Dessa öron

Dessa öron, jag blir inte klok på dom! När vi tog hem Tex så stod båda upp, det ena svajade lite men stod ändå. Sen har dom levt sitt egna liv de där öronen. Ena veckan hängde ena och det andra stod, veckan efter var det tvärt om. Sen hade vi en period då båda öronen stod rätt länge men nu, nu hänger båda öronen igen. Haha. Jag vill ju ha stå-öron på lillkillen! Att det ska vara så svårt att få dom att stå!
Jag tejpar och tejpar, så håller det sig ett tag innan man får börja på nästa. Så håller det på. Det ena står och andra ligger. Nu har han hängöron helt! Jag tejpar febrilt upp dom men lilla Tex har lärt sig att man kan ta bort det tydligen. Härom dagen käkade han upp min fina tejpning, den lilla rackarungen! Bara för matte att tejpa om och hoppas att det ska hålla sig den här gången.

Kommentarer
Anonym

Han är ju så liten, de kommer säkert ställa sig. Det är väl ingen brådska :)

2014-08-27 @ 12:14:07
Paulina

Öronen lever sitt egna lilla liv ända fram tills dom bytt alla tänder, då brukar brosket i öronen hårdna. Man kan hjälpa öron-brosket lite på traven genom att ge extra benmjöl under tandömsningen.

Svar: Ok, intressant! Det visste jag inte :P Men när börjar dom tappa tänder? :) Ska jag fortsätta tejpa eller låter jag bli?
Sandra

2014-08-27 @ 12:18:27 | http://brukspinnar.wordpress.com
Paulina

Dom börjar tappa tänderna vid omkring 4 månaders ålder och ska ha tappat alla vid 6 månader. Jag har aldrig tejpat mina valpars öron,trots att dom varit svajiga periodvis under valpperioden, utan jag har bara använt mig utav kalcium-tricket, samt att jag dragit(mycket försiktigt!)/masserat lite i öronen när valpen sovit så att dom ställt sig upp utav sig själva.

Lycka till!

Svar: Tex är ca 4½ månad och jag har inte märkt något än. Kanske dröjer lite på honom. Hur märker jag tydligast att han börjar tappa tänder? Tack för allt hjälp, ovan valpägare. Fick ju Rocky som 2½ åring
Sandra

2014-08-27 @ 20:38:49 | http://brukspinnar.wordpress.com
Paulina

Det är lite individuellt exakt när dom börjar tappa, men din lille Tex kommer nog börja tappa sina när som helst. Dom brukar tappa de små pyttetänderna fram först, och det är ju inte helt lätt att märka. De stora är lättare att se när dom är lösa. Tydligaste tecknet brukar vara att valpen blir öm och lite besvärand av att använda munnen samt att valpen får en stark doft av järn i munnen. Håll lite extra koll på hörntänderna, det är inte helt ovanligt att dom inte vill lossa på naturlig väg på småhundar.

Lycka till!

Svar: Haha, ALLA framtänder är lösa och två är tappade :P
Sandra

2014-08-28 @ 07:30:53 | http://brukspinnar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback