Hundraser - Vilken hundras ska jag ha?

Jag vill börja med att säga TACK! Vilken respons jag har fått och vad information. Helt underbart! Rolig och intressant läsning har jag verkligen haft denna vecka. Nu tänkte jag att ni skulle få komma själva med raser som NI tycker skulle passa in på mig och min familj.
 
Den här texten har ni nog sett tidigare men här kommer den än en gång
.
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Kommentarer
Pernilla

Labrador tycker jag låter som den perfekta rasen för dig! En hund som är lättlärd, arbetsvillig, tålig men som även trivs bra i familj med att bara gosa runt vissa dagar. Jakten som finns i labbarna är bara till en fördel, sällan något som ställer till det för ägaren. En frisk ras som passar till det mesta, går bra ihop med de flesta hundarna om den har ett bra psyke. Har en lång livslängd, lättskött och älskar äventyr. Underbar ras! :D

Länka gärna min blogg :)

2013-11-16 @ 20:09:25 | http://terrierliv.weebly.com
Terése

Tror du skulle trivas med en hel del olika raser, och jag förstår att du inte tycker det är helt lätt. En bouvier des flandres, rottweiler (som du var inne på tidigare) Briard, korthårig collie och labrador?... och säkert en hel del andra raser som jag inte har så bra koll på.

Bouvieren är ju dock den jag känner till allra bäst, och vill du ha en stabil, trygg och modig hund med stor arbetslust som även är duktig på att ta det lugnt, så har du den där ;) Det enda som inte stämmer är vakten, men det är verkligen ingen hund som skäller i onödan, och min är för övrigt en riktigt usel vakthund :P

2013-11-16 @ 20:28:16 | http://bouvierbaby.se
Thess

Har ju själv både labrador och dvärgpinscher och när jag läste din "så här vill jag att hunden ska vara-lista" idag igen så måste jag säga att det låter verkligen som om du vill ha en labrador. Att de har jakt i sig skulle jag inte alls påstå, det är en jakthund, ja, men det är en apporterande fågelhund. Den ska inte jaga själv, bara hämta. Älskar att bada, älskar människor, vanligtvis inte alls dominanta mot andra hundar, miljötrygga, sociala och arbetsvilliga om du väljer en bra kennel och framförallt inte övergöder dem. Min labbekille är det bästa val jag gjort! Han är otroligt lekfull och trots en ålder på snart 8 år så tror de flesta att han bara är 1,5 år. Ganska "barnslig" ras med andra ord, men en bättre allround-kompis finns inte!

2013-11-16 @ 20:59:11
T

Som collieägare så tycker jag ju att collie låter som en ras för dig! En ras som är trogen, otroligt familjekär och med på allt! En vån för livet, som absolut inte bangar för träning eller mys i soffan.

Annars; kelpie, tollare, aussie! :-)

2013-11-16 @ 21:21:16
Alexandra med Gizmo

Jag tänker direkt på jaktlabrador eller jaktgolden! Möjligvis en dp men då gäller det ju att hitta bra linjer med aktiva föräldrar.
Av erfarenhet har jag även märkt att jaktgolden tyvärr väldigt sällan har en bra "av-knapp", till skillnad från jaktlabben. Av den anledningen skulle jag välja labradoren om jag valde mellan dom raserna..
Underbara raser som är framåt, öppna för nya människor och arbetsglada :)
Lycka till med letandet!

2013-11-16 @ 22:17:21 | http://gizmo.webdon.nu
Lina

Pudel, labbe, sheltie(mini collie)

2013-11-16 @ 22:44:15 | http://Luzza.blogg.se
åsa

sheltie

2013-11-17 @ 03:26:26
Julia och Hugo

Tollare!! Läs i min blogg om det jag bara nyligen skrev om rasen, eller kolla Hugos bph på hemsidan. Fullständigt orädd, vilket jag tycker är den viktigaste egenskapen som går att visa på BPH/MH. Det finns även filmer på hemsidan.

Tollaren är förvisso en jakthund, och jag själv förespråkar att den ska få stanna som det, att den ska KUNNA användas i såväl jaktprov som praktiskt jakt, MEN ägaren behöver inte ha den ambitionen. Tollaren är en väldigt bra allroundhund som passar till det mesta! Av och påknappen är en av rasens "kända för" och de har lätt att gå från 0-100 (på både gott och ont). De blir inte galna av hemmadagar, men kräver som rutin (i vanliga fall, och mestadels) daglig aktivering både mentalt och fysiskt, såklart. De skäller väldigt sällan, men har testa närmare till pip. Men det är lite utav en uppfostringsfråga också ju. Samma med dominans/social kompetens. Det tror jag blir vad man ser till att göra det till, främst vad man visar valpen i den viktiga åldern då grunderna sätts.

Hoppas att du hittar en ras som passar dig!

2013-11-17 @ 04:49:22 | http://juliaochhugo.weebly.com
Emilia & Strike

Som jag skrev på fb - definitivt en jaktlabbe i mina ögon.

2013-11-17 @ 12:00:31 | http://emiliagalotti84.blogspot.se/
Emilia & Strike

Just det, jag har nämnt en kh collie i ena inlägget där, står fast vid det fortfarande ;-)

2013-11-17 @ 12:01:15 | http://emiliagalotti84.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback