Hundraser - Lancashire heelers

Vet ingenting alls om dessa. Men föll för dom nyligen när jag såg dom för första gången på bild.
 
Vad jag vill ha för hund:
Jag vill ha en hund som går fram i alla lägen. Miljöträning är något jag utsätter hundarna för ofta och man kan beskriva min träning lite som ``lite av varje´´.
Min dröm vore att få utbilda en hund till räddningshund och biten med personsök vore jättekul att få träna. Jag vill ha en hund som är arbetsvillig men har en ``av´´-knapp när inget händer.
Att en dag komma till punkten tävling är något jag längtar till. Att få tävla skulle vara jättekul.
Men så bör hunden vara en riktig familjehund och tåla dagar med att bara vara, gosa och ta det lite lugnt. Jag är spontan och hunden måste då klara av det.
Gillar reser med lite fart och fläkt i, som älskar träning och är lyhörd, men inte ljudar för mycket, jag själv kan lätt bli stressad och irriterad när det gnisslas. Även vakt och jakt är något jag inte behöver i större mängder!
Rocky behöver en lugn och säker hundvän som absolut inte är mer dominant än han själv. Man märker stor skillnad på hur han beter sig bland vännerna och jag har insett att han behöver en vän som är längre i rang än han själv. En lekfull ras som liknar Rockys temperament hade han inte tackat nej till.
Vi är inga pälsmänniskor och föredrar den släthåriga typen som Rocky har. Vi kan tänka oss pälsen på schäfer/rottweiler
 
Vad har ni för erfarenhet av hundrasen Lancashire heelers? Har ni några bra tips på bra kennlar och vad bör man tänka på när man köper en Lancashire heelers?
 
Som tack för hjälpen vill jag väldigt gärna länka till er blogg eller hemsida. Så kommentera nu och hjälp mig med mitt framtida val av hundras.

Kommentarer
Chelsea

En nära vän till mig har haft två stycken (har en nu också) den första var helt underbar, den tävlades i lydnad och agility och hon tränade varje dag med den! Den hon har nu tränar hon 4 dagar i veckan i lydnad och agility men den är hysterisk den dagen den inte får göra något, den har haft svårt att koppla av och är väldigt skällig. Då är detta en tjej som jobbar stenhårt med sin hund men den har ändå svårt att koppla av. Jag skulle nog inte rekommendera denna ras till dig från mina egna erfarenheter och upplevelser MEN alla hundar är individer så kanske bara är denna som är lite "knäpp" haha!

2013-11-22 @ 19:37:38 | http://quirkydogs.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback