Regnoverallbygge

Och så har matte varit i farten med symaskinen igen. Det var ett tag sen symaskinen var framme nu. Stått och sammlat dam en tid då jag haft massa annat att göra. Men nu är det långhelg och vi bestämde oss för att komma hem tidigare från husvagnen så man kunde hinna med annat också. Bla detta!
 
Detta är en planerad skapelse, men det har inte blivit av att jag börjat med det. Tanken var att göra en vind och regntät overall som var supervarm. Detta till dagis såklart och till vintern! 
 
Min första modell var så fruktansvärt svårsydd. Inte bara av att symaskinen tyckte det blev för tugnt av alla lager utan även för att det var svårt att sy i två het olika tyger, ett med mycket stretch och ett helt stumt. Det var på tok för svårt. Det bara gled hela tiden. Sen när jag nästan var klar insåg jag att det bara var att slänga, overallen var till Rocky, men inte ens Texas kunde ha den. Jag hade inte tänkt på att göra regnmaterialet större eftersom det är stumt och sitter ytterst. 
 
Nu många veckor senare har jag suttit och klurat på en ny modell. Denna är gjord i endast regnmaterialet, det är tänkt att det ska vara som ett plagg att ha över hans andra fleeceoveraller. Tänkte sätta tryckknappar mellan plaggen få det att hållas på plats. I början gick det bra men nu mot slutet inser jag att jag borde ha slutat tidigare. Så många missar jag gjorde. Mudden är för bred vilket gör att den hänger sådär som den gör under magen. Sen råkade jag klippa av den lite tidigt och fick improvisera lite. Jag måste modifiera om mönstret lite till innan jag kan känna mig nöjd, jag tycker att det blir alldeles för stumt vid frambenen på honom. Men trots det så kan han röra sig någolunda bra. Här på bilden har han alltså en fleeceoverall under och regn/vindoverallen över. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback