Tips på bra hundfilmer

Tänkte tipsa om några bra hundfilmer.
 
Eight below
Det är nog min absoluta favorithundfilm. Så mycket känslor, tårar och spänning på en och samma gång.
Det handlar om en man som tvingas lämna sitt spann och sina älskade hundar lite akut. Men vädret gör det svårt att komma tillbaka till hundarna och det tar dom flera månader att ta sig dit.
En mycket sevärd film enligt mig. Ni kan inte missa
 
Hachiko
En sann historia och det för mig innebär mycket tårar. Och det är precis det som händer i denna film. Tårar efter tårar rakt igenom hela filmen.
Det handlar om en man med sin hund som följer sin husse troget. Både lämnar och kommer och möter husse på tågstationen varje dag. Han sitter där och väntar. En dag kommer inte husse hem och Hachiko sitter där troget fortfarande och väntar på husse trots att husse avlidit sen flera år tillbaka.
 
Hotel for Dogs
En film som jag tycker har ett bra budskap. Man ska ta tillvara på varandra och det man har. En spännande ungdomsfilm med mycket att skratta åt.
Den här filmen handlar om två syskon med lite trasslig bakgrund. Dom hittar ett gömställe i form av ett gamalt hotell och barnen börjar rädda hundar från gatan. Hundarna blir allt fler och fler och tillslut händer det som inte får hända. Någon kommer på dom.
 
Iron Will
En spännande film som är värd att se.
En ung man får för sig att börja med hundspann. Hans plan är att vinna ett lopp för att vinna pengar till att rädda familjens gård.
 
Snowdogs
En komedi som handlar om en tandläkare som får ett arv efter en avliden släkting i Alaska. Själv har han aldrig sett snö. Han åker dit för att se vad det är för något och samtidigt kollar han upp sin släkt.
Tillslut ställer han upp i en slädhundstävling  med dom hundar han ärvt.
 
Air Bud filmerna
Vem kan ha missat dessa filmer? Är dom inte för underbara trots att det är ungdomsfilmer. Ja det handlar om en kille som hittar en golden retriver och ja. Ni måste se dessa filmer. Så roliga och sorgliga men också mycket spännande filmer.

Kommentarer
Paulina

Jätteintressant inlägg, tack för tipsen! :D

2013-02-04 @ 09:25:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback