Texas testperiod mot matte

Nu har polletten trillat ner hos matte! Jag har gått hela våren och halvt slitit av mig håret pga att Tex inte äter och matvägrar. Lite kan ha med dålig timing att göra men mestadels handlar detta om trots!
Tex är så trålig i maten, kvällsmaten slukar han, när han äter lunch hemma är det lite sisådär, det kan ju vara mycket roligare där borta. Men frukosten är värst! Som jag trälat med att få i honom maten. Min ork tog tillslut slut och jag vill verkligen inte göra en stor grej av det hela. Så jag bad helt enkelt dagis att ta den biten, dom ger ju flera andra hundar på dagis både frukost och lunch. För på dagis har det aldrig varit några bekymmer. 
Första dagen vi gjorde det här, när jag endast plockar fram Rockys mat, då fick jag mig ett gått skratt. Tex stod som ett frågetecken och undrade vart hans mat var. Han tiggde mat!! Hahaha. Det har bara fortsatt, när Rocky får sin frukost så står Tex och tigger mat, ja såklart jag uppmuntrar det och han får såklart smaka några kulor, men inte för många så han väljer att gå därifrån. 
Nu fungerar maten igen även hemma, men vi fortsätter ge honom frukost på dagis. Han börjar äntligen lägga på sig även om han fortfarande är tunn. 
 

Vem drar ut alla filtarna på dagis?

Grabbarna sitter kvar i den nya boxen med utedel på dagis. Det fungerar toppenbra verkligen! Texas leker av sig med grannen i gården brevid och Rocky njuter av att mysa bland filtarna. 
Men det finns en sak som Texas fått för sig, han drar ut filtarna utomhus och dom luktar inte gått efter det. Jag kan inte säga att dom blir kissade på, men dom kan bli dragna över kiss som finns på marken. Dom luktar inte alls gott efter det. Och varje gång detta händer så kallar matte detta för ``Matteplågeri´´, för då måste matte snällt gå ner på alla fyra och åla sig ut genom hundluckan för att hämta in sakerna igen. ``Matteplågeri´´
Så därför har jag köpt och plockat ihop en leksakslåda till herrn med div bollar, aktivitetsleksaker och grejer. Kanske skulle det få honom att sluta dra ut filtarna. Tog även bort filtarna under en tid för att sen lägga tillbaka dom och se om dom fortfarande får kisslukt på. 
 
Nu har jag fått veta av dagispersonalen att dom sett något som förmodligen stämmer mycket bättre in på varför detta händer. Det är inte alls Tex som drar ut filtarna. Här om dagen när personalen kommer ut till rastgårdarna så är grabbarnas del i skugga men på en plats så tittar solen fortfarande fram. Just på den platsen låg alla filtar i hög och på toppen av berget ligger Rocky och njuter!
Så, ja det kanske inte är Tex som bråkar utan bara Rocky som vill sola!

Rockys garderob av hemmasytt

Jaa, det har ju blivit en och annan overall till Rocky genom åren. Det går åt! Texas har 1, och den kommer inte användas förän till vintern. Rocky däremot han har en hel garderob med olika varianter av overaller. Lite kul att se utvecklingen på hur dessa skapats. Den ljusblå i mittenraden längst till vänster, det är den absolut första overall jag byggt. Den är hela 3½ år nu!
I den här högen finns 5 liknande byggda overaller byggt med enkelt lager fleece. 2 overaller med duddelt lager varav ena är av corallfleece som är tjockare. Det är dom två längst ner till höger. Längst upp till vänster finns två overaller av enkelfleece med bävernylon på rygg och en även på benen. Och så till höger längst upp, regnoverallen jag gjorde igår. Den skall dock göras om lite innan användning!
Detta är en förbrukningsvara, det går åt som smör. Likabra att bunkra upp så man har. Rocky kommer alltid vara en frusen vovve och täckar jag inte så får han problem med kroppen. 

Mer sytt

På mornarna när jag lämnar grabbarna på dagis är det fortfarande lite kyligt. Därför täckar jag oftast Rocky, dagispersonalen tar så¨klart av det när det blir tillräckligt varmt för honom att gå utan, eller byter om det skulle börja regna. Detta dagis är kanonbra på detta!
 
Men Rockys fleeceoverall han har på dagis har börjat gå sönder och efter gårdagens pyssel så satte jag mig ner denna förmiddag och gjorde om hans mönster lite. Jag är som jag sa igår, inte nöjd med frambenen, dom är för trånga för honom och det blir lite jobbigt. Efter lite småfix och nya detaljer så skapades denna idag. Rockys nya dagisoverall. En enkel fleece.
Alla ben har blivit bredare och det för att kunna göra hålet vid frambenen större. Det är alltså den delen som varit bekymmer med. Utöver det har jag minskat ner mudden till en mindre storlek, det vart såå bra! I ryggen finns som alltid kardborre, där har jag också haft lite bekymmer. Har inte riktigt fått till det så det blir stadigt där, det går lätt sönder och töjs ut. Efter mönsterändringen är där nu dubbelt tyg vid kardborren samt ytterligare ett material som gör det mer stabilare. 
Alla sömmar är stretchiga sömmar så nu kan inte heller sömmarna gå sönder.
Jag är kanonnöjd!
 

Regnoverallbygge

Och så har matte varit i farten med symaskinen igen. Det var ett tag sen symaskinen var framme nu. Stått och sammlat dam en tid då jag haft massa annat att göra. Men nu är det långhelg och vi bestämde oss för att komma hem tidigare från husvagnen så man kunde hinna med annat också. Bla detta!
 
Detta är en planerad skapelse, men det har inte blivit av att jag börjat med det. Tanken var att göra en vind och regntät overall som var supervarm. Detta till dagis såklart och till vintern! 
 
Min första modell var så fruktansvärt svårsydd. Inte bara av att symaskinen tyckte det blev för tugnt av alla lager utan även för att det var svårt att sy i två het olika tyger, ett med mycket stretch och ett helt stumt. Det var på tok för svårt. Det bara gled hela tiden. Sen när jag nästan var klar insåg jag att det bara var att slänga, overallen var till Rocky, men inte ens Texas kunde ha den. Jag hade inte tänkt på att göra regnmaterialet större eftersom det är stumt och sitter ytterst. 
 
Nu många veckor senare har jag suttit och klurat på en ny modell. Denna är gjord i endast regnmaterialet, det är tänkt att det ska vara som ett plagg att ha över hans andra fleeceoveraller. Tänkte sätta tryckknappar mellan plaggen få det att hållas på plats. I början gick det bra men nu mot slutet inser jag att jag borde ha slutat tidigare. Så många missar jag gjorde. Mudden är för bred vilket gör att den hänger sådär som den gör under magen. Sen råkade jag klippa av den lite tidigt och fick improvisera lite. Jag måste modifiera om mönstret lite till innan jag kan känna mig nöjd, jag tycker att det blir alldeles för stumt vid frambenen på honom. Men trots det så kan han röra sig någolunda bra. Här på bilden har han alltså en fleeceoverall under och regn/vindoverallen över. 

Bildinlägg - Galna hundar

 

Härmapa!

Jag har nyligen upptäckt en sida hos Texas. Något jag förut slet håret av mig för att jag inte förstod varför, som jag nu sitter och skrattar åt. 
När grabbarna fick noskvalster tidigare i år så avtog ju Tex symptom relativt snabbt, även Rockys men för honom kom den tillbaka....tror jag. Just nu vet jag varken ut eller in. Vi antar att Rocky fick tillbaka noskvalstern, strax därpå hörde jag även Texas börja nysa igen och jag blev såklart orolig och besviken på att jag inte fick bort det första gången.
Texas började nysa, MEN inte för att han behövde nysa utan för att han härmade Rocky när han nös. Till en början var det svårt att höra skillnad på vad som var äkta och vad som var oäkta. Men tillslut kom jag underfund med att Tex härmade Rocky!
Igår var vi och hjälpte en annan familj som köpt valp från samma uppfödare som Tex. Även där insåg jag att han härmade valpen. När valpen inte fick som den ville så började den repa gräs. Texas äter eller repar aldrig upp gräs så där men när han såg hur valpen gjorde så började även han med. Hahaha!
 
När jag nu tänker tillbaka på Texas uppväxt hittills så kan jag se flera saker och anledningar till varför det har blivit som det blivit. Rätt intressant och tragiskt faktiskt. Om vi nu tänker på mitt bekymmer med Texas innekissande på dagis. Det skulle ju faktiskt kunnat vara så att han såg hur Rocky gjort. När Rocky bli orolig och rädd så kissar han på sina saker. Det har blivit mycket mycket bättre, men detta beteende fanns lite kvar av när Texas kom in i bilden. Och då har han helt enkelt tagit efter för att han sett hur Rocky gjort. Tragiskt om det nu skulle vara så!
Det är intressant det där med beteenden och jag kan inte få nog av det. Man lär sig något nytt varje dag

Rallytävling

Det blev en helg i hundens täcken ordentligt! Först utställning på lördagen och på söndan följde vi med Sandra & Lukas till Katrineholm där dom skulle tävla rally. 
Såå kul att se dom tävla, dom är otroligt duktiga båda två. Dom gjorde det så bra att dom gjorde en godkänd runda vilket blev den tredje och därmed tog dom titel i avancerad. GRATTIS!! :D

Norrköping Nationella Utställning

Så var det dags igen! Denna gången nästan på hemmaplan. Idag var det en nationell utställning i Norrköping som vi såklart sett fram emot länge. 
Och jag kan inget annat säga än att jag är så oerhört nöjd med dagen. Jag är så stolt över hundarna och speciellt Texas som idag verkligen visat sig från sin bästa sida. 
Vi kammade hem ett VG och 4:e placering. Fina hunden han är så duktig trots sin bråkiga unghundskropp. Men mest stolt är jag över hans attityd! Jävlar vad den hunden tycker det är kul med utställning! Det började redan när vi parkerat bilen. Det är lite på gott och ont det där. Han tycker det är så kul att han får ett stresspåslag av exaltering. Och när vi sen har varit inne i ringen och visat upp oss så däckar han totalt. Påfrestande att ha kul tycker grabben.
Idag var första utomhustävlingen för iår, det gick så bra trots mycket växlande väder.
Jag vet ju om att han blir så exalterad och glad när vi är ute och tävlar. Är väl medveten om att han behöver göra ifrån sig innan. Men idag hade han svårt att hitta den perfekta platsen, det var en plan och kortklipt gräsmatta utan några buskar. Det resulterade till en liten olycka mitt inne i ringen. Det var nästan väntat. Han blev akut nödig! Stackarn, men nöden har ingen lag och jag kan inte hindra honom. 
Det blev ju bra tillslut, folk får tro vad dom vill men jag vet varför detta hände. 
Texas var på sånt otroligt bra humör idag, han visade verkligen upp sig både i gång och uppställning. Åh vad jag älskar denna hund! Han var som ett ånglok, bara plöjde på och var skitsnygg! Det kändes så bra verkligen!
Ångloket Texas inne i ringen. Han tycker att de andra springer för sakta och jag får ofta hålla in honom så vi inte springer in i den framför. Han har ett sånt otroligt bra steg! Matte är alltid i släptåg efter hunden på utställning, haha.
Idag fick vi en Polsk domare. Usch, jag var så nervös över min engelska inte över själva tävlingen, men det gick ju bra! Tex är lite skum, ibland gillar han domaren, ibland inte. Idag var det inga bekymmer, han lät henne plocka i munnen och på hela kroppen och jag behövde inte ens hålla i. Han backade inte och visade ingen rädsla alls. Så otroligt duktig!
 
 
 

Husse & Matte på semester. Grabbarna på besök hos Uppfödare

Min man jobbar mestadels utomlands, våren som nu övergått till sommar har han inte varit hemma alls mycket. Vanligtvis är han borta några få veckor i stöten, kommer hem någon vecka och så åker han igen. Så har det sett ut de senaste månaderna. 
Förra tisdagen kom han äntligen hem och inför det jobb han är på nu så hade vi bokat in oss för lite semester. Semestern gick fort och nu är min man åter på sitt arbete och honom kommer jag inte få se på 9 veckor! 
Men det var inte detta jag skulle skriva om, utan hur hundarna har haft det under tiden vi var borta.
 
Jag var ledig från jobbet i fredags och hela den dagen satt vi i bilen med några stopp inplanerat. Rocky & Texas är så otroligt bra hundar att resa långt med. Dom gör inte ett knyst och sover hela resan lång. Det gillar jag!
Första stoppet blev i Gränna, lunch med mannens mor och sambo. Vi passade på att fira mors dag och mannens födelsedag på samma gång. Därefter blev det en härlig promenad, bra miljöträning för grabbarna. Så himla mysig stad! 
 
Vi styrde vidare mot Skåne och mannens mormor innan jag och grabbarna satte oss i bilen och körde hem till Texas uppfödare. Det är där grabbarna har varit under tiden vi haft semester. 
 
Jag tycker alltid att det är så svårt att lämna grabbarna, inte bara det att jag vill vara med dom hela tiden utan också för att jag är orolig. Jag är inte så orolig över Texas, han vet jag klarar sig men däremot orolig över att han ska kissa ner hela huset för hundvakten. Ja, han är riktigt bedrövlig ibland och man måste ha stenkoll!
Mest orolig är jag över Rocky, han mår dåligt om han inte för vara med matte. Börjar stressa, varningsskalla och kissa inne på sina saker i ren rädsla av att jag lämnat honom. Lite saker som fortfarande sitter kvar sen hans tidigare liv. 
 
Första mötet mellan mina och Uppfödarens hundar var lilla valpen. Den som jag redan från början trott på att det kommer bli en perfekt lekkamrat till Tex. Och jajemen, dom klickade direkt! Beslutade sedan att vi skulle släppa ihop resten ute i trädgården. Tex blev även snabbt vän med valpens mamma och dom lekte så glatt. Rocky är inte så social i dessa sammanhang, han tar yttervarvet som tillslut leder till att han kopplar bort mig. Den här gången ledde det till att han smet 2 gånger ut från trädgården. Jag hade redan varnat om just detta men M blev förvånad endå. Efter det ville hon inte ha honom lös utan mig. Tex gick ju bra eftersom han lekte med de andra hundarna. 
Det blev lite grinigt mellan mina grabbar och M:s hane, jag upplever att det handlade om rangordning men det hade endast varit det lilla knorr som va när jag lämnade grabbarna. Efter det hade det ine varit några bekymmer mellan dom. 
Inte heller något innekissande från någon av grabbarna vilket gjorde mig djupt förvånad och riktigt glad över. Stolt blev jag och ännu gladare när jag fick höra att Rocky accepterat M:s man. Rocky har ju fortfarande lite bekymmer med män efter hans tidigare liv. Men dom gjorde helt rätt och Rocky visade snabbt att han litade på honom. Även barn är lite jobbiga tycker Rocky, speciellt om dom flaxar och springer emot honom. Men vilken charmunge M har. Dom var lite reserverade i början men efter det så hade det fungerat bra och när jag hämtade dom fick jag se med egna ögon. Rocky hade accepterat barnet och var nyfiken samtidigt som han inte riktigt visste hur han skulle göra och drog sig lite tillbaka av respekt. Men helt utan rädsla och det är viktigast!
 
När jag hämtade hundarna så blev jag så varm om hjärtat. Mina hundar hade haft det bra! Dom hade sluppit vara oroliga och rädda och ist var dom glada och trygga hundar. Nästan så att dom velat vara kvar hos M faktiskt. haha. Fina ord fick dom och jag måste erkänna att jag är bra stolt över dom bägge nu <3