Övning ger färdighet

Varför ska det vara så att när man är som mest inspirerad till träning och har en himmla massa idéer så har man så mycket annat som skall göras. Men trots det har vi fortsatt våran nya träning, dvs ``klossträning´´ och ``apportbocken´´. 
 
I klossträningen körde vi snabba reaktioner och flyttningar runt och jag måste säga att han får till der väldigt bra. När jag först såg denna typ av träning funderade jag länge på hur jag skulle få min hund att endast ha framtassarna på och gå med baktassarna, men på något vis fick vi till det och det fungerar jättebra. Snabba förflyttningar till en början och därefter gick vi vidare till att han också ska återgå till sittande läge. Något han hade lite svårt för med framtassarna på klossen. Men tillslut fick vi även till det med. Övning ger färdighet!
 
Apportbocken togs fram lite också, mest för att se vad som fastnade i vår träning sen sist. Det visade sig gått framåt och han förstod direkt vad som gällde. Kunde även notera att han dessutom öppnade munnen något när han närmade sig bocken. Så vi gjorde det där man inte ska göra, igen. Öppnade munnen och placerade bocken där och idag gick även svansen med bocken i munnen. Så sumering av bocken blir att han har en mer positiv inställning till den. 
 
Vi plockade bort klossen vid ett tillfälle, ville se vad som hände. Snabbheten följde med men har man en överambisiös hund så blir ju positionen lite ``hej kom och hjälp mig´´. Han hamnar gärna med rumpan bakom mina fötter. Så vi fortsätter klossträningen en stund till och övar vidare.
 
Jag är bara såå träningssugen, hittar inspiration lite överallt och nya idéer ploppar upp. Hoppas det håller i sig. Och att sluta leta mer verkar vara omöjligt, det letas träningstips hela tiden. Och en sak är säker, här ska vi träna oftare med godare belöningar. Kycklingfärsen var underbar tyckte Rocky!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback