Svajig aptit

Texas var en matglad liten valp när han kom till mig förra sommaren. Han började ta efter Rocky vid maten och han är som en dammsugare. Delar jag inte färskforder så slukar han allt i ett svep. Tex började göra så även han. Men nu mot våren har allt ändrats. Texas har varit riktigt trälig ett bra tag och jag får näst intill mata honom för att han ska få i sig något. Han är ju redan så tunn, han behöver inte gå ner, tvärt om han behöver lägga på sig!
Men Tex verkar inte vara så intresserad av mat längre, det är så mycket annat skoj som händer runt om. Och mitt upp i allt blir han matförgiftad. Iom det så bytte jag foder, från färskfoder/BARF till torrfoder. Oj så han åt, han älskar verkligen torrfodret. Han ser bara lite rolig ut när han äter, det är inte som Rocky, han slukar maten medans Tex tar kula för kula, haha.
Men efter en tid så kommer ointresset för mat tillbaka. Jag har funderat och funderat, pratat med folk omkring mig och får höra om fler hundar som tappar aptiten när värmen kommer. Jag testade att låta maten stå i kylen innan servering, med lite vatten i. Nu har det gått några dagar och han äter på mycket bra!
Jag tror absolut att det kan ha med värmen att göra, men jag har mina misstankar om att han vill ha variation på maten! Mm, så vi får se hur länge det här håller i sig, när/om han tappar intresset igen och vad jag ska hitta på då. Men fram tills dess ska jag njuta av vad jag ser framför mig, en unghund som börjar lägga på sig och är riktigt snygg i kroppen just nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback