Tassavtryck

Jag har länge funderat på att föreviga Rocky med en tatuering. Men jag har inte vågat, lite rädd för smärta sådär. Men viljan har alltid funnits. Det har alltid funnits i tanken att det ska vara Rockys personliga tassavtryck. Inte vilket tassavtryck som helst, utan Rockys! Jag vill ha de där personliga konturerna en tass kan ha. Men hur ska jag lyckas få till det?! Där har jag fastnat en lång tid. Jag har inte vetat hur jag ska gå vidare och inte heller varit redo att våga göa tatueringen.
Jag har också velat fram och tillbaka om det ska vara något mer. Hans namn, en bild av honom eller enbart tassavtrycket.
Idag fick jag äntligen tummen ur och testade att göra avtrycken. Så ikväll har han en något mörkare tass, haha! 
Jag började med vattenfärg, det är det tips jag har fått från andra som gjort ett tassavtryck. Det är pappret till höger i bild. Blev inte alls nöjd, fick inte till de där personliga riktigt. Så jag tog fram den svarta stämpeldynan!!! ojoj. Hoppas det inte blir bekymmer nu. Då fick jag till det lite bättre och har kärat ner mig i ett, kanske två av avtrycken som blev. Till vänster i bild.
Då är det bara att fundera ut om jag ska ha något mer eller om det enbart ska vara tassavtrycket. Får fundera lite till.

Gillar verkligen hur det blev på pappret! Funderar även på att köpa ramar och rama in dessa. Det blev fiiint!!
 

En promenad genom äventyrsskogen

Mannen, jag och grabbarna var uppe på äventyrsberget för någon dag sen. Jag älskar den platsen! Både för att det är mysigt men mestadels för att det är så roligt både för oss tvåbenta och för de fyrbenta. Eller ja, Rocky älskar det! Som jag skrivit om tidigare, det är två helt olika hundar jag har. Tex tycker det är lite jobbigt fortfarande, kanske även lite tråkigt. Superbra träning för honom även om han i nuläget måste ha all hjälp han kan få för att ens våga sig upp på något. Liten fegis är han. Rocky däremot, han hoppar omkring och visar upp allt han kan. Han tycker det är jättekul. Såklart åkte parkourselarna på, i detta fall har jag valt att använda Hurttas Activ sele. Lite blandade känslor om den, men men,den fungerar och det är det viktigaste. Får fixa till den lite när vi kommer hem.
Vi avslutade våran promenad genom aktiviteterna med ``bergsklättring´´ fast åt andra hållet. Vi råkade villa ner oss så vi hamnade bland stora och branta stenar. Husse fick hoppa ner och ta emot hundarna som så glatt hakade på. Det trodde jag INTE! Båda var duktiga och visade ingen rädsla för höjden som blev. Bra för Tex som varit lite höjdrädd tidigare. 
 
 
 

Bada bada bada

Jag som tänkte att ``nu är det semester, då ska jag blogga massor´´. Ja, så blev det ju inte riktigt. Nu är semestern nästan slut och datorn har nästan dammat igen där den legat. För den har knappt varit igång alls mycket. 
Grabbarna och jag skulle ju ha en semester ensamma iår. Mannens jobb klaffade inte så bra med våran semester. Men det blev det ändring på och nu har vi trots allt haft en helt fantastisk semester tillsammans.
 
Mycket av tiden har vi spenderat nere i husvagnen, men också hemma i huset där vi målat och fixat. 
 
För en tid sen köpte jag en flytväst av Sandra, hon behövde en ny till Lukas och jag behövde en till, till mina grabbar. Rocky har ju sin orangea som jag är nöjd med men Tex har ingen än.Inte för att han behöver den badkrukan men man kan ju alltid hoppas på att poletten trillar ner snart. Jag har ju sett framsteg så håller tummarna att det fortsätter att gå åt rätt håll. 
Jag köpte flytvästen men den fick bli åt Rocky, men det känns helt kanon. Till skillnad från den gammla så är denna med magplatta, den orangea har bara remmar under magen. Den är tyvärr lite lång så snorren kommer i kläm. Men upplever att Rocky inte stör sig på den. 
 
Så blev det äntligen badväder och hundarna fick på sig sina flytvästar. Rocky plumsade i relativt fort, honom fick vi nästan dra upp ur vattnet. Det har vi aldrig fått gjort tidigare, förmodligen höll han sig varmare och behagligare i denna än i den orangea. 
Texas däremot, den badkrukan. Visst han blötte tassarna och nästan till magen. Men sen tog det stop. Lyfte i honom så han fick simma lite. Usch, gillar inte att se mina djur så stressade. Rocky har varit precis likadan en gång i tiden. Jag vet ju att han kommer komma över det. Det gjorde Rocky, nu måste jag visa vägen för Tex och han har på tok för mycket energi den där lilla. Han måste bli av med energin! Simstilen var inget att hurra för men han lär sig. Rocky däremot, han simma och simma mest hela tiden. Tror han verkade gilla stödet han fick i nya flytvästen. 
 
Texas däremot, han njöt till fullo av den varma solen i gräset efteråt!
 
 

Tvååker INT 10/7-2015 och NAT 11/7-2015

Under helgen som gått har vi åter igen varit inne i ringen och visat upp oss. Denna gång i Tvååker, Nationella och Internationella utställning på fredagen och lördagen. 
Grabbarna och jag åkte ner till Skåne till Tex uppfödare under torsdagen och har varit där fram till idag. Helt fantastiskt kul har vi haft och jag känner att min energi är påfylld trots att kroppen inte är det! Lite sömn och mycket spring har det blivit. 
 
Under den Internationella utställningen på fredagen ställde jag alla tre hundarna. Både min Tex, uppfödarens tik och även veteranhanen. 
 
TEXAS 1:a med Excellent
ZACK 1:a Excellent och CK, VKK 1:a BIR veteran
ZTINA VG
 
Och under lördagen ställde jag Tex och Zack medans Maria ställde Ztina.
TEXAS 2:a med VG
ZACK 1:a veteranklass och VG
ZTINA VG
 
När jag tänker tillbaka på hur Tex skötte sig så blir jag bara så varm i kroppen. Älskade underbara Tex, vilken pojke jag har. Han bara stod där helt stilla utan att jag behövde hålla i honom när domaren verkligen gröpte i munnen på honom. Han är så fantastiskt bra hund att ha med på utställning. Han taggar järnet inför våran tur och visar upp sig från sin bästa sida och när vi är klara så varvar han ner och somnar. Jag är så otroligt stolt över honom. Han gillar utställning, helt klart!
 
Tack Maria för att jag fick sova hemma hos er dessa dagar, det har verkligen varit jättetrevligt och kul att få lära känna er lite närmre. 

Foto: Jag Sandra Söderquist och Maria K
 
 
 

 
 

Bus och nya erfarenheter


Tanken var att grabbarna och jag skulle åka till husvagnen idag. Så blev det inte! Men det blev en helt ok dag endå. Sandra och Lukas kom på besök lite sådär spontant. Jättetrevligt! Vi satt och pratade en hel del, jag provade testmodellen på den overall jag sytt på Lukas och därefter ville Sandra se andra saker jag sytt. Min första variant av fuskpäls leksak kom fram och Rocky visade intresse för den igen. Han som inte gillar leksaker annars. Men såklart han fick den. Det slutade med att Rocky och Lukas hade dragkamp. Jag själv tappade hakan och stod där med stort leende och knäppte några kort. Svårt det där med att få bra bilder inomhus, men jag ville ha det på bild, även ett klipp på händelsen finns. Såå stolt över min grabb, han har kommit så långt i livet nu!
 
Sandra började därefter fråga om jag hade kvar den WP-sele jag köpte till grabbarna i vintras. Jo, visst hade jag det men grabbarna har ändrat kroppsform så mycket så ingen chans att dom kommer i den. Trodde jag ja! Det visade sig att den faktiskt fungerade, kanske inte till några större vikter men till en pyttevikt iaf. Så idag har Tex fått dra för första gången
Med Texas och Lukas iklädd varsin WP-sele och Rocky i benmanschetter gav vi oss ut på en liten kort runda. Viktmanschetter utan vikter och med en 300 grams vikt bakom Tex. Så stolt han var den där lilla räkan till Tex. Nöjdare hund får man leta efter, han älskar verkligen att jobba. Även Rocky fick testa på att dra, han tycker ju det är så kul, knappa 100 meter fick han. Vill inte påfresta honom för mycket iom hans rygg. 
 
Vi som tänkte att hundarna måste vara trötta, vi hade fel. Det blev en lååång stund ute i trädgården när vi kom tillbaka. Bus, bus och åter en massa bus på grabbarna. Mattarna stod såklart med varsin kamera i handen. I och ur poolen några vändor och tom Tex hoppade i självmant denna gången.
 
En riktig fysdag blev det för grabbarna. Ikväll är det två trötta hundar jag har här hemma, dom ska få lite massage och Rocky ska få lite lerinpackning mot sin rygg. Men det är två helnöjda killar, trötta men lyckiga! 
 
 

Godkänd

Ja av att dömma hur hundarna ser ut så verkar det som att kylfilten blev godkänd!
Jag är riktigt nöjd med filten, den är stadig, inte sä värst många missar på och perfekt både till kylfilt och mindre bädd. Jag är så nöjd att jag funderar på att göra fler i samma stuk, gillar materialet skarpt!
 
Igår kväll kom vi knappt innanför dörren så ringde telefonen. Grannen frågade om vi inte ville komma ner och bada i poolen och umgås med dom och några vänner. Klart vi ville. Med 27 grader i vattnet så badade vi läänge. Rocky fick hoppa i och han simmade runt bland oss och verkade nöjd. 
Sen hämtade jag Texas, jag har aldrig bett honom att simma, kan han ens simma? Jag sa det högt till dom andra. Vi testade och jäklar, har hunden en raket i ändan? Visst det var med lite stressat beteende men det hade även Rocky innan han kom över det. Jag tror absolut att Tex kommer bli en badhund i framtiden. I vilket fall hoppas jag det. Vilken räsersimmare han var, hahaha! Med lite mer träning så lugnar han nog snart ner sig. 
 
Vi gör inte så mycket i denna värme, det går inte att vara ute så vi har gömt oss inne där ac:n står på och fläkten på högsta effekt. 
Jag planerar att låta Tex få springa av sig när värmen går ner sent ikväll. Han måste få springa av sig lite energi den lille krabaten. Jag har aldrig tidigare cyklat med Tex, jag har ansett att han är för ung och är kanske det än. Men jag tror att det kanske är dags att börja, om inte annat så behöver han springa av sig, han har så enormt mycket energi. Testade en kort sväng för en tid sen, hela hunden lyste upp! 
Rocky är mer en hund som vill ta i, Texas är en sprinter, han vill springa fort! Så ja, han fick allt springa fort, det gick så fort att matte som satt på cykelt allt fick trampa på fortare för att hinna med. 
 
När man tittar på hunarna när dom leker i trädgården så ser man detta tydligt. Att dom är helt olika uppbyggda i kroppen. Rocky är en grov musklad herre och Texas en slimmad sprinter. När Rocky jagar Tex så ser man hur mycket han får ta i för att komma ifatt. Tittar man då på Tex så ser det lekande lätt ut för honom att bara springa iväg. Det ser inte ut som att han ens behöver ta i, han bara susar iväg och Rocky hamnar på efterkälken. 
 
När vi testade cykeln då för en tid sen, så fick Tex ha på sig dragselen, kopplet höll jag i handen och till en början gick jag brevid cykeln för att lära honom att den inte är farlig. Det var ju inga bekymmer. Han lärde sig snabbt att han kunde gå framför den, öka, sänka farten, stanna och lyssnade bra på mig. När vi kom upp i lite högre farter sprang han brevid med löst hängande koppel el lös. Jag är toppennöjd över reaktionen och hur bra han gjorde det. Ikväll får det bli en runda för herrn, dock seent så det hinner bli lite kyligare.
 
 

Nere vid sjön


Nu är sommaren äntligen här! Vilket underbart väder vi har, hoppas den stannar länge! Tyvärr är det ju lite väl varmt emellan åt. Hundarna och jag har tillbringat hela förmiddagen inomhus då det är så varmt ute. Men när det började bli varmt även inne trots fläkt så avslutade vi allt vi gjorde och åkte ner till sjön ist. 
 
Att Rocky skulle bada det visste jag. Tänk att för 2 år sen var Rocky panikslagen när han var i vatten högre än magen. Han hade inga bekymmer med att vara i vatten, så länge han bottnade så var det inget farligt. Men så fort han tappade fotfästet så fick han panik. Han tyckte det var så läskigt. Men hösten för 2 år sen det var då jag bestämde mig för att ta simkörkort, det var bland det bästa vi gjort. Visst, Rocky hade de första tillfällena lite panik i blicken men mot slutet av vår kurs och när vi sedan började simma själva så kunde jag ha honom lös i poolen. Idag är det ingen tvekan, han hoppar rakt i. Har en liten hundpool utanför huset som han ofta störtar rakt ner i. 
 
Texas däremot, han är en riktig badkruka! ``Usch, det är blött!´´ tycker han. Men den senaste veckan har jag sett något annat i honom. Han lär sig mycket nu och iom att Rocky inte tvekar att hoppa i poolen så har Tex inset att det kanske inte är så farligt. Han tar efter. Det syns tydligt på honom hur mycket han funderar och ``jaa, det kanske inte är så farligt´´. Sen hade dagis en pool uppe härom dagen, Rocky hoppade såklart rätt i och efter en stund med en lite lätt knuff så hoppade även Texas i. Likaså här hemma igår, med bara en gnutta beröm och uppmuntran så hoppade han i poolen.
 
Jag var väldigt nyfiken på hur det skulle gå idag när vi åkte ner till sjön. Skulle han bada eller inte?! Rocky rusade såklart ner direkt och Texas fick jag med mig låångt, på bra mycket djupare vatten än han tidigare är van vid. Långt över magen och nästan upp på ryggen. Bäst av allt, han NJÖT!
 
Det kanske blir en badhund av den där Texas iaf tillslut!
 

Hemmagjord kylfilt

Jag har insett att jag har två heelt olika hundar trots samma ras! Kroppsligt, mentalt och nu även med värmen. Rocky är grov och mer den som vill ta i, han vill jobba och ta i med kroppen. Texas är slank och mer sprintern, han vill springa. Mentaliteten på Rocky är lugn och sansad medans Tex är ett strå vassare. Rocky älskar värme och sol, Tex älskar också solen men värmen går inte alls. 
Så därför har matte nu åter igen suttit vid symaskien och knåpat ihop något. Denna gång blev det en hemmagjord kylfilt med plats för 8 kylklampar.
Mellan hunden och kylklamparna är det överst ett vattenavvisande tyg, under det finns två lager vaddering och underst ett vanigt bomullstyg. Sen kylklampar och ytterligare ett bomullstyg som är fickorna. 
 
Tex verkade gilla den från första stund, även utan kylklamparna. Det översta materialet är ganska glatt, inte alls sådär varmt som andra tyg kan bli. Jag tror helt klart att denna kommer bli favoriten för honom nu de här varma sommardagarna. 
 
Jag är riktigt imponerad över hur den faktiskt blev. Jag visste hur jag ville ha den i huvudet, men tankeverksamheten fungerar inte riktigt i denna värme. Och jag var rädd att få sprätta och sy om ett gäng gång innan den blev klar. Även ha av några symaskinsnålar. Men döm min förvåning. Allt gick som på löpande band, helt fläckfritt!
 
 
 

Paket i brevlådan

Den där Sandra är ju för rolig! Ett gott skratt fick jag iaf.
Idag när jag kom hem från jobbet och kikade i brevlådan hittade jag ett paket. Det stod ``Till Sandra´´ på. Ja vi heter ju likadant jag och min närmsta vän. Men det fanns ingen adress och frimärken på så någon måste ju ha varit här och lämnat det för hand. Av handstilen att döma tänkte jag direkt på Sandra, men varför skulle hon åka så många mil för att lämna ett paket till mig för. Vi bor ju inte i samma stad och det är allt några mil i mellan. Jag öppnade paketet och fick mig ett gott skratt. Sandras förklaring på varför hon åkt hela vägen var ``annars blir det ju ingen överraskning´´. Haha, vi har pratat tidigare om att jag ska göra en overall till hennes Lukas, men sen har vi inte sagt något mer om det. I paketet låg det nu vindpoplin, kardborre , ett brev och en mycket utförlig beskrivning med mått på Lukas med bilder och allt. Haha så gulligt. 
Ja, i morgon blir sista dagen på jobbet innan semestern. Så nu är det bara att köra på! 
Dessutom pratade jag med henne i telefon när hon la det i brevlådan hemma hos mig. Haha
 
Nu du Lukas, nu ska du få aggera modell någora gånger :P