Gått nytt år!
FILM - Träning

 

FILM vankas - Lite tankar om det jag såg

Igår plockade jag ihop en hel hög med träningssaker i en hög, placerade videokamera och systemkamera i sambons händer och begav mig ut med Rocky och sambon i släptåg, ut till solen för ett filmat träningspass. Det här passet är filmat efter vårat bakslag härom dagen och tanken var att ha kul utan krav. Bara ha kul, kul och mer kul. Därav alla mina tokiga armviftningar man kan se i klippet och hur jag titt som tätt studdsar iväg. Överdrivet glad kallas det!
Det är så här man upptäcker hur mycket fel man gör! Trots mitt överdrivet tappade huvud för att se när han gör rätt så ser jag nu på klippen att han fortfarande inte får till det. Och för att inte prata om, hur sent och hur fel jag berömmer honom i olika lägen. 
En annan sak jag också ser i klippet är när jag belönar honom så backar han, det ser nästan ut som om jag trycker honom baklänges. Vilket också gör att jag då belönar när han ställer sig upp och backer ist för när han sitter brevid mig i rätt position. Det finns mycket jag behöver ändra på och andra saker som jag måste tänka till för att komma vidare med. 
 
Ett litet klipp som fick upp mina ögon om vad jag behöver göra och inte göra för att komma vidare med vår träning.
 
Filmen är klar och sparad, just nu håller den på att laddas upp på youtube men den blev längre än vanligt vilket är kul. Mindre kul är att det då tar en enormt lång tid innan den är uppladdad. Den kommer förmodligen upp under morgondagen.

Bakslag & dalar

Något jag måste träna på är att kunna träna trots att någon pratar med mig och stör mig. Det var precis vad som hände härom dagen och självklart med apportbocken som vi har svårast med. Jag tappade koncentrationen på Rocky när personen började prata med mig, jag blev blev frustread på personen och det kände förstås Rocky direkt och blockerade totalt. Ett riktigt bakslag fick vi och vi har tagit lika många steg fram som bak och lite till just nu. Apportbocken får vänta till en annan dag så vi kan börja om från ruta ett igen.
Idag är vi långt ifrån ruta ETT ens, så fort han ser bocken så blir han låg och vänder om direkt, han kommer inte ens fram till mig. 
 
Så tråkigt verkligen, inspirationen flödar men ibland måste man inse att det bara inte går. Och som alltid är det inte hundens fel, inte heller nu. Det är jag som måste ta tag i vissa saker i mitt liv som påverkar. Vi tar en vila och laddar om tills jag känner att både han och jag är redo igen.
 
 
 
Efter ett telefonsamtal tidigare idag kom det ännu mer tråkigheter. En av Rockys alla hundvänner har fått rävskabb och dom träffade varandra för inte så länge sen, så nu blir det att ringa och rådfråga veterinären och se vad jag ska göra. Så tråkigt så tråkigt, men kollar gärna en gång för mycket än en gång för lite. 
 
Som grädde på moset så gick tvättmaskinen sönder idag och vi fick åka och köpa en ny efter jobbet. Och för bara några få veckor tillbaka fick jag lämna in bilen och många många tusenlappar fattigare blev vi. 
Jag har haft jätteont i min tand och det visade sig att den är halvt död och ska rotfyllas i januari, då försvinner fler tusenlappar.
En vän jag gillar från topp till tå, inifrån och ut vill inte längre vara min vän. Det är något som tär på mig, men man kanske borde vara van vid det här laget. 
 
Det är bara så mycket nu!
 
Otur på otur, men ibland ska man ha det med. Bara att ladda om batterierna och ta nya tag. Än ger vi inte upp!

Övning ger färdighet

Varför ska det vara så att när man är som mest inspirerad till träning och har en himmla massa idéer så har man så mycket annat som skall göras. Men trots det har vi fortsatt våran nya träning, dvs ``klossträning´´ och ``apportbocken´´. 
 
I klossträningen körde vi snabba reaktioner och flyttningar runt och jag måste säga att han får till der väldigt bra. När jag först såg denna typ av träning funderade jag länge på hur jag skulle få min hund att endast ha framtassarna på och gå med baktassarna, men på något vis fick vi till det och det fungerar jättebra. Snabba förflyttningar till en början och därefter gick vi vidare till att han också ska återgå till sittande läge. Något han hade lite svårt för med framtassarna på klossen. Men tillslut fick vi även till det med. Övning ger färdighet!
 
Apportbocken togs fram lite också, mest för att se vad som fastnade i vår träning sen sist. Det visade sig gått framåt och han förstod direkt vad som gällde. Kunde även notera att han dessutom öppnade munnen något när han närmade sig bocken. Så vi gjorde det där man inte ska göra, igen. Öppnade munnen och placerade bocken där och idag gick även svansen med bocken i munnen. Så sumering av bocken blir att han har en mer positiv inställning till den. 
 
Vi plockade bort klossen vid ett tillfälle, ville se vad som hände. Snabbheten följde med men har man en överambisiös hund så blir ju positionen lite ``hej kom och hjälp mig´´. Han hamnar gärna med rumpan bakom mina fötter. Så vi fortsätter klossträningen en stund till och övar vidare.
 
Jag är bara såå träningssugen, hittar inspiration lite överallt och nya idéer ploppar upp. Hoppas det håller i sig. Och att sluta leta mer verkar vara omöjligt, det letas träningstips hela tiden. Och en sak är säker, här ska vi träna oftare med godare belöningar. Kycklingfärsen var underbar tyckte Rocky!

Kvällsträning - FILM

 
Rocky och jag har haft lite problem med positionerna men igår kväll hittade jag ett moment och inspirationskälla som slutade med att jag bara var tvungen att testa. Klossträning är något jag aldrig hört talas om men efter igår lär det bli fler träningpass av dessa. Jag upplever Rocky både snabbare i att följa med och mycket bättre i position. Det är alltså  första gången vi gör detta!
 
Man lär sig så länge man lever!

Promenaden inställd, det blev att leta ägare ist

Vi hade plockat på oss ytterkläderna och pannlampan på huvudet, till Rocky hade jag tagit fram dragselen och en petflaska med lite vatten. Klev ut genom ytterdörren och lagom när jag tände pannlampan några meter ut så noterade jag att det stod en hund på grannens uppfart. Jag ser att det var en medelstor hund med päls liknande husky. Husse som vi hade med oss gick före oss för att stoppa upp om den skulle ge sig på Rocky. När den kom närmare så såg vi att den hade pejl på sig. En sån som jägare har för att pejla in hunden vart den är under jakt. Men vi tyckte inte riktigt det var dags att jaga såhär dags på dygnet när det var bäckmörkt ute, så vi lyckades få den att stanna hos oss under tiden husse som är jägare ringde runt till andra jägare i trakten. Efter några samtal hit och dit så hittade vi ägaren och det visade sig att dom hade full koll på vart han var och hoppades att han skulle springa hem igen. Vi lät jämthunden springa vidare men det var lättare sagt än gjort, han ville mer är gärna följa med oss så vi gick hem och då ville han även följa med in. Misstänker att han var trött och törstig. 
Hör fortfarande att han går omkring här utanför så ringde grannen för att meddela. Då visade det sig att dom också ringt ägaren och fått reda på att det var en unghund under inlärning. Den hade tydligen hållt till uppe hos oss sen flera timmar tillbaka. Hoppas hoppas hoppas att den springer hem igen. 
När jag tänker på det så såg jag jägarna tidigare idag vid lunch vara ute och leta efter något. Jag undrar ja om det inte var denna unge herre dom letade efter. Håller tummarna att den springer hem igen oskadd. 

Kvällsträning - FILM

 
Alltså hahaha! Ja det går ju framåt med apportbocken. Kvällens andra träning blev nosduttar, jag har fått hålla i bocken ist för att ha den liggandes på golvet. Ligger den på golvet så tar han gärna till tassarna på den. 
Jag vet att det inte riktigt är så man ska göra men jag ville se vad som hände så jag öppnade munnen på honom och placerade bocken i munnen och sa ``håll kvar´´ vilket han också gjorde. Rocky litar på mig och hade detta varit för ett år sen hade det inte gått men som sagt han litar på mig och höll glatt kvar och viftade på svansen efteråt. Han var nog lite paff och inte riktigt visste vad han skulle göra men endå inte låg utan mer nyfken. Det hade han inte gjort för en tid sen, då hade han sprungit iväg från mig. Men lille plutt har vuxit och mognat, han litar helt på mig nu och jag tror att han nu fått något nytt att tänka på. Att man kanske kan öppna munnen för denna någon gång. Tror inte han skulle komma på tanken annars. Men vi får se vad som händer. Nog med denna träning för idag. Så här fint höll han kvar.

Vår senaste tid

Hej och hå! Här har vi haft fullt upp de senaste dagarna och bloggen har legat lite i vila på grund av det. Men så blir det ju ibland. Livet går ju upp och ner hela tiden.
I onsdags kväll kom äntligen min sambo och Rockys husse hem efter 8½ vecka i Gaza. Till en början reagerade Rocky som vanligt med rädsla men det släppte ovanligt fort den här gången. Otroligt skönt verkligen! Rocky har vi skämt bort massor med att sova i sängen och då väljer han att sova vid husses ben. 
 
Det har varit väldigt mycket farande både för vår del och för Rockys den senaste tiden. I söndags var vi på lilljulafton hos sambons mor och på kväll planerade vi att gå på bio, jag hade inte hjärta till att lämna Rocky i bilen under den 2 timmar och 42 minuter långa Hobbitdel 2 filmen och hittade till en början ingen hundvakt. Men så hörde Jenny av sig och ville ta hand om honom. Sen kom det att hon gärna ville ha honom under natten också, och visst gick det. Rocky hade helt klart fått det bättre hos henne och hundarna än hos mig då jag skulle jobba dagen där på. Rocky stannade hos Jenny och hundarna och efter allt jag hört så har han haft det toppen. Lekt och busat massor och fått en mils lång promenad och mycket kärlek. 
Det var en trött Rocky vi hämtade på måndagskvällen efter jag slutat vid lunch. Hem och göra sig iordning och så fick vi lite snabbesök av Bibbi som hade med sig sin 9-veckor valp, en border collie. Otroligt söt och Rocky och Best klickade, dom lekte och Best verkade gilla Rocky massor. Sen for vi vidare till sambons far och sambo och deras två pulihundar för lite julfirande för att senare på kvällen köra mot Linköping och störta i säng hos min mamma i gästrummet. Det är andra året i rad jag får vakna upp på julaftons morgon med min familj och det är så underbart mysigt. Julafton spenderades hemma hos min mamma och då upptäcktes att Rocky inte hade något koppel med sig. Han går ju mycket lös och kopplet hade blivit kvar i Söderköping hos Jenny när han var där. Men har man en liten och väldigt snäll hund så fungerar rött presentsnöre knutet i finhalsbandet. Självklart lyckades jag lägga ifrån mig kameran i Grytgöl hos sambons far så inga kamerabilder är tagna denna jul. Så mobilen har varit i högsta hugg.Jag är jättenöjd med klapparna jag fick i jul. Fick bland annat en hundbok ``Lugn och fokuserad hund´´, lite kläder, presentkort och en jättebra pannlampa. Hihi, nu behöver Sandra inte vara mörkrädd längre inte. Det är som att stå framför en bil med hellyset på. Natt blir till dag. Underbar verkligen! Lite fina smycken fick jag också och saker till fina husvagnen. 

Igår den 25:e åkte vi hem till min far och firade jul en sväng och där fick jag lite strumpor, presentkort, fin ljusprydnad, god mat och trevligt sällskap av pappa familj. På kvällen åkte vi sen hem till oss igen. 
 
Idag när jag nödhandlade lite till kylen hemma så hittade jag kycklingfärs på nedsatt pris. Gissa om alla tre fick följa med hem, nöjd och glad matte. I eftermiddags var vi till Norrköping och köpte innertak tillsammans med halva Norrköping tror jag. Det köptes tak och jag smet även in i djuraffären för tt köpa plaque off och så blev det även något jag länge funderat på att köpa men inte blivit av. Nu ska här tränas, och träning ett har redan blivit av och den gick super. Mitt mål var att träna in target på den och som belöning blev det kycklingfärs. Det var populärt för hej och hå vad det gick framåt! Vi ska göra lite fler kortträningar under kvällen och matte ska försöka rikta in sin lille vän att det är nosduttar det gäller och inte ta med tassen ju roligare det blir. 
Här hemma nu kanske man ska passa på att försvåra våran träning på annat. Husse och daghusse sätter innertak och väsnas en del. Eller så passar vi på att träna nosduttar mellan varven när dom inte lever rövare på sågen. 
 

God Jul
Julklappsdag

Rädslan är som bortblåst, kan jag ha hittat en eventuell metod som fungerar tro. Hoppas hoppas hoppas, bara att se efter när sambon kommer hem nästa gång, men först ska han ju hinna åka. Men det väntar vi med ett litet tag tycker jag. 
 
Idag har Rocky fått vara en heldag hos nya dagmatte & husse så jag och sambon kunde åka till Norrköping och handla julklappar. Varken han eller jag har ju köpt en enda julklapp innan idag, så det behövdes. Nu är alla köpta, nästan iaf. Vill ha något mer till djuren, men det är svårt i år. Dom har ju redan allt, förutom vattenfontänen. Men den har jag ju önskat mig så kan ju inte riktigt gå och köpa den nu innan jul. 
 
Rocky har iaf fått ``påfyllning´´ av hans magtabletter attapectin, älskar dom verkligen och rekomenderar er alla att ha såndanna hemma om er hunds mage kärvar ihop. En ny burk med dessa och till det kommer ju såklart mer kött och det är precis vad jag funderar på att köpa till honom. Hittade lite revben från div djurslag och annat roligt inne i djuraffären idag, fryst såklart så kunde inte köpa just då. Men vi får se, kanske hinner svänga förbi på måndag efter jobbet. Men då är frågan, vad ska han få i år, han har ju redan allt och jag är nöjd även jag med allt jag har. 
 
Jag skrev ju ett inlägg om WP-selar härom dagen och efter en kommentar så har tankeverksamheten satt igång. Man kanske ska ge sig på att sy en sån. Det blir ju inte nu, men efter jul ska jag nog sätta mig och sy en WP-sele till herrn i försenad julklapp. 
Då ska man bara hitta en bra beskrivning på mall man kan använda, så det får bli steg nummer ett att hitta.

Det går framåt

Jag vill först bara göra ett förtydligande. Det här med att Rocky är rädd för husse handlar inte om att husse har gjort något mot honom. Det handlar om att han haft en taskig tidigare husse i hemmet innan oss. Min sambo älskar hundar och gör allt för våran lille plutt. 
 
Men om vi går tillbaka till igår. Det här beteendet kommer förmodligen sitta i hela hans liv. Hans rädsla för män och att min sambo har det jobb han har, passar väl inte så bra ihop. Rocky och jag lever mestadels bara han och jag och så dyker sambon in lite då och då. 
 
Igår kom som sagt va Rocky hem till mig och husse, han fick stanna ytterligare en natt hos nya dagmtte och husse eftersom jag kom hem senare än väntat. Rocky kom hem på förmiddagen och som väntat var han livrädd för husse som bara ignorerade precis som han vet att han ska. I går eftermiddag kom både Rockys husse och nya daghusse hem. Rocky reagerar lika dant för BÄGGE! Alltså lika rädd för husse som nya daghusse trots att han haft jättekul hos honom de senaste dygnet, men det var som bortblåst! Alla hastiga rörelser blev förbjudna och det var inte förän jag skulle visa hur jag gjorde för främmat som vill klappa på Rocky. Lyfter alltid upp Rocky så ingen böjer sig över honom. Jag lyfte upp honom för husse och efter det var det inga problem längre. Och så gjorde jag likadant för daghusse och även där släppte han. Hm märkligt, men nästa gång husse kommer hem från jobb då ska jag se vad som händer om jag lyfter upp honom i husses höjd och se vad som händer efter det. 
 
Idag har Rocky inte vait rädd alls, men ytterst lite reserverad för möte eller om vi som i det här fallet går in till någon där det sitter folk. Han blir vaktigt nyfiken. Men alla män har kunnat prata, klappat och busat med honom, ikväll var det fyra styckna som vi åt mat med och inga problem där inte. Ist la han sig till rätta i Robins kusins knä och nästan somnade. 
 
Så nu har rädslan släppt ordentligt tycker jag. Skönt. Det gick fortare den här gången upplever jag det. Och vi fortsätter att låta Rocky sova mellan oss även inatt, tror det hjälpte och så var det mysigt.

Längtar ihjäl oss, men snart drar det igång igen

Som jag längtar tills det är dags att köra husvagnen till campingen igen. Nu börjar man nästan kunna räkna veckor, för nu är det inte många månader kvar tills det är dags för campingsäsongen att dra igång. 
Ännu mer längtar man till campingen eftersom vi i år har säsongsplats och kommer näst intill bo i Västervik hela sommaren. Att man kan längta så mycket efter något. Men på Lysingsbadet trivs både jag och min sambo men också våran hund. Han är en riktig campinghund våran lilla Rocky. Ni skulle se honom bara, alla de där nöjda blickarna och hela han strålar nöjd hund om! Han trivs med att bo i husvagn och det är underbart för mig som matte att se. Bjuder på lite godbitar från sommaren som varit.
 
 
 
 
 

Och så kom den efterlängtade dagen

Inte nog med att jag var på julbord till sent in på småsimmarna natten till idag, julgalan med div artister som Jill Jonsson, Lasse Berghagen, Brolle, Darin, Gina mfl med jobbet så kom även min älskade sambo hem från Gaza. Efter 8½ vecka i olika länder är vi nu under samma tak igen. Känns helt fantastiskt underbart! 
 
Men så har jag det där lilla bekymret med Rocky dessa tillfällen. Han beter sig som om dom aldrig mötts förut och han är livrädd. Varenda gång sambon kommer hem händer detta men sen är dom bästa vänner igen som om inget har hänt. Helskumt! Jaja, bara vänta tills det går över den här gången och Rocky inser att husse inte är farlig för när han kommit över den gränsen så är dom bästa vänner dom där två. Men jag kan inte undgå att tycka det är jobbigt att se honom så rädd för sin egna husse och så känner jag mig så maktlös. Jag har testat så mycket olika metoder men inget fungerar mer än att låta sambon ignorera honom och inga hastiga rörelser tills det släppt.
 
Inga onödiga kommentarer på detta tack!
 
Mina killar, åhh vad jag älskar er <3

WP-Selar

Efter en liten diskussion om drag för en tid sen har jag kikat runt lite efter wp-selar. Mest för skoj skull och nyfikenhet men jag kan nu inte säga att det inte kliar lite i fingrarna efter en sådan sele. Hade varit skitkul att ha en riktigt bra sele gjord för drag. Men attisngen så dyra dessa är. 
 
Kika in på http://www.hardcoreharness.se
 
Hittade för en gång en hemsida som gör selar för även de mindre raserna. Är det någon som beställt därifrån tidigare?
 
Jag ska inte ha något, men drömma får man ju!

Ett personligt tassavtyck

Ju mer jag tänker på att tatuera in Rockys tassavtryck blir jag bara mer och mer sugen på det. Tänk ett riktigt personligt tassavtryck gjort av hans tass. DET vill jag ha, inget vanligt tassavtryck man kan rita eller hitta lite varsom, utan hans tassavtryck! Han, min Rocky, en tatuering i verklig storlek på mig. 
Men vart passar då en sådan tatuering, det är det jag försöker klura ut och hur ska man få till ett riktigt bra tassavtryck. 

Det var tomt redan innan...

...men nu är det allt bra mycket mer ensamt här hemma. Ikväll var jag och lämnade iväg min älskade hund till den blivande dagmatten. Vi kan väl kalla det för lärakänna dygn för dom. Men för matte innebär det tomhet utan sin hund. Tack och lov är det bara ett dygn och varför han är hos dom är helt enkelt för att jag ska på julbord med jobbet i morgon till sent på kvällen. Ska bli spännande både på julbordet men även och höra hur det gått. Jag tror det kommer gå bra, han var inte alls brydd när matte skulle gå. Gav honom ett gott svåltugg och så försvann han direkt till sin bädd. Älskade hunden <3 saknar honom redan

Min vän Jenny & Jag träffades på ett lite annorlunda sätt kan man säga

Ja historian om hur jag och Jenny kom i kontakt med varandra är ju lite speciell. 
När Rocky kom till mig var det ett evigt hallåande så fort vi kom och gick någonstans. Många kände igen Rocky och kom fram för att säga ``Är det inte Rocky?´´ Jag fick stöta på många personer på den vägen som haft kontakt med honom tidigare. Jag fick höra från en man som kom fram på så sätt att han redan då tyckte sig se skillnad på honom, senast han hade sett Rocky hade han skällt och jagat löv som en tok. Där ibland även en gammal granne till Rockys förra ägares mamma mfl. Tyvärr var det oftast den typen som man ser på att något inte stämmer, vi pratar drogmissbrukare osv. 
Men så en dag kom det fram ytterligare en kvinna, hon blev så glad över att se oss, riktigt sådär sprudlande glad. Även hon ställde frågan om det inte var Rocky. Jojomen, det var allt Rocky. Därefter plockade hon fram ett telefonnummer och gav till mig och sa ``Ring Jenny, det är min dotter´´. Och berättade att Jenny ett år tidigare hade planer att ta med sig min Rocky hem, men så bev det inte av. Jag ringde upp Jenny som var minst lika glad om inte lite förvånad när en främmande männska ringde sådär. Men vi pratade på länge och jag fick genom henne veta en hel del om Rockys tidigare liv. Däribland hur Rocky suttit i hälarna på folk blivit lämnad ensam. Jenny känner folk som känner folk som känner Rockys förra ägare om jag förstått det rätt. Rätta mig nu Jenny om jag har fel!
Där vi bor, eller ja när Jenny också bodde där jag bor så verkar alla ha en tråd till någon. Jag har faktiskt stött på personen som Rocky suttit i hälarna på. Ett riktigt spindelnät är vad det är, till skillnad från stora Linköping som jag är född och uppvuxen i. 
Men iaf, Jenny och jag pratade på och vi bestämde träff. Därefter började vi träffas mer och mer helt enkelt. På den vägen hittade jag och Jenny varandra. Lite annorlunda sett att träffas på.

Två steg bak & ett steg fram

Efter senaste passet föremålsträning så gjorde jag ett litet ynka felsteg. Jag blev lite för ivrig då det var så kul och allt flöt på finfint. Men när jag kom med den andra lilla lilla förändringen så blockerade han direkt och vi fick avbryta träningen. Ikväll ville jag checka läget lite och se vart vi var och jag kan säga att nu är vi på väg framåt igen. Härligt! Att vi haft ett bakslag märktes inte alls och han bjöd på bra. Han bjöd även på saker jag inte tänkt träna som att ta leksaken i munnen, det bjöd han på helt själv. Han är för duktig mattes kille. Självklart blev det mycket beröm och idag fick vi till det där med att sluta i tid. 
Ikväll är tanken att vi ska köra kortkorta targetpass med leksaken, så får vi se vart vi hamnar när kvällen är slut. Nu tar vi träningen i hans tempo och miniatyrsteg framåt. Matte får ta och lugna ner sig lite.

Kurser

Åhh jag vill gå kurs!! Men det är så dåligt med kurser där jag bor. Har kikat in hela hösten efter kurser men inget nytt har kommit upp. Är så otroligt träningssugen just nu och vill lära mig något nytt. Förra hösten körde vi allmänlydnad, i år simkörkortet. Till våren hoppas jag verkligen att klubben lagt ut lite nya kurser som jag kan frossa i. Lite sugen på rallylydnad faktiskt, jag har inte varit så intresserad i det tidigare men nu skulle jag vilja testa på lite. Sen är det ju alltid roligare om man är flera och tränar. Nä det blir att leta lite efter några passande kurser att gå till våren.

Det här nöjda rullandet

Varje gång jag ser min hund bara kraschlanda på golvet eller i gräset, gno runt på rygg och åla sig så kan jag inte sluta le. Mungiporna ler tills jag får ont i kinderna av allt leende. Man blir så varm i hjärtat. Finns det något bättre än att se sin hund så nöjd och belåten? Rocky ger mig allt fler och fler av dessa underbara stunder och det är helt fantastiskt. Och många av dom kommer efter ett regält mål med köttiga ben men också av allt annat gått han får. Dessa bilder togs i augusti strax efter han lekt i sin pool. Då fick han lyckorus och sprang av sig som en tok för att sen krascha i gräset och visa sin nöjda och belåtna sida. Är det inte för underbart!
 

Hur gick mötet med nya dagmatte?

Jag tyckte det gick skitbra verkligen! Rocky är ingen lätt hund och får han inte någon uppgift av sin förare, ja då kan han väldigt lätt sväva iväg och börja fundera på annat eller börja göra andra saker som att kissa överallt och glömma bort att någon är i andra ändan av kopplet. 
Jag visade nya dagmatte och husse som Rocky faktiskt redan känner sen en längre tid tillbaka hur dom ska göra i de olika situationerna. Och en sak fick jag verkligen se svart på vitt idag. Rocky ÄR lättare att ha med att göra okopplad! Dvs om man faktiskt ger honom en uppgift att hålla sig till. 
Vi började kopplat och Rocky är som alltid är väldigt ivrig på att få komma iväg, så hon fick arbeta på ordentligt för att ens få upp hans uppmärksamhet. Jag som är van vid Rocky och hur han fungerar tycker ju att han är lätt, men jag kan förstå andra när dom ska ta hand om Rocky. Jag är inte den som bara tar kopplet och går, Rocky arbetas hela tiden på våra proenader och det fick jag verkligen se idag när jag skulle förklara allt i minsta detalj, hur var och när allt ska ske osv. 
Jag förklarade alla kommandon, kroppsspråket som är så viktigt för min lilla och hur han ska gå. Några tips på saker jag tycker är viktigt som att han ska gå på alla fyra benen. Han har bliit sååå dålig på det nu sen han började på dagis! Och att han inte kan dra i kopplet eftersom han då får problem med andningen. Som sagt, jag är inte van vid mer än kopplets tyngd i min hand när vi är ute. 
Sen kopplade jag lös honom och visade mitt kroppsspråk i vissa moment sen blev det fart på oss alla. Haha, arbetar jag verkligen så mycket med min kropp när vi är ute. Haha. Vi tränade på ``Bakom´´ som för mig innebär ett tydligt ``Bakom´´ och en benrörelse strax framför Rockys bog för att visa att han ska vara just bakom mig. Haha, ja men har man inte med sig honom och hunden är mer fäst vid min sida så blev det mer katt och råtta. Dom sprang fram och tillbaka över grusvägen och Rocky brydde sig inte ett skit till en början. Men så förklarade jag lite mer tips och efter det så gick det verkligen jättebra. 
Dagmatte och Rocky gick kopplat hem och allt gick superbra verkligen. Det enda jag har att påpeka är att Rocky är mycket duktig på att ``tävla´´ som jag säger. Det går snabbare och snabbare tillslut springer an fram och det var precis vad som hände. Men det händer även mig, jag går ju väldigt snabbt när vi är ute så Rocky är väl van vid det. Men det jag menar är att även om Rocky ökar så ska inte förare öka för att hamna före. Tvärt om, det ska vara förare som ökar tempot! 
 
Nej, jag är mer än nöjd med mötet! Jag tror det kan vara bra för både mig, Rocky men också för dagatte. Och på tisdag kväll fram till onsdag kväll kommer dom att få känna på varandra riktigt ordentligt. Jag ska på julbord med jobbet och sambon hinner inte hem.

Hund och matte återförenas efter 9 år

Ja helt otroligt, tänk att ens hund smiter ut från trädgården som denna gjorde och sen kommer tillbaka efter 9 hela år. Det är otroligt!
 
Kika in och läs hela artikeln
http://nyheter24.se/nyheter/758693-har-aterforenas-hunden-med-sin-matte-efter-nio-ar

Efter en hel dag på tork
Har man rullat sig i bajs så hamnar man i duschen
6,1 kg

Förra helgen när Jenny och hundarna var här så kände vi att våra små dvärgpinschrar var väldigt olika i vikten. Vi tyckte båda att hennes Zorro var skitlätt jämfört med Rocky. Tro sjutton på det, igårkväll...visserligen precis efter han ätit så ställde jag honom på vågen av ren nyfikenhet och fick se att Rocky väger hela 6,1 kg!!!
Hur kan han vara så tung liksom, han är ju inte ens tjock någonstans. Visst han har muskler den lilla men i övrigt är han skinn och ben, ja kanske lite mer under huden nu under vintern. Men 6,1 kg?! Lite i tyngsta laget kan jag tycka och med hans rygg och ledbesvär så bör jag tänka på att hålla honom nere. Nu verkar han inte påverkad på något vis, han är skitfin i både hälsa och i kroppen. Men vad ska jag ta av, det finns ju inget att ta av på honom. 
 

Ett steg fram, två tillbaka

Vi har ju tränat en del på föremål nu en tid och jag anser att vi kommit så långt att vi nu kan gå vidare till nästa steg. Min plan var ju att när han förståt att föremålet är targeten så skulle jag sätta ett hinder framför som han fick gå runt eller på något vis hindra sikten för föremålet. 
 
Det har vi börjat med idag och han var fantastiskt duktig i början. Han förstod till en början inte vad jag ville och började därför som alla andra gånger att tricka, lägga sig, sitt, vinka och alla de andra konster han kan. Men jag ignorerade bara beteendet och så fort han fick intresse för leksaken så belönades han. Och det gick framåt i en hisklig fart och vissa gånger stannade han till och med kvar vid leksaken även att jag belönat honom och skulle ge godis. 
 
Men så gjorde jag en liten liten ändring. En miss! Jag kallade in honom till min sida och skulle rikta honom mot målet, alltså vägleda honom istället för att han ska stå mitt emot mig med målet bakom sig. Då slog det om och han blev log som tusan och beteendet med att ``krypa upp i knät och säga förlåt´´ kom. 
 
Ett steg fram, två bak. Jag nöjde mig därefter med att han bara skulle ta target på leksaken som låg framför honom. Men även det var då svårt. Att det ska till så lite för att han ska bli låg. Vi hade jättekul och så gjorde jag en liten miss och han vänder tvärt. Jaja, bara att öva vidare!

Jultuggflätor på tork
Härmed förklaras han rumsren i hemmet

Fick just uppleva något som gjorde mig till en början sur men som sen övergick till en enorm lycka. 
Idag är det lördag och det innebär sovorgon, eller ja. Vi är ju så vana vid att vakna tidigt så runt 8 vaknar vi endå nu för tiden. Men idag väckte Rocky mig med sitt eviga gnisslande och jag höll på att bli tokig på honom. Jag lät honom komma upp i sängen men inte heller det hjälpte så han fick hoppa ner igen, för nyvaken som jag var orkade jag inte höra på honom. Men så tittade jag till honom i sin bädd och ser att han flämtade. Min hund, flämta!? Det gör han kanske en varm sommardag när vi tränat hårt. Men inte nu, något var fel och vi gick upp. Direkt när jag öppnar dörren in till övriga huset så springer han mot ytterdörren och hoppar mot den. Då förstod jag direkt att han var nödig och släpte ut honom. Det var inte bara några få sekunderskiss där inte, jisses vad han kissade. Han var kissnödig min lille vän, så kissnödig att han inte ens kunde gå mot sängen och säga till som han vanligtvis brukar göra. Lilla hjärtat. Men då har jag fått det svart på vitt, även om min hund är jättenödig så skulle han inte sätta sig och göra inne, han väntar tills någon släpper ut honom. Här hemma är han helt klart rumsren nu mera! Lite annorlunda från för några år sen när jag skurade golv upp till 5 gånger om dagen! Duktiga duktiga grabben!

När tröttheten sätter stop för motivationen

Ibland flyter vardagen och livet på i en bra takt, precis så man vill att det ska göra, man gör saker och har roligt ihop. Men ibland saknas motivation och ork. Veckan som gått har varit helt upp och ner med hundträning och allt pga en sketen liten tand som gjort ont och nu blivit mindre ond. Men fortfarande är det något som inte stämmer, jag orkar verkligen ingenting, stupar i säng flera timmar tidigare än vanligt och upplever att jag dricker mer än normalt. Men att en tand skulle orsaka det trodde inte tandläkaren på. 
Men trots det är jag fylld av inspiration och motivation, har massor jag vill göra och träna på, önskar bara att jag hade orken till det. Men nu tar vi nya tag och håller tummarna för en mindre trött vecka nästa vecka

Åhh så klantigt!

Insåg just att mina torkade kycklinghjärtan legat kvar i ugnen med ständ lucka sen i söndags. Inte på såklart! Suck, nu kanske jag blir tvungen att slänga Rockys mumsbitar. Men jag blir osäker, för när jag öppnade ugnen tyckte jag att det luktade gott, men mumsbitarna är lite vita. Kanske ska det vara så, kanske inte. Jag vet inte, vågar jag eller vågar jag inte ge. Det är frågan

Titta vad jag hittade!

Först och främst vill jag tacka bästa Jenny för de goa ord. Och ja, Rocky är allt för mig, och jag allt för honom. Tillsammans är vi ETT!
 
Kika in på Jenny & Mathildas hemsida, deras eurasierkennel och njut av att se de små söta fluffbjörnarna
 
http://www.ibixys.com

Hitta han som körde ihjäl hennes hund

Det här gör mig så fruktansvärt arg och besviken. Hur är vissa skapta? Allt är så fel och ett djur fick missta livet. Jag delar även här på min blogg och hoppas att ni andra delar vidare. För han som körde ihjäl hennes hund, han ska hittas!
 
 
 
 

Dom två jag inte skulle klara mig utan <3

 

Valpplaner

Jag har efter ett möte med en hundras jag aldrig hade tänkt jag skulle vilja ha kommit fram till att ras kanske inte spelar någon större roll. Visst spelar det roll men det handlar om att det ska klicka. Och det gjorde det med eurasiervalpen jag träffade under helgen. Nu är hon redan såld igen och jag ångrar det så att jag inte kom på det tidigare att jag ville ha henne. 
Det är DET jag vill ha! Jag vill att det ska klicka redan från början, att valpen väljer oss. Det är en otrolig känsla!
 
Så vi har fortfarande planerat att skaffa valp, till sommaren. Sambon och jag tänker ta ut all vår ledighet och lägga den omlott för att kunna vara med valpen så mycket som möjligt. Det är tanken iaf. 
 
Så nu är min fråga, känner ni till kennlar som har valpar klara till sommaren? Jag är i första hand intresserad av pinscher och schäfer. Det är dom som fastnat hårdast för mig just nu. Men jag vill ha alla tips på olika raser som kommer bli levklara till sommaren. Jag tänker som så att Rocky och jag ska åka omkring lite och ``känna på´´, se om han hittar en valp som känns bra och gör han det så får vi se vilken ras han valt. Självklart ska jag se till mina behov också, men det står mig varmt om hjärtat att han och oss övriga klickar lika mycket med valpen. 
 
Efter mötet med valpen i helgen har jag gått och längtat, längtat efter att dom skulle fått återbud och att hon skulle bli min. Men så kan man ju inte tänka utan nu går jag in för att ringa och mejla runt till kennlar. Tyvärr har jag dragit nitlotter varenda gång. Jag mejlar och ringer men ingen vill svara. Självklart handlar dessa om pinscher och schäfer.
 
Kom nu med alla era erfarenheter om alla kennlar ni vet och gärna om planerade kullar som blir klara till sommaren. Vad är bra? dåligt med den kenneln och vad inriktar sig dessa på? Är dom seriösa eller inte?
 
Nu vill jag ha mycket kommentarer och svar på mina frågor. Vilken kennel har du erfarenhet av?
Kommentera massor nu och i slutet av veckan skrivs ett särskillt inlägg ihop med alla länkar till era bloggar och hemsidor. Ett tack från mig för att visa min tacksamhet. 

Det här med dragträning & en fråga på kommentar jag fått

Drag är något jag tycker är jättekul, men jag är inte så insatt i det som så mycket annat i vår träning tillsammans. Vi är ju dom som gör lite av varje, vi prövar på allt möjligt men vi fördjupar oss inte i något speciellt. Kanske har det med att jag anser att min hund ska kunna gå fram i alla lägen. Vi gör mycket olika saker tillsammans.
Men efter helgens drag när Jenny och hundarna var här har jag fått mersmak, kanske har det me att vi också har snö nu äntligen. Så fort jag tittar ut och ser snön så tänker jag på hur kul det hade varit att få gå ut och dra lite. Visst gör vi det men dessa moment utför vi inte under mörker så på helgerna lär det bli en del drag nu framöver....om snön håller sig kvar dvs. Och du Jenny, vi får se till att träffas lite oftare och låta hundarna dra tillsammans. För man såg ju på långa vägar att vi alla tyckte det var roligt.
 
Jag fick en kommentar under helgen som jag undrar lite om. Personen skriver att man bör vara försiktig att dra vikter från marken med dessa dragselar då dom inte är gjorda för det. 
Som jag skrev tidigare. Jag är inte jätteinsatt i draget och detta är något jag missat. Någon som vill förklara?
 

Vi försvann men nu är vi tillbaka igen

Vart tog min ork och inspiration vägen? Jo den försvann när tandvärken kom! Ajajaj så ont det har gjort i min tand och förrgår kom febern på det. Jag somnade i soffan direkt efter jobbet och sov fram till läggdags, somnade om och sov hela natten. Och igår var jag hemma från jobbet. Det gick inte längre att ha så ont som jag hade så igår hade jag inget annat inplanerat än att hitta en tandläkare som kunde kika på vad som är fel på tanden. 
Fick en tid och tandläkarna såg minst sagt fundersamma ut när jag först steg in och berättade om min onda tand. Det gjordes tester och ena testet visade en död tand medans den andra visade att den fortfarande levde. Tandläkaren sa ``jag börjar borra lite lätt utan bedövning, om tanden är död så kommer du inte känna något, men så fort du känner något så får du säga till´´ Hon borrade och borrade och jag kände inget, men så kom hon till den gräns där tanden faktiskt levde. Jösses vad ont det gjorde och resultatet blev att jag har en halvt död tand som måste rotfyllas. 
Jag har alltså inte orkat med något och har därför inget att skriva om. Men nu ska det bli ändring på det. Vi får se hur mycket jag orkar skriva om dagarna hädan efter. Hoppas ni underbara läsare som stöttat mig finns kvar här. Planerar att skriva ett inlägg om valpar lite serare. 

Hundraser . Eurasier

Vad tror ni om Eurasier? Jag kan väldigt lite om dessa trots att jag har träffat flera stycken. Vissa har väldigt mycket vakt i sig, andra vall och så finns det några som är riktigt trevliga familjehundar. 
Rocky har inte gillat rasen tidigare då han blivit vallad allt för många gånger och blivit omkullsprungen samt biten över ryggen av flera. Han har fått ont och man har riktigt sett stressen och rädslan i honom. Men så har vi träffat på eurasier som Rocky faktiskt kunnat lita på, valparna från systrarna Jenny & Matilda Kindstrands kennel Ibixys första kull. A-kullen. Riktigt lyckad kull enligt mig själv med hela 11 trevliga valpar.
Sist fick jag se Rocky och en av valparna klicka, dom sprang sida vid sida, efter varandra och jag såg hintar av lekinviter. 
Anledningen till att jag inte velat ha Eurasier tidigare har varit just för att jag inte vill att Rocky hamnar i utkanten. Jag vill ju att mina hundar ska gilla varandra. Det är viktigast för mig och nu har jag sett att det finns individer av rasen Eurasier som Rocky faktiskt accepterat.
Så varför jag inte vill ha Eurasier är ju självklart pälsen. Vi är ju inga pälsmänniskor även att vi tycker det är fint med päls. Sen beror det också på okunskap, jag vet ju faktiskt inte alls mycket om dom. Är dom krävande eller inte. Soffpotatisar eller träningskamrater? Jag vill ha en hund att träna lydnad med, men har aldrig hört talas om någon som tränar seriöst med en Eurasier. Jag vill ha en hund som VILL träna tillsamans med mig inte vara självgående och sköta sitt. Mycket social vill jag att hunden ska vara. Däremot blir jag allt mer och er sugen på drag när jag ser dessa.
 
Så vad har ni för erfarenheter av rasen Eurasier?
 
Övre bilden Alwia 5 månader
Undre Alwia som några veckors valp
 

Dvärgpinscherdrag

Det här har vi också gjort idag! Rocky & Zorro fick dra pulka. Zorro drar för första gången och Rocky första gången tillsammans med någon. Zorro var lite skeptisk till en början och det var mest Rocky som fick dra och leda Zorro framåt. Men Rocky behövde då lite vägledning och började tränga och vignla när han inte fick hjälp så vi knöt fast dom i selarna med någon dm mellanrum så dom kunde springa lite rakare utan att vingla och mer på jämnhöjd. Då jävlar vad det tog fart, båda började dra jämnt och farten ökades. Dom sammarbetade och man kunde se stegen längas och dom tog samma steg. Riktigt häftigt att se! Och mattarna som hjälpte till på vardera sida som stöd fick glatt springa på där ett tag. 
Kul kul kul! Riktigt kul att se att ens hund blir så taggad när man tar fram dragselen. Jenny blev lite paff när han började jobba och påpekade flera gånger hur duktig han var. Zorro var jätteduktig han med, för att vara första gången var det riktigt bra! Så nu hoppas jag på fler pardrag med dvärgpinscherar framöver. 
Har lovat att sy en dragsele till Zorro nu så han också har en också, så det låter ju lovande!
 
Någon som ser vem som är vem?

Stort bildinlägg fyllt med glädje

I förmiddags kom Jenny och alla hennes hundar. 3 eurasiervalpar på 5 månader, Aurora, Alwia ``Leha´´ och ``Loke´´ som jag inte kommer på riktiga namnet på. Sen mamma Faith och dvärgpinschern Zorro. Jag träffade dessa i sommras och då fanns det en liten tik som valde mig och det var just Alwia ``Leha´´. Hon följde med idag och åter igen klickade vi. Har fallit helt för henne! Idag kunde man även se att Rocky och hon klickade otroligt bra! Det är alltså Leha och Rocky på översta bilden!
Jag är otroligt stolt över min vovve idag, ni förstår inte! Rocky är inte social för fem öre när man är ute och går löst och har andra hundar med sig. Han håller sig på långa vägar ifrån. Annat när det bra är han och jag ev en person till. Men finns det en hund till på vår promenad så håller han sig längre ifrån mig. Idag gick alla 6 lösa hundarna i pricnip i flock hela rundan. Och det var ingen dålig runda vi tog! Alla höll ihop, fast vi fick ropa tillbaka dom några gånger då vi inte han med i deras tepo. 5 lösa hundar och en kopplad, är det inte underbart?! Så fantastiskt underbart att ha så många hundar omkring sig på samma gång. Det var en riktigt trevlig och glad promenad vi fick tillsammans med våra fyrbenta vänner. Och så tittade solen fram lite ibland också, kunde inte blivit bättre!
Självklart åkte kameran med och det knäpptes bra många kort på dom alla, men det är en som utärker sig lite extra och det är just Leha. Hon var med på de flesta bilder tyckte jag. Hehe. Idag är jag lite extra ledsen över att jag inte köpte henne, när hon klickar med både mig och Rocky. Det känns surt och så ska hon vara så där vacker!
 

Bildinlägg

 Vi har haft min vän och hennes hundar här och vi har gått ett långlångt varv i skogen och så har våra två dvärgpinschrar dragit pulka ihop. 3 eurasiervalpar på 5 månader och mamma till dom, samt dvärgpinschern Zorro och min Rocky såklart.
Någon som vill se fler bilder frå dagen? 

Vad säger hunden?

Att lyssna på sin hund är något jag tycker är alldeles för få som gör. Många har hund bara för att, bara för att en hund ska finnas i en familj men man gör inget mer utav det. Det är så fel det kan bli! 
Jag ska ärligt säga att jag var en sådan när jag fick Rocky. Kanske var det för att jag inte kunde något om hundar, då han var min första men jag har utvecklats och idag fårstår vi varandra helt och hållet. Vi har utvecklats tillsammans.
Jag kan säga precis vad han vill i alla situationer och för mig är det viktigt att förstå sin hund. Han kanske har blivit akut nödig och vill ut, ja då gör han en speciellt gest och visar mig det. Eller kanske har vattenskålen blivit tom? Alla hundar har sitt eget språk och jag tycker det är ägarens ansvar att lära sig att läsa sin hund. 
För finns det något bättre än att kunna förstå sin hund utan och innantill?

Favortgodisrecept

Det måste nog endå vara allt torkat godis jag gjort till Rocky. Han verkligen älskar det! Och det bästa är att man vet precis vad man ger hunden, det finns inga dåliga tillsatser i och hunden bara älskar det.
Och så är det superenkelt att göra. Bra ta en passande köttbit, dela i mindre bitar och lägg på en plåt i en ugn på 50 grader. Sätta en gaffel i luckan så den inte stängs helt, då blir det för varmt i ugnen. När ytan har torkat lite kan man lätt klippa bitarna i mindre bitar. Låt torka och vänd på dom lite då och då. Ju mindre bitar destå kortare tid att torka. Runt 8 timmar brukar jag torka mina godisar men sen jag klippte dom i miniatyrer har jag minskat till 4-5 timmar. Mycket smidigt och billigt framförallt!
 
 
 

Cykelvagnsdrag

När det är dags för oss att bilda familj i framtiden, då är detta något jag längtar efter. Så kul och så smart, ser det inte härligt ut?! Blir glad varenda gång http://bouvierbaby.se lägger ut bilder på hennes fina hund som drar barnet i vagnen. Det här är alltså en helt vanlig cykelvagn som hon låtit någon bocka till skacklar för hunden. 
 
Jag har tillåtelse att använda hennes bild
Kika in på hennes blogg http://bouvierbaby.se så hittar ni fler fantstiskt fina bilder på detta ekipage!
 
 

iPad air


Testar husses iPad air och är lite sådär avundssjuk

Blääk, usch och fy!

Jag har verkligen varit duktig på att äta upp allt ur både skåp, kyl och frys nu ett tag. Så nu börjar det bli lite tomt på den fronten. Tanken var att storhandla till helgen men nu blev et tomt på sånt jag använder dagligen och jag gjorde ett besök i bästa butiken City Gross. Det är dumt att gå in där om man inte vill fastna bland köttdiskarna och få med sig massa goda köttbitar hem. Och då menar jag i första han inte åt mig själv, utan åt Rocky. Men idag lyckades jag allt hålla mig lite. Fram tills jag såg att dom hade svål, alltså hud bland förpackningarna. Strax under 1 kg fick följa med hem till en struntsumma på 17 kr. Gissa om ugnen står på nu! Här görs hundtugg av svål! Och det var bland det vidrigaste jag stött på, vilken stank! Bläääk! Klarade bara av att fixa 1/3 av förpackningen, resten åkte in i frysen för senare tillverkning. Testar bara lite hur svålen beter sig i ugnen just nu. Vem vet det kanske blir skit av det hela. 

Kvällsträning på film

 
Haha titta svansen! Åhh du lille goding, så kul han tycker det är. Lite småsnuttar från våran träning igår på när vi tränade lite trick och stadga. 

Min åsikt om..

Miljöträning!
I mina ögon är det den bästa träningen av dom alla. Att kunna åka omkring till olika platser och ta med hunden överallt utan att dom ska stressa ihjäl och oroa sig för nya platser. Nej, miljöträning är för mig både det mest givande träningen man kan ha och den mest roligaste. 
Men sen är ju jag som jag är, jag vill ju ha en hund som går fram i alla lägen.
 
Att besöka olika platser, skog, stad och andra platser är så fruktansvärt givande, bra för både hund och människa. Man kan hitta så mycket roliga saker och det bästa av allt. man gör saker ihop! 
 
Jag tycker det är mycket viktigt att göra saker tillsammans, det stärker banden ellan hund och människa och man får se sig om ist för att bara vara på samma träningsplats och promenadrunda hela tiden. 
 
Är det något jag skulle vilja uppleva med Rocky det är nog endå att få leka ``militär´´ ute i skogen några dagar. Det hade varit kul att få uppleva, men även att få åka tillbaka och gå på Omberg igen hade varit trevligt. Jag skulle vilja göra så mycket med Rocky, få uppleva allt mellan himmel och jord. 
 
Själv blir jag bara glad när jag tänker på vilket givande och rikt liv jag än så länge har lyckats ge min hund.
 

Tips på övningar...

...som ökar koncentrationen. Är det någon av er som kan hjälpa mig med att få fram lite bra övningar för att öka koncentrationen hos en hund som har mycket egen vilja när det är tråkigt och då hellre tittar och gör annat. 
 
Som för ett tag sen, vi har tränat så många gånger på olika platser men just den här gången så skällde grannens 5 collier på oss och eftersom det ekade så kom skällandet från alla håll och kanter och Rocky kände väl sig lite osäker. Men så fort jag bara fick hans uppmärksamhet så gick passet hur bra som helst. en det gällde att ha något att göra hela hela tiden. Aldrig för många upprepningar eller för mycket stillastående. Fart och fläkt mest hela tiden, fort fort fort skulle det gå. 
Men det är inte alltid man orkar att vara hurrtigbulle och springa omkring och vara hyperglad alla dagar, så har ni andra övningar som man skulle kunna öva på?

Inspirationsfilmvisning

Satt och klickade runt bland olika klipp på hundar och träning på youtube för att bli ännu mer inspirerad än vad jag redan är. Och jojo, det hjälpte men på något vis slutade min filmvisning bland militärklippen. Ojojoj vad jag längtar tillbaka till tiden på F17 Kallinge. Skulle göra mycket för att få upplvea det igen och inser också att jag fortfarande inte kunnat släppt att jag fick lämna tidigare än väntat. Kommer jag någonsin att släppa det montro?

Öppna lådan träning - FILM

 
Från ingenstans kom idén om att sätta Rocky favoritleksak i lådan med svansen utanför. Den som vibbrerar när man drar ut den. Tanken med det är att han ska dra i den. Där här är alltså vårt första moment i träningen ``Öppna lådan´´ 

Att utmana sig själv

Att utmana sig själv är något jag måste göra för att hitta motivationen, annras händer det verkligen ingenting från min sida och jag tappar lätt motivationen. Då blir det halvtaskiga träningar och det är aldrig bra. 
Jag skriver upp punkter på en lista över saker jag vill ha gjort. Ju fler punkter jag kan bocka av destå mer motiverad blir jag. 
Som nu på helgerna, min lista innehåller saker som jag inte hinner eller orkar med under vardagarna efter jobbet och saker som jag går och stör mig på som att ``Ahh det måste jag plocka undan´´ för att jag går och retar mig på det. Eller kanske att jag ser att akvariet börjar bli skitigt, ja då skrivs även det upp på listan. Även enkla saker som att måla naglarna finns på listan. Jag är gammal nagelbitare sen många år tillbaka men nu har jag hittat ett sätt som får mig att sluta, därför är det mycket viktigt att just måla naglarna. 
 
Att skriva lista är som sagt ett mycket bra sätt för mig att bli peppad. Jag kan sitta och skriva långa långa listor på allt verkligen. Men viktigast är nog att inte skriva för mycket, att skriva upp saker som man vet klarar av. Det får ju inte bli jobbigt och det måste gå att genomföra. 
 
Idag är jag sjukt sugen på kortkortisträningar. Jag vill ha mycket att välja mellan och frågar därför er om ni kan komma med tips på roliga övningar. Det kan vara allt från trick till annan träning. Så, kom igen nu, vem kan komma på flest aktiveringar, vem kommer på den tokigaste? I slutet av veckan korar jag dessa två med en länkning som tack.

Att sy sin egna dragsele

Rocky är en liten hund och det finns en utrustning som jag har haft väldigt svårt att hitta till honom. Och det är just dragselen. Jag gjorde en beställning på Björkis men fick till svar att det blev för smått, dom kunde inte sy så litet. 
Så snubblade jag in på http://yabastasiberianhusky.wordpress.com/ när jag sökte på att sy egna dragselar. 
``Sy din egen sele´´ är där ifrån jag skapat min dragsele. Inlägg skapat av en person med draget som största intresse. 
 
 

FILM

Åhh, jag som så gärna hade velat visa lite film här på bloggen ikväll. Ja, jag har äntligen fått fram något halvbra att visa och minnas. Men träningen var bra och vi kom längre än vad jag hade vågat hoppats på. Så kul verkligen och vi är verkligen på hugget med nya träningsmetoder och träningar. Men klippet tog lite tid att göra och laddas för tillfället upp. Tyvärr hinner det inte bli klart innan jag måste sova. Tidiga jobbdagar ni vet, måste sova tidigt!
Men den som väntar på något gått, väntar aldrig för länge. Eller hur är det man brukar säga

Något jag bra gärna hade klickat hem nu på momangen!

Det här är något jag såå gärna skulle vilja ha. Ett iphoneskal med egen bild. Då skulle mitt se ut så här!
Rocky är och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta, självklart ska han finnas på mina saker och överallt runt omkring mig. Jag har även börjat fundera över att tatuera in hans tassavtryck. Någon gång kommer jag även göra det. 
 
Älskade Rocky <3
 

Att ha mycket

Många ser nog mig som ``hon som köper allt till sin hund´´. Visst gör jag det men som jag skrev vid ett tidigare inlägg, hittar jag något som passar bättre på Rocky i formen så är det väl klart han ska ha det. Jag använder inte allt han har, men mycket av det. Mycket kan säljas av eller ges bort.
 
Men som person har jag mycket svårt för ``en av det och en av en annan stort´´. Tex en gaffel som ser ut så och en annan på ett annat vis. Jag vill ha av samma sort,  mycket av samma märke och inte lite av varje. Som Rockys alla täcken, allt är av Hurtta och Back on Track. Och jag gillar att ha lite att välja mellan, jag älskar att sitta och plocka och njuta av alla Rockys täcken eller vad det nu kan vara. 
Likadant med Rockys dagbok, jag verkligen älskar att se hur tjock och fin med text den har blivit, ju tjockare den blir ju mer älskar jag den. 
 
Det här med böcker, jag har väldigt få hundböcker men det ska det bli ändring på när nya bokhyllan köps. Då vill jag ha en helt hylla med bara hundböcker. Åter igen något att gå och beundra. MIN hundhylla med bara böcker jag gillar. 
 
Jag gillar helt enkelt att ha mycket saker att välja mellan. Sån är jag! Jag vill kunna byta halsband efter vilket tillfälle, jag vill ha den selen när vi tränar det och det täcket på det stället osv. 

Vad betyder bloggen för mig?

För mig betyder bloggen väldigt mycket. Det är en plats för mig där jag kan skriva av mig om träningar och andra händelser i vårat liv, kunna titta tillbaka och minnas saker som är värda att minnas.
Bloggen är min fristad, den plats som får mig att bli glad. Det är ju trots allt om min hund det handlar om. Jag kan bli så varm i hjärtat när jag tittar tillbaka i arkiven och minnas saker som hänt i vårat liv. Som tex simuppkörningen eller vår sommar i nya husvagnen. Åhh man vill bara tillbaka! Och så börjar man dagdrömma med ett leende på läpparna.
Och så när man tittar på alla fina bilder man lagt upp, sicken vacker hund jag har tänker man då. Den där och den, och den där självklart, alla dom skulle jag vilja framkalla och sätta upp på väggen. Det hade blivit dyrt om jag skulle framkalla alla bilder jag fått på min underbara Rocky. Men just det där att bara kunna sitta länge och njuta av en underbar bild. Den känslan är underbar. 

Från pannkaka till strålande i ett shapingpass

Jag vet med mig att jag är alldeles för pratsam. Jag pratar för mycket när jag tränar med Rocky, så det är något jag måste jobba vidare med. 
Hade precis ett shapingpass med Rocky där klicker och godis var belöning, inget prat alls till en början var tanken. Först förstod han inte riktigt vad jag menade, så jag hjälpte honom lite på traven och klickade för minsta lilla. Då, jösses vad han började bjuda på uppvisningar. Och i ett helt annat tempo än vanligt! Rocky visar mycket tydligt att det är trick han vill hålla på med, oftast så sätter han sig ner och vinkar och det var precis vad han gjorde nu med. Men han fastnar lätt i samma saker så en upprepning sen ville jag att han hittade på något annat. Han blir ju så glad när han får träna och det strärker hans självförtroende något enormt på här viset. Till en början var allt lite halvtaskigt men klicket hamnade så perfekt alla gånger att vi fick till fina sitt utan några tassar i luften, höra vinkningar och stå och ligg var inget halvvägs som det ofta kan bli när herrn blir för uppspelt och tycker det är kul. 
Tillslut ville jag annat än sitt, ligg och stå, vinka och andra konster så jag började ignorera det beteendet och så fort han ens tittade åt dom utlaggda lapparna, konan och leksaken så blev det på nytt ett klick. Han började med att stänga låda. Sen var vi på det igen, lådan, konan, leksaken, lappen
För att variera lite till så bytta jag lek och ignorerade sakerna för tillfället fortfarande utan att säga något. Han snabbt på och la sig ner. Klick! Sen valde han tempot och vi kom in på snabbhet i de olika varianterna. Jisses vad duktiv han blev, så snabbt det gick, men åter igen så hamnade vi i samma tre lägen och jag tog till ljudkomando. Nu skulle vi träna stadga i de olika delarna. Till en början blev det pannkaka då vi precis tränat på att vara snabba. Han var mycket snabbt upp på fötter från ligg och lika snabbt ner från stå. Men sen så, sen så fick vi till det, och även det fick vi till riktigt bra. Stadga är verkligen något som Rocky har svårt för. Och åter igen matte måste lära sig att vara tystre trots att upprepning med kommando underlättar för Rocky. Men jag är supernöjd med kvällens träning. Helt klart en ny kombination på uppbyggnad av träning som ska göras igen. Så kul när det bara går bättre och bättre!

1:a Advent

Första advent idag då! I år vill jag verkligen ha lite julstämning så jag har hittills hållt mig undan allt som har med julen att göra. Fram till idag. 1 advent, nu har alla julprydnader kommit fram och jag inser att jag har aldeles för få julsaker. Jag får önska mig fler tomtar av tomten. Haha!
 
Här har vi halv storm ute skulle jag tro, allt blåser omkring och presenningen för vår husvagnstrall har åter flugit bort. Granen vi grävde ner i trädgården igår, ja den är något sned för tillfället. Det blåser otroligt mycket och det börjar bli väldigt kallt här hemma. Tyvärr har kaminen gett upp och jag vågar inte elda i den, på tvn är det inget bra och eftersom jag inte kan byta kanal då dosan har varit borta i över 1½ vecka nu så sitter vi här, Rocky och jag i vårat vardagsrum. Mängder av ljus tända och myser bland filtar. 
Lite julstäning blev det allt mitt i allt kaos. Myys
 

På Hundönskelistan

Rockys & min julönskelista
Jag har varit riktigt duktig på att inte köpa en massa saker i onödan ett bra tag nu, så vissa saker börjar ta slut och måste köpas nytt. Det börjar bli väldigt tomt i frysen. Så ett Presentkort på en djuraffär så jag kan storhandla massa färskfoder och kött att fylla frysen med hade inte varit så dumt. 
Inte heller att få fylla på hundapoteket med Attapectin och Plaque Off som börjar ta slut och har tagit slut. Enkla julklappar enligt mig. 
En Frukttork och Skärmaskin att använda vid tillverkning av hundgodis hade varit kul. Och när nya bokhyllan kommer skulle jag vilja fylla den med Hundböcker av alla dess slag. 
Men allra helst så skulle nog både jag och djuren vilja ha en Vattenfontän. Rocky hittade en sån hos min vän och kunde inte slita sig från den, han sprang in till den vara och varannan minut för att bara slicka i sig lite. Han tyckte det var kul. Klart han ska ha en vattenfontän!

1:a December

Godförmiddag mina vänner! Rocky och jag vaknade till ett blåsigt väder med sol och blå himmel. Inte kan man tro att det är första December idag, vart är vår snö och vinterkänslan?! Men vi låg kvar i sängen och drog oss tills det var dags för årets julkalender att starta.
Därefter busade vi lite för att till sist knata upp och börja dagen. Måste säga att det lossnar redigt för honom nu det här med att leka med ett föremål, jag måste fortfarande vara med och hjälpa honom men nu kan jag leka med olika leksaker. Den här gången hittade jag en strumpa som han glatt lekte med när jag kastade iväg den, knuten som en boll. Kanske vore det en idé, att fylla en gammal strumpa med bomull och annat skoj. Han gillar ju mjuka saker. Får ta och pröva det någon dag.
 
Idag ser dagen ut som så att vi ska försöka få till lite nya bilder, det är aldrig lätt att fota Rocky ensam men jag ska försöka. Kanske det finns någon som vill hjälpa mig någon dag? Likaså med en liten träningsvideo.
 
Ska även försöka hinna med att skriva lite saker jag vill träna på under veckans gång. Jag känner mig så peppad på träning nu.