Från pannkaka till strålande i ett shapingpass

Jag vet med mig att jag är alldeles för pratsam. Jag pratar för mycket när jag tränar med Rocky, så det är något jag måste jobba vidare med. 
Hade precis ett shapingpass med Rocky där klicker och godis var belöning, inget prat alls till en början var tanken. Först förstod han inte riktigt vad jag menade, så jag hjälpte honom lite på traven och klickade för minsta lilla. Då, jösses vad han började bjuda på uppvisningar. Och i ett helt annat tempo än vanligt! Rocky visar mycket tydligt att det är trick han vill hålla på med, oftast så sätter han sig ner och vinkar och det var precis vad han gjorde nu med. Men han fastnar lätt i samma saker så en upprepning sen ville jag att han hittade på något annat. Han blir ju så glad när han får träna och det strärker hans självförtroende något enormt på här viset. Till en början var allt lite halvtaskigt men klicket hamnade så perfekt alla gånger att vi fick till fina sitt utan några tassar i luften, höra vinkningar och stå och ligg var inget halvvägs som det ofta kan bli när herrn blir för uppspelt och tycker det är kul. 
Tillslut ville jag annat än sitt, ligg och stå, vinka och andra konster så jag började ignorera det beteendet och så fort han ens tittade åt dom utlaggda lapparna, konan och leksaken så blev det på nytt ett klick. Han började med att stänga låda. Sen var vi på det igen, lådan, konan, leksaken, lappen
För att variera lite till så bytta jag lek och ignorerade sakerna för tillfället fortfarande utan att säga något. Han snabbt på och la sig ner. Klick! Sen valde han tempot och vi kom in på snabbhet i de olika varianterna. Jisses vad duktiv han blev, så snabbt det gick, men åter igen så hamnade vi i samma tre lägen och jag tog till ljudkomando. Nu skulle vi träna stadga i de olika delarna. Till en början blev det pannkaka då vi precis tränat på att vara snabba. Han var mycket snabbt upp på fötter från ligg och lika snabbt ner från stå. Men sen så, sen så fick vi till det, och även det fick vi till riktigt bra. Stadga är verkligen något som Rocky har svårt för. Och åter igen matte måste lära sig att vara tystre trots att upprepning med kommando underlättar för Rocky. Men jag är supernöjd med kvällens träning. Helt klart en ny kombination på uppbyggnad av träning som ska göras igen. Så kul när det bara går bättre och bättre!

Kommentarer
Maja Krstic

sv; ja det är minnsan en upplevelse! just detta var en förmån för alla som gått steg 2 på marma.
på sbk's sida kan du hitta information för de olika ungdoms kurserna som är upp till 18 år, rekommenderas! skit kul är det! För oss som har mindre hundar som tyvärr inte får certa så kommer man inte så mycket längre utan om man vill fortsätta inom tjänstehund får man se till att ha en hund som uppfyller kraven storleksmässigt, tyvärr. Men man får oftast upp ögonen för det militära efter ungdomskurserna på marma och jag har nu fortsatt fast inom flygvapnet och hoppas lyckas gå GMU ("lumpen")

mvh / maja :)

Svar: Åhh vad underbart det låter. Men nu är ju jag ingen ungdom längre ;) Legat inne i lumpen har jag gjort, fick tyvärr avbryta lite för tidigt. Men oj så kul det hade varit att få ligga ute i fält med hunden. Så avis på dig
Sandra

2013-12-01 @ 19:23:40 | http://majazoro.blogg.se
Paulina

Klickerträning är verkligen galet roligt! :D

2013-12-01 @ 19:46:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback