Helgbestyr

Helgen har varit toppen, lugn och skön utan en massa stress. Känner att det varit precis lagom med träning för hundarna. Texas har fortsatt träningsstopp. Den där lilla valpen som var vuxen i skallen har blivit vuxen i kropp men valp i huvudet. Han behöver mer tid. Det syntes tydligt på helgens miljöträningspromenad. Vi fick en helt perfekt miljöträning inne i Västervik, mycket folk, högtalare som inte var på tok för höga och möte med andra hundar. Rocky skötte sig som alltid klockrent. Däremot lilla Texas, han fick mest åka på armen då han blev helt blockerad av stress. Märks att det var länge sen vi miljötränade! Men jag förstår honom fullkomligt och därför fick han åka på armen, där kommer han högre upp och ser lite bättre. Han blir genast lugnare. 
 
Jag blev dessutom positivt överraskad. Det kom fram först en man och FRÅGADE om han fick klappa, självklart fick han det, ypperligt tillfälle att träna på det tänkte jag. Sen kom det fram en kvinna strax efter och även hon frågade. Det visade sig att hon mycket väl kände till rasen. Sen bakom min rygg lite senare kommer det fram en gubbe och böjer sig över Rocky för att klappa med sin hund i släpptåg. Jag han att be honom att backa lite då jag inte vill att hundarna ska träffas och avstyrde en eventuell rädsla hos Rocky. Han klarar inte att man böjer sig så över honom. En bit in i promenaden hör jag någon på håll fråga om han kan få släppa fram sin hund till mina. Det tog inte lång stund att avläsa mannens lilla hund, en skällig och överaktiv Chihuahua som drog mot oss. Jag svarar att det gick inte tyvärr. Vid det laget hade redan mina hundar börjat varna mig för hunden, det syntes tydligt att det inte var deras typ av lekkamrat. 
 
Vi kommer till bilen i parkeringshuset och blev stående där en stund då övriga inte kommit dit än. Passade på att träna lite med Rocky. Fritt följ, ställande under gång och inlärning av ``spinn´´. Jag är otroligt stolt över Rockyplutt som grejade detta trots att det kom bilar och folk överallt. Full koll på mig hela tiden och med en fantastisk träningslust och vilja till att lära sig. Rocky som sen tidigare redan kan ``snurr´´ lärde sig det nya tricket ``Spinn´´ trots den bullriga och nya miljön med folk och bilar som kommer överallt. Bästa älskade Rocky!
Hela helgen har jag varit sysugen. Jag och en till säsongare på campingen har pratat lite smått om det och det dröjde inte lång tid när jag kom hem innan jag satt vid symaskinen. Det finns alltid saker att förbättra och nu när jag lär mig mer och mer så kommer man på nya saker man skulle vilja testa eller nya varianter av något. Grabbarna har fått byta box på dagis, till en box där dom kan gå ut när dom vill. Mer om det kommer snart. Men iom det så kommer min rädsla över Rockys kropp tillbaka. Från en varm box med golvvärme till en box visserligen inomhus, men där dom kan gå ut också. Superbra för dom men jag blir så orolig för Rockys kropp, han får ju så ont i kroppen när han blir kall. Så jag har gått och funderat på nya varianter av overaller till grabben det senaste.
Idag när vi kom hem från husvagnen ställdes symaskinen äntligen fram igen. Här skulle testas på den modell jag haft i tankarna. En fleeceoverall i dubbelt fleece, med mudd på ben och under mage. Hög krage med åtdragbar snörning och kardborreknäppning i ryggen.
Jag är nöjd, riktigt nöjd. Men som alltid kommer man på nya saker vartefter och saker man kan göra bättre till nästa gång. Men jag är nöjd, riktigt mjuk och härlig är den och varm framförallt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback