Marias Historia - Hundslagsmål

Jaha alla läsare nu är de Maria som skriver här. Jag tänkte berätta lite om vad som har hänt hemma hos mig dom senaste två veckorna. Nu är de så att Jackie inte bor hos oss längre, utan har fått flyttat till ett annat hem. De var det bästa för henne, bäst för alla fast de va jobbigt.

Idag för två veckor sedan så var jag ute på promenad med Orvar, Flisan och Jackie. Vi var alla glada och jag gick o bara njöt där i skogen. Flisan och Jackie sprang runt lösa o busade och jag lekte med Orvar på annat håll, jag såg inte riktigt vad som hände, men rätt som det var så hör jag att dom slåss. Dom har ryckt ihop flera gånger innan, men de har aldrig varit så illa att dom vill döda varandra, men den här gången så bråkade dom rejält. Jag vet inte va det var som utlöste det hela, men ja misstänker att de kan ha varit för att Jackie vaktade mig och Flisan råkat komma lite för nära. Jackie gick på Flisan och bet henne o Flisan biter självklart i försvar för att det gjorde ont. Jag försökte sära på dom, men dom var totalt låsta i huvudet, det enda dom ville var att döda varandra. Jag fick isär dom en gång men jag klarade inte av att hålla dom så länge på grund av att dom var fruktansvärt starka. Jag tappade dom o dom rök ihop igen. Ja försökte på alla vis, men det enda ja såg var en massa blod o de ja tänkte var att nu kommer en att dö!

Ja visste inte hur ja skulle göra men det ja förstod var att jag var tvungen o få isär dom. Ja försökte ännu en gång till, men klarade inte de då heller. Tredje gången så halkar jag till på isen och hamnar under hundarna och mellan o Flisan får tag i min arm, det var inte meningen av Flisan. Flisan bett o slet för hon trodde de va Jackie som hon bett i. Jackie fortsatte o bita Flisan och jag försökte komma där ifrån. När ja väl kom lås så hade ja ett stort öppet sår på min arm, och de gjorde fruktansvärt ont. Men för att få hjälp var ja tvungen att ta mig tillbaka till bilen och åka hem. Ja lämnade Jackie och Flisan och började gå mot bilen, Orvar följde efter mig och följde med hem, medans Flisan och Jackie blev kvar i skogen. Väl hemma efter en jobbig bilfärd då jag inte kunde röra min högra arm där hon bet, Jag gick jag in och bad om hjälp.

Rickard var som tur va hemma och han hade en kompis också hemma. Rickard fick åka upp till hundarna och Rickards kompis skjutsade mig halvvägs till sjukhuset där en ambulans stod o väntade. Rickard berättade för mig att han möttes av två hundar som låg ner och väntade på att någon skulle komma. Rickard öppnade bagageluckan o dom hoppade in utan bråk, dock va dom väldigt blodiga. Flisan haltade kraftigt och hoppade på tre ben. Rickard ringde Sandra och här hemma sedan så kom min bästa kompis Sandra och hjälpte Rickard o ta hand om hundarna, dom hade flera sår men inga som var så allvarliga att vi var tvungna och åka till veterinären. Sandra, Rickard och hans kompis gjorde ett helt fantastiskt jobb med dom, o en extra stjärna till Sandra då hon var så lugn och tog verkligen hand om dom.

När jag sedan kom hem från sjukhuset många timmar senare så såg Flisan ut som en julgran då hon hade bandage överallt. Hon hade fått smärtlindring och fått sina sår tvättade och omlagda. Nu haltade hon inte längre! Jackie hade endast några mindre sår som vi hittade just då.

Jag själv behövde bara sy ihop såret och tvätta rent det, inga muskler eller ben gick av, så ja hade enorm tur. Men ja kan säg att de är inte skönt o bli hundbiten för usch så ont de gjorde och nu efter två veckor så har jag börjat kunnat röra på den och använda den, dock har ja inte så mycket styrka än, men de kommer.

Så alla läsare ja kan rekommendera er att gå inte i mellan när hundar bråkar.

Efter den här händelsen så levde Jackie i ett rum och Flisan i ett annat rum. Dom gick inte alls ihop, kunde inte se varandra och de gick inte alls att få dom att bli vänner igen, Tråkigt men sant! Det var då vi var tvungna och ta det jobbiga beslutet om att omplacera Jackie till ett hem där hon får vara ensamhund. Vi kände att situationen som hade blivit var alldeles för allvarlig och det var bara en massa stress då man var tvungen att se till så att dom inte träffade varandra.

De var riktigt jobbig, men ändå känns det bra och rätt att omplacera henne. Nu kan man slappna av lite mera och man behöver inte tänka hela tiden på va man kunde göra och inte kunde göra, då Jackie kunde vakta godis, mat och ben. 

Ja sitter fortfarande o funderar på va som hade varit de bästa i den här situationen, men ja vet inte.


Kommentarer
Zandra

Hon har kommit till ett bra hem kan jag tala om :) hoppas att det fungerar bara.

2013-01-20 @ 09:33:36
Paulina

Åh så tråkigt :( Krya på dig och det var ett bra beslut!

2013-01-20 @ 13:54:30
Jenny

Oj va tråkigt, tur ingen vart mer skadad. Är inget kul och bli biten:-/ har blivit det i vaden av en hund och precis som du skrev om Flisan så trodde den här hunden att det var något annat! Lycka till med Flisan o Orvar nu! Tur Du fick sån bra hjälp av alla!

2013-01-20 @ 14:48:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback