Lägesrapport om Rocky

Vi hade precis kommit hem efter en lång bilkörning med långa bilköer. Jag satte mig ner en kort stund för att bara inte göra något en liten stund innan jag skulle börja med städning och lite annat. Jag fick ett sånt sug efter att gosa med min hund och ställer mig upp för att gå bort till honom. När jag kommer fram ser jag att han fått en väl markerad ``bulle´´ på högersidan av nosryggen. Man blir ju direkt orolig!
 
Jag började klippa gräset och hade ständig koll på Rocky för att se om något hände med honom. En timma gick, gräset blev klippt jag gick in. Bullen var fortfarade kvar. Sätter mig och skriver ett nervöst inlägg här på bloggen och 10 minuter efter det kollar jag till honom igen. Då är bullen borta!!
 
Då blev jag bara mer orolig, tänk om jag inte skulle se om hela huvudet hade svullnat upp, tänk om jag inte skulle lägga märke till det. Många tankar snurrar runt i skallen. Strax därpå ca 15 minuter efter att bullen försvunnit hoppar jag in i duschen. Kollar till Rocky en sista gång och han ser normal ut, kanske något lite längre fram på nosen. Kan jag ha missat när jag kollade honom sist?!
 
Hoppar in i duschen, lät dörren vara öppen och la Rocky i hans bädd som jag placerat precis utanför toaletten. Duschade klart och drar undan drapperiet och möts av en hämsk syn. Rockys ansikte hade svullnat upp, hela han var bulig och uppsvullen. Jag får panik och behövde samtala med Rockys uppfödare. Ringer sen runt för att hitta ett jouröppet djursjukhus. Lättare sagt än gjort, Valla hade precis stängt 10 minuter tidigare så jag kom till Strömsholms djursjukhus. 
 
Under samtalet med veterinären så svullnade ansiktet upp hela tiden. Nu svullnade vänstersidan av ansiktet upp. Ögat kunde han inte öppna mer än till hälften av svullnaden och mungipans ände försvann. Han såg ut som om han snusade och hamstrade mat. Skinnet blev rosa och knottrigt likt som när man får myggbett. Han började klia sig.
 
Veterinären tyckte inte att vi skulle komma in. Dom trode precis som både jag och Rockys uppfödare anat att det var just en allergisk reaktion. 
 
Men mitt under samtalet med veterinären märker jag hur svullnaden går ner. Mycket märkligt! Vi la på och svullnaden gick ner ännu mer efter det. Vid läggdags så såg han bra mycket bättre ut, snusläpp och hamsterkinder endast. Men då började han klia sig något otroligt mycket, på hela kroppen! Det fortsatte han med hela natten. Vände, vred, kliade och sov oroligt. Inte många timmar sömn denna natt.
 
När vi vaknade kl 5 i morse kollade jag direkt till honom. Hade ju haft koll på honom hela natten då han fick soa i sängen. Det ville han dock inte utan han ville ligga i sin bädd. Det slutade med att jag fick lägga bädden i sängen också! Haha. Men iaf, kl 5 i morse så syntes det ingenting på honom. Men han fortsatte klia sig.
 
Rocky mår bra, jag hade bett dagis hålla ett extra öga på honom men dom har inte sett något, han har varit precis som vanligt. Jag undrar verkligen vad som kan ha orsakat denna allergiska reaktion som han fick. 
 

Bullen på nosryggen när jag först la märke till den


 
 
 
 
Här lägger sig svullnaden då precis efter samtalet med veterinär. 
Här syns hur ögat var påverkat och hur sned han blev i munnen av sin snusläpp och hamsterkind.
Dessa bilder är ingenting mot hur han såg ut när han var som värst. Då kunde han inte se mer än på halva ögat!




 
 
Rocky får fortsatt vila. Vi tar det säkra före det osäkra och vilar några dagar innan vi kör igång igen. 
Det har dock matte svårt för. Hela dagen har jag kommit på mig själv med att funder på vad vi ska träna på under kvällen. Haha. Matte får vänta lite!!!

Kommentarer
Malin

Hej hej..
Jag har en dvärgpinscher/chihuahua, och hon fick något liknande för några år sen.. Jag tror hon blev stucken av något eller biten av pissmyror. Dock så såg Buddha värre ut, så de kunde ha varit en geting eller något. Svårt att hålla koll på dom när man e ute på tomten..

//Malin

Svar: Jag är ganska säker på att han blev stucken av en geting tyvärr. Han visade ganska tydligt på exakt det stället jag trodde han fått det ifrån. Där fanns ingenting mer än gräs...Bilderna visar tyvärr inte från tillfället då han var som värst. Hans öga svullnade så mycket att han inte kunde öppna, ena mungipan försvann och han var ``bullig´´ i hela ansiktet. Samt den där rosa huden med ``myggbett´´ som han haft tidigare vid en reaktion
Sandra

2014-06-24 @ 10:05:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback