Full fart! Personspår, godis & leksakstillverkning

Jag har länge haft i tankarna att jag ska knyta egna leksaker av rep till Tex. Men har aldrig kommit mig för att åka och köpa. Men nu för några dagar sen såg jag att en vän till mig hade köpt och börjat knyta. Då fick jag fart och igår köptes det hem rep. En på 4 mm och en på 6 mm. Tanken är att dessa leksaker ska bli en julklapp till Tex. 
 
 
Nu när lönen kom har vi även varit och månadshandlat. Månadshandlat mat till oss och månadshandlat till djuren. 813 kr hamnade vi på denna månad på 3 djur. Några få kronor mer för det kött som inhandades i annan affär. Det går ju åt en hel del godis nu och då vill man ju ha det bästa och för oss är det att torka eget. Det senaste dygnet har därför svaptorken fått jobba. Lammhjärta, kyckling och vår favorit, nötbog har torkats. Det ska bli mer nästa helg är tanken men nu hinns det inte med mer. 
 
 
På dagens fullspäckade schema har vi även personspårat. Husse följde med och gick bakom oss med videokameran. Något Tex inte är van vid. Det märktes i spårarbetet. Hans spår fick jag till bra idag men han blev störd av att vi var fler som gick bakom honom. Han tappade koncentrationen och jag fick hjälpa honom på traven där i början. Sen mitt i allt så blev han nödig trots rastning innan. Men efter andra gången jag hjälpte honom så satte han näsan i backen och plockade upp spåret finfint, mitt i kärnan och rätt in i skogen. Det här var den delen jag ansåg skulle vara svårast för honom, men icke han satte full fart och hittade slutet. Spårets andra hälft var mycket svårare än han vanligtvis brukar få och idag fick han desutom ett lite längre. 
 
Rocky, stackars Rocky. Matte klantade sig enormt! Jag är inte jättehemma i skogen och villade bort mig. Det blev på tok för långt och för svårt för stackars Rocky som kämpade på men det var för svårt så vi avbröt. Att det var för svårt visste jag redan innan jag släppte på så därför valde jag att lägga ett kort och mycket lätt spår så han åtminstånde kunde få hitta slutet och känna sig glad. Han ska inte behöva lida för att matte villat bort sig. Och det tog han klockrent!
 
Hundarna har inte fått träna så mycket på ett tag och inte heller fått äta ben som dom får relativt ofta här hemma. Tex får inte äta pga ingreppet han gjorde i onsdags när han drog ut en tand. Det märks på Tex hur mycket träning och ben påverkar honom. För nu är han vildare än en vildhäst! Jisses, överallt och ingenstans.
Tänkte att han kunde springa av sig lite i trädgården innan vi gick in efter spåret. Ja, just det. Så kan man ju också springa. Bra där Tex! Benen for åt alla håll, han vurpade flera gånger för att det gick så fort och man blev snurrig av alla vändor han gjorde runt en. Ett uner att han inte krockade med något! Matte höll såklart i kameran och tänkte ta några nya kort men det var lättare sagt en gjort. Han var helt enkelt för snabb för mig något sega gamla kamera. Men några skapligt bra bilder då han stod still fick jag. 
Sen blev matte kall och ville gå in, tro inte det du matte sa Tex och fortsatte springa. Han ville minsann inte gå in och matte fick inte tag på valpbusen!
 

Framsteg i spåret

Förra veckan ringde jag och bokade tid på vårdcentralen. Chefen fick välja vilken tid jag skulle dit och nu i efterhand tycker jag att han valde rätt. Att bo och jobba i olika städer är både bra och dåligt. Idag väldigt bra! För när jag var klar på vårdcentralen så var det fortfarande ljust ute, och att åka tillbaka till jobbet för att jobba någon timma tyckte vi alla var totalt onödigt, speciellt när jag har en bra bit att åka. Så jag har jobbat halvdag idag! 
 
När jag insåg att det fortfarande skulle vara ljust ute när min dag med jobb och ärenden var över, då riktades alla mina tankar åt att lägga personspår. Och spår blev det! Varsitt fick grabbarna på vägen hem och så lät vi det ligga medans vi åkte vidare hem och gjorde annat så länge. Idag blev det en ny skog för att slippa onödiga missar och saker som kan störa vår träning. Jag valde att lägga i svärfars skog. Jag kan inget annat är att älska den skogen. Så mysig verkligen och perfekt att lägga spår i. 
 
Först gick jag ut Texas spår. Med honom får jag fortfarande tänka mig för vart jag lägger för att det inte ska bli för svårt. Det är ju trots allt tredje gången det här tillfället han gör detta. Sen när man har två helt olika individer gör inte saken lättare. Tex största svårighet i detta spår blev blåbärsriset och riset. Den lilla primadonnan Tex, han är inte den som plöjer fram och går på. Han är lite fjantig när det gäller vatten och höga saker såsom rid och annat i skogen. I övrigt fick han ett lagom långt spår, matte kanske klantade till det och la början och slut lite väl nära menmen.
Jag tog på Tex hans utrustning och släppte på honom på spåret. Jag blir lika paff varje gång. Lägger ju godis i spåren, i början lägger jag ut rätt mycket, sen har jag haft i spåren också men mindre och mindre för var gång. Idag hade jag inte alls mycket i spåret. Bara början och slutet. Rocky tar tid på sig att hitta godiset i början, men det gör inte Tex, han hittar godiset och tar någon, sen direkt på spåret utan att vända sig om. Jättekul verkligen! Det syns att han gillar att personspåra!
Det var vid ett ställe precis i början, när han inte riktigt hade fått full koncentration än som han tappade bort sig lite. Men sen gick det klockrent och han hittade slutet! Bästa hunden, han kan nog bli suverän i spåren med lite erfarenhet bakom sig. Blåbärsriset och den biten gjorde han framsteg på, han klarade sig över men lite jobbigt tyckte han att det var, men jag såg på honom att det inte var fullt lika jobbigt som det annars brukar vara.
 
Rocky fick ett lite klurigt spår. Mycket svängar och över både vitmossa och sten, lite tätare skog och lite glesare. 
Jag släppte på Rocky och det tog inte lång stund innan matte villat bort sig men inte behövde jag oroa mig över att inte hitta tillbaka. Den biten sköter Rocky! Jag fick halvspringa efter honom så stensäker var han på vägen! Nosen tätt intill backen och som en bulldozer var han. Höll sig skapligt till kärnan hela vägen, det var vid några ställen på det glesare stället som det flutit iväg. Mycket häftig känsla! Han är helt otrolig med sin näsa! Blir lika glad varje gång. Han är så duktig min fina vän <3
 
Resultatet blev, två lyckliga hundar som hittade rätt! 
Det här ska vi deffinitivt fortsätta hålla på med!
 
 

Texas hos Veterinären

Idag har hundarna spenderat dagen var för sig. Jag körde Rocky till dagis som vanligt och Texas till veterinären. Min största oro var inte att Tex skulle sövas, opereras och tillbringa en hel dag ensam på nytt ställe. Nej det var hur Rocky skulle må över att vara ensam. Texas klarar sig det vet jag, men Rocky är lite speciell.
 
Men allt ändrades så fort jag klev in på dagis med enbart Rocky i morse. Jag valde att låta Tex sitta kvar. Det var som att Rocky förstod. Han var lugn och sansad och vi satt där en stund han och jag. Som vi alltid gör på morgonen. Han fick tröjan jag hade tagit på mig för hans skull och stoppade in den i den öppna buren där han sover om dagarna. Han fick sitt Back on Track täcke på sig och jag spred ut lite godis över golvet så han fick leta lite. Allt var så lugnt det kunde bli och redan då visste jag att jag inte behövde oroa mig över honom. 
Och det behövde jag inte heller. Fick en rapport om att Rocky varit lugn hela dagen. Han har legat och sovit och njutit för fulla muggar. Både jag och dagispersonalen fick känslan att Rocky tyckte det var ganska skönt att slippa den lilla pajasen för en stund. Han älskar Tex mycket men dom har ju aldrig varit ifrån varandra såhär tidigare. Så Rocky har tyckt att det varit skönt endå. 
 
Tex, den lilla spilevinken! Han får många pluss i kanten idag. Veterinären berättar att han varit så duktig. Varken skällt eller haft hyss för sig. 
Under förmiddagen blev han äntligen av med sin extratand som inte velat släppa. 
 
Den här tanden förstår jag mig inte på, ibland är den lös, ibland inte. Ibland skiftar den färg så det ser ut som att den ska säppa, men så går den tillbaka och blir normalfärgad igen. Mycket knasig tand det där, men nu är det väck!
Inte heller efter ingreppet kunde veterinären förklara vad som orsakat detta. Tanden som idag satt stenhårt så den inte gick att rubba satt nämligen endast i tandköttet! Det fanns inget under tandköttet. Tanden har förmodligen varit av och tandens nedre del hade luckrats upp. Enligt veterinären borde tanden lossnat av sig själv för länge sen. Så varför satt mjölktanden så fruktansvärt hårt? Det vet vi inte och kommer aldrig få veta. Men nu är tanden borta. Skönt säger både matte och hund.
 
Jag hämtade Tex först och tog med honom in på dagis när vi hämtade Rocky. Det första Rocky gjorde när han såg Tex var att kolla så att han mådde bra. Älskade vänner. Dom älskar varandra dom där två <3
 

Vinsten

Blev glatt överraskad när jag kollade i brevlådan idag! Där låg nämligen ett paket, i paketet fanns det täcke vi vann för en tid sen från http://hundplayset.se/
Tack snälla! Täcket sitter jättebra på honom! Riktigt mjukt och mysigt, han får akta sig så inte matte tar den. Hihi. Gillar att det går ner så långt över benen och att det är så tjockt men trots det är den smidig.
 

Ett välanvänt plagg

 
Jag är en väldigt pysslig person och för några år sen fick jag för mig att jag skulle sy en overall till Rocky. Jag hittade inga bra täcken och som skyddade benen på honom. Allt jag hittade satt halvtasktigt, så jag bestämde mig för att anta utmaningen. Jag var ändå arbetslös och hade inget att göra om dagarna. 
 
Timmarna gick och bara att få till en bra mall tog många timmar. Klipp och klistra, klipp lite till och göra om. Göra om, göra om och göra om igen!
 
Men tillslut fick jag till en perfekt passande overall till grabben. Denna overall visade sig bli en av de plagg han skulle använda mest!
Detta plagg används under hans Hurttatäcke. Rocky är en frusen hund som lätt får ont i kroppen om han blir kall så därför behöver han ha varma plagg på sig. 
Men overallen börjar bli rätt sliten nu, den har använts flitigt dessa år. Det är dags för matte att sätta sig vid symaskinen igen och föra fler. Så bra blev overallen! 
 
MEN, mallen finns inte kvar! På något vis är mallen puts väck. Som jag letat efter den men den hittas ej. Jag har haft i tankarna att det ska göras fler overaller en lång tid nu men jag har suttit fast då jag inte vet hur jag fick till mallen. Och tiden till att skapa en ny finns inte! 
 
Men så ikväll kom jag på en sak. Jag gjorde två overaller när jag höll på och det är bara den ena som används. Den andra gjorde jag en krage på. Rocky måste skydda nacken. Men kragen blev inte bra så därför används inte den overallen utan har legat och skräpat i en låda. 
Ikväll kom jag på idén att jag kunde sprätta upp den overallen för att få tillgång till mallen igen. 
 
Sagt och gjort, ikväll har jag sprättat overall och hux flux har jag en mall igen. Många ``aha´´ blev det på vägen när jag insåg hur jag hade gjort. Haha.
Nu ska bara tiden finnas så ska matte göra overaller så det står härliga till. Både med och utan krage! Dock lite ändringar så det går att använda den med krage också!
 
 
 

Biler från förra vintern
 
 
 
 

Både bra och dåligt på träningen

I förmiddags gick jag ut varsitt spår till grabbarna. Idag var det bättre förutsättningar för att lyckas, men däremot hade jag inte så mycket tid. Liggtiden blev inte så lång, omkring 30-40 minuter. 
Texas fick ett lite längre spår med lite svårare terräng, fortfarande lätt nog att han skulle klara det. Rocky som jag vet kan, hans la jag i hästhagen där det är lite kortare gräs och hästskit lite här och var. Sen fick han gå på hårt för första gången då jag la det över sten på ett ställe. 
 
Först ut blev Tex. Det här är hans andra gång i personspåret. Dom bra förutsättningarna krympte direkt när vi kom till starten. Kissekatten blev nyfiken och skulle såklart följa med oss. Men jag försökte hålla mig kall, ignorera henne och låta Tex göra jobbet. Man såg tydligt hur mycket han ville leka med henne, men trots det så höll han sig i skinnet och spårade förbi henne. Duktigt Tex! Nästa gång får matte komma ihåg att stänga in katten när vi tränar. Haha
 
Rocky och jag kom till starten. Han tog den fint med näsan i backen. Det är som sagt lite öppet där och kortare gräs så man såg att det flugit iväg lite. Men han fixade det fint. Och över stenen kom han. Men sen såg jag på Rocky att något inte stämde, han blev förvirrad och det syntes tydligt. Jag kunde bara inte förstå varför. Han gick på fint i spåret och mitt i en vinkel så fortsätter han rätt fram precis som om spåret fortsatt i den riktningen för att sen kolla upp och undra vad som hände. Han hittade inte tillbaka så jag tog med honom tillbaka och släppte på. Han snappade upp spåret och just när han hittat åt rätt håll så hör jag grannen ropa på mig. Jag ignorerar för att inte störa Rocky. Jag är alltid tyst när jag spårar med mina hundar. Men när hon ropar mitt namn en andra gång ber jag henne vänta. Hon fortsätter och förklarar att hon inte vill att jag går där nyligen eftersom hon själv lagt spår där. Där fick jag förklaringen! grannen hade lagt ut spår över mitt spår! Därför var Rocky fundersam och inte riktigt visste hur han skulle göra. Men jag tycker han skötte sig bra trots den svåra avanceringen vi fick. Vi avbröt dock spåret där och då. Kände att det var bäst!
 
Spåren filmades av min man, men iom missen i Rockys spår visas bara Texas. 
 
 

Nyfunna vänner på besök

Skulle behöva sätta tandpetare på hundarna för att dom ska kunna hålla sig vakna. Så trötta är dom nu! Vi har nämligen haft besök av våra nyfunna vänner Sandra & hennes Lukas. Dom tre beter sig som om dom sätts dagligen, som om dom känt varandra hela livet. Men detta var vårt tredje möte, idag på hemmplan och i ljuset för en gång skull. 
Hundarna har rejsat av sig ordentligt i trädgården. Tex visade att han inte fått springa av sig ordentligt och visade upp vilken fart han kan få. Tror inte han själv var medveten om hur snabbt det gick, inte heller hur dåligt bromsen fungerade. Han brakade in i Rocky så det bara small om det ett par gånger. Rocky blev sur och det blev en rejäl uppläxning Tex fick av Rocky. Stackars Lukas hängde inte riktigt med i grabbarnas tempo.
 
Sandra & Lukas håler på med ralylydnad. Något jag verkligen skulle vilja lära mig mer om. Så därför gick vi igenom alla skyltarna. Rocky tyckte det var väldigt roligt och bjöd på finfin kontakt och samarbete. Verkligen något han vill fortsätta med. 
Även Tex fick testa på men efter en stund fick vi tydligt se att den lilla valpen var övertrött. Han ville fortarande jobba men var aldeles för trött för att förstå vad ``Sitt´´ betydde. Ännu en gång har jag alltså fått se min valp trött i huvudet. Förståligt, jag och Tex tränade ju även innan dom kom, sen massa bus och därefter mer träning. Skönt att se honom trött! Nu ligger båda helt utslagna och sover. Sånt gillar vi!
 
 
 

Blivande draghund

Gick in och skulle hämta en leksak till Tex som vi kunde ha när vi tränade. Hittade då Rockys dragsele och jag kunde inte hålla mig från att testa den på Tex. Vi ska inte börja dra än, det är han för ung för. Men vi kan vänja oss vi selen tills det är dags. Selen kunde han inte brytt sig mindre om. Lika glad som alltid. 
Selen är något stor på honom och han skulle behöva bredda sig lite. Han är så smal i frampartiet, vilket inte Rocky är så selen hindrar frambenen i dagsläget. Så vi hoppas att han bräddar sig lite där tills det är dags. Han är ju trots allt ung än och mycket kan hända. Men till lek och invänjning passar den bra! Längtar tills han blir stor nog att vi kan börja fysa han och jag!
 
Tanken är att denna sele ska Texas få, jag har börjat inse att Rocky inte kommer kunna hålla på med detta längre. Så i framtiden blir det Tex som får leka draghund. Texas ska även få en WP-sele men den gör jag inte förän han vuxit klart och är redo. 
 
Tex ska bli en biff! Ett vältränat muskelpaket!

FILM - Mjölby utställning

 
Ett önskemål från Texas uppfödare var att filma en utställning. Så här kommer ett klipp från vår senaste utställning i Mjölby. Tyvärr gillade inte Tex underlaget och därför kunde han inte springa på som han ville. Det går mycket fortare och mer stabilt på bättre underlag!

Vilken känsla!

 
Den där hunden!! Wow
Nu har vi haft uppehåll med lydnadsträningen en bra stund. Vi har gjort annat men också haft vilodagar nu de senaste dagarna. Tråkigt tycket Tex men det är nyttit! Vi har alltså inte tränat alls i några dagar. Någon gång måste man ta det lugnt också. 
Men idag kände jag att det var dags att träna igen. 
 
Den hunden, DEN känslan, Wow! Han levererade fin följsamhet, fina sättanden vid min sida, ögonkontakten var finfin och positionen var helt ok. Han kunde hamna lite framför i högersvängarna, misstänker att det har med mig att göra då jag kommit på att jag är för snabb, idag tog jag det dock mycket lugnare. I vänstersvängarna var han riktigt snabb på att följa med och sackade inte efter alls. Han höll sin position bäst i vänstersvängarna faktiskt. 
 
Nu vill jag träna mer, men klokast vore nog att vänta. Den känslan han gav mig idag, den vill jag ha fler gånger. Den var underbar. Åh vad duktig hund jag har!

Vakthunden!

Rocky är familjens vakthund, han märker direkt om någon kommer. Inatt kom min man hem, han skulle överraska mig att komma hem ett dygn tidigare än sagt. I samma stund han tog i ytterdörren satte Rocky igång och varna. Jag låg och väcktes då av Rockys varningssignal. Som tur va märkte jag direkt att det var min man och brydde mig inte om att kliva upp. 
 
Rocky har visat oss tidigare att han är en bra vakthund. För en tid sen sitter Rocky och jag i vardagsrummet och tittar på tv. Det finns inga fönster han kunnat se ut genom, men från ingenting reser sig Rocky och börjar varna. Jag förstod inte varför. Tills jag tittar ut genom fönstret i rummet brevid. Då ser jag mannens bror kliva in i vårt garage. Han hade pratat med min man om att få låna något och brodern trodde inte jag var hemma. Så han hae bara klivit in och skulle börja leta. 
 

Se hit!

 
I det här inlägget tänkte jag tipsa om kommande valpar. Jag tror denna kombination kommer bli superfin med bra valpar. 
Rockys uppfödare får inom en snar framtid dvärgpinschervalpar på kennel Diamonds Of Aros. Det är tiken Marnors Rita Hayworth och hanen Multatuli Love Generation från Texas uppfödare på Kennel Millenhoff som är de blivande föräldrarna. 
Söker du en vän för livet och vill ha någon att träna med? Ta kontakt med Kennel Diamonds Of Aros.
 
Här nedan har jag kopierat in annonsen som är skriven av Kennel Diamonds Of Aros. Klicka HÄR för att komma till annonsen
 
 
``Hej alla seriösa valpköpare!

Vecka 48 väntar kennel Diamonds Of Aros underbara dvärgpinscher valpar.

Du som valpköpare har noga tänkt igenom ditt valpköp.

Om du söker efter en aktiv hund att arbeta/träna/tävla med då har du kommit rätt och då är du välkommen att tinga valp vecka 48.

Marnors Rita Hayworth (mamman) 
är en mjuk men explosiv tik med en fin på och av knapp. 
Hon älskar att jobba och hänger med på allt.

I dagsläget har hon börjat tävla agility samt rallylydnad och utbildas till krut- och knarkhundsekipage. 

"Sibbe" älskar att både jobba med nos och kropp men slänger sig gärna under filten i soffan en regning dag. 
Hon är inte bara bra på att arbeta utan också mycket fin och gått bra på de få utställningar hon vart på. 
Kort och gott är hon en perfekt allroundhund med mycket krut i och mycket fint psyke som älskar allt och alla.
Öga: UA
Patella: UA

Multatuli Love Generation (pappan) är importerad från Ryssland.
Han charmar alla som möter honom för att han är otroligt fin och har ett självsäkert temperament. 
Han är inte av den skälliga typen utan en herre som utstrålar lugn och styrka. 
Han tränas i lydnad och spår/sök.
2 CERT 12 CK
Öga: UA
Patella: UA

Valparna är: 
* Veterinärbesiktade 
* Vaccinerade
* Chippade
* Avmaskade
* Registrerade i SKK
* Innehar Stamtavla 
* Dolda fel försäkrade i tre år

För din och din hunds säkerhet 
Köp alltid SKK & kennel registrerad hund!´´

Personspår

Jag har länge tänkt på att jag vill träna personspår med hundarna. Rocky tycker det är jättekul, lika så jag, men Texas har ännu inte fått testa på det. Tiden har sinkat oss och nu även mörkret. Det är mörkt när jag åker hemifrån på morgonen och mörkt även när jag kommer hem. Så då återstår bara helgerna! Idag hade vi inget inpanerat så då passade vi på.
Det var länge sen Rocky fick personspåra nu och vi hade inte dom bästa förutsättningarna idag. Det blåste, skogen jag ville hålla till i var för gles vilket gör att spåret lätt kan flyga iväg och det är kallt. Mina hundar gillar inte kylan! Jag tänkte att jag kör endå, det får gå som det går och går det inte så testar vi en annan dag. Och skulle dom klara det så vet jag att hundarna har näsa!
 
Först ut gick jag Rockys spår, jag var snäll idag och för att göra det extra lätt stampade jag på bra med fötterna för att riva upp dofter. Ordentligt med godis i början och dtoppade någon utmed spåret vartefter. Stampade lite extra i slutet och på med massa godis.
 
Texas fick ett mycket kort, han har ju inte fått testa på detta tidigare så försökte hitta en plats där vinden inte kom åt. Utmed en kulle och ut mot åkern fick det bli, vinden kom från andra sidan kullen och jag tänkte att vinden inte skulle komma åt lika snabbt där. 
Iom att Tex är ny på detta, jag visste inte vad jag hade att vänta. Jag hällde på ordentligt med godis i början, stampade som jag vet inte vad och droppade godis lite mer än i Rockys längs spåret. Lite extra stamp och massa godis i slutet. 
 
Liggtiden blev 1 timma och under tiden kissade ja av hundarna och redan då insåg jag att jag kommer få mer problem. Jag hade lagt Rockys spår på tok för nära vägen vi gick på. Jag såg direkt att Rocky vädrade och kände av det! Jaja, det får gå åt skogen och vi fortsatte att gå. Rocky visade att han var stel i sitt ben, han hade ont men det var inte mer än att jag kunde säga åt honom att använda alla fyra benen. 
När vi sen sitter hemma resterande tid så hör jag en bil parkera precis där uppe där jag lagt Rockys spår, dörrar slår igen och då tänkte jag. Nu är det kört! För mycket som kan ställa till med problem! Täcke på!
 
Först ut blev Tex. Visade honom starten och sa ``Sök´´ tyst till honom. Därefter förblev jag tyst under hela övningen. Tex nosade sig fram till slutet helt utan problem! Det gick inte fort men han tog sig dit och jag är otroligt stolt över honom. Det visar att min lille vän har näsa och dessutom visade han att han tyckte det var kul. Massor beröm fick han och så rusade vi in för att värma oss. 
 
Rocky gick täckeslös, jag tänkte att vi inte skulle vara ute så länge och att täcket bara skulle vara ivägen. Vi gick fram till hans spår och jag satte på honom sina grejer och jag visade på spåret. Rocky snappar upp direkt och hej vad det gick undan! Näsan i backen och som en bulldozer plöjde han fram. Han älskar att spåra! Han tappade spåret några gånger på de ställen vinden tagit spåret och huvudet höjdes och han cirkulerade innan han åter igen fann spåret och satte näsan i backen! Fort gick det och strax efter hittade även han slutet!
 
Jippie, duktiga hundar matte har! Och bäst av allt, dom gillar samma saker som jag! Det kommer definitivt bli med personspår i framtiden.

Tyvärr gjorde jag ett mycket stort misstag. Jag täckade inte Rocky i spåret, det var mycket dumt! När vi kommit in ville han inte stödja på benet, haltade kraftigt och han hade ont, väldigt ont. På med alla täcken jag har och nu några timmar senare har hältan släppt och hunden visar inget! Sååå viktigt är det med täcken på Rocky! Hädan efter struntar vi i om täcken sitter ivägen eller inte är nödvändigt. Han ska ALLTID ha täcke på sig. Från att vi gick ut och tills att vi kom in igen hade det max gått 10 minuter. Alltså ingen lång stund ute men endå gjorde så stor skada!
 
 

Mjölby utställning 2014-11-15

Då är vi hemkomna efter en mycket bra dag på Mjölbys inofficiella utställning.
Vi hade rätt mycket som gick emot oss under dagen. Utställningen höll till i ett ridhus och ridhus blir lätt kalla under vinterhalvåret. I ridhus finns också ett underlag som är relativt mjukt. Texas gillar inte mjuka underlag, han springer bäst på hårt!
Men trots det kammade vi hem HP, BIR och en 4:e placering i BIG.
 
``Mkt trevlig modell och storlek. Mkt välskuret huvud, bra manke och rygg. Kan bli stabilare i armbåge. Bra bakställ och färger, rör sig väl från sidan´´
 
 
I ridhus blir bilder sällan bra, lika så idag! Det är svårt!
Med mig idag hade jag min älskade syster Frida som jag satte bakom videokameran och såklart Sara som åter igen står för bilderna med min något sega kamera. 
Tack till er som hjälpt mig så mycket idag, jättekul att ni ville följa med.
 
Det här var årets sista utställning för Tex, men i Januari åker Sara till My Dog och då är tanken att Tex ska få följa med. Det är alltså Sara som ställer Tex nästa gång.
 
Grabbarna har skött sig jättebra idag. Det har varit kallt tycker dom men med mängder av plagg på sig klarade vi oss igenom dagen i kyla. 
 
 
 
 
 

Träningsfri kväll & Vinst

Träningsfri kväll! En välbehövlig vila för att samla kraft och styrka inför morgondagen. För i morgon ska vi på årets sista planerade utställning. Denna gång till Mjölby. 
Det är ju så typiskt, gick igenom Texas päls igår ifa jag skulle behöva bada honom. Men ansåg att han inte skulle behöva göra det. Vill gärna inte tvätta honom dagen innan utställning och allra helst inte under vinterhalvåret när det är kallt. 
Idag när jag hämtade hundarna på dagis märkte jag att så blev fallet, Texas måste badas! Han luktade kiss och det ska han inte göra på en utställning, så ikväll har lillskit fått bada. Jag blev väldigt imponerad över den lilla herrn. Tex gillar inte vatten för fem öre och sist jag badade honom hade han svansen mellan benen och panikslagna ögon. Idag var svansen höjd, inte fullt lika glad som den brukar men inte heller ledsen. Han stod stilla lös och lät mig tvätta honom. Han njöt! Och då njuter jag ännu mer!
 
Sen hände en rolig grej ikväll! Jag vann en tävling jag deltog i på facebook. Jag tävade om ett täcke från http://hundplayset.se/ och innan jag ens såg att det var en tävling började tankarna flyga iväg om hur man beställer ett sådant. Det är precis vad Rocky skulle behöva och dessutom snyggt! Såg sen att det var en tävling och självklart deltog jag. Jag brukar aldrig ha tur men just denna tävling jag verkligen ville vinna, vann jag. Så himla kul! Nu är Rockys mått skickade och jag valde färgen som på bilden nedan. Den ser så himla mysig ut!
 
 
 

FILM - Träning med Texas

 
Lite film från kvällens träning. 
Det är såå bra att kunna filma och se, då ser man sina brister och sånt man inte ser uppifrån. Till exempel där i slutet när jag berömmer och hunden inte alls sitter ner. Och i helomvändningen där jag är på tok för snabb så Tex inte hinner med. Jag måste ta och lugna ner mig lite även om jag tänker på det varje gång. 
Jag filmade flera vändor utmed denna vägg men hade godis ena vändan och som här, en leksak. Nu när jag ser de bägge filmerna så ser jag hur mycket bättre han går med leksak än med godis. 
Det finns fortfarande massor kvar att öva på, men jag tycker endå att vi är en bra bit påväg!

Underbar känsla!

Vilken stjärna till valp jag har! Jag gillar hans arbetslust och vilja till att lära sig mer. En riktig kanonhund är han!
Nu har vi haft en liten paus några dagar från allt som heter positionsarbete och lydnad. Nyttit tycker jag! Hittills har vi endast tränat på att sitta ner så fort jag stannar, kanske någon kortare enstaka raksträcka med flera repitioner, aldrig en lite längre sträcka som vi idag har gjort. Vi använder oss fortfarande av väggen som stöd men ska försöka jobba bort den succsessivt nu. Idag utnyttjade vi hela väggen med svängar och helomvändning genom köket. Vilken hund! Vi får jobba lite på koncentrationen på nya platser men annars gjorde han det fintfint. Fina sättanden och inte sådär långt fram han annars kan hamna. Utmärkt position!
 
När jag väl tyckte att det räckte för stunden tog jag fram hans favoritleksak och lekte med honom. Det som hände näst hade jag inte räknat med. Jag har alltid velat ha en hund som apporterar, som jag kan kasta boll med och hunden lämnar till mig. Rocky är ju inte den hunden och Texas har inte riktigt förstått det där än och vill gärna ha sin leksak i fred. Men vi har ju såklart tränat massor på detta och idag hände det. Idag trillade poletten ner och han kom på att om han lämnade leksaken till matte så kunde matte kasta iväg den igen. Gång på gång kom han och la leksaken i min öppna han så jag kunde kasta ivägen den åt honom igen. Underbar känsla!
Detta ögonblick fångades även på film, men då jag ännu inte förstått hur jag får in Instagramfilmer här i bloggen kan jag ej visa. Ikon finns att klicka på till höger i menyn. @Xifons heter jag på Instagram
 
Men det som slår allt det är när man har nöjda och trötta hundar. 
 

Jag föll i gapskratt & mattes hjärta smälte

Blev taggad i ett inlägg på Instagram tidigare idag. Det var från grabbarnas dagismatte och hon hade smygfilmat dom lite. Eller ja, grabbarna och de tre andra hundarna som bor där. Ena hunden hade satt igång och ylat och dragit med sig alla andra hundarna. Så som hon skriver ``Skönsång´´!
I filmklippet kan man höra både Rocky och Texas. Rocky tar i långt nerifrån magen och får till ett riktigt djupt ylande. Har bara hört honom yla någon enstaka gång tidigare och då för att han känner sig ensam. Den här gången vet jag inte hur jag ska tolka det. Texas däremot, på honom hördes det på långa vägar att han inte visste hur han skulle hantera situationen. Han skällde med lite och tillslut drogs han med i någon form av ylande han också. 
Jag har lyssnat på detta flera gånger om idag och varje gång faller jag i gapskratt!
 
Efter jobbet styrde vi bilen mot himmelstalundsfältet för ytterligare en promenad med våra nyfunna vänner Sandra & Lukas.
Vi gick den där långa härliga promenaden som vi gick första gången vi möttes, och den var lika härlig även den här gången också. 
Så skönt nu när pannlampan fungerar, fick åka tillbaka med min svindyra pannlampa till affären i helgen. Där konstaterades det att den var trasig och jag fick reklamera den. Med mig hem fick jag en ny. Så otroligt bra lampa, lyser upp flera hundra meter fram och är som att mötas av ett hellyse. Lyckades blända mig själv på alla våra reflexer vi hade på oss. Haha.
 
Rocky och Lukas har verkligen hittat varandra. Redan första mötet såg jag lugnet över våra hundar. Det var som att dom träffats vardagligen en längre tid. Ingen reaktion, dom tittade på varandra och så gick vi våran promenad. Idag hände precis samma sak. Dom är så lugna ihop och det gillar jag. På Rocky såg jag däremot något som fick mattes hjärta att smälta, han och Lukas hittade varandra och under promenaden kunde man se att dom bägge gick tätt tätt intill varandra så dom stötte emot. Rocky fann trygghet i Lukas! 

Ett veterinärbesök!


För en vecka sen bokade jag in en tid för att dra Texas tand. Den lossnar verkligen inte och jag vågar inte chansa längre. Men när jag fick höra priset så höll jag på att trilla av pinn! Helt makalöst pris för att dra en liten sketen tand!
Fick då ett tips av en vän så jag ringde den veterinären ist och fick ett pris 1000kr billigare än det tidigare! En enorm skillnad!
MEN....om den sitter för hårt hade dom inte några verktyg till att fixa det. Eftersom tanden är som den är, ena dagen är den lös, andra inte. Så bestämdes det att vi skulle komma in på en koll och se om dom kan eller inte. Den tidigare veterinärtiden fortfarande bokad ifa den nya inte kan. 
 
Idag var det dags!
Kommer till dagis på morgonen och informerade om vad som skulle hända efter jobbet så dom har vickat tand på dagis för att få loss den. Men icke! När jag kommer för att hämta vovvarna så säger personalen ``Tyvärr Sandra, den sitter stenhårt´´ Ja, så är den, ena dagen är den lös andra inte. Idag skulle den tråkigt nog vara stenhård och mitt hopp försvann. Jag skulle få ta den dyra veterinären iaf. 
 
Skyndade mig in till nya veterinären och tänkte att jag kanske iaf kunde få den lite lös, den blir ju bättre ju mer man vickar. Men i samma stund som jag klev innanför dörren kikade personalen fram och slussa oss in på ett rum. Jag fort med att lägga Tex till rätta för att börja vicka innan Veterinären kom. Men jag han i princip bara öppna munnen så kom hon. Nu är det kört tänkte jag, den sitter som sten!
 
Tex fick komma upp på bordet, vet lyssnade hjärta, hon lyssnade väldigt länge....``Har hon hittat något´´``Har han hjärtfel´´``Varför lyssnar hon så länge´´. Tankarna for i hvudet på mig och paniken växte sig stakare. Flera minuter stod hon och lyssnade innan hon tillslut slutade. Då var paniken stor!!! Men hon hade inte hittat något, allt såg fint ut och påstod att ``Man kan aldrig lyssna för länge´´
 
Vi kikade på tanden och vet blev fundersam. Hon tyckte att den sitter tokigt och bör inte ha tryckt in den permanenta tanden så som den gjort. Och när jag berättade om att den ibland är lös och ibland inte så kunde hon inte riktigt förklara. Jag har fortfarande tankarna om att det är kört och har nästan gett upp när hon då säger ``Men det där fixar vi´´
 
Så nu är Tex bokad för tanddragning på två ställen, dessutom samma dag. Haha. Däremot är prisskillnaden 1000kr. I morgon ringer vi och avbokar den dyrare!
Dessutom behövde vi inte betala något för denna koll!
 
Innan vi gick hittade jag en våg. Har inte vägt hundarna på ett tag så var tvungen att slänga upp dom där. 
Rocky ligger på sina stadiga 5,2 kg och Tex på 3,1 kg. 
 
Veterinären gav hundarna beröm också. ``Två väldigt bra uppfostrade hundar´´ ``Dom här två gav mig en bättre syn på rasen´´ Och så tyckte hon att Tex var väldigt fin :) ``Han är lagom´´
Skönt att höra!

Utvärdering kvällens träning

Nu har dagen kommit till sitt slut och det är dags att sova. Vi har hunnit med många kortpass under denna kväll och jag kan inget annat än att beundra lilla Tex. Han är så duktig, han vill verkligen lära sig!
 
Första passet kunde han inte ligg utan att jag fick hjälpa honom med tydliga tecken, medans stå och sitt gick lätt att utföra. Under kvällens gång har det hänt grejer. Vi har haft stort fokus på just Ligg eftersom det är det han hade mest problem med. Nu vid det sista tillfället gjorde vi allt med ljudkomando, både Sitt, Stå och Ligg. Han har lärt sig vad det betyder och matte har lärt sig att jag inte får ha för brottom att säga orden till honom. Han måste ha full koncentration på mig vilket han ibland inte har då han är så snabb i vändningarna. Så jag får träna på att vänta på honom och se till att han är redo innan jag säger något. 
 
När hunden är före till träningsmattan och redan ligger ner när man kommer då vet man att han förstått. Haha, tokhund! Nu räcker det för idag, öva mer får vi göra en annan dag. 

På schemat idag står...

...Ligg/Sitt/Stå framifrån. Jag och Tex måste börja träna på detta lite mer på allvar. Han är snabb den lille rackaren och allt sitter inte helt hundra än. Vi måste jobba mer på att befästa både ljudkomando och teckenkomando på de olika övningarna. 
 
Ljudkomandot Sitt fungerar helt klart bäst medans ljudkomandot Ligg inte fungerar alls. Han har lättast för Sitt och teckenkomandot Stå, och svårast för Ligg.
 
På dagens schema stod ju att vi skulle utöva dessa framifrån för att sen avancera till vänstersidan. Men en sak i taget, först lära oss framifrån.....Trodde jag ja! Det märks att vi tränat vänstersida ett tag. Vartefter vi gjort ett gäng repitioner så kommer hunden bara närmre och närmre för att sen avsluta halvvägs vid min sida. Jahaja!
 
Men vi övar på, jag håller fast vid att dagens övningar skall vara framifrån. Han är så arbetsvillig och vill lära sig så det ska inte vara några problem. Än är kvällen inte över och vi hinner träna flera gånger om. 
 
Mot slutet på vårt första pass (vi kör kortpass) tog han teckenkomandot Ligg finfint. Självklart säger jag ordet samtidigt för att han ska lära sig även det. 
 
Nu ska vi varva ner lite innan vi ger oss på nästa pass.
 

Vilodag

Nä det blev ingen träning alls för grabbarna idag. En riktig slappardag fick dom, välbehövlig sådan.
Dom har legat framför brasan och myst hela dagen medans matte pysslat om hemmet och förberätt matlådor inför kommande vecka. 
Känns på något vis endå bra att jag valde (lyckades) att låta bli träning idag. Texas behöver stanna upp och låta huvudet vila lite, låta all ny träning vi tränat på sjunka in. Det behöver vi alla!
 
 

Söndag 9 November

Myskillarna <3
Denna förmiddag har grabbarna haft en riktig vila, med det har inte matte! Här har vi städdag och jag springer fram och tillbaka i huset och plockar och styr med allt. Grabbarna har lagt sig framför brasan och myser lugnt. 
 
Tex fick spela spel för första gången i morse, han verkade tycka det var kul så det ska helt klart fortsättas med. En valp med mycket energi på morgonen behöver någon form av aktivering för att hållas lugn. Måste ju får lite gjort!
 
Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra med träning på Tex idag. Jag har världens träningssug, som jag alltid har men det har gått så bra nu att jag har mersmak. Men det är fel dag att ha vila på! Så vi får se, kanske kör något lättare med honom och låter honom vila i morgon som blir bättre inför veckan som kommer. 
 
Rocky säger till när han vill träna eller inte. Han bestämmer själv, det är så han vill ha det och han vet när hans kropp orkar med. Tror han har lite träningsvärk idag stackarn.
 

FILM - Texas, så duktig han är!

 
 
Det är nog första gången jag ser Texas så trött i huvudet som han är nu. Det tar på huvudet när man ska öva in nytt. 
Det här fick bli sista passet för idag, det har varit en dag i träningens tecken och det märks tydligt på lilla Tex. 
 
Men se så duktig han är. Det är inte perfekt men det är en bra början. Men nu backar vi bandet lite och leker med klossen ett tag igen. Vila huvudet lite och befästa tidigare moment mer. Och så ska vi jobba med att sätta oss rätt från början, han vill så gärna sitta perfekt att han rättar sig som synes i klippet. Det ska vi försöka få bort. 
 
Känns bra att äntligen fått lite film på vår träning. Man ser lite bättre hur det ser ut. Jag kan sitta och titta flera gånger om på klipp och bilder och beundra dom. Jag älskar min blogg, så mycket minnen att glädjas över!

FILM - Rocky simtränar

 
I förmiddags var vi en sväng på Norsholms hundrehab och simmade lite. När vi steg in på rehab la jag märke till att Rocky blev överlycklig. Kan det vara så att han börjat tycka att det är kul trots att det är kallt i poolen. Kanske det, för han sken upp och studdsade som en tok när vi kom dit. 
 
Eftersom vi haft ett litet uppehåll på simmet så fick han ha flytväst i sin storlek på sig idag. Visst han är mycket fin i kroppen nu men vågar inte chansa. Det får bli nästa tillfälle!

Bildinlägg - Grabbarna grus busar i trädgården

Den där Tex är en riktig linslus! Ska vara med på alla foton. Insåg det nu när jag kollade igenom alla bilderna som togs för en stund sen. Överallt är han med! Tur att han är söt. Några bilder på älskade Rocky blev det också. Texas hade fullt med spring i benen och Rocky som oftast står och tittar och njuter, han blev riktigt busglad han med idag. Jäklar vad dom räjsade runt i trädgården! Lilla Tex har inte en chans, här är det Rocky som härjar med Tex! Som att han ger igen alla gånger Tex är på Rocky!
 
Tyvärr verkar min kamera börja ge upp. Fokusen är helt åt fanders. Den hänger inte med längre så bilderna är bra suddiga. Men vad gör det, jag fick några minnesvärda bilder på grabbarna. 
 
 
 
 

Träning med Tex 7 November 2014 FILM

 

Klossträning

Tex och jag har haft en riktigt bra träningsvecka med lagom mycket träning för en liten valp. Bara något litet några få minuter om dagen. Helt perfekt träning. Detta träningssätt jag kör på Rocky har visat sig fungera även på lilla Tex också. Korta, få repitioner och intensivt flera dagar i rad för sen en vila helt från momentet. 
 
I veckan har vi fokuserat på klossträning, sitta vid sidan och följsamhet. Ikväll var han riktigt grym, så jag plockade bort klossen och testade utan. Till en början kändes han lite snopen och visste inte hur han skulle göra. Men jag lyckades på något sett vara snabb nog att belöna det lilla lilla steg mot mig han tog. Han är väldigt snabb så inte lätt att hinna med ibland. Men jag lyckades få till det och sen stod vi där och snurra på stället utan kloss. Han följde med finfint. Inte helt perfekt men övning ger färdighet! Utan klossen tappade han positionen och hamnade lätt framför, och så följde han inte med lika lätt som på klossen. Men han gjorde det, och det lilla han gjorde är nog så bra. Duktig kille! Övning ger färdighet!
 
Sen tänkte jag att Rocky skulle få klossträna. Bra för hans höfter! Men insåg snabbt att jag tränar olika med hundarna. Hahaha! Jisses, jovisst är Rocky klosstränad....lite. Men han är så bunden till just DEN klossen osv och nu är han inte klosstränad på så länge då han kan sin sak. Han hoppade helt enkelt över klossen eller stod vid sidan av. Haha, lilla hjärtat <3
 
Det är lite intressant det där att jag faktiskt tränar mina hundar på olika sätt. Visst det är två olika individer men endå. Man ser verkligen vad jag satsar på med Tex och vad Rocky och jag har tränat på. Med Rocky är allt kravlöst, vi gör det för att det är kul, inte för att komma längre. Han vill göra det han kan, då är han som gladast och man ser på honom hur stolt han är. 
Tex har det där lilla extra, det där drivet som jag önskade i en valp. Han älskar verkligen att träna, lära sig och vill mer hela tiden. En riktigt arbetshund, det är vad jag fick! Mina planer för honom i framtiden är att komma ut på tävling. För jag vet att han har DET! Han kommer komma långt.

Torsdag

Vilket kyligt väder vi fick! Jag kan tycka att det är mysigt med snö men kanske inte att det ska vara så mycket snöslask. Det blir så blött överallt.
Texas fick idag möta vårt vita kalla vintertäcke för första gången, och jag kan inte säga att han reagerade allt för mycket. Nu såg jag inte hur det var på dagis men här hemma visade han varken rädsla eller mer glädje. Han var som vanligt, sig själv. Visst, den lilla primadonnan i honom är visade sig såklart. Usch för vatten, usch här vill inte jag gå. Han är ju inte som Rocky, han går rakt igenom allt han möter. Tex är mer kinkig. 
 
Härom dagen kom ytterligare en nummerlapp på posten. Så kul, jag älskar verkligen att se hur glad han är när han får göra det han tycker är roligast. Utställning är verkligen hans grej, han vill visa upp sig. Hoppas och tror han är lika bra i andra tävlingsgrenar i framtiden. Nu ska matte bara lära sig ett och annat för att kunna gå vidare, hunden har det där lilla extra och jag vet att bara matte lär sig så kommer hunden gå långt. 
 
För tillfället klosstränar vi mycket och där går det undan. Små korta pass, kanske inte så många men iaf något tillfälle om dagen, ibland blir det lite mer träning ibland mindre. Han tycker det är så kul, vilken arbetshund jag fått! Precis det jag ville ha.
 
Men han är ju fortfarande valp så vi tar det lugnt och fint fortfarande även om vi båda vill mer. Där är vi lika, men det finns en sak våra åsikter skiljer sig. Den lille busvalpen bråkar med filtarna på dagis. Busen röjer runt med filtarna, har sett några filttussar lite här och var. Buse, tur att jag älskar honom! Je tusan i mina filtar Tex, snart har ni inga kvar. Inga hela iaf. 

Man lär så länge man lever

 För en tid sen tipsade en vän till mig om en tjej som också tränar aktivt inom hund. Komiskt nog heter vi alla Sandra, både jag, min vän och den här tjejen hon tipsade mig om. Jag och Sandra, tjejen jag blivit tipsad om började prata och relativt snart insåg vi båda att vi snart måste träffas. 
Igår blev det av, jag fick träffa Sandra och hennes hund Lucas och vi gick en promenad. En lång och härlig promenad med mycket prat blev det, då berättar Sandra att hon redan innan min tidigare vän tipsat henne om mig hade börjat läsa min blogg. Lite kul faktiskt!
 
Hundarna kunde inte ha skött sig bättre. Dom har aldrig träffats tidigare och betädde sig som om dom känt varandra sen lång tid tillbaka. Dom alla tittade på varandra och sen var det bra! Lite bus blev det och ala verkade nöjda och glada.
 
Efter den härliga promenaden så styrde vi bilen hem till Sara. Man lär så länge man lever! Inte visste jag att man fick köpa till rosetten på utställningen. Sist fick jag den i ringen. Nåja, hem kom den tack vara Sara som köpte med sig den hem under lördagen. Hon fick även med sig pengar av mig till att köpa huset till Rocky. Jag bestämde mig för att den allt fick följa med hem och att den kommer göra susen på Rocky. Den blev inte så tokig tillslut!
 
 

Han lyste upp som en sol av lycka

Texas är valp, jag har aldrig någonsin tränat fys eller något ansträngande för musklerna med honom. Aldrig! Jag är mycket strikt på den fronten. Visst i skogen och självmant gör han men ett rent fyspass har aldrig funnits. 
När vi gick omkring bland montrarna så fann jag balansbollar på ett ställe. Jag har ju en vanlig pilatesboll här hemma, men dessa var mindre. Rocky fick såklart testa och han gör det finfint. Han tycker det är kul. Även en sån liten sak att han kom upp själv gjorde mycket, han kommer upp på den stora vi har här hemma också men då får han allt ta i. När Rocky hoppat ner såg vi att Tex blev nyfiken på den. Tex har inte riktigt kommit på hur man hoppar från stillastående än så vi fick hjälpa honom upp. DEN utstrålingen! Wow, han verkligen lyste upp av glädje och stolthet. Han har ju lite dåligt självförtroende den där grabben tyvärr. Men här, oj vad stolt han blev, det syntes på långa vägar. Vi tog ner honom från bollen, men det gick inte lång stund innan han självmant tog initiativet och hoppade upp helt själv, såklart var vi med och hjälpte honom om något skulle hända. Han hoppade upp helt själv och blev bara mer lyckligare för var gång. 
Tyvärr hade dom ingen sådan liten boll med sig i montern så jag kunde ingen köpa. Blir perfekt att önska sig i julklapp tycker matte ;)
Vi pratade även om Rocky och hans höfter, fick superbra tips på övningar och hur jag kunde gå tillväga. Det tackar vi för! 
Längtar såå efter den dag vi kan börja köra fys med lillkillen. Han ska bli bitig min lilla grabb. Bara hoppas att han förblir liten i storleken och sådär fyrkantig och fin.

Detta köptes under utställningen igår

Jag är rätt imponerad över mig själv faktiskt. Fick rätt mycket pengar i födelsedagspresent som var menat åt denna dagen. Men trots det så handlades det inte alls mycket. 
Det första jag stötte på var ett jättefint halsband som jag föll för i smaken. Men priset gjorde att jag lämnade den kvar och gick vidare. Jag vill ha ett finhalsbant till Tex så som Rocky har. Vi kom ett varv och så hamnade vi där igen! Samma halsband plockades upp och den här gången var säljaren framme. Hon ville att jag skulle prova den och det gjordes. Han blev så fin. Men jag var osäker, den är på gränsen för liten! Rocky kan ha den på yttersta. Jag vill ju inte köpa finhalsband som han kommer växa ur, speciellt inte så dyrt. 
Men säljaren berättade att hon inte sett någon hund som passat i den, antingen har den varit för bred eller för liten. Hon ville verkligen bli av med den så hon sänkte priset med 155 kr. För 100 kr kunde jag gå med på att köpa halsbandet jag fallit för!
På bilderna nedan syns även hans bruna ``Vinternäsa´´ som slog ner oss på utställningen igår.

Sen köptes äntligen det som jag så länge gått och tittat och suktat efter. Ett tugghorn. Jag har inte vågat köpa tidigare då Rocky skrapar och sliter ner tänderna, men vi fick en fin lektion om hur hornen är uppbyggda och vad som är mjukast/hårdast. Tillslut hittade vi ett passande, lite mjukare horn för helt ok pris. Så den fick följa med hem. Rocky dissade hornet helt och Texas verkar inte heller så förtjust i den, lite tuggat blev det men inte mycket. Deras favoriter är helt enkelt nötrevben!
Hittade även en boll som passar Tex. Inte mycket leksaker som är i Tex storlek så man får passa på när man hittar. Den har alla redan matte gjort leksak av, hehe. Det är alltså bara bollen som köptes, flätningen gjordes i morse. 
Men bland det första mina ögon hamnade på var ett hundhus gjort av tyg. Jag är egentligen emot för att som heter ``Blingbling´´, typ hundhus, hundsängar mm mm. Men denna jag nu tittat in skulle vara bra för Rocky. Det drar så himla mycket i sovrummet där hundarna sover. Det påverkar Rockys hälsa! Han fryser och jag får bädda in honom i alla filtar jag har om nätterna. Med denna skulle han vara mer isolerad från kylan och draget som blir. Fortfarande ``töntvarning´´ på den trots att den var ganska ok. Hade det inte varit för funktionen så hade jag aldrig köpt den. Och det gjorde jag inte heller för vi glömde gå tillbaka, men har inte kunnat släppa den med tanken. Men då Sara är nere i Växjö även idag och jag nu har bestämt mig för att vilja ha den så kommer hon köpa med sig den hem under dagen. Hon fick såklart pengar redan igår av mig. 
Så Rocky kommer få ett eget hus! Det behöver han, så typiskt Rocky. Ett litet kryp in, han älskar ju att krypa in i saker och mysa. Mörkt och varmt ska det vara, så det kommer passa honom perfekt och så slipper han kylan om nätterna.