittills har vi hamnat på tt mellanting, en vanlig Pinscher. Det hade funkat för mig och för Rocky. Kenneln jag kollat in har dessutom valpar nu. Tyvärr för tidigt för våran del och så var alla röda tikar.
Ja, våra tankar får spinna vidare ett tag till. Men det hade varit kul med en hundkompis till Rocky snart.

I helgen planeras...

...att inte planera alls! Känner mig helt slut efter de senaste veckorna, så helgen kom mycket lägligt just nu. De andra helgerna har allt som stått på min ``Att göra lista´´ varit prio ett. I och med att jag inte orkar göra alls mycket efter jobbet på vardagarna så hamnar allt som måste göras på helgen. Lite blandade känslor med det faktiskt. Ju fler saker som bockas av på min lista destå mer vill jag göra. Jag kommer säkert göra en del i helgen också, men nu vill jag vara lite spontan och göra det jag vill. En helg bara jag, Rocky och Zez, det behöver jag just nu!
 
Ha en trevlig helg

Energitjuvar!

Jag som person tar åt mig fruktansvärt mycket av det folk säger till mig. Osäker och orolig av mig. Jag har alltid varit en sån, men så hittade jag en förebild och personen i fråga har hjälpt mig en bit på vägen. Eller rättare sagt, personen har hjälpt mig rätt mycket på min väg till att inte ta åt mig så mycket negativt av vad folk säger och tycker.
 
Jag har öppnat ögonen och jag kan inget annat säga än att jag är besviken över hur vi människor verkligen beter oss mot varandra. Jag trodde inte det här var så stort men nu inser jag att jag ser dessa negativa personer dagligen. Jag pratar om folk som kommenterar negativt om andra människor och gnäller konstant!
 
När jag läser andras bloggar, kikar in i FB-grupper osvosv så ser jag väldigt ofta folk som kommenterar hur fel andra gjort eller alla andras brister och misstag. Vad håller ni på med? Nu pratar jag inte om någon person här på bloggen, jag har inte alls blivit utsatt för detta här på min egna blogg men däremot ett par gånger på andra sidor. Så nu vill jag inte att ni mina vänner, ni på min blogg tar åt er. Det ska ni inte göra men däremot vill jag varna er för att ta åt er av andras skitsnack! Var stark och lyssna inte på struntprat.
 
Att få negativa kommentarer som osäker och med ett självförtroende som inte finns. Det kan jag lova er att det tar på en, jag vet. Jag har själv varit där och är stundtals där även idag. Det tar så oerhört mycket på ens krafter att få elaka kommentarer och höra andras gnäll.
Nu har jag intalat mig själv att inte lyssna när någon pratar strunt, jag känner att jag kommit långt på det.
 
Ett ex. För en tid sen skrev jag ett inlägg här på bloggen. Jag hade formulerat mig lite tokigt att det lät som något annat och postade detta i en grupp på FB. Jag fick direkt höra att det var fel gjort även innan inlägget hade kommit upp på bloggen. Hade personen bara läst inlägget så hade denne förstått att så inte var fallet. Men denne hade inte tid att läsa hur det egentligen var och kommenterade genast hur dålig jag som hundägare varit.
 
Men jag menar, VARFÖR håller vissa på sådär? Jag tycker det är så tråkigt att vissa ska läxa upp andra på det viset. Varför kan folk inte vara trevliga för?
Nu tog inte jag illa upp för det. För jag vill inte ha in såna personer på min blogg. Min blogg är en glad blogg. Men jag kan bli så arg över att man beter sig så mot folk man inte känner.
 
Jag fick en annan gång en kommentar om varför jag inte gjorde si och så. Jag och en kompis hade varit ute i skogen, gått vilse och mörkret föll. Vi var ute och letade efter en hund och mitt i allt letande gick vi vilse och det var mörkt att vi inte viste ens åt vilket håll vi skulle gå åt. Men så hörde vi ett skall och detta skrev jag ut att jag hört i skogen. Första kommentaren blev då ``Varför fortsatte ni inte leta om ni hörde hunden´´
En annan råkade ut för samma sak, personen hade åkt på vägen och noterat att där låg något vid vägkanten som liknade en hund men var inte riktigt säker. Personens första kommentar på det var ``Varför stannade du inte när du såg det´´ För det första stannar man inte på en hårt trafikerad 100-väg och vem vet personen kanske satt i en buss eller i baksätet på en bil. Nu var detta en död grävling och ett rådjur synen handlade om. Men VARFÖR kan man inte hålla god ton till varandra?
 
Jag möter dagligen personer som gnäller och klagar om allt, då menar jag verkligen om allt. Som ``Men din idiot, varför körde du inte där´´ och andra missnöjda kommentarer över hur fel allting är. Jag har slutat lyssna, dessa personer tar enormt på ens energi. Så idag slår jag av mina öron och tänker på annat. Energitjuvar är vad det är!

Det är dom som gör så att jag orkar

Utan dessa två underbara vänner så vet jag inte om jag hade klarat av denna ensamhet. Jag är så oerhört tacksam över att just jag fått dom och ingen annan. Älskade lilla Zezzan & Rocky <3
 
 

Rullad i människoavföring

Under kvällens promenad fick vi en tur tillsammans med Maria, Rickard och deras tre hundar inne i centrum. Äntligen lite civilisation, det blir lätt lite ensamt här ute på landet och mörkt med för den delen. Det var trevligt och vi pratade på som alltid. När vi gått hela rundan så rullade sig deras ena hund. En vit pudel i något och när vi sen lyste upp honom så var han inte längre vit. Han var täckt av brun människobajs! Och genast när han fått på sig denna sörja så verkade han ångra sig och rullade sig mer och mer för att få bort det han fått i ögon och mun.
 
Jag tycker det är förjävligt! Jag ser och hör dagligen om folk som blir arga över att hundägare inte plockar upp efter sin hund. Men det här, det här tycker jag allt är värre!
Platsen där rullningen gjordes på är dessutom i en stor och fin park där många passerar om dagarna. Denna park har en lämplig lastbilsparkering och används ofta av lastbilar på nätterna. Bajshögen fanns alldeles intill en lastbil, en lastbil reggad från Polen.

Dreglandes över maten

Jag förstår inte hur det helt plötsligt kan bli så roligt att besöka en helt vanlig mataffär, och hur sjutton det kommer sig att man alltid hamnar vid köttdiskarna. Jag förstår inte! Haha
 
Härom dagen hade jag med mig en vän när jag storhandlade (mat till mig själv). Hon vet mycket väl att jag BARFAR Rocky lite halvt och är själv i dom tankarna även om hon fortfarande bara ger det som gottgott lite då och då.
 
Hon är fortfarande väldigt ny och har många frågor så jag visade runt henne lite bland köttdiskarna på City Gross. Håller fram både det ena och det andra, kött från lamm, nöt och gris, tungor, lever osv. Tillslut kom vi till min favorit, lammhjärta och bara jag tittar på allt kött speciellt rent kött så känner jag att jag läskas. Det ser så gott ut, åt Rocky då självklart. Min vän hon blev med äcklad och tog ett steg tillbaka när jag höll fram hjärtat framför henne. Men tillslut blev även hon sugen på att ge hundarna något gott och med sig hem fick hon just, lammhjärta. Hihi
 
Den här dagen var nog den enda dagen jag inte köpte med mig kött hem till Rocky, burkar av någon anledning alltid få med mig kött hem när jag är där. Men känner mig rätt nöjd även om jag vill ha mer att välja mellan. Men Rockys frys är full, både av rådjur, nöt, kyckling, älg och mycket annat.
 
Själv kan jag med glädje öppna min frys och plocka bland köttet och känna lycka. Att det kan vara så roligt med BARF! Och så låter det gott när dom äter. Och det bästa av allt, min hund mår bäst av det!
 
Ja, dreglandes över maten i detta fallet är inte hunden, utan det är matte! Haha
 
 
 
 

SÅ JÄVLA HEMSKT!!!! Fy fan, tårarna bara rinner. Hur kan folk göra så tokigt?!

Jag fick en länk från en vän. Hon förvarnar mig om det värsta av det värsta och jag läser. Jag finner inga ord när jag ser detta och innan slutat kom han tårarna komma! Usch vad jag är besviken på människor som inte kan ta hand om sina djur!
 
Känsliga tittare varnas!!!
 
OBS! Det är inte mig det handlar om även om jag också heter Sandra
 
http://www.exponerat.info/sandra-lamnade-sin-hund-att-svalta-ihjal-for-sin-utlandska-killes-skull/

Som jag misstänkte

I tidigare inlägg berättade jag om att Rocky varit rumsren och att jag noterat att hans boxgranne inte varit där. Igår fick jag syn på den irländska settern igen och då kom även urinstanken tillbaka. Rocky kissar alltså inne när den är i närheten. Han kissar på sina saker när han blir orolig så det blir en del tvättande av filtar när boxgrannen är där.
 
Men samtidigt fick jag idag även veta att ``Dagisfröken´´ släppt ihop dom och att dom klarar av att vara tillsammans. Så jag vet inte. Jag tror han reagerar på att den andra hunden skäller ut mig efter noter varenda gång den ser mig, Rocky blir låg som tusan och lägger svansen mellan benen.
``Dagisfröken´´ berättade även lite saker och jag vet nu hur jag ska göra. Om jag vill göra så det vet i tusan men något måste jag göra. Hunden skäller, morrar och slänger sig mot boxdörren mot mig när jag kommer. Nu hade ägaren ställt dit en vattenspruta att spreja på honom om han gör så. Han slutar tydligen då.
Hunden, den irländska settern ska tydligen vara en riktig mes enligt ``dagisfröken´´ så jag vet inte riktigt vad jag ska tro

Sällskapshund & brukshund

När fina dvärgpudeltiken Cocos är här så märker man direkt skillnaden på dom. Jag ser ju min egna hund som sällskapshund framför en träningshund. Men när Cocos kommer då ser man verkligen motsatsen. Rocky är som en bulldozer medans Cocos är mer som en prinsessa. Hon trippar på nätt och går inte på fortare än hon behöver medans Rocky plöjer igenom allt om så önskas. Cocos verkar tycka ``Åh fy måste jag´´ medans Rocky bara plöjer igenom vattenpölar och dyl. Kanske beror detta mycket på att jag själv är en sån som plöjer igenom allt och gillar den grovstyrkan. Som sagt i tidigare inlägg, jag är lite militärisk av mig.
 
Är Rocky en lätt hund då? Ja enligt mig själv tycker jag att han är enkel. Han är perfekt och precis så som jag vill ha honom. Vi har kommit så pass långt ihop och vi har gått från två till ett. Vi synkar tillsammans. Vi båda är starka ledare men anser att vi kommunicerar på ett bra sätt som gör att vi är på samma plan.
Men däremot är han ingen lätt hund för utomstående! Rocky vet precis vad han vill och minsta lilla tvivel eller chans så tar han lätt över sin ledare. Han vet precis vad han gör. Han kan rent ut sagt vara överjävlig mot andra personer som inte vet vad för slags hund han är. Man måste visa vad som gäller annars gör min lilla vän precis som han tycker själv även att han vet att det är fel.
Jag har ett bra exempel på detta och det är det här med att gå i koppel. Jag är inte van vid att känna något annat än kopplets tyngd. Men med andra vet jag att han drar så pass mycket att han går på bakbenen framåt. Vilket inte är bra på något sett, mestadels för att han får problem med andningen och låter konstigt men så också för att så ska det inte vara. Han stressar i det läget och stänger av att han har någon som håller i andra änden av kopplet. Det är vad jag har sett.
Men för mig är han en enkel hund, en sån hund jag vill ha helt enkelt. Han passar mig perfekt!

Kroppspråk

Härom dagen när jag och Rocky var uppe på Skavsta flygplats i Nyköping så fick jag tydligt se hur viktigt vårat kroppsspråk är mot våra hundar. Jag körde chefens bil och hade precis plockat upp honom från en leverans. Rocky hade jag placerat i baksätet bakom mig och när jag plockat upp chefen så vänder han sig om, tittar på Rocky och ler en bra stund. Tills jag frågar vad han gör. Chefen svarar att han tittar in i sätet, tittar ut men vägrar att titta mot honom. Då fick jag förklara varför han gjorde så och det är ju helt enkelt som så att hundar inte vill möta ögonkontakt. Chefen satt hängandes bakåt mot Rocky och tittade rakt på honom, det är hotande förklarade jag och tog ett exempel om ett fängelse. Där tar man inte ögonkontakt inte! Direkt när jag berättade detta satte sig chefen tillrätta igen och Rocky tittade åter åt det håll han vill titta åt.
 
Lite senare samma dag sitter Rocky och jag och väntar på att chefen ska bli klar så vi kunde åka mot Norrköping igen. Han kom och när han såg oss så kallade han på Rocky, men samtidigt böjer han sig fram, kröp ihop lite och sträckte ut armarna brett isär. Rocky började direkt med uppmärksamhetsskall och ställde raggen. Hotfullt fick jag förklara åter en gång. Jag fick kalla tillbaka Rocky som var lös trots att chefen bara var glad över att se honom. Hade jag fått som jag ville hade jag velat sända honom tillbaka mot chefen så han fick hälsa när han lugnat sig, men nu kan man inte träna hund på arbetstid, speciellt inte med en chef som ofta är stressad till allt.

BARF

Utan att jag tänkt på det har jag mer och mer gått över till BARF på Rocky. Jag märker att färskfoderburkarna inte minskar som det brukar i kylskåpet. Jag tycker det är så roligt med denna kost och jag kan inget annat säga än att Rocky har ändrat på sig i kroppen. Wow, han är så fin nu! Det har kommit fram flera i min närvaro och berömt honom för sina enorma muskler. Jovisst har jag sett att han breddat sig men jag har sjukt svårt att se att det blivit sån förändring. Man blir lite hemmablind när man ser honom varje dag. Men folk säger att han fått muskler på ställen där han inte haft lika mycket tidigare.
Jag kan inte påstå att vi tränar speciellt mycket just nu så alla mina tankar går till just hans mat, BARF. Jag är så glad att jag började testa detta, jag kommer inte helbarfa honom utan basen kommer fortsätta att vara färskfoder men däremot kommer jag inte sluta ge honom rått kött. Han mår så bra på det.
 
Sen har jag börjat fundera lite kring det här med blod. Nu äter han mycket kött och kött innehåller blod. En hund borde ju känna igen blod bra mycket bättre om den BARFAS. Mina funderingar kretsar kring om det inte borde bli som så att hunden borde bli väldigt duktig i blodspår när dom BARFAS. Dom borde ju känna igen blod starkare. Nu var ju Rocky en klippa på spår redan innan. Men det var bara en tanke som slog mig. Vad tror ni? 

En hund på flygplats

Tidigt tidigt i morse, redan en timma innan min klocka vanligtvis skulle ringt ringer min ena storchef till mig. 05.30 blev jag idag väckt av min chef som ville att jag så fort jag kunde skulle ta mig upp till Skavsta. Min ena kollega där hade hastigt blivit sjuk och då fick jag och chefen rycka in. Det var bra att gå upp och göra sig iordning för att köra iväg mot Norrköping och byta till jobbil.
Och så började vår dag, ja för min ögonsten, min Rocky var självklart med idag en heldag på en flygplats.
 
Jag håller oftast till i garaget och så även uppe på Skavsta. Men ibland händer det att jag sitter inne på kontoret. Men så har vi ju det lilla problemet att hundar inte får vistas inne på flygplatsen där vi har vårat kontor. Dock så vet jag att jag får ta med honom men det känns ändå konstigt att gå förbi hundförbudsskyltarna när så många tittar på så Rocky får åka väska in. Men idag har vi varit en heldag i garaget. Rocky har myst och sovit i sin bur. Filtar både i, över och med ett varmt och mysigt täcke på sig. Han har inte frusit för fem öre idag och har varit nöjd.
Jag märker en viss skillnad på att lämna honom ensam faktiskt. Det är inte alls samma panikkänsla från han sida jag får längre. Utan en mer lugnare Rocky som jag lätt kan tala om för att matte kommer tillbaka.
 
Idag har han som sagt va varit i garaget hela dagen tillsammans med mig, jag har kollat till honom några gånger och han har följt med när vi levererat bil. Vid ett tillfälle så åkte vi i en bil som kunden skulle ha och eftersom vi inte ska ha hundar i bilarna så gömmer jag undan Rocky innan kunden kommer. I det här fallet la jag honom på min jacka på en stol utomhus innan jag gick iväg för att lämna nyckeln till min chef. Jag ser alltid till att han kan se mig för då vet jag att han stannar kvar. När jag kommer närmare så möter jag bilservicecentrets personal som säger ``Vilken lydig hund som stannar kvar och lyssnar så bra på dig´´
Jag kan inte undgå att le när jag tänker på vad min hund klarar av. Vi går lösa näst intill överallt även på nya platser och han får stöta på saker som andra hundar skulle bli rädda för. Dörrar som öppnar sig själva, flygplan som lyfter, åka i bilar hit och dit och massor annat. Jag gillar att jag kan ge honom ett så pass aktivt liv.

Hundsimmet

Just nu skulle jag göra mycket för att få åka tillbaka till hundrehab och simma lite med min bästa vän. Det var så länge sen nu och jag tror även att lilla Rocky börjat sakna våra träningar där.
Jag åkte förbi där igår och kunde inte sluta le när jag tänkte på vilka fina minnen vi fått från det att vi började till uppsimningen för några veckor sen.
 
Tänk att mitt mål från början var att bara kunna ha Rocky i poolen utan att han stressade och tyckte det var obehagligt. Helt enkelt att lära sig att det inte var farligt att simma. Jag blir så glad när jag tänker på vad han gav mig. Tänk att han simmade i poolen lös, följde mig och förstod mig precis vad jag ville att han ska göra. Helt underbar känsla. Men det bästa av allt, det är att jag kan se i hans ögon att han inte tycker det är läskigt längre. Åhh, jag blir så glad, älskade hund! Det ska bli kul att se vad som händer i sommar, kommer han börja simma eller fortsätter han hålla sig där han bottnar tro?
 
Nä nu ska här sparas, för nu vill vi komma igång igen. Här ska sparas till frisimskort, inte är det billigt men det är det värt!
 

<3

Älskade underbara hund <3
 

Lite uppdatering om läget

Nu har det gått två hela veckor sen min sambo åkte till utlandet för några veckors jobb. Tycker tiden tickar på rätt bra men ibland när det känns som jobbigast så finns alltid min underbara vän, min Rocky där. Jag ska vara ärlig, men jag vet inte vad jag skulle göra utan varken honom eller min katt. Att dom finns där gör så mycket för matte.
 
Nu har det gått två hela veckor och bloggen har fått lida lite. Jag har gjort så mycket som möjligt för att slippa fundera över hur mycket jag saknar min sambo. Det har resulterat till att bloggen har fått eka tom lite nu ett tag och jag har fått lite egentid. Det har inte varit allt för mycket hundträning eller hundrelaterat alls under den här tiden för det har varit mycket annat.
 
Igår planerades det in att åka till Linköping och träffa mamma och syster. Låta mamma välja ut en födelsedagspresent eftersom hon fyller år idag. Vi åkte till Sturefors och tände ljus på min extramorfars grav och fortsatte därefter in till centrala Linköping för lite fika.
 
Min lillasyster är något mer modeintresserad än jag. Jag spenderar inte alls mycket pengar på kläder och skor mm till mig själv. Det mesta går till hunden faktiskt. Men jag tycker det är kul, mitt största problem är det här med ``Vad passar till vad´´ och ``Kan jag ha det här´´. Jag är så osäker på hur det faktiskt ser ut.
Jag blev lite sugen på att bara titta, inget köpa. Men gå in och kolla lite kläder och se vad som passar mig. Hoppsan, allt slutade med att jag stod i provhytten medans mamma och syster sprang runt i butiken och letade kläder för att ge dom till mig. Jag fick in såå mycket snygga plagg, plagg jag aldrig ens skulle fått upp ögonen på om jag kollat kläder själv. Ut kom jag med en påse full med kläder, snygga kläder! Jag hade sagt som förslag om vad som kunde vara snyggt på ett julbord. Så, nu har jag nya snygga kläder som jag ska ha på mig när jag ska på julbord med jobbet. Hihi, dom kommer inte känna igen mig.
Inte nog med det, vi gick in i en skoaffär. Ja, jag är då ingen som köper skor allt för ofta heller. Ungefär när dom jag använder börjar bli slitna. Och köper bra skor som jag kan gå i då jag har lite problem med höfter och rygg. Så mina skor jag har nu är köpta för 1300 på löplabbet. Syrran hittade ett par skor och jag provade ett par andra, men haha. Dom fick sig ett skratt när en person som jag fått på sig skor med klack! Hahaha, kunde ju inte gå! Ställde tillbaka dom skorna och kände att det inte var någon idé att köpa när man ändå inte kunde gå i dom.
Men där, där på hyllan såg jag något. Det var ett par bruna stövlar. Jag är så brun man kan bli av mig, jag älskar verkligen brunt i olika nyanser och former. Runt 400 kr kostade dom och jag skulle inte köpa så pass dyra skor men jag var bara tvungen att testa. Drar ner dragkedjan och det första jag ser är att dom var nersänkta! Ja, ni kan ju själva förstå att även skorna fick följa med hem.
 
På väg hem från Linköping följde min bror med flickvän med mig och tacoskväll vankades. Åhh så trevligt och mycket roligt prat hade vi om både häst hund och mycket annat skoj.
 
Det blev en dyr dag igår och dyrare blev den idag då jag än en gång skulle umgås med en vän. Idag åkte Maria och jag till Norrköping för lite shopping och få några av mina måsten bockade på min lista. Kupefläkt, torrboll och storhandling mm. Men så blir det ju lätt så att man hamnar i djuraffärer när man är djurtokig och till Rockys förtjusning så har han idag fått både oxlunga och ett större packet med nötlunga. Gissa om jag blev glad att hitta en såå stor påse med torkad lunga. Överlycklig!
Maria och jag har pratat massor, vi har ju en del att ta igen nu efter ett litet break på träffar av olika anledningar. Men kul hade vi och detta ska absolut göras om.
 
Ikväll på vår promenad i regnrusket körde vi lite ``Stanna´´. Med det menas att han ska stanna på fläcken. Och han satte dom flesta klockrent, vilken vilja! Vissa gånger blev han som förstelnad och rörde sig inte alls tills jag gav honom frikommando igen. Så duktig min lilla pojk är. Älskade hund!
Annars har han ikväll mest legat och njutit av goda köttiga ben från rådjur och lamm. Hoppsan, så det kan bli. Ja men ibland får man skämma bort sin hund (Som jag gör mest hela tiden)
 
Kvällen planeras med att BARA VARA. Känner att jag kanske inte riktigt hunnit med mig själv ett tag och bara ta det lite lugnt. Haft saker stup i ett hela tiden verkligen. Men från och med nu, precis i skrivandets stund lägger vi alla måsten åt sidan och gotta oss åt livet vi lever ist. Bara mysa med djuren och njuta. Hoppas ni gör det med.
 
Trevlig kväll mina vänner!

Rocky & Kyckling

För en tid sen skrev jag om hur Rocky reagerar när han fått kyckling. Att han haft dålig munhygien innan och att på dag två så har han fått upp vattenliknande vätska helt utan anledning. Tredje dagen så blev han kvitt sin illaluktande mun som i själva verket kommer från magen.
 
I dagarna gav jag Rocky en kycklingklubba och tanken var att jag skulle plocka bort den när den blivit liten nog att sätta i halsen. Men ibland har man annat i huvudet och den här dagen så var jag fullständigt upptagen med städningen att jag totalt glömde bort. Rocky fick i sig en hel kycklingklubba och jag befarade det värsta. Jag tänkte att nu blir han hård i magen och kommer spy vatten hela nästkommande dag och att han nog inte behövde ha mat dom närmsta dagarna typ. Nej men lite så!
 
Men morgondagen kom, likaså dagen efter det. Men Rocky visade inga tecken på förändring mer än att han blev bättre i lukten från magen. Så med andra ord har nu Rockys mage äntligen vant sig vid kyckling helt.