Inte så hundigt

Vilken dag! Idag var det bestämt för en sittning hos dom som ska laga vår mat på bröllopet. Så eftersom vi valt en firma från en annan stad så bestämdes det att min blivande fick hämta lilla Rocky idag. Och tur var väl det då jag fick jobba över en stund idag. Annars hade vi nog inte hunnit i tid. 
Frida blev glad när Rocky kom, det tog inte många minutrar innan dom bägge begav sig ut på promenad. Och vi kunde bege oss till sittningen. 
Två förrätter, två varmrätter och två efterrätter. En sexrätters blev det för våran del idag. Jisses vad mätt man är nu! Men alla oklarheter med maten är nu löst och nu vet vi precis vad vi vill ha och hur vi ska göra med allergier osv. Det kommer bli så bra. 
Rocky blev jätteglad när vi kom men han tycker ju så mycket om Frida. Tur att vi i sommar kommer att bo bara ca hundra meter ifrån dom på campingen. Bästa syster <3

Bästaste syster

Det känns att våran stora dag börjar närma sig. Ikväll åker jag och min blivande man mot Linköping och proväter den mat som ska serveras under kvällen på bröllopsdagen. Så spännande! Rocky tänkte jag att jag kör hem till mamma och min syster Frida som tar hand om honom så bra. Frida är verkligen superduktig med honom. 
 
För några år sen när jag var hemma hos mamma så frågade Frida om inte hon och hennes kompis kunde få gå ut med Rocky och min dåvarande andra dvärgpinscher Samuraj. Det var ju inga problem, bara att Frida skulle hålla i Samuraj som kan hur jag jobbar med hundarna. Rocky var ju lite lättare att handskas med och kan lämnas ut till vem som under promenad. 
Dom gick iväg och efter en stund kommer dom hem igen, Fridas kompis väldigt ledsen och gråter. Frida berättar hur hennes kompis tappat kopplet till Rocky som sprungit framför lite. Kompisen hade börjat springa efter, vad händer då? Jo Rocky springer fortare så Fridas kompis blev rädd. Sen ropar Frida efter sin kompis att hon ska stanna för då gör Rocky det med. Mycket riktigt, så fort kompisen stannat upp så stannade även Rocky och dom kunde ta kopplet igen. Frida är en klippa på att lära sig saker och hon har aldrig levt ihop med djur alls. 
 

Spårsöndag på egen hand

Dagens träning i skogen blev inställt då flera av oss inte kunde komma. Så dagen har inte haft mer inplanerat än att kika in festlokalen inför bröllopet. Vi har möblerat om så som det ska vara och allt verkar gå ihop. Tack och lov.
I morse så klev jag upp pigg och glad. Jag åt frukost, satt vid datorn, städade och diskade lite. Men när jag var klar med det hade min blivande man och vår hund fortfarande inte vaknat. Min tanke föll direkt på att sticka iväg och lägga ut ett personspår. Och så blev det! Medans som sussade och sov gott så åkte jag iväg och la ut två personspår till Rocky. Den här gången lite längre in på traktorvägen i skogen för att slippa bli utsatta för störning som vi blev sist.
Det första spåret blev längre än det jag la sist när vi körde ensamma, men jag kände mig ganska säker på att han skulle greja det.
Det andra spåret la jag ut lite längre in i skogen, den blev kanske lite för rak men hoppsan...där råkade visst ett föremål droppas på vägen! Jag tyckte det gick så bra på föremålsträningen att jag ville se hur han skulle reagera.
Jag körde bilen hem igen och plockade fram cykeln och allt jag skulle ha med mig. Min plan var att vi skulle cykla dit, ta det lite lugnt, gå spåret och ha det allmånt trevligt där för att sen cykla hem igen. Det är inte så långt. 
Och så blev det, vi cyklade dit. Han sprang på finfint mestadels löst för att låta honom slappna av. Jag upplever att han slappnar av mer löst än om han har sin sele på sig, då spänner han sig och får ont i ryggen tillslut.
Han fick lite vatten och vi varvade ner en stund, lyssnade på skogens alla ljud och njöt av vädret innan vi svirade om till spårutrustning. Jag har inga kort på honom under själva träningen men kan berätta att han är fin där han stog i sin gula reflexsele med linan efter sig och en gul hurttascarf. Han är grymt snygg, han bär upp det och det lyser verkligen om honom hur lycklig han blir.
Jag behövde nästan bara leda fram honom till spårets start så skötte han sig själv därefter. Vilken fart! Jisses vad det gick undan idag. Nosen i backen och med en fart han aldrig haft. Då hade spåret legat i ungefär en timmas tid och han gick näst intill på pricken där jag gått ut det. Duktig hund! Ett störningsmoment fick vi i form av en bil, men han lyssnade bara lite och återgick till spårandet igen. Härligt, lagom med störning med andra ord.
Han kom till slutet och där berömde jag om honom massor innan vi gick iväg till nästa lite längre in i skogen.
Lite vila innan vi åter gick på ett spår och även där fick han upp spåret finfint innan han rusade iväg i samma tempo som i det tidigare spåret. Han kom fram till föremålet och missar väl lite att det ligger godis under. Han noterade föremålet men inget mer. Jag visade såklart att det fanns något gott under. Jag tycker att trots att han slår av ögonen när han söker så verkade det endå som att han noterade föremålet mer än de andra gångerna jag tränat föremål med honom. 
En välförtjänst vila i skogen blev det och sen tränade vi lite föremål och där var vi fortfarande på samma plan som igår. Han dök efter föremålet som i det här fallet var samma som i spåret. Så med andra ord har han inte kopplat ihop de bägge sakerna än. Men det kommer. Den träningen gick super, han förstod att det var leksaken jag var ute efter och flög efter den när jag kastade iväg den, han kastade upp den i luften och det är inte ofta man får se. Framgång, helt klart. Vi tränar vidare, men just nu ser det ljust ut med hur jag ska träna med honom. 
Vi promenerade lite i skogen och rastade kameran lite. Den hunden till att njuta av sol och värme! Så här blev bilderna.
Vi cyklade hem igen nöjda och belåtna. Idag gick det verkligen super. Hemma i trädgården blev det bus i mängder och därefter serverades det lammrevben. Mycket mumsigt sa Rocky även om matte fick hjälpa till att hålla lite där i slutet. Hala rackare!
 
 

Den nya träningsmetoden & ett bildinlägg

Med mig i hundväskan hade jag packat ner lite olika leksaker och massa godis. Min idé jag kommit på handlar om att överföra den positiva energin från godis till något han inte förstår, nämligen föremål. Jag vill ju så gärna träna vidare och utvecklas. 
Så en kväll när jag precis somnat till lite så klickade det bara till i huvudet och jag blev pigg. Haha! Med ett leende på läpparna kom jag just på en ny metod som kan hjälpa Rocky att förstå. Jag hade så gärna velat träna uppletande men det går ju inte med en hund som inte är föremålsintresserad. Men så dök tanken upp att jag till en början visar tydligt att jag bara lägger godis en bit framför honom. Jag repeterade det några gånger och han fick såklart upp farten. Efter det så la jag ut godis på samma sätt fast med en leksak över. Leksaken måste han då flytta på för att komma åt godiset vilet i sin tur leder till att han en dag kommer börja leta efter leksaker och föremål för att då vet han att det ligger godis under. Alltså, jag för över en positig energi på ett föremål som han inte riktigt förstår. 
Efter några repetioner med leksak på godiset så införe jag ytterligare en leksak, och även det grejade han. Jag trode väl inte att han skulle förstå så fort som han gjorde, inte heller att han skulle dyka på ett föremål. En bra idé med andra ord och detta kommer vi öva mer på. 
Bilden under har jag försökt rädda, men här syns vilken fart han fick när jag släppte på mot föremål. Bild nummer två är hur han dyker på föremålet. Detta trodde jag då inte att jag skulle få se. Från att ignorera och inte se föremål alls till att dyka på, det är en rätt bra förbättring!
 
Sen blev det såklart mycket bus i mammas trädgård. Med underbart väder med sol och blå himmer fick jag ett par helt ok bilder, både fina som knasiga. 
 
 
 

Smygtitt


Som jag skrev tidigare, idag är en bra 
dag och det blev den verkligen. 
Min ide jag hade om träning mot förbättrat 
föremålsintresse fungerar och när jag kommer 
hem ikväll då ska jag skriva av mig allt om 
den träningen och hur vi gjort. Så stolt och 
lycklig matte. Och så kommer det upp lite bilder 
under kvällen när jag kommer hem till datorn.

Bra dag idag

Sitter i bilen påväg till sömmerskan. Idag ska även min brudtärnas klänning bli klar. Så nu åker vi mot stationen för att hämta upp mamma och syster som kommer med tåget. 
Efter det åker vi mot Linköping och hem till mamma, där ska vi grilla! Mums. 
Rockys hundväska är fullpackad med hundsaker. Nu ska här testas på den ide jag haft i huvudet. Ska bli spännande och se hur det kommer att gå. Idag är en sån dag med mycket glädje och bättre blir det Iom att jag får träffa de personer som gör mig lyckligast. Sen är det så kul att träna ihop med min bästa syster. 

Torsdagsträningen

Trots att jag var trött och sönderstressad åkte jag mot gårdagens torsdagstäning. Mina mål för dagen var att bara vara. En kravlös träning helt enkelt, jag var inte i skicka att träna så stressad inifrån och ut som jag var. Det tar på kroppen att planera allt som skall göras inför ett bröllop. Men det är det värt, som jag längtar till den dagen. 
Just den här dagen hade jobbet varit stressigt och träningen var först lite tidigare lagd på dagen så jag fick skynda mig för att hinna med att beställa blombukett, boka håruppsättningar, klipptider och allt annat till folk. Så när träningen väl började hade jag svårt att varva ner efter det höga tempot. 
Men när jag kommer dit verkar det vara flera som var lite ofokuserade och allmänt trötta. Så träningen blev som den blev, jag tycker allt att vi gjorde det bästa av situationen. 
Rocky och jag tränade stadga i sitt förra veckan, något han har mycket lätt för. När vi väl börjat träningen och kommit igång lite visade det sig att dagens träning som jag och Rocky kom att börja med var just stadga i ligg. Jag hade inga höga förhoppningar om att det skulle gå vägen helt då Rocky tycker det är kallt och har oftast inget tålamod att ligga kvar. Han kanske kan få godis om man gör något annat. Men trots en ofokuserad matte så hade Rocky planer på att pigga upp mig.
På en grusparkering låg min hund, länge och still. Jag kunde gå långt ifrån honom så som mycket tätt inpå, även bakom honom och så även om andra hundar i gruppen satte fart i inkallningarna eller kom för nära. Duktig kille. Han vet allt hur man piggar upp matte! Sen var vi igång, matte fick sin koncentration och fokus på träning och så började vi köra lite lydnad. Min hund var helt galet på igår. Så kul verkligen. Vi gick helt klart därifrån både gladare och stoltare, med mer klarhet i skallen än när vi kom. 
Dessa torsdagsträningar, åhh vad jag tycker om dom och att jag hittat så bra vänner. 
Till nästa vecka ska vi skriva ner lite vad vi vill träna på och har för mål i vår träning. Så ska vi sen försöka planera in lite saker vi kan göra på torsdagarna framöver. Såsom att tex åka till en annan stad och miljöträna, mer tävlingsinriktat osv. Längtar redan till nästa gång. Jag är bara glad om jag får vara med, få träffa andra hundar och träna tillsammans med hundar som störning. Det finns ju inte allt för mycket mötet här ute där vi bor, men jag tycker endå att Rocky är otroligt duktig på hundmöten iaf. Stolt matte.

Torsdagslycka

Åh dessa träningar alltså! Jag är så lycklig över att ha hittat en grupp med hundfolk som dessa. Så bra folk och så fina hundar. 
Det var länge sen jag var ute till så här sent på kvällen, vanligtvis brukar jag sova långt innan. Men det är värt hundra gånger om att vara vaken till sent dessa dagar. 
Men som sagt, det är en morgondag också och nu ska jag sova. Så ett inlägg om kvällens träning kommer i morgon. 
Godnatt!

Så mycket inspiration, så mycket att göra, så mycket gott och blandat

Varför har inte dygnet fler timmar för! Jag har så mycket nya idéer i mitt huvud som jag vill testa. Jag har kommit på en sak som kanske skulle kunna leda till att Rocky får upp uppmärksammheten för föremål i uppletande. Mm, jag låg i sängen och halvsov när det bara plinga till i huvudet på mig. Klarvaken blev jag och låg sen där och log åt tanken till min nyuppkomna idé. Haha, sen dess har jag väntat på det perfekta tillfället. Men tiden räcker inte till för några mer tålmodiga och krävande nyheter, och när tiden räcker till så är man inte på humör för att klara av att lära ut. Så, vi väntar till det perfekta tillfället ist. 
 
Just nu har jag fullt upp med allt ståhej kring bröllopet. Hade aldrig kunnat ana att det skulle vara så här mycket att planera inför sånt. Men det är det och nu är det inte alls långt kvar och än har jag bitar som måste fixas ihop. Bitar som kräver mitt tålamod och tömmer kroppen på energi. Det är svårt på vissa fronter. Bara ikväl har jag suttit bra många timmar med bordsplaceringen. Ujuj vad svårt det kan vara at få ihop det. Men nu tror jag att jag löst den biten. Nu på nästa del. 
 
Idag har vi jobbat vidare på Rockys gnissel. Det går framåt och jag upplever att han börjar förstå vad jag menar. Det är inte så att jag vill att han inte så ska få vara glad när matte kommer. Det får han självklart vara. Han kan få ljuda hur mycket han vill en stund men just det där ansträngda gnisslet, det som bara är jobbigt att det inte händer något, det är det jag vill få bort. Att han ljudar högt eller kanske skäller till gör mig inget, det är mer glädje i det, men just det här ansträngda gnisslet som säger att ``matte gör något med mig´´. Det är bara jobbigt. 
 
Jag har kommit på ytterligare en anledning till Rockys gnälliga sida. Han har inte alls varit så här tidigare. Han har varit en tyst hund. Men när jag funderade vidare kom jag på en sak. Förut när Rocky följde med mig till jobbet och överallt så fick han aktivering hela tiden, även om han lugnt ligger och sover i en bil så kan även det vara ansträngande nog att åka runt så långt som vi då gjorde. Det hände alltid något hela tiden. Jag behövde aldrig träna passivitet eftersom det alltid hände något.
Det kan också ha med beteendet att göra. Rocky är rastlös nu när han inte får så mycket aktivering tillsammans med att han inte är tillräckligt passivitetstränad!
Haha så knäppt det kan bli. Menmen, nu kämpar vi på och det går framåt :)
 
Lite hastigt och lustigt fick min sambo även fara iväg under morgonen. Han fick reda på sin resa sent i går och i morse lämnade han Sverige. Tack och lov kommer han hem i morgon igen och då ska vi fortsätta planera bröllop. 
Just nu ser mitt schema lite späckat ut. 
Torsdag: Jobb, möte, boka upp tid för håruppsättning hos frisören och kolla av där, torsdagsträning för mig och Rocky och sen är det läggdags
Fredag: Jobb
Lördag: Sista vändan till sömmerskan och hämta hem även tärnans klänning
Söndag: Om tiderna går ihop så ska Rocky och jag på söndagsträning i skogen, sen kolla på festlokalen
Måndag: Jobb och på kvällen ska sambon och jag åka och proväta maten till bröllopet
 
Utöver det här så ska Rocky få testa på min idé och annan träning, festprogrammen och innehållet måste jag få klart och även andra detaljer. Hindersprövningen ska fixas, den ligger på bordet nu och så alla smågrejer.
Sen ska jag hinna ta det lite lugnt också! 
Det är mycket nu, men det är kul
 

Sandras tankar om Rockys gnisslande

Igår skrev jag om att Rocky gnisslar och gnäller mycket när han tycker det är för tråkigt, när det inte händer något och när något är jobbigt. Han gnisslar mer och mer och mest i bilen när vi åker men som jag också skrev i går, när han ser mig bildar han en förväntan på att något ska hända. För vi har ju så roligt ihop han och jag. Då gnisslas det mest. 
 
Rocky är väldigt duktig på att ta efter matte, det har han gjort vid flera andra ämnen. Både bra och dåligt. I det här fallet är det dåligt. Jag tycker det är så otroligt roligt att träna hund och jag som person har svårt för det här att sluta. Jag är en tävlingsmänniska och när något är roligt då har jag mycket svårt att sluta, bara lite till och lite till. Även utanför hundintresset. Jag har mycket spring i benen och att hålla sig sysselsatt tycker jag är en självklarhet. Jag går in för det jag gör och då blir det mycket av just den saken!
 
Rocky är precis likadan! Han vill också bara mer och mer och det är just såhär jag tror att hans gnissel har kommit till! Han bygger förväntan på vad som kommer näst, precis som matte som sitter och fantiserar om vad som kommer hända under nästkommande träningspass. 
 
Iom att hans gnisslande har blivit värre har fått mig att fundera vidare. Vad kan ha orsakat detta?! Jag tror att jag har funnit svaret och jag tror helt enkelt det har med att jag vill mer än min hund, jag har ett enormt träningssug på de delar som Rocky inte kan ge mig vilket gör att Rocky bara vill mer för att göra matte glad. 
 
Det är helt enkelt jag som är problemet i det hela. Jag skulle behöva ha två hundar som kan komplettera varandra och de delar som Rocky inte har till mig. Jag vill helt enkelt för mycket!
 
 

Passivitetsträning

Jag har funderat på vad jag vill göra med Rocky under hela dagen idag. Vad ska jag hitta på, jag kom på både det ena och det andra men ingenting kändes tillräckligt bra eller roligt.  
 
När jag hämtade Rocky så visade han mig tydligt vad vi borde träna mer på. Passivitetsträning var det! 
 
Rocky är en pratsam individ, han skäller mycket sällan men gnisslar och gnäller desto mer. Hans ansträngda andetag när något är fel eller om han är missnöjd över något är så jobbiga att höra, gnissel och gnäll på allt! 
Idag gnisslade han ljudligt när jag kom för att hämta honom och vår träning började redan där och då. I det här fallet gnisslade han för att han blir glad över att matte kommer och skapar en förväntan på att vi ska göra något roligt ihop som vi alltid gör.
 
Han satt i hundgården när han såg mig och ju närmare jag kom honom desto mer gnisslade han, så jag stannade och väntade ut honom tills han blev tyst igen innan jag fortsatte framåt. Med stillhet och tystnad blir han lugn såsom alla andra djur. Det tog sin lilla tid då de andra hundarna skällde som dårar men han förstod vinken! Han tystnade och jag kunde öppna grinden till honom. 
Men så fort han fick på sig koppel så börjades det igen och jag fortsatte bara att stanna så fort han gnisslade.
 
Idag känner jag att jag har styrka, jag känner mig stark och mitt tålamod som annars ligger på botten, det hör högt som tusan. Idag är en bra dag och idag ska vi lyckas!
 
Väl hemma fortsatte våran träning med ''en tråkig jävla långsam promenad'' som Rocky skulle sagt. Tanken med den var att minska hans förväntning och därmed även hans gnissel. Vi gick långsamt, långsamt. Han gillar inte när det inte händer något och vi går oftast relativt fort annars. Idag skulle vi gå långsamt för att framkalla gnissel och gnäll för att därefter jobba med dom. Så fort det börjades gnissla så stannade jag till för att göra det tråkigare för honom. När han slutat gnissla, börjat slappna av och allra helst satt sig ner då gick vi vidare. 
 
Efter en stund såg jag att katten hade följt med oss, bra träning där! Rocky vill ju leka och matte var ju tråkig så varför inte leka med katten tänkte han. Trist för honom när han inte fick! Katten fick allt springa där men han skulle hålla sig lugn. Jag märkte hur Rocky försökte att hitta på saker att göra, med nosen i backen, leka med katten osv men inte idag. Idag skulle vi ha tråkigt! Inte göra ett endaste dugg på våran tråkiga promenad.
Men hus som helst, jag upptäckte katten och solen lös så fint på henne så jag sa det enda kommandot på hela promenaden ``Sitt stanna kvar´´ för att gå och fota henne lite. Bra träning för Rocky även där att sitta kvar lite längre bort och inte göra något medans matte och katten håller på och gosar lite. 
När jag sen återvänder mot honom då börjar han gnissla av lycka -MATTE äntligen kommer du, kan vi hitta på något roligt nu. gnissel gnissel gnissel!
Det var bara att börja om med att stanna på vägen så fort gnisslet kom. 
 
Tillbaka hemma vid huset tänkte jag att vi skulle göra en ännu tråkigare sak, sitta uppbunden i trädgården. Själv har jag nu suttit och skrivit hela det här inlägget en bit ifrån honom där han sitter. Det fungerar ganska bra. Han har suttit och legat ner mycket med lite gnäll om att det är kallt. Men jag tycker han skött sig även under denna tråkiga träning. 
 
Vi har gått in, istället för att låta honom gå in till sin bädd så sa jag åt honom att stanna vid dörren medans jag gick och satte mig i soffan. Givetvis gnissel om att han inte vill sitta där inte. Men han tystnade och lade sig ner. Då fick han komma in. 
 
En rolig sak upptäckte jag när sambon sen öppnade dörren och klev in. Rocky säger tydligt till när någon kommer. Han har koll på allt, och det är lite det jag försöker få bort. Han får gärna säga till men han måste inte hålla på i flera minuter efteråt. Nu klev min sambo innanför dörren och Rocky förblev helt knäootyst!!
 
Trots att vi inte egentligen har gjort något alls så tar det här mycket på honom. Han har verkligen fått tänka på att inte göra något och bara vara. Det här var en mycket bra idé min vän. Bra och nyttig träning och hunden ligger nu trött i sin bädd!

Bildinlägg med glada minnen

 
 
 
 
 
 

Vårkänslor <3

Kommer hem efter många härliga timmar ute i skogen och möts av att våran husvagn kommit ut från dess vinterplats. Och nu tittade även våran finbil fram. Husse har hållt på och renoverat den inför vårat bröllop. Finaste bilen och så blev det såklart en liten åktur i den. Rocky verkligen älskar att åka nercabbat, han njuter för fullt och får det där lugnet som han har även på campingen.

Söndagsaktiviteter med framgång!

Idag är min hund mycket dyr!
Igårkväll skrev jag om att jag packade väskan inför dagens aktivitet ute i skogen och hur kul jag tyckte att det skulle bli. Och mycket riktigt, det var lika kul och givande idag som alla de andra gångerna vi varit ute. 
Jag berättade om mina tankar kring tisdagens misslyckade spår jag gjorde och hur jag gjorde för att få det att fungera och dom tyckte att jag skulle fortsätta med att lägga ut godis även i början och droppa någon på vägen så som jag gjort. Redan från start får jag höra att han hade ett helt annat driv idag. och inte en enda gång avbröt han för att ta in vilt. Han var superduktig och spårade på superfint! Jag behövde inte göra mycket för han klarade ut det helt själv och betydligt bättre än förra söndagen. 
 
Även idag fick hundarna sitta uppbundna i varsitt träd. Mycket bra passivitetsträning för lilla Rocky även om det allt var jobbigt ibland. Men det ksa helt klart jobbas på mer.
 
Idag hade vi även personsök i skogen. Alltså både personspår och personsök. Det var inte svårt att se vilket Rocky tyckte var roligast! Trots att vi åter igen tränade något nytt så visade han helt klart att han tyckte bättre om personsök mer. Vi har ju mest lekt kurra gömma i skogen och stått kvar så han sett vart vi sprungit för att bli peppad. Idag peppade vi honom och gick därifrån för att sen komma tillbaka och han fick lösa problemet själv utan att veta vilket håll någon sprungit. För det har vi heller inte tränat på, han har bara letat efter mig, men idag fick han leta efter någon annan. Älskade hund. Så duktig han var! Här under kommer vi tillbaka efter att gått iväg när figgen gömt sig. Ni ser hur peppad han är, drar mig framåt verkligen.
Här över är en suddig bild på ivägsläppet. Vilket fokus! 
Utöver det har Rocky lekt med den andra dvärgpinschern Spike och jäklar vad det går. Inte många skarpa bilder där inte. Men någon relativt bra lyckades jag få till. 
Jag riktigt glad och nöjd nu, dagens träning hoppade bra många steg framåt och Rocky är så fruktansvärt duktig. Nu längtar jag redan till nästa söndag, men innan det har vi en torsdag att längta till med annan träning. 
Är så fruktansvärt glad över att jag hittat denna grupp och att jag får följa med och träna med dom. Hilma bra och trevligt folk verkligen!
Kika in på Jennifers blogg, hon som har den andra dvärgpinschern. Måste säga att Jennifer och Spike är grymt bra dom också! Så duktiga och fina tillsammans!
 
 

Taggad till tusen

Att man kan längta så mycket efter en träning. I morgon ska jag följa med ut i skogen igen och köra personspår. Det ska bli jättekul att få se om han kommer ihåg något från förra söndagen. Men den här gången är jag lite mer förberedd. Förra söndagen fick jag reda på träningen bara 30 minuter innan och fick då slänga ihop allt jag kunde komma på lite hastigt och lustigt, hälften glömdes tyvärr hemma. Men nu, nu är jag med i leken. Här hemma på golvet har jag laggt upp allt jag ska ha med. Där ligger min hurttaväst, dom gula hurtta bendamaskerna och snart är hurtta godisfickan full med godis. Rockys spårsele och linan, hans hurttascarf, hurtta regntäcket och min hemmasydda fleeseoverall som extra värme. Jag var bara tvungen att skriva dit Hurtta på allt när jag såg hur dumt det skulle se ut, haha. Ja, jag älskar Hurttas saker!!! Självklart har han också sitt hurrtahalsband och koppel på sig med. Sittdynan ligger också där och även Back on Track täcket. Kameran ligger på laddning och minneskortet är rensat. För i morgon ska vi ta lite kort är tanken.
Lammrevben är framtaget ur frysen och är tänkt att han ska få äta i skogen efter spårandet i morgon. Lamm fungerar bäst på lillskits känsliga mage. Trots att den har blivit hundra gånger bättre sen jag började råutfordra. 
Nu saknas bara lite matsäck till mig själv, lite sömn och en blå himmel med sol på i morgon skulle inte sitta helt fel. 
 
Jag är så taggad, jag vill att det ska bli i morgon nuuu!

En lördag i vårväder

Idag har vi fått in storstadspromenad och passivitetsträning hemma i trädgården som aktivitet. 
I förmiddags åkte vi iväg till Linköping och tanken var att vi skulle köpa den sista delen till vår nya garderob, men det sket sig. Medans husse sprang i egna affärer så tog jag och Rocky oss en promenad mellan de alla djuraffärerna. Vilken vårkänsla, sol och blå himmel med vårvärme. Underbart! Lilla Rocky han njöt som bara den och inne i djuraffären charmade han personalen som alltid. Han fick lite godis och matte visade lite konster dom kunde göra med honom. Rocky tog kommandona direkt och personalen blev så paffa över reaktionen att han bara fick mer och mer. Haha. Charmknutten mig, han är så duktig. 
I eftermiddag har husse och jag hållt till i trädgården hemma. Jag har klippt hallonbusken och busken vid huset och husse har hjälpt till med att plana ut högen och gropen på tomten. Rocky han fick som uppgift att träna på att det går att vara tyst även om man måste vara utan något att göra. Han klarade uppgiften skapligt bra, lite gnissel och gnäll från hans sida men han satt för det mesta i solen och njöt. Katten kom förbi och busade med honom några gånger också, dom där två busfröna!
Nu har vi alla hamnat här inne och är lite sådär småsega. Skönt, djuren sover och jag fick ett tillfälle med bloggning. 

Dag 20 - Mitt mål för 2014

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?

Dag 20 – Ditt mål för 2014
Jag har inga mål för Rocky i år. Rocky har visat mig tydligt att han är nöjd med det han får. Matte får allt lugna sig tills hon får en till träningskompis. Så därför har vi stannat av lite. Vi håller oss på den här nivån tills vidare och bibehåller det vi redan har. Men däremot vill jag stärka honom och hans osäkerhet i vissa sammanhang och även träna mer och oftare på passivitet. Rocky har blivit mycket dålig på det och gnisslar väldigt mycket nu för tiden. Jag får säga att vårat mål för 2014 blir mer träning och fokus på passivitetsträning. Det är mycket irriterande att höra en gnällande hund allra hellst i bilen när man kör. Passivitetsträning ska vi jobba på för att nå vårat mål om att vara tysta i bilen!

Torsdagens träningskväll

Träningskvällen igår var fantastisk! Så kul och nyttiga övningar. 
Igår kväll åkte jag in till cntrum och mötte upp Jennifer och hennes dvärgpinscher Spike igen. Dom som vi tränade med även förra söndagen. Äntligen har jag hittat någon som har samma tänk och driv som jag har. 
Sen hade vi även några andra deltagare med oss, två kungspudlar, en boxer, våra två små dvärgpinschrar och en underbart häftig riesenschnauzer. Åhh, jag älskar det driv den hunden har och så nedrans snygg hund!!!
 
Vi hade övningar med kontakt och stadga, lite inkallning och framförallt roligt med våra hundar. I ringen stod vi och till en början gick vi slalom mellan alla ekipage med kontakt som mål. Därefter körde vi åter i ring fast med vi förare med ryggen mot mitten och hundarna framför oss med ryggen utåt. Tanken här var störning och kontakt, och så fick man stadga på köpet också. Vi började med att en i taget fick gå runt alla som skulle sitta ner i ringen, därefter avancerade vi och tillslut hade vi bara en hund sittandes medans alla andra gick runt och ``störde´´ Mycket nyttigt!
Inkallning blev det också, det mellan ekipagen som extra störning vilket även det gick kanon. Rocky är så jäkla duktig. Han älskar verkligen all träning. 
 
Kvällen tyckte jag var en fullträff på trevligheter och nyttig träning. Och bäst av allt, hädan efter är mina torsdagar uppbokade till detta. En helt underbar grupp med trevliga människor och duktiga hundar. Ser fram emot våra torsdagar massor nu.
 

Dag 19 - Varför har du hund?

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?

Dag 19 – Varför har du hund?
Skulle jag klara mig utan en hund? svar nej! Jag vet inte riktigt vad jag skulle göra om inte jag hade en hund. Innan jag fick hem Rocky så sov jag bort mitt liv. Gick och la mig tidigt och vaknade sent, gick aldrig ut och hade pyjamasen på mig hela tiden. Åt inte bra och hela mitt liv såg ut som en katastrof. Jag fick hem Rocky och mitt liv blev bättre, jag kom ut och började träna, blev hungrig och åt bättre, kom upp i tid och orkade mer av mitt liv. 
Nu har jag ett jobb att gå till, och finns det något bättre att komma hem till än en glad hund? Nej, hund för mig är nödvändigt. Det kommer alltid att finnas hund i mitt hem. 

Dag 20 – Ditt mål för 2014

Träningen

Vilken träningskväll vi just haft, jag ska berätta allt vi gjort ikväll. Men det tar jag i morgon. Nu måste jag sova. Men jag kan meddela att Rocky har varit hur duktig som helst ikväll och även alla de andra hundarna som var med. Så stolt matte!

Dag 18 - Tik eller hane?

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund

Dag 18 – Tik eller hane?
Jag har ju bara haft hane och det är ju min Rocky. Men min nästa hund vill jag ha tik. Nackdelarna med dom bägge som jag anser är jobbigt med tiken och hanen det är nog att tiken löper och hanen bara kissar överallt. Jag tycker nog om dom bägge. Kan inte yttra mig innan jag haft en tik. Jag återkommer när jag vet mer om denna punkt!

Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

En hemsk mardröm

Igår fick min vän åka in med sin vovve till veterinären för att lämna den där över natten. Hunden är nu hemma igen. Det och att mina sambo inatt klockan 03.00 ringde mig och pratade motorcykel när jag halvsov gjorde att jag skapade en mycket hemsk och konstig mardröm. Intryck är farliga för drömmarna! (Sambon är i Peru och 6 timmar efter Svensk tid)
 
Drömmen:
Jag stod och pratade med några när det kom en vit liten gammal bil farande förbi oss, bilen åkte på något och började rulla runt för att tillslut krocka. Här har vi alltså min oro om att jag ska förlora min älskade sambo i en trafikolycka. 
Jag springer direkt fram och ska hjälpa till och rädda de som sitter i. När jag får upp bakluckan så ser jag en hund utan varken bur eller bälte på sig, det var en dvärgpinscher, tar direkt ett stadigt tag runt nacken ifa den fått nackskador?! Såg på ett program en gång om en krock där hunden åkt från ena sidan av bilen till andra med huvudet före. Hunden hade brutit nacken. 
Så när jag tar tag i hundens nacke så känner jag en stor utåtbuktning i min högra hand, därefter river jag mig på något vasst. Bullen var ett nackbrott och det vassa som jag rev mig på var då benbitar som stack ut. 
Hux flux kom min vän in i bilden som då var på väg mot veterinären med hunden. 
 
Att vakna kallsvettig och illamående var ingen hitt. Tack och lov var detta en mardröm. Inget jag vill uppleva i verkligheten inte!!!

Dag 17 - Ditt favoritminne med din hund

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund

Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Jag gillar ju alla våra tokiga utflykter tillsammans. Dagen på Omberg, My Dog, dagen då vi spårade efter de försvunna hundarna och nu även spårdagen vi hade i söndags. Jag gillar de här långa intensiva dagarna. Men jag måste nog säga att alla tillsammans är mitt favoritminne, när jag tänker på dom så kan jag bara inte sluta le. Likaså när jag tänker på Västervik och alla minnen från campingen i sommras. Åhh så underbart det var! Alla minnen från campingen väger nog mest. Rocky stormtrivs och även vi andra, allt är så perfekt när vi är där. Nä, pricken över i:et för favoritminnen det är alla minnen från när vi är i Västervik. 
Jag längtar så efter kommande säsong, men snart är det dags!

Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Kul i skogen, nosarbete och mer nosarbete och lite klättring på det

 Bland det roligaste jag vet är just personspår. Jag är en sån person, jag vill ``rädda´´ folk och hjälpa till, gillar den typen av uppdrag. Och så fick jag följa med Jennifer och Spike ut i skogen tillsammans med några andra i söndags. Gissa vem som njönt! Åhh vilken dag, så underbart roligt jag hade. 
Idag efter jobbet kunde jag inte hålla mig längre, direkt när jag hämtat upp Rocky så styrde jag bilen mot svärfars skog och la ut ett spår. Ett mycket lätt spår, rakt och med någon vinkel och inte för långt. Jag vill förstärka Rockys koncentration på just spåret och inte allt annat. 
Vi åkte hem och gjorde annat en stund innan vi därefter åkte tillbaka. Rocky tog början jättefint och jag såg tydligt min vinkel. Men så...bara några ynka meter innan slut....Rockys koncentration bryts av en hund som skällde till och sen gick det inte längre. Han tvärblockerade. Satte sig ner på helspänn och lyssnade efter hunden. Jag satt där länge för att se om han skulle återuppta spårandet men utan framgång. Så jag tog med honom till start igen och började om. Självklart är det inte samma sak men han tog upp spårandet och fick till vinkeln igen, men så tog det stopp. På samma ställe! Där sitter jag och väntar ut honom men han ignorerar mig och sitter på helspänn efter andra ljud. Taskigt nog kom där en fyrhjuling åkandes som han kunde uffa till på. Jag avbröt spårandet och gick en bit närmare målet. En meter framför målet fick han upp spåret igen och kom därefter i mål. Men jag har märkt något mycket märkligt på Rocky. Rocky kom i mål men han hittar inte målgodisen direkt trots att han står på dom. Det är inte första gången han nästan står på saker utan att hitta dom. Mm, vi får se. Kanske är det bara en hårt koncentrerad näsa som stänger av ögonen. Vi får hoppas på det. 
Som extra beröm slängde jag ut lite godis runt om och då fick jag upp ögonen för något. Det nosarbetet han hade där, hade han inte i spåret. Det var mer intensivt nu där jag hade slängt ut godis. Det fick mig att tänka lite.
 
Jag vill ju alltid mer, jag ville inte heller avsluta när det gick så dåligt. Så jag snabbimproviserade ihop ett ännu enklare spår enbit bort med tankarna på att göra om upplägget lite. Jag ville ju ha det där intensiva spårandet som stänger av allt annat. Så jag gjorde det enklaste jag kom på. Ett rakt spår med en godis i början och så droppade jag två bitar till på vägen till mål.
När jag sen blev klar med det nylagda spåret gick jag tillbaka till Rocky. Redan där såg jag en helt annan hund. Rocky var såååå peppad och hoppade och var så ivrig över att få komma iväg och spåra. Starten gick finfint om ännu bättre.Wow! Där satt den!! Rocky tog hela spårarbetet jättefint. Mycket bättre. Och nu syntes det att han hade full fokus i spårandet. 
För att förstärka ytterligare så la jag ett jättekort nytt spår, på bara några få meter. Gissa vem som hade näsan i backen hela vägen och jobbade på som bara den. 
Mm, där fick jag mig en funderare. Jag ska helt enkelt lägga ut en godisbit i början och droppa någon till på vägen. Det är ju doften på personen jag vill åt, men det kanske löser sig på det här viset också. Vem vet. Vi testar vidare.
 
Nästa gång ska jag välja en plats längre in i skogen, så vi slipper bli avbrutna och tappa koncentrationen. Sen ska jag försöka hitta några bra övningar på att öva upp koncentrationen lite. Någon som vet?
 
Sen fick jag rycket och kuta in i skogen. Rocky satte jag kvar på platsen vi var och sen sprang jag upp i skogen och gömde mig. Nu lekte vi kura gömma. Så här såg det ut när Rocky hittade mig!
 
 
Sen kunde jag inte låta bli att backträna lite i backen!
 

Dag 16 - Visa en rolig bild på din hund

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
 
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
 
 Jag får nog visa dess två ovisade bilderna. Dålig kvalitet på dom men jag har verkligen inga roliga bilder på lilla Rocky. Bara fina. Det här är väl närmsta roliga bilderna jag hittar och kommer på. 
 

Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Katten kräver mattes uppmärksammhet

Pratade med mamma i telefon när jag parkerade bilen hemma. Som vanligt kommer min älskade lilla katt springandes och möter mig, men det här gången klev inte matte ut direkt. Katten vill ju ha uppmärksammhet och hoppar upp på huven på bilen! Gissa om matten i bilen hoppade till när någon hoppade upp framför mig och mot mig. Haha galna katt

Dag 15 - Det här tycker inte min hund om

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
 
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Rocky tycker inte om främmat folk som bara kommer fram och ska klappa honom. Han har blivit utsatt så himla många gånger för den här typen av människor som rusar fram mot honom och böjer sig över honom. Rocky som redan tidigare har problem med främmat blir såklart rädd och osäker. Han är en osäker hund på så sätt. Nu skulle han inte hugga, han kan inte. Dels pga att han är rädd om munnen men också för att han är för snäll. Men han kan säga till med ett litet luftnafs om dom kommer fort fram mot honom. 
 
Rocky och jag var ute på en promenad på campingen när det kommer fram en liten snäll pojke som frågar om han fick klappa. Jag svarar då att han fick lägga ifrån sig sin kickbike lite lugnt och långt från oss. Men det gick tyvärr lite för snabbt endå och det finns inget mer Rocky hatar än smala och långa saker som käppar, kryckor och så även kickbikens långa styre. Rocky har förmodligen blivit slagen med något liknande. Rocky blir såklart osäker och säger till i luften. Den lilla killen slängde sig dessutom på marken framför oss. Nu var den lille killen så duktig och lyssnade på allt jag hade att säga och det slutade lyckligt med att den lilla killen och Rocky gosade. 
 
Så, Rocky gillar inte främmat, speciellt om dessa har någon form av käpp med sig och inte heller kan hundspråk. 
 
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Bildinlägg med glada minnen & fina motiv

Känner att jag är förskräckligt dålig på att ladda upp bilder nu ett tag. Så här kommer ett gäng med bilder på trevliga minnen och fina motiv. Som jag njuter när jag er alla dessa bilder. Åhh det är underbart <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cykelfilm och dilemma

Vilket dilemma jag har hamnat i. Rocky har den senaste tiden blivit allt mer hungrig. Jag har ju knappt kunnat ställa mig upp innan han flyger upp och tror han ska få mat. Så jobbigt att se att han inte blir mätt. Det har ju självklart resulterat till att jag gett mer mat och mer varierat mängdmässigt för att skapa hunger och mättnad. 
Idag fick han även det efterlängtade sooora lammbenet jag var och köpte häromdagen. En riktigt sån där megamåltid som han blev mätt på. Äntligen!
Men nu ikväll fick jag för mig att vi skulle ut och cykla, så plockade frm cykelselen och skulle knäppa på den. Då märker jag att det saknas hela 1-2 cm för att kunna knäppa. Jisses! Fick spänna ut selen. 
Så vad ska man göra? Få honom mätt eller slank och fin?
Jag har pratat en hel del i mina fb grupper och dom ger mig tips om bukfylla och mer fett. Så vi ska se vad som händer när jag ökar den givan.
Men här kommer ett litet klipp från kvällens cykelrunda.

Personsök, passivitet, hundar och mycket annan träning idag

I veckan fick jag veta av Jennifer att hon och några andra skulle ut och träna på söndagen. Jennifer är den här första dagmatten vi träffade, hon som var så bra och som senare fick förhinder pga att hon fick jobb. Men det hindrade inte mig från att försöka bibehålla kontakten med henne. Hon är verkligen super och har mitt tänk i allt. Jättekul verkligen! Men vi pratade aldrig något mer om det förän jag i morse vaknade och fick världens träningssug. Så skrev till Jennifer på frukosten och undrade lite. Får till svar att dom skulle åka om 30 minuter. Upps, Sandra fick brottom och rev runt för att hitta alla saker och slängde sig i bilen för att åka och mötsa upp henne. Men jag han, och vi kom fram i tid till alla andra. 

Jag hade ingen aning om vad för spår vi skulle gå, jag trodde väl att det skulle vara blodspår men det visade sig att det var helt fel. Personspår blev det. Ojoj tänkte jag, det här har vi ju inte gjort på denna proffsnivå som dom höll. Men vi gick ut ett personspår till Rocky och medans vi väntade så grillades det korv och hundarna fick sitta uppbundna i träd. Första gången med personspår på denna nivå, vi har ju bara lekt kurra gömma att en springer ut i skogen och så släpper man därefter så han får leta. Idag fick spåret ligga i 1-1½ timme innan vi gick det. Sen fick han också sitta uppbunden vid ett träd, även det är han inte van vid men klarade såklart av det finfint.
 
När vi började gå spåret så var han allt lite ringrostig. Kan erkänna att vi inte spårat på en längre tid och speciellt inte personspår som det här var och som dessutom legat ett tag. Ringrostig som han var gav honom lite okoncentration så han hittade spåret finfint, men koncentrationen gick över till viltet. Jäkla skithund! Han och villt alltså. Men vi fångade upp personspåret igen och vi lyckades komma till slutet iaf. 
Till en början var jag djupt missnöjd, jag vet att han klarar bättre. Men nu känner jag mis så hård mot honom. 1. vi har inte tränat spår på evigheter, 2. vi har aldrig tränat personspår, 3. vi har aldrig låtit spåret legat en stund och 4. Så här långt har han aldrig spårat någonsin även den tiden då vi spårade mycket. 
Från början missnöjd, men nu är jag bara JÄTTESTOLT!
 
Uppbunden vid sitt träd sen så fick han ett lammben att gnaga på. Och gissa, min hund blev så nöjd med tillvaron, både mätt och trött att han tillslut inte ens tog godis. Belåten hund kallas det. 
 
 
Nu har vi kommit hem och jag har åter plockat fram benet till honom, men det bara ligger där. Rocky är mätt!!!
 
Det har varit en helt underbar vistelse i skogen under förmiddagen idag. Så bra folk och duktiga hundar dom hade. Vi hade 5 hundar med oss varav två av dom var dvärgpinschrar. 
Sen fick jag följa med på Jennifers spår och kunde allt se likheterna på deras spårbeteende. Himmla kul verkligen och Spike var duktig han med. 
 
Något jag är mest stolt över det är att vi fick till en lång stund med passivitet. Jag har aldrig behövt träna det med Rocky, han har varit så duktig på det men nu har han börjat gnissla och gnälla som tusan. Så det var himmla kul att se honom där vid sitt träd, både mätt och trött låg han där och njöt av tillvaron. 
Himla rolig och trevlig dag. Tack snälla för att jag fick följa med.

Dag 14 - Det här älskar min hund

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha

Dag 14 – Det här älskar min hund
Jag är så glad över att Rocky är en riktig campinghund. Han älskar verkligen att husvagnscampa. Den nöjda hund jag ser på campingen, den är underbar. Så lugn i själen som han är då det är han aldrig annars. Det kommer bli så bra i sommar sen. Vi, våran husvagn och Rocky. Helt fantastiskt underbart. Hoppas verkligen att nästa hund är lika glad åt vårat campingliv som Rocky. Rocky skulle kunna byta ut huset mot husvagnen.
Den 1:a Maj drar vi ner vagnen för säsong till Västervik igen. Sommaren kommer bli fantastisk i år! 

Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Tävling hos Hundvardag.se

Rocky och jag är med och tävlar om en Rukka-sele och träningsgodis. Kika in på Hundvardag.se och tävla du med. Med denna bild tävlar vi med.
 
 

Dag 13 - En ras du inte skulle vilja ha

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha

Dag 13 – En ras du inte vill ha
Jag skulle nog vilja säga blandras av den anledningen att jag vill ha renras. Inte för att jag har något emot blandraser för dom kan vara hur fina och trevliga som hellst men jag vill personligen ha en renrasig hund. Blandraser kan dessutom dra på sig fler genetiska fel än en som är renrasig. Dom känns lite som att vissa kroppsdelar inte kanske passar ihop osv. För stora, för små, fel kroppsbyggnad osv. Men det är min mening och mina åsikter. Jag säger inte att alla blir så men ibland blir det fel och hundarna får lida. 
Men om jag ska välja en viss hundras, ja. Chihuahua skulle då inte passa mig, dom är fina och trevliga men jag vill ha en lite kraftfullare hund. En hund som går fram i alla lägen som jag kan träna med. En regäl hund med andra ord. 
Utseendemässigt, det skulle då vara en borderterrier eller shih tzu. Jag är inte mycket för strävhårigt eller långlång päls. 
Hundraser som inte skulle fungera i mitt hem, det skulle nog vara pälshundar som kräver pälsklippning och ordentlig pälsvård såsom afghanhund och pudel mfl. Det skulle inte mitt tålamod klara av. 
Temperamentmässigt så skulle inte jag klara av hundar som whippet, de gånger jag har träffat dessa så ser man svansen så långt under hunden. Det skulle inte jag klara av. För mig är det en mycket rädd hund.
 
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Min sambo, fast på en flygplats

I ett tidigare inlägg berättade jag om att min sambo kommit hem natten till förra fredagen. Men hans vistelse hemma varade inte länge för i måndags morse så åkte han ut igen, denna gång till Peru. Men i skrivandets stund har han fortfarande inte kommit fram till den plats där han ska jobba. Min kära sambo har suttit fast på en flygplats i Lima sen han startade i måndags. Hans verktyg gick inte igenom tullen. Idag fick jag beskedet att han får flyga vidare den sista sträckan. Men strax innan flyget skulle gå ringer han till mig och säger ``Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, jag finns inte med på listan´´ Då kom nästa bekymmer, min sambo fanns inte med på listan över passagerare till flygplanet han skulle med. 
Efter mycket om och men så sitter nu äntligen min sambo på sista flyget till sin arbetsplats. Han ringde precis innan han gick ombord, och det var också sista gången jag fick prata med honom. Dom har inga telefonmastar där ute dit han ska. Men tack och lov har dom internet så vi kan få några levnadstecken ifrån varandra. För det är inte heller helt enkelt att prata med någon som ligger 6 timmar efter svensk tid.
Nu sitter jag och håller tummarna för att allt ska gå bra. Ja, jag är alltid orolig över att något ska hända honom, snäll som han är så ringer han när han landat. Ja, inte denna gång då!
Nu är jag lite extra orolig dessutom. Igår när jag pratade med honom så skriker han till och blir helt paff i andra luren. När jag frågar vad som hände så svarar han att motorn till ett plan som skulle lyfta hade exploderat och att den nu hade 20 meter eldlågor efter sig. 
Orolig Sandra, det är vad jag är och kommer förbli tills jag vet att allt gått bra. 
Jag saknar min sambo något enormt, jag vill bara ha hem honom nu. Jag vill ha hem honom och planera vidare vårat bröllop som allt närmar sig med stormsteg. Nu är det bara 2½ månad kvar!
 

Dag 12 - En ras du skulle vilja ha

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?

Dag 12 – En ras du skulle vilja ha

Den här frågan är mycket lätt för mig att svara på. De flesta som följt mig en längre tid vet att min drömhund är och förblir en schäfer. Schäfer kommer att finnas i mitt hjärta hela livet. Jag älskar deras utstrålning, deras arbetsglädje och ja, allt med dom. Och för att få pricken över i:et så ska dom vara gråa. Det ska det ju inte vara den här fula varianten av schäfer som är långa och rangliga med bakben långt efter rumpan utan den med fyrkantiga, den kompakta varianten. En riktigt brukshund med andra ord. Sååå snyggt, så vackra. 
Igår berättade jag om hur jag valde kennel och då skrev jag att jag vill skapa en kontakt med personen innan men att väldigt få har svarat tillbaka. Idag mina vänner, idag fick jag ett underbart mejl tillbaka efter flera månaders väntan. Det hade sin förklaring men nu fick jag ett svar och av just den kenneln jag är met intresserad av. Ni kan ju gissa vad det är för ras den kenneln har ;)
 
Får väl tillägga, jag kommer inte köpa vovve nu. Dels pga att alla våra pengar i år läggs på ett bröllop och en husvagn men också för att jag som många av er redan vet har lite bekymmer med hundvakt om dagarna. Men det hindrar inte mig från att skapa kontakter. På den nivån är det. Men jag drömmer om den dagen då jag får hem en liten grå schäfervalp som jag en vacker dag kan träna lydnad med och utbilda till räddningshund. 

Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Rockys rädsla för män

Natten till förra fredagen så kom min blivande man hem från Tyskland. Mitt i natten dessutom så jag låg och sov och Rocky med. Rocky har ju haft lite problem med rädslan de tider när husse kommer hem. Han får ett mycket märkligt beteende som att han kan sova intill min sambo på natten men på morgonen dagen efter han kommit hem så har han varit rädd för honom. Efter några dagar är dom bästa vänner. Samma visa varje gång, Rocky reagerar med rädsla men som släpper efter en tid. Ibland går det fortare än andra gånger. 
Men som sagt, min sambo kom hem natten till fredag förra veckan, mitt i natten. Rocky den vakthund som han är sa givetvis till och jag sa till honom lite sådär halvsovande. Trött och jag orkade verkligen inte bråka med honom och somnade om. Dagen efter visade han ingenting och inte heller dagarna efter det. Den här gången visade han ingen rädsla alls!! Jippie vad glad matte blev. Äntligen, hoppas det släpper nu. Det återstår att se. Sambon åkte i måndags igen men snart är han nog hemma igen får vi hoppas. 

Dag 11 - hur valde du kennel

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?

Med Rocky har jag inte valt kennel, han halkade i princip in på ett bananskal. Och tur var väl det och nu har jag världens underbaraste hund. 
Hur väljer man en kennel? Jag sitter ju faktiskt i den sitsen just nu. Men har fortfarande inget svar på den frågan. Hur väljer man rätt kennel? 
Hittills har jag mailat runt till kennlar som jag anser har vettiga hundar, men inte ens det är enkelt. Jag vill ju skapa en kontakt men de kennlar jag mailat till verkar inte vilja svara på mina frågor. 
Jag vill ha en god kontakt med en kennelägare innan jag väljer hund, jag vill veta allt om denne och hur denne fungerar och vad dom är inriktade mot. Jag vill ju ha en valp som passar mig. 
Men ja, att skapa en kontakt verkar ju inte vara helt enkelt det heller. Så vi får se vart vi landar. Är ju fortfarande i stadiet om vilken ras man ska välja. Sen finns det tillfällen som det bara klickar mellan djur och människa och det inte skulle vara planerat att ta just från den kenneln. Men har man då tillräckligt med info om kenneln så skulle jag inte tveka att ta just den valpen det klickade med. För att det ska klicka är viktigast för mig.

Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Lite tankar om gårdagens träff

Paddan är bra. Chefen satte mig på tåget till Örebro för att hämta hem en bil. Paddan som är min lunchkompis fick följa med. Tänkte passa på att ventilera lite tankar om våran träff med en ev dagmatte från igår.
Just nu känner jag helt klart ett starkt NEJ! Igår när jag väl var där kändes det inte heller bra men tänkte då att det kanske som vanligt är min känslighet som tagit över, att jag är för petig. Allt ska ju bli perfekt och ibland är jag känsligare än känsligast när det gäller såna saker. Nästan som att inget duger och folk omkring mig säger bara att allt kommer gå bra om jag bara ger det en chans. 
Idag känner jag bara mer nej till saken. Rocky mådde inte bra av hennes närvaro och så ska det ju inte vara. Jag gör ju detta för hans skull, han ska inte behöva lida mer. Det har han gjort tillräckligt. 
Men så känner jag en stor press på mig, jag känner, mig stressad över att jag inte hittar något som duger åt oss båda. Men vi ska nog lösa det så småningom. Huvudsaken är att Rocky mår bra. Så får vi se vad som händer, vem vet. Snart kanske det blir ännu bättre än vad jag väntat mig


Är du Rockys blivande dagmatte?

Nej jag är faktiskt inte alls nöjd kvällens napp av blivande dagmatte. Det är inte så att personen i fråga var otrevlig, inte alls. Tvärt om, hon var trevlig och vi hade en fin runda ihop. Rocky fick gå med hennes barn och skötte sig finfint och skötte sig väl skapligt bra. MEN Rocky visade tydligt att han inte ville vara i hennes närhet! Han struntade totalt i henne och var allmänt låg, lyssnade inte för fem öre att det faktiskt var någon i andra änden av kopplet och vid slutet av promenaden hade jag dels noterat hans vilja om att inte välja henne, lugnande signaler i form av slickningar runt munnen och så även stressmjällat. 
Rocky ÄR en väldigt stark hund psykiskt och tar lätt över, han 
Är en krävande hund. Dels för att jag är som jag är och även Rockys bakgrund speglar sig i det. Jag som person är rapp, snabb och med på allt som händer. Jag ska styra upp allt så allt blir bra och framför allt.....Rocky är en hund, ingen porslinsdocka! Han klarar lika mycket som vilken annan hund. Han är en stor hund i litet format. 
Personen var väldigt långsam i allt och ist för att säga till på skarpen så gick hon och smådrog i honom. Det göt bara Rocky mer dragig, då slutar han aldrig. Hellre säga till hårt en gång än att gå och smådra i honom hela tiden. Känseldöd hund som inte lyssnar kallas det enligt mig! Rocky får inte dra, han får problem med andningen då och det är jätteviktigt att man då säger till. Här hände inget och hon sa aldrig åt honom på skarpen hur mycket jag än påpekade hur viktigt det är. Att Rocky småfranska hela tiden är mer skadligt för honom än ett lite hårdare tag på skarpen!
Nej, jag är inte alls nöjd, så nu letar vi vidare. 

Vi fick napp

Tog med mig min minipadda till jobbet. Smidigt det där. Så nu har jag lunch och tittade in här lite snabbt. Läste mitt inlägg från igår om  dagis och dagmatte och kom på att jag faktiskt inte har berättat att jag fick napp igår. Idag efter jobbet så ska jag och Rocky nämligen träffa en ny person som kan tänka sig att vara dagmatte till honom. Ska bli spännande, helt annorlunda mot den förra som tyvärr fick förhinder. Men det ska nog gå bra. Jag ger inte upp, nu ska vi lämna dagis för gått! Men självklart ska dom klicka och framförallt ska Rocky ha det bra. Så är det ju och känns det inte bra så letar vi vidare. 

Dag 10 - Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund

Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Det är helt klart de gånger vi varit med och hjälpt till och letat efter försvunna hundar. Det är precis som Rocky förstår vad vi letar efter. Han är inte utbildad eller ens lärd att förstå vad jag menar, men trots det så har han de gånger vi varit ute verkligen visat vägen. Tydligt, och det syns på hela honom när han har fått upp något av intresse och även saker han inte ska leta efter såsom vilt. Jag ser direkt om han är något på spåren eller om han fått upp vilt i näsan. Det här är nog nästan den enda gången jag låter Rocky dra i kopplet, gillar inte dragande hundar annars, men just när han utför detta så jobbar han bäst med lite tryck. Jag litar på honom till hundra procent de här tillfällena. 

På den här länken kan ni läsa om ett av de här tillfällena.
http://xifon.blogg.se/2013/january/ett-minne-som-star-mig-varmt.html

Dag 11 – Hur valde du kennel?

Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Dag 9 - Viktiga egenskaper när du väljer hund

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?

Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
 
Det här är en mycket intressant fråga eftersom jag i framtiden önskar att skaffa valp. Jag säger direkt att det viktigaste är att hund och ägare klickar. Det är det absolut viktigaste för mig. Att man är ett med sin hund. 
Men om jag får sätta egenskaper på min drömhund så önskar jag arbetsvillighet, glädje och att hunden ska vara stabil och trygg i sig själv. En hund som älskar att jobba med sin ägare och lyhördhet.
Mina intressent är ju som jag skrev tidigare lydnad och räddning.

Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Motgångar och otur

Ibland undrar jag om det faktiskt är tillåtet att få vara glad en längre tid! Härom dagen skrev jag om en fullpoängare, jag hittade en dagmatte till Rocky som både hade mitt tänk och samma värderingar. Fullpoängare verkligen, det hade blivit så bra. Men idag fick jag i ett sms av henne att hon fått praktikplats, kul för henne verkligen. Otur för mig och Rocky, nu blev vi av med en duktig dagmatte och nu får vi börja om på nytt igen. 

Strax efter hennes sms så kom det ett sms från mamma som skriver att mormor varit på akuten igen och att hon själv nu sitter med min syster på sjukan. Kul, mormor hade tappat syrgasmasken under natten och fick dåligt med luft och syster hade ramlat och hade en misstänkt spricka. 
Nu löste sig bägge och de båda är nu åter hemma igen. Tack och lov!

Dagen började inte heller så roligt, min dag började redan 03,40 av att sambons klocka ringde, dags för honom att åka ut på jobb igen. Peru den här gången och just för stunden kan jag inte nå honom då han sitter tolv timmar i ett flyg. 
Tidig morgon och full av saknad efter honom åker jag till jobbet och då visar det sig att garageåorten till tvätthallen där jag jobbar, den hade gett upp och jag kunde inte utföra mitt arbete. 

Dagen har iaf rullat på bra trots åskhuvudvärk. Åkte hem från jobbet och hämtade min underbaraste hund. Och vet ni, jag tror han suttit helt ensam i huset idag. Det var så tomt där när jag kom, bara lilla Rocky i sin box. Men lika glad var han för det och lyckligast blev nog matte när hon insåg hur duktig hennes hund faktiskt är. 
Vad skulle jag göra utan minhund?! Bästa Rocky.

Livet har sina motgångar, just nu känner jag mig stark trots motgångar som dessa. Vi får helt enkelt ta nya tag och leta ny dagmatte och göra något åt saken. Det fanns ju fler intresserade.  

Dag 8 - Har du och din hund tävlat?

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport

Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
 
Det beror helt och hållet på hur man ser på saken. Rocky och jag har inte tävlat mer än mot oss själva. Aldrig på tävlingsbana. Vi tävlar med oss själva. Med att komma så långt som möjligt i livet och göra det bästa av situationen. Rocky han har kommit långt. Han har gått från en osäker och rädd kille som inte hade någon tillit till människan alls. Till at bli en grym familjehund som älskar livet. Det är en grym resa det. 
Jag själv, jag har gått från en helt vanlig person som gillar hundar till att bli helt nernördad i hundämnet. Min kunskap nu mot då går inte att jämföra med. Jag kan så mycket mer nu mot när jag skaffade Rocky. Så våran tävling går ut på vem som utvecklas mest.

Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Dag 7 - Hundsport

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?

Dag 7 – Hundsport
 
Det är lydnad så det bara skriker om det! Jag har alltid varit lydnadsintresserad. Det kan ha att göra med att jag själv är väldigt diciplinerad om man kan uttrycka sig så. Mitt drömyrke kommer ju alltid att vara polis och där krävs diciplin. 
Tyvärr har jag inte möjlighet att träna på det vis jag vill, Rocky är lite vek och har inte möjlighet att ge mig det. Men vi tränar just nu mest för skoj skull. Och för att matte måste stilla sitt sug. Men i framtiden, då jäklar. Då vill jag träna hårt och mycket. Ut på tävlingsbanorna och känna på det livet hade inte varit helt fel.
 
Jag vill ju ha en hund som går fram i alla lägen, en hund som klarar av allt och lite till. En säker och stabil hund. Ingen liten fjant som inte kan gå igenom en liten vattenpöl. Nu är Rocky inte så tack och lov, han är precis så jag vill ha, men jag vill ha mer. Jag vill träna personsök och en dröm för mig vore att få utbilda en hund till räddningshund. 
 
Men så har vi draget. Åhh, det ser så kul ut. Det är något jag bekantat mig med den senaste tiden faktiskt. Jag vet knapt någonting om det men längtar tills ag samlat på mig mer om ämnet och har en hund som jag kan dra med. Visst jag drar med Roky, men det hade varit roligare med en hund som kan dra lite mer än en flaska vatten. Jag måste ju tänka på Rockys kropp också. Nä så draget vill jag verkligen komma in i lite mer.

Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Ändrad aptit

De senaste veckorna har jag märkt en enorm skillnad på Rocky. Han är nämligen mer hungrig än vanligt. Han kollar till matskolan varje gång vi kommer in och så fort han går förbi. Han får precis lika mycket mat som tidigare. Blir han någonsin mätt? Jag börjar tvivla pådrag. Jag har börjat få enorma problem med att få honom tyst innan han får mat. Han ligger och gnisslar och släpper inte matskålen ur blicken. Nu är vi uppe i 40 minuter med konstant gnällande och spändhet över att få mat. Men jag ger mig inte, han ska vara tyst och släppa spänningen. 

Sen har han börjat sno kattens burkmat när jag inte är med. Min hund tar aldrig något, men nu har han börjat gå omkring och nallat mat på golv och inne hos katten. Lite oroväckande faktiskt. Så brukar han inte göra men nu har jag hittat kattens matburkar i hans bädd. 

Just nu skulle jag vilja ge honom ett stort köttstycke som han kan få gnaga på och äta upp. Men magen klarar inte allt tyvärr och något sånt har vi inte hemma för tillfället. 
Det här börjar bli ohållbart, så här hungrig brukar han inte vara och så är det fruktansvärt jobbigt att höra en hund som gnäller med ansträngande andetag precis som jobbiga suckar. Nu jobbar vi på att ha matskålen på olika platser och att den faktiskt ska vara tom ibland. Så får han vänja sig vid att inte bara äta på en plats. 

Sen ska jag försöka ta itu med och hitta en lämplig bukfylla, så han kan bli lite mer mätt i magen. Som det är nu slukar han allt och blir inte mätt. Vi får se om jag hittar någon lösning på problemet. 

Dag 6 - Renrasig eller Blandras?

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renrasig eller blandras?
 
Jag har verkligen ingeting emot blandraser. Men jag tycker det är dumt och skulle önska att folk tänkte lite mer innan man parar olika raser. Jag tänker på hälsoproblem och även de risker som medför. Den konstigaste blandningen jag har hört måste nog endå vara mops/boxer, eller dalmatiner/rottweiler. Många blandningar är superhärliga men många blir helfel också. Visst man får in nya raser på så sätt men jag skulle aldrig vilja ha en blandras. Dels pga att det är just en blandis, jag vill ha rent och min framtida hund vill jag även ha till utställning. 
För mig känns det bättre med renrasigt även om jag inte har något emot blandras.

Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Dag 5 - Andra husdjur i ditt liv

Dag - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund

Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
 
Ja det här blir ett spännande inlägg. För jag är uppväxt med ganska så många andra djurslag.
När jag var liten hade jag och mamma katter, kanin, marsvin och fiskar. Sen tillkom en fågel och en hamster.
Våra två katter hette Linus & Sessan. Ja min nuvarande katt är döpt efter min tidigare katt! Dom var hittekatter och hur mycket mamma och hennes vänner letade och efterlyste ägare så hittades det ingen ägare och katterna fick flytta hem till oss. Linus var en mycket trevlig svartvit katt som jag kunde hålla på bäst jag ville med. Sessan däremot var en mycket osäker och rädd liten dam som sprang iväg så fort man närmade sig.
Min kanin Mysan och mitt marsvin Olle kommer jag inte ihåg så mycket om men Olle han kunde prata! Haha Och Mysan hon vet jag hoppade upp i min docksäng och la sig. Ja jag var liten då.
Fågeln Pippi kom med mammas sambo och henner kommer jag inte heller ihåg så mycket om mer än då första gången jag träffade henne i hans lägenhet. Då flög hon omkring i lägenheten löst och hade kul.
Fiskarna var min morbrors och stog mest bara där och jag sprang ibland fram och kollade på fiskarna. Min hamster bodde hos min mormor, han hette Hampus och det var en kompis till mig som födde upp honom.
Idag har jag min hund Rocky, min katt Zezzan och 240 liters akvarium i mitt vardagsrum. Självklart vill jag ha fler djur. Jag skulle mer än gärna fylla alla skrymslen med djur av alla olika sorter. Men det går ju inte och vi bor ju redan så trångt. Kanske när vi byggt ut och har med plats. 
 

Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Min största rädsla...

.. det är att hitta katten påkörd och död någonstans. Ständig oro över att katten inte kommer hem på kvällarna. Men så är det ju, hon är utekatt och springer dit hon vill. Man har ju blivit lite bortskämmd nu med den katt som hon faktiskt är. Hon är väldigt skygg mot alla förutom mig och sambon. Det är bara jag som kan hålla helle utan att hon flyger ur famnen på mig. Bestämd dam den där lilla. 
Och varje kväll när jag kommer hem från jobbet så kommer hon där springandes emot en när man parkerat bilen. Varje gång blir jag lika varm om hjärtat när jag ser henne springa där mot mig. 
 
Ikväll kom hon inte...man blir givetvis orolig direkt. För hon brukar ju alltid komma där springandes på gången. Jag ropade på henne och till min förvåning så svarar hon som hon alltid gör när jag ropar på henne. Men vart är hon?! Hon kommer inte men svarar. Sitter hon fast eller ligger skadad? Sen ser jag något röra sig på taket och brister ut i asgarv. Min katt stod på taket och det är inte första gången hon inte kommer när jag ropar men svarar mig. Då är hon såklart på taket.
 
Hur snäll katt har jag inte? Efter en stund av prat med min älskade lilla katt så känner jag att jag vill komma in och ropar ner henne. Då springer hon raka vägen till stegen, det är den hon använder för att ta sig upp och ner. Och så kommer hon där springandes på gången. Älskade katt <3
 
Lika glad som jag, blev även Rocky. Zez hon fick sig allt en omgång på golvet här hemma. Kramkalas så det stod härliga till mellan dom båda. Jag undrar verkligen om dom inser att dom är av två olika djurslag.

Dagmatteträff

Idag ägde mötet mellan oss och hundarna rum och ja, vad ska man säga. Klick Klick!
Det började redan när jag såg henne och hunden. Båda hundarna bara lyste det ``JAG VILL LEKA´´ om. Så innan dom ens hade hälsat på varandra hade vi båda släppt våra koppel. Det var ingen tvekan där inte att dom båda hundarna kommer bra överens. Dom satte såklart igång och lekte direkt. 
 
Vi gick en härlig runda och lärde känna varandra och hennes hund, ja, otroligt go hund verkligen. Så lika men endå inte. Det märks tydligt vem av dom båda som är ledare och inte. Lilla Rocky, bulldozern! Spike för mig är en liten glad spilivingk med mycket fart och fläkt. Bäst av allt, han har ett underbart temperament!!
 
J och Rocky fick lära känna varandra och jag inser även nu att Rocky inte är en lätt hund. Som J fick jobba. Haha. Men hon har helt rätt tänk och det kommer bli så bra det här. Jag känner det enda in i hjärtat. Det blir så mycket bättre, fan så mycket bättre än dagis. Jag ser mycket ljust på det här. 
 
Jag har kommit fram till att jag vill fortsätta att lära känna henne och se mer. Men jag tror helt utan tvekan att det kommer bli så bra. Vi kommer att fortsätta träffas och utfortska mer. 

Dag 4 - Din första hund

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
 
Rocky är ju min allra första egna hund. Jag har heller inte levt med hundar innan jag skaffade honom för snart 4 år sen. 
Men som jag skrev i tidigare inlägg så har jag haft lite olika hundar i min uppväxt som jag tagit hand om och tränat med. 
Zac var ju den allra första. En Schäfer/Labrador som gick med på allt. Sen har jag tränat med både, flat coated retriver, griffon, amstaff, rottweiler, jack russell och många fler raser genom åren. Men det är ju ingen mer än Rocky som jag fått utöva all den kunskap jag har. Rocky är ju sist in och även den hund som jag haft mest kunskap inom hund med. 
 
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Dag 3 - Berätta om din hundras

Dag 1 - Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
 
Min hund är en Dvärgpinscher. Många kallar dom för ``Minidobermann´´ Ja kanske är dom så. Inte vet jag. Men visst är dom lika. 
Det är många gånger jag har fått möte som påpekat ``Åhh vilken söt liten valp´´ Han är så liten att många tror att han är en liten valp om han går brevid andra större hundar. 
 
Jag kan inte riktigt yttra mig om vad Dvärgpinscher är egentligen. Rocky var ingen hund när jag tog över honom och jag är heller ingen småhundsmänniska. Jag har uppfostrat Rocky som en storhund. 
Många säger att dom ska vara ättriga och bjäbbiga. Visst han har energi till tusen, kan han någonsin bli trött?! Men då jag vill ha en hund som går fram överallt, en hund som klarar det mesta och en hund som inte skäller. Det är just var Rocky har blivit. Jag hatar små ättriga och bjäbbiga hundar. Rocky ÄR en renrasig Dvärgpinscher, men uppför sig inte som en sådan. Visst har han drag av sin ras som fortfarande syns. Men jag upplever Rocky lite mer annorlunda mot hur dom egentligen ska vara. 
Kanske har det med att jag lägger så fruktansvärt mycket tid på honom och har ett stort intresse för att utvecklas. Ja mycket har nog med det att göra.
 
För mig är en dvärgpinscher små, bjäbbiga, osäkra, studdsbollar med energi till tusen. Dom tror dom är större än vad dom är och är stundtals väldigt kaxiga. Arbetsmaskiner och allroundhund, men älskar högst av allt att ligga under filten och mysa tätt intill sin ägare. Små pigga och allerta vovvar som vaktar och säger till om någon kommer. 

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Dag 2 - Presentera min hund

Dag 1 – Presentera mig själv

Dag 2 – Presentera min hund
 
I dagens text kommer en liten historia på Rocky. 
 
Rocky kom till mig den 5 september 2010. Han var mycket mager och hade ingen tillit alls till människor. Han var rädd och jag kunde inte klappa honom.
Jo det var nämligen som så att jag hade precis haft praktik på ett hunddagis med tillhörande islandshästanläggning. Så en dag efter praktikens slut så stod jag där och sadlade hästen jag skulle rida. Då kommer ägaren ut och frågar om jag inte ville ha en hund. Mitt svar blev då direkt ett bestämt ``Nej´´. Anledningen till det var att både jag och min sambo kommit överens om att vi inte kunde ha några djur i den lilla lägenhet vi då hade. Jag kom hem utan att ens träffat hunden jag blivit tillfrågad om att ta.
Under kvällen satt jag och min sambo och pratade om detta och till min stora förvåning så verkade det som om han blev lite intresserad och vi bestämde oss för att åka och hälsa på honom en fredags eftermiddag där på hundpansionatet.
 
Det finns mycket jag vet nu som jag inte visste då och det finns saker jag ångrar och inte borde ha gjort. Jag kom till hunddagiset tillsammans med min sambo. Vi båda hade ingen större erfarenhet av egen hund tidigare. Sambon har levt ihop med sina föräldrars hundar men inte haft någon större kontakt med dom och jag, jag hade aldrig bott med en hund tidigare. Däremot tränade jag mycket hundar under min uppväxt.
 
Inne i trädgården kommer en liten black and tanfärgad hund, men jag noterar ganska fort att han undviker oss så jag började försöka leka med honom och skuttade glatt omkring för att busa. Men hunden framför mig blev rädd och då insåg jag att jag inte skulle kunna komma någon cm närmare på det spåret. Det var inte förän kvinnan på hunddagiset tog upp honom och gav över honom till mig som jag för första gången fick hålla i min hund.
 
Under kvällen pratade vi ihop oss jag och min sambo, vi kom fram till att ge det ett försök. På söndagen kom vi åter och denna gången för att hämta hem den lilla hunden vid namn Rocky.
---
Under den första veckan ihop så fick jag ingen som hellst kontakt med honom. Han tog inte ögonkontakt med någon och jag märkte vissa olater han skaffat sig.
Våra promenader bestod mestadels av att min arm pendlade fram och tillbaka framför mig av att en hund drog så mycket. Han var i dålig kondition och orkade inte mycket. Självklart var han det, han var så mager och bestod nästan bara av skinn och ben stackarn. Dom två största sakerna som även blev de svårigheter som han hållt kvar i längst var maten och innekissandet. Efter en tid märkte jag att Rocky inte längre kunde äta, jag blev orolig och fick reda på en del saker kring hans tidigare ägare. Rockys förra ägare tyckte det var mycket roligare att fika med sina vänner och lämnade därför honom upp till 26 timmar i en lägenhet. Efter ytterligare forskning får jag reda på att min stackars hund aldrig riktigt fått lära sig att inte kissa inne. Han har levt hos så många olika personer som inte riktigt brytt sig. Han har bott på en balkong, i en hundgård och suttit fastkedjad i ett element. Inte lustigt att han inte var rumsren. Det här med maten hänger också ihop,  dom hade helt enkelt inte råd att köpa mat eller ge honom kärlek.
 
Rocky fick svälta och vad jag har fått höra så har han tom varit på gränsen till död! Han har legat nästan död på en balkong tillsammans med sin döda son.
Rocky har köldskador på sina öron och sin svans, svansen är helt kal längt ut på tippen och den har tappats några gånger. Rocky har även ett revben som sticker ut lite väl mycket för att vara ärftligt, vad som har hänt det vet vi inte men en sak är säker. Rocky gillade inte gammla tanter och farbröder med rullatorer, barnvagnar och käppar var även det läskigt. Men framförallt, dom här tuffa killarna med den här lite tyngre gångstilen och keps. Rocky är mycket osäker och är det även dag. Jag kan bara tänka mig vad som har hänt!
 
Exagt vart allt har hänt och när det vet vi inte än i dag. Men det här är saker jag fått höra dels från bekantas bekanta på långt håll och från andra håll.
 
När en vecka hade gått då som först fick jag kontakt med honom. Det var en sån underbar känsla. Ni anar inte.
---
Tiden gick och prövotiden vi begärt gick inte långt innan vi bestämde oss för att behålla honom.
Rocky skulle få stanna hos oss.
 
Jag började träna agility och vardagliga saker medans jag fick kontakt med hans uppfödare M. Vi pratade mycket och länge och jag fick veta hans riktiga namn. ``Diamonds Of Aros Von Diesel´´
 
Jag märkte snabbt att Rocky var stressad och orolig. Han kunde verkligen inte lämnas ensam. Han led av seperationsångest.
Jag kommer så mycket väl ihåg den gången sambon glömde att låta honom gå in i sin lite större bur under de två minutrar han gick ut för ett litet kort ärende. När han kom in igen hittar han 3 kissfläckar och 2 högar med bajs.
Jag testade allt men det enda som fungerade var att låta honom vara i den lite för stora buren jag köpt. Jag visade honom tidigt att ``Här är din plats, här kan du vara lugn och slappna av´´ Tyvärr fäste han sig lite väl mycket vid sin bur och det är inte förän långt senare jag såg att han var redo att få utökat utrymme när man lämnade honom.
 
Men det tog mycket lång tid innan han blev rumsren. Dels för att han led av seperationsångest och kissade då inne av stress och oro av att jag kanske inte skulle komma tillbaka. Men även för att han aldrig blivit lärd att inte kissa inne.
---
Följande månader vi fick tillsammans hände inte så mycket. Vi tränade lite agility och lydnad men inte så mycket mer än det. Sen då Oktober 2011 drog en god vän in mig mer och mer i bruksans verksamhet och jag gick med som ledare i en valpkurs. Där träffade jag en vän och hennes hund. Hon och jag kom bra överens och vi började umgås även utöver kursen.
Det var där allting började! Tillsammans utvecklades både jag och min vän inom allt i hundhållning och allt som kretsar en hund.
Jag blev allt mer intresserad av hundspråk och Rocky och jag vi började förstå varandra bättre och bättre. Tillsammans blev vi mer aktiva med träning, det var trickträning, vardagsträning, agility och lydnad. Ja allt man kan tänka sig. Vi båda hittade på allt mer saker tillsammans med våra hundar och det blev besök på marknader, vi åkte till My dog, bergsklättrade på Omberg och massa annat. Tillslut handlade allt om miljöträning. Varje gång vi pratade med varandra så handlade det oftast om vad vi skulle hitta på för äventyr nästa gång.
 
Nu har det gått ett par år och han har kastrerats. Han är rumsren men det kan hända att det blir en olycka någon gång då och då.
Han reagerar inte heller så starkt på löptikar så som han gjorde tidigare. Trots kastreringen så kissmarkerade han om vi kommit lite för nära en löptik. Men nu kan han vara i samma lägenhet utan att något händer. Han är bra duktig min lilla hund nu.
---
Idag är min hund en hund jag bara kunde drömma om. Inte trodde jag att han skulle bli till den han är idag. Den utvecklingen han har gjort är helt otrolig! Rocky är idag en nöjd och glad hund som älskar livet. Han utvecklas fortfarande men nu är all utveckling bara ett plus. Nu handlar inte träningen om att kunna fungera i livet, inte vara rädd för saker och såndana saker. Idag handlar det om att kunna leka med leksaker och att ta saker i munnen. Föremålsintresse med andra ord. Något han har haft väldigt svårt för. Men även det är påväg att släppa. Dragkamperna mellan hundarna blir allt fler och fler och även jag har haft dragkamp med honom. Nu kan jag trigga honom att ha dragkamp och leka, det är något jag inte kunnat tidigare.
Idag är Rocky helt rumsren, han säger till alla gånger när han vill ut och kissa. Han är så duktig och så tydlig i vad han vill. Däremot så går dom inte ut med honom tillräckligt på dagis, så ibland händer det att han gör på sig för att han inte får gå ut.
 
Nu är Rocky en riktig familjehund, men han har inte varit helt enkel. Han har krävt mycket tålamod och tid. Men det har det varit värt. För den hunden han är nu, han är bara så underbar min lille vän.
 
 
Rocky Del 1 Rocky Del 2 Rocky Del 3 Rocky Del 4 Rocky Del 5

Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014

Dag 1 - Presentera mig själv

Dag 1 - Presentera dig själv
 
Jag har så mycket att skriva om, saker att skriva upp i min och Rockys dagbok som det här faktiskt är. Men tiden räcker inte till och annat har planerats. 
Jag har sett denna lista som många andra skrivit om, jag tycker det är så intressant och ser roligt ut och nu täkte jag äntligen köra igång med den jag också. Alltid lika spännande att läsa era bloggar och se vad ni skriver.
Så i det här inlägget ska jag skriva om mig själv, precis så som ``Dag 1´´ handlar om.
 
Jag är en ung kvinna född 89. Blir alltså 25 i höst. Född och uppvuxen i Linköping, där jag under hela min uppväxt sysslade med hästar och ridning. Började rida på ridskola och skaffade en sköthäst. 
Djur har alltid varit mig varmt om hjärtat, hästar såsom andra djur. Min mormor hade daghundar som jag började gå ut med och så småningom fixade mamma till så att jag hade tillgång till att träna med min alldeles första träningshund. Det var mammas dåvarande kollegas schäfer/labradorhane, Zac. En äldre hane som jag kunde gå dit och hämta när jag ville. Jag hade egen nycket hem till henne och om Zac var borta någon gång, då visste hon att jag varit där och hämtat honom. Med Zac lärde jag mig mycket, han var en riktigt bra hund att börja träna med. Vi kunde gå längre än längst, och vissa dagar kunde vi vara borta timmar. 
Zac började bli gammal och en dag när jag kom hem från skolan så hade jag en massa missade samtal på min mobil, även på hemtelefonen. Det var på den tiden man inte hade mobilen med till skolan. Då hade ägaren till Zac försökt ringa mig och ville fråga om jag ville säga hejdå till honom. Han hade blivit dålig och fick somna in.
Zac somnade in och då blev det mindre hunderi, ist höll jag till i stallet hos min dåvarande sköthäst. och 2005 somnade även hon in. Strax därefter blev jag dagmatte, till en rottweiler. En underbar liten dam med mycket vilja och temperament. Sen har det funnits, amstaff, griffon, flatt och flera andra raser i min närhet som jag haft kontakt med. 
 
Vid 15 års ålder skulle jag konfirmeras, jag som inte skulle konfirmeras från början. Ja, så det kan bli. Jag fastnade i kyrkan även efter själva konfirmationen, jag blev konfirmandledare i 6 år. 
 
När gymnasiet började närma sig var jag så skoltrött, jag hade inte klarat en tioretisk utbildning och valde därför en praktiskt. Det blev hästhållning på Vreta. Och då hamnade vi åter på hästhållet igen. Red och allt handlade om hästar. Slutade på ridskola och skaffade medryttarhästar. Candy, det var det lilla bruna arabstoet som jag var ett med. Hon och jag vi passade så bra ihop och jag var där oftare än oftast. Saknar den tiden faktiskt, men så började ägaren kräva mig på pengar mot det vi hade sagt från början och hon sårade min mamma så fruktansvärt mycket. Jag stod inte ut med att se mamma så sårad att jag då lämnade älskade Candy.
 
Tog studenten och då hände inte mycket, jag var arbetslös i 4-5 år och under den tiden han jag med att flytta till min nuvarandre blivande man, rycka in i lumpen och avbryta den pga skada, jag skaffade min älskade lilla vovve och har nu åter igen återupptagit hundintresset. Och nu på högre nivå. Jag har fördjupat min kunskap inom hund och idag undrar jag verkligen hur jag kunnat träna hund innan. Jag är otroligt glad över att jag tagit mig så långt som jag gjort. 
Rocky och jag vi har utvecklats tillsammans och kommit mycket långt. I början kunde man inte klappa honom, han var så rädd. Idag är han en så jägarns bra hund. 
Katten Zezzan ``Zez´´ har tillkommit i våran familj och även flera andra som fått lämna oss pga att det inte fungerat. Jag tänker på älskade Samuraj, en dvärgpinscher jag tog hem. Men det var innan jag kunde så mycket inom hund. Det fungerade inte mellan oss och han fick flytta vidare. För ett år sen hade vi Eliott hema, en jackrussel som haft så många tidigare hem. Hade jag bara haft lite mer tid och löst dagsproblemet när jag jobbade så hade han gärna fått stanna. Vi gav honom ett försök men det misslyckades. Älskade lilla Eliott fick somna in. Jag önskar så att man kunde dra tillbaka tiden lite så jag kunde få hitta på en lösning och låta honom få vara kvar hos oss. 
I somras hade jag hemma en rottweiler. Åhh den hunden, så jävla vacker, så otroligt duktig och fin hund. Men hon blev skrämd av en oerfaren person med åsikter om rasen och började göra utfall. Rocky tog åt sig och började stressäta grus, mådde inte alls bra och så hade rottan hemlängtan. Hon fick åka hem igen och tur var det, för nu inser både jag och ägaren att de två hör ihop. Dom är så jäkla duktiga ihop! 
 
För 1½ år sen fick jag mitt första jobb, och jag älskar mitt jobb massor. Men så finns det ju saker som gör att man tycker mindre om det också. Jag jobbar på en hyrbilsfirma, SIXT. Där jag är den som tvättar och städar alla bilar. Jag har även uppgifter som envägshämtningar om dom lämnats på annan ort. Jag kan då ibland åka långt för att hämta hem bilar. Längst söder ut är Malmö som jag har varit och hämtat bil, norrut, ja det är Västerås el Arlanda, jag vet inte vilket som är mest norr av dessa.
 
Jag lever tillsammans med min sambo i vårat hus på landet. Men lever mycket ensam iom sambons arbete. Han är resemontör och jobbar mycket utomlands. Just för tillfället så har han precis åkt iväg. Denna gång till Tyskland för några dagar. Allra oftast brukar han vara borta i några veckor i stöten men just denna resa varar i bara någrea dagar. Och att det blev just Tyskland är jag glad över. Det är nämligen som så att vi planerar bröllop ihop. Den 7 Juni 2014 ska vi två bli ett. Vi gifter oss!
I Tyskland finns något man kan köpa billigare än i Sverige och det kommer han fixa denna resa. En grej mindre att planera. Idagsläget har vi fixat vigselring, kyrka och egenpräst. Vi har bokat festlokal, köpt min brudklänning, hans klädsel och smycken. Min syster blev tärna och hennes klänning är även den köpt, nu är båda våra klänningar hos sömmerskan för att fixas till lite extra. Inbjudningskorten är skickade och vi har fått några samtal om folk som vill komma. Toastmastern är bestämd och det är min vän Bibbi, hon jag och min blivande man var bortbjudna till härom dagen. Bestman är sambons bror, prästen är en god vän till mig och även min konfirmandpräst. Bröllopsåket blir våran egen BMW Z3 cab. Den håller han på med och fixar iordning. Håruppsättning och smink är bokat och festprogram håller jag på och pysslar med för hand. Mycket annat smått och gått är på gång. Det är inte lite att planera, men framåt går det och det är skönt att ha så mycket klart som möjligt iom sambons jobb. Mycket planering hamnar därför på mig. 
 
Ja hur blev det här, aja. Det var lite om mig. Hoppas det var en trevlig läsning

Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 – Renrasig eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2014
 

En riktig kortpassdag med framgångar

Vilken lugn och givande träningsdag vi har haft. Så stolt över både mig själv och Rocky. Mig själv för att jag lyckats hålla mig till kortkorta pass utan att gå över gränsen och sluta för sent. Och över Rocky för att han inte bara utfört och lärt sig en ny sak, utan två. 
Idag har vi som jag tidigare skrev tränat ihop de moment vi tränat på ett tag och fått till ett ställande vid min vänstra sida. Vi har fortsatt träna på det i omgångar under dagens gång. Det går framåt, helt klart. 
Men nu ikväll blev jag så sugen på att träna in något nytt och försökte lära honom att fånga godis i luften. Det här är en sak han kan ta på fel sätt och bli osäker över. Men jag gick in och visade honom att han var duktig. Jag fick peppa honom massor och undvika att säga ordet NEJ. Säger jag det ordet fel en enda gång så börjar han undvika mig. Men idag lyckades vi, vi fick till det jättebra och han lyckades ta den tre gånger. Jag såg på honom att det var krävande för honom.
Han fick sitta framför mig och jag visade godisen, därefter höll jag den över huvudet på honom så fick han titta upp. När jag ansåg att han fokuserade som mest, då släppte jag och han fick ta den. Men det var riktigt på gränsen till att han inte visste vad han skulle göra och bli osäkerhet. Jag puschade helt enkelt så mycket jag kunde utan att gå över gränsen. Det är då jag anser man lär sig bäst! När han väl tagit godisbiten blev han förstås överlycklig. Det krävdes allt bra mycket tålamod från min sida och mycket fokus för Rockys del. Men jag är fruktansvärt nöjd över oss båda idag. Nu räcker det för idag, Rocky kanske för en gång skull börjar bli lite trött ;)

Känslan när träningen tar stora hopp framåt

Känlsan när man gör framsteg och lyckas sluta i tid, den är underbar. Men det är svårt! Jag vill ju mer, och det vill ju Rocky också. För det är ju så kul när det går framåt! 
Men jag tar mig i kragen och tränar några få övningar och repetioner, därefter direkt till soffan för att göra annat. Men det är så svårt, så svårt. Hunden vill ju också mer och står och psykar mig med sitt glädjande ansiktsuttryck och svansviftningar. ``MATTE! HALLÅ, JAG VILL TRÄNA MER JUE!´´ Man kan ju inte låta bli att bli varm inombords. 
Det är inte långa pauser mellan varven, men pauser blir det. 
 
Sen vi var ute och tränade i centrum den där kvällen när vi väntade på husse så har Rockys positioner blivit bättre. Han går inte längre en halvmeter ifrån mig. Han är så ruggigt nära perfektion. Visst han svajar fortfarande lite under gång men inte alls sådär mycket som han gjorde tidigare. Ytterst lite ostabilitet, men vi övar på. 
Men idag tog vi nästa steg. Vi har tränat lite varietat på olika moment ett tag. Närhet i positionen, sättanden och stå. Rocky är så jäkla arbetsvillig och snabb som tusan. Säger jag stå så står han, men inte länge innan han tar till free shaping och gör annat för att göra rätt. Och så kan han bara stå när han står framifrån. Så vi har tränat på att stå längre än vanligt och idag tog vi nästa steg, att stå vid min vänstra sida. Och det gick framåt, han förstod precis. Men efter ett par övningar så fungerar ju inte sättanden. Han är en riktig sån där som kan det man tränar på för stunden, resten glömmer vi bort. Haha
Men efter några försök till så jäklar vad bra han gick. Klockren i mina vändningar, sättanden och även kommandot stå fungerade. 
 
Försöker att ha en lugn dag annars, iom att vi haft två ganska så speckade bus och träningsdagar med mycket intryck. Men det är svårt, svårt när det går så bra och man har en hund som bara vill lära sig mer!
 
Livet rullar på bra nu :)

Mysdag med mysiga djuren

En helg fyllt med bus och träning

Igår blev jag och min blivande man bortbjudna till goda vänner till oss. Det bjöds på mat o dricka och vi hade jättetrevligt. Eftersom vi inte hittat någon hundvakt till Rocky så fick även han följa med. Och roligast under kvällen hade nog Rocky och valpen Best som lekte och busade som bara den hela kvällen. Best är en border collievalp på ett gäng veckor, sen fanns min väns andra border Diesel. Det var Diesel som fick Rocky att börja leka för första gången tillsammans med andra hundar. Sen hade vi aussin Jock. Tuffa fräsiga Jock! Rocky och Jock har inte fungerat så bra ihop tidigare men igår chockade dom oss helt. Det var både bus och slick i mungipan på dom bägge. Jättekul verkligen! 
Min hund är inte den som flämtar lätt, han blir då aldrig anfådd, men igår. Det tog ordentligt för Rocky han flämtade och var riktigt trött där i slutet av kvällen. 
Natten spenderades i deras gästrum och vi sov alltså borta i natten som var. 
 
Tidigt i morse klev jag upp, tidigare än de flesta andra för att styra bilen mot Norrköping och en Eurasierträff som jag blivit inbjuden till. Dom ville ha min hjälp att leka ``utställningsdommare´´. Klämma och känna, titta tänder och allt det där. 
Väl där mötte jag min andra vän, Jenny. Hon som har en underbar liten kennel. Kika gärna in på http://www.ibixys.com/. Det var Jenny som träffade Rocky ett år innan jag tog hem honom. Jenny har själv en dvärgpinscher och en Eurasier. Zorro och Faith.
Det droppade därefter in både en och två och tre till eurasier till och tillslut stod vi där med 6 eurasier och 2 dvärgpinschrar. 
Vi tränade på att gå slalom mellan ``konor´´ fotbollar. Slalom mellan varandra i cirkeln, därefter att mötas när alla gick på led för att sen avsluta med lite inkallning. Rocky var så fruktansvärt duktig idag, han har inte varit så jäkla busig någonsin som han var idag. Han var skitskoj att jobba med, trots att han smet ifrån sin plats för att leka med andra hundar. Att smita så för att leka med andra, det har han aldrig gjort förr. Han är inte någon busgrabb inte. Mer lekfarbror till valpar, en duktig sådan. Men idag, jäklar vad han levde rövare med dom andra hundarna. Jätteskoj verkligen. Älskar att det var en hel flock med hundar om 8 som var så stabila. Det var stärkande för flera av hundarna. Jättebra och nyttit för de lite mer osäkra i gruppen. Bäst av allt, det var allt lek och bus när vi släppte dom tillsammans. En himla roligt träning på två timmar, den tiden gick fort den. Men Rocky han, han kan fortfarande ge mer. Han blir ju aldrig trött den där lillskiten. Men jag tycker nog endå att jag kan skymta lite trötthet 
 
Här kommer lite bilder på dagen bland alla eurasier. Rocky har brunt hurttatäcke, Zorro svart.