Då är matte igång och syr igen!

Inte för att han behöver fler men matte har varit så otroligt skapandesugen nu ett tag. Och med en hel del tyger och pryttlar i garderoben gör saken inte mindre olidlig. I förmiddags åkte jag hem till mamma i Linköping och hämtade hennes symaskin. Den jag använder är lite trasig sen en tid tillbaka. 
 
Började egentligen redan igår med mitt skapande. Gjorde om mitt mönster lite, så dagens overall fick bli ett testplagg. 
 
Mallen har jag gjort helt på frihand. Tejpade ihop papper och la över honom, klippte ut hål för benen och halsen, en hel del trixande men tillslut blev det en mall. Ca 1 år efter jag gjort klart min första så fick jag höra om en mall som redan finns att köpa som ser nästan likadan ut som den jag har. Hihi tycker jag är lite kul. 
 
Denna overall fick bli en testvariant med de nya ändringarna på mallen. Men det har också tillkommit lite nytt som jag aldrig gjort förut. Första gången jag sytt mudd! Mudat ärmarna, halsen och vid magen och bak till svansen.
 
Jag är riktigt nöjd med mitt skapande, trots att detta bara var en testomgång. Som synes i bild 1 så blev den lite lång och går ut över svansen. Kanske även nåågot för tight, någon cm till hade inte varit dumt. Skulle inte tagit bort den delen där kardborren tidigare satt. Nåja, den fungerar!
 

Kommentarer
Anonym

Snyggt! Gillar muddat :)

2015-02-28 @ 18:09:44 | http://livetsomlukas.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback