Texas träning

Den senaste tiden har Texas och jag tränat mot att tänka själv. Han har haft svårt för att förstå vad jag menar men vid ett tillfälle gick det upp ett ljus för honom. Än är vi inte där men härom kvällen fick vi till ett superbra pass där han verkligen jobbade själv. Hoppas det lossnar snart för där såg man hur mycket han vill arbeta! Växlade mellan tänka själv arbete och fortsättning på komandon mot enbart röst eller handkomando ``Sitt´´``ligg´´``stå´´. Hand kan han helt och hållet men nu försöker vi på enbart röst. ``ligg´´ är svårast. 
 
Jag har alltid sagt att Rocky är arbetsglad, men nu har jag insett att Tex är minst lika glad. Men han är glad åt träning på ett annat sätt. Han vill utvecklas, Rocky vill göra det han kan, då är han glad.
Jag tror så förbannat mycket på denna lilla hund! Det han har visat mig hittills så tror jag själv att vi kommer att komma en bra bit. På Texas kommer jag satsa, Rocky vill inte längre, han nöjer sig med det han kan. Och får han det så är han superlycklig. 
 
Vi har två projekt igång för tillfället. Projekt ``tassen´´ och target. ``Tassen gick relativt fort att få honom att göra, nu har vi endast tränat några få gånger men vi tar det lugnt. Däremot target på en liten liten åda var svårare. Men vi grejade det till slut. Mer övning ska det bli. 
 
Men det han är allra starkast på är nog endå utställningsfronten. Det märks så tydligt på honom att han älskar att visa upp sig. Han skiner upp och jävlar vad han går på ibland! 
 
Nä, jag tror mycket på denna lilla valp. Och jag är så tacksam över att just han kom in i vårt liv. Det blev så otroligt bra tillslut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback