En riktig kortpassdag med framgångar

Vilken lugn och givande träningsdag vi har haft. Så stolt över både mig själv och Rocky. Mig själv för att jag lyckats hålla mig till kortkorta pass utan att gå över gränsen och sluta för sent. Och över Rocky för att han inte bara utfört och lärt sig en ny sak, utan två. 
Idag har vi som jag tidigare skrev tränat ihop de moment vi tränat på ett tag och fått till ett ställande vid min vänstra sida. Vi har fortsatt träna på det i omgångar under dagens gång. Det går framåt, helt klart. 
Men nu ikväll blev jag så sugen på att träna in något nytt och försökte lära honom att fånga godis i luften. Det här är en sak han kan ta på fel sätt och bli osäker över. Men jag gick in och visade honom att han var duktig. Jag fick peppa honom massor och undvika att säga ordet NEJ. Säger jag det ordet fel en enda gång så börjar han undvika mig. Men idag lyckades vi, vi fick till det jättebra och han lyckades ta den tre gånger. Jag såg på honom att det var krävande för honom.
Han fick sitta framför mig och jag visade godisen, därefter höll jag den över huvudet på honom så fick han titta upp. När jag ansåg att han fokuserade som mest, då släppte jag och han fick ta den. Men det var riktigt på gränsen till att han inte visste vad han skulle göra och bli osäkerhet. Jag puschade helt enkelt så mycket jag kunde utan att gå över gränsen. Det är då jag anser man lär sig bäst! När han väl tagit godisbiten blev han förstås överlycklig. Det krävdes allt bra mycket tålamod från min sida och mycket fokus för Rockys del. Men jag är fruktansvärt nöjd över oss båda idag. Nu räcker det för idag, Rocky kanske för en gång skull börjar bli lite trött ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback