Sommar härliga sommar

Vilket underbart väder vi haft idag. Jag har spenderat min dag på jobbet medans Maria och hundarna gått på marknad och njutit av vädret. Själv måste jag säga att det blev allt bra varmt att jobba med svarta kläder som vi har på jobbet.
 
Rocky är pigg och kry nu igen och vi har kört på med ris och fisk fram till idag. Han tycker det är så gott ju och då ju inte matte låta bli att ge honom lite mer av det.

Bloggdesigner sökes

Finns det någon här som vet någon som är duktig på bloggdesigner eller kanske gör själv? Hör av dig till mig med tips. Planer smids och jag skulle behöva en design för att komma vidare. Min tidigare designer går inte att nå längre och jag behöver en ny som kan hjälpa mig.
Mer om mitt projekt får ni veta när det är klart. Lite hemligt sådär får man väl vara ;)
 
 
 
 

Blandade bilder, Favoriter & minnen


Rockys tillstånd

Har suttit på altanen nu ikväll och skrivit i Rockys bok. Har skrivit lite om tiden som gått och eftersom den varit undanstoppad ett tag så fanns där mycket att skriva.
Insåg sedan att snart är det 1 år sen jag började skriva i den, 1 år av Rockys liv finns alltså i denna bok. Så roligt att kunna gå tillbaka och läsa om honom. Han har ju förändrat så mycket sen jag började med den.
 
Jag har även skrivit lite om Rockys senaste dagar, då han varit sjuk och dålig. Och jag kan idag berätta att Rocky är på benen igen, pigg och utan magsmärtor. Lite för pigg skulle jag säga så i morgon börjar vi med lite längre promenader igen. Har ju ordinerat inga promenader och endast vila på honom och ris, fisk & sparris på det, det gjorde susen. Han älskar verkligen denna mat.
Vi tar det lugnt kvällen ut men i morgon får det återgå till några promenader allt. För nu är han friskförklarad igen. Så skönt att det inte blev något mer!

På dagis - Dubbelvikt av skratt

Hittade dagmattes nybyggda vagn hemma och hon började spänna för Orvar framför. Bakom sitter daghusse och frågar Rocky om han inte vill hoppa upp i vagnen. Rocky hoppar helt själv upp i vagnen och sätter sig och sitter där helt still och bara tittar medans vi andra fixar med Orvar som dessutom är väldigt ny på detta moment. Matte ligger dubbelvikt på golvet av skratt. Han såg så roligt ut ``Vaddå, det här var väl inget farligt´´ i en clownpyjamas som han hade på sig eftersom han frös.

Sjuklingen Rocky

Efter gårdagens attapectintablett han fick på kvällen så fick vi lite lugn och ro från kräkningar. Han väkte mig runt 2 i natt och visade att han ville ut. Jag vet dock inte vad han gjorde men jag kan tänka mig att han behövde bajsa då han inte gick till sitt vanliga ställe utan längre in denna gång. Jag öppnar endast dörren så klarar han sig själv.
 
Rocky fick ris till kvällsmat, så även idag. Han äter och dricker bra. Med sig i hundväskan hade han idag ris, attapectin, schampoo och en burk med pengar till dagmatte som tack för hjälpen.
Rocky kräktes dock i morse men ytterst lite och som det låter på dagmatte så tror jag att det är det vanliga ``Rocky sväljer inte ner maten ordentligt och får upp det när han sätter igång´´
Men efter det har han inte kräkts något mer. Tyvärr inte heller bajsat idag, han är väl tom i magen stackarn.
 
Burken med pengar till dagmatte som tack för hjälpen innebär just tack för hjälpen. Dagmatte har idag gett attapectin tre gånger, matat Rocky flertalet gånger med 1 matsked ris åt gången, tempat och tömt analsäckarna.
Jag upptäckte nämligen igår att Rocky började åka kana på rumpan vilket innebär att han har ont där bak. Förmodligen för att han har bajsat mer än vanligt och något lösare. Och dagmatte berättar att det fanns en del som kom ut. Rocky fick sig en värmade dusch och i sammband med det tempade hon honom och mina misstankar om feber stämde. Han hade idag även dragit sig mot duschstrålen och velat bli duschad, vilket han aldrig gjort förut, han tyckte det var skönt med en dusch! Har ringt henne flera gånger idag och hon berättar att han dricker ovanligt mycket samt fryser. Han har feber min lilla vän. 37,6 om jag inte hörde fel.
Nu har matte ordinerat vila och värme. Ompyssling av lilla Rocky till max.
 
Efter ett samtal med min vän hundexperten Bibbi om magvänligt foder så har jag idag även köpt hem fisk och sparris. Ja, ni läste rätt. Har aldrig hört talas om det tidigare. Men Bibbi började prata om att han kanske fått i sig något vasst som sitter fast i magen på honom. Då skulle de fiberrika sparrisarna linda in detta och få med sig det ut.
Nu är ju inte Rocky den som äter föremål, han är inte ett dugg föremålsintresserad för fem öre men jag ger det en chans.
 
Han har ju till och med skrikit till vid två tillfällen när jag rört honom. Vet dock inte vart jag rört när han gjort det samt idag när jag hämtade honom konstaterade både jag och dagmatte att han är spänd om magen, lite svullen. Vi får hålla tummarna att det inte blir något mer än det här, att det blir bättre snart. Annars blir det en tur till veterinären. Men hur länge ska man vänta? Jag tänker att så länge han äter och dricker bra så väntar vi.
 
Uppfödaren får gärna lämna kommentarer om tips och råd ;)

Rekomendation

Helt fantastiskt, jag blir lika förundrad varje gång. Innan han fick Attapectin var vi ute 3 gånger på 10 minuter och han både spydde och bajsade. Sen fick han en attapectintablett och har nu inte gjort ifrån sig på något håll på 1 timme. Han ligger lugnt och är inte lika orolig som han var innan. Jag rekomenderar denna tablett starkt!
 
Se till att ha denna burk med tabletter hemma! 

Rocky sjuk

Ja nu har jag fått veta varför Rocky blev låg igår när vi tränade denna gång, Rocky har blivit dålig!
Tidigare idag var vi på utflykt igen. Denna gång till en bilträff, en väldigt stor sådan. Vi gick i ett väldigt lågt tempo och utan några övningar mer än att gå igenom folksamlingar. Det var det enda och det har han ju gjort förr utan problem. Men denna gången när vi åkte hem, då blev han helt lealös, han däckade i mitt knä på vägen hem och var allmänt hängig. Jag tänkte att det var ju trots allt nordens största BMW bilträff vi var på, det tog nog på honom endå.
 
Åkte till affären en kortis och handlade i 10 minuter en kvart och när jag kommer tillbaka därifrån då har han gjort ifrån sig ordentligt. Både med spya och bajs.
Nu har det gått fort och på 12 minuter har vi nu sprungit mellan dörr och vardagsrum 3 gånger för spya och bajs.
Stackars liten. Nu står ris på spisen och hjärtat får trösta sig med att han äntligen får äta sin favoritmat igen. Ris!
Och så ska han få attapectin för magen med.

Cykelutflykt 1½-2 mil

En matte med för mycket energi resulterade till en cykelutflykt med Rocky. Jag planerade att cykla bra långt denna gång men den rundan var så pass lång för lilla Rocky att springa bredvid att jag helt enkelt fick montera fast en korg på min cykel. För ut och cykla skulle jag, jag var tvungen att göra av med en del energi jag hade på lager som behövdes göras slut på.
 
Rocky har ju åkt cykelkorg tidigare men inte riktigt så långt och kanske inte så fort som jag cyklar. För när jag väl kommer igång då tar jag i så jag nästan spricker. Det finns inget mellanläge på mig när det gäller träning för egen del, jag ger allt!
 
Rocky fick springa den första kilometern därefter fick matte ta i dom kommande ca 7 kilometrarna. Sen fick han springa en kortis för första gången på asfalt och det lär det inte bli många rundor på. Usch vad det tog på min lille väns kropp! Men trött blev han och även matte som fick stå för den större delen av träningen. Vi kom ca 1½-2 mil på cykel idag och Rocky skötte sig bra i korgen där bak på sin filt. Han gillar ju att ha vinden mot sig och småblundade och njöt massor.
 
Matte är nöjd och glad jag med, äntligen fick jag göra lite utlopp för den energi jag hade inombords och ta i under alla de backar vi cyklat i idag.

Allt från hurtta 50% rabatt

Vill bara meddela er att Djurmaxi.se just nu har utförsäljning på Hurttas alla saker. Så skynda in, jag har märkt att annonserna försvinner väldigt fort så passa på innan det tar slut!

1 steg fram, 2 tillbaka

Rocky har en dålig dag, han vill inte alls träna. Jag som var så sugen på att aktivera och träna med honom. Men det går inte att träna med en hund som är låg och bara springer och lägger sig i bädden hela tiden. Man blir så frustrerad när det inte fungerar och då är det bättre att ge tusan i allt som har med det att göra. Jag ska försöka lite senare igen och se om det går bättre då.
 
Tränade på vårt nya trick att gå upp på balansplattan själv när han plötsligt gick till att bli låg. Han blir det så fort och utan anledning ibland, jag vet inte varför. Sån är han och det resulterade nu till att han inte längre går upp på plattan alls. Så typiskt, när han började förstå och lyckas med tricket. 1 steg fram och 2 tillbaka.

Mattes favorit <3


Rocky borta!

Ja det var iaf vad jag trodde igår när jag skulle hämta honom hos dagmatte & husse. Dom var inte hemma men hade lämnat Rocky kvar hemma eftersom dom visste att jag strax skulle komma.
Jag öppnade in till deras lägenhet och klev in. Inte ett knyst hördes mer än deras två katter. Rocky sitter i sin bur när han blir lämnad ensam, det för att han känner sig tryggast med det och kan gå in där och lägga sig även när någon är hemma. Oftast står buren synligt när man kommer in i lägenhetet, men inte denna gång. Gick in i köket, vardagsrummet, sovrummet och stannade tillslut i det sista rummet och lyssnade efter levnadstecken. Inte ett knyst!
Men så, i samma rum bara någon meter bort ligger han, alldeles tyst. Men så fort jag hälsade på honom så kände han igen mig och det blev ett herrans liv.
Jag ringde upp dagmatte och berättade att deras kidnappningsplan gick i kras. Jag lyckades hitta honom. Då skrattade hon bara.
 
Jag blir lika imponerad över honom varje gång. Vilken framgång han har gjort! Från att säga till om alla ljud och rörelser till att vara ensam i en lägenhet och vara tyst när någon går förbi, sätter nyckeln i nyckellåset och kliver in. Helt knäpptyst var det. Jag är såå stolt!
 
Det här med att han sitter i bur är inget jag är stolt över däremot. Jag vill inte ha en burhund men det får matte bara acceptera! Rocky älskar sina burar och känner sig trygg med det och då ska han såklart få vara där.
Till och med dom på jobbet tycker det är konstigt när han frivilligt går ifrån sin socialt placerade bädd och in till buren och lägger sig. 
Hemma hos oss tillåter jag inga burar längre, här tränas större utrymmen när det väl händer. Men borta är han inte riktigt lika redo för större utrymmen och då får han helt enkelt gå tillbaka till sin trygghet. 

Kontorshunden Rocky

Idag fick Rocky följa med till jobbet. Tur var det! En regnig dag med väldigt lite saker att göra så kunde titta till Rocky lite oftare, annars är det kollegorna och cheferna som ser honom mest efersom jag inte alltid är på kontoret.
Min ena chef verkar vara stormförtjust i Rocky, han går fram, klappar om och pratar med honom stup i ett. Sen har jag fått kommentarer om honom som lydig och ``trevligaste hund jag träffat´. Idag pratade vi om andra kontor som har hundar på jobbet och då kom just kommentaren att Rocky är den mest trevligaste hund han mött. Nu innan jag gick hem så sa han till mig på skoj då, att Rocky kunde ju stanna kvar och vara med honom. Det hade nog chefen gärna velat. Hihi.
 
Rocky har inte sagt ett knyst idag, han har haft sin bädd och filt och legat där hela dagen. Det kom frågor mest hela tiden om vart Rocky var, ingen vill ju tappa bort honom. Dom är inte så vana vid att Rocky är en sån hund som kryper under filtar.
 
Ja jag är inget annat än jättestolt över min hund som är så duktig. Jag hade aldrig kunnat tro att han skulle bli så här bra som han faktiskt är. Underbara hund, jag vet helt ärligt inte vad jag skulle göra utan honom.

Grillkväll, växter & djur

 
 
Denna afton tände vi grillen och grillade vår mat. Det blev rumpstek och så hade jag förvällt lite potatis med morötter och purjolök som även den fick goa till sig på grillen i en ungsfoliepåse.
Djuren höll oss sällskap och vid ett flertalet gånger såg vi att Rocky sneglade på en förkolnad köttbit som trillat ner under grillen. Han tog en inte eftersom han visste att han inte fick. Men så lät vi blicken vandra iväg lite och illa kvickt var han framme och knyckte ``köttbiten´´. Och vi hörde knaster knaster när hela köttbiten blev till torrt mjöl av kol. Jag vill lova att det gick rätt fort att få honom att spotta ut den trots att både husse och matte skrattade åt honom. Det var inte alls gott tyckte Rocky som nu också fått lära sig en läxa.
 
Djuren följde även med mig ut i växthuset tidigare ikväll där matte höll på med sin växtlighet. Känner att jag ligger lite efter med mitt grönsaksland och blommor i år. Men jag gör så gott jag kan.
Fint ska det bli tillslut iaf.

Kvällens träning

Hämtade hem en överpigg liten hund efter jobbet idag. Han hade inte alls lust att vara still utan for omkring och visade sig sådär söt. ``Hej titta på mig´´ Vift vift på svansen.
 
Så kvällens träning spenderade matte på cykeln och hunden fick travträna en längre sträcka än normalt. Löst såklart. Det gick så bra verkligen! Jag behövde inte säga till honom alls många gånger att varken springa på fyra ben eller att trava. Han pinnade på i ett lagom och jämnt tempo hela vägen.
 
Mot slutet gjorde vi det som Rocky gillar allra bäst, frat och fläkt och vi spurtade en bit. Oj vilken fart den där lille har. Därefter travade vi av för att sen skritta lugnt hem igen. Jag är väldigt noga med att inte avsluta med hård ansträgning utan låta musklerna slappna av men hålla sig lite varma. På det har jag alltid på honom Back on Track täcket när vi kommer hem och han får lugnt ligga still medans musklerna fortfarande får vara lite varma. Jag trappar helt enkelt ner värmen och ansträgningen bit för bit.
Efter en tid stilla med täcke avslutar jag med stretschning och massage.

<3


Ett event

Jag måste ju berätta om lördagens äventyr! Åkte in till Norrköping för ett event där jobbet skulle stå med på och jag hade blivit frågad om inte jag kunde ta lite kort som jobbet sen kommer lägga ut på deras hemsida.
En motorcyklist skulle precis utföra lite stunts och jag langar över kopplet till min kollega som stod i närheten. Jag var inte berädd på att det skulle låta så mycket och att han skulle komma såå nära som han kom tillslut. Vi pratar om en motorcykel som bränner gummi endast 5 meter framför Rocky. Kollegan blev imponerad när hon tillslut säger att han inte var ett dugg rädd, han hade haft spetsade öron och lätt framåtlutad, nyfiken helt enkelt.
 
En annan sak jag blir lite smått full i skratt är när chefen bad mig ta lite kort på våra bilar, jag langar över kopplet till honom och där går min chef med Rocky i handen. Värt att lägga till att min andra chef sprang fram och tog kort på dom. Det såg lite roligt ut och samtidigt är jag så stolt över Rocky som sköter sig så underbart bra i alla lägen.
 
Hoppade upp på en segway på event, dom som jobbet hade med sig. Rocky la jag ner i vårat tält i skuggan under tiden och där låg han med tillsyn av cheferna. Duktiga hund!
 
Mer underbart som hände denna dag var att jag också fick hämta min sambo som kom hem från några veckors jobb utomlands. Underbart att få träffa honom igen

Cab-hunden


FILM - Maria tränar Rocky


Cykeltur med Rocky


Back on Track

 
Jag hittade en annons härom dagen om en Back on Track filt. Jag bestämde möte med denna person men så kunde inte min chef garantera att jag skulle vara på kontoret under lunchtid. Så igår hämtade jag upp Maria och körde till Pressbyrån för att ladda på hennes busskort. Jag satte min rastlösa vän i arbete helt enkelt. Hihi. Idag har Maria och våra tre hundar åkt buss in till Norrköping där hon ist fick träffa mitt möte. Hon fick aggera mina ögon och jag litar till hundra procent på henne. Och även nu när hon kom hem med filten till mig (för mina egna pengar då) Jag är supernöjd, men vet inte riktigt om man kan kalla det för filt, kanske kudde/dyna.
Men nöjd är jag och Maria och hundarna kan känna sig nöjda över dagen som alla fått lite träning och utmaning.
 
Nu har Rocky både filten och täcket i Back on Track. Bra grejer det där!
 

Favorit i repris <3


4 år idag

Jag gillar den där känslan som just 4 år i ett förhållande ger. Ja, ni läste rätt! Idag firar jag och min sambo 4 år tillsammans. 4 helt underbara år med mycket intryck, glädje och minnen. Och många fler ska det bli!
 
Kvällen får jag spendera med djuren. Krama om dom riktigt mycket och tänka på min sambo som just nu är på resande fot. Han är påväg hem från ett jobb i Indien och kommer hem på lördag. Då ska jag få hämta honom på stationen igen.
 
Grattis på årsdagen älskling <3 Jag saknar dig

Rocky filmar kurragömma i skogen


Rocky & Zezzan idag


Rocky får fnatt - FILM


Päls


Ett blommigt kattinlägg

Detta inlägg får min älskade katt Zezzan stå för. Kom hem efter jobbet en dag och möttes av en syn som inte fanns där när jag gick hemifrån på morgonen. Iaf inte tulpanerna. Visste ni att Zez alltid kommer och möter mig när jag kliver ur bilen. Det är något matte uppskattar och tycker är lika mysigt varje gång.
Så kameran åkte fram och det blev några bilder på min älskade fina och några vackra blommor.
 
 
 
 
 

Hemmagjorda Kycklingtugg - Så här gör du

 
Du behöver:
Tuggben, ta det du hittar eller köp nya. Jag har använt mig av vita små tuggpinnar som man kan köpa i 100-pack. Jag har även tagit några ben han inte äter och laggt kyckling på, men man kan ta det man har hemma eller det hunden gillar bäst.
1-2 kycklingfiléer. Jag köpte en hel påse med frusen kyckling.
 
Gör så här:
Tina kycklingfilén och filéa den i tunna skivor. Ju tunnare destå fortare att torka. Kycklingen krymper när den torkar.
Lägg kycklingen på tuggbenet eller löst på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 8 timmar på 50 grader. Tänk på att lägga dom glest eftersom det lätt kan bli mycket vätska, dom får inte koka! Vänd på dom lite då och då. Låt ungsluckan vara lite öppen! Sätt en gaffel imellan
 
Förvaras i återförslutningsbara förpackningar eller i frysen.
 
Lycka till!

Mer film - Busdjur

Det är inte alltid Rocky som ger lekinviter, som i det här fallet var det Zezzan som ville busa. Rocky han, han var lite för upptagen med nosarbetet dock.

Film - På promenad med katt & hund

Zez är en väldigt skygg liten dam, hon går inte så långt hemifrån men kan ibland vilja följa med Rocky och mig på promenad. Det hon skyggar för i detta klipp är grannens hund. Hon går sällan fram till främmande folk eller andra hundar. Kommer det någon/något så vet jag att hon flyttar sig och kommer inte skada sig på vad det än är. De här två är bästa vännerna, dom kan ligga på golvet och brottas och Rocky han ger Zez kärlekspussar mest hela tiden.
Underbara, fina djur <3

Mattes hjärtan <3

 

Rocky filmar lång inkallning


``Runt´´

 
 

Ingångar & fotgående - Bildinlägg

Idag planerade jag in ingångar och fotgående på träningen, med inslag på annat för omväxlingens skull.
Jag har kommit på mig själv att vi blivit dåliga på det nu ett tag, lite för mycket trick och annan träning, lite för lite lydnad.
Rocky svajar väldigt mycket med avståndet till mig och är en riktig slarver när det gäller att putta in rumpan. Han står gärna framifrån och säger jag åt honom så kanske han ställer sig lite på sniskan för min skull. Så var det i början av träningen. Vi slutade när det gick på topp och då med fint avstånd och koncentration till mig och med rumpan i lite bättre position i ingångarna. Men mycket finns att träna på.
 
Jag vet mina fel, men vi tränar inte aktivt nog på detta och jag måste hjälpa honom lite på traven ibland samt att det är lite svårt att skymta honom i ögonvrån när han är så liten som han är.
 
Det här är något jag vill träna mycket mer på. Kanske vore det läge för en kurs? Det hade varit skoj
 
Idag har Emelie stått för fotograferingen. Tack så mycket för de fina bilderna du tog på oss!

Besöksstatestik

Jag är helt chockad över den senaste veckan. Eller ja, de tio senaste dagarna har ni varit jätteduktiga på att titta in här och läsa. Jättekul verkligen! I tio dagar i rad har ni slagit besöksrekordet med längder. Siffror som jag bara kunde drömma om tidigare. Jättekul, tack snälla ni! Och era kommentarer, tack än en gång för era fina kommentarer.
Jag är inte beroende av att ha många som läser, det här är en dagbok för mig om min hund, men det är klart att det är roligt att fok läser och tycker det är intressant.
 
Tack alla ni som skickar så fina kommentarer, det värmer mitt hjärta att folk gillar det jag gör

Kameraman - Rocky FILM

 
Hahaha, jag var så rastlös och så otroligt sugen på att filma. Så hängde på Rocky videokameran och testade hur det gick. Så här blev resultatet. Det är alltså Rocky som står för filmningen denna gång!
Ni får ursäkta min otroligt fina stil när vi leker, jag ser lite mysko ut.

1 vecka sen du fick somna in

I skrivandets stund levde du för exagt 1 vecka sen. Det har inte gått en dag utan att jag tänkt på dig. Älskade hund, jag önskar jag kunde ha gjort mer, jag önskar att allt hade fungerat här hemma. Jag saknar dig massor, jag saknar det jag ser på bilden. Det är mitt sista minne av dig. När vi går där, du, jag och vår vän Rocky. Sida vid sida med slakt koppel och allt bara fungerar. Det är det jag ser när jag tänker på dig.
 
Jag önskar du vore här, jag saknar ditt varma hjärta och din enorma kärlek. Jag saknar att kunna gosa in ansiktet i din enormt mjuka päls.
Åh, min fina vita lilla vän. Hoppas du har det bra
 
Jag saknar dig och du ska veta att tårarna rinner för dig än
 
<3 Elliot <3

Hur fick jag Rocky att kunna gå lös?

För en tid sen fick jag en kommentar från ``Anonym´´ som ställde frågan ``Kan du inte skriva ett inlägg där du beskriver hur du jobbat för att kunna ha honom lös??´´
 
Rocky har sen allra första början varit svår att ha lös. Dels för att han har en väldrigt skarp näsa för vilt och dels för att matte är kontrollerande och vill veta vart han är hela tiden. Det var inte förän jag och min sambo flyttade ut till landet som jag började lösträna på allvar. Grannen fick igång mig och det är nog mycket tack vare henne som Rocky idag kan gå lös. Utan henne hade matte nog alldrig tagit steget och släppt honom så som jag då gjorde. Rocky och grannens hund Mandy sprang sida vid sida inne i skogen medans grannen höll mig upptagen med prat och tillät mig inte att ha koll på honom. Som sagt matte vill ha koll på sin hund men ibland måste man släppa taget.
 
En annan sak som jag tränat mycket på är just kropsspråk. Jag vill kunna styra min hund genom kroppen. Jag tränar mycket tempoväxlingar med honom, dels för att hålla koncentrationen uppe från hans sida och dels för att styra honom. Rocky är både ljud och kropsspråkskänslig.
Det här är nog det jag började med i koppel innan jag släppte honom lös. Går hunden framför, ja då går jag bakåt tills den kommer i den höjd där jag vill ha hunden och börjar gå framåt igen. Vill jag ha hunden närmre mig då går jag från honom så han får följa efter. Framåt, bakåt, åt sidorna och tempoväxlingar hela tiden. Jag kan gå i ett tempo och sen helt plötligt stanna, Rocky är med på noterna och stannar då även han. Gå till springa till stanna till springa till gå. Hela tiden! Så den största biten i att jag nu kan ha honom lös är allt arbete från kopplet med tempoväxlingar.
 
Dom gånger Rocky kommit bort är oftast av att han tagit upp spår efter vilt. Rocky har en otrolig näsa för just vilt. Idag tränar vi inte alls på vilt av just den anledningen. Han kan det redan, men...jag är väldigt noga att han får använda näsan på annat eftersom det är det han verkligen brinner för. Att använda näsan.
När han kommit så pass långt bort att han inte längre ser mig, då har jag helt enkelt gått in i skogen och gömt mig, Rocky har då fått lära sig att ha uppmärksammhet på mig och att han inte bara kan springa iväg sådär. Samtidigt har han fått lära sig att söka upp mig.
Rocky sprang ner till grannen en gång när jag inte såg honom och jag var påväg att gå en sväng med Maria och hundarna här hemma. Jag gjorde helt enkelt som så att jag stampade upp gruset, gjorde luktspår efter mig och la ut godisspår några hundra meter och därefter gick jag som  vanligt. Nu var det som så att vi han hem innan Rocky kom upp igen och genom mitt fönster såg vi att han snappade upp mitt spår jag lagt och rusade iväg. Jag efter honom i smyg för att se vad han gjorde. Han tog varenda krök och spårade mig precis på pricken där jag hade gått. Jag han aldrig ikapp honom trots att jag sprang. Han spårade mig ca 1 km den gången.
 
En annan avgörande sak är att Rocky hittar hem. Vi tränar på ``Hem´´ varje gång vi ser vårt hus. Jag säger hem och han rusar mot yttertrappen. Dom första gångerna vi tränade löst hade jag även lagt godis på trappan hemma ifall han sprungit tillbaka. Då fick han belöning för att han hittat hem.
Rocky hittar 100% av alla gånger han stuckit för mig hem igen. Nu har han även lärt sig att om han tagit upp spår och det blivit längre än ca 100 meter då vänder han tillbaka till mig igen.
 
Men den största och mest avgörande delen i vår lösträning har endå legat i att kunna lita på varandra, därefter tempoväxlingar och kurra gömma i skogen.
 

Mer Film

 
Testade ett annat sätt att ladda upp filmen på och detta tog omkring 15 minuter mot ca 40 minuter som det annars tar att ladda upp filmer här. Hoppas det uppskattas.

FILM - från promenade härom dagen

Ni kommer säkert undra varför jag kallar på honom så konstigt. Men jag gör som så att jag säger hans namn tills han vänder sig om och tittar på mig, då säger jag ``kom´´ och kallar in honom. Det har verkligen gjort underverk på min lilla kille och han lyssnar bra mycket snabbare nu mot förut.

Husvagnshunden Rocky

Att husvagnscampa är bland det härligaste Rocky vet. Den nöjda och lugna blicken han får de gånger vi är ute med husvagnen, den gör matte så lycklig ända in i själen.
Vi är en riktig husvagnsfamilj, och det är så underbart att Rocky är det han med.
 
Iår höll det på att inte bli någon semester. Campingen bokad och klar, men....i och med de nya reglerna så får vi inte längre köra vår husvagn. Suck! Men det tänkte vi lösa med att sambon tog utökat B-körkort. Men nu har situationen förändrats lite. Han hinner inte vara hemma länge nog att kunna ta kortet vilket gör att jag nu i stället får göra det. Så idag har jag varit på körskolan för att skriva in mig och har nu både körlektioner och uppkörning bokade. Så nu får det bli jag som drar ner husvagnen i sommar. Hehe Men vad gör det, vi får ju våran semester i husvagnen. Bara jag, min sambo och vår hund tillsammans en hel vecka. Det är livet

Rocky & Zezzan

 

Hjärtfel & andra skador

Vi har tagit det lite lugnt nu med träning som tröttar kroppen. Men idag var vi på igen och cyklade ner till sjön och tillbaka. Hur duktig som helst var han och lyssnade strålande bra på matte när jag väl sa något. Allt rullade på så bra, hunden i slakt koppel och matte lyssnades på musik. När jag väl behövde säga något till honom så lyssnade han både direkt och perfekt.
 
Rocky är verkligen en toppenhund, jag förstår inte vad jag gjort för att få en så fin hund som honom. Lycklig matte!
Ännu gladare blir jag när jag tänker tillbaka på några saker från veterinären igår. Vid två tillfällen så pratar hon i receptionen med kunder som har hundar med hjärtfel, en labrador kom ut med bandage på sitt ben och en annan hund kunde inte sövas för att göra iordning tänderna då dom var rädda att hjärtat inte skulle klara det.
Det får en att tänka efter lite och känna sig lyckligt lottad. Det behöver man känna sig ibland. Jag är bara så lycklig att jag har min fina hund Rocky
 

Sandra Tipsar

Ni som bor i närheten av Finspång och behöver hjälp med er hund/hundar kan jag nu tipsa om att gå in och kolla på Marias nya hemsida. Maria är en aktiv ung kvinna med full fokus på hundar och allt som har med dessa att göra. Söker du en hundrastare då kan jag verkligen rekomendera denna tjej. Du kanske bara vill ha någon timma, en dag eller flera dagar. Klicka på bilden och ta kontakt, hon gör allt för att det ska bli bra både för dig och hunden.
 
 
Det är den här tjejen som tar hand om Rocky om dagarna då jag jobbar. Den hjälp hon ger mig, den är helt underbar. Jag slipper att oroa mig för att Rocky ska sitta ensam hemma för länge eller att han ska göra sig illa när ingen är hemma. Så ta chansen! Klicka in och ta kontakt

Ett veterinärbesök

Efter jobbet begav jag och djuren oss mot Norsholms djurklinik. Rocky lika glad som alltid och en Zezzan som inte var fullt lika glad i att sitta i bur och åka bil.
Väl där så sa jag till att vi hade kommit och under tiden vi väntade på vår tur så hann jag prata lite om simkörkort med hon i receptionen. En mycket positiv överraskning fick jag när hon berättade att ett paket med 5 ledarledda simträningar och själva kortet kostar endast 2100 kr, jag var föberedd på 5-6.000 kr. Sen efter det så kan man köpa till träningar som jag själv kan träna utan ledare och dessa skulle vara till en fördel för mig eftersom jag då redan hade körkortet, dyrare för dom utan. 10 simträningar för 2.000 kr.
Så nu vet jag vad jag kommer att göra inom en snar framtid.
 
När det var vår tur att komma in så knallade Rocky på löst in i rummet och jag med buren i min hand. Rocky charmar alla och veterinärerna blir alltid lika glada varje gång.
Idag var det alltså dags för varsin vaccination för mina små vänner, en till Rocky och en till Zez.
Sen slängde jag på en hälsoundersökning på Rocky, jag tyckte det var dags och kolla läget lite. ``Är är tipptopp, inga konstigheter här inte´´ Vilket jag redan visste, men alltid skönt att höra det från en veterinär och så vill jag gärna göra en koll 1 gång om året.
 
Veterinären klämde kände och böjde benen på Rocky medans den andra stod framför och matade med godis. Jättetrevliga veterinärer och det känns bra för mig. Dom hade inget att påpeka om mer än att han var något stel i bakvagnen, vilket han ofta är. Men det kunde också vara som så att han spjärnade emot då han väldigt gärna ville fram till hon som matade med godis framifrån. Jag gjorde exagt detta moment på honom igår och då var han inte alls så stel och jag kunde stretscha mer än vad dom gjorde idag. Så jag misstänker att han bara spände sig lite.
 
Jag fick kommentarerna ``Båda är jättefina och friska´´
 
 

<3


Vård av hund

Gav Rocky en välförtjänt massage och stretchstund nu på kvällsvisten.
Han har gett mig signaler om att han känner sig stel i musklaturen. Han blir lätt det efter hård träning och var lite stel i bakvagnen för någon dag sen. Vi har försökt hållt oss lite lugna med träning av just den anledningen men nu verkar han vara på banan igen. Han kändes fin i kroppen när jag klämde igenom honom och som ni ser på bilden så var det någon som njöt av fulla drag
 

Personsök i skogen

Gick ner till sambons bror med en nyckel tidigare idag. Tanken var att gå hem efter det men då träffar jag svärfars nya och hennes hundar och vi bestämde oss för att träna personsök i skogen.
Först ut var Rocky och efter förra gångens bakslag gjorde han idag stora framsteg efter första försöket.
Vidare med hennes hundar och wow, vilket driv, vilka kunniga hundar hon hade och hennes kunskap, den hade jag velat höra mer av. Jag har ju mest kört på hobbynivå tidigare men hon började rikta in Rocky när hon släppte på och nu förblev jag tyst. Tidigare har jag ropat på honom för att tagga honom lite. Nu la jag mig under granris och väntade. Tillslut dök där upp en liten vovve vid min sida och strax efter kom hon som släppte. Detta ska jag absolut träna vidare på. Han var ruggigt bra idag!
 
Vi promenerade hem i lugn takt och lät honom få leta godis vid ett tillfälle på hemvägen. Väl hemma fick han tokfnatt och matte sprang in och hämtade kameran. Nu har jag en mycket trött men nöjd hund i både huvud och kropp.
Underbara hund, vad matte älskar dig <3

Vad kan ha orsakat Rockys sår?

Satte ut Rocky i linan en kortis och lät honom leta godis och leka med aktiveringboll och gnaga ben medans jag lagade till lite matlådor inför kommande vecka.
 
Hela tiden uppmärksam på om Rocky vill in och kollar ut lite då och då så att allt är ok. Så tillslut så hör jag honom påkalla uppmärksammhet. Kommer ut och då ser han ut så här om nosen.
Någon som på rak arm kan se vad som hänt för jag har ingen aning. Kollade igenom honom grundligt efter fler märken men hittade inget. Tidigare utanför såg jag en ödla utanför, men är skeptisk till att den lilla kan göra sån skada på honom.
Vi får hoppas att det inte är något farligt.
 

<3


Valpmys & bilträff

Godkväll alla mina läsare. Ja ni börjar bli många nu. Ni slog besökarrekord här på bloggen igår med stor marginal. Även idag har många tittat in utan att något inlägg har kommit upp. Härligt! Nu ska jag göra er glada med ett litet inlägg också, så tomhänta härifrån behöver ni inte gå.
 
Dagen började med en tripp till sambon mor, Rocky fick aggera lekfarbror åt två 9 veckorsvalpar hemma hos Maria & Rickard. 8 hundar hade dom hemma idag sammanlagt då hon är hundvakt över helgen.
 
Sambon och jag vi spenderade som sagt vår dag hemma hos hans mor och det var mycket trevligt. Sol, god mat och trevligt sällskap, underbart!
 
Vi fortsatte vår dag till bilträffen i Norrköping för en kväll bland bilar. Fick med mig min kollega från Nyköping som kom ner en stund och visade upp finbilen. Ojojoj, den var vacker verkligen! Provsatt och riktigt snygg var den. Lyx lyx skulle man kunna säga. Men inget slår känslan och den lycka att åka i vår nercabbade BMW z3 i solnedgången hem.
 
Som avslutning på dagen blev det valpmys och jag blir nästan handlingsförlamad varje gång jag ser dom. Känner mig stel som en pinne och vågar inte röra mig för att jag är rädd att jag ska kliva på dom. Så smååå dom är de där pudelvalparna.
Rocky han, han har som sagt aggerat lekgubbe hela dagen. Han har haft valparna klängandes omkring sig och bitandes i hans öron. Så nu är han helt slut, något trött på pussar. Haha, lilla Plutten.
 
Vilken underbar dag och underbar sistakväll tillsammans med min fina sambo som i morgon åker ut på jobb igen.

Vila i frid Elliot <3


Intervju med Maria

Det är lite kul att höra andras åsikter om vår utveckling som jag och Rocky har gjort. Så jag kör på med en till. Maria är en vän som kommit mig mycket nära, hon har inte följt mig och Rocky sen start men hon är nog den som känner till Rocky mest förutom mig. Det är Maria som är dagmatte till honom om dagarna när jag jobbar.
 
Ditt första minne av Rocky:
Det första minnet som jag har av Rocky är en stressad hund, som va osäker i sig själv.
 
Vart var vi:
Vi träffades första gången på bruksan i Finspång på valpkursen.
 
Hur var han:
Rädd och osäker. Även så var han stressad.
 
Hur är han nu:
Rocky är en glad, pigg och busig hund. Han älskar livet och har inga problem
 
Vad anser du var vårat största problem:
Jag tror att det största problemet var nog att både du och Rocky var stressade. Nu när ni båda har stressat ner och blivit mera trygg, och även börjat lita mera på varandra så har osäkerheten i Rocky försvunnit. 
 
 

Husse Matte & Hund

 

Bildserie - Stå på axel

 
 
 
 
 
 
 
 
Sen hände något som inte var tänkt han skulle göra. Haha, han drog ner kepsen för ögonen på matte
 

1 Maj

 
 
 
 
 
 
Dagen har spenderats i Linköping hos min mamma. Min lillebror fyllde nämligen 11 år igår och idag hölls kalas för honom. Lillasyster och jag fotade en del och det blev både invigning av hopp genom rockring och drag på kickbike. Självklart hjälpte jag till när det gick tungt. Men han var som alltid en stjärna och var himla duktig.
Lillasyster Frida 14 år stod för träning av rockring medans jag fotade. Ni skulle sett vilken fin kontakt hon fick av Rocky när dom tränade. Underbart att se!
 
Dagen har varit fantastisk, sol blå himmel och lite värme på det. En fin start på Maj månad. Jag hoppas det håller i sig ett tag nu, det hade varit underbart.

Planer för 2013

-Jag vill detta år ta simkörkort och börja simträna Rocky för att stärka hans kropp och träna något nytt. Kanske kan han bli mindre rädd för att tappa kontrollen när han inte bottnar längre.
 
-Genomföra en hälsokontroll på honom. Det var ett tag sen nu och jag vill bara checka läget lite hur det ligger till. Just nu är han finare än finast i kroppen och han är så fräsch.
 
-Jag vill husvagnscampa. Det ska vi, vi har redan bokat en vecka på Lysingsbadet, Västervik. Det är något Rocky älskar. Han är en riktig husvagnshund min hund.
 
-Jag hoppas att det kommer en kurs vi kan gå någon gång under året där vi kan utvecklas och få lite mer idéer och tips på träning.
 
-Fortsätta träna så aktivt och med så pass mycket miljö-och socialträning som vi gör.