Energin tog aldrig slut

Den där lilla Tex, han borde vara trött nu. Vilket han faktiskt också är nu. Jag trodde aldrig att hans energi skulle ta slut tidigare ikväll. Trots aktivering på jobbet så kände jag att han skulle behöva springa av sig lite också, det blir ju endast huvudträning på jobbet.
Jag tog hans nyfunna favoritboll och gick ut på åkern och kastade iväg den. Han flög efter som ett skott. Han älskar verkligen detta. Gång på gång kom han tillbaka och ger mig bollen så jag kan kasta igen. Han är så duktig! 
Vid ett tillfälle såg han inte när jag kastade iväg bollen, och jag bad honom leta. Till en början förstod han inte vad jag menade men tillslut jobbade han underbart fint i sökandet efter bollen. Då började träningen med att hitta saker. På mycket lätt nivå såklart. Kastade iväg bollen medans jag höll i honom, bollen var halvt synlig i gräset. Perfekt svårighet! Vi gjorde det någora gånger och så avslutade vi. 
Tänkte att han skulle vara trött, men icke! Han hade en undrbar kontakt med mig, mycket glädje och mycket arbetsvilja så vi fortsatte med lydnad. Wow, denna hund. Vilken kontakt! Ville inte köra för länge så jag avbröt, men inte heller nu var han trött. Slängde ut en annan leksak han gillar. Då kom DP-fnattet och han sprang runt som en galning i trädgården, okontrollerat flög han fram och han såg verkligen nöjd ut.Men inte heller nu blev han trött, Rocky kom ut och då blev det rejs och bud i trädgården igen. 
Trött blev han när vi var hemma hos mannens bror, dåå slocknade han i soffan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback