Utställningsträning Onsdag

Idag var det träning för ``Utställnings Sara´´, Sara igår får heta ``Sara E´´. Det är alltså två olika Saror jag umgåtts med. 
Idag var det åter dags för en utställningsträning. Det kändes skönt eftersom Tex härom dagen hade en dipp och var inte alls med på noterna. Idag hade han en topp. Jag behövde knappt göra något alls. Han ställde sig automatiskt och sprang på som bara den. Så otroligt snygg han är min lilla vän. 
Idag hade Sara med sig sin hund ut som störning och för att få fler hundar i ringen. Det är den utställningsvana dvärgschnauzern Qiwi. En mycket bra hund att låta Tex lära sig av. Han brydde sig inte ett smack utan han sprang på finfint. Vi har även kommit fram till att vårt bästa läge är att vi får springa efter någon, vilket drag! Wow, han var grym verkligen! Mindre bra är att Tex har svårare för att springa på gräs...idag tränades det mycket på gräset och vi ser en tydlig skillnad. Han tappar balansen och faller i galopp. Så hädan efter blir det hårdträning på trav i gräs för att stärka balans och minska nosandet
Tex fick träna på att vara själv en stund, något han tycker är pest och pina. Men Rocky vill ju också träna. Han hade träningssug idag. Tog upp kontakt och ville bara mer, riktigt på hugget verkligen. Och så var jag tvungen att för första gången se vad som hände om jag satte utställningskopplet på Rocky! Det var en upplevelse! Rocky gör ju allt perfekt, han litar på det jag gör och gör allt så perfekt. Det slutade med att han både ställdes och vänstervarvade. Duktig hund! Kul att se verkligen.
 
Vi hade börjat avrunda, hundarna satt i bilen och vi stod och pratade. Då kommer Saras mamma Linda med sin hund. Och genast kom tankarna att vi ville se hur Tex skulle reagera i ringen med en hund framför och en bakom. Just det där bakom har JAG svårt för men Tex visade mig att det behövde man inte bry sig om. Han sprang fint i kopplet. Sen säger Linda som var först. ``Jag länger lite´´ och jag tänkte, ja jag går så fort jag kan. Det slutade med att jag som i vanliga fall går till Tex fart, jag fick småspringa. Tex han längde på skitfint så att Sara som var efter tappade hakan och ställde sig inne i ringen för att kolla på honom. Han jobbade på så otroligt bra, helt galet var fort det gick! 
Det slutet vart helt kanonbra. Hundarna hade fått vila och han kom igen och avslutade som bäst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback