Arbetsvilja till tusen

Jag måste dela med mig av kvällens underbara träning till er!
Jo det var så här. Jag började 30 minuter tidigare idag och fick då självklart sluta 30 minuter tidigare. Det resulterade att jag för en gång skull han sluta innan solen gick ner. Så jag skyndade mig hem för att hämta Rocky för att därefter genomföra en riktig genomkörare med Rocky, fysiskt sett! Först ut blev en runda med pulkan.
Jo visst blev det fysiskt, men tjena vilket tempo han valde. Jag lät honom välja tempo själv och tränade på att få honom framför mig. Han är annars väldigt fastklistrad vid min sida och jag har haft stora problem med det momentet tidigare.
Men idag, åh så stolt jag är över honom. Jag småjoggade/sprang bakom pulkan näst intill hela vägen och kunde prata och visa vägen samt styra honom helt utan problem utan att han varken vänder om för att inta fotposition som han så gärna vill eller springer iväg från mig.
Det blev ett riktigt konditionspass för oss båda. Till nästa gång så måste jag böja lägga på lite vikt i pulkan, för snart hinner matte inte med längre!
Hem igen och då svidade vi om och tog med oss klövjeväskan ut på samma vända. Packade i den lite vantar mer än vanligt för lite mer vikt men trots det så fick matte åter igen en rask promenad med sin hund.
Han gick lös båda vändorna  och sista biten fick han springa av sig utan utrustning och vi tränade på hans absoluta styrka inom träning. Inkallning har blivit en favorit och eftersom han hade så mycket spring i benen han det bli många sådanna på vägen hem. Han gav verkligen allt idag.
Vi fortsatte lite hemma med trick och jag vet inte vad jag ska säga. Men min hund bokstavligen slängde sig på golvet när jag komenderade ``ligg´´ från stående position.
Från ``ligg´´ till ``Stå´´ där hade han en sån spänst att han studdsade upp på benen och nästan lyfte från golvet. Wow! Jag är imponerad över min hund. Han var verkligen arbetsvillig till tusen idag!
Tillslut som avslutning fick han arbeta med en fylld tuggsko och det var gott sa han!
 
 

Familjen samlad igen

Nu har jag fått mig en riktig semester från datorn. Ska jag vara ärlig så har jag inte startat den på närmare 2 veckor. Som tur var hade jag lite tidsinställda inlägg här på bloggen.
Jag har helt enkelt inte haft varken tid, lust eller ork till att sitta här. Och en anledning till att jag inte haft tid är för att sambon, jag och mamma med sambo och mina två småsyskon förra veckan hade en vecka semester i Sälen. Vi åkte skidor och hade en mycket trevlig vecka ihop.
 
Rocky han, han har fått umgås med Maria, Rickard, hundarna och katterna denna vecka. Dock ingen semester för honom, han har haft en på tok för lång vila nu och jag sa till Maria att det inte gjorde något om hon träna med honom. Något hon verkade gilla för oj vad dom klättrat i berg. Ni ska se hur Rocky ser ut nu. Muskelberg och jättfin i kroppen är han!
 
I söndags kom vi hem, där väntade vår finfina katt Zez. Hon har ju haft en vecka näst intill ensam bortsett från att någon kommit om dagarna och gett henne mat. Hon har gått ut och in som hon själv velat. Jag är jättenöjd med att ha en kattlucka och en katt som klarar utekattlivet.
 
Efter jobbet i måndags kväll var det äntligen dags att hämta hem min älskade hund efter 9 dagar och därmed var familjen samlad igen.

Likheter mellan Hund & Ägare

En hund avslöjar oftast hur sin ägare är som människa. Har ni tänkt på det?
Hunden är anpassningsbar och tar efter sin ägare. Detta har jag börjat tänka allt mer och mer på den senaste tiden. Hur beter vi människor oss igen.
 
Jag har ett par exempel som jag tydligt ser likheten mellan hund och ägare. Jag är en av dom!
Jag var och har alltid varit en osäker, stressad och rädd person. Hur blev min hund? Jo han var likadan och det var inte förän jag började ta tag i mitt eget liv som Rocky började utvecklas han med. Jag är helt olik mig själv nu från för ett år sen. Samma sak med Rocky!
 
Jag har en bekant, personen jag pratar om har hundar som aldrig kan slappna av, skäller, gnäller och är ivriga mest hela tiden. Varför det? Jo för ägaren är precis likadan. Personen pratar så man knappt hinner med att höra, kan inte sitta still och är på helspänn hela tiden.
 
Men så det bästa! Oavsett vilken hundras det än är så gör man hunden till det man själv vill.
Skulle ni tex kalla Rocky för en Dvärgpinscher?
Jag har hört många gånger att han är så lydig, tyst och duktig. Det kanske inte är rastypiskt, men det är så jag vill ha min hund. Jag vill ha en lydig hund som inte skäller på allt och alla. Inte alls en ättrig och skällig hund som många småhundar är. Det är stressframkallande för mig!
 
För mig är det så självklart att hunden inte ska sitta och tigga vid matbordet tex så därför finns det inte på kartan att hunden ska vara vid bordet när man äter.
 
Jag har fått höra en historia om en kvinna som hade en dobermann. På deras promenader gick hunden alltid lös och ALLTID lunkandes några meter bakom matte. Kvinnan köpte sig ytterligare en dobermann och även denna går nu lunkandes bakom matte precis som den andra hunden.
Vad säger det om kvinnan?
 
Så kom ihåg, en hund avslöjar väldigt tydligt hur du är som människa!

Hur tränar jag?

Jag som person är mycket för att hunden ska klara av alla situationer utan problem. Därför tränar jag väldigt mycket i olika miljöer och kanske sån träning som många hundägare ibland glömmer bort eller inte gör. För en tid sen bandagetränade jag Rocky, målet med den träningen är att han den dag han skadar sig eller liknande ska kunna acceptera att ha bandage på sig. Jag vill inte förvärra situationen om han är skadad och då även ha ett bandage på sig som kan påverka situationen ännu mer.
 
Jag vill som sagt va ha en hund som kan gå fram överallt. Vi går i gallertrappa, över stock och sten och klättrar i berg. Inne i storstaden hoppar vi på bänkar och lär oss att vara passiva bland folkmassor på café och restauranger.
Jag vill göra så mycket som möjligt med Rocky, åka tåg, spårvagn, buss. Jag anser att av träning mår alla hundar bra. Man kan alltid hitta något nytt att träna på. Och min träning går mestadels ut på att fungera och må bra i alla situationer han utsätts för. Men i grund och botten handlar det om att hunden ska må bra. För det är ju det vi tränar för.
 
Rocky som individ behöver sin träning, sin dos av motion. Han har problem med kroppen och jag tänker mycket utifrån vad han klarar av och hur jag ska bygga upp hans kropp för att han ska må som bäst.
Rocky går först, han ska må bra och det är min plikt att se till att han gör det!
 
Enkelt sagt, jag tränar utifrån vad jag anser att min hund behöver. Min hund ska inte fara mer illa i sitt liv än vad han gjort och därför måste man tänka sig in i hur hunden har det.

Dagens tips - Flockdjur

Hundar är ett flockdjur och behöver få träffa andra hundar för att både leka av sig och socialisera sig. Hundar är som många av oss människor, dom vill ha vänner och det är vårat ansvar att ge dom det. Åk till en hundrastgård, fixa hundträffar och promenera tillsammans. Hundar lär sig av andra hundar och låt dessa få leka av sig lite då och då. Har du endast 1 hund är detta ännu viktigare. Så gör din hund lycklig, fixa en dag med hundaktivitetar och träffa andra hundar och hundägare.


Min drömhund

Innan jag skaffade hund så sa jag att jag inte skulle ha en liten hund och absolut inte en omplacering. Det för att jag vill ha en ordentlig hund att arbeta med och så hade jag dålig erfarenhet av små bitska hundar som bara skäller och skäller. Ja den tanken gick upp i rök. Men vad gör det, jag fick min underbara hund Rocky. Ingen annan skulle kunna ersätta honom, han är mitt allt och den hunden som lärt mig allt jag vet. Rocky kommer alltid vara nummer ett för mig.
 
Men som jag sa, jag ville igentligen inte ha en liten hund. Jag är en storhundsmänniska, det har varit hela mitt liv.
Jag har alltid varit mycket för lydnad och tränat både schäfer/labrador, flat, amstaff och rottweiler.
 
Min drömhund som ung har alltid varit en schäfer, rottweiler och amstaff.
Jag har ett hjärta som brinner för tjänstehundar och dess arbetsuppgifter. Det är en dröm som fortfarande finns kvar. Jag vill träna räddning!
 
Idag finns fortfarande schäfer, rottweiler, amstaff kvar i mitt hjärta. Men vissa av dom har jag fått lära mig att inse att en sån kommer det aldrig bli av olika anledningar.
Nu är ingen av dom den hundrasen som mitt hjärta klappar mest för, för det är dobermannen!
 
Min framtida drömhund är en brun dobermanntik som jag kan träna räddning med och utföra den del av lydnad jag inte kan med Rocky. Rocky är lite speciell och klarar inte av den träning jag vill. Han blir bara rädd, trots att jag är glad och framåt.Jag vill inte att han ska fara illa. Idagsläget tränar vi endast på hans villkor för att förstärka hans osäkerhet.
Men en dobermann skulle ha det temperamentet som jag vill ha, lite lik Rocky på ett sätt.

Vår katt Zezzan

Det här är vår katt Zezzan! Även hon kom till oss som vanvårdad. Hon var så liten och spinkig men trots det såg hon äldre ut än just 13 veckor. Över ryggen var hon som ett upp och ner vänt V, så spetsig över ryggen var hon. Inga muskler eller fett alls på kroppen.
Jag fick veta av hon som sålde dessa katter (en hel kull) att Zez mamma blev dräktig och det hade familjen som äger kattmamman inte lust med och tänkte skjuta kattungarna när dom föddes.
Den här kvinnan som då sålde kattungarna berättade för mig att kattungarna suttit i en hönsnätsbur på en gård och varken fått mat eller vatten. Så katterna var magra och dana.
När jag fick hem lilla Zez så fick hon mat men sen blev jag orolig att hon blivit förstoppad, efter det att hon hade kalkbrist för att till slut hamna hos veterinären redan första veckan och få konstaterat att katten hade öronskabb.
 
Zezzan är idag en liten men kompakt katt utan några större men, men hon har inget stopp när det gäller mat. Den här katten hon äter och äter allt hon kommer över. Men vad skulle jag göra utan vår fina katt?!
 
Zez är utekatt och springer in och ut som hon själv vill eftersom hon har en kattlucka. Hennes bästa vän är såklart Rocky, det är den enda hon vågar träffa. Så fort hon ser någon komma smiter hon iväg och gömmer sig.
Men så fort jag kommer hem med bilen så kommer hon springandes och möter mig. Är det inte för härligt, en katt som kommer och möter en efter jobbet.
 
Zez & Rocky är bästa vänner. Rocky börjar alltid dagen med att ge sin kattkompis en massa kärleksbett och sen blir det en och annan brottningsmatch här på kvällarna. Zez har aldrig gjort Rocky illa, hon använder aldrig klorna när dom leker, inte ens när Rocky trycker ner sitt huvud mellan hennes tassar eller drar omkring henne i svansen. Ja ni läste rätt! Rocky har dragit runt Zez på golvet i hennes svans.
Ibland kommer katten farandes med hunden efter, ibland är det hunden som kommer med katten efter sig. Dom här två gillar varandra skarpt.
 
Hihi jag kommer så väl ihåg när Zez var liten. Hon fick plats i min ena hand.
Rocky ligger och sover i soffan och Zez står på ryggstödet och jag ser på henne att hon tänker attakera den sovande hunden. Hon tar sats, böjer sig ner och hoppar rakt ut och rakt på Rocky. Hahaha. Ja så där har dom hållt på.
 
Vad jag älskar mina små hjärtan <3
 

Dagens tips - Låt hunden följa med

Hur skulle du tycka om att aldrig få följa med ut på något, bara sitta hemma hela tiden och vänta på att dom andra ska komma hem? Om du tar med din hund dit du åker så blir hunden både aktiverad med miljöträning, socialiserad och den har helt klart mycket roligare än att sitta ensam hemma och vänta på dig. Sen kan jag lova att ju mer tid ni spenderar tillsammans destå starkare band får ni.


Dagens tips - Inför veterinärbesöket

Om din hund blir halt eller får ett sår på benet, kan jag lova dig att hunden vägrar att stödja på benet efter att du satt på bandage. Vänj hunden vid att ha något på benet innan olyckan är framme, hur ska du annars kunna se om det läker eller blir sämre? Bandagera hunden lite då och då och vänj den. Har du en stor hund kanske det inte är så roligt att bära runt på den om den tom vägrar att ställa sig upp.


Dagens tips - Hundmöten

Skäller din hund på mötande hundar? Testa med att vända hunden bortåt med ryggen till eller bara rent av går en liten böj runt den mötande hunden. Går du rakt på en mötande hund kan det lätt bli utmanande och lan leda till utfall och missöden. Undvik att hundarna får ögonkontakt.


Måndag

Ja denna helg den bara for iväg. Jag har hjälpt en god vän att flytta och oj vad vi burit och gått i dessa eländiga trappor.
Jag känner mig helt slut även idag och träningsvärken jag har, en sån träningsvärk har jag inte haft på bra länge. Haha.
Rocky & jag har haft en liten paus från träning, drog lite pulka i helgen men inte mycket mer träning än så.
Han är fruktansvärt jobbig just nu och jag orkar inte med detta eviga gnisslande han håller på med. Han har nämligen blivit bortskämmd att få åka i baksätet på jobbet så nu när han får sitta i bur så gillas det inte så mycket. Han gnisslar, gnisslar och gnisslar. Gnisslar lite till och gnisslnar mer än så. Det börjar ta på mina krafter otroligt. Tom Maria orkade inte köra hela vägen utan att höja volymen på radion. Som sagt. GNÄLLSPIK är vad han är just nu

Dagens tips - Kroppsspråk

Är din hund rädd och osäker? Tänk på ditt kroppsspråk. Böj dig aldrig över hunden utan sätt dig på huk bredvid den. Ett vänligt närmande till en hund gör du sidledes, titta aldrig en hund direkt i ögonen! Det är utmanande för hunden. Är hunden låg kan du klappa den under hakan och på brösten, då kan hunden inte sänka huvudet ytterligare utan måste hålla upp huvudet. En hund med högt huvud och svans har ett gott självförtroende.


Hjortar & Snö

Hallå där i vinterrusket!
Det har snöat här i över ett dygn nu och vi har hur mycket snö som helst! För bara några dagar sen hade vi nästan ingen och jag trode våren var påväg. Men icke, det kom mer underbar snö och jag får behålla min vinterkänsla ett tag till. Men efter vintersemestern kan det få bli vår tycket jag!
 
Igårkväll när jag hämtade Rocky efter jobbet så stod vi utanför hennes lägenhet och pratade. Maria har börjat våga ha Rocky lös några meter ut från huset och han lyssnar jättebra på henne. Jättekul verkligen!
Vi stod där och pratade och rätt som det var så lägger jag märke till något som stod endast 40-50 meter ifrån oss. Där stod tre stycken hjortar!!! Och jag plockar genast upp lilla Rocky som var lös.
Jag blev helt paff och destå mer när Maria säger att dom nästan är tama. Maria och jag vi gick fram med hundar och allt. Flisan skällde och Rocky han kravlade som jag vet inte vad i min famn. Vi kom så nära som va 20 meter ifrån dom innan dom lugnt traskade åt ett annat håll. Gissa om jag blev paff. Tre hundar och två människor kommer och dom bara stod där och åt mat lugnt!

Att täcka Rocky

Att täcka Rocky har aldrig varit några problem. Redan när jag fick hem honom i september den där hösten så började han frysa inomhus. Någon frusnare hund har jag aldrig mött.
Jag sydde mina första fleesetäcken för hand och sedan när hösten övergick till att bli vinter köpte jag Rockys allra första Hurttatäcke. Ett rött täcke. Han stormtrivdes och vi kom längre utan att han började huttra och skaka av kyla.
 
Efter noga studerande och vetskap om hur Rockys kropp fungerar är jag nu väldigt noga med att hålla honom varm. För då blir han inte stel i muskler och leder som han annars blir av kyla.
 
Rocky måste ha något om nacken. Han har en gammal skada där och att ha scarf eller breda halsband på sig det gör honom nöjdare.
 
Idagsläget har Rocky en hel drös olika täcken, vintertäcken, regntäcken, fleesear, Back on Track, reflextäcken och overaller. Jag gör allt för att Rocky ska trivas och må bra. Och när han har sina täcken och är varm och torr, då mpr han som bäst. För vem vill vara blöt och kall?

Inte långt kvar nu

Nu är det inte många timmar kvar! Det är faktiskt inte alls mer än 1½ timma kvar innan jag står där på tågstationen och möter upp min fina sambo.
Efter strax över 4½ vecka kommer han nu hem och åhh så skönt det ska bli att få störta i hans famn igen. Och bäst av allt han kommer vara hemma i över 2 veckor!
 
Nu är det inte alls långt kvar, för snart är det dags att bege sig mot bilen, styra den mot Norrköping och därefter får jag hålla om honom igen.
 
Jag älskar dig min fina <3

Paket till oss

Idag kom det efterlängtade paketet jag beställde för bara några dagar sen. Snäll som grannen är så hade hon ställt in det i vårat garaget för att det inte skulle bli genomsurt av all snö som kommit det senaste dygnet. Vi har fått ca 1½ dm!
 
Hittade nämligen en kupong och lite andra finesser som jag inte sett tidigare.
Hem i paketet kom:
-14 små tuggskor
-10 lite större vita tuggskor
&
-En påse med Planet Pet Chicken Chip
 
Och detta fick jag betala endast 88 kr för!
 

Rocky i ett nötskal

Jo det var han nog endå då på hunddagiset när han var tillsammans med sina två kompisar. Rocky får för sig att inspektera andra sidan det 180 cm höga hundgårdsstängslet. Han börjar klättra för att sen hamna i gården bredvid som en rottweiler bor i. Som tur var så var den hunden inte ute men Rocky lär ha sett ut som ett frågetecken och undrat vad sjutton han gjorde där i sin ensamhet och inte inne hos sina vänner på andra sidan.

Onsdag

Godkväll mina fina läsare!
Dagen har rullat på och mot slutet gick det undan. Ojojoj så mycket jag hade att göra där ett tag. Jag känner mig helt slut i både huvud och kropp just nu.
 
Rocky har fått vara hemma hos Maria & hundarna idag. Roligt att få leka av sig sa han till mig förut! Underbara hund!
 
Kvällen har vi som alltid spenderat i lugnets tecken. Det kan behövas. För i morgon ska vi ut och åka jag och Rocky sent sent på kvällen. För i morgon kommer min fina sambo hem!!

Dagens tips - Att kunna se framåt

Hamnar du lätt i hur hunden HAR varit och inte i hur hunden är NU? Då är det jättebra att föra dagbok. Då ser du vad ni gjort om dagarna, hur hunden mått och vad som hänt. Du kan gå tillbaka i tiden och se hur hunden varit och kan lättare blicka framåt. Det har jag nu märkt är en jättebra lösning på att släppa det som hänt och blicka framåt. Nu när jag tittar i min bok så ser jag tydligt om han gjort inne och när, hur många gångar och vad som hänt. Jag har varit en riktigt ``Så här har det alltid varit´´ människa. Ett tips till er som vill utvecklas som hundägare


Längtan & Stöttepelare

Jag vet inte vart jag ska ta vägen, jag är så trött! Dagen som känts så lång har varit den kortaste hittills. Det är inte så att jag har tråkigt på något sett utan bara det att jag har börjat känna av att en speciell dag är på väg att närma sig. Det är nämligen som så att om bara några dagar så kommer min älskade sambo hem efter strax över 4 veckor utomlands på jobb.
Jag längtar så jag tror jag går åt snart. Och vetskapen om att vi snart ska iväg på resa gör inte min längtan mindre.
Åhh vad jag längtar efter min underbara sambo.
 
Som tur är har jag min underbara lilla hund som får trösta mig om dagarna. Han är verkligen en stöttepelare att luta sig mot. Min alldeles egna stöttepelare. Vad skulle jag göra utan denna hund?!
 
Rocky har varit med på jobbet även idag. Det var inte tänkt så men eftersom sotaren kom i morse och jag fick stanna hemma en stund på förmiddagen ville jag ju inte behöva förlänga den tiden från jobbet utan komma tillbaka så fort som möjligt. Så hjärtat mitt har fått vara med idag med.
Som vanligt sköter han sig utmärkt och den lilla stress jag såg på honom i början, den finns inte länge. Han har accepterat att vara med på jobbet och ibland få sitta för sig själv. Älskade hund!
 
Ikväll tar vi det lugnt, tv tittande och snart blir det sängen för oss båda. I morgon ska Rocky få leka av sig med sina vänner igen och jag ska jobba på som alltid.

Hemma fortfarande

Klockan är 9.00. Det är då jag börjar jobba om dagarna. Men nu sitter vi här hemma fortfarande och det känns lite lustigt må jag säga. Det är nämligen som så att vi väntar på sotarn som ska komma och kolla kaminen. Någon som måste göras med jänma mellanrum. Han skulle komma mellan 9.00-12.00 idag så vi vi se när jag får åka till jobbet idag.
 
Rocky han, han njuter av fulla drag och har inte ens stigit upp än! Värre till långsovande hund har jag aldrig mött!

Visste ni att...

...Rocky är rädd för dammsugaren.
...Rocky hoppar till varje gång kollegan använder hålslagaren en häftapparaten och undrar nyfiket vad sjutton det var för något.
...Rocky ibland väljer att ligga på stol framför att ligga på sin bädd
...Rocky klättrat över 180 cm och ner i en annan sektion i en hundgård.
...Rocky ibland gör väldigt konstiga ljud ifrån sig. Som att gäspa och sen ta i enda ner från magen för att djupt ge ifrån sig ett djupt och ljudligt ljud.

Kontorsråtta till garagenisse

Idag har Rocky fått vara med på jobbet, lite gnissligt men han sköter sig finfint.
Han har idag fått utfortska lite nya delar av jobbet. Har ju inte velat ha med honom in i garaget, dammsugaren och andra maskiner låter så mycket och Rocky klarar inte av dammsugaren hemma så jag har inte velat ha med honom där in. Men idag fick han följa med, och bara jag tog det lugnt med slangen och vart jag höll dammsugaren så gick det super. Han satt där och tittade på när jag sprang där fram och tillbaka.
 
Kollegerna tog lunch, jag äter vanligtvis senare då jag börjar senare än dom och jag jobbar även längre än dom. Så när dom åt mat så var jag ute och tvättade bil lite. Kom tillbaka till kontoret och då dyker det upp ett huvud från kollegans knä. Hehe, sen blev han en studdsboll när han såg att  matte komtillbaka och då kunde inte kollegan hålla tillbaka honom. Rocky rusar ner för trappan och blev jätteglad över att få träffa mig. Älskade hund. Vad skulle jag göra utan honom.
 
Chefen hade kommit hem efter en liten minisemester när jag var ute på eftermiddagen. Alla andra hade gått hem så det var bara Rocky på kontoret. Chefen hade satt sig framför datorn och knappat. Det var inte förän jag kom och Rocky började gnissla lite som chefen frågade ``Har han varit här hela tiden?´´ Haha Rocky hade inte sagt ett knyst under den tiden chefen suttit där.

Tips på bra hundfilmer

Tänkte tipsa om några bra hundfilmer.
 
Eight below
Det är nog min absoluta favorithundfilm. Så mycket känslor, tårar och spänning på en och samma gång.
Det handlar om en man som tvingas lämna sitt spann och sina älskade hundar lite akut. Men vädret gör det svårt att komma tillbaka till hundarna och det tar dom flera månader att ta sig dit.
En mycket sevärd film enligt mig. Ni kan inte missa
 
Hachiko
En sann historia och det för mig innebär mycket tårar. Och det är precis det som händer i denna film. Tårar efter tårar rakt igenom hela filmen.
Det handlar om en man med sin hund som följer sin husse troget. Både lämnar och kommer och möter husse på tågstationen varje dag. Han sitter där och väntar. En dag kommer inte husse hem och Hachiko sitter där troget fortfarande och väntar på husse trots att husse avlidit sen flera år tillbaka.
 
Hotel for Dogs
En film som jag tycker har ett bra budskap. Man ska ta tillvara på varandra och det man har. En spännande ungdomsfilm med mycket att skratta åt.
Den här filmen handlar om två syskon med lite trasslig bakgrund. Dom hittar ett gömställe i form av ett gamalt hotell och barnen börjar rädda hundar från gatan. Hundarna blir allt fler och fler och tillslut händer det som inte får hända. Någon kommer på dom.
 
Iron Will
En spännande film som är värd att se.
En ung man får för sig att börja med hundspann. Hans plan är att vinna ett lopp för att vinna pengar till att rädda familjens gård.
 
Snowdogs
En komedi som handlar om en tandläkare som får ett arv efter en avliden släkting i Alaska. Själv har han aldrig sett snö. Han åker dit för att se vad det är för något och samtidigt kollar han upp sin släkt.
Tillslut ställer han upp i en slädhundstävling  med dom hundar han ärvt.
 
Air Bud filmerna
Vem kan ha missat dessa filmer? Är dom inte för underbara trots att det är ungdomsfilmer. Ja det handlar om en kille som hittar en golden retriver och ja. Ni måste se dessa filmer. Så roliga och sorgliga men också mycket spännande filmer.

Solig långpromenad med drag & mysstund på isen

Godkväll mina fina läsare!
Denna söndag har vi varit duktiga och fått massor gjort på hemmafronten. Men också en lång och härlig promenad i solen. Det var välbehövlig!
Rocky fick dra sin pulka en lång bit idag, allt klaffade inte riktigt men vi löste det och mot slutet drog han på finfint. Så stolt över honom!
Vi gick ner till sjön där vi brukar hålla till på somrarna. Åhh så vackert det var! Men tyvärr sammarbetade inte Rocky riktigt med mig. Jag tror han vaknade lite på fel sida. Men några bilder blev det.
Stundvis så drog Rocky som aldrig förr och oj vad det gick, det fanns stunder då jag inte riktigt han med.
Drag är verkligen något för honom, men vissa dagar behöver han ha lite mer stöd från matte och ser inte matte detta så blir det ätt pannkaka. Idag skulle han promt ha sin position slickat precis kring benen, något som inte riktigt gick så bra i nedförsbackar då jag går med extralina för att inte pulkan ska åka på honom. Det går ju inte stoppa pulkan när man själv går och drar den och hunden är slickad kring benen. Men vi löste det och vi gjorde helt enkelt som så att matte kopplade lös sin lille älskling i nedförsbackarna och drog den själv.
 
Nere vid sjön satt vi länge. Det var så varmt och skönt där. Vi satt där han och jag och bara njöt, lyssnade på fåglarna och hur isen lät. Hihi Rocky gillade inte riktigt det lätet om isen. Det var lite läskigt!
Men med lite aktivering i form av trick och godissök så glömdes det snabbt bort.
 

Dagens tips - Inlärning

Lek dig till ett önskat beteende hos din hund, pressa inte en hund som är rädd och osäker utan ge hunden den tid den behöver. Mycket beröm när den gör rätt och glöm inte att kärlek och tillit spelar stor roll.

En hund lär sig på olika sätt, har olika intressen och specialiteér, gör det som hunden tycker är roligt men variera träningen så det inte blir tråkigt. Sluta alltid när det går som bäst, det är det som hunden kommer ihåg.

Känner du dig på dåligt humör eller inte har lust att träna, gör inte det! Det går oftast inte bra dessa tillfällen. Kom igen när du är glad och kan lära hunden något.


Flyttlördag

Ja det är precis vad denna lördag har handlat om. Eller ja, en kort stund iaf. Hjälpte sambons bror att flytta till sin nya lägenhet och under tiden fick Rocky följa med ut på en långpromenad med Maria & hundarna. Lagom till hon kom tillbaka så blev vi klara med flyttandet. Resterande dag spenderade jag hemma hos Maria & Rickard. Mycket bloggdesignprat blev det och mellan varven gick jag ut till Maria som idag hade ``Bada hundardag´´ idag. Ja må säga att det är en heldagsbestyr!
 
Ikväll har vi bara slappat i soffan och fått inspiration från alla möjliga håll och kanter.
Jag äter gott och Rocky gnager ben och äter gott han med.
 
Trevlig lördagskväll mina fina läsare

Lite uppdatering om jobb, hund & sambo

Oj, så fort den här veckan har gått. Den gick endå fortare än dom två senaste. Dom bara svischar förbi.
Idag har jag jobbat min allra första dag som anställd på jobbet. Hihi 
Rocky har även idag fått följa med och jag vet inte vad jag ska säga. Wow, vilken fantastisk hund jag har. Så okomplicerad att ha med sådär. Sen att han ibland får sitta lite ensam någon längre tid i sin lilla hörna kompenserar jag med att skämma bort honom med lite gott gott. Det längsta Rocky har varit  helt själv på kontoret är nog på ca 40 minuter. Man vill ju stänga kontoret så lite som möjligt för att inte missa kunderna och då blir det ju att det oftast alltid finns någon där.
 
Jag upplever även att Rocky är bra för min kollega. Personen jag pratar om blir alltid lika glad när han kommer och är på bättre humör dessa dagar. Lite kul. Rocky är verkligen en terapihund. Fniss!
 
En annan glad nyhet är att jag precis fått veta att sambon blivit mekklar på jobbet och förmodligen kommer hem i slutet av nästa vecka. Åhh så skönt det ska bli. Det är fyra veckor sen han åkte nu på måndag. Det ska bli skönt att få hem honom igen.