Framsteg i spåret

Förra veckan ringde jag och bokade tid på vårdcentralen. Chefen fick välja vilken tid jag skulle dit och nu i efterhand tycker jag att han valde rätt. Att bo och jobba i olika städer är både bra och dåligt. Idag väldigt bra! För när jag var klar på vårdcentralen så var det fortfarande ljust ute, och att åka tillbaka till jobbet för att jobba någon timma tyckte vi alla var totalt onödigt, speciellt när jag har en bra bit att åka. Så jag har jobbat halvdag idag! 
 
När jag insåg att det fortfarande skulle vara ljust ute när min dag med jobb och ärenden var över, då riktades alla mina tankar åt att lägga personspår. Och spår blev det! Varsitt fick grabbarna på vägen hem och så lät vi det ligga medans vi åkte vidare hem och gjorde annat så länge. Idag blev det en ny skog för att slippa onödiga missar och saker som kan störa vår träning. Jag valde att lägga i svärfars skog. Jag kan inget annat är att älska den skogen. Så mysig verkligen och perfekt att lägga spår i. 
 
Först gick jag ut Texas spår. Med honom får jag fortfarande tänka mig för vart jag lägger för att det inte ska bli för svårt. Det är ju trots allt tredje gången det här tillfället han gör detta. Sen när man har två helt olika individer gör inte saken lättare. Tex största svårighet i detta spår blev blåbärsriset och riset. Den lilla primadonnan Tex, han är inte den som plöjer fram och går på. Han är lite fjantig när det gäller vatten och höga saker såsom rid och annat i skogen. I övrigt fick han ett lagom långt spår, matte kanske klantade till det och la början och slut lite väl nära menmen.
Jag tog på Tex hans utrustning och släppte på honom på spåret. Jag blir lika paff varje gång. Lägger ju godis i spåren, i början lägger jag ut rätt mycket, sen har jag haft i spåren också men mindre och mindre för var gång. Idag hade jag inte alls mycket i spåret. Bara början och slutet. Rocky tar tid på sig att hitta godiset i början, men det gör inte Tex, han hittar godiset och tar någon, sen direkt på spåret utan att vända sig om. Jättekul verkligen! Det syns att han gillar att personspåra!
Det var vid ett ställe precis i början, när han inte riktigt hade fått full koncentration än som han tappade bort sig lite. Men sen gick det klockrent och han hittade slutet! Bästa hunden, han kan nog bli suverän i spåren med lite erfarenhet bakom sig. Blåbärsriset och den biten gjorde han framsteg på, han klarade sig över men lite jobbigt tyckte han att det var, men jag såg på honom att det inte var fullt lika jobbigt som det annars brukar vara.
 
Rocky fick ett lite klurigt spår. Mycket svängar och över både vitmossa och sten, lite tätare skog och lite glesare. 
Jag släppte på Rocky och det tog inte lång stund innan matte villat bort sig men inte behövde jag oroa mig över att inte hitta tillbaka. Den biten sköter Rocky! Jag fick halvspringa efter honom så stensäker var han på vägen! Nosen tätt intill backen och som en bulldozer var han. Höll sig skapligt till kärnan hela vägen, det var vid några ställen på det glesare stället som det flutit iväg. Mycket häftig känsla! Han är helt otrolig med sin näsa! Blir lika glad varje gång. Han är så duktig min fina vän <3
 
Resultatet blev, två lyckliga hundar som hittade rätt! 
Det här ska vi deffinitivt fortsätta hålla på med!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback