Foder & Ben

I det här inlägget tänkte jag berätta lite om vad min hund får för foder.
Från början körde jag Royal Canin, mini adult på honom. Det fungerade jättebra fram tills jag upptäckte att min förra hund inte klarade av att äta det. Han blev allergisk och jag bytte till James wellbeloved. Jag gillar det fodret än men sen blev Rocky dålig i maten ett tag nu i höstas och jag började misstänka att han fått ont i käken. Han har ju problem med den sen tidigare vanvård. Då blev jag rekomenderad Sam´s Field. Små små torrfoderkulor och han lyckades äta lite bättre. Men då blev jag allt mer sugen på att testa färskfodret Vom og Hundemat. Så idag äter Rocky till största del färskfoder och i det blandar jag i några få kulor med antingen JW eller Sam´s Field.
 
Utöver detta har jag även Plaqueoff som är bra för tänderna, Glucosamin för lederna och vid behov har jag Vätskeersättning i vattnet.
Märker jag att han är påväg att bli dålig i magen så ger jag honom någon mejeriprodukt. För det vet ni väl, att mjölk, fil och andra mejeriprodukter gör så att magen hamnar i bättre skick. Det gäller även oss människor. Så Rocky får en skvätt mjölk vid dessa tillfällen. Och jag måste säga att det har fungerat väldigt bra på honom.
Blir han dålig någon gång så får han det absolut snällaste man kan ge en hund. Ris och fisk. Det är det absolut snällaste och det ger jag några dagar innan jag försiktigt börjar vänja över honom på sitt gammla foder igen.
 
Jag är väldigt noga med att hålla Rockys mage igång. Han får testa på att äta lite av varje, för vem vet. En dag kanske han får i sig något olämpligt som han inte brukar äta och då blir inte magen glad.
Rocky äter i ben och godisväg väldigt varierat. Från början fick jag verkligen tänka mig för vad jag köpte till honom men nu kan han äta både det ena och det andra. Märgben, lamben & oxben, grisöron, annat lufttorkat och knorrar. Det är saker Rocky fått lära sig det senaste året. Idag klarar han av att äta det mesta och han njuter av det för fulla muggar. Han tycker det är så gott! Det här med ben tycker jag är viktigt, en hund behöver få göra av med sitt tuggbehov lika mycket som att det rensar tänderna. Och ett plus på det är ju att det också är gott!
 

Kommentarer
Sara

Du vet att du kan blöta upp torrfodret i vatten en halvtimme - timme innan du ger honom det, så gjorde vi med Ärtis.

Svar: Absolut =) Det gör jag redan. Tack för tipset iaf =)
Sandra

2013-01-09 @ 18:30:19 | http://atli.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback