Morgontrött hund

Min hund, han vet då precis vart han ska när jag öppnar dörren till dagmatte och husse. I morse han jag i princip bara öppna ytterdörren så sprang han raka vägen till sängen och la sig. Haha, någon tyckte att jag var lite för tidigt uppe. Vaddå, 05.17 är väl inte tidigt? Vet inte vad som hände, allt gick så snabbt i morse att jag kom iväg 20 min tidigare än vanligt. 

Efterlysning!

Är det någon här som vet hur man får in en visningsruta av de senaste instagrambilderna man har tagit på sin blogg, inte i något inlägg utan i designen med koder osv. Hör av dig om du vet och skulle vilja dela med dig av den informationen. Det skulle vara jättesnällt. Mycket "bilderförstunden" kommer upp där! Även som nu, flera klipp på kvällens träning. 

Att vända en negativ sida till något bra

När sambon sa att jag var tvungen att hämta honom från gymmet igårkväll, då kändes det tungt! Jag jobbar så fysiskt om dagarna på jobbet så när jag kommer hem är jag helt slut. Rocky får sitt men det är allt, jag störtar i säng redan kl 20.00 om kvällarna. Går upp 04.30. Så fort jag sätter mig ner hemma så kommer jag inte upp sen. Och när då min underbara sambo, blivande man ville att jag skulle hämta honom på gymmet ca 3 timmar efter jag slutat så blev jag inte så glad. Det tar ungefär 30 minuter till Finspång där jag skulle hämta honom men så ytterligare någon mil rakt ut på landet. Det känns meningslöst att åka hem, sega ner sig och sen i princip vända och åka tillbaka. Men så kom jag på att jag kunde hämta lilla Rocky och ta en lång lång promenad i centrum. Jag vände det negativa till något roligt istället. Så fick det bli och så blev det. Landetborna tog sig en nästan två timmar lång aktiveringspromenad i den lilla byn. Vi han med att snacka lite skit med de underbart trevliga personalen på djuraffären, träna lite lydnad i affären mellan varven när det kom kunder och matte inte ville störa längre och Rocky fick massa godis av personalen som alltid är liks glada åt honom. Vilken underbar energi han hade, och vilket träningspass. Mycket bra störningar och annat nyttigt för oss båda. 
Vi fortsatte våran promenad och gick förbi blomsterhandeln, då blev jag sugen på att kika på lite brudbuketter. Rocky fick följa med in som tur var. Honom la jag ner vid disken Medans jag och en personal sprang runt och kollade buketter och blommor. Han låg helt still!!! Och det var ingen dålig stund heller som han fick ligga där. Inte ens när det kom in en kund förflyttade han sig, men däremot bad jag honom då att komma, vilket han så snällt gjorde. 
Vi fortsatte våran promenad och den började då lida mot sitt slut, då fick jag syn på en hundägare som var ute med sina t hundar, varav en var en sån där underbart snygg schäfer som Sandra vill ha. Jag fick upp hennes uppmärksammhet och bad om att få ställa lite frågor. Och det fick jag. Och jag valde helt rätt person att fråga, verkligen. Det visade sig att hon tävlat lydnad i elit med terven hon hade med sig. Schäfern visade sig vara importerad från Tyskland med mycket bra temperament. Eftersom både hon och jag tull en början hade lite svårt att få våra hundar att lyssna så ställde jag mig lite på håll. Men då jag inte hörde ordentligt och min hund är så duktig så sa jag åt honom att ligga kvar där på gräset där vi stod så jag kunde gå närmare och prata lite med hon med hundarna. Jag är så stolt över min hund, trots att vi inte är så vana vid möten, speciellt inte hundmöten där vi bor och han var så nyfiken på att hälsa så låg han helt still kvar där jag sa åt honom att ligga. Underbara lilla Rocky, han är för bra den där hunden. 
Vi stod och pratade bra länge tills min sambo slutligen ringde och efterlyste mig och ville hem. 
Det var en mycket vacker tik hon hade, så underbar och Sandras hjärta för schäfrar, ja den slutade inte banka där inte. 

Ikväll märkte jag direkt att Rocky hade mersmak från gårkvällens träning. Han sökte självmant upp min vänstra sida ganska så omgående när jag hämtat honom från dagis. Så jag passade på att fortsätta lite. Det gick som vanligt bra, men just nu går det bättre. Han bjöd inte bara på ett helt fantastiskt underbart temperament och lycka, utan också på finfina NÄRA positioner. Han var mycket följsam och verkligen jätterolig att träna med. 
Vi har ju haft en liten paus en stund, där han enbart fått göra saker han gillar bäst och inga krav. Han har valt att inte träna så mycket alls, förän igår. Då kändes han redo och idag som sagt var han mer än villig och sökte upp min uppmärksammhet och ville träna. Men jag kommer att hålla fast vid att fortsätta på det här spåret, Rocky kan inte ge mig den typen av träning jag vill. Det blir bara pannkaka och då är det bättre att låta bli. Då blev det så här och det blev ju underbart bra :)

<3



Sol, blå himmel och lycka

Vilket väder, vilken energikick! Jag njuter så oerhört mycket när solen är framme. Jag blir en helt annan person, en mycket gladare och definitivt piggare person och allt rullar på så bra. Rocky och jag fick oss en härlig kvällspromenad och det var bara lycka rakt igenom. Vilken glädjepromenad. Tanken med turen var att den skulle bli kravfri, vi skulle släppa allt och bara gå och vara glada, njuta av solen och livet. Sen började han bjuda på rätt positioner vid min sida och efter allt finare och finare positioner så kunde jag inte låta bli längre. Jag kallade in honom och bad honom sätta sig så som han redan gjort och så fick jag en finfin kontakt och perfekta sättanden vid sidan. Underbart. Vi slutade där och fortsatte att njuta av promenaden. Hem kom vi glada och nöjda. Ett perfekt avslut på den här dagen.

En bil full av glas

Medans husse och matte sprang runt och letade champagne och ölglas till sitt bröllop idag så fick Rocky umgås med min mamma och lillasyster som så snällt aktiverat honom med fina rundor. Vi är ju inte direkt bortskämda med asfalterade gator, möten och cyklister mm på våra rundor ute på landet. 
Jag hade en mycket nöjd och belåten hund när vi kom hem och så blev det ytterligare en promenad. Jag kan inte gömma undan att jag faktiskt saknar att bo centralt ibland när vi är ute och går trots att jag stormtrivs på landet. 
Sen blev han på sitt allra busigaste humör och sprang runt som en tok och hoppade mellan systers runda små mattor hon har på golvet. Han kom på att dom flyttades om han kom med lite fart på dom. Som vi skrattade.
Nu är vi påväg hem med bagaget fyllt med glas och en otroligt nöjd och belåten hund. Nu laddar vi inför en ny vecka

Hur mår Rocky

Redan vid läggdags igår märkte jag en förändring på Rocky. Några av de symtomer som jag hittade om det giftiga ämnet i choklad som heter teobromin var ökat vätskeintag, och det såg jag på Rocky igår. Men om det var för det eller för att han ätit och lekt med godisbollen vet jag inte. Han blir alltid törstig när han äter godis. Men vid läggdags märkte jag att han mådde illa så jag låg vaken en lång stund för att kunna hjälpa honom om han skulle få upp något. Men vi alla somnade och likaså Rocky. Vi sov en hel natt som stockar hela bunten. Inte en enda gång behövde jag gå upp och nu på morgonen är han som vanligt igen. 
Jag undrar verkligen vad det var han åt!

Åt han just en chokladbit?

Nu hoppas vi att det där inte var en chokladbit! Lät Rocky leka med aktiveringsbollen och så rullade han in den i ett hörn och hittar något jag inte riktigt hinner uppfatta vad det var. Liknade en snickers chokladbit men det har inte jag ätit på hur länge som helst. Och att försöka ta något ur hans mun när han redan kommit på att det går att svälja snabbt som attan om matte ser att han har något han inte får äta. Och de var precis vad som hände, jag reagerade att han hade något stort i munnen men i samma veva reagerade Rocky att han blivit påkommen och svalde. Jag han inte mer än vrida på huvudet innan han svalt. Han vet att han inte fick och trots att jag inte sagt flaska så är han nu låg. Så nu avbryter vi kvällens aktivitet och förtsätter senare eller i morgon. 
Som sagt, nu håller jag tummarna för att den där stora biten inte var en chokladbit! 

Ser ljust på framtiden, är så peppad

Vi har haft en jättetrevlig dag trots regnet. Men nu har vi åter landat på hemmaplan igen. 
Att komma ner till Västervik gör mig så glad och framförallt träningssugen. Speciellt nu när snö och is försvunnit då kommer man på allt man vill göra som man inte kunnat göra på ett tag. En sån sak är att ge sig ut och springa och då ha hunden med sig. Åhhh vad jag skulle vilja börja springa! Jag ska ta tag i det där men min kropp vill inte alltid som jag vill och får lätt problem med benhinnorna och även i höften. Trots att jag är väldigt noga med vad för skor jag går i så har jag inte löst det problemet än. Men vi får se, kanske jag ska trotsa kroppen lite och springa endå. För jag vill jag vill jag vill! Jag som person älskar att träna och röra på mig, bara plöja fram och verkligen ta i. Åhhh jag vill börja träna igen! Springa ut och få med mig hunden, köra lite muskelövningar och låta hunden hoppa på stenar, klättra och hålla balans.
Jag vill också ta tag i simträningen, nu när jag endå har tagitkörkortet. Jag måste få till en tid så jag kan åka tillbaka och simma lite. Så skoj!
Att fortsätta med draget vill jag också, jag vill lära mig mer, träna och glädjas över hur otroligt duktig hund jag har. 
Nä nu ska det bli ändring i mitt liv. Nu har vi haft en tillräckligt lång paus och Rocky ser jättefin ut i kroppen. Inga oroligheter på honom längre. Just nu vill jag träna! Jag vill ut och springa med Rocky. Jag längtar såå efter den ljusa tiden på året och snart är den här. 
Jag är så pepp

En liten utflykt

Strax efter att vi vaknat i morse ringde telefonen. Det var mamma som undrade över om vi ville följa med till Västervik. Det är ju där vi ska ställa upp husvagnen på säsong i sommar. Även mamma har sin husvagn där. Så nu sitter vi i våra bilar, jag, Robin och Rocky i våran bil och mamma, Peter och mina småsyskon i deras bil från Linköping. 
Ska bli så kul att få komma dit igen, jag älskar verkligen den campingen. Längtar så mycket efter den 1 maj då vi äntligen kommer få åka ner med vagnen. 

Trots regnet så tror jag på en helt fantastisk heldag med nya intryck och mycket utmaningar för lille Rocky. Är det tillräckligt torrt i äventyrsskogen tänker jag även springa upp och träna lite där. Där uppe kommer jag helt klart hålla till mycket i sommar. Så mycket roligheter och bra balansövningar det finns. 

Sen måste jag bara påpeka hur nöjd jag är över min IPad mini. Så bra den är, jag har inte startat datorn sen jag fick hem den. Och det här inlägget är skrivet under vår bilfärd mot Västervik, det hade då inte gått med datorn!

Hemligheten som släpptes igår!

Då kommer ett icke hundrelaterat inlägg, men jag tror ni kommer att gilla informationen som kommer med den. 
Jo det är nämligen som så att jag har haft en liten hemlighet en tid tillbaka nu. Igår släppte jag på den med en bild på min och sambons händer som postar en massa brev. Nämligen inbjudningskort till hela 72 personer till vårdat bröllop. Ja, vi ska gifta oss!
Dessa postade vi vid 17.40 igår och efter det blev det officiellt för alla. Innan det har bara våranärmaste vetat om. 
Idag har det börjat ringas om att korten alla redan kommit fram, jisses vad fort dom kom fram. Men nu är dom ute och det är så roligt att allt är igång. Jag längtar så efter våran dag, kan den inte komma nuuu!
Med denna information kanske ni förstår varför jag legat nere med träning och speciellt inlägg här på bloggen. 
Mycket planering och saker som ska fixas. Klänning och och nästan allt som jag ska ha på mig är redan klart förutom bukett och håruppsättning. Min blivande man han har också hittat det han ska ha på sig, min nya ring är så vacker och det var där den här resan började, med en vacker ring. Egen präst är fixad, festlokal, kyrka, vart vi ska ta maten ifrån och servitriser. Toastmaster, tärna och best man är utsedda och tider för håruppsättning är bokad. Och nu är alla inbjudningskort ute och hädanefter väntar samtal om vilka som kommer och inte. 
Mm mycket skall göras och mycket har vi kvar att göra, men vi är en bit på vägen!

Jag och min Robin ska gifts oss <3


Älskade katt <3




iPad mini


Måste ju bara testa att blogga från min nya IPad mini. Än så länge är jag helnöjd med den. 
 

En mysig kväll

Som vi njöt av gårdagen. Efter en helt underbar dag i Norrköping med med sambon, mamma och syster med div fix avslutade sambon, jag och Rocky kvällen med att åka till svärfar med sambo. Där startades bubbelkaret ute i trädgården upp och så hamnade jag och sambon med där med varsin dricka i handen medans Rocky fick springa runt i den stora inhägnade trädgården bäst han ville. Så otroligt skönt, jag vill också ha stacket runt mitt hus. Med jämna mellanrum hoppade han upp på pallen så han kunde kika över kanten till karet för att se hur vi hade det. Han såg så nöjd ut när han kikade över kanten och så försvann han igen. Jag noterade hur sugen han verkade bli av värmen som kom från vattnet. Det var ju nollgradigt så Rocky hade sitt vintertäcke på sig medans vi värmde oss i det varma vattnet. 
Nä det var mycket trevligt, verkligen och så blev det god mat på det efteråt. Den kvällen kommer jag leva länge på. Så mysigt verkligen

Kvällens träning


Lite doftinlärning blev kvällens träning. Har snubblat över på detta ämne allt oftare och oftare nu. Trots att jag inte har mycket kött på benen om hur allt går till kunde jag inte hålla mig längre. Ikväll ville jag testa och se. Rocky var glad och positiv åt det hela och jobbade på bra trots mattes lilla miss om att hunden gärna använder ögonen mer än näsan. Får ta och tejpa för glasen lite tror jag.
Kvällens övningar gick ut på att ta rätt glas och lära känna doften lite. Inte mer krävande än så. Flyttade runt lite på glasen då och då för att se om han tog rätt, vilket han gjorde. Vi är fortfarande nybörjare men vi tragglar på och se vart vi hamnar. Men som sagt, matte får ta och hitta på någon lösning på glasproblemet till nästa gång. 

Hur mår Rocky, blev det något veterinärbesök?

Innan vi åkte iväg på lite semester var jag orolig över Rockys hälsa. Att han kändes trött i kroppen, stel och bara sjönk ihop. Jag misstänkte att lederna blivit lite knasiga. Han blir ju lätt dålig i lederna när kylan tränger sig på, så är det även för mig och så har det varit tidigare för Rocky också. Men det kändes verkligen som om det var mer den här gången. 
Nu har vi varit hemma från semestern i nästan en vecka och jag har inte sett skymten av någon dålig hälsa på Rocky. Möjligtvis att han fått dålig lukt från magen genom munnen då han inte fått äta rått kött. Han känns pigg och fin och kroppen känns gladare på honom. Jag ser inget ont på honom och han ger mig inte heller några tecken. 
Han är slankare i kroppen och ruskigt vacker nu. Jag kan erkänna att jag kan ha skämt bort honom med rått kött och ben utöver färskfodret, inte mycket han får men lite. Just det är något han inte fått under den veckan vi varit borta. Kanske har det med det att göra samt så har han inte tränat lika intensivt. Det kanske blev för mycket av det goda. Min hund kanske fick för mycket muskler, för överviktig har han inte varit! Men en riktig bit.
Mm, så kanske det har gått till. Inget jag vet utan detta är bara lite spekulationer och funderingar. 

Morgontröttast till morgonpiggast

Rocky har alltid varit den mest morgontrötta hund jag mött. Kanske att han kan komma upp om matte tar i matskålen, men inte alltid. Skulle han få som han vill så skulle han mer än gärna sova bort hela förmiddagen lång. 
Men vad har hänt?! Från att vara så fruktansvärt morgontrött har han gått till att vara morgonpigg. De senaste veckorna har Rocky varit mycket annorlunda på morgonen. Han studdsar upp så fort jag vänder mig, oavsett om det är lång tid kvar innan klockan ringer eller inte. Han studdsar upp på tassarna, spetsar öronen och ser ut som om han säger ``MATTEEEE, KAN DU VAKNAAA NUUU?! JAG VILL GÖRA NÅGOT´´ och med världens gladaste uttryck. Haha, du lille söta vovve. Men så somnar han lika fort om när matte vänt sig om för att sova vidare. Men matte får då lite svårt att sova, han väcker ju mig lite när han gör så och jag tänker direkt på att han kanske vill ut och kissa. Vilket han inte vill eller behöver, han vill bara upp och göra roligheter. Haha, älskade lilla hund. Tur att du är söt.

Pepp & Depp

Jag har börjat inse att matte vill mer än sin hund, i träningssyfte. Jag vill träna mer, men lilla Rocky klarar inte av det matte vill och då blir det bara så fel. Han kan redan massor, och mer ska vi lära oss. Men jag har börjat inse lydnad kanske inte riktigt är hans grej. Det är för svårt för honom och vi hamnar i konflikter. Jag vill inte utsätta honom för mer osäkerhet, så därför har jag nu bestämt mig för att inte träna sånt han verkligen inte kan och vill. Han har så svårt för det här med att lära sig...när han först inte förstår. Förstår han direkt går det i en hiskelig fart framåt. Men just de här momenten han inte förstår, dom ska vi ge sjutton i. Och mycket av dom är just inom lydnaden. 
 
Rocky som individ är ingen sånt träningshund som matte vill ha honom till. Rocky är nöjdast om han bara får ligga och mysa i filtar tätt intill matte och bara göra konster lite då och då. Och det ska jag ge honom. Kanske några riktiga träningspass lite då och då, men inte mer. Matte får lugna sig med sin träning tills hon hittat en hund som klarar av det. Rocky ska få leva livet, utan krav på den träning han verkligen inte vill, men ist få mer av den träning han vill ha. Trick och konster, det är Rocky det!
 
Det är med blandade känslor jag skriver detta. Det är både skönt att inse att det är så här han vill ha det, men också väldigt jobbigt att förstå att matte blir utan den träning hon vill ha. Men det här blir bäst för oss båda. Mattes träning får bli med nästa hund och det ser vi fram emot massor. Och Rocky han, han ska få bli ren bortskämmd och lycklig sällskapshund, rikt med träning ist för träningshund fyllt med osäkerhet. Så får det bli. 

Borta bra men hemma bäst! Ett kärt återseende med djuren

Ja, borta bra men hemma bäst. Så är det ju! Men trots det har vi haft en helt fantastisk vecka med skidåkning i Sälen. Först tillsammans med svärfar med sambo och veckans hälft tillsammans med min mamma med sambo och mina småsyskon. 
Men idag bar det hem igen, hem till djuren som jag saknat så. Full med ny inspiration på träning och förbättringar. Rocky har varit en hel vecka hos dagmatte och husse som har gått jättebra! Jätteskoj verkligen. 
Nu var dom inte hemma när vi kom hem så vi fick åka raka vägen hem och på trappen möttes vi av en väldigt kelsjuk katt. Ojojoj, hon har saknat oss, det märks tydligt. Som hon njuter i våra knän just nu. 
För en stund sen anlände även Rocky hem. Jag får nog börja inse att Rocky är som han är. Han ignorerade mig till en början men det gick mycket snabbt över och mot sambon var han livrädd. Men även det gick över mycket mycket snabbare än vanligt. Skönt det. Allt är som vanligt. Nu ligger vi alla i soffan och myser med nöjda djur omkring oss. Jag, nöjdast av alla som äntligen fått tillbaka mina djur. Älskade djur <3