Ett veterinärbesök, en fyskoll

Ja, vid första tillfället på simmet fick jag berätta lite om Rockys bakgrund och berättade då att han har ont i ryggen och att syftet med simmet var att hålla musklerna i trim och i gott skick. Hon klämde då på ryggen och Rocky sköt rygg direkt. Så när tränaren vid andra simträningen påpekar åter igen att jag borde göra en fyskoll på honom för att se lite mer så bokade jag helt enkelt in en tid.
Idag var det då alltså dags. Vi hoppade in i bilen och styrde mot hundrehab. Rocky trodde han skulle få simma när vi satt där men ist fick vi träffa en trevlig tjej, som var väldigt bra visade det sig till slut.
Jag fick berätta om Rockys bakgrund och hon rynkade näsan bra många gånger innan hon tillslut började klämma igenom honom. Jag måste säga att jag är bra imponerad över honom, han höll god stämning under hela besöket. Lika glad trots att någon klämde och tryckte på honom överallt.
Mycket intressanta ting hittade hon. Rocky har ju som ni vet problem med hals/svalg, om han drar i kopplet börjar han kippa/hetsandas eller hur jag ska förklara det. Hon tryckte på halsen och framkallade detta ljud och eftersom jag alltid hört det enda sen han kom till mig så förklarar hon det som att han kanske är lite trång där. Hade detta varit nyuppkommet så hade hon trott att han hade kennelhosta.
Vidare till nacken, där hade jag velat ha en kommentar men hon sa inte alltid något och då inget på den delen. Så förmodligen hittade hon inget där. Jag följer ju med dit hon kommer och berättar på vägen, och nacken är ju en del han haft problem med tidigare med stelhet. Där har jag ju löst det med att alltid hålla honom varm och torr med hjälp av täcken. Annars blir han stel.
Vidare mot ryggen, jag såg att han sköt rygg, men inte alls lika mycket den här gången. Vidare ner till höften, där satt det! Han markerade något på bägge höfterna. Vi pratade massor kring detta och jag har nu fått svar på mycket saker. Tex, varför han alltid tittar mot bakdelen när man lyft honom och ska sätta ner honom igen. Men som hon sa, detta är inget att gå vidare med eftersom det är såå pass lite. Hon påpekade att det KAN bli pålagringar med tiden men inget att tänka på nu. Det är alltså vad hon tror, för slappa höfter han har. Hon menade på att det ser jag med tiden om jag behöver gör något för honom.
För att förebygga och hålla hans kropp i schack får ju han även glucosamin sen tidigare, bra för leder och har gjort en enorm skillnad på min vän, det tillsammans med Back on Track och massage tyckte hon var en bra kombo. Det skulle jag helt enkelt fortsätta med.
Vi pratade om träning och vad jag inte bör göra osv och tillslut kom det ``Fortsätt med det du redan gör, du verkar ju redan ha koll på läget´´ Sen till Rocky en mening som fick mig att känna mig så glad ``Jaa du Rocky, jag tror inte du vet hur bra du har det, din matte har redan tänkt på allt´´ Gissa om jag blev glad över att höra en sån mening!
I träningen ska det bli lite av allt, precis som förr. Men mer av höga benlyft, skritt, mjukt underlag och mer träning mot bakdelen till.
Det känns skönt att fått det gjort, att få veta varför han har haft ont i ryggen. Det är helt enkelt som så att han haft ont i höfterna och spänt sig så han fått ont i ryggen. Men nu vet jag att ryggen inte är allvarligt, inte heller någon annan del på honom. Känner mig såå lättad och så glad över dagens besök. Mer lycklig blir jag när jag tänker på hur glad och positiv han var under hela besöket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback