Att vända en negativ sida till något bra

När sambon sa att jag var tvungen att hämta honom från gymmet igårkväll, då kändes det tungt! Jag jobbar så fysiskt om dagarna på jobbet så när jag kommer hem är jag helt slut. Rocky får sitt men det är allt, jag störtar i säng redan kl 20.00 om kvällarna. Går upp 04.30. Så fort jag sätter mig ner hemma så kommer jag inte upp sen. Och när då min underbara sambo, blivande man ville att jag skulle hämta honom på gymmet ca 3 timmar efter jag slutat så blev jag inte så glad. Det tar ungefär 30 minuter till Finspång där jag skulle hämta honom men så ytterligare någon mil rakt ut på landet. Det känns meningslöst att åka hem, sega ner sig och sen i princip vända och åka tillbaka. Men så kom jag på att jag kunde hämta lilla Rocky och ta en lång lång promenad i centrum. Jag vände det negativa till något roligt istället. Så fick det bli och så blev det. Landetborna tog sig en nästan två timmar lång aktiveringspromenad i den lilla byn. Vi han med att snacka lite skit med de underbart trevliga personalen på djuraffären, träna lite lydnad i affären mellan varven när det kom kunder och matte inte ville störa längre och Rocky fick massa godis av personalen som alltid är liks glada åt honom. Vilken underbar energi han hade, och vilket träningspass. Mycket bra störningar och annat nyttigt för oss båda. 
Vi fortsatte våran promenad och gick förbi blomsterhandeln, då blev jag sugen på att kika på lite brudbuketter. Rocky fick följa med in som tur var. Honom la jag ner vid disken Medans jag och en personal sprang runt och kollade buketter och blommor. Han låg helt still!!! Och det var ingen dålig stund heller som han fick ligga där. Inte ens när det kom in en kund förflyttade han sig, men däremot bad jag honom då att komma, vilket han så snällt gjorde. 
Vi fortsatte våran promenad och den började då lida mot sitt slut, då fick jag syn på en hundägare som var ute med sina t hundar, varav en var en sån där underbart snygg schäfer som Sandra vill ha. Jag fick upp hennes uppmärksammhet och bad om att få ställa lite frågor. Och det fick jag. Och jag valde helt rätt person att fråga, verkligen. Det visade sig att hon tävlat lydnad i elit med terven hon hade med sig. Schäfern visade sig vara importerad från Tyskland med mycket bra temperament. Eftersom både hon och jag tull en början hade lite svårt att få våra hundar att lyssna så ställde jag mig lite på håll. Men då jag inte hörde ordentligt och min hund är så duktig så sa jag åt honom att ligga kvar där på gräset där vi stod så jag kunde gå närmare och prata lite med hon med hundarna. Jag är så stolt över min hund, trots att vi inte är så vana vid möten, speciellt inte hundmöten där vi bor och han var så nyfiken på att hälsa så låg han helt still kvar där jag sa åt honom att ligga. Underbara lilla Rocky, han är för bra den där hunden. 
Vi stod och pratade bra länge tills min sambo slutligen ringde och efterlyste mig och ville hem. 
Det var en mycket vacker tik hon hade, så underbar och Sandras hjärta för schäfrar, ja den slutade inte banka där inte. 

Ikväll märkte jag direkt att Rocky hade mersmak från gårkvällens träning. Han sökte självmant upp min vänstra sida ganska så omgående när jag hämtat honom från dagis. Så jag passade på att fortsätta lite. Det gick som vanligt bra, men just nu går det bättre. Han bjöd inte bara på ett helt fantastiskt underbart temperament och lycka, utan också på finfina NÄRA positioner. Han var mycket följsam och verkligen jätterolig att träna med. 
Vi har ju haft en liten paus en stund, där han enbart fått göra saker han gillar bäst och inga krav. Han har valt att inte träna så mycket alls, förän igår. Då kändes han redo och idag som sagt var han mer än villig och sökte upp min uppmärksammhet och ville träna. Men jag kommer att hålla fast vid att fortsätta på det här spåret, Rocky kan inte ge mig den typen av träning jag vill. Det blir bara pannkaka och då är det bättre att låta bli. Då blev det så här och det blev ju underbart bra :)

Kommentarer
Anonym

Vila är de bästa efter träning då får dem själva tid att smälta och ta in de dem gjort o när man sedan kör igen är dem ofta grymma=D

2014-02-27 @ 10:06:28 | http://www.luzza.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback