Invigde frysen, ett helt frysfack fick han

Hoppsan! Rocky råkade bara få ett helt fack i nya frysen till sin mat. Längtar tills jag får fylla på med mer godsaker till herrn! 
Ser en så stor skillnad på honom sen jag gick över till färskfoder/BARF från torrfoder. Ångrar det inte för en sekund! 

Massa nytt

Slutade jobbet 15.30 som vanligt och kom iväg strax innan 16.00. Styrde bilen raka vägen mot Västervik och underbara vagnen utan att behöva tänka på att åka hem för att hämta hunden, underbart! För sambon och hunden var redan nere när jag kom dit. Det var en mycket glad hund jag möttes av och en minst lika glad husse. Hunden hoppade av glädje när han såg mig och hussen han ville att jag fortast möjligt skulle bege mig in i förtältet, helst innan jag fått med mig mina saker. Inne i förtältet visade han upp vad han varit och köpt idag, en kyl och frys stod där! Underbart nu slipper jag oroas över att Rockys frusna mat ska Tina eller att jag inte ska få plats. För nu har vi verkligen plats och jättefin var den med, helt ny och precis sådär som Sandra vill ha. Sen ber han mig att blunda, han springer ut och när han kommer tillbaka och jag får titta så står han där med en cykel till mig! Hihi äntligen en ordentlig cykel och nu kan jag cykla med Rocky även här nere i Västervik. Rena rama julafton här hemma idag ju

Utan er vet jag inte vad jag skulle göra

 
 

Dagis en sista gång & nystart

Nu i eftermiddag har jag hämtat Rocky en sista gång på dagiset. Det har varit lugnt nu en tid och vi har pratat ut. Men då vi nu har ställt upp husvagnen i Västervik så blir det lite tokigt för mig de dagar jag åker direkt till husvagnen från jobbet. Jobbet ligger på vägen till husvagnen och hade jag haft honom kvar på dagiset hemma hade jag fått åka mycket fram och tillbaka. Känns så onödigt, både dyrt och tar mycket tid. Vi pratar om rätt många mil extra. Då tyckte både sambon och jag att det var mycket smidigare att byta dagis, då får jag honom närmare mig och jag får även träffa honom lite mer. 
 
Det knöliga blir det här med när jag lämnar honom på morgonen med nya dagis. Jag börjar tidigt på morgonen och det har aldrig varit några problem på gamla dagis, men nu öppnar dom samtidigt som jag börjar. Tack och lov har jag en superbra chef som gick med på att jag får börja 15 minuter senare och de gånger det inte går så får Rocky följa med till jobbet tills det lugnat sig och får då gå ifrån jobbet för att lämna honom. 
Likadant vid hämtning då dom stänger 18.00. Jag kan aldrig veta hur länge jag får jobba över, nu drabbar inte det här mig eftersom jag slutar bra mycket tidigare än de stänger, men just fredagar jobbar jag till senare och det är oftast fredagar jag måste jobba över. Men det är löst det med, jag får helt enkelt gå ifrån jobbet tidigare för att hämta honom och därefter jobba vidare. Snälla chefer! 
 
Idag slutade han på dagis, i morgon slutar han hos dagmatte, på torsdag är det röd dag och vi är i Västervik. På fredag, då börjar han på nytt dagis som jag tror mycket starkt på. Jag tror det kommer bli bra det här. 

Lite träningsfilm från helgen

 

Så här bor vi!

Husvagnen uppställd, trallen ligger på plats och tältet rest. Så här bor vi!
Underbara campingliv, här trivs vi som bäst.
Nu är det bara lite smått kvar innan allt är klart, såsom en extrakyl, gasolvärmare, lampor till förtältet, en dörrmatta och bygge av hundbur i trä modell större. Idag står det kompostgaller där, smidigt men då min lille skit inte har någon respekt alls för dessa kan han lätt hoppa ur hagen. Nu gör han inte det för han vet att jag vill att han ska vara där. Men jag kan ju inte lämna honom där ensam om vi går och badar i sommar. Och i förtältet tänker jag inte sätta in en hund. Det blir för varmt. Då bygger vi en ordentlig hundbur, lika stor som där kompostgallrena går. Med tak och skuggplats. Just det där med skuggplats lär vi inte ha några problem med. Våran husvagn står på en plats där vi endast har sol på förmiddgen, iaf som det är nu. Bra på ett sätt, då blir det inte för varmt åt Rocky men tråkigt att vi inte har någon sol. Får hoppas vi får lite mer till sommaren. 
 
Rocky är helt slut! Det är helt annat att vara här än mot att vara hemma. Här sätter vi hunden i fokus, han är med oss hela tiden, vi är ute hela dagarna och vi tränar massor. Fullt ös hela dagarna. Det är så kul och det finns massor av roliga saker uppe i äventyrsskogen att göra. Hundstranden har vi ungefär 100 meter från husvagnen och vi åker in till stan och hittar på saker. Här har vi det bra, jag anser att det här är perfekt träning. 
 

Soldyrkaren

Enda solstrålarna i förtältet. Hittar man solen så hittar man hunden!

Jami Hundsport, en underbar butik

Rocky och jag har just varit och inspekterat djuraffären Jami Hundsport här i Västervik. Mycket trevlig butik med otroligt mycket roliga saker. Vi har varit där tidigare men det kan vara bra att kika igen och se efter vad som finns där, och även se om Rockys färskfoder finns, vilket det gjorde. 
Jag har sen flera veckor tillbaka besökt deras hemsida och längtat hit för att kunna köpa spårsnitslarna dom har, och det har jag nu äntligen fått köpa. Nu kan vi snart sätta igång, ska reka lite skog och se efter om jag hittar något lämpligt spårställe innan det är dags. 
Jami Hundsport kommer definitivt besökas fler gånger

FILM - Positioner & kontakt

 

Äventyr i äventyrsskogen

Nu har jag gått en hel vecka och längtat efter dessa bilder! Ja, jag lyckades på något sätt att städa undan min datorväska i måndags när vi åkte hem från husvagnen. Det gjorde att glömde den kvar den där. Men nu har vi åter igen anlänt till husvagnen och nu har jag fått lite tid över att redigera lite bilder. Det här är alltså bilder från förra helgen, och jag är såå nöjd med bilderna. Åter igen ett sånt bildinlägg som jag kan titta och njuta av hundra gånger om. 
 
I äventyrsskogen finns massor skoj, mycket saker att klättra och öva balansen på, men också väldigt fina platser där matte kan få sina nyaste favoitbilder på sin älskade vän. Lite inkallning och det mesta i skogen gjorde Rocky tillsammans med min blivande man. Dom är så fina ihop! 
Även lite lydnadsfilm fick vi ihop, men den kommer lite senare. Men film på när Robin & Rocky tränar på två vippbrädor finns med i inlägget iaf. Dom är så duktiga
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett drömträningspass

Helgens alla små träningspass har gett resultat! Idag är min hund mycket dyr. Vi har tragglat vidare med våra problem med fotpositionerna. Närhet/ögonkontakt och högersvängarna när han "flyter ut" och hamnar både längre ifrån och framför. Kontakten bryts ofta och han börjar titta på annat. Det har vi tränat massor på under påskhelgen.
Nu ikväll körde vi ett pass igen och vilken kontakt han gav mig! vilket steg, närheten och de där perfekta svängarna både åt höger och vänster. Wow, vilken duktig kille matte har idag.Vi jobbar mycket serpentiner för svängarnas skull och korta snabba raksträckor med stopp hela tiden för koncentrationen och kontaktens skull. 
Idag önskar jag att jag haft videokameran med mig, det där hade jag velat se från ett annat håll och förevigat. Så nöjd matte!

Nya bilder

För mig är bloggen ett sätt att njuta och bli glad, titta tillbaka och minnas. Jag kan sitta länge och titta på mina egna bilder på bloggen och bara njuta av det jag ser. Den här helgen har jag fått så många nya fina bilder på honom på den plats vi gillar allra bäst. Vi har haft så trevligt i helgen och ikväll väntas ytterligare lite nya bilder från äventyrsskogen. 


Bildinlägg LYCKA

Det lär bli en hel del mobil och Ipad bilder när vi är här på campigen, som i morse på morgonpromenaden. Så smidigt. Så underbar morgonpromenad, tänk att vi kommer få vara på den här underbara platsen hela sommaren. Lyckligare än lyckligast! Här trivs vi alla superbra verkligen.
Min älskade kamera är ju med den också men det är ine alltid man har med sig den överallt eller så har man ingen hjälp. För Rocky är inte lätt att ta kort på ensam, man behöver vara två för att fånga honom på kort.
Idag har vi haft en riktigt sådan där underbar hundig dag, mycket promenader och aktivitet ute. Rocky ligger för tillfället helt slut i sin bädd. Vi åkte ut till ett underbart fint ställe på Gränsö heter det, där lät jag Rocky springa lös och han var så lycklig. Han rejsade järnet i sanden. Fram och tillbaka, fram och tillbaka, haha. Självklart hade jag kameran med mig idag, tur var väl det för sen fick jag även några fina bilder på min stjärna sittanes i ett blomhav.
Underbara dag, fler sådana här dagar vill jag ha. Och fler kommer det absolut att bli! Här är vi lyckliga. 
 
 
 
 
 
 
 

Smygtitt

Vilken underbar dag vi haft idag. Åkte ut till Gränsö och gick lite. Så underbart. Rocky fick fnatt av lycka och sprang omkring på stranden vid vattnet och matte fick föreviga sin vän på några vackra kort. Här är en liten smygtitt på en av dessa. Fler kommer ikväll.

Morgonpromend
Bästa campinghunden <3

Husvagnscamping är livet, helt klart! Nu har vi varit här ett dygn och som alla andra gånger trivs vi som fisken i vattnet här.
Idag har vi varit i Kalmar en vända och tittat lite, miljöträning på alla håll. Känns väldigt skönt att kommit iväg lite och inte gå samma vändor hela tiden. Idag blev det att knata runt i Kalmar och inne i en husvagnsaffär då vi behövde lite saker där. 

Trött och nöjd hund sitter nu i sin alldeles egna campingstol och njuter av solen. Ser att en liten fågel terroriserar den fågeltokiga hunden genom att gå lite på tok för nära hans stol, för att inte säga att den går nästan precis intill. Men han sköter sig bra och fågeln slapp bli leksak. Han tycker ju det är så roligt att jags fåglar!

Då var vi på väg!Inte långt kvar

Nu är det inte långt kvar! Åhh, jag längtar tills morgondagen är över, för den här veckan jobbar jag bara i morgon torsdag med sen tar jag påskledigt framtill tisdag nästa vecka. Underbart! 
Sambon är påväg hem, åker från Qatar i natt och landar i Sverige under morgondagen. Sen blir det packning för fulla muggar. Kanske kanske att vi kommer iväg en dag tidigare, men det är inte säkert. Annars rullar vi härifrån med husvagnen efter oss under lördagen. Och det innebär många underbara dagar nere i Västervik på campingen. Äntligen, som jag har längtat! 
 
Jag har så mycket planer och tankar om vad jag vill göra under helgen. Men det finns en sak jag inte kan sluta fantisera om. Jag vill ta med mig min syster till Jami Hundsport och köpa snitslarna dom har för att sen åka ut och reka skogarna så vi kan lägga spår. Åhh, jag vill köra personspår och personsök. Frida om någon är rolig att träna ihop med. Älskade syster yster!
 
Campingen för oss betyder fokus på hunden. För när vi är där, då är Rocky med oss överallt, han lämnas aldrig och gör vi det så inte mer än någon timma. Campingen är vårat liv. Jag älskar det verkligen!
Sen har jag fått en liten rolig idé. Jag skulle vilja bygga en hundkoja att ha vid husvagnen. Haha, lite bara för att. En rolig grej, men vi får se. Tid, ork och pengar saknas otroligt mycket nu iom alla bröllopsbestyr. Men vi får se vad som händer!

Hemmablind - Det första man blir blind på är ögat

Jag får väldigt många kommentarer om hur fint musklad Rocky är. Är det verkligen så? Haha jag ser ju honom varje dag och tänker inte så mycket på det. Kan ibland tycka att han tappat muskler och ser spinkig ut. Hur ser han ut egentligen? Nu visade jag denna bilden och det blev en sådan kommentar på. 

Spårsöndag

Efter ett litet uppehåll med träingsgruppen så körde vi igång idag igen. Förra söndagen kunde inte jag eftersom jag då skulle träffa fotografen som ska fota på vårat bröllop och i torsdags så blev det inställt. Men idag, idag åkte vi alla ut till skogen igen för att köra personspår och träna ihop. 
 
Blåsigt värre var det och den tilltog allt mer. Jag kände väl redan från början att jag inte skulle lägga något längre spår till honom. Han blir så okoncentrerad när det blåser ute och jag vill inte riskera att misslyckas. 
Jag startade mitt spår och fick till det rätt bra, kanske något rakt och tråkigt men han skulle greja det tänkte jag. 
 
Någon timma senare hade var det dags, selade på Rocky hans spårutrustning och begav mig ut i spåret. Han tog upp det finfint! Men så kom vi till mitten, det stället jag var mest orolig för. Kalt och öppet där blåsten kom åt allt för väl. Han gick åt ett helt annat håll! Jag tog tillbaka honom och gick tillbaka till det ställe där han tappat spåret, han fångade upp det men tappade några meter in igen. Och där tappade även jag bort mig vart spåret gick så jag avbröt och skulle gå tillbaka.
Men efter en stund såg jag på Rocky att han tagit upp något och mycket riktigt han tog upp spåret trots att matte var helt förvirrad. Han visade spåret och gick hela vägen i mål där godishögen låg. Jag är så stolt över honom, jag hade ju avbrutit spårandet när han tog upp det igen och visade oss i mål. Duktig grabb!
 
Senare fick jag veta att vitmossa är lite speciell, om jag förstod det rätt så stannar inte spåret kvar på vitmossa. Och på just det ställe där Rocky tappade spåret så var det bara vitmossa överallt! Men då vet jag det till nästa gång att jag ska undvika vitmossan tills han är lite mer stadig på benen i spårandet.
 
Men jag är så himla nöjd med att han faktiskt lyckades att få oss i mål trots att matte hade tappat bort sig. Så stolt!
 
När vi sitter där vid elden så började några grilla. Rocky blir ju lite mer virrig när det blåser och idag reagerade han starkt på deras grillpinnar. Långa och smala saker gillar inte Rocky. Så jag plockade upp en pinne och började klappa honom med den och hålla den emot honom när vi gick. Ingen reaktion när jag gjorde det så jag släppte pinnen på marken varpå Rocky börjar tugga på pinnen och leka med den! Rocky tar ALDRIG pinnar eller leksaker i munnen så det kom som en chock att han faktiskt gjorde det. Men sen förstod jag varför, jag såg att det var en gammal grillpinne vi tagit och då har det förmodligen varit korv på den. Haha. 
 
 
 

Tillit

Rocky hade ingen tillit till människan alls när jag fick hem honom. Det är något vi har jobbat upp under en lång tid. Och igår tog han den till en högre nivå. 
Rocky satt på armstödet till en fotölj och jag på golvet framför honom. Jag var inte alls berädd på att det skulle hända och hade inte ens det i tanken. Men jag flaxade upp med armarna i luften, precis så som jag brukar göra mot honom när han ska hoppa upp i min famn när jag står. 
Nu sitter jag kanske en meter ifrån honom och gör den gesten när jag pratar med en vän. Rocky hoppar då av från fotöljen och rakt mot mig i min famn. Det kallar jag tillit! Han litar på att jag tar emot honom, vilket jag också gjorde eftersom jag var både vänd mot honom och tittade mot honom när jag pratade med henne.
 
Förra veckan på träningen så mötte Rocky en väldigt osäker och försiktig liten hund. Den hunden gillade inte hastiga rörelser men Rocky förstod vad jag menade och satt då blickstilla. Trots att Rocky tyckte det var lite obehagligt så satt han där tills jag bad den andra hunden att gå iväg. Det handlar om att kunna prata med sin hund, förstå och lyssna på varandra. Han litar på mig till 100% och det känns så skönt att vi är där idag. För så såg det inte ut från början när jag inte ens kunde klappa min egna hund.

Nu är det inte långt kvar

 
Nu är det tusan inte långt kvar! Om jag tänker rätt så kör vi ner husvagnen till Västervik redan nästa helg. Åhh vad jag längtar. Hoppas bara sambon kommer hem tills dess. Vi alla tre trivs så bra där nere. Nu jobbar vi på det sista innan det är dags. Har massor att göra inför bröllopet nu och även det börjar att närma sig med stormsteg. Dags att rappa på lite med allt som måste göras. Än finn mängder att fixas klart med. 
Nu när Rocky har lite vila med sin rygg så passar jag på att jobba järnet av mig med festprogram och allt annat som skall göras klart. Men det gör ju inte Plutten någonting, han gillar ju att gosa ner sig i sina filtar och för tillfället så ligger han redan inne i sovrummet och sover. Dags för matte att göra det samma snart! 
 
 
 
 
 

Fyndet om vad som orsakar Rockys ryggproblem

Igår kväll när jag masserade och klämde igenom honom så upptäckte jag varför Rocky har ont i ryggen. Jag kan nästan säga säkert att han frusit och då spänner han sig och får till slut muskelknutor. För det var vad jag hittade längs hela ryggraden. En rygg full med muskelknutor!
Jag började massera och mjuka upp musklerna och Rocky visade tydligt att han hade ont, uppspärrade ögon och med en blick som visade att ``Ja, just där har jag ont´´. Men samtidigt hade han det där ``Åhh matte fortsätt, det är skööönt´´ och bara tryckte sig mot mina händer. Han hade ont men det var samtidigt skönt när jag masserade.
 
Idag hade jag en mer rörlig hund. Han var lite besvärlig att massera. Inte lätt när han ska slänga sig på rygg och busa med mig samtidigt. Men tillslut fick vi till en bra massage idag också. Idag utan större smärta. Han tyckte bara det var så skönt. Så vi fortsätter på massage och värme.
 
För övrigt så börjar Rocky bli RIKTIGT snygg i kroppen nu. Han har varit lite mullig nu under vintern men det får han gärna vara men nu har vi en sommar som väntar och då måste man ju vara snygg och vältränad, eller hur ;) Då ska han vara så här fin och nu är det inte alls långt kvar dit! 
 

Vila, värme & massage

Vi ligger lite lågt med träning nu. Jag har märkt att Rocky fått ont i ryggen så vi kör på avslappning, värme och massage ett tag nu. Jag vet inte riktigt vad han gjort men jag ser att han markerar ryggen lite då och då. Inget som syns men jag ser det på honom. Så just nu har vi laggt träning på hyllan för att vila så mycket som möjligt. Värme och massage hoppas jag kan hjälpa så han får ha sitt Back on Track på sig lite oftare. Men så känner jag att jag gärna hade velat åka iväg och fått honom masserad och genomgången av någon mer kunnig. Så vi får se om jag bokar en tid till honom så han får ha det riktigt skönt. 
 

Rockygos och hans filtar

<3
 

Lördagsjobb & dvärgpinschermys

I morse ringde sambons klocka tidigt. Idag var det dags för jobb igen för han del. Strax innan 06.30 åkte han hemifrån och sen dess har vi varit vakna. Skönt det så får man lite gjort! 
 
De två senaste dagarna på mitt jobb har bestått av att hitta bästa lösningen för mig att leverera bil. Min chef frågade lite snällt om inte jag kunde jobba någon timma i helgen och det kunde jag såklart. Största problemet blev alla bilar. Tillslut blev det att jag fick åka runt i 6 olika bilar för att ta mig överallt. 2 privatbilar, 2 hyrbilar till mig och 2 hyrbilar till kunder. En av kundbilarna var till min sambo och den andra har jag lämnat idag. 
 
I morse åkte jag in till jobbet för att tvätta och städa den bil jag skulle leverera. Rocky fick såklart följa med och så ringde jag och frågade om min vän inte kunde ställa upp och vara hundvakt under själva mötet med min kund. Känns ju lite sådär att leverera en hyrbil till kunder med en hund med sig, och dessutom klistrat djurförbudslappar i bilen. 
Jennifer var snäll och ställde upp så plockade upp dom båda påväg mot kunden och så droppade jag dom strax innan jag kommit fram. 
Lämnade bilen till kunden och så möttes vi och tog en promenad mot min andra hyrbil lite längre bort. Jag måste ju ta mig hem också. Vi beslutade att vi skulle äta lite, det var ju endå dags. Hyndarna hade fått sig en skaplig promenad och vi styrde bilen mot en pizzeria. Hundarna fick tyvärr inte följa med in men på altanen fick vi sitta och hundarna fick vi binda upp utanför. 
 
Spike och Rocky, dom trivs bra ihop. Det syns så tydligt på Rocky att han njuter för fulla muggar när han träffar andra av hans ras. Det gör mig som matte så varm om hjärtat. 
När jag tänker på min nästa hund, jag vill ju ha en hund som jag kan träna lydnad med ordentligt och de delar som Rocky inte kan ge mig. Jag vill ha en stor hund. Men jag vet i tusan, varje gång jag ser Rocky med en hund av samma ras så smälter mitt hjärta. Jag kanske ska ha två dvärgpinschrar ist. Mattes lycka över att se sin hund trivas med en av samma ras som han själv börjar kanske ta över mattes sug efter träning. Vi får se. Tänk om dilemman inte fanns! Tänk om det kunde vara enkelt att välja och veta hur man ska välja. 
 

Myshumden <3Idag är inte min dag

Ibland har man dagar som inte alls är lämpade till hundträning. Idag var en sådan dag. Men trots det så beslöt jag att åka iväg på torsdagsträningen. Om jag så bara ska stå och titta på så kommer jag endå ut och träffar andra hundar och trevligt hundfolk. 
Träningen började och jag märkte tidigt att jag påverkar min hund, vi var lika okoncentrerade både han och jag. Vi nöjde oss med att bara göra något litet. Det är ju bra med dessa dagar också, det blir ju passivitet. Men det är ju tråkigt att man känner sig så off att man inte kan träna ordentligt. Men vi tar nya tag och fortsätter i morgon i stället. Tur att jag har min älskade hund som stöttar mig i allt <3

Träning i byggkaos

Ibland är det bra med att leva i byggkaos! Ett litet rum vi knappt använde som vi slagit ut väggen på för att göra köket större. Det är inte fint som det är nu, eller ja det är nytapetserat, nytt golv och tak men inte färdigt så man kan vara där inne. Men i hundträningssyfte är det bra med ett tomt rum som bara står. 
Rensade bort lite verktyg och lite annat från rummet precis för att träna lite fotposition och kontakt. Det är bara liiiite kvar på momentet position nu. Han är lite ostadig och tappar lätt den raka fina positionen samt tappar kontakt om man tar mer än 2 steg. Så det behöver vi träna mer på. 
Övning ger färdighet

<3 Lycka <3

Jag är så otroligt glad just nu, det går inte att beskriva. Det kommer bli så bra det här. Det trode jag först inte men nu vet jag. Det var mycket bättre än väntat! Nu längtar vi tills det är dags. 
Vad detta handlar om kommer i ett senare inlägg. Vissa vet redan, andra inte!

Passivitet & Hundvård

Massage, munhygien, öronrensning, kloklipp, dusch och avslappning på hög nivå står på schemat idag. Välbehövligt för oss båda med en sån dag. 
Idag tyckte lilla plutt att det var mycket skönt med massage, som han sträckte ut sig för att jag skulle komma åt. Oj så skönt han tyckte det var och så somnade han nästan. Lilla hjärtat <3
Det värmer mattes hjärta att se sin hund njuta så. 
 
Även jag tänker ha en liten avslappningskväll. Fick jobba över även idag så det var rätt skönt att min sambo ville hämta honom så jag kunde åka raka vägen hem. Raka vägen hem till Rocky och mysa med honom, för det var precis vad jag gjorde. Och hunden bara njöt, njöt för fulla muggar när matte kom hem och bara kramade om honom. Där satt vi på golvet, jag med hunden i knät och myste. Den hunden till att ge matte styrka! Han är en riktig energigivare han. 
Älskade Rocky bus <3