Semester = mer tid att blogga

Det känns helt fantastiskt underbart med semester. Slippa känna att man ska behöva välja bort saker för att hinna med annat. Nu slipper jag att välja bort bloggen och kan skriva massor och varje dag vilket känns underbart!
 
Dagens träning har varit fortsatt träning i inlärningen av slalom och idag även positioner, det var ett tag sen vi höll på att finslipa den delen. Vi kör inte länge med de bägge delarna utan vi varvar lite. Så på ett träningstillfälle så körs båda delarna fast med färre repitioner. Korta korta pass flera gånger om dagen, och att sluta i tid!
 
Vi har haft slalompinnarna upp i trädgården en tid nu just för att kunna träna såhär ofta. Dom står i tre stationer, station 1 är med en pinne. Det är steg ett, att kunna gå runt en pinne. Station 2 är med två pinnar. Steg två, kunna gå igenom två pinnar. Och slutligen station 3 är med tre pinnar. Steg tre, kunna gå igenom port två. 
 
Vi har tagit det mycket lugnt, arbetat oss igenom alla stationer, speciellt de två första så han riktigt kan dom. Nu har vi nyss börjat nosa på station 3 och idag tog han självmant tredje pinnen helt själv utan att jag visade honom hur han skulle gå. Bra där! Han tänker själv och äntligen börjar han att förstå vad jag vill. Vi har klarat detta förut på agilityplanen men då har jag fått visa honom vägen hela tiden. Nu känns det som att vi måste komma vidare och då har ``free shaping´´ hjälpt oss massor. Plus att det tar med på honom att tänka själv än att få allt serverat hela tiden. Sen har jag märkt att hans självförtroende har stärkts av detta och det gillas skarpt!
 
I lydnaden tragglar vi med att han inte ska sväva ut så mycket i högersvängarna samt att bibehålla ögonkontakten med mig. Idag fick jag tummen ur och tränade mot vår garageport. Det tog inte lång tid innan positionen satt, även när vi lämnade den trygga väggen. Så vi fortsatte med kontakten. Ja, jag får ju peppa honom massor men även där så fick vi till det riktigt bra tillslut. De två pusselbitarna ihop blev riktigt fint! 
 
Ikväll blir det lite fjärr, inlärning av nya kommandon till det. Det har funkat kanon hittills så fjärren sitter nog den med snart. Ska testa lite nya saker framöver så kanske han kan hålla sig rak och still på en plats. Lite klurigt det där men det ska nog gå. Vi kämpar vidare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback