Det går framåt

Jag vill först bara göra ett förtydligande. Det här med att Rocky är rädd för husse handlar inte om att husse har gjort något mot honom. Det handlar om att han haft en taskig tidigare husse i hemmet innan oss. Min sambo älskar hundar och gör allt för våran lille plutt. 
 
Men om vi går tillbaka till igår. Det här beteendet kommer förmodligen sitta i hela hans liv. Hans rädsla för män och att min sambo har det jobb han har, passar väl inte så bra ihop. Rocky och jag lever mestadels bara han och jag och så dyker sambon in lite då och då. 
 
Igår kom som sagt va Rocky hem till mig och husse, han fick stanna ytterligare en natt hos nya dagmtte och husse eftersom jag kom hem senare än väntat. Rocky kom hem på förmiddagen och som väntat var han livrädd för husse som bara ignorerade precis som han vet att han ska. I går eftermiddag kom både Rockys husse och nya daghusse hem. Rocky reagerar lika dant för BÄGGE! Alltså lika rädd för husse som nya daghusse trots att han haft jättekul hos honom de senaste dygnet, men det var som bortblåst! Alla hastiga rörelser blev förbjudna och det var inte förän jag skulle visa hur jag gjorde för främmat som vill klappa på Rocky. Lyfter alltid upp Rocky så ingen böjer sig över honom. Jag lyfte upp honom för husse och efter det var det inga problem längre. Och så gjorde jag likadant för daghusse och även där släppte han. Hm märkligt, men nästa gång husse kommer hem från jobb då ska jag se vad som händer om jag lyfter upp honom i husses höjd och se vad som händer efter det. 
 
Idag har Rocky inte vait rädd alls, men ytterst lite reserverad för möte eller om vi som i det här fallet går in till någon där det sitter folk. Han blir vaktigt nyfiken. Men alla män har kunnat prata, klappat och busat med honom, ikväll var det fyra styckna som vi åt mat med och inga problem där inte. Ist la han sig till rätta i Robins kusins knä och nästan somnade. 
 
Så nu har rädslan släppt ordentligt tycker jag. Skönt. Det gick fortare den här gången upplever jag det. Och vi fortsätter att låta Rocky sova mellan oss även inatt, tror det hjälpte och så var det mysigt.

Kommentarer
Paulina

Kan det inte ha att göra med att han är rädd att bli sparkad? :) Isåfall är der ju inte så konstigt om han blir tryggare högre upp!

Svar: Jo visst har det lite med det att göra men det gäller bara män med lite grövre typ och med längd ;) Det handlar mestadels om att Rocky blivit misshandlad av män tidigare. Och det är väl inte det mest optimala att jag lever mycket ensam med en man som kommer hem lite då och då. Men kanske att vi har hittat en lösning nu :)
Sandra

2013-12-20 @ 20:44:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback