Hundraser - Rottweiler

Viss erfarenhet, men mycket varierad temperament har jag stött på. Ingen har varit riktigt som den andra
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Rottweiler? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Rottweiler?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Kommentarer
Jonas Augustsson

Det viktigast är att lära känna sin hund och se hur den riagerar i olika situationer.
Samt att du ska vara påläst och se om det är en rätt ras för dig.
Jag önskar dig lycka till i ditt val.

2013-11-15 @ 09:50:34 | http://diablokillen.blogg.se
Lina

Luzza är en väldigt enkel rottweiler o vad man får när man köper sin valp de vet man aldrig. Därför lär man vara rejält påläst och veta hur man handskas med olika situationer.
Luzza är lugn medans en av syskonen e galen.. Bits o gör utfall...
Man får den hund man förtjänar och rottis är mer en enmanshund med de menar jag att den ofta tyr sig mer t den ena än den andra i familjen.

Skit svårt att tipsa om uppfödare då de e svårt att hitta bra man lär sätta sig ner o lusläsa hunddata på skk.
Vill man ha en atlet rottis el utställnings biffen ?
Frågor kan bli många. Jag ställer gärna upp i den mån jag kan om du har frågor.

2013-11-15 @ 13:20:02 | http://luzza.blogg.se
Denise

Jag har lite erfarenhet av Rottweiler. Men jag tror inte att den rasen stämmer in på allt du vill att din nya hund ska vara/kunna. Jag har en Flatcoated Retriever och jag tycker att den rasten passar väldigt bra in på det du efterfrågar. Nu tränar jag väldigt mycket med henne och olika saker. Du kan se i vår blogg vad vi gör :)

Terése

Egentligen så tycker jag att det låter som om du skulle gilla att äga en bouvier des flandres, men en rätt rottweiler skulle nog inte vara helt fel heller. Det är ju bara det där med att hitta rätt rottis som är lite gisslet.

2013-11-15 @ 19:01:43 | http://bouvierbaby.se
Camilla Johansson

Rottweilern är en fantastisk ras. Kan inte rekommendera någon kennel, men, precis som med alla raser, så gäller det verkligen att hitta rätt uppfödare. Åk till många, ställ tusentals frågor och kräv "papper" på allt.

Det känns ju inte som att det är en rottweiler du är ute efter? De har ju vakt - vissa självklart mer än andra, behöver jobbas mycket mentalt. Vissa klarar utav att ligga och slappa utan problem och andra måste man jobba med. Den "dominanta" delen kan man ju inte säga något om,så mycket som spelar in där men det är ju en ganska stor och tung ras så att det kan bli problem mellan en rottis och en Pinscher, självklart, men det kan det ju bli mellan "vad som helst".

Att tänka på, ja, en riktigt bra och serös Uppfödare är ju A och O. Du ska kunna träffa minst tiken - och gärna fler hundar för att få en bild av mentaliteten. Se till så att de är ordentligt hälsotestade. Ett riktigt bra foder, ta det luuuugnt i början - de behöver inte tränas så mycket, bättre att låta den gå lös i terräng och träna lite balans. Hållbar "träning" och mycket socialisering. Går det att undvika trappor, hopp in och ur bilen mm så är det bra. Du måste vara stabil och säker på vad du gör :) Jag skulle ha "regler" redan från början, t.ex. koppelgåendet så att du inte får ett problem i framtiden med en 50kg's rottis.

2013-11-15 @ 20:51:15 | http://incrediblecreatures.se/
Camilla Johansson

// Ska ju vara en reggad kennel med godkända uppfödare, valparna ska bli reggade. Ta aldrig en "Renrasig men utan stamtavla" - då är det något fel. :)

2013-11-15 @ 20:54:54 | http://incrediblecreatures.se/
Heléne

Jag har ingen erfarenhet av rottweiler men det verkar vara en bra hund att arbeta och tävla med. Det är ofta folk på bruks och tränar rottweiler när jag är där. Men jag har fått för mig att de kräver en del av dig som ägare.

Själv har jag en finsk lapphund och av din beskrivning här ovanför så låter det som att det skulle kunna vara en ras som passar dig. De har en väldigt tydlig av och på knapp och är lätta och lyhörda att jobba med. Vet iaf en tjej som kör räddningssök med sin flappis och de har precis klarat första provet. Jag har för avsikt att köra sök och spår med min kille så småningom också :)

2013-11-15 @ 21:40:12 | http://lapphundenatle.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback