Ändringar i vardagen

Livet är inte en dans på röda rosor alltid. Det är en evig berg och dalbana som ofta går uppåt men ibland stupar det i en rasande fart neråt igen. Men man tar sig alltid upp igen. 
Det fungerar inte längre på dagis, så jag har fått säga upp grabbarnas dagisplats. Rocky är verkligen en solskenshistoria med den vändningen han har gjort från det att han kom dit, till idag. Med honom är det inga problem, han är en dagishund. Men däremot lilla älskade Texas. Jag känner inte igen min unghund när jag kommer dit. Han skäller, kissar inne och kan inte stressa ner alls. Det här beteendet syns inte hemma, visst han kan skälla när man busar med honom eller när Rocky och han leker. Men inte annars. Kissa inne gör han inte heller. Han ligger i sin bädd hela kvällarna, lugnt och bara njuter tills vi gör något annat skoj ihop. Här hemma är det inga bekymmer alls, med mig är han trygg. Men så fort jag släpper kopplet faller han! Han gillar inte att bli lämnad ensam i en box där han kan härja själv. Utan mig som stöttepelare som visar vägen faller han in i sin osäkra värld.
Det varit väldigt mycket i mitt huvud nu ett tag. Med saker som skall fixas och förberedas inför kommande ändringar i vardagen.
Grabbarna ska testa på att vara hos en dagmatte. Rocky har varit hos henne tidigare så han vet ju hur det fungerar. Han älskar dessutom henne. För Texas är lite lite nyare. Han har träffat henne några gånger nu och de kommande veckorna blir det mer. Den 1 oktober ska dom börja där. Men fram till det åker vi dit och hälsar på, lär känna varandra, prommenerar och skolar in 1-2 dagar i veckan. Jag håller alla mina tummar för att det här kommer gå bra. För någon gång måste det lösa sig. Älskade lilla Texasbus <3

Simma Simma

Lillherrn gör stora framsteg. Ville få till ett bra sim innan det blir för kallt igen. Texas har gjort stora framsteg med simmet denna sommar. Men vi har ju tränat ganska ordentligt på det. Det var ju så jag gjorde på Rocky, intensivt för att sen ta ett långt långt uppehåll. Texas har gått från livrädd för vattenpölar till att vid detta tillfälle följa med matte ut i vattnet självmant. Oj så stolt jag är över honom! Jag börjar även se att hans panikslagna ögon börjar mjukna och faktiskt tycka det är lite kul. Gladast blir han efteråt när han känner att han gjort något mycket bra. Han blir så mallig och stolt över sig själv.
Rocky han strosar omkring med sin flytväst som han vill. Han trivs så bra i den nya västen vi köpte av Sandra för ett tag sen. Den har en platta under magen som Rocky gillar. Han vill gärna att jag drar åt lite extra när jag sätter på honom den. Sen ligger han där och guppar runt nöjd som jag vet inte vad. Älskade älskade Rocky <3
Foto: Stephanie på http://teamaw.horseworld.se/
 
 

Norrköping Dog Show

Då var det dags igen. Älskade underbara hund, han gillar verkligen det här med utställning. Visst vi kanske inte får några topp placeringar men vad gör det när man ser hur lycklig hunden är. Vi kommer fortsätta med utställningar även om det går skit. För att se honom så lycklig som han är inne i ringen det väger upp allt!
 
Det var många dvärgpinschrar anmälda idag till Norrköpings internationella hundutställning, jättekul verkligen. Jättekul att få se alla fina hundar och glada ägare. Vädret var kanon, kanske något för varmt för både mig och en och annan hund. Grabbarna älskar ju värme så för dom gjorde det inget. 
 
Jag förstår inte vad jag gjort för att förtjäna så duktiga hundar. Dom ligger där och sover fram tills vi ska in i ringen. Inne i ringen är Tex en väldigt okomplicerad hund, han står still när han ska stå still och i rörelse springer han på finfint. Idag var dock gräset lite högt och så sprang vi sist i ledet. Så det var väl inte tipptopp. Lite jobbigt tyckte Tex men det tror jag att de andra tyckte med. Jag är glad oavsett, han sköter sig exemplariskt i mina ögon. Mest stolt är jag när han står på bordet och dommaren kikar tänder, när jag inte ens behöver hålla i honom.
Texas fick ett Very Good och en 4:e placering idag. Kritiken var åter igen överhängande och menade på att han är underutvecklad och behöver mer kropp. Men vi jobbar på det och har kommit långt den senaste tiden. Jag förstår dom fullkomligt i vad dom menar. För han är väldigt underutvecklad i sin kropp, fortfarande väldigt valpig jämfört mot de andra i sin ålder. Men vi jobbar på det. 
 
Och så har Multatuli Love Generation ``Zack´´ och jag åter igen vänstervarvat ihop. Tredje gången jag ställer honom, tredje gången vi går vidare till final. Det blev BIR Veteran med excellent, men utan CK och det är CK vi är ute efter. Så vi valde att avstå vidare tävling i finalen och åkte hem ist. Om han bara kunde få det där sista Certet snart så han kunde bli Champion. Morr, vilken otur hon har Texas uppfödare Maria. Men det kommer väl när det är hans tur. 
 
Jag tycker det är lite kul att få ställa en så fin hund som får så bra kritik. Lärorikt som attans! Tack snälla Maria för att du ger mig det här förtroendet. 
 
 

Över stock & sten, bad med matte och nöjda hundar

Vilken fantastisk helg vi haft. Spenderat den i underbara Västervik och husvagnen som vanligt. Det har varit så bra väder att Rocky tog initiativet flera gånger att säga åt matte att han ville bada. Första gången var när vi besökte Jami Hundsport. Då visade han mig att han vill i deras 9 meter långa hundpool dom har inne i butiken. Men det gjorde vi inte utan vi hade planerat att slappna av och njuta på deras vibbplatta en stund. Det var andra gången i helgen, har inte sett den tidigare men nu ska den besökas varje gång vi är nere. Till skillnad från första gången så var hundarna med nöjda under detta besök. Båda hundarna slocknade helt utsträckta på sidan. Dom hade även på sig sina Back on Track.
Lite senare på dagen visar Rocky åter igen att han vill bada. Helt otroligt att han varit rädd för att simma en gång i tiden. Nu är han som fisken i vattnet och ligger där och guppar runt i sin nya flytväst. Rocky sköter sig själv, slänger ut godis till honom och så kan jag fokusera på Texas som är lika fjompig som Rocky var i början. Jag ser en tydlig likhet i utvecklingen. Och då är det ju bara att fortsätta så som jag gör nu med Tex, så kommer han bli som Rocky tillslut. Förhoppningsvis.
 
 
 
Det lossnar allt mer för den lilla herren, denna helg har även jag badat, vilket var otroligt skönt. Det var länge sen jag badade i havet och kände att jag inte vill gå upp. Enda gången jag har flexi är vid dessa tillfällen. När jag vill gå ner i vattnet och inte Texas följer med. Rocky simmade runt och letade godis och jag kastade ut lite närmre till Tex. Han var såå nära kanten, jag ``råkade´´ bara rycka till lite i kopplet så han plumsade i. Tänkte att han vänder direkt och går upp igen. Men döm min förvåning, han simmar ut till mig ist! Sen blev det lite simlektion för Tex. Hittills har han ``plasksimmat´´, inte alls haft någon vidare teknik men nu när helgen är över ser jag stor framgång. Precis som på Rocky utvecklas Tex exagt likadant. Höll fast honom så han fick simma lite och nu simmar han med fin teknik och något lugnare. Paniken finns fortfarande kvar. Han gillar det inte men det gjorde inte Rocky heller. Det kommer! När han blev trött återvände han till mig och på så sätt utvecklade vi en taktik att man inte stressad och panikslaget går upp ur vattnet. Han kom ut till mig och blev buren in!

Vi har nu kommit hem, har fått gjort lite saker och dagen kunde inte avslutas mycket bättre. Vi knallade ut i skogen i jakt på skogens guld. Inga höga förhoppningar men väl ute stöter vi på världens guldgruva! Fyllde 2 st 5-literspåsar med kantareller.
Nu är grabbarna riktigt nöjda och trötta