Rocky sjuk

Igår efter jobbet åkte jag till dagis och pckade in hundarna i bilen, sen styrde vi mot Västervik. När jag kommit fram och lastat ur vovvarna på gräset utanför mamma märkte jag direkt att Rocky var orolig. Något stämde inte. Strax därpå kräktes han...
 
Vi tänkte inte mer på det utan slängde på oss badkläder för nu ville matte bada. Det ville Rocky med för satan vad glad han blev nere på stranden. Vem var först i tro? Jo Rocky!
Rocky fick sina älskade flytgodisar och jädrar vad han simmade på. Vilket drag det var i honom! Vilken glädje, så kul verkligen, nu ser man på honom från gång till gång hur roligare han tycker det är med simmet. 
 
Men lagom till vi kommit utt stod det som en fontän ur munnen på honom, där kom allt godis och det vatten han slukat under simmet. 
 
Han klöktes flertalet gånger under kvällen och jag testade att ge honom mat. Kunde inte riktigt tyda kräket, men ifa det skulle vara galla så testade jag att ge honom mat. Han åt med god aptit och verkade tycka det var väldigt gott. Men den maten fick han inte behålla länge. Han fortsatte kräkas.
 
Natten var lugn, vi fick sova hela natten. Men så fort jag klivit upp och hundarna fick röra på sig så kom det igen. Jag han ut tack och lov.
Jag serverade frukost och till min förvåning så ville han inte ha den! Min matglada hund som äter nästan allt, han ville nu inte ha sin frukost!
 
Han fortsatte att klökas hela förmiddagen, nu var magen tom för det kom inte upp något längre. Jag bestämde mig för att åka och inhandla hans magtabletter attapectin och åkte direkt till Jami Hundsport.  Men väl där hade inte dom det hemma så åkte vidare till nästa djuraffär. Inte dom heller. Inte heller apoteket som brukar ha det. Det fanns ingenstans så matte fick snällt gå in och handla A-fil och ris. Hade tänkt fisk med men det var slut.
 
Rocky började bli medtagen, han kändes seg och trött. Såklart iom att han inte fått behålla något sen fredagsmorgonen. Men fortfarande lika glad. Vid ett tillfälle noterade jag hur Rocky sträkte på sig och såg smärtan i honom. Jag började klämma och känna och hittade en mycket hård uppblåst mage. En stund senare var den mjuk igen. Han har alltså gaser i magen. Från att inte ha ett hum om vad felet är så vet jag nu att hjärtat har ont i magen iaf. Jag tänkte tillbaka på hur hans avföring varit och kände direkt att han skulle behöva bli lite mjukare i magen.
 
Jag fick inte i Rocky någonting, inte ens A-filen gick ner. Försöte lura honom genom att kladda ner näsan på honom så han tvingades slicka sig runt munnen och tur var väl det. Jag lyckades lura magen och hittade sen leverpastejtuben. Den VILLE han smaka på så fortsatte att lura magen med den. 
 
Mitt i allt kom min pappa och farmor lite oanmält och vi tog en promenad. Hundarna fick stanna hemma, vill inte slösa på Rockys energi och jag visste att vi skulle gå en bit. När jag kom tillbaka igen hade mamma lyckats få i honom två matskedar A-fil igen. Han hade ätit helt frivilligt och velat ha. Så nu verkar det som att vi är på banan igen. 
 
Dagen har varit en vilodag, inte gjort många knop. Men heter man Texas och är valp så kan man inte sitta still så länge. Han har trots allt vilat fint hela dagen. Nu hade han bra mycket energi på lager. 
Vi tränade lite mer på ``sitt´´ ``ligg´´ och ``stå´´ vilket gick kanon. Vilken arbetsvillig hund han är. Så rolig
 
Här kommer lite bilder från badet i går.
 
 
 
 

Kommentarer
Malin

Usch, inte alls roligt när dem är dåliga. :( Hoppas att han fortsätter att krya på sig!

Svar: Nej, det är inget kul att se sina bästa vänner må dåligt. Men nu hade vi tur. Idag är han som vanligt igen. :)
Sandra

2014-08-02 @ 19:45:34 | http://SuperMagic.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback