Lyckan är total

Ingen kan vara lyckligare än jag! När hösten kommer och kylan med den så ``försvinner´´ Rocky. Han liksom hamnar i en bubbla. Han blir stel, får ont och verkar tom. Jag blir rädd att det är vår sista tid tillsammans. Han har så mycket krämpor att jag blir rädd för att vi kanske inte har så lång tid kvar.
I år har det varit extremt! Jag vet inte om det har med att han faktiskt börjar bli äldre eller att det är Texas eviga energi som gör att han känns så mycket äldre. Det har säkert sin del i det hela men bubblan har ändå funnits där.
 
Men då precis innan nyår den 28 December 2014 när vi var ute en heldag i skogen och grillade. Då när det var -15 grader och Rocky hade på tok för mycket kläder på sig. Då såg jag något i honom som gjorde mig otroligt glad. Den där LYCKAN, lyckan och glädjen som jag saknat i honom. Han sken upp och levde livet. 
 
Nu har det gått ett tag och Rocky har bara fortsatt i samma spår. Härom dagen gjorde han något som fick mitt hjärta att slå hårdare. Rocky har inte velat göra något på flera månader, han har som sagt varit helt tom, borta. Jag har låtit honom vara, låtit honom välja själv om han vill träna eller inte. Visst, jag kan träna med honom men når liksom inte hela vägen in även om han blir glad när vi väl gör det.
Men då för några dagar sen så hade jag deras balansboll framme. Rocky började vanka fram och tillbaka, såg lite fundersam ut och tillslut gjorde han en gest till mig och ville hoppa upp på bollen. Självklart fick han det och sen dess har vi fortsatt. Han vill stå på sin boll och göra konster för matte. Det bjuds på både det ena och det andra med en härlig energi, just den energi jag inte sett hos honom på väldigt länge. 
Därför är jag så glad just nu! Även Rockys kropp har ``mjuknat´´ och fått annan form de senaste dagarna. Jag känner inte den där sammanbitna, stela kropp han haft utan en mjuk och smidig kropp som orkar och inte har ont. Kanske är det så att alla mina förtvivlade tankar om att all fys och träning med Rocky är slut, det kanske inte stämmer.
 
Jag vet inte hur det här låter, men jag tror min hund har kommit tillbaka!
 
          
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback