Dagens roligaste jämförelse

Chefen, jag och kollegan satt och pratade om bilar och dess tyngd och motorkraft. Att en bil med en motor som väger si och så mycket är bättre än en bil med samma motor men som är tyngre. Så ger han jämförelsen ``Som Rocky här, han är liten och lätt men springer fort, han är rapp. En Goden tex, dom är tyngre och springer inte lika fort´´ Hahaha!

1 vecka sen

Idag är det en hel vecka sen som min beställning på div hundsaker gjordes. Och enligt bekräftelsen jag fick bör jag ha ett paket hemma när jag kommer hem. Hoppas hoppas hoppas! Jag längtar ihjäl mig annars. Vill ha mina saker nu. Håll nu alla tummar att jag fått mitt paket när jag kommer hem.

Rocky del i

Nu tänkte jag berätta lite hur det kom sig att min underbara hund kom till mig
 
Rocky kom till mig den 5 september 2010. Han var mycket mager och hade ingen tillit alls till människor. Han var rädd och jag kunde inte klappa honom.
Jo det var nämligen som så att jag hade precis haft praktik på ett hunddagis med tillhörande islandshästanläggning. Så en dag efter praktikens slut så stod jag där och sadlade hästen jag skulle rida. Då kommer ägaren ut och frågar om jag inte ville ha en hund. Mitt svar blev då direkt ett bestämt ``Nej´´. Anledningen till det var att både jag och min sambo kommit överens om att vi inte kunde ha några djur i den lilla lägenhet vi då hade. Jag kom hem utan att ens träffat hunden jag blivit tillfrågad om att ta.
Under kvällen satt jag och min sambo och pratade om detta och till min stora förvåning så verkade det som om han blev lite intresserad och vi bestämde oss för att åka och hälsa på honom en fredageftermiddag där på hundpansionatet.
 
Det finns mycket jag vet nu som jag inte visste då och det finns saker jag ångrar och inte borde ha gjort. Jag kom till hunddagiset tillsammans med min sambo. Vi båda hade ingen större erfarenhet av egen hund tidigare. Sambon har levt ihop med sina föräldrars hundar men inte haft någon större kontakt med dom och jag, jag hade aldrig bott med en hund tidigare. Däremot tränade jag mycket hundar under min uppväxt.
 
Inne i trädgården kommer en liten black and tanfärgad hund, men jag noterar ganska fort att han undviker oss så jag började försöka leka med honom och skuttade glatt omkring för att busa. Men hunden framför mig blev rädd och då insåg jag att jag inte skulle kunna komma någon cm närmare på det spåret. Det var inte förän kvinnan på hunddagiset tog upp honom och gav över honom till mig som jag för första gången fick hålla i min hund.
 
Under kvällen pratade vi ihop oss jag och min sambo, vi kom fram till att ge det ett försök. På söndagen kom vi åter och denna gången för att hämta hem den lilla hunden vid namn Rocky.

<3

 
 

Födelsedagsfirande


Idag var det dags för min andra halva familj att fira lilla mig. Idag kom pappa familj. Pappa, Anki, farmor, min bror och hans flickvän.
Under förmiddagen fixade jag till en tårta och på dom övre bilderna ser ni hur det blev. Dom undre bilderna är på de saker jag fick från dom och lite pengar.
En hjärtformad utomhusprydnad, en grön ugnsform och en brödbakmaskin, och så lite pengar.
Ska bli mycket intressant att se hur brödet blir i brödbakmaskinen. Längtar tills jag har ingredienser hemma till det.
 
Tack så mycket för dom fina presenterna!
 

Han smet!

God dag mina fina läsare!
Här städas för fullt, riktigt fint här hemma blir det trots den lilla ``byggarbetsplatsen´´ i köket. Även trimmat kanterna i trädgården. Och mitt under det så gick husse ut, han hade ingen aning om att lilla hunden smet med ut tillsammans med honom. Han vill ju inte vara ensam inne. Husse som inte tänkte på att Rocky följt med ut började göra annat och då jag tänkte att han var inne så tänkte även jag inte på honom. Och sen när matte ropade in till Rocky så var han ju inte hemma längre. Kunde ge mig sjutton på att han sprungit ner till grannen. Det går så mycket vilt där nere och Rocky blir okontaktbar. Självklart kom här där skuttandes och ingen vet hur länge han har varit på vift. Suck! Där nere är det enda stället jag inte kan ha min hund lös. Han försvinner direkt! Det blir nog bättre sen när vi sätter upp staket, om han inte hoppar över det som han gör med allt annat. Hihi.

Ska strax ställa mig och göra tårta. Jag fyllde ju år förra söndagen och idag kommer min andra halva familj. Pappa familj mfl. Ska bli trevligt att träffa dom igen.

<3

 

<3

 

Sandra tipsar


Jag tänkte tipsa om dessa tre böcker till er. Det är tre underbara böcker, mycket bilder och bra förklaringar. I dessa kan du hitta allt. Huvudträning, lekar, tips och trix. Steg för steg kan du lära dig att uföra momenten. En riktig inspirationskälla skulle jag kalla det.
 
*Hjärngympa för hunden - Claire Arrowsmith
*Hundens 50 favoritlekar - Suellen Dainty
*Kul aktivering för din hund - Kristen Wolf
 
Har ni några bra böcker ni kan tipsa om?

Foderuppdatering

Jag måste bara börja med att säga att jag är fortfarande jättenöjd över valet med att gå över helt på färskfoder. Rocky mår superbra på det och hullet är finfint på honom. Och så känns det bättre för matte att ge ett bra foder ist för ett dåligt. Till det också att jag kan ge mycket mer mat än innan utan att han går upp. Han blir helt enkelt lite mättare.
 
Vi hade lite problem med Mush med ben i början men nu är det som bortblåst och han äter både Vom Og Hundemat och Msch dagligen utan problem. Jag har tyvärr blivit dålig på att ge kött, men det har kommit så mycket i mellan nu ett tag och saker jag måste ta itu med själv. Så just nu får han kött i maten som lyxmåltider. Gottgott är dock fortfarande grisknorr, lamben, oxsvans och allt som hör till. Han älskart! Och matte älskar sin lyckliga hund!

Vilddjur

Låt mig presentera, grannskapets tamaste älg!
Inte direkt hundrelaterat men kände att jag ville dela av mig med lite vilddjursprat.
Det här är en fjolårskalv vars mamma blev skjuten när han bara var en liten kalv. En liten underutvecklad tjur, tam som få. Ikväll ringde sambon mig efter att ha kört förbi honom på nära håll. Jag körde lika försiktigt fram och ja, där stod han intill min bil bara 5 meter ifrån mig. Han tittade på mig och började sedan beta vidare. Jag älskar verkligen att ha vilda djur så nära hemmet. Nu när djuren äntligen börjar komma fram så börjar snart älgjakten. Det gillas inte! Hittills har jag kunnat se skillnad på ett gäng älgar här ute. Ko med en kalv, ko med två kalv, liten årstjur och stor årstjur och en ensam ko. Sambon har även sett till en ensam kalv.
 
Även rådjuren har börjat titta fram. Vi har haft en tid med inga djur alls nu men nu, nu äntligen börjar dom titta fram. Det är så mysigt med alla djuren här ute. Speciellt när man börjar se skillnad på dom. Ett tag kunde jag se skillnad på vissa harar, haha.

Wilmer, vildkatten som går omkring här har även han visat sig. Rocky och jag gick förbi honom på bara några meters håll härom dagen. Han strök sig platt mot marken som om han inte syntes där på grusgången. Blir lika glad varje gång jag ser honom, att han fortfarande lever. Han ser mycket gammal ut och har mycket ärr och skavanker på sig. Han är känd för att klå upp alla katter han träffar på men mina grannar har sett han och min katt Zez gå omkring tillsammans. Nu var det ett tag sen jag såg honom här uppe men som sagt jag blir lika glad varje gång jag ser honom.
 
Jag håller tummarna för att både lilla tjuren och Wilmer får leva länge till.
 

Oroligheterna på ett hunddagis

Rocky är en väldigt stark individ i psyket. I fel händer hade han varit riktigt jobbig. Jag vet att han redan varit en sån som hängt i hälarna efter människor och bitits och hållt på.
Han är en väldigt stark ledare och utmanar alltid alla som ska visa sig större än han, samtidigt som han är väldigt mjuk och go mot dom som är på samma nivå som han.
Rocky är den som håller koll på omgivningen, han avger ett uppmärksamhetsljud så alla ska veta att det kommer någon, men han skulle inte skälla. Men däremot om någon annan hund skulle börja skälla så är det han som håller igång det och fortsätter, han tar över och leder allt vidare till ny nivå.
 
Just skällandet är det jag är mest orolig för. Jag tål verkligen inte skällande hundar och nu när Rocky är så pass gnällig mest hela tiden. Vart kommer det då sluta om han ska lära sig att skälla dag in och dag ut? Och så det här muttret när någon kommer. Jag kan gå med på att han ska säga till, men behövs det verkligen hundraelva gånger till efter det? Jag känner mig så kluven med det här med hunddagis just nu. Det skulle vara så skönt att kunna ha honom där om dagarna men vad ska jag göra för att han inte ska börja skälla också? Jag kommer gå under totalt om han ska både muttra, skälla och gnissla. Vad ska jag göra, vad ska jag göra! Jag kommer ju aldrig kunna må bättre så länge jag har en gnällspik som gör allt värre bredvid mig. Men för att se till det positiva, vad skulle jag göra utan honom?!
 

Du & jag Rocky

Vad vore jag utan denna lilla filur?! Han har gjort så mycket för mig och jag för honom. Han är mitt liv, mitt allt och någon jag har mycket svårt att se ett liv utan. Min hund är min närmsta vän och när jag tänker tillbaka så kan jag inget annat än att le. Tänk så långt vi har kommit på vår resa. Kommer ihåg första mötet när man inte ens kunde klappa honom så rädd han var för människor. Usch, det var ingen syn och att sen få höra hur han haft det, nä det ska han inte behöva vara med om igen. Hos mig kommer han alltid få stanna. För vad vore jag utan min lilla hund?!

<3

 

1 timma för lite

God morgon gott folk! Jag hade nog inte riktigt huvudet med mig igår kväll när jag ställde klockan. Jag han gå upp och göra mig iordning innan jag kom på att...Ahh just det, på fredagar börjar jag en timma senare! En timma mindre sömn och en timma till annat nu på morgonen. Men vad gör det? Jag har just fått en lugn och trevlig frukost med sällskap av två djur. Ena har nu gått och lagt sig hos husse igen men katten är fortfarande kvar, kelsjuk som aldrig förr. Jag lär även hinna med att plocka lite innan jag åker. Det är ju nu jag brukar åka, men nu har jag en timma kvar till avfärd mot jobbet.
 
Hoppas ni får en trevlig dag

Dissar hunddagiset redan från start

I morse pratade jag och kollegan igenom det som hände på jobb igår och jag fick då en klarare bil över vad som egentligen hände. Så här var det. Jag hade åkt iväg för att hämta och lämna bilar, Rocky hade fått panik när han insett att matte inte var i närheten och började därför föra världens oväsen, han skällde, gnällde och ylade och försökte ta sig ut ur sin bur. Sen berättade kollegan att i samma stund som jag klev innanför dörren hade han tystnat. Kollegan menar på att man så tydligt kan se att det är mig han saknar och blir lugn av. Utan mig saknar han sitt lugn.
 
Dom senaste dagarna har jag gått upp tidigare för att hinna med att aktivera Rocky ännu mer än vad jag brukar. Längre promenader och mer aktivering. Men kollegan har även hon bekräftat mina tankar om att han bara blir värre av mer träning. Hon sa i princip åt mig att sluta träna med honom.
Sen började vi prata om lösningar, och något säger mig att Rocky känner sig ensam. Jag jobbar på ett företag där det kan komma in kunder, då vill man ju inte att en hund ska rusa fram eller inte ens synas då vi faktiskt har djurförbud i våra bilar. Därför har Rocky haft sin älskade bur i ett eget rum. Buren för att han inte klarar av större utrymmen och i ett rum lite avskilt från allt spring så han kan slappna av. Även lampan släckt för att han ska koppla av ytterligare. Men för en tid sen, rättare sagt efter semester hände något och han ville inte ha sin bur, han vägrade att gå in där och tog omvägar och matte fick tjata på honom massor innan han motvilligt gått in i sin bur igen. Såhär har det varit. Och nu har han bara gnisslat och gnällt en tid.

Vår lösning blev att jag först skulle testa att hålla honom oaktiverad i några dagar för att se om det hjälpte, med endast hjärngympa. Sen ställde vi ut buren på kontoret. Ähh ja, redan där löste vi problemet...Rocky har varit tyst hela dagen. Jag kom ut från garaget och frågade om han sagt något. Kollegan frågar ``vem då?´´ Han har varit knäpptyst hela dagen. Och de gånger han varit med mig i garaget och sen följt med in till kontoret så har han självmant velat gå in i buren så den har varit öppen hela dagen och han har gått och lagt sig där så fort vi kommit in dit.
Så med andra ord ville han bara komma närmare oss andra, och närmare matte om dagarna. Jag tänker direkt på hur detta kommer att gå på hunddagiset sen!
 
På tal om hunddagis. Idag var det dags för en liten introduktion för Rocky. Jag vill börja smått och tänkte lämna honom bara någon timma. Jag kommer dit, jag var väl förberedd med godis och iskub, bädd och filt. Jag gick in i huset, lämnade och gick. Min tanke var att han själv skulle få skapa en egen NY uppfattning om stället. Det är ju från det här hunddagiset som jag fick Rocky från. Det var här jag första gången såg min hund för ganska så exakt 3 år sen. En rädd liten hund som man inte fick någon kontakt med och inte gick att klappa.
 
Men det första ``dagisfröken´´ gör är att böja sig över honom och vill klappa honom. Rocky lägger såklart svansen mellan benen och personen utbrister ``Men Rocky, såhär har du väl aldrig varit, varför gör du såhär?´´ varpå jag berättar för personen att han har lite problem med folk som böjer sig över honom och lite andra rädslor han har. Då påpekar denne ``Men så var han ju inte när han var hos mig´´ Jag tänkte, nä självklart eftersom han alltid hade svansen mellan benen då. Jag lämnade Rocky i buren och som jag tidigare i texten skrev ville jag lämna för att han skulle bilda en egen uppfattning. Men personen håller mig kvar, denne vill visa mig allt i hundgården dom fixat. Under de 26 minutrarna personen höll mig kvar skällde Rocky konstant, varvat med gnäll och ylande. Även lite riv på väggen. Det hörde jag och jag kände hur mitt tålamod och min ork till att hålla en glad sida upp sjönk. Den sjönk ytterligare efter att jag berättade att Rocky kan i fel händer vara riktigt jobbig, han är speciell och i fel händer vet jag att han kan ta över åt fel håll. Men samtidigt är han en underbart mjuk och go kille i rätt händer. Då utbrister personen ``Det låter som om han blivit sämre, han verkar ju vara värre än innan jag hade honom´´ Då sjönk mitt tålamod och jag kände hur min ilska kom. Jag ville bara därifrån, stod och skakade av ilska och kände mina tårar i ögonen. 26 minuter efter jag lämnat honom kom jag äntligen därifrån. Gråtandes av ilska och ledsamhet ringde jag mamma. Mamma ställer alltid upp för mig och det tackar jag för. Sambon hade jag redan förvarnat om händelsen och även han omfamnade mig när jag kom hem.

Jag åkte tillbaka en timma senare, det var tyst och inte en hund hördes. Jag han tyvärr inte in i huset för att se vad Rocky gjorde precis när vi kom för det förstörde ``dagisfröken´´ för mig, men hela vägen in i huset var det fortfarande tyst. Till och med när vi öppnade hans box var det tyst, men sen såg han mig och det blev ett hysteriskt glädjetjut på honom, studsade och for omkring mig och han verkade inte se något annat än mig.
Då säger ``dagisfröken´´ ``Jag tycker Rocky är en trevlig individ´´ med ett ursäktande tonläge varpå hon förstör den lilla dolda ursäkten med ``men jag tycker matte ska sluta nervärdera sin hund så mycket´´

Jag känner mig endå lite lättad, när jag lämnade honom ville jag bara åka tillbaka och hämta honom. Jag klarar mig inte utan min bästa vän och jag vill inte utsätta honom för ett hunddagis där ingen förstår honom. Rent hundvett, man böjer sig inte över en hund!! Men efter att ha återförenats med honom så såg jag endå ett minimaliskt lugn, en framgång jag inte sett hos honom tidigare. Han var tyst, även när vi kom in i huset och hela vägen till boxen. Det var inte alls mycket kiss som det annars brukar bli, endast en kissfläck, inga bajshögar. Iskuben var borta så han måste ju ha aktiverat sig med den under tiden. Det hade han ju inte gjort om han varit allt för stressad. Nja, jag är lite delad. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag är så besviken på bemötandet, det är inte första gången jag blir bemött såhär av denne. Men jag verkar inte ha några andra alternativ. Men jag letar vidare, för skulle den rätta dagmatten komma fram är jag villig att ge samma summa till denne som jag skulle gjort på hunddagiset. Rocky ska ha det bästa av det bästa. Så enkelt är det bara! Mår inte matte bra där så mår inte heller Rocky det. Punkt slut!
 

Gnissel & Gnäll

I perioder är Rocky riktigt gnisslig och gnäller över minsta lilla, för att inte säga att han aldrig är tyst alls. Han bara gnisslar och gnisslar. På hösten är det värst, mörkret kommer och det blir kallt. Dom andra höstarna har det visat sig i bilen när vi åkt. Och det har det även denna gången gjort, men nu räcker det inte med att gnälla i bilen, nu håller han på även på jobbet och så fort vi är still och inte gör något. Hemma är det än så länge lugnt peppar peppar. Men att han hela tiden ska gnissla gör att man blir rätt trött i skallen och irriterad. Nu är det inte bara jag som lagt märke till det här utan sambon och mina arbetskamrater har även dom börjat tröttna på hans gnäll.
Jag tror att jag redan vet vad som orsakat detta och det är helt enkelt jag som är problemet, jag har varit nere i en dal ett tag nu och Rocky är mycket duktig på att känna efter. Det tillsammans med en enorm rastlöshet har gjort honom till den gnälliga gnisselpipan han är idag.
Jag har verkligen ingen lösning på problemet, ignorerar jag så får jag stå länge länge och vänta. Och det är inte alltid jag har tid eller kan göra detta men så fort jag får tillfälle till det så väntar jag helt enkelt ut honom. Riktar jag uppmärksamhet mot honom som att säga till honom så gnisslar han bara mer. Och att trötta ut honom, ja det går inte. Jag har aldrig fått min hund trött, han har alltid mer att ge. Det går verkligen inte, det är en sån ras och han är stark som den individ han är. På alla sätt.
Att hela tiden gå och höra på detta eviga gnissel gör mig tokig, jag känner mig så irriterad och arg mest hela tiden. Samma visa varje höst. På något sätt tror jag även att detta gnissel och gnäll hör ihop med hans svårigheter med koncentrationen för tillfället. Jag har inte löst gåtan än men jag måste verkligen få bukt på problemet innan jag går under. Just nu känns hunddagiset väldig välkommet!
I morgon ställs klockan tidigare än vanligt, hädan efter ska hunden få dubbel motion och aktivering!

<3

 

Saknad efter dig

Lilla Elliot! Usch vad tiden går och jag saknar dig inte mindre för det. Det är lustigt faktiskt, för sååå nära var vi inte varandra och så länge hade jag honom inte heller. Men endå saknar jag honom något enormt. Mitt sista minne då var han precis sådär som jag ville ha honom, han tog efter Rocky så mycket där på slutet innan han fick en sista chans hos ny ägare för att till sist somna in. Idag ångrar jag det, men det var för hans bästa. Jag ville inte utsätta honom för fler hem än han redan haft.
 
Elliot var inte min hund, men hade det fungerat med att kunna lämna honom ensam så hade han helt klart fått stanna. Men nu var så inte fallet och han fick till sist somna in.
 
Så här ser min bild ut när jag tänker på vårat sista möte...
...bara lycka

Våran dag

Jag började morgonen med att gå upp lite extra tidigt. Nu skulle jag göra hunden lite extra trött och gick både en längre promenad i högre takt samt cyklade med honom, även där i högt tempo. Som avslutning fick han använda nosen lite och leta godis i gräset.
Trots detta har Rocky inte blivit trött. Gnällandet har fortsatt och idag hade tydligen chefen varit inne och sagt åt honom när han varit som värst. Han hade tystnat. Och efter en tid hade jag kommit tillbaka då säger chefen ``Jag har inte hört Rocky alls på 45 minuter´´ varpå han berättade att han varit inne och sagt till honom. Resten av eftermiddagen hade han varit tyst. Till och med när vi skulle åka hem var han lugn och behaglig, då brukar han hoppa av lycka och vara helt ivrig. Skönt!
Raka vägen hem och direkt ut på en snabbtaktad promenad igen, musik i öronen och så gick vi. Vi kom till grannen och så fick vi med oss Tessi på våran promenad. Dom gick på bra, slakt koppel och i ett finfint tempo. Det blev ett par kilometer allt innan vi kom tillbaka till grannen för att lämna av henne. Den sista biten hem märkte jag att Rocky var taggad, så jag plockade fram klickern och spontantränade kontakt och fotposition. Idag, idag mina vänner kan jag stolt berätta att Rocky vid flertalet gånger satte sig helt rakt! Och han hade ett underbart driv, tyvärr lite för mycket driv vid ett tillfälle och han hamnade framför i gång. Stackars tass hamnade under min fot och Rocky skrek. Inget mer av det oh vi fortsatte, men nu är ju Rocky som han är och han lärde sig helt enkelt att man inte ska vara bland fötter och tog ett steg åt sidan. Det som vi tränat på så mycket, och nu är vi tillbaka till ruta ett igen. Menmen, bara att traggla vidare, vi har ju kommit så långt nu. Förhoppningsvis har han glömt det till nästa träning.
Hemma blev det sen lite godissök i en höstmörk trädgård följt med en iskub med gottgott i. Än så länge har han inte fått upp kartongen trots att jag klippt upp den lite. Men det arbetas för fullt ska ni veta.

My Dog Göteborg

I år (eller nästa år blir det ju) vill jag verkligen åka tillbaka till Göteborg och My Dog, men vem ska man åka med?! Hur många här har tänkt åka dit och finns det några som kan tänka sig att göra mig sällskap? My dog är verkligen jättekul och jag vill inte missa det i år igen.

<3

 
 

Blogg, dw & instagram

Ni har väl inte missat att jag håller till på fler sidor än just på blogg.se? På instagram kommer det upp mycket mer än bara hund även om det är mest hundrelaterat. Dw blir inte så värst uppdaterat, men någon gång ibland händer det.
Dayviews - Xifons
Instagram - Xifons
 
Vi ses där!

En glad & lyckig Sandra

Jag måste ju bara tacka er fina läsare för alla era fina kommentarer ni gett dom senaste dagarna. Det värmer massor att få så fina och trevliga kommentarer från er läsare och så ska jag vara ärlig. Jag är en ensam person och bloggen har blivit som ett lyckopiller för mig. Det är alltid lika roligt att kika in här och skriva av sig lite om dagen och alla händelser vi varit med om. Ännu lyckligare blir jag när jag hittar era kommentarer som nu blivit allt fler och fler har jag märkt. Såå kul verkligen! Tack snälla ni, ni får mig att må bättre på många sätt. Stor kram till er alla, det värmer mitt hjärta
 
Och så vill jag välkomna alla nya läsare, hoppas även ni kommer trivas här på bloggen

En dag full av intryck och träningar, Hunden trött?

Nu har vi fått upp farten och motivationen igen. Underbart verkligen!
Efter en spännande dag som denna med älgsafari på morgonen följt av poliskontroll på väg till jobbet och sen bli stillastående med en punkterad bil när vi skulle till Stockholm så var det väldigt skönt att få komma hem nu och träna lite med Rocky.
I morse blev det en cykeltur med Rocky, jag håller på att bli tokig på hans gnissel och gnäll, han slutar inte för en sekund och tänkte att jag skulle trötta ut honom lite. Men allt i onödan, för Rocky blir aldrig trött! Kan han varit med om så mycket att han inte blir trött av någon form av träning. Aja, jag tror det handlar mer om att han tycker det är så tråkigt att matte inte kan ägna all tid åt honom när jag jobbar. Idag har han iaf fått följa med till Tyresö och vänt en runda.
Hemma blev det nu på kvällen en testning av drag med vattenflaska. Ja, vad ska man säga?! Märkte han att han hade något bakom sig? Han behövde inte ta i alls och sprang iväg som en annan dåre.
Så efter en stund med draget så fortsatte vi ist på ingångar och kontakt. Och jag tror att jag har hittat problemet! Allt gick super enda tills grannens lilla hund började skälla på oss när jag peppade Rocky. Då tappade han koncentrationen och flöt iväg. Så, det är helt enkelt koncentrationen vi ska jobba på.
På detta så blev det godissök i gräset, men för att göra det ännu svårare blev det godissök även i det höögra gräset. Inga problem för Rocky det inte. Men tror ni han är trött?
Nej, min hund blir aldrig trött
 
 

Om jag vann en massa pengar skulle jag...

...fortsätta jobba men kanske gå ner lite i procent beroende på hur mycket jag vann. Sen skulle jag spendera mycket tid åt Rocky, gå kurser och ge honom det bästa av det bästa. Han skulle få en kompis och den skulle jag även med den gå mycket kurser, bland annat räddning som är en liten dröm jag har. 
Mitt hem skulle bli finare inrett med den stil på hem jag vill ha och trädgården hade fått sig en liten uppfräschning med blommor och staket runt. 
Det hade inte varit helt fel med en häst, att få komma tillbaka till hästlivet och rida igen. Kanske man kunde ha den hemma?!
Men mest av allt så skulle jag tillbringa mest tid åt min familj, min sambo och våra djur och bara njuta av livet
 
Vad hade ni gjort?

<3

 

Bilder som får mig att le

 

Hoppsan en beställning!

Jag har länge kollat på några saker jag skulle vilja ha och efter att jag fått lite pengar på min födelsedag gick mina tankar direkt till det och idag var det då äntligen dags att shoppa loss......trodde jag ja! Dom hade inget av det jag planerat att köpa hemma så det första jag gjorde när jag kom hem var att klicka hem sakerna från nätet ist. Från en sida jag tidigare beställt från.
 
Hem i brevlådan kommer snart:
-Träningsdamasker Lifeguard Gul
-Godisväska mini - Hurtta Motivation
-Säkerhets scarf Hurtta Lifeguard Gul
-Torkad vom
-Tugg fläta
-Boken ``Baka eget hundgodis´´
 
Längtar såå efter att paketet ska anlända nu. Jag vill ha det nu, nu nu!
 
Vilka sidor brukar ni beställa från?

Sandra tipsar - aktivering iskub

För en tid sen läste jag en blogg om ett tips jag faktiskt bara var tvungen att testa själv. Personen berättade att hon sparat mjölkkartonger med skruvlock, fyllt dessa med vatten och lagt i något gott. Fryst in och därefter tagit fram till hunden då det varit varmt. Då har hunden en stor iskub att aktivera sig med ett bra tag. Gnaga, slicka och bita sig in till godiset. Själv tänker jag inte använda stora mjölkkartonger till min lilla vovve så jag tar det lite mindre alternativet, vispgräddeförpackningen.
Så nu tänker jag tipsa vidare om detta tips. Riktigt smart faktiskt!

<3

 

Hunddagis

För en tid sen ringde jag upp det hunddagis som ligger i närheten av där jag bor. Det är nämligen som så att inom en snar framtid så flyttar mitt jobb in på en bilfirma och då får inte min älskade lilla vovve följa med längre tyvärr. Kommer sakna att ha honom på jobbet. Det är så mysigt även om det ibland kan vara lite jobbigt när han har för mycket energi som han vill göra av med på gnissel.

Rocky är en klättrare och han har klättrat över hundgårdsstängslet på samma dagis förr, därför har vi fått tänka till lite inför hans ankomst dit. Dom har därför byggt om den tilltänkta rastgården för våran skull.
 
Men så till min fråga. Vad anser ni att jag bör tänka på innan, under och efter jag satt honom på dagis? Tidigare har det varit i ren panik han suttit i nätet, men den senaste gången var mer nyfikenhet. Självklart kommer jag inte gå pang på och lämna honom en hel dag, för det vill inte jag. Jag mjukstartar med någon timma el så.

En födelsedagskväll

Nu är vi hemma igen. Lite skönt men också väldigt tråkigt då det var allra sista resan ner nu innan nästa säsong börjar till våren. Förhoppningsvis kommer det gå fort. Vi har varit runt på campingen idag och rekat lite platsnummer som vi kan tänka om att ha som säsongsplats. För nästa år kommer vi inte dra vagnen fram och tillbaka så som vi gjort detta år, då kommer den få stå på säsong ist. Det kommer bli såå kul verkligen!

Jag har fortfarande mersmak efter helgens underbara träningar av ingångar och kontakt. Om ni kommer ihåg så skrev jag ett inlägg om att det inte alls gick vägen när jag tränade på annan plats än på klubben. Men efter helgen fick jag se att det inte var så. Nu blev jag ju bara tvungen att se om det hänt något på hemmafronten också, skulle det gå att träna på hemmaplan eller inte?!
Det gjorde det! Men det var efter jag busat upp honom till max och han satte några fina ingångar, finfina fotplaceringar och underbar kontakt. Men så fort grannens skällhundar släpptes ut så försvann allt igen...Han blev låg och tappade koncentrationen och därmed avslutades vår fina träning. Men jag fick till en sista klockren fotplacering och kontakt så avslutade där.

Nu sitter vi här, med tända ljus, the och ost. Rocky äter på sin grisknorr och Zez har precis kommit inspringandes efter en helg ensam här. Hon är så duktig som klarar sig så bra ensam, med lite tilltittning av bästa grannen som ser till att hennes mat och vattenskålar förblir fulla. Hon kan springa ut och in som hon själv vill men oftast håller hon till utomhus.

Mer lycka

Fick ett samtal från sambon igår om att även han hittat köttbutiken jag pratade om härom dagen även här i Västervik. Vi har planerat att köpa en låda till nästs år med lite blandat kött för hela sommaren. Och nu finns köttbutiken både i Norrköping och Västervik. Jag vet precis vilken butik jag kommer spendera tid i nästa säsong här i Västervik även om vi köper låda eller inte.

<3

 

Idag är det ingen vanlig dag...

...för idag är det Sandras födelsedag!
Ja då har det gått ett år till sen jag fyllde år senast. I år blir man hela 24 år. Jag blev firad av delar av gänget igår och jag fick lite blandat av dom. Marschallhållare, ett armband och så hade sambon verkligen letat efter den godisficka jag pratat om under hela sommaren. Min har gått sönder och jag har pratat om en godisficka från Hurtta, en lila sådan men dom är svåra att hitta och enda stället jag hittat dom på är i Linköping. Nu hade han hittat den och han var så glad över det, men så visade det sig att det var matskålen han köpt. Men som jag sa till honom ``inget från Hurtta kan bli fel´´. Jag älskar Hurttas sortiment.  En mortel fick jag också, det är sånt som bara ska finnas i ett hem tycker jag och det saknade jag lite extra nu när jag började barfa Rocky.
Sen fick jag pengar och det ska gå till Hurttas bendamasker och just en godisficka, det kommer även räcka till en frukttork som jag funderat på. Så får vi se vad resten hittar på som kommer till nästa helg.
 
Tack snälla ni som firade mig igår. Tack för allt!

Ska det bara fungera på vissa platser?!

För en tid sedan skrev jag om att ingångar och uppmärksamheten från Rockys sida inte riktigt fanns. Att han satte sig snett och rättade sig inte om han fick kommandot igen. Jag skrev ut att jag började misstänka att det var platsrelaterat och det tror jag än, men inte riktigt i samma utsträckning. För idag bjöd han verkligen på ingångar och en träning av guld. Så roligt verkligen. Så nu vet vi att lydnaden finns kvar men inte på hemmafronten.

Idag var det faktiskt Rocky själv som bjöd in till den sortens träning, han kom självmant och satte sig i fotposition och så fortsatte vi bara. Vi tränade då placering och om han hamnade fel att han då skulle ta kommandot och göra om och göra rätt ist. Det fungerade relativt bra, men det är nog matte som måste lära sig att inte berömma fel så ofta. Sen fortsatte vi med att hålla kontakten i gång och wow, Linda det gjorde verkligen underverk med de tips du gav mig! Jättefin kontakt och sina sättanden.

Under dagen har vi kört flera små pass och alla har gått finfint. Han har riktigt varit på hugget idag, så mycket spring i benen. Idag även kallad att han har en raket i rumpan.
 
Jag har åter igen massor mersmak efter dagens aktiviteter och längtar till morgondagen. Då kör vi vidare och ha lika kul som idag. Hoppas ni har haft en lika fin dag med era hundar som jag haft med Rocky.

Bildinlägg från balansträning i äventyrsskogen

 
Hittade som jag sa en utmärkt skog att träna balans i när jag kom hit till campingen. Men att den var så hääär bra hade jag inte räknat med. Hittade massor skoj där inne. På något sätt lyckades vi spendera över en och en halv timmas tid där, både på balansträning, fotografering, lydnad och på de ställen där Rocky kunde komma fram med en väska på ryggen fick han även ha den på sig. Lydnadsträningen var inte planerad, det var Rocky själv som startade den träningen, det var mycket roligt eftersom han bjöd på jättefina ingångar och finfin kontakt. Efter en tid hittade sambon oss och då fick han agera kameraman. Även husse och matte fick sig lite balansövningar på vägen.

Lördagsaktiviteter


Balansträning i äventyrsparken och därefter en stadspromenad med restaurangbesök


Foderprat


Jag har sagt det förr, men jag säger det igen. Jag har alltid vetat att det är skillnad på foder och foder, torrfoder och färskfoder. Men att det var så stor skillnad hade jag ingen aning om.
Jag har gett Rocky torrfoder som huvud och färskfoder som lyxmat större delen av den tid Rocky varit hos mig. Sen gav jag 50/50 torrfoder/färskfoder. Och nu, efter en mycket intressant läsning om vad vi faktiskt ger våra hundar och hur det tillverkas började jag tänka om. Jag har läst och läst, klurat och funderat massor kring det jag stoppar i munnen på min vän. Idag äter han färskfoder blandat med rent kött. Kött, grisknorr, oxsvans och allt man kan hitta på till en hund som gottgott. Jag tittar numera väldigt noga på innehållsförteckningen på allt jag köper och oj vilken skillnad det har gjort på lilla Rocky.
Rocky har som jag tidigare nämnt en mycket taskig mage och det har aldrig någonsin gått att vara i närheten av hans mun. Nu efter byte av foder och gottgott är han såå mycket bättre i både mun, mage och ja, allt. Hullet är superfint och han känns gladare. Det känns skönt att han mår bättre än innan, för han mår bra mycket bättre nu än på torrfoder.
Jag kommer på mig själv med att gå och titta efter kött i affärerna och vad jag kan köpa till Rocky att ge eller göra godis av. Det är bara så mycket roligare nu, så roligt att se min tidigare matvägrande hund äta som aldrig förr. Nu har tyvärr ett annat problem dykt upp, han äter för fort och tuggar inte som jag tycker han borde. Men det har jag löst med att dela köttbitarna i mindre delar och klicka i färskfodret ist för att allt hamnar i en stor klump. Större klumpar slukar han i ett nafs.

<3


Matte fick mersmak

Det har varit en lång dag idag, men nu är jag äntligen framme på campingen igen. Där möttes jag av en mycket glad hund, trots långa promenader tillsammans med husse var han helt överspeedad. Vilken energi, precis sådan energi som jag vill ha när vi tränar. Så, mitt i mörkret testade jag att få till en ingång. Han satte den perfekt, underbart! Så underbart kul det är att träna när han är på det humöret. Kanske var vårat problem så enkelt att han behöver få sakna matte lite. Det här med dagis kanske blir superbra tillslut.
Har en enorm mersmak för tillfället. Kanske man ska ta och plocka på sig godis och klicker och göra det på riktigt också. Det får nog bli det, men sen blir det natten. God natt mina underbara läsare

Två favoriter

Dessa två bilder är två bilder jag inte får nog av. Kan sitta och titta på dom i evigheter.

Föremålsintresse

Efter en sommar med föremålsträning har jag nu börjat få upp hoppet om att vi kommer lösa det här. Vi har verkligen jobbat järnet på föremålen den här sommaren. Det har varit mycket fix och trix, funderande och testande men nu tror jag att jag börjar få ihop det lite. Jag har satt ihop en plan, och det här är inget som kommer att hända över en natt eller så, men på långsiktigt så tror jag på att en dag, en dag i framtiden kommer jag kunna leka mer än vad jag gör nu med min hund och ett föremål.
 
Jag har kommit underfund med att, för att fånga Rockys uppmärksamhet måste jag framkalla hans jaktinstingt som är så pass hög, det tillsammans med lite fart och fläkt blandat med oändlig lycka och glädje och endast vid tillfällen där han är uppe i varv och glad har nu gjort att jag vid flertalet gånger nu i sommar kunnat leka ihop med min hund och ett föremål. Bäst har föremålen fungerat när vi tränat ihop och då ist för att slänge till honom en godsak har jag ist börjat busa med honom. Till en början lekte han med mig och inte leksaken. Vi har ju alltid busat med honom med våra händer, han tar tag eller ja han är så försiktig så det går inte ens säga att han tar tag i våra händer, men han tycker det är kul när vi leker på det viset. Småhundsrelaterat kan jag tro. Idag är vi i det läget att han faktiskt senast vi tränade tog leksaken och sprang iväg. Jag vill ju att han ska ta den så jag smög mig på för att få honom springa iväg ytterligare en gång, det här har ni på film på instagram där jag heter Xifons. Självklart kan jag alltid ta allt från det Rocky har i mun så detta med att jag ber honom att springa iväg med leksaken ser jag som ett plus mer än att han vaktar den.
Dom få gånger vi haft dragkamp har det varit lite till och från med styrkan i greppet men dom senaste gångerna har jag börjat ha med mig klickern ut och givetvis blir allt mycket bättre. Rocky känner sig mer säker med klicker än utan. Så självklart tränar jag med klickern om han så vill.
 
Jag ser mycket ljust på detta och vi har kommit en bra bit på vägen nu. Jag tror bara det handlar om att han inte fått lära sig vad leksaker har för betydelse och att jag själv kanske inte riktigt kunnat lära honom på bästa sätt. Jag har nog helt enkelt inte varit mogen nog att lösa detta förän nu.

I ett MMS från sambon


I ett mms från sambon. Ser underbart ut för en som jobbar på helt annat håll, många mil från detta

Lycka...

...är att se sin hund skina av glädje. Lycka för mig är att min hund är lycklig

Radiolycka

Jag vet inte hur många gånger jag tänkt tanken om att vilja svänga av och in på en gårdsbutik. En köttbutik vi åker förbi alla gånger vi ska till campingen. Ett skapligt stort märke som även mataffärerna säljer hemma. Närproducerat och självuppfödning och ni ska se hur fint dom har det.
Nu fick jag höra på radion härom dagen att just den butiken har öppnat en butik i just Norrköping också. Åhh vad lycklig jag blev. Så nu ska jag bara få tid att besöka dom. Förhoppningsvis får man med sig något gått både till mig och hunden därifrån.

Äntligen framme

Idag har jag haft ett enormt sug efter bloggen. Kanske för att jag redan från början visste att det skulle bli svårt att hinna med det idag. Men nu är jag här och känner mig rätt nöjd faktiskt. Sitter med datorn och bloggen framför mig i vår fantastiskt underbara husvagn som vi dragit ner till Västervik i kväll. Under mig vid mina fötter ligger Rocky i sin bädd och njuter. Min lilla campinghund. I morgon ska han och husse vara helt själva här medans jag åker tillbaka till Norrköping för några timmars jobb. Skönt för dom att ta det lite lugnt, det förtjänar dom.
 
När vi kom hit såg jag något som jag inte sett tidigare, kanske för att det inte är lika mycket husvagnar kvar här nu och att löven börjar trilla ner. Jag såg den perfekta platsen att skutta runt bland stenar och träna balans och klättring på. Den platsen ska vi helt klart besöka under helgen. Längtar så efter att helgen ska börja så jag kan göra precis vad jag vill och inte behöva tänka på att sova tidigt för morgondagens jobb.
På tal om det, det får bli natten snart för oss här i husvagnen. Som sagt jag har ungefär en 1½ timmes bilväg till jobbet i morgon. Godnatt

En kommande fantastisk helg

Nu om ca två timmar slutar jag. Då ska vi bara koppla på husvagnen på bilen igen innan vi därefter drar ner den till Västervik och Lysingsbadet för en sista helg där innan säsongen är över. Rocky ska såklart följa med, han älskar ju dessa stunder när vi bor i husvagnen. En riktig campinghund är vad han är.
I morgon kommer jag pendla Västervik - Norrköping och jobbet, men då stannar Rocky kvar hos husse under dagen medans matte jobbar. Dom ska bara ta det lugnt och njuta av livet, men när matte sen kommer tillbaka imorgon kväll då blir det en helg av underbar träning.Nä, nu tar vi några sista ryck så är dagen snart avklarad och dags att åka. Jag, min sambo och våran hund i våran husvagn. En helg som denna kommer bli underbar som alltid där nere. Och så fyller jag ju år på söndag med.

<3
Rocky på rymmen

Skithund! Står och pratar med chefen och helt plötsligt försvann Rocky. Hittade honom på andra sidan våran byggnad där grannen grillade! Sen gick någon in och han efter. Helt plötsligt virrar jag runt i grannens butik efter Rocky. Det var många skratt jag fick då dom hade bra många kunder där inne. Inte alls pinsamt, nejnej!

Ett samtal

Fick under förmiddagen det samtal jag både längtat efter och bävat för. Rockys box och rastgård är nu klara och klättersäkrade. Skönt att det löst sig på den biten och att han har någonstans att vara nu när jobbet flyttar. Men jag kommer att sakna min vän här på jobbet. Det kommer bli tomt utan honom

Sandra tipsar om bra blogg

I det här inlägget tänkte jag tipsa er om en tjej från dom södra delarna av vårt avlånga land. Nämligen Paulina Tufvesson med hennes underbara djur. Paulina har enligt mig en sund träningsmetod med alla sina djur och har idag tvåsiffrigt antal husdjur av olika arter. Hästar, hundar, katter och fåglar som hon tränar regelbundet.
Nu har hon precis startat upp sin nya blogg, hjälp henne att få en redan bra start bättre. Kika in och gör henne glad. 

http://miniponies.blogg.se/

Finns det några bra bloggar?

Nu vill jag ha eran hjälp. Kommentera massor nu och skriv vilka bloggar som är just era favoriter. Gärna varför och vad dessa handlar om. Vem vet, kanske jag får flera nya favoritbloggar att följa hädan efter. Är såå sugen på att få lite nytt att läsa och mer inspiration.
Snart kommer jag även avslöja den blogg jag gillar bäst bland dom jag följer. Så håll ögonen öppna under dagen.

En dag jag bara vill glömma

Ja den här dagen vill jag allra helst bara glömma. Den började dåligt redan från början. Fick gå upp tidigare idag för att ta mig en annan väg till jobbet. Dom utför vägarbete på min vanliga väg och vägen är i princip helt avstängd. Den andra vägen är en liten bit längre, ungefär sådär 40 minuters bilväg. En väg mycket kurvigare än vanligt, segare och med fartkameror. Men med Rocky i sitt bilbälte i baksätet kunde jag inte låta bli att le mot honom lite då och då. Han fryser ju nu på mornarna, det kan jag förstå då vi var nere  på +2,5 grader i morse. Så virade in honom i hans filt som många kunde se på instagram i morse.
En bit in på vägen hade jag inte huvudet med mig och råkade köra in i en gatsten, attans vad det inte gjorde min redan dåliga dag bättre. Skadade fälgen med en liten bula.
Väl på jobbet visade det sig att vi knappt hade något alls att göra under dagen. Jag blev rastlös och irriterad. Och mer irriterad på folk som inte tar sitt ansvar och låter mig få städa upp efter dom. Jag lyckades ändå ta mig igen om förmiddagen och det blev lunch. Rocky och jag njöt lite av solen de sista minutrarna på rasten. Underbart, han sprang först fram och tillbaka för att han var så lycklig över att få komma ut. Sen satte vi oss rakt på backen och bar njöt, han liggandes vid mina fötter och jag lutad mot en husvägg.
Eftermiddagen gick och sen väntade den lite extra långa vägen hem på den tråkiga vägen igen. Väl hemma bestämde jag mig för att åka till klubben och träna, men det blev inget av då jag blev tvungen att packa. Sen kom jag på att jag missat att köpa foder till katten, men det kommer räcka den tiden vi är borta iaf som tur är.
Just ja, på tal om katten...sist jag såg henne var hon på taket igen. Sotarn var ju här och använde stegen till taket, och den har jag glömt ta bort. Kanske borde se till att hon kommer ner innan jag går och lägger mig. Hehe.
Sen blev det pizza mitt i veckan, inget jag var sugen på men så fick det bli. När sambon kom hem visade det sig att min pizza var inte alls den jag beställt och då rann den sista droppen över. Jag tog telefonen och ringde upp pizzerian!! Det är inte den gamla vanliga Sandra det inte. Sambon trodde inte att jag skulle göra det heller. Men nu är det tunga tider och jag är inte mig själv. Allt är tungt och jobbigt. Ingen inspiration eller motivation till något.
Men i skrivandets stund blev jag åter sugen på plocka fram pilatesbollen och träna bakben lite.
För att skratta lite mitt i allt elände kan jag ju meddela att jag just nu sitter och ser lite rolig ut. Musik i öronen och med sambons jakthörselkåpor utanpå. Men har man koncentrationssvårigheter så har man. Haha

Viltspår & lösträning

Jag har vetat enda sen Rocky kom till mig att han har en otrolig näsa. En näsa som känner allt, precis allt! Jag har misstankar om att Rocky inte varit i skogen så mycket innan han kom till mig, han blev så uppjagad och överväldigad av alla dofter och intryck. Han stängde helt enkelt av och det gick inte att nå in till honom.  

Jag har inte kunnat ha honom lös alls innan vi flyttade ut i skogen, inte ens inne i stan, på småvägar eller på öppna ytor. Han stack direkt. Vi har jobbat mycket på just lösträningen och det gick framåt, men så fort vi närmade oss skogen och alla dess dofter så stängde han av, letade och tog upp spår och stack. Därför valde jag att plocka bort just blodspår i vår träning. Ist införde jag, för att fylla upp den kvoten personsök, godissök osvosv.  

Vi flyttade ut till vårat fina gråa hus på landet, omringat av skog och mark med mängder av djur. Då menar jag mängder av djur av både hare, grävling, älg, rådjur och ja allt vad som nu finns i vår skog. Min fina granne stöttade mig och jag vågade släppa taget och låta honom vara lös i skogen. Han stack, och vi gömde oss. I början var han borta i upp emot 40 minuter. Den tiden minskades ju mer han fick vara lös. Det var då jag införde ``Hem´´ kommando. Ett kommando som nu visat sig fungera till 100%.Genom att vara väl förberedd på att han kan sticka så hade jag i förhand lagt ut belöning på trappen. Jag vill att min hund ska veta vart han bor, och det har visat sig fungera helt och hållet. Av alla gånger han stuckit för mig här hemma så har han alla gånger suttit på trappen när jag kommit hem. Tiden han varit borta har minskat rejält från 40 minuter till, ja nästan ingen tid alls. Idag kommer han på sig efter några hundra meter in i ett spår att ``ahh, just det. Matte!´´ vänder då och kommer tillbaka.  

Matte har efter all träning nu äntligen fått tillbaka tron om att han inte sticker, jag behöver inte längre vara rädd för att han ska komma bort från mig. Vi är så sammansvetsade nu så inget kan komma i mellan oss längre. Därför har jag nu efter allt lösträning åter igen börjat blodspåra. Helt underbart och min hund, han är en stjärna på blodspår. Jag har aldrig sagt något annat.  

<3

 

Drag

Jag är mycket för att göra lite av allt med min hund. Jag vill att min hund ska få en varierad träning och få vara med om mycket roligt i sitt liv. Sen är han ju en hund som älskar all sorts träning. Drag är ju en rolig grej tycker jag, på vintern brukar Rocky hjälpa mig att dra in ved i pulkan. Men på sommaren blir det lite svårt med den biten. Han drar vagn ist. Men om jag vill att han ska dra och arbeta musklerna så är det ju med en dragsele han ska dra en större tyngd i. Mitt problem här har då blivit att jag inte kommit på vad man kan ha som tyngd. Det ska vara någon som rör sig lätt och smidigt på en grusväg, som inte fastnar överallt eller far åt olika håll hela tiden.

Så min fråga till er blir, har ni några bra tips på vad man kan använda som vikt i draget? 

Lite statistik

Så här har min statistik sett ut de senaste dagarna. Spikrakt uppåt! Kul verkligen. Nu är inte jag den som bryr mig mest om hur statistiken ligger till, för det är ju först och främst en plats för mig att titta tillbaka på mitt och Rockys liv. Men självklart går det inte att undgå att det är lite roligt när folk tittar in och kommenterar.
Kul att ni, nya som gamla kikar in och tack för era fina kommentarer, det värmer.
 

Noga med passformen

Många kanske tycker att jag köper och köper saker till Rocky bara för att. Men så är det inte, inte så som jag ser det. Visst jag lägger ner väldigt mycket pengar på saker till Rocky, men han är min hobby, mitt liv och den jag tillbringar mest tid åt i mitt liv.  Rocky har mängder av täcken, selar, halsband och övrig utrustning. Delas för att matte tycker det är kul att variera och visa upp sin hund i fin utrustning. Men mestadels för att när jag hittar något som har bättre passform på Rocky så vill jag ju att han ska ha det ist för något som förhindrar rörelser eller orsakar skav osv.  

Selar tex, jag har jättesvårt för vanliga U-selar. Nu använder jag U-sele när vi blodspårar men det är enda gången. Jag föredrar helt klart Y-selen. Den förhindrar inte bogrörelsen som U-selen gör. Y-selen använder jag när Rocky ska tränas vid cykel, backträning osvosv. Alltså dom fysiskt mer krävande träningarna. Då kan han röra sig helt obehindrat.  

När det gäller alla täcken han har. Jag är en riktig Hurttafantast, jag älskar verkligen hurttas sortiment, dels för att det är snyggt men endå mycket bra kvalité på. Men sen fick jag upp ögonen för Back on Track, självklart ska min hund ha ett täcke av det märket. För er som inte känner till BoT så är det ett täcke som sträcker sig längre in i muskeln, det blir varmare och fungerar mycket bra på hundar med ledproblem. Detta täcke har gjort underverk på Rocky. Rocky sover på en BoT-filt och har två täcken, åter igen. Den första jag köpte satt inte riktigt som den skulle och Rocky var tvungen att hålla ner svansen för att kunna ha det på sig. Nu har han ett fleesetäcke som är mjukt och sitter perfekt på honom.  

Jag köper aldrig något som är sämre än det han redan har. Han är värd det bästa av det bästa. Jag lägger gärna pengar på min hund om han mår bra av det.

<3
På tåget mot Göteborg
Önskeinlägg - Godisverkstan

I Vanliga köpeköttbullar är det mycket kryddor och andra ingedienser som inte är bra för våra hundar. Då kan man göra egna, hundvänliga hundköttbullar. Och det enda jag har använt är köttfärs och äggulor, men det finns massor olika recept på vad man kan ha i.   Blanda dessa ingredienser och forma till runda bollar. Jag gjorde dessa mycket små, åter igen, jag vill inte att min hund ska bli mätt på träningen. Lägg därefter ner dom i en kastrull med kokande vatten i. När dom flutit upp till ytan är dom klara och färdiga att plockas upp. Små fasta men endå mjuka köttbullar. Därefter ugnstorkar jag dom för att det inte ska bli allt för kladdigt att hålla på med dom.  Men dom bibehåller fortfarande sitt mjuka inre.   Rocky sa ``gluffs gluffs, matte jag vill ha mer´´

Ingångar på schemat

Igår morse blev jag tvungen att ta ledigt från jobbet då sotaren skulle komma. Under tiden jag väntade in honom så passade jag på att träna ingångar med Rocky. Även lite hastighet i inkallningen. Han var duktig men jag saknade lite detaljer som jag fick till under helgen men inte då. Han satte sig helt åt skogen snett. Han skjuter in rumpan mer bakom mig och hamnar på tok för långt bak. Upprepade jag kommandot så förstod han ingenting vad jag menade, men det gjorde han när vi tränade på klubben i helgen. Jag upplever att han inte heller hade full koncentration på mig även att han hela tiden vände sig om och ville gå upp vid min sida och träna vidare. Det kan ju helt klart vara som så att han inte är på klubben utan hemma, hemma är hemma men jag tycker inte det ska spela någon roll vart jag än tränar. Får traggla vidare med problemet och lära honom det.

Någon som har några bra tips på hur jag kan gå vidare och få honom rakare och bättre position? 

Skritträning i uppförsbacke

Kvällens träning blev backträning i skritt. På ryggen fick han bära sin älskade klövjeväska, han blir så stolt när han får bära den. Rocky hade dock lite svårt att förstå övningen och ville gärna springa iväg i ett högre tempo än vad jag hade tänkt. Han har såå mycket spring i benen den där lille. Han tycker det är så tråkigt att han tom stannade upp och började lukta på annat under tiden. Han tappade koncentrationen och jag fick påminna honom lite då och då. Men så kände jag efter i fickan och kände klickern, började klicka när han hade det tempot jag ville ha. Lite olika reaktioner, han bibehöll tempot men blev mer uppspelt. Tillslut fick vi en jämn skritt och gick vidare uppför den långa backen.  Oj så mycket spring i benen han hade när vi kom hem, han viste inte vart han skulle ta vägen. Som tur var hade han katten som ville busa och dom flög iväg. Rocky som sagt, han hade lite väl bråttom så benen hängde inte riktigt med när han for efter katten som i sin tur ledde till att benen hamnade på efterkälken. Haha, men han var lika fort upp igen och då var det Rockys tur att bli jagad.  Det var hemskt så dålig kvalité det blev på bilden, men så smidigt nu när blogg.ses app fungerar som den ska!

<3

 

Sandra Dissar...

Som många kanske redan gissat så vill jag ha en till hund innan Rocky blir för gammal. Jag vill att han ska få lära upp den och visa allt han kan. Jag säger inte att jag ska ha en valp nu men jag kollar såklart runt efter raser som kan passa både mig och Rocky. Jag har varit runt på utställningar och pratat med alla möjliga hundägare och även försökt hitta några vettiga kennlar. Jag har kontaktat två kennlar via mejl för att få lite mer kött på benen om just den rasen dom har. Men INGEN har svarat tillbaka. Sandra dissar helt enkelt kennlar som inte är villiga att berätta om deras ras för någon som är intresserad och vill veta mer.

Önskeinlägg - Godisverkstan

Jag fick en fråga om jag kunde skriva ihop lite om hur jag gör när jag gör hundgodiset. Så, i det här inlägget kommer ett recept!
 
Jag har valt att torka kyckling, ungnötslever och blodpudding. Men man kan torka vad som, använd fantasin.
Kycklingfiléer har jag köpt frysta, ungnötslevern färskt och blodpuddingen använder jag den utan socker i.
Ett tips är att inte tina dessa helt, även blodpuddingen kan få vara lite småkall då den lätt blir kladdig och svår att skära i. Levern och kycklingen är lättare att hålla i när man skär även den när dom är lite småfrusna.
 
Jag anser att hunden inte ska bli mätt på det man ger dom i träningssyfte, därför skär jag mycket små bitar och klickar ut dom på en plåt med bakplåtspapper på.
Ugnen på 50 grader och där inne ska dom nu få stå i 8 timmar. Blodpuddingen ska endast vara inne en kort kort stund på mellan 30-45 minuter. Då blir dom hårda utanpå och mjuka i. Men man väljer helt själv hur länge och hur mjuka/hårda dom ska bli. Sätt en gaffel i luckan så ugnen inte är helt stängd. Kycklingen har mycket vätska i sig och den ska inte kokas.
Efter en tid inne i ugnen brukar jag röra runt lite och ev klippa dom större bitarna till mindre bitar. Men tänk på att både kyckling och levern krymper massor, blodpuddingen inte lika mycket.
 
 Förvaras i återförslutningsbara förpackningar eller i frysen för bäst hållbarhet.
 
 Hundarna älskar dessa!
Lycka till!
 

Jobbig natt

Rocky väckte mig efter bara några timmars sömn i natt. Han bad snällt om att få gå ut och jag släppte ut honom. Frid och fröjd tänkte jag och vi gick och la oss igen. Men inte ens någon timma in på den sömnen vaknade jag av en stank och en gnisslig hund åter igen. Jag släppte ut honom och vi gick och la oss. Såg några små droppar av avföring på golvet men inte mycket mer. Nu på morgonen förstod jag varför. Han hade gjort ifrån sig på ett örngott som legat på golvet. Löst, mörkt och med en väldans stank. Stackars plutt! Vad kan han ha fått i säg tänker jag, det enda nytt han fick igår var ju köttbullarna.
Inget mer har hänt i natt iaf, han har sovit som en stock resten av natten helt utan bekymmer. Hoppas verkligen att det inte är något som kommer strula för oss.

Hundbus mellan träningarna

Lite bilder från några fartdårar under träningspasset.
Dvärgpudeln Cocos, Rocky och dvärgschnauzern Qiwi
 
 
 

Bildinlägg - Dagens träning

Eftersom jag fick mersmak av gårdagens träning för att Rocky var så otroligt duktig så blev det åter ett besök på klubben idag. Åter ett givande träningspass med mycket bra tips från min vän.
 
Jag kan ingenting om lydnad, är självlärd men vill inget hellre än att lära mig mer om det.
Det syns verkligen efter dessa två träningspass. Poletten har trillat ner från min sida och Rocky gör framsteg som aldrig förr. Såå duktig han har varit. Såå kul verkligen!
 
Jag har fått massor av tips på hur man ska göra och vad med gör, lite regler och så vidare. Linda är otroligt duktig, en bra lärare och så har vi haft Sara bakom kameran, en underbar fotograf. Idag har vi haft två kameror, min och deras. Tillsammans har vi tagit 1624 foton.
 
Linda har gett mig mycket bra övningar och det har hjälpt oss massor. Vi har tränat ingångar och sättanden då vi inte hade haft det som fokus tidigare. Vi har fått upp fokusen och mängder av bus och lek under passets gång. Idag blev det även en tur inne på agilityplanen. Jag älskar att se min hund skina av lycka! Han är en riktig arbetsnarkoman den där hunden.
 
 
 

Bakdelskontroll - Tips någon?

Mycket prat kring Rockys bakdel nu. Men nu när jag inser hur han fördelar vikten på kroppen och hur mycket hans bakdel behöver motion så kretsar helt enkelt allt kring det nu.
Jag funderar på övningar som är bra till detta och jag har ju redan nämnt en, det är ju pilatesbollen, men kan även använda balansplattan. Från sitt direkt upp till stegra stärker just det partiet massor och även bakbenskoll. Här ska vi backa som aldrig förr, gå på mjuka underlag såsom sand, högt gräs och lyfta på benen högt högt.
När vi var hos vet så pratade hon även om att sätta viktmanschetter på båda bak, vi pratade kring det och kom fram till att det inte är vikten vi vill åt i detta fall, utan att han ska använda alla fyra när han springer. Idag tycker han att det kan vara enklare att hoppa på tre. Så efter lite klurande så hittade jag en lösning på problemet och vet gillade idén. Jag ska linda bandage på bakbenen med någon mindre vikt som ett suddigum eller något i den storleken. Då vet jag att han kommer använda båda bak. Hon tipsade även om att kavalettibommar kunde vara bra, allt för höga benlyft.
Vet hojtade till när han gjorde en viss övning inne i rummet. Han ställde sig på bakbenen och stegrade när hon höll på med något. Så att stå på bakbenen får vi helt enkelt hitta på något skoj med, kanske dansa och gå runt på bakbenen. Vi får se.
 
Men vad har vi mer, har ni några bra tips på vad man kan göra för övningar som stärker bakdelen?

<3

 

Hundgodislagret påfyllt!
Tillverkning av Hundköttbullar
Bildinlägg - Träning på klubben

Idag hade vi bokat in ett träningspass på klubben jag och min vän. Något jag verkligen har sett fram emot nu ett par dagar. Det var verkligen ett uppfriskande träningspass med mycket prat och skratt. Och framförallt så var det oerhört roligt att ses igen då vi inte setts på väldigt länge.
 
Foto: Sara J
 

Godistillverkning pågår
Lite morgon gymnastik


Efter vårat besök på Norsholm här om dagen och en utredning på Rockys kropp kom vi ju fram till att det är höfterna han har ont i. En mild grad som jag inte ens behöver gå vidare med. Hon frågade om jag hade någon pilatesboll hemma, vilket jag hade. På den kunde jag lätt träna upp Rockys stabilitet och styrka i bakdelen.
Denna morgon tog jag fram bollen för att testa och när jag granskar hur han beter sig på bollen så ser jag dels en jätteduktig hund men också en hund som gärna tar ett steg fram för att minska belastningen bak och lägga över den mer fram. Detta ska vi helt klart jobba vidare på, men duktig var han på bollen idag. Det var ju trots allt första gången.

MUSCH - En gratis måltid

Tänkte tipsa om att klicka in på denna sida. http://www.mushbarf.com/sv Där kan ni hämta ut en kupong som gör att ni kan hämta ut en påse med färskfodret MUSCH formade till köttbullar. En gratis måltid helt enkelt.


Viljan att blogga

Jag har som ni kanske märkt haft en ganska så rejäl bloggvila med några småinlägg lite då och då. Jag har helt enkelt inte haft varken ork eller lust att blogga. Jag har inte känt mig som mig själv och har inte vetat vad jag vill. Jag har haft en redig vila från allt kan man säga. Men vissa saker börja falla på plats igen och inspirationen börjar komma tillbaka. Likaså lusten att blogga. Jag hoppas detta håller i sig så jag inte tappar allt igen.
Ikväll har jag verkligen haft lusten tillbaka, jag vill skriva men vad ska jag skriva om? Har ni något ni vill höra om?

Ett veterinärbesök, en fyskoll

Ja, vid första tillfället på simmet fick jag berätta lite om Rockys bakgrund och berättade då att han har ont i ryggen och att syftet med simmet var att hålla musklerna i trim och i gott skick. Hon klämde då på ryggen och Rocky sköt rygg direkt. Så när tränaren vid andra simträningen påpekar åter igen att jag borde göra en fyskoll på honom för att se lite mer så bokade jag helt enkelt in en tid.
Idag var det då alltså dags. Vi hoppade in i bilen och styrde mot hundrehab. Rocky trodde han skulle få simma när vi satt där men ist fick vi träffa en trevlig tjej, som var väldigt bra visade det sig till slut.
Jag fick berätta om Rockys bakgrund och hon rynkade näsan bra många gånger innan hon tillslut började klämma igenom honom. Jag måste säga att jag är bra imponerad över honom, han höll god stämning under hela besöket. Lika glad trots att någon klämde och tryckte på honom överallt.
Mycket intressanta ting hittade hon. Rocky har ju som ni vet problem med hals/svalg, om han drar i kopplet börjar han kippa/hetsandas eller hur jag ska förklara det. Hon tryckte på halsen och framkallade detta ljud och eftersom jag alltid hört det enda sen han kom till mig så förklarar hon det som att han kanske är lite trång där. Hade detta varit nyuppkommet så hade hon trott att han hade kennelhosta.
Vidare till nacken, där hade jag velat ha en kommentar men hon sa inte alltid något och då inget på den delen. Så förmodligen hittade hon inget där. Jag följer ju med dit hon kommer och berättar på vägen, och nacken är ju en del han haft problem med tidigare med stelhet. Där har jag ju löst det med att alltid hålla honom varm och torr med hjälp av täcken. Annars blir han stel.
Vidare mot ryggen, jag såg att han sköt rygg, men inte alls lika mycket den här gången. Vidare ner till höften, där satt det! Han markerade något på bägge höfterna. Vi pratade massor kring detta och jag har nu fått svar på mycket saker. Tex, varför han alltid tittar mot bakdelen när man lyft honom och ska sätta ner honom igen. Men som hon sa, detta är inget att gå vidare med eftersom det är såå pass lite. Hon påpekade att det KAN bli pålagringar med tiden men inget att tänka på nu. Det är alltså vad hon tror, för slappa höfter han har. Hon menade på att det ser jag med tiden om jag behöver gör något för honom.
För att förebygga och hålla hans kropp i schack får ju han även glucosamin sen tidigare, bra för leder och har gjort en enorm skillnad på min vän, det tillsammans med Back on Track och massage tyckte hon var en bra kombo. Det skulle jag helt enkelt fortsätta med.
Vi pratade om träning och vad jag inte bör göra osv och tillslut kom det ``Fortsätt med det du redan gör, du verkar ju redan ha koll på läget´´ Sen till Rocky en mening som fick mig att känna mig så glad ``Jaa du Rocky, jag tror inte du vet hur bra du har det, din matte har redan tänkt på allt´´ Gissa om jag blev glad över att höra en sån mening!
I träningen ska det bli lite av allt, precis som förr. Men mer av höga benlyft, skritt, mjukt underlag och mer träning mot bakdelen till.
Det känns skönt att fått det gjort, att få veta varför han har haft ont i ryggen. Det är helt enkelt som så att han haft ont i höfterna och spänt sig så han fått ont i ryggen. Men nu vet jag att ryggen inte är allvarligt, inte heller någon annan del på honom. Känner mig såå lättad och så glad över dagens besök. Mer lycklig blir jag när jag tänker på hur glad och positiv han var under hela besöket.

3 år idag

Idag är det hela 3 år sen som jag fick hem min älskade vän. När jag tänker tillbaka på allt vi gått igenom så inser jag hur långt vi kommit. Jag har nog inte insett hur svår hund jag faktiskt tog mig an, men idag är han mitt allt, han som får mig att leva och den som jag tillbringar mest tid åt i mitt liv. Utan honom vet jag inte vad jag skulle göra. Min älskade hund är mitt allt.
När jag ser den här bilden, så ser jag inte min hund. Han finns liksom inte där, han är inte alls samma hund idag. Det här är alltså den allra första bilden på mitt lilla hjärta <3
 
Jag älskar dig Rocky <3
 

Livet går upp och ner, upp och ner, ner och ner...

Livet är just nu väldigt tungt. Tungt och åter tungt, jag vet inte riktigt vad som händer men allt känns så fruktasvärt jobbigt på något sätt. Kan det vara den årliga höstdeppen som är på ingång tro?! Men samtidigt är det ganska mysigt med alla färger och kyla, kunna krypa ner i filtar med brasan tänd och ljusstakarna fulla med brinnande ljus.
Eller det kanske har med ensamhet och saknad att göra. Det tror jag faktiskt mer på. Saknad efter sommaren som bara flög iväg och ensamheten när man inte har några nära vänner mer än sina djur. Tack och lov har jag vänner på längre avstånd, det är jag glad för. Tack till er!
Ensamheten som uppstår när sambon åker ut på jobb är inte heller jättekul, och det är något som kommer hända i morgon. Då blir det jag och djuren igen. Tack och lov kommer Robin hem igen redan på fredag. Skönt!
 
I denna jobbiga tid, finns det något som gör än mer lycklig än när man ser sin hund verkligen njuta av en riktigt god grisknorr?! Min hund är mitt allt, även han har haft det lite jobbigt en tid, tyvärr mycket pga att jag mår dåligt men även med magknip och uppslagen svans. Men han håller på att repa sig och det gör matte glad.

Nu ska vi ta tag i mitt liv och göra bara saker som gör mig glad i veckan, jag måste ta mig ur detta eländiga träsk jag trampar runt i. Jag känner mig redo att komma igång igen, vi har haft en allt för lång paus från allt nu.
 
Ett litet gnällinlägg, men jag kände att jag behövde skriva av mig lite