Månadshandling från Zoo.se


Allt började med att jag och Texas uppfödare började prata om kosttillskottet ``KELP´´ för hans ljusa näsa som håller på att försvinna. Hon rekomenderade att jag skulle använda det och se om det kunde försvinna helt. 
Pratade därefter med en kompis som tipsade om en sida där just kosttillskott skulle vara lite billigare. 
La ihop 1+1 och räknade snabbt ut att jag kan spara massor om jag handlar därifrån och bunkrar. I vanliga fall månadshandlar jag i djurbutik en gång i månaden. Brukar landa på runt 700-800 kr, över 900kr en månad då jag behöver handla kosttillskott. 
I denna beställning har katten fått mat för över 2 månader, kosttillskotten ``SENIOR´´ och ``GLUCOSAMIN´´ ställs direkt upp på hyllan då det finns gott om det som redan står uppe. Rockys ``SENIOR´´ burk har nu hållt i 2 månaders tid och är fortfarande inte slut, används dagligen. Kostade 269 kr i butik, 199 på Zoo.se. Glucosaminen håller över 2 månader och den är nyöppnad den vi redan har. Kostar 169 kr butik, 99 på Zoo.se. Har jag räknat rätt så kommer vi inte bhöva köpa kosttillskott till Rocky på runt 5 månader. Texas kosttillskott har vi ju inte provat än så det vet vi ju inte hur länge det håller. 
Rockys färskfoder är redan inhandlat från butik. 110 kr gick det på. Texas förråd av säckar med foder är  överfullt så det behöver jag inte tänka på än. Och så blev det lite gottgott på det. Allt som allt gick hela paketet på 1019 kr.
Och då kan man lätt räkna ut att om detta räcker så länge så sparar jag på att storhandla från internet ganska mycket. 
 

Hundfysioterapeut

Underbara älskade Rocky! Åter igen kommer jag hem med ett enda stort leende på läpparna. Idag har vi varit på en rehabklinik som vi inte varit på förut. En hundfysioterapeut har gått igenom Rocky från topp till tå igen och jag måste säga att jag känner mig väldigt trygg med dessa personer. Dom känns kunniga och duktiga på sitt område. 
 
Det kom en hel del frågetecken under tiden vi var där. Bland annat om Rockys knä som blev bekräftat grav patella på hos veterinären för ca 2 veckor sen. Ja, den var inte alls lika lös idag och dom kunde inte alls förstå när jag berättade vad veterinären sagt. Dagens diagnos blev alltså lös men inte farligt lös. 
Ryggen däremot, den som veterinären sa att han inte hade ont i. Den har han visst ont i, för att inte nämna inflamerad. Så det kommer göra susen att han snart kommer få gå på smärtlindring och bli av med den. 
 
Det mättes muskler och klämdes igenom över hela honom. Fick en hel del bra tips och råd ang massage, för det är det som saknas mest i vår vardag. Annars tyckte hon att jag redan hade ordentligt bra koll på vad som skall göras. Vi ska fortsätta med värme, mer värme, back on track, massage och sträckande övningar samt alla pulver han får. 
 
Fick även bekräftat det jag var rädd för. Tills vidare så länge inflamationen finns kvar får han inte träna. Och skulle den inte reda ut sig så gäller ingen träning alls för framtiden. Tråkigt men det är bara att acceptera läget. Han ska såklart må bra först och främst. 
Vår träning består av lugna sträckande övningar, såsom att böja ryggen. Få honom att stå på alla fyra och få honom att titta på sina baktassar. På så sätt sträcker han ut ryggen. Balansbollen var bra och kuperad terräng med höga benlyft. Men benmanschetterna och WP-sele är bara att glömma. 
 
Så nu lägger vi full fokus på värme, massage, back on track, fortsätta med kosttillskotten, övningar på balansbollen, höga benlyft i kuperad terräng och sträckande övningar.
 
Rocky fick åter igen beröm över att han är så snäll, tillåter att man plockar, klämmer och drar i honom. Ja, han är kanon den där hunden! Och det är svårt att tro att han varit rädd för människor en gång i tiden. 

Nu går vi till botten med det här

I morgon gäller det, det ska bli så spännande! I morgon efter jobbet ska Rocky och jag till en rehabklinik och en hundfysioterapeut. Där ska Rocky gås igenom ännu en gång och därefter ska vi hitta lämpliga övningar till honom. 
Rocky är så otroligt fin i kroppen nu, helt ofattbart! Tänk vad fel det blev när matte råkade ge för mycket mat, jag är så glad att jag upptäckte det. Idag är han otroligt fin och fräsch i kroppen. Jag är så lycklig, men nu ska vi gå till botten med det här. Han ska inte behöva ha ont och jag vill hjälpa honom på traven att inte bli så igen. Nu är jag såklart riktigt noga med maten på honom. Men nu vill vi kunna börja träna också och då vill vi göra rätt! Jag ser ljust på det här, jag tror att vi år på gång att gå mot bättre tider igen, hoppas verkligen det håller i sig! Men nu vet jag mer och det är jag glad över.

Rocky hos veterinären

Den senaste tiden har jag blivit mer och mer orolig för Rocky och hans kropp. Han har ju en del skador han fått från sitt tidigare hem. Dom var inte snälla mot honom och den hunden han är idag, det är inte samma hund som jag hämtade hem 5 September 2010. 
 
Rocky blir inte sig själv på vintern. Han blir som en stel ballong, stel, uppblåst och tom. Han är fysiskt där men som ett vandrande skal, han är tom inuti. Allt kommer när kylan slår till.
 
Men i år, blev hans kropp som på vintern redan under sommaren. Stel, uppblåst och jag blev såklart rädd att slutet är nära. Det har tagit emot att gå till veterinären med honom då jag är rädd för det som kan vänta, men samtidigt har det känts så bra för själen att jag gått och längtat. 
 
När jag bokade tiden så såg jag en Rocky som hade ont. Idag när vi väl var där såg jag en annan Rocky. Jo det är nämligen som så att jag och min vän Sandra satt och diskutterade foder för en tid sen. Då kom vi fram till att jag faktiskt ger Rocky för mycket mat. Jag drog ner maten och vartefter tiden gick så kunde jag se tydlig förbättring på hans kropp. Han hoppade inte lika mycket på tre ben, var inte lika stel i kroppen och kändes piggare samtidigt som han började få tillbaka sin otroligt snygga kropp. 
Jag skäms över att säga det här, men jag har gett min hund för mycket mat!
 
Jag kände endå att jag ville fullfölja, jag ville verkligen gå till grund och botten med hans kropp. Kolla upp den extra noga. Samtidigt som jag kände att vi kunde hålla ner kostnaderna lite iom att vi måste på ytterligare ett besök med Texas inom kort. 
 
Vi klev in genom entrén och satte oss. Dom låg på golvet tysta medans vi väntade. Hörde kunderna en bit bort berömma dom för att dom var så duktiga. Veterinären ber oss att komma in. Jag berättar vad jag ser och hur jag upplever det. Jag upplever att han avlastar sin onda högerhöft och belastar då sitt vänsterknä så det tillslut gör ont det också. När det i sin tur gör för ont så får han ont i ryggen. 
 
Hon började klämma igenom honom. Vred huvudet i olika riktiningar, sträckte ut frambenen. Där konstaterade hon att han är stelare i vänsterbogen. Vidare bak mot ryggen. Visst han markerade men inget märkvärdigt. Vidare bak mot höfterna, inte så tokigt där heller. Ena sidan var lite mindre än den andra men inte så mycket. Vänster knä som jag fått höra inte är så bra, där var det inte heller något. Men där emot så sa hon ``ojdå´´ till höger knä. Där var det riktigt löst, hoppade ur led för minsta lilla och lika lätt tillbaka. Men veterinären menar på att det inte heller gör ont, att det mest är obehagligt. Hon visade mig hur jag ska göra för att känna det och hur man får den tillrätta. 
 
Men eftersom hon inte hittade något i vänster knä så blev jag lite förundrad över varför han hoppar på tre ben och håller upp just det benet. Hon började känna igenom honom igen och hittar kanske att han har ont i ländryggen. Vi började därför prata om att röntga honom. Nämner igen att jag vill hålla lite i kostnaderna och ber om att få lite prisuppgifter på det som är utfört. Fick en summa på 1500 kr med en röntgenbild. Vilket jag godkänner och säger att hon får fixa bäst hon vill upp till 2000 kr. 
 
Hon säger nu att det ska tas en röntgenbild på ryggen, liggandes på sidan. Men också att hon skulle vilja ta en bild på höfterna, alltså att han ska ligga på rygg och någon sträcker ut hans bakben. Men, det brukar dom inte göra om inte hunden är serderad. Jag säger att ``han med mig hade gått med på det´´ men om han skulle gå med på det med någon annan visste jag inte. Vi valde att låta det vara. Hon frågade lite om hur han är när han lämnar matte sådär. Och känner jag honom rätt så är han så pass stabil i dagsläget att han grejar det. Bara man är lugn och inte tvingar honom till något. 
 
Texas och jag satt och väntade på Rocky och veterinärerna. Det kändes som en evighet. Jag tänkte tankar om att jag kanske måste ta bort honom om inte alls så lång tid för att det inte ser bra ut. 
 
Rocky kom tillbaka. Ser på honom direkt att allt gått bra vilket veterinären också säger i samma veva. Därefter säger veterinären glatt att dom faktiskt lyckades få till en röntgenbild på höfterna. Den lyckan som gick genom mig då! Älskade Rocky, inte nog med att han är duktig och klarar sig själv utan matte i nytt rum, med nya människor och behöva ligga still för att för första gången bli röntgad under en konstig stor maskin. Nejdå, veterinärna får till och med lägga honom på rygg och dra i bakbenen på honom. Älskade hjärtat <3
Den som haft det svårast var nog Texas busen som saknade sin Rocky.
 
Innan veterinären går ut från rummet så säger hon. ``Ja det syns att han haft det svårt tidigare´´
Vi gick ut i väntrummet och väntade in röntgenplåtarna.
 
När vi går in i rummet för att kolla på bilderna så börjar hon att visa bilden över höfterna. Eller ja, man ser ju rätt mycket på en sån liten hund som Rocky är. 
Rocky har ett utåtstående revben på ena sidan. Hon fortsätter ``anledningen till att det inte finns på andra sidan är för att det saknas ett revben där´´. ``Antingen har han ett revben för mycket eller ett för lite. Han har alltså bara revben på ena sidan den kotan. Inget som varit av eller så, det fanns bara inget på den andra sidan. Hon berättar att detta är inget han har ont av.
 
Hon visar höfterna och dom såg inte heller så tokiga ut mer än att dom är lite grunda. Ryggraden såg fin ut, kanske kanske något oroligt längst bak mot svansfästet. Men inte säkert. Svansen vet vi ju att den inte mår bra. Eller snarare att den inte ser normal ut. Och varför den är stel är för att det inte finns så mycket mellan kotorna. Men hon tillägger att han inte har ont av den heller. 
 
Sen kollar vi bilden över ryggen på sidan. Den är så tragisk! ``där´´ säger hon och pekar på två kotor på bilden. På två tornutskott syns skador efter att någon slagit honom. Det saknades delar av kotan och den var alldeles taggig. Men så tillägger hon, att han inte har ont av det heller. 
 
Hon hittade alltså ett knä som hoppar ur led för minsta lilla, kotor i ryggen som är trasiga, revben som ser konstiga ut. Och inget gör ont, bara obehagligt. Det han har ont av är muskulärt!!!
 
Som grädde på moset så slutade hela kalaset på 1510kr. Gissa om jag gick därifrån med ett stort leende!? Jag som trodde att detta var slutet, så orolig har jag varit. Älskade Rocky, din medicin blev att fortsätta hålla honom välmusklad. I vinter ska han få smärtlindring för lederna. Men det efter att jag kollat upp vilken smärtlindring han inte ska ha. Han har ju en som han fått allergiskt reaktion på och jag glömde kolla upp det innan jag åkte dit. Inom kort ska jag åka tillbaka till veterinären med ett USBminne så jag kan ta med mig bilderna hem också.
 
Just nu är jag så ofantligt glad. Älskade Rocky <3 jag älskar dig så mycket. Inte ens en endaste pålagring.

Spinkis lägger på sig


Det är fantastiskt svårt att ta kort på min lilla sprinter. Inte still för fem öre! Och just det här med att stå bakom kameran och ta kortet samtidigt som man ska vara framme hos hunden och vägleda honom och få honom att stå still, det är mycket svårt! Kameran var dessutom inte så sammarbetsvillig. Så några uppställningsbilder, nä det blev det inte!
 
Det var länge sen jag hade tid att knäppa lite kort på honom, så det var hög tid att göra det nu. Jag tycker att han breddat sig, han äter äntligen som han ska och har nu det hull jag önskar på honom. Jag tycker mig se att delar där han varit tunn förut börjar växa fram och bli fina partier. 
Bilderna tycker jag är orättvisa, här ser han ut som den spinkis han alltid varit. Visst han är en spinkis men nu kan man se en liten biff bakom allt också. Huvudet är breddat, jättefint brett huvud har han och muskler. 
Den här hunden kommer nog aldrig bli tjock! Så mycket energi han har och gör av med. Aldrig still för fem öre! Alltid på studds om något händer. Såklart han har en avknapp, men slår jag på den så är det full fart igen. 
 
Jag saknar fortfarande lite muskler och hull i frampartiet hos honom, men i övrigt tycker jag att han är otroligt vacker nu.