Smarta tips

Nu tänkte jag dela med mig av några enkla små tips.
 
- När du tränar med din hund så använder du dig av träningsgodis. Men hur stora är godisarna igentligen? En frolic kan du lätt dela i mindre bitar, likaså en beef stick och andra mjuka godisar. Då räcker det både längre och hunden blir inte mätt.
 
- För att öka arbetsviljan lite ytterligare kan du ha olika smaker och bitar av godis i träningsblandningen. Då blir det som en överraskning för hunden när den får något och hunden tröttnar inte på godiset. För hur många köper endast en sorts godis i affären?
 
- Gör promenaden roligare. Istället för att bara gå en promenad kan du aktivera med olika aktiviteter. I skogen kan du hoppa på stock och sten, hunden får då bättre balans. Du kan utföra trick och kasta ut godis i lite högre gräs för att aktivera näsan. Ju mer ni gör tillsammans destå bättre kontakt får man tillsammans.
 
- Ist för att köpa dyra aktiveringsleksaker så kan du ta en vanlig pet-flaska. Gör två hål på vardera sida strax över mitten av flaskan. Trä igenom en lina och häng upp. Lägg i godis och låt hunden leka. Billigt men bra!
 
- Ytterligare ett leksakstips. Köp en billig fleese-filt och klipp isär den i tre långa delear. Fläta ihop och knyt så har du en bra dragleksak.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback