Litet bildinlägg

Rocky fick hjälpa mig att hämta ved och han var så hääär duktig!
Sen blev det lite bus i snön för att avsluta med det som Rocky tycker är roligt. Att leta godis. Han har ju en sådan underbar näsa den där lille. I snön, på trädet, stenen, under och över lite allt möjligt.
 
 
 
 

Hundaktiveringsdag

Tänk vad mycket bara lite musik kan påverka mig. Tanken var att ta en långtur med hundarna, men att den skulle bli så här lång som den blev det var inte riktigt tänk.
Det är så underbart väder ute. En strålande sol på en underbar blå himmel och bara någon minus till någon plusgrad ute. Underbart promenadväder. Jag pluggade i musik i öronen och bara gick. Ni som känner mig vet hur jag blir av lite musik. Det går fort och går verkligen inte att sluta. Och det var precis vad som hände! Rocky gick lös näst intill hela promenaden och Eliott, ja han var hur duktig som helst. Vi gick och vi gick och helt plötsligt hade vi redan varit ute i 2 timmar. Tiden gick väldigt fort och vi måste ha kommit upp i 1 mil. Det var så skönt!
Vi mötte på hästar, blev passerade av en bil, mötte människor och så fick vi hundmöte. Gissa om jag är glad om jag säger att Rocky var lös alla de gångerna.
Vid ett tillfälle såg jag hur Rocky bara rusar iväg på det vis han alltid gör när han jagar djur. Till och med då fick jag tillbaka honom. Något djur såg jag inte till, men jag är säger på att det var en hare.
 
Men nu har vi avslutat våran promenad för en kortis. Den här helgen får bli lite annorlunda mot vad dom brukar bli. Annars är mina helger till för at städa och göra allt som jag inte hinner med i veckorna. Men just denna helg så får det bli en hundhelg. Rocky ska få bli trött.
 
I eftermiddag ska jag ta Rocky till hjälp och bära in ved. Han ska få dra pulkan de 20 metrarna mellan huset och veden. Sen blir det huvudträning för hela slanten. Idag ska han bli riktigt trött till i morgon. För i morgon börjar jag och Rocky jobba ruskigt tidigt. Redan kl 7.00 vilket innebär att vi måste åka hemifrån redan kl 6.00.

Lördag

Jag började dagen med att gå en långrunda med hundarna, Rocky gick lös hela tiden. Jag är så stolt över honom. Han är verkligen så okomplicerad att ha med att göra. Han bara är där och det är något som inte hade hänt för 1 år sen. Idag går han lös näst intill hela tiden, för ett år sen vågade jag inte ha honom lös alls. Älskade hund, som du har utvecklats året som gått.
Jag lät hundarna leta lite godis i snön och oj så kul dom hade det. Rocky har varit riktigt glad idag och gjort små tokräjs och bockningar om vartannat. Han har lekt med mig massor och när jag och min bror som idag kom och hälsade på, när vi sen åkte in till Norrköping så lät vi honom strosa runt i en rasthage. Även där tog han lekinviter och ville busa runt.
Nu ikväll hade jag missat kopplet när vi åkte in till centrum en runda, men vad gör det när hunden kan gå lös. Rocky, jag och min bror gick ett varv inne i centrum. Och jag var inte ett dugg rädd eller orolig att han skulle springa iväg. Han bara gick där så fint.
 
Rocky har blivit jätteduktig på att lyssna på mig den senaste tiden. Inkallningar och alla kommandon jag säger fungerar både på direkten och väldigt fort. Riktigt riktigt kul att umgås med honom nu faktiskt. Man blir så lycklig och positiv till varje promenad och aktivering man gör tillsammans.
Älskade hund, vilken hund jag har <3

Eliott hemma igen

Ja, nu har Eliott fått komma hem till husse igen. Jag känner att det just för tillfället är alldeles på tok för mycket i mitt huvud. Jag tror att Eliott var en typisk ``Ha en utmaning för att glömma bort det jobbiga´´ Jag fyllde ett tomrum helt enkelt. Sen är Eliott så pass svår och jag behöver nu ladda batterierna lite för att orka med mitt liv. Det är för mycket som händer onkring mig.
Men Eliott är tillbaka hos mig till helgen igen som tur är. För jag har trots allt fått bra mycket mer kontakt med honom den här tiden han varit hos mig.

Träning träning och åter träning

Fick går hem tidigare idag eftersom jag blev tvungen att börja tidigare i morse. Det gjorde att jag för en gång skull slutade innan solen gått ner. Jag slutar 18.00 annars och hinner inte hem innan solen gått och laggt sig. Idag han jag tom hem till hundarna innan Maria ens hade slutat. Det resulterade till att jag fick tid att verkligen gå en lång runda med Eliott. Lämnade Rocky kvar hos dom andra hundarna och gick ut ensam med Eliott. Det för att vi ska få lite ensamtid ihop han och jag, dels för att då har jag bättre koll på saker. Vi gick en riktig powerwalk i 30 minuter och därefter mötte vi upp Maria och dom andra hundarna. Tyvärr gick Eliott upp i stress och kunde inte ta sig ur det. Jag satte mig ner på huk och bara försökte få honom lugn, han bara skällde hysteriskt och bet mig trots att jag bara satt ner och tittade rakt fram med en löst hängande arm över hans rygg. Vi hade stött på så många hundar under våran promenad bara vi två utan problem. Han ignorerade allihop och sa inte ett knyst. Men nu kom ist Maria och hundarna framför oss. Min teori är att det var ju några han kände igen, han blev glad, men så stod någon där som ville att han skulle lugna ner sig en aning, han blev frustrerad och fick panik. Allt jag ville var att han skulle sätta sig ner. Jag vet inte hur många gånger han bet mig (smånöp). Jag gav upp tanken på att få honom att sätta sig ner, han var spänd som en jag vet inte vad. Jag nöjde mig med tystnad och då gick vi framåt. Därefter satte jag mig igen och gjorde om samma sak, när han blev tyst så fortsatte vi. Efter ett par upprepningar fick jag honom i sittandes position och då hade även all panik släppt.
Vi fortsatte våran promenad och det var tydligt hur olik han då blev mot när vi gick ensama. Ensama var inga problem, men nu var han betydligt mer dragig och jobbig i kopplet. Han var stressad! Det är väl klart, lite senare kommer vi även på att Flisan har löpt/löper och Eliott är okastrerad (än så länge) Sen var denna promenad även deras första promenad ihop.
 
Jag var fast besluten att gå en lång lång promenad idag. Testade nämligen att inte träna så mycket med honom igår utan bara mysa i soffan och vara lugn. Men det resulterade till en hyper hund när jag lämnade av dom i morse. Det kändes inte bra att lämna av en hyper hund hos dagmatte och husse.
Så som sagt, jag var fast besluten att går lång lång promenad och Eliott och jag vi var ute i 1 timme och 45 minuter och gick, dom andra 30 minuter kortare.
 
Idag har jag en klar syn över vad som måste göras, Eliott måste miljötränas i mängder och utsättas för dessa saker.
 
Just nu tränar vi huvudet lite. Eliott slukar allt man tappar eller som han kommer åt. Men det är något jag inte tollererar. Väl synligt på soffbordet ligger nu ostbitar. Smarrigt tycker Eliott, men nu vet han säkert att han inte får ta dom. Han satt upp när jag la dit bitarna. Jag la dom näääära honom, så nära att det kanske inte var mer än 10 cm från nosen på honom. Nu kanske 3 minuter senare ligger han ner med huvudet på golvet. Älskade hund, han lär sig fort.
 
Rocky han är nöjd och glad, han säger att han har saknat matte lite nu när det varit mycket Eliott ett tag. Rocky ligger förtillfället i mitt knä, innanför min tröja med huvudet på min arm som rör sig fram och tillbaka på tangentbordet. Älskade lilla hjärtat. Mattes största hjärta. Vad skulle jag göra utan dig Rocky?!

Första dagen hos dagmatte/husse

Dagen har rullat på bra, men mina tankar har varit hos hundarna som varit hos dagmatte Maria idag. Eliotts första dag hos dagmatte och husse. Dom meddelar att dom skött sig utmärkt, lite gnissel och gnäll från Eliott. Men vad gör det. Eliott som inte kunde vara i en lägenhet förut, som inte heller har varit så social och miljötränad på väldigt länge. Jag är nöjd över honom. Och jag är glad att jag har en sådan underbar lärarhund som Rocky är. Han hjälper mig massor genom att bara finnas där.
 
Idag fick jag det där jobbiga mejlet att min sambo skadat sig där ute på jobbet i utlandet. Det är sånt som bara inte kan hända, jag blir ju så orolig. Speciellt detta jobb då han inte får ha varken privat dator eller mobil med sig ut på jobbet. Han befinner sig på en oljeplattform i havet, där får dom inte ha smycken och tillbehör med sig.
Tack och lov fick jag höra hans röst, han ringde nu ikväll och berättade vad som hänt. Vad kommer jag inte gå in på, för det är fortfarande luddigt för mig.
 
Det första jag gjorde när jag kom till hundarna denna afton, det var att störta hos dom och bara hålla om dom. Vilken tröst dom gav mig. Åhh jag är så glad att jag har dom där två yrvädrena.

En kväll med trötta hundar

Det är två trötta hundar jag har ikväll. Det har varit en lyckad dag idag. Jag känner mig nöjd med hundträningen och att dom båda är trötta och nöjda. Det känns bra i mattehjärtat att lämna iväg dom till dagmatte i morgon.
 
Vi njöt av dom sista strålarna av sol nu på kvällsvisten och gick ut på ytterligare en promenad. Något Eliott inte var lika så förtjust i. Han är trött och tycker det är kallt ute. Han ville in till värmen igen. Men icke, en promenad blev det med en allert hund och en hund i släptåg.

Träning av tryck

Vi har tränat en hel del på att acceptera och respektera tryck. Det går framåt och han har nu börjat ta efter och läsa mitt kroppsspråk samt flyttar sig när man irreterar honom. Han har börjat lära sig att man inte bara ska gå på och över folk som han tidigare gjort och har nu börjat ``fråga´´ om lov.

Träningshelg blev träningsvecka

Ja nu blev det bestämt att Eliott stannar även nästa vecka. Så han får följa med Rocky till dagmatte Maria och hundarna om dagarna. Hoppas det kommer gå bra bara. Håll tummarna för honom. Eliott hatar lägenheter och har inte vistats i en sådan på år och dagar. Håll tummarna att han klarar av det.
Men förhoppningsvis går allt bra och Eliott får börja inse att livet går vidare och nu står det träning på schemat.

Dagens utmaningar

Goddag!
Vi började dagen med att styra bilen mot Maria och hundarna för en morgonpromenad inne i centrum. Värt att berätta är att Eliott inte har varit längre bort än landet på år och dagar. Så en stadspromenad skulle sitta fint tyckte jag. Viktigt var bara att han inte skulle stressa upp allt för mycket. Vilket han sedan tyvärr gjorde.
Vi gick ett varv med hundarna och därefter fick han träffa en ny vovve som Maria har över helgen. Hon är hundvakt åt Orvars mamma och en till.
Det blev nog lite för mycket för Eliott som tillslut började skälla som en tok, sådär obehindrat och då går det inte bryta honom. Det skallet är panikslaget och stressat enligt mig. Så Eliott fick hoppa in i bilen och lugna ner sig.
 
Väl hemma fick hundarna vara för sig själva en stund eftersom jag också måste hinna med annat än bara hundar om helgerna. Matlådorna blev fixade och därefter fick vi fart och tog en riktig långpromenad. Eliott med klövjeväskan på sig.
Jag tror allt att han börjar bli trött nu, redan i början av promenaden drog han hemåt och ville inte vara med oss. Men han skötte sig bra och knallade på med slakt koppel hela promenaden lång

I natt

Igårkväll satt vi bara i soffan och myste jag och hundarna till melodifestivalen. Började bli lite orolig att Eliott sovit bort sin trötthet då han började övergå till att bli rastlös och gå omkring på kvällen.
Men trots det så gick han och la sig direkt när vi kom in i sovrummet. Framgång, annars brukar det ta ett tag innan han kommer till ro.
Vi somnade allihopa och jag tror att jag har hört honom ett par gånger i natt tassandes omkring, men aldrig riktigt vaknat ordentligt. Första gången det var vid omkring 6.30 i morse då hade han sovit klart och vankade omkring fram och tillbaka, fram och tillbaka. Då trodde jag åter igen att jag inte skulle få sova tills klockan ringde. Men jag la kudden över huvudet och försökte somna om. Och visst det gjorde jag men Eliott han har vankat fram och tillbaka sen dess. Han var något stressad i morse och jag tror att det har med att grannen släppte ut sina skälliga (5) collier i trädgården. Efter det så kunde varken Eliott eller jag sova igen. Rocky sover så gott han trots detta.
 
Nu taggar vi inför en dag full av aktivering. Mycket ska göras hemma med så vi får se hur mycket vi hinner med.

<3

Det går att få Eliott trött! Idag har jag fått se vilken fantastisk hund han är. Jag har aldrig sett honom såhär som han är nu. Av alla år jag känt honom så har han bara mest varit jobbig i mina ögon. Men jag tror att det håller på att förändras! Idag har jag utmanat honom till max, tränat och hållt honom i mer rörelse än vanligt. Under detta hyper som han står för hittade jag en underbar individ. Det kommer vara jobbigt att lämna av honom i morgon trots att jag kan träffa honom varje dag.
Jag har aldrig hört honom avge en avslappningssuck eller ens ligga helt på sidan avslappnat.
Som ni ser på bilden ligger han helt avslappnat på min mage och sover. Jag har aldrig sett honom så trött och nöjd i blicken.
Fina vovven, jag önskar du kunde vara såhär för alltid!

Eliott & Jag

Den här bilden är tagen innan Rocky kom till mig. Alltså över 3 år sen.

De senaste timmarna

Ja, de senaste timmarna har hundarna fått träna på att vara lugna medans jag har fått gjort massor i hemmet. Eliott har delvis tuggat på ben och ibland inte fått tugga för att kunna slappna av ytterligare och ni såg ju bilden i tidigare inlägg. Rocky har ju absolut inga problem med att slappna av men Eliott har stora problem med det till vardags.
Rocky har fått leka lite med aktiveringsleksaker medans Eliott har haft fullt upp med att tugga på ben.
 
Körde ytterligare ett träningspass med att respektera tryck och här såg vi framgång. Han klarade alla moment finfint denna gång. Avslutade ganska snart så jag fick bibehålla denna framgång.
 
Vi har även tränat ögonkontakt allihop, samt trick och mycket annat huvudtänk för herrarna. Och på promenaderna har dom fått turas om att ha klövjeväska på sig. Utomhus lät jag dom få använda nosen lite och det blev godislet i brant sluttning. Det var populärt!
 
Någon jag har lagt märke till nu under dagens gång är att Eliott har bra mycket lättare att slappna av efter varje gång vi kommit in. Skönt för honom, skönt för oss alla!
 
Jag önskar han kunde vara såhär hela tiden. För han är en himla fin hund om man förstår honom.

Trött hund

Äntligen ligger nu Eliott helt avslappnat på golvet.
Rocky han är som alltid fantastisk underbar och även han ligger och myser på sin bädd

Att respektera tryck

En av Eliotts svagheter det är att han inte respekterar när någon vill att han ska flytta på sig. Han går emot tryck!
Han kanske kommer för nära och du vill inte det och försöker putta ifrån honom. Det Eliott gör då är att trycka ännu hårdare och komma ännu närmre dig.
 
Precis nyss hade vi ett litet träningspass med just detta. Jag använde mig mycket av kroppsspråket och duttade irriterande med handen på den del jag ville att han skulle flytta. Minsta lilla rörelse bort från min irritation så belönade jag.
 
Han förstod inte till en början vad jag ville och började såklart med att trycka emot. Men jag fick igenom min vilja ett par gånger och slutade när det gick som bäst.
 
Det här är absolut någon som bör tränas mer på

Just nu


Natten

Natten har varit bättre än den senaste gången. Men den är långt ifrån bra! Jag tror att man har gått och blivit bra bortskämd av att ha en hund som Rocky!
Eliott har vankat av och an under hela natten lång och han väckte mig tre gånger. Tack och lov så klippte jag hans långa klor i gårkväll, annars hade det blivit fler. Inatt har han dock inte gnisslat så mycket som han gjorde förra gången utan mest gått omkring.
Klockan 7.30 i morse, då trodde jag att jag blev tvungen att gå upp, han slutade inte gå runt och ville bara bråka med den sovandes Rocky. Men ack så fel jag hade. Timmarna mellan 7.30-9.00 blev den tid jag sovit som bäst under hela natten. Rocky sov vidare och Eliott han, han var visserligen varit vaken man han låg still på samma plats timmarna ut. Bra gjort Eliott!

Kvällsträning

Eliott med en öppen och full godispåse. På bordet ligger tuggben väl synligt. Här tränas att inte bara ta allt man kan komma över. Något Eliott vanligtvis är bra på! Jag måste säga att han lär sig fort och har slagit alla mina förväntningar jag haft! Efter kvällens övningar kan jag nu även ta ben han tuggar på, det har aldrig gått tidigare!

Det går framåt! Och jag ser fram emot morgondagen och vad den har att bjuda på!


Hundvakt

Godkväll mina vänner!
Nu har Rocky och jag kommit hem denna fredag. Idag har vi även med oss Eliott som ska göra oss sällskap i helgen. Eliott är en hund, en Jack Russel och som individ är han hyper.
 
I helgen är mitt uppdrag att jag ska se om jag kan få honom trött på något vis. För förra helgen han var här, jag kan inte påminna mig om att jag såg honom ligga ner någon gång. Inte ens under nattetid. Han gick fram och tillbaka, fram och tillbaka.
 
Kvällen har börjat jättebra! Jag använder mig av en ny teknik och hittills har den fungerat super.

Grattis Bloggen

Idag blir min älskade blogg hela 4 år!
Bloggen för mig är min fristad, en plats jag återkommer till i ur och skur, för här mår jag bra!
Förhoppningsvis kommer våren med mer styrka och ork att jag orkar blogga lite mer. Då ska här uppdateras lite mer!

Ett sista samtal

Jag har precis fått mitt sista samtal från min sambo innan han i morgon åker ut på sitt jobb, på en oljeplattform i havet. Där får han inte ha varken telefon eller sin egna privata dator vilket gör att vi inte kommer kunna prata med varandra på ett bra tag. Men det som gör mest ont i oss båda är att han inte heller får ha på sig sin ring. Det känns lite tungt nu och ska jag vara ärlig, så är jag långt ifrån glad just nu. Jag saknar min sambo, och att inte kunna nå honom är väldigt jobbigt för mig. Jag är så orolig att något ska hända där ute. Var rädd om dig och kom hem snart min älskade sambo

Kan inte sluta le

Sitter just nu i ett soligt Hässleholm och kan inte sluta le. Just den här platsen för snart 5 år sen stannade jag till med mina vänner just utkomna från en militär mönstring. Jag hade precis fått veta att jag då skulle få rycka in i värnplikten. Idag är jag på väg mot Ängelholm och det blev nu ett byte. Snart fortsätter min resa och därefter hem igen.


Tips på bra bloggar

Det finns ett gäng bra bloggar jag följer. Både hund och hästbloggar. Vad har ni för bloggar ni följer? Finns några gömda bra bloggar jag inte hittat till?
 
Några tips?

Kamphundar


Gräsänka igen

Min dag har gått i saknadens tecken. Tidigt i morse åkte min finfina sambo ut på jobb igen och kommer vara borta ett bra tag. Inte heller kommer vi kunna få prata med varandra då han inte får ha med sig telefon eller dator ut på det jobbet. Förhoppningsvis går tiden fort och snart kommer han vara hemma igen.
 
Chefen skickade ett sms till mig sent igår kväll och bad mig komma in tidigare på jobbet idag. Sagt och gjort och väl där fick jag veta att jag åter igen skulle ut på en liten tripp. Igår var jag i Göteborg, idag blev det att åka upp till Arlanda flygplats.
 
Fick givetvis sluta tidigare idag då jag jobbat över en del nu ett tag. Det resulterade till en ordentlig aktivering för lilla hunden när jag kom fram till Maria. Vi lånade hennes cykel och premiärcyklade ett varv inne i Finspång. Han var så himla duktig min vän och det slutade med att vi tränade på framförsändande, det han har så svårt med. Men med lite hjälp från Maria så gick även det tillslut och han ``drog´´ mig på cykel. Vi kan väl säga det trots att det var jag som cyklade. Hela poängen var att han bara skulle gå framför, inte dra mig! Och det gick ju bra. Aktiveringen blev lyckad och nu sitter vi här hemma och är nöjda och glada. Matte något borta, det blir lätt så tomt och ensamt dom första dagarna innan man vant sig vid ensamheten. Man vet liksom inte vad man ska göra.
Som tur är så har jag min underbara hund <3
 
 

Fy skämms på matte

 
Det var ju den 1 Mars i fredags vilket innebär en födelsedag. Inte vilken födelsedag som helst utan den dag då min bästa vän och en stor del av mitt liv fyller år. Grattis Rocky på 5-årsdagen! Missade totalt dagen då jag var inställd på att det var på tisdag dagen var.
 
Dagen ägnades på förmiddagen åt att gå en promenad med Maria med hundar, en mycket trevlig och härlig utevistelse. Rocky fick premiärdra pulkan för första gången på bortaplan och det fixade han gallant under hela promenaden. Vi hittade ett ställe där vi släppte lös hundarna och bergsklättrade lite och ytterligare ett ställe där vi fick utforska ett nytt ställe. Därefter blev det en tur ute på isen innan vi slutligen sprang på några som fått sina hundar bortsprugna och då bar det av in i skogen igen för att leta efter dessa, utan pulka då såklart!
Vi åkte hem innan hundarna återfanns men håller mina tummar att dom båda jakthundarna kom tillrätta igen.
 
På eftermiddagen blev det ytterligare en solig och härlig promenad nere vid sjön tillsammans med min fina sambo, Rockys husse. Rocky fick bära klövjeväska denna tur. Inte så tungt packad mest för att han ska få ha något på ryggen. För han älskar ju all form av träning och uppdrag. Han får en helt annan hållning och stolthet i kroppen. Sen är jag noga med att alltid ha honom fräch i kroppen, bra musklad och så för att han ska hålla. Och ju mer han får arbeta (i rätt form) destå mer skillnad på honom positivt sett ser jag.
 
Vi hamnade tillslut hemma hos sambons farfar för att träffa hans nya hund. En 8-årig Finnstövare. Oj så vacker och trevlig den var. Den tror jag kommer bli bra för honom.
 
Kvällen spenderas nöjda och trötta i soffan med gottigheter. Nu ska mitt lilla hjärta eller ska jag säga stora nu? Han är ju trots allt hela 5 år nu min lilla fina vovve.
 
Grattis Diamonds Of Aros Von Diesel ``Rocky´´
och kullsyskonen
Diamonds Of Aros Don Dante
Diamonds Of Aros Dj Dollar
Diamonds Of Aros Miss Diva
Diamonds Of Aros Go Dissy
 
Foto: Uppfödaren själv
 

Fredag

Godkväll mina fina läsare!
Morgonen bjöd på en solig start på dagen och matte & Rocky hittade motivationen till en dragtur innan jobbet. Förhoppningsvis skulle han efter det bli lite trött. För idag fick min lille vän följa med till jobbet. Han skötte sig super hela dagen.
På lunchen körde vi ett lydnadspass utanför jobbet med inslag av andra roligheter. Och oj vad kul han tyckte det var! Jag undrar vad jobbgrannarna tycker när dom ser mig och en lös Rocky om dagarna. Rocky går alltid lös när vi är på jobbet, inte om vi går längre rundor men om vi bara ska ut och kissa eller träna så går han lös.