Träningskväll

Så var det dags igen, älskar verkligen att komma iväg och få träna tillsammans med andra personer och deras hundar. Än så länge har det bara blivit jag och en till då flera andra fått förhinder. Men vad gör det, vi kör endå och kul har vi!
 
 
 
Rallyskyltarna åkte upp och vi satte igång. Först ut var Rocky. Han har bättrat på sig en hel de från att inte vilja röra sig och verka trött till att fara runt som en tok överlycklig över att få träna. Hela han känns bra mycket bättre än tidigare. Men vi fortsätter att hålla oss lugna och inte överanstränga muskelaturen. Vila och lättare träning samt lösgörande och mängder av massage och stretching. 
 
Rocky var verkligen superglad över att få träna igen, jättekul att se att han är tillbaka. Och nu fick matte tummen ur och svängde förbi simmet på vägen för att boka in oss på en simträning så på torsdag ska vi dit och simma han och jag.
 
 
 
Texas, lilla Tex. Såå mycket energi. Han är så duktig även om koncentrationen sviker ibland. Även han fick gå en hel rallybana. Första gången han fick gå bana. Just nu har vi inga krav, vi ska bara ha kul nu till en början men trots det så skötte han sig super!
Sen gick vi över till att balansera på några träpallar vid sidan av. Det var lite läskigt tyckte han  men han vågade sig upp tillslut.
 
 

Matte full av motivation

Långledigheten lider mot sitt slut. Det har varit så skönt och nyttigt för både hundar och matte den här tiden vi genomgått. Jag är nu full av motivation till träning och har massor av ideér.
 
Idag har vi haft lite firande av mig som fyllt år och det har varit supertrevligt att få träffa släkten igen. Mycket folk var det. Och så kom frågan ``Kan vi inte få se lite var lillen kan´´ Jaja tänkte jag som såklart var träningssugen och tänkte direkt att det här blir superbra störningsmoment. 
Vi tränade sitt, ligg och stå samt target på skål. Jättebra gick det även om koncentrationen svek och han ville sträcka på sig i mellanåt. Han hade sovit innan.
 
Rocky fick aggera modell, min farmor håller på att sticka en tröja till dom på min begäran som jag önskar mig i julklapp. Den skule bara sys ihop lite så är den snart färdig. Snygg bev det, längtar tills den är helt klar och vovvarna får använda den.
 
Nu ikväll tog jag fram en ny leksak som Tex inte har lekt med och vi började träna apportering. Det satt även idag och vi höll på länge. Jag kastar, han hämtar och lämnar till mig. Jag kastar, han hämtar och lämnar till mig.
Vi ett tillfälle lyckades jag kasta den så han inte såg vart den hamnade och med lite hjälp av mig så letade han på fint efter den och hittade den. Riktigt bra början på något vi kommer träna på mer snart. Underbart!
 
Samtidigt som jag är riktigt ledsen över att semestern är slut så längtar jag tills vardagen är igång igen. Här ska tränas!

Valpen överraskar!

Igår när jag och Tex hade tränat klart så hade vi lite dragkamp i hopp om att hans tänder ska lossna lite. Men han är allt lite öm i munnen så det blev inte alls mycket dragkamp, istället slängde jag iväg den i hopp om att han skulle tagga till och bita på den själv en stund. Vad gör han då?! Han springer bort till den, greppar och kommer tillbaka med den till matte för att lämna den. Va!? Dutti vovve matte har! 
 
När han kom till oss så hade han ett otroligt temperament. Jisses vad den lilla kunde säga ifrån och så gjorde han ordentliga utfall för att säga ifrån om vi ville ha det han hade. Riktigt vaktbeteende! Det gick över relativt snabbt och han lärde sig att han alltid får tillbaka eller något i utbyte. Övning ger färdighet! Det ser man på detta!
 
Har såklart inte några nyare bilder då vi varit på semester. Men det här är lillgrabben inte gammal

Det går omkring en clown här hemma...

Hahaha, ja Rocky ser allt ut som en clown när han har dessa på sig. Fast endå ser det ut som ``pyjamas´´. 
Ville ju inte att han skulle stelna till efter badet så han fick ju på sig sitt Back on Track direkt efter han torkats. Nu är det viktigt att hålla värmen på honom! Nu blev den så blöt i alla fall så fick byta till ett torrare val. Och det blev mattes hemmasydda fleeseoverall. Men Rocky är nöjd!
 

Födelsedagsfina - I morgon blir det kalas

Och så var båda hundarna födelsedagsfina! För i morgon kommer släkten hit och firar mig eftersom jag fyllde hela 25 år under Greklandsemestern.
Har märkt att hundarna luktar starkt urin båda två så nu ikväll fick det bli dusch för dom bägge. Texas först ut och även första gången han duschar. Han gillade väl det sådär om man säger så. Tyckte det var läskigt med vatten och det har han gjort enda sen han kom till oss. Vatten är läskigt! Men med lite god mjukost och mycket beröm så gick även det. 
Rocky däremot, han imponerade på matte. Han har heller inte gillat vatten men efter all vår simträning sen förra hösten har rädslan släppt för honom. Han skuttade in och njöt till fullo av värme och massagen han fick där inne. Haha älskade hund. Skulle inte förvåna mig om han tänkte ``Nej matte jag vill stå här läänge till´´ Han tyckte det var så skönt och tycker mig även kunna se en viss ökad rörlighet, stelheten släppte något där! Underbart, han känns mycket finare i kroppen nu mot i morse, även mycket piggare i blicken. 
Värme-Massage-Stretching det är bästa medicinen. Det blir nog till att börja med gucosaminen igen på honom framöver. 
Ikväll känner jag igen min hund igen <3 Det gjorde jag inte i morse. Usch så orolig jag är över honom

Benet gick inte att sträcka ut!

Nu när hösten är kommen, liksom alla andra hösttider så får Rocky ont i kroppen, precis som jag. Stelhet och kall in i benet eller hur jag ska förklara.  
Innan vi lämnade av hundarna för semestern så påpekade jag detta då jag redan noterat och känt att han kändes ofräsch i kroppen. I morse fick vi se det mycket tydligt. Älsklingen kan inte hoppa upp i sängen längre och la sig på ett konstigt sätt för att avlasta <3
 
Hans muskelatur var stenhård så jag började massera och stretcha. Märkte då tydigt att hans onda höft inte alls är ok! Höger höft gick knappt att sträcka ut och han gillade inte alls att jag höll på att greja där. 
Back on Track täcket på hela dagen och massage/stretch flera gånger om.
 
Nyss när jag kände igenom honom kändes han betydligt bättre. Benet gick att sträcka ut och musklerna hade mjuknat. 
 
Älskade vän <3 Jag vill inte att du ska ha ont vännen. Till veckan ska matte ringa simmet och så ska vi simma för lösgöring. INGEN fysträning på Rocky framöver! Bara lösgörande. 
 
Bli bra min älskade Rockybus <3
 
 
 

Grekland 2014

Grekland Kreta Platanias. Det här var vårt hotell Majestic som låg inne i staden Platanias. Vårt hotellrum låg vid den övre poolen som bilden visar.
 
 

Vi hade rätt nära till poolen. Ett kliv ut så var man där!
 
 

Den nedre poolen samt entré, restaurang och bar
 
 

På min födelsedag hyrde vi mc och tog en dagstripp till Elafonissi. Här var under ett stopp bland bergen
 
 

Stoppet vid bergen på väg till Elafonissi. 
 
 

Bananer, lime, citron, fikon och oliver i massor fick vi se.
 
 

Platanias
 
 

Elafonissi, paradiset enligt mig. Så underbart ställe!
 
 
 

Robin & Jag i Elafonissi
 
 
 
 

Äntligen hittade jag ett ställe att fota fiskarna. Inte är det lätt men kul är det.
 
 
 
 
Robin & Jag <3

 
 

Övertrött?

Trots att jag inte sovit i en säng eller en hel natts sömn sen natten till i torsdags, och bara några få
timmar i ett flygplan samt i en bil på vägen hem så måste saker bli gjorda hemma. 
Jag är nöjd med vad jag hunnit med idag och känner att jag bara vill mer. Men nu börjar jag allt bli
lite seg i kroppen!

Men nyss åkte några av grabbarnas alla filtar in i maskinen. I den här högen ligger 9 filtar, det är dvärgpinschrar vi pratar om och dom älskar filtar!
 
Tex har hittills fått tre pass av ingångar till fotpositon. Jag känner mig så inspirerad och motiverad till träning just nu! Satte mig faktiskt ner och skrev ner en lista på vad jag vill, behöver och måste träna mer på med hundarna. Haha idag bev listan lång, jag vill så mycket nu! Men mer om det i senare inlägg.
 
Det finns två filtar som jag är extra rädd om i denna hög och det är den stora röda filten som kom med Rocky och en liten röd någonstans i högen som är Texas som han fick med sig när han var valp. Dom två är väl använda.
 

Nu ska dom bort!

Och så kom dagen då en vecka semester i Grekland fick sitt slut. Efter en lång natt
med mycket väntan och lite sömn landade vi tillslut i morse på Arlanda igen. 
Och några timmar senare var vi framme på dagis för att hämta hem våra älskade små hjärtan.
 
Jag la direkt märke til att Tex såg smal ut och kollade därför i munnen på honom. Då fick
jag mig en chock när jag såg dubbla hörntänder på underkäken. Jag kan ingenting om det här med
valp eftersom jag aldrig haft en valp innan. Men jag har fått höra mycket om att det kan vara lite
knepigt att just dom tänderna inte vill lossna på mindre hundar och att man bör ta bort dom reativt
snabbt. Jag fick såklart panik och såg hela min framtid med Tex gå åt skogen då jag trodde att
det var för sent. 
 
Men efter samtal med både uppfödare och veterinär så beslutades det att jag lugnt kunde fortsätta
vicka på tänderna några veckor till utan problem. Tack sa jag! Jag har såhär direkt efter en underbar
utlandsresa knappt några pengar kvar. Och att få fram 4-6.000 kr är inte så lätt då.
 
Så hädan efter kommer vi leka mycket med leksaker och ha dragkamp. Men så skickade jag också
iväg mannen som endå skulle köpa mer mat till valpen att även köpa med sig revben til dom. 
Nu ska dom bort!
 
 

Rockys gnissel och gnäll

Rocky är en speciell hund på många sätt. Varje höst börjar han gnissla och gnälla, något jag har fruktansvärt svårt för och det tar psykiskt på mig. Men det brukar avta till jul. Men förra året slutade han inte. Han gnisslade och gnällde konstant. Och matte blev tokig och sur. Det höll på enda tills Tex kom in i biden, då blev han tyst!
Men nu sen några veckor tillbaka när hösten kom så börjades det igen! Det där eviga gnisslandet och jag är fortfarande lika tokig på det. Men jag får helt enkelt försöka koppla bort öronen! Men det är så svårt, jag önskar jag kunde veta vad som är felet eller var som påverkar detta beteende.

Träningssug & Framsteg

Just nu är det så otroligt kul att träna! Rocky och jag leker mest med det vi kan för att leka fram nya saker. Men det är ju vad han tycker är roligast, att ``dansa´´ fram med matte.
 
Texas och jag har äntligen kommit så långt att han nu kan ``Sitt´´ ``Ligg´´ och ``Stå´´ på röstkommando. Och fort går det, riktigt snyggt verkligen. Det gillas massor och gör mig hoppfull om min dröm til lydnadstävlingar.
 
Vi har tränat mycket självtänk hos lillherrn och det har nu lossnat, iaf på det han vet att vi tränat på. Det som varit svårast, alltså ``Ligg´´ gör han så fort han inte vet vad han ska göra. Haha. Sötnöt!
Men så har vi tränat på asken, tasstarget på den lilla asken. Det går fort framåt och nu förstår han precis vad som gäller. Idag tog vi nästa steg. Att ha två tassar på asken. Det är nästa steg inför senare ``klossträning´´ och bakdelskontrollsträningar. Efter lite testande fick vi till det, men vi slutade såklart när det gick som bäst. 
 
Jag har så mycket planer för hundarna nu. Så mycket idéer jag vill hitta på med dom. Vad det är kommer i senare inlägg. Men från torsdag blir det vila för killarna. Mannen och jag åker på semester, en välbehövlig semester till Kreta. Men varför ska man ha semester när man är som mest träningssugen?! Jaja, jag tror endå att det är bra för oss alla. Hundarna får lite vila och matte och husse får ladda batterierna lite.

Märkligt beteende

Texas är en märklig liten valp! Han hatar att gå till bilen! Han stretar emot med frambenen och slåt tvärnit. Skulle jag ha honom lös då hade han inte varit i närheten. Men när han väl är i bilen, då tar det inte många sekunder innan lillen sover. Träningen med att stanna kvar i bilen med buren öppen och jag går ett varv runt bilen fungerar finfint även det. Ett märkligt beteende! Trotts mycket träning på detta så verkar det inte som att det blir bättre, bara sämre. Men vi kämpar på, vi ska lyckas!

Han tar efter brorsan

Rocky älskar att bädda in sig i filtar, precis som dvärgpinschrar gör. Men lilla Tex har hittills inte visat intresse för att ligga under något. Förän till nu! Han har börjat se hur Rocky gör, när Rocky börjar bädda och krypa under filtar så går Tex fram under huvudet på Rocky och lägger sig. Då hamnar båda hundarna tillslut under filten. 
Myshundar <3

Valpen levererar!

I förra inlägget berättade jag om vad Tex och jag tränar på just nu. Idag släppte det helt för honom. Snabba lägganden, sitt och ställande med enbart röstkomando. Skitsnyggt verkligen! Vilken energi den lille har!
Men för att inte tjata ut den träningen så varvade vi med att tänka själv och öva tasstarget på lådan också som jag berättade om. Den som han hade lite svårt för sist. Men även på den trillade polletten ner! Tydligast syntes det när jag efter ett par repitioner kunde flytta lådan bort så han fick vända sig om för att ta target på den och hamnade då med ryggen mot mig. Då syntes det tydligt att han förstått uppgiften. Duktig lillkille!
Önskar så att jag hade haft kameran framplockad, men det får bli en annan gång. 

Texas träning

Den senaste tiden har Texas och jag tränat mot att tänka själv. Han har haft svårt för att förstå vad jag menar men vid ett tillfälle gick det upp ett ljus för honom. Än är vi inte där men härom kvällen fick vi till ett superbra pass där han verkligen jobbade själv. Hoppas det lossnar snart för där såg man hur mycket han vill arbeta! Växlade mellan tänka själv arbete och fortsättning på komandon mot enbart röst eller handkomando ``Sitt´´``ligg´´``stå´´. Hand kan han helt och hållet men nu försöker vi på enbart röst. ``ligg´´ är svårast. 
 
Jag har alltid sagt att Rocky är arbetsglad, men nu har jag insett att Tex är minst lika glad. Men han är glad åt träning på ett annat sätt. Han vill utvecklas, Rocky vill göra det han kan, då är han glad.
Jag tror så förbannat mycket på denna lilla hund! Det han har visat mig hittills så tror jag själv att vi kommer att komma en bra bit. På Texas kommer jag satsa, Rocky vill inte längre, han nöjer sig med det han kan. Och får han det så är han superlycklig. 
 
Vi har två projekt igång för tillfället. Projekt ``tassen´´ och target. ``Tassen gick relativt fort att få honom att göra, nu har vi endast tränat några få gånger men vi tar det lugnt. Däremot target på en liten liten åda var svårare. Men vi grejade det till slut. Mer övning ska det bli. 
 
Men det han är allra starkast på är nog endå utställningsfronten. Det märks så tydligt på honom att han älskar att visa upp sig. Han skiner upp och jävlar vad han går på ibland! 
 
Nä, jag tror mycket på denna lilla valp. Och jag är så tacksam över att just han kom in i vårt liv. Det blev så otroligt bra tillslut!

Ledsen & besviken

Jag otroligt ledsen över en sak. Jag han inte se någon av mina TRE vänner som tävlade rallylydnad idag. Martina med grabbarnas föredetta boxgranne på dagis, Nico. Sara med Scroll och Jenny med Faith och Zorro. Tror du körde med båda. Hoppas allt gick finfint för er. Jag hade så fullt upp med att lära mig hur allt går till och visste inte hur fort det skulle gå, jag vågade helt enkelt inte gå iväg för att se hur det gick för dom andra. Men så blev jag fruktansvärt glad när jag nu läste på Saras blogg om hur det gått och alla bilder hon visar. FAN VAD BRA NI ÄR! Ni grejade det, härligt! Nästa gång kommer det bara gå bättre!

Inofficiell Utställning Norrköping 13 September

Då har vi genomfört vår allra första utställning jag och Texas. Jag är otroligt nöjd över både mig och honom. Mig för att jag aldrig någonsin gjort detta tidigare och mina nerver har inte funnits där för att jag ens kunnat tänka tanken att ställa själv. Men något har hänt med mig, den oroliga, nervösa Sandra har försvunnit och jag har bara haft superkul idag! Va inte nervös alls. Texas skötte sig finfint trots en orutinerad matte som inte han med i svängarna riktigt. Tur Tex vet vad som gäller. Väl inne i ringen kände jag att..``nä vi skiter i hur vi står idag. Det är första gången och nu ska vi ha kul.´´  Tror jag flyttade på honom två gånger, resten skötte han själv helt perfekt!
 
Det var två dvärgpinschrar med, en valp ``Texas´´ och en vuxen röd hane. Tex fick HP och BIR och vi gick vidare till gruppfinal. 
 
 
 
 
 
Han hade inga problem med att visas på bordet. Gladare hund får man leta efter! Och när dommaren kom fram hälsade han glatt. Trevlig dommare för övrigt! Johan Johnsson hette han.
Tyckte det var mycket kul att höra vad dommaren hade att säga om honom och han verkade gilla min lillstjärna! 
 
 
``Mkt valpig på ett härligt sätt, bra bett, utmärkt pälskvalitet, utmärkt svans med bra ansättning, kraftig benstomme, trevlig typ, står bra på tassarna´´
 
 
 
Inne i Big-finalen skötte han sig bra också, lite för på kanske men det gick hem och vi blev BIG 2 valp. Vann gjorde en Rottweiler
 
1. Rottweiler 2.Dvärgpinscher ``Tex´´ 3. Berner sennen
 
 
 
 
Jag är otroligt stolt över både mig själv och Texas idag. Inte trodde jag att jag skulle stå där i ringen en dag och göra detta. Men jag gjorde det! Och med i princip ingen som kunde guida mig igenom dagen. 
Ett STORT tack till min bror Daniel med flickvännen Stephanie som kom och dokumenterade utställningsdebuten och var till hands för mig. 
Alla foton är tagna av Stephanie med min kamera och min bror har filmat det hela med deras kamera. Och så har dom suttit och hållt älskade Rocky sällskap när jag varit inne i ringen. Tack, utan er hade det varit mycket svårare och obefintligt att få några kort! Tack
 
Nu har jag mersmak, det här var kul! ....och bra för matte ;)
 
Den andra Dvärgpinschern blev Big 3 i vuxenklassen!
 
Stephanies blogg hittar ni HÄR bwsök gärna henne och hennes hästbogg
 

Tidsinställd klocka

Det är Texas det! Jag går upp tidigt på morgonen i veckorna för att hinna till jobbet. Vi pratar om att klockan ringer kl 5.00 på morgonen. Det har Tex lärt sig! Han är en riktig hejare på att komma ihåg tider. 
Men på helgerna är inte det riktigt uppskattat. Den lille skiten vaknar ju även då ganska tidigt och jag vill inte chansa att han håller sig. Nu i helgen vaknade han kl 6.00 och ville ut. Vi jobbar på att kunna hålla sig längre, men är man liten så är inte blåsan stor. Liten vill ju ut! Men sen när matte varit ute med honom, då är det lugnt att gå och lägga sig igen. 
 
Bild från torsdagen den 28 Augusti

Valpens konstverk

Ja vad ska man säga?! Valpens konstverk idag!
Jag har länge tyckt att Tex är en valp med ovanligt lite bitande på saker. Jag hade föreställt mig att valpar tuggar och smakar på mer saker. Men lilla Tex har faktiskt varit väldigt duktig på att låta bli saker och ting. Tills idag...
Jag misstänker tyvärr stress på hundarna under dagarna i kombination med tandlossning. Idag när jag kom till dagis så hittade jag först inte bädden, tänkte väl att den bivit kissad på och slängd i tvätten. Men icke, när jag vänder mig om så hittar jag den såhär! Tack Tex! 
Som tur är har jag den nyköpta bädden som ligger här hemma. Den ska få ligga kvar några dagar till innan den får följa med till dagis. Den måste ju lukta deras först! 
 
Den här bädden kan jag laga, men hädan efter kommer den inte föja med till dagis. Misstänker att den lille kommer fatta tycke om min lagning! Tur man kan lite om att sy saker!
 

Märklig känsla

Det är en märklig känsla det där! Jag har aldrig haft tankarna på att jag vill tävla. Visst, jag har velat men mina nerver har tillkallat paniken så fort jag bara tänker på att stå inför andra. 
Men ju mer Texas bara brilljerar på våra träningar så kommer jag på mig själv flera gånger om dagen vad mina dagdrömmar innehåller. ``Åh dit vill jag och tävla´´ ``Det där hade varit kul att åka på´´
Vad hände där? Har jag lyckats inse att jag faktiskt klarar saker?! Vart försvann min nervositet?
 
När jag drömde om att jag en dag ville börja ställa hund, då tänkte jag att någon annan skulle ställa åt mig, inte jag själv. Då var det bara en dröm, en dröm jag inte tänkte fullfölja! Nu är det lite ändrat, jag har börjat inse att jag kanske kan komma någonvart med Tex och nu vill jag själv ställa honom.
 
Det är så kul! Det känns så magiskt att jag faktiskt har dom tankarna att jag vill tävla. Och då inte bara i utställning. Jag känner att Texas har det där illa extra som jag vill ha. Jag tror för en gång skull att jag klarar av att ta mig längre. Jag vill utvecklas! Jag vill ut i tävlingskängorna!

Utställningsträning Onsdag

Idag var det träning för ``Utställnings Sara´´, Sara igår får heta ``Sara E´´. Det är alltså två olika Saror jag umgåtts med. 
Idag var det åter dags för en utställningsträning. Det kändes skönt eftersom Tex härom dagen hade en dipp och var inte alls med på noterna. Idag hade han en topp. Jag behövde knappt göra något alls. Han ställde sig automatiskt och sprang på som bara den. Så otroligt snygg han är min lilla vän. 
Idag hade Sara med sig sin hund ut som störning och för att få fler hundar i ringen. Det är den utställningsvana dvärgschnauzern Qiwi. En mycket bra hund att låta Tex lära sig av. Han brydde sig inte ett smack utan han sprang på finfint. Vi har även kommit fram till att vårt bästa läge är att vi får springa efter någon, vilket drag! Wow, han var grym verkligen! Mindre bra är att Tex har svårare för att springa på gräs...idag tränades det mycket på gräset och vi ser en tydlig skillnad. Han tappar balansen och faller i galopp. Så hädan efter blir det hårdträning på trav i gräs för att stärka balans och minska nosandet
Tex fick träna på att vara själv en stund, något han tycker är pest och pina. Men Rocky vill ju också träna. Han hade träningssug idag. Tog upp kontakt och ville bara mer, riktigt på hugget verkligen. Och så var jag tvungen att för första gången se vad som hände om jag satte utställningskopplet på Rocky! Det var en upplevelse! Rocky gör ju allt perfekt, han litar på det jag gör och gör allt så perfekt. Det slutade med att han både ställdes och vänstervarvade. Duktig hund! Kul att se verkligen.
 
Vi hade börjat avrunda, hundarna satt i bilen och vi stod och pratade. Då kommer Saras mamma Linda med sin hund. Och genast kom tankarna att vi ville se hur Tex skulle reagera i ringen med en hund framför och en bakom. Just det där bakom har JAG svårt för men Tex visade mig att det behövde man inte bry sig om. Han sprang fint i kopplet. Sen säger Linda som var först. ``Jag länger lite´´ och jag tänkte, ja jag går så fort jag kan. Det slutade med att jag som i vanliga fall går till Tex fart, jag fick småspringa. Tex han längde på skitfint så att Sara som var efter tappade hakan och ställde sig inne i ringen för att kolla på honom. Han jobbade på så otroligt bra, helt galet var fort det gick! 
Det slutet vart helt kanonbra. Hundarna hade fått vila och han kom igen och avslutade som bäst!

Hundar med starka band!

Grabbarna grus har båda börjat vänja sig vid varandra på dagis och Tex vid att vara på dagis om dagarna. Från början var det lite jobbigt för personalen, Texas skällde mest hela tiden. Mest när någon kom in eller gick förbi deras box och Rocky kissade inne. 

Men vartefter tiden har gått så har allt lugnat sig. Inte alls mycket skällande längre och det verkar fungera kanonfint mellan dom på dagis. 
 
Men den senaste tiden när jag kommit så har jag märkt att det legat kissfläckar på golvet. Jag har pratat med personalen och dom blir lika paffa varenda gång. Ena dagen hade dom varit ute med Tex bara 29 minuter innan. Dag två minskade dom tiden så att dom bara varit ensamma 16 minuter innan jag kommit för att hämta. Men endå så fanns det en kissfläck på golvet när jag kom. 
Vi började utvärdera och kom fram till att dom kanske triggade varandra och insåg att matte snart kommer. Och blir då upphetsade. Jag tog därför med en bur till Tex för att skillja dom. Dagis försöker sära på dom mer och mer nu så att dom lär sig att dom kan vara utan varandra också. Men lättare sagt än gjort. På lunchen går det bra, Tex sover och Rocky vilar. Men så skulle jag hämta grabbarna första dagen på detta vis. Men en hund i var ände på huset. Rocky ropar efter sin valp och Tex ylar och skäller tillbaka. Riktigt kaos var det! 
Dag två så mötte jag dagispersonalen utanför med Tex. Då hade han inte varit i boxen med Rocky på någon timma. När jag hämtar Rocky så inser vi att det inte alls är Texas som kissat inne. Det är Rocky! Rocky har börjat kissa inne i oro om att vi ska ta hans valp ifrån honom. 
Så mycket betyder lilla Texas för Rocky <3 
Åter igen är det Rocky jag får jobba med, stackars älskade Rocky. Vad har du varit med om?
Det är så stor skillnad på killarna, mentalt sett!

Tisdagsträning

Efter jobbet hämtade jag upp hundarna, åkte hem och packade bilen full av träningsgrejer och styrde till den plats som ligger på havla vägen var, sett från Finspång och Linköping. Det blev Norsholm! Vi hittade en gräsmatta, eller ja det var inte mycket till gräsmatta det inte. Mer grus och ogräs skulle jag säga! 
Vi började plocka upp rallyskyltar och satte igång. Först ut var Rocky. Älskade bästa Rocky! Han gillade inte alls underaget, det var så hårt, ojämt och så var det så mycket pinnar som stack upp och stack honom. Nej, han gillade inte alls underlaget och visade det genom att bli låg, hela han var seg och så ville han inte riktigt ligga ner vilket jag förstår. Jaja, alla dagar kan inte vara bra. Jag fick mjuka upp honom med lite av det han tycker ät roligast, nämligen trick och lydnad så till andra tillfället var han mer på att arbeta. 
Sara hade med sig sin 15 månaders flat Skroll. Åh vilken hund, så fin och vilken energi! Haha, jag hade inte klarat av den enorma energi den hunden ha. Sara sköter henne super, så duktiga! Skroll hade dock lite svårt att koncentrera sig men vad ska man begära av en unghund?! Tillslut gick det bättre även för dom och det såg finfint ut. 
Texas, ja jag kunde ju inte direkt köra efter skyltarna med honom. Han kan ju inte alla kommandon til 100% än. Så vi började att träna ``Sitt´´ och ``Stå´´ som han kan och fortsatte med det nya, ``ligg´´. Idag blev det på nytt underlag och det var lite svårt tyckte Tex.  
Hans andra pass blev att utställningsträna på annan plats. Förra passet vi hade så hade vi bakslag, det gick inte alls bra. Men idag, han gick som en klocka. Underbara bästa Tex!
 
Jag som hundägare känner mig riktigt lyckligt lottad över att få ha dessa två hundar. Dom gör mig hel....och iband vill jag bara slita av mig håret när dom jävlas med mig. Men jag skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan dom två.
Jag älskar er Rocky & Texas <3 

Han tappar dom


Jag har länge undrat när Texas ska börja tappa sina tänder, för hittils har det inte synts något. Men så på träningen i torsdags la jag märke till att en tand var lite annorlunda jämfört mot de andra. Vid en närmare titt så såg vi tydligt att den var lös. 
 
Från en kommentar jag fick för en tid sen så skriver personen att dom kan bli ömma i munnen. Då trillade även polletten ner på matte. Texas har inte velat äta upp sitt torrfoder en tid. Han tar en tugga och äter upp färskfodret, sen spottar han ut torrisarna. Det är ju självklart för att han har ont i munnen. Lilla hjärtat <3
 
För några dagar sen när jag tittade så hade han tappat två tänder. Mattes tandlösa vän. 
Kände även på tänderna och ALLA framtänder sitter löst. Haha, han kommer bli tandlös inför debuten i utställningsringen om två veckor! Sötfisen <3

Det ena växer och det andra krymper


Nu när Texas växter så märker jag hur saker och ting bara krymper. Deras bädd på dagis har inte plats för två längre och dagis har lånat ut en tillfällig bädd tills jag hittat en passande. 
Som jag har sprungit och letat efter en bädd som tål lite, både valptänder och bus att ha på dagis. Allt jag hittat är långt över den gräns som min plånbok tillåter efter två halvtaskiga löner iom allt kaos som blev i sommras med jobbet. 
Men idag gjorde jag ett kap! I en facebookgrupp för saker till salu i den stad jag lever i så dök denna bädd upp. Stor nog till dom båda och några till och som jag tror kan klara av mina två små busar. Iaf ett tag!
En riktig struntsumma och knappt använd då hon som sålde, hennes hund ville inte sova i den!
 
Nu ligger den här hemma, nu ska den bara dofta mina vovvar innan den får följa med till dagis. Annars vet jag någon som ska hålla på och kissmarkera. Jag menar, det var ju någon som gjorde på detta vis då nya saker hamnade i deras box. Rocky Rocky Rocky! Allt ska lukta som hans annars ska det kissas på tycker han.
 
Heltaskiga bilder på stökigt golv, iband är kameran och jag inte vänner.