Fått upp ögonen

Det här med all filmning den senaste tiden har gjort att jag har fått upp mina ögon för hur JAG gör saker och ting under träningspassen. Det finns vissa punkter i klippen som jag nu ser att man kanske borde ändra på. Som tex: Jag är väldigt ljus i rösten när jag ger kommandon till Rocky vilket gör att allt låter näst intill likadant. Han hör kanske inte vilket ord jag säger. Jag ska sänka tonläget och vara mer tydlig när jag uttalar orden. 
Det här är jätteviktig del i träning tycker jag. För inte ska det vara så att hunden inte hör vad matte säger, det leder till att hunden gör fler fel och eftersom in hund hatar att göra fel så mår ju han dåligt på grund av det. Så matte ska träna på uttal av ord samt sänka tonen lite.
 
En annan sak jag noterat, det är det här med längden på träningarna. Jag tycker att man inte ska nöta ut med repitioner på repitioner utan få repitioner men vid fler tillfällen vill jag ha. Bara det att när jag filmade en träning en gång så blev den inte alls sådär kort som jag trodde, det kändes kortare än vad det var. Filmen visade helt andra minutrar än vad jag trodde. 
Anledningen till att det nu går framåt med det som gick bakåt för en tid sen är för att jag nu mera alltid har en skål med godis och en klicker framme. Varje gång jag går förbi den så tar jag upp 1 max 2 godisbitar och övar, sen går jag där ifrån. Självklart lyckas han varenda gång och självförtroendet har stärkts. Han lyckas ju hela tiden och blir då gladare. 
 
Jag ger så mycket signaler till Rocky, dubbelkommandon och även andra signaler som han såklart vill läsa och förstå. Det tar ju både längre tid för honom att utföra det jag frågat honom om och ju fler signaler han får destå fler missförstånd kan förekomma. Jag ska lära mig att låta honom vara, inte ge för många signaler, för det blir bara så rörigt och så mycket fel. 
 
Det är de här smågrejerna man hittar när man studerar filmerna från träningspass. Dom är så viktiga och jag är glad att jag funnit dessa brister så jag kan ändra på dom. 
Nu är det bara att träna på. Öva, öva och öva lite mer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback